Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 8 mai 2010

Cât costă libertatea?


Presa zilelor trecute a descris pe larg arestarea unui judecător și a 2 avocați pentru fapte de corupție. Detaliile afacerii le aveti aici. Libertatea în acest caz a costat 45.000 de Euro... dacă va fi să fie vreo condamnare cu executare.
Magistratul Laurenţiu Anghel, de la Tribunalul Dolj, şi avocaţii Ion Militaru şi Octavian Tiberius Ciucă, reţinuţi pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi, în noaptea de joi spre vineri, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Craiova.
După aproximativ cinci ore de la aducerea suspecţilor la instanţa craioveană, judecătorul Doru Filimon a anunţat emiterea mandatelor în şedinţă publică, în sală fiind prezenţi, pe lângă cei trei învinuiţi, apărătorii lor şi jurnaliştii din presa locală şi naţională. (link)
45.000 de euro trebuia să-i coste pe trei inculpaţi arestaţi pentru fraude cu cecuri fără acoperire, aranjarea procesului şi eliberarea din penitenciar. Avocaţii care mijloceau afacerea le spuseseră că banii urma să ajungă la judecătorul Bogdan Diaconescu, prin intermediul colegului său, Laurenţiu Anghel, care ar fi avut şi el o „cotă“.
Conform unui comunicat al biroului de presă al DNA, avocatul Ion Militaru, de la Baroul Olt, a pretins pe 18 martie de la două persoane aflate la acea dată în stare de arest preventiv, fiind trimise în judecată într-un caz de înşelăciune, suma de 45.000 de euro.
El le-a promis celor doi denunţători că, împreună cu cel de-al doilea avocat, Octavian Tiberius Ciucă, şi cu judecătorul Laurenţiu Anghel, va interveni la judecători ai Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova, pentru a le facilita judecarea în stare de libertate şi, ulterior, să primească o pedeapsă blândă pentru faptele pentru care sunt judecaţi.
Anchetatorii susţin, conform actului de urmărire penală, că pe 5 mai avocatul Ion Militaru a primit 45.000 de euro de la un intermediar, banii fiind împărţiţi cu Octavian Tiberius Ciucă chiar la Biroul de Avocatură al acestuia din urmă. În aceeaşi zi, avocatul Ciucă a oferit o parte din bani judecătorului Laurenţiu Anghel. (link)

PS. Felicitari celor care au lucrat dosarul si au avut grija sa se intample auto-denuntul din penitenciar. Uite că se poate.

17 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ne intereseaza. Acum avem alte griji. Ne distragi atentia? Vrem sa stim ce se va intampla. Cum va actiona sindicatul. Un detinut a denuntat un judecator. Ii laudam pe cei care au facut sa fie posibil. Ce-i de laudat aici? Nu e garantat dreptul detinutilor la petitii, reclamatii, denunturi?

Pe noi ne intereseaza ce se intampla cu salariile. Asta e treaba voastra, sindicalistilor: sa luptati ca sa nu se intample ceea ce a trambitat presedintele. Daca ne iau astia 25% din salariu, nu mai avem nevoie de voi. Puteti sa va luati talpasita, ca luptam singuri.

Daca, insa, veti incepe lupta si veti lasa filosofiile ieftine, veti ramane liderii nostri.

Huginn spunea...

@21:39
Daca nu va intereseaza, atunci scrieti dumneavoastra despre ce va intereseaza sau eventual cititi altceva ce va intereseaza.

Ce "nu ne intereseaza"? Sunteti vreun os domnesc? Sunteti vreo constiinta comuna? V-ati ridicat singur la rang universal si majoritar?

Anonim spunea...

Stii bine, Huginn, că oamenii vor să actionati. Voi parcă schimbati mereu vorba. Ba faceti filosofii linistitoare, ba ne bateti capul cu judecători corupti. Ce faceti? Ce face sindicatul, asta vrem să stim.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 21:39
Treaba ta care este daca vrei ca sindicalistii sa lupte pentru tine? Sunt sigur ca nu te duce mintea nici sa treci strada. Ai fost vreodata la o pichetare, la un miting, in Bucuresti? Nu prea cred, nu te duce mintea...

Huginn spunea...

@ 21:57
Joi a fost declaratia lui Băsescu, vineri au si reactionat Confederatiile, duminica e intalnire la Cotroceni. Luni sindicale din penitenciare evalueaza situatia cu ANP si MJ. Marti e sedinta de Guvern. Reacția a fost rapidă și guvrnanții au fost avertizați cu privire la consecințe.

Ce trebuia facut si nu s-a facut? Trebuia stransa vreo armata? Trebuia să adunăm pietre? Ce din arsenalul sindical nu s-a folosit în cele câteva zile de la declarația lui Băsescu?

Poate că nu știu liderii ăștia de care nu mai aveți nevoie? Înțeleg că dumneavoastră trebuie musai să-l bateți pe ăla pe care l-ați ales să vă reprezinte, doar asa că e la indemana, si dupa aia sa va mai asteptati sa faca si vreo minune.

De ce nu spuneți dumneavoastră ce putea să se facă mai bine în timpul ăsta?

În final, vă rog să nu vă supărați, dar vă întreb: Cu ce ajută o reacție isterică? O să-l răzgândească pe FMI? Nu cred. Vremea zbieretelor a apus chiar daca e criza, trebuie să reacționăm exact așa cum așteptăm de la ceilalți să reacționeze.

Anonim spunea...

care confederatii? alea conduse de lideri imbracati cu toale foarte scumpe? ca dorobantierii? buni lideri.cand a anuntat baselu reduceri trebuiau initiate repede menifestatii.cum s-a facut in noiembrie anul trecut cu reducerea programului se putea face si acum ceva.

Huginn spunea...

@22:20
Ati intrebat daca s-a facut ceva, nu de unde se imbraca liderii confederatiilor sindicale. Poate ca era mai bine sa umble in izmene albe si camesoaie de canepa cu hangerul la chimir, dar intr-o zi cred ca au facut tot ce putea sa se faca intr-o zi.

Aveti totusi si vreo sugestie in afara de echipamentul negociatorilor? Ar fi util si ar da sens acestui schimb de replici. Nu uitati ca e vorba de o zi si ca trebuie sa incercati mai mult decat masurile de boicotare a tuturor organismelor care au in componenta reprezentati sindicali si obtinerea unei intalniri cu presedintele jucator. :)

Anonim spunea...

Nu stiu de ca va mai intalniti cu presedintele, daca decizia a fost deja luata.

Huginn spunea...

@22:31
Presedintele a facut o declaratie politica, si n-ar fi prima prostie pe care o spune cu incredere. Decizia apartine Guvernului, dupa consultarea partenerilor sociali (patronate si sindicate).

Anonim spunea...

Decizia apartine guvernului... Ha, ha, ha, hauleuuu, vai de noi...

Huginn spunea...

@ Da. Traim in Romania.

Anonim spunea...

Daca vor economie, sa desfiinteze ANP si sa faca un departament cu 5-6 angajati la MJ. In felul acesta va scadea si numarul hartiilor.

Anonim spunea...

Scade si cotizatia cu 25% ?

Anonim spunea...

iar din unități, pe cei de la administrativ pot să-i dea afară, că facem noi calculele și ne dăm salariile, împărțim și drepturile la hoți, facem și licitații.
Trăim în ROMANIA. Acesta e nivelul de cultură din penitenciare, aceste valori le promovăm aici.

Anonim spunea...

Ce mai zici acum Raicule de felul cum conduce Stef DPCT ul?

Filis acum unde esti ?

Anonim spunea...

@anonim 14:18
Asta e marea realizare a DPCT? Ca a inaintat denuntul formulat de un ppl? Asta e munca informativa pe care o face acum DPCT? Va mai mirati de ce vrea Dumitrascu sa va transforme in anexa a pazei. Pai asta o putea face oricine si din paza. Un ofiter cu aplicarea regimurilor, spre exemplu. Sta de vorba cu ppl, ia hartia si o trimite la parchet. In asta consta munca voastra informativa? Ha Ha.

Anonim spunea...

Pentru 09.05.2010, 17:03:00

Multumim domnule Acadel pentru aprecierii!
Daca este asa de simplu,mata cand erai siparez de ce nu ai aplicat aceste proceduri?