Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 13 aprilie 2010

Strategia ce noua a domnului Predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a lansat în dezbatere publică luni, 12 aprilie 2010, Strategia de Dezvoltare a Justiţiei ca Serviciu Public 2010-2014. (.pdf) Mai jos puteţi accesa textul declaraţiei de presă, fişierul audio cu înregistrarea declaraţiei şi textul strategiei.


M-am uitat in viteza, justiția domnului Predoiu n-are prea mult de-a face - dupa cate se pare - cu penitenciarele. Poate ca a fost lucrat in viteza si oricum avem si noi strategia noastra, care a mai fost si in 2007 si in 2008 si in 2009, si va fi si anul acesta.

Mai in gluma, mai in serios nu e rau ca cineva gandeste strategic. Nu pot insa spune ca sunt entuziasmat de modul in care se implementeaza strategiile, mai ales ca primul hop, si anume aprobarea, inca n-a fost trecut de cand tot face domnul Predoiu strategii.

Propunerile nu sunt tocmai rele si e clar ca o mare parte din problemele de rezolvat și-ar putea găsi rezolvare. Singura dificultate majoră e că gradul de implementare nu corespunde deloc declaratiilor politice.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Am fi luati in calcul de domnul Predoiu daca ne-am subordona direct unui serviciu al MJ si nu unei Administratii ce se doreste a fi filtrul adevaratei realitati penitenciare. In felul asta ar face domnul Boc si o economie la buget extrem de consistenta.

Cat timp gunoiul se vrea a fi tinut sub pres, nimeni, niciodata, nu va reusi sa inteleaga realele probleme cu care ne confruntam.

Anonim spunea...

dar cand au fost prinse si penitenciarele in strategiile ministrilor de la justitie? unii habar nu aveau ca suntem in curtea lor.

Anonim spunea...

Stie Admin dacă e adevărat că micii găinari arestati preventiv sunt dusi cu cătuse la instată? Că eu nu stiu.

Anonim spunea...

varza tot sistemul varza conducere