Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 15 aprilie 2010

FPSS vs Orice

Adevărul este că, ori de câte ori văd o maşină a Poliţiei Române, pe care scrie „siguranţă şi încredere”, inima îmi zvâcneşte patriotic şi zău că trec strada pe trecerea de pietoni cu mai mult elan.

Cuvântul în sine -poliţia-, pe care de multă vreme nu-l mai asociez cu defunctul „miliţia”, are o rezonanţă aparte, care mă determină să mă gândesc la disciplină, autoritate, coerciţie, lege.

Dacă mai este în funcţiune şi girofarul, uit cu desăvârşire de toţi „garcea” care au călcat pe bec de-a lungul timpului, şi-mi spun că undeva un infractor îşi va întrerupe temporar activitatea sau că un om a fost salvat.

Oriunde în lume, poliţia rămâne poliţie. Ştii cu ce se ocupă, ştii când şi cum să o chemi şi ai certitudinea că va veni. Nu există dubii, nici confuzii.
###
Nu mă deranjează denumirea de funcţionar public cu statut special. Conţine prea multe cuvinte, e drept, şi niciunul dintre ele nici măcar nu face referire la penitenciar. Se poate folosi lejer acronimul „fepesese” şi, cel puţin până acum, nu am văzut pe nimeni care să nu intre în serviciu pe motiv că nu se identifică în forul lui interior cu titulatura din 293.

Polemicile recente, cordiale, de altfel, pe tema denumirii persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în sistemul penitenciar nu fac altceva decât să mute polul atenţiei către chestiuni insignifiante, care nu vor afecta în niciun fel calitatea muncii sau a oamenilor.

Fiindcă suntem încă în ograda Ministerului Justiţiei, am putea foarte bine să ne numim „magistraţi de penitenciare”. Şi-atunci am purta uniforma şi în timpul liber, mândri că am devenit egalii lor. Diferenţa ar fi că pepeleul nu va percepe nicio schimbare şi tot „nea cutare” ne va striga, iar în ziua de salariu vom afla că unii sunt „mai” egali decât alţii.

PS De curând, parlamentarii români, pentru salvarea ciufului de pădure, au declarat ciorile drept vieţuitoare protejate de lege. Prin urmare, acestea nu vor mai putea fi vânate decât 6 luni pe an şi nu 9 luni, ca până acum...

În continuare, suntem în plină criză...

36 comentarii:

Anonim spunea...

In plina criza de indentitate!
Noi si ciorile!

Anonim spunea...

Conteaza si cum te numesti ,dar mai conteaza si cum esti.Ori la noi in sistem multi pot fi confundati cu obiectul muncii .De tot risul s-a renovat sectiile la P.N.T. Ploiesti cu ajutorul unor ;sponsorizari'' si din materialele aduse sa acoperit pagubele d-nului Dumitrache sau lipsa gletului din stoc etc.

Anonim spunea...

Faptul că intrăm în serviciu e, din păcate, singurul element de devotament al multor angajati. În rest, ca si tie, Sword, multor oameni le este rusine că lucrează în sistemul penitenciar.

Mă întreb, la voi, la ANP, câti s-ar rusina de o titulatură care contine cuvântul "penitenciar"?

Anonim spunea...

Cind dai examen pentru o functie de director si esti declarat respins dar ocupi aceasta functie mai mult de un an ,cind iei bani ca sef de sectie la un penitenciar si esti director la altul nu ai autoritatea morala de a ordona .Mai mult cind esti la un pas de cercetarea Parchetului Teritorial Anticoruptie pentru ;Sponsorizari''stai in spate .Acest pas va fi facut

Anonim spunea...

Parerea mea este ca tindem sa mergem pe un teren minat, Politie Penitenciara pt. ppl.= 0...,la salariu nu o sa castigam nimic in plus, riscam sa ne pierdem din drepturi (si asa cu greu castigate) si sa dam posibilitatea coborarii militariei din pod...,conteaza doar pt. imaginea noastra ca lucratori....dar cu ce ma incalzeste pe mine aceasta titulatura?!!. Lucrurile bune se construiesc in timp....,iar o greseala ne poate costa scump...pierderea unor privilegii...etc. Am incredere in intelepciunea liderilor de sindicat si a membrilor de sindicat..., daca ati stii cati sefi de birou, sefi serviciu...etc. asteapta ca sindicatele sa dea rateu la modificarile Legii 293!!!

Anonim spunea...

Politia Comunitara ce a pierdut ca se numeste politie fiti linistiti ca nici noi nu o sa pierdem nimic sint povesti fara rost ca o sa pierdem ceva.Un drept cistigat il pierzi greu ;si cistigam la imagine

Anonim spunea...

Pentru multi titulatura conteaza dar cel mai important lucru ramine demnitatea .Atit timp cit in rindul nostru sint pupatori de locuri acoperite de chiloti ai sefilor nu va conta cum ne numim.Cind coruptia si mita va disparea din sistem vom avea un nume .Cind nepotismul si relatiile nu vor mai fi criterii de evaluare ,vom avea un nume,pina atunci indiferent de titulatura,tot nu avem puterea de a spune adevarul

Anonim spunea...

Contează si numele, contează si demnitatea si modul în care ne comportăm. Cei care spun că acestea se exclud reciproc nu fac decât să aducă argumnte pentru a nu face acest pas important înainte.

Anonim spunea...

Un pas important pe care daca il ratam va mai trece mult timp sa-l putem face.De noi depinde sa avem un statut adevarat

Anonim spunea...

traiasca politia penitenciara!! la codlea 99% din cadre doresc aceasta titulatura,e sansa noastra sa spalam imaginea de paznic !!!

Anonim spunea...

la imagine nu o sa castigam nimic pentru ca lumea tot gardieni ne va numi.ca si acum.

Anonim spunea...

cu o astfel de mentalitate nu vom da niciodata inainte, ura

Anonim spunea...

Tara arde si baba se piaptana .Revine comunismul in comportamentul sefilor amenintarile revin la moda incalcarea tuturor regulilor si legilor se face pe fata ,ocupantii ilegali de functii au tupeu ,gulerele albe fura din ce in ce mai mult ,iar cei care duc greul se multumesc cu farimiturile ce ramin de la masa sefilor. Dragi colegi fara voi ar fi nimic voi ii tineti sus voi ii scapati di brate .Putina DEMNITATE

Anonim spunea...

Si Slobozia vrea "Politist penitenciar".

Anonim spunea...

Avem o lege .Ce facem cu ea?Oare legea este strimba sau cei ce o aplica si interpreteaza dupa urecche.Avem un sindicat ce facem cu el .Oare membrii sint vinovati sau tradarea celor alesi?Avem drepturi ce facem cu ele ?Sint ele prea putine sau nu stim noi sa le cerem?Nici o lege nu poate substitui frica ignoranta si tradarea.Cit timp vor exista vinzatori vor fi si vinduti ,cit timp vom fi muti altii vor tipa,daca acum nu vom crea o structura capabila de a crea necesitatea dialogului cu adevaratii sustinatori ai sistemului urmatorii ani ii vom petrece tiris.Unele sindicate se multumesc cu mica ciupeala din lupta altora [chiar colegi de suferinta si reprezentare]vezi PLOIESTIUL cu un lider corupt si cocosat .CHIAR SI ACEST INDIVID trebui ajutat sa inteleaga ca interesul celor multi primeaza intereselor personale.Iar atunci cind nu putem sa fim uniti zadarnic acuzam pe cei mai destepti ca noi

Anonim spunea...

Traiasca politia penitenciara!

Anonim spunea...

Si calarasiul, suceava si sibiul vor politie penitenciara!

Anonim spunea...

anonim 16.04.2010, 09:05:00

:)) nota zece pentru subtilitate! o demonstratie scurta despre cat de usor e pe bloguri sa creezi haos, daca nu e cine sa tina in frau pagina de comentarii.

Anonim spunea...

@9.05

Gresesti. Astia sunt între putinii care nu doresc politie penitenciară.

Anonim spunea...

http://www.marxists.org/romana/dictionar/d/Dictatura_proletariatului.htm

Anonim spunea...

Tendinţele, ca şi caii, sunt mai uşor de stăpânit în direcţia în care ele deja se îndreaptă.

Anonim spunea...

In Calarasi NU EXISTA PENITENCIAR in judetul Sibiu la fel si Suceava inseamna ca tu nu stii pe ce lume traiesti 09:05 dute si ia un pic de aer curat ca este frumos afara.

Anonim spunea...

"Fiindcă suntem încă în ograda Ministerului Justiţiei, am putea foarte bine să ne numim „magistraţi de penitenciare”. Şi-atunci am purta uniforma şi în timpul liber, mândri că am devenit egalii lor."

Asta cu egalitatea (desi stiu ca tu ai vrut sa spui egali in respectarea legii) ne-a ramas de pe vremea comunismului. Indiferent de studii, pregatire, coeficient de inteligenta, toti vrem sa fim egali. Si nu magistratul vrea sa fie egal cu maturatorul, ci maturatorul (cu tot respectul pe maturator) vrea acelasi statut cu magistratul. Nu conteaza ca a fost puturos la viata lui sau nu l-a dus mintea; lui i se cuvine sa acceada in cele mai inalte functii. As avea mai mult respect pentru maturator daca si-ar respecta el insusi munca pe care o face si si-ar vedea lungul nasului. In viata asta nu putem fi toti directori ... si-asa sunt prea multi...si asta ne-a adus unde suntem...intr-un mare rahat

Anonim spunea...

Ptr.16.04.2010, 14:53:00
Imi pare rau,dar nu pot fi de acord cu tine!Si eu ma simt nedreptatit de sistem si as vrea egalitate!Am sa si explic de ce!Am mai postat un comentariu,la articolul cu modificarile Legii 293.Sunt dezamagit de faptul ca pana la acel moment atribuirea gradelor se facea fie in functie de virsta candidatului(venea un greu din afara sistemului si primea grad de maior sau locotenent colonel)fie in functie de vechimea in sistem(pentru cei din sistem).Numai ca la concursul din 2007(de fapt singurul la care s-a procedat asa),s-a calculat vechimea din specialitate(sic),fara a fi pusi in garda de acest lucru si candidatii!!Astfel ca, nu conta daca aveai 10 sau 15 ani lucrati in sistem,ai concurat din paza in administrativ sau invers, o iei de la zero.
A cui a fost vina pentru aceasta nedreptate? Probabil a concurentilor,ca au participat la concurs la momentul si pe postul nepotrivit!!!!Acum,cei care aveau 5 ani vechime,i-au intrecut in grad!
In eventualitatea unui nou concurs,pentru o functie oarecare,un coleg de-al meu agent ,care are aceeasi vechime ca si mine ar primi gradul de comisar iar eu voi fi inca subinspector!
Asta da exemplu de egalitate!!!!

Anonim spunea...

pt 16.04.2010, 14:43:00

tocmai asta era ideea :)

Anonim spunea...

Si Craiova vrea aceasta titulatura de Politie Penitenciara.

Anonim spunea...

NU NE ESTE FRICA DE CEI DE LA S. I. P. A! Am ales acest titlu spre al trimite dumneavoastra domnule administrator de blog,in speranta ca il ve-ti publica si il vor citi foarte multi...!Nu putem sa muncim, fara sa avem cativa maimutoi care nici nu stiu ce noroc a dat peste ei ca mananca o paine nemuncita,fara sa fim "verificati"?Si cand te gandesti ca marea lor majoritate sunt niste rebuturi profesionale,si nu folosesc ghilimelele,care la serviciu sunt "organe judiciare"iar in timpul liber sunt compania preferata a interlopilor! Sigur mai exista si oameni cumsecade in randul lor si care isi fac treaba ,dar sunt prea rari si prea putini.Un exemplu ar fi cel de la Craiova,dar este inconjurat de doua "dejectii profesionale"care se mira cum sa-l arda pe el si sa-i ia functia.Ce credibilitate sa aiba un C.I-st care nu stie pe ce lume traieste?Care bea de stinge si se da cu capul de pereti si apoi striga sa vina politia ca a fost atacat?!Sau care pune p.p.l sa injecteze pe sef cu informatii false,tot-tot le va raporta si va cadea in ..... si astfel sa-i ia locul!Si ma rog,care sunt atributiile lor pana la urma?Cate cadre corupte ati depistat domnilor "spioni"?

Anonim spunea...

Si Timisoara vrea politie penitenciara.

Anonim spunea...

15.04.2010, 21:07:00 colegule vorbesti de mentalitatea noastra sau a "civililor' ? ca si acum ne numim fpss sau agenti sau ofiteri dar lumea tot gardieni ne numeste.eu unul stiu si ce sunt si ce muncesc partea proasta este ca tutele cu microfonul in gat habar nu au pe ce lume traiesc.astea ne fac reclamasi in 'reportajele" lor ne numesc gardieni .nu noi.

Anonim spunea...

M.A.I. ales Timisoara vrea politie penitenciara.

Anonim spunea...

Si galatiul vrea politie penitenciara

Anonim spunea...

Si Braila vrea politie penitenciara

Anonim spunea...

Focsaniul e de acord cu politia penitenciara.

Anonim spunea...

M.I.R.A.-as să nu vrea Timisoara politie penitenciară, ca toată tara vrea. Azi în toată tara, mâine în Timisoara.

Anonim spunea...

La penitenciare e invers, daca e vorba de livolutie. Azi in toata tara / maine-n Timisoara, ca sigur nu de acolo va porni.

Bobby Fischer spunea...

@17.04.2010, 11:24:00

Lovilutie si nu... altceva. Da? :). Mai, baieti, unde nu stiti, intrebati, nu inventati. :)