Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 17 martie 2010

Pușcăria, dragostea mea

Am văzut octogenar student la a 9 a facultate, septuagenară născând pui vii şi pensionari din secolul trecut înfruntând Himalaya sau Pacificul.

Nu mă înţelegeţi greşit, sunt mândru că există oameni care au reuşit să-şi depăşească limitele, să ignore noţiunea de imposibil şi să trezească genele latente de ADN.

Dar, ei sunt excepţia şi nu regula. Fac lucruri ieşite din comun din pasiune, curaj sau pentru a intra în Guiness Book. Îi vedem la televizor, în ziare , reviste, etc. Devin modele de urmat sau simple curiozităţi.
###
De ceva vreme am început să mănânc bio, să nu mai folosesc detergenţi, antiperspirant, gel de duş sau spumă de ras. Fac jogging o oră zilnic, port numai haine din fibre naturale şi încerc să fiu un om echilibrat în toate.

Am renunţat la electrocasnicele din casă, la TV mă uit rar şi numai la comedii sau la emisiuni de divertisment, iar calculatorul îl folosesc doar pentru a citi Penifestul.

Medicamentele sunt un vis urât, mă tratez doar cu plante, arome şi ceaiuri.
###
Sunt recunoscător din adâncul sufletului meu onest de fepesese-uimit-de–lumea-în-care-trăieşte tuturor acestor minţi luminate, care au făcut posibilă întoarcerea mea la Mama-Natură. Fără ajutorul lor inspirat, nu aş putea rezista până la frumoasa vârstă de 65 de ani în slujba pepeleului, deci a statului roman, sau chiar până la 75 de ani, pentru că déjà am început să mă simt mai tânăr şi intenţionez să intru în prelungiri.

Desigur, voi avea vechime în muncă mai mare decât pedeapsa unui vieţaş, însă, dacă ţara o cere, mă execut.

Postul meu va deveni vacant abia atunci când voi muri, colegii de serviciu vor fi adevărata mea familie, iar puşcăria, dragostea mea, casa mea.

P.S. Am citit într-un roman SF cum o societate evoluată, pentru a nu muri de foame, “transforma” bătrânii într-o pastă verde, folosită apoi drept hrană pentru nou-născuţi…

(Ceea ce le dorim şi noi celor care au “împins” vârsta de pensionare până la marginea gropii din cimitir…)

25 comentarii:

si totusi spunea...

Sword, numai tu puteai să scrii un astfel de articol. Felicitări!

Anonim spunea...

Scuze ca nu scriu la subiect dar circula un zvon ca administrativul ar pierde dispozitivul de lupta?

Raspandacul pamfletar spunea...

@ 08.59

Asa este, prietene zvonac, numai ca zvonul complet era si ca operativul va fi desfiintat, iar serviciile de paza, supraveghere si escortare vor fi externalizate. Cat de curand, paza va fi asigurata doar pe baza de contracte de prestari servicii.

Anonim spunea...

iar tu esti raspândacu

Anonim spunea...

de ce nu cititi cu atentie legea 330 anexa IV, şi omj 622, vă lansati asa aiurea, în zvonuri care mai de care, mai "interesante".

Anonim spunea...

Ca sa manifesti dragoste si atasament fata de institutia in care lucrezi,indiferent cum se numeste,nu este un lucru rau ci dimpotriva,este ceva care te determina sa te trezesti dimineata cu multa pofta da munca.De aceea il intelegem pe imputernicitul galatean de la srs,de ce a propus pentru cinzeci la suta,doua luni la rind pe Papatraian.Deci srs-ul galatean are doar doi lucratori.Recomandam lui Varlam,cel care face ghetele lui Niki sa mai ceara oameni caci Papatraian ,isi va da duhul de atita alergatura,chiar daca i se va aproba prima pentru tot anul 2010.Dar pentru aceasta prima ,spuneti dragi colegi cite ore suplimentare deosebite va trebui sa faca Papatraian.Sau poate nu stie ca se da recuperare si nu se platesc orele.Oricum si recuperarea este buna daca stii sa iti programezi timpul,sa il faci cit mai util,sau sa ajuti pe cineva care se afla in dificultate. Ce zici Vircolici said avem dreptate sau nu. DE LA HUGO CHAVEZ

Anonim spunea...

Rog administratorul sa nu mai cenzureze comentariile care nu sunt pe placul unora.
Va multumesc.

Anonim spunea...

Da, aveti dreptate domnule director,trebuie facuta diferenta intre prima anuala si ajutorul social.In penitenciar la noi, adica la Galati avem rugamintea sa aprobati prima anuala doar celor care fac parte din consiliul de administratie.Ce tot mai tineti sedinte care nu au nici o finalitate,doar aveti ultimul cuvint. Nu mai pierdeti vremea cu sedinte maraton,cu invitatii facute tuturor sectoarelor de activitate,sindicatului, caci in final faceti cum vrea muschii dumneavoastra.Nu mai fiti asa de transparent ca va dauneaza sanatatii.Una este sa fii judecator si alta,sa conduci un penitenciar.Cind conduceti o sedinta de comanda ,nu realizati sau nu vreti sa realizati ca va identificati cu cetateanul care dadea sentinte la Vaslui.Gianina va prelua o parte din sarcini,dar TUGUI a fost baiat istet si a promovato.Daca mai fac vreo doi ofiteri raport ca vor la alta unitate,este posibil sa luam ofiteri cu imprumut din alte parti,exact cum se fac imprumuturile la banci.Au probabil, acei ofiteri care fac rapoate sa plece, motive bine intemeiate iar dumneavoastra va faceti ca nu le stiti.Avem dreptate Vircolici said sau nu. DE LA FIDEL CASTRO IN COVALESCENTA

Huginn spunea...

Rog respectati regulile de postare. Multumesc.

Anonim spunea...

Avem si noi ceilalti muritori de rand de la Galati o rugaminte catre domnul Burlibasa: sa aprobati 50% domnului inspector Popa Adrian de la financiar pentru ca este singurul care munceste pe acolo. In plus ii mai dam o imputernicire de director economic pentru ca distinsa Durac ne va parasi in curand...

Anonim spunea...

Este adevarat cu externalizarea serviciilor de paza: propunem BGS. Au si divizie canina...

Anonim spunea...

Stimate coleg HUGO CHAVEZ, pentru Varlam este imperios necesar sa ii dea domnisoarei Papatraian niste venituri in plus pentru ca aceasta trebuie sa isi cumpere cizme mai inalte ca sa poata imbraca fuste mai scurte...atunci cand face ore suplimentare in biroul sefului...norocul nostru ca nu este oval... Ai dreptate ca interventie psihosociala are doar doi lucratori...ceilalti isi vad de treaba lor... adica...intelegeti... DE LA FIDEL CASTRO PENSIONAT

Anonim spunea...

Tot respectul ptr.echipa de fotbal a penitenciarului GALATI care a participat la cupa jandarmeriei.Cu toate ca nu a fost trupa completa,lucratorii nostri au ocupat locul trei din 10 echipe participante,care sunt mult mai puternice si bine organizate. Toate echipele erau insotite de cei care au putere de decizie in unitatile lor,dar penitenciarul era doar cu cei noua zgribuliti care au facut cinste unitatii.Merita respect si doamna Micu care a acceptat invitatia jandarmeriei,dar dinsa nu putea sa intareasca nr.suporterilor fiind femeie.Pacat ca nu raspundem cu o prezenta covirsitoare la astfel de invitatii.Daca se procedeaza asa in continuare este clar de ce autoritatile galatene nu cunosc unde ese amplasata inchisoarea locala.Poate celelalte echipe au fost recompensate,dar ai nostri au cumparat pina si apa de baut.Consideram aceasta participare ca un atasament fata de institutia in care lucreaza.ANTOHI,CEI DOI ANGHEL, CEI DOI MARICEI,IONESCU,GIDOIU,TODICA,MATEI inca o data tot respectul ptr.efortul depus.Au mai participat si la alte discipline,dar nu stim ce au facut si nu este normal sa facem comentarii.Important este sa participi nu sa cistigi,spunea cineva.

Anonim spunea...

Toata stima pentru cei de la fotbal, insa toata stima colegilor care au muncit si in locul celor plecati sa joace fotbal cu jandarmii. Recomandam Doamnei Micu sa faca actiuni sambata si duminica...

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

La stabilirea varstei de pensionare ar trebui sa fie luata in calcul,ca si in alte tari,speranta de viata si sexul.
Femeile sunt discriminate daca ne gandim la munca zilnica depusa in gospodarie.
Ne aflam pe locul 63,in 2007,din 182 de tari evaluate in ceea ce priveste gradul de dezvoltare.Principalul criteriu luat in calcul a fost speranta de viata.
Romanul spera, chiar daca speranta lui are ca termen limita sfarsitul vietii!

Anonim spunea...

Va trebui sa fac ceva ca sa ajung la varsta de pensionare. Cred ca o sa vin la serviciu ca la excursie.
Nu am de ales, fratilor.

Anonim spunea...

Ptr.17.03.2010, 19:48:00
"Important este sa participi nu sa cistigi,spunea cineva".
Ca sa participi,ar trebui ca cineva sa si mediatizeze desfasurarea unor astfel de activitati.D-lor organizatori,cati lucratori de la plutoane au fost instiintati si intrebati daca isi manifesta disponibilitatea de a participa la aceasta actiune sau la altele de acest gen!A venit cineva sa ii instiinteze?Cei care si-au facut"abonament"la privilegii,sunt cei care participa de fiecare data!Sindicatul stie de ce!!!!!

Anonim spunea...

Din cite stim din surse care vor sa isi pastreze anonimatul,Varlam si Niki in cirdasie vor sa o imputerniceasca pe Papatraian in locul lui Samoniuc.Au dreptate ptr ca Papatraian este mai eficienta in ceea ce face si poate face mai multe lucruri in acelasi timp.Samoniuc este o femeie care isi face treaba in mod constiicios si nu face parte din nici o grupare.Daca se va intimpla acest lucru atunci cu siguranta anp-ul trebuie sa vina de urgenta la Galati ptr.ca spiritile se vor incinge cu siguranta.Abia acum suntem nevoiti sa dam dreptate celor doi care au sesizat la timp atitudinea lui Papatraian.Este vorba de Dumitru si Istvan.Deci axa Burlibasa-Varlam fac ce vor in penitenciarul galatean.Probabil ca Papatraian da randament foarte ridicat in ceea ce o priveste.In penitenciarul galatean nu valoarea primeaza,deci asteptarile de la noua echipa sunt zero.Pe domnul judecator il intereseaza doar salariul si servitul mesei la popota.Afirmatia despre salariu este facuta chiar de dinsul.Domnule Bala un penitenciar trebuie condus de un lucrator format la arma penitenciare.Aveti timp sa luati masuri pentru ca veti fi informat de abuzurile subtile pe care le face administratia.Cu siguranta primiti mai multe informari despre activitatea din penitenciar.Va asiguram ca informarile, incepind de astazi vor fi mult mai complexe. DE la UN debutant

Anonim spunea...

Nu a fost o competitie organizata de sindicat.Afost o competitie organizata de jandarmi,care au statut de mmilitari. Va mai informam ca doamna Micu care a primit invitatia nu este membru de sindicat,iar din echipa au facut parte lucratori de la escorta,evidenta, logistica,vizita plutoane.Deci nu a fost o actiune a sindicatului,imi pare rau ca trebuie sa va spunem ,dar asta este realitatea. Va dorim sanatate.

hapiness spunea...

Stau si ma gandesc ca la cele mai multe articole marca Sword au fost putine comentarii, mult mai putine decat la cele legate de bani. Oare era mai bine daca posta cifre, grafice, filmulete? Ca intereseaza astea, cred. De ce ne-o fi interesand doar partea materiala, nu stiu.
Noi, lucratorii din penitenciar suntem diferiti. Avem asteptari diferite. Articolele lui Sword te indeamna la meditatie. Te fac sa fii atent si la altceva decat la bani. Si au umor in ele.

Cred ca cei care administreaza trebuie sa fie formatori de opinie. Daca nu se lasa loc pentru injurii, ura, acestea nu vor mai fi prezente cu timpul. Dar daca sunt incurajate...Oamenii trebuie sa invete sa exprime ceea ce simt si gandesc intr-un mod decent. Nu mi se pare asa greu. Voua?

Anonim spunea...

PTR.20.47 Daca vreti mai multe detalii va puteti adresa doamnei Micu,care va poate lamuri.Nu a avut nimic in comun gruparea sindicala cu aceasta competitie.Daca sunteti de la schimb puteti discuta cu Maricel Codreanu,va poate spune cum au stat lucrurile.Imi pare rau dar sunteti in eroare.Cu multa stima de la..............un stiutor

Anonim spunea...

la munca nu la fotbal in timpul serviciului.

Anonim spunea...

si am uitat:popa 50% cand el nu stie sa explice ceva din fluturas si fuge de raspundere cand il cauta cineva?

Anonim spunea...

Daca e adevarat ca Varlam a dat 50% lui Papatraian atunci chiar sunt penibili. Exista in penitenciar oameni care chiar muncesc...

Anonim spunea...

Este vb de filmul PRODUSUL VERDE facut in anul 1973 iar actiunea se petrecea undeva prin anii 2020 .Un film foate interesant ......