Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 26 martie 2010

Pelendava, încotro?

Penitenciarul Pelendava se află într-o situație dificilă având în vedere că ANP s-a gândit că nu-i mai poate 'cumpara' produsele. Legislatia achizitiilor publice este se pare motivul. A intrat in vigoare prin 2006, ANP o aplica fara menajamente prin... 2010.

Parcă totuși Pelendava face parte din ANP, nu prea e clar de ce e obligatoriu să cumperi de la o unitate de producție pe care ANP o are in subordine și pe care... o finanțează. Sunt desigur și câțiva notabili locali care se oferă să concesioneze sau să arendeze, din bunătatea inimii.
Adresa privind solutionarea situatiei Penitenciarului Pelendava

13 comentarii:

Anonim spunea...

Ce interesant! Nici un articol bun nu este lasat sa fie comentat pana la 00.00. Sare Huginn cu un alt articol.

Anonim spunea...

Pe vremea cand Firinel era mare sef la Siparezi, provenit de la Margineni, unde exista cea mai mare unitate Multiproduct, a inceput declinul acestei unitati strategice, finalizat cu falimentul.

In prezent diversi baroni locali incearca sa se infrupte din cladirile si terenurile acesteia: Margineni, Postat Alba, Aiud, etc.

La Pelendava de cativa ani baronii locali incearca acelasi lucru. Craioveanu, bun prieten cu Solomin, exprimar al Craiovei si Prioteasa, prededintele CJ Dolj, incearca sa scoata la mezat penitenciarul pe bucati: acum 2 zile a fost la ANP cu propunerea de a da in arenda unui mai vechi colaborator al acestui penitenciar 600 ha teren agricol.

Culmea este ca a fost sustinut la conducerea Pelendavei, prezentat lui Bala, de .... Firinel UNGUREANU.

Tot in acele zile, Firinel a sustinut ca singura solutie pentru problemele (ARTIFICIALE) ale Pelendavei este trecerea pamanturilor in arenda particularilor, desfiintarea acestuia si reinfiintarea sa ca Sectie exterioara a PMS Craiova, condusa de seful serviciului productie bugetara ... CRAIOVEANU.

Acesta ar continua faradelegile, responsabil fiind insa Becheanu.

Propunem desfiintarea BAGR deoarece incalca legea achizitiilor publice:

Penitenciarul Pelendava: achizitioneaza produse, fabrica produse, le repartizeaza sistemului penitenciar.

BAGR: achizitioneaza produse, le repartizeaza sistemului penitenciar.

Art. 3 din OUG nr. 34/2006 spune: contractul de achizitie publica se incheie intre autoritatea contractanta si un operator economic avand ca scop executia de lucrari, FURZIZAREA DE PRODUSE (ceea ce face BAGR) sau prestarea de servicii.

Atata timp cat BAGR, aflat in aceeasi situatie ca Pelendava, nu are nici o problema, rezulta destul de EVIDENT faptul ca PROBLEMELE acestei unitati SUNT ARTIFICIALE, iar interesele tin doar de patromoniul acesteia, de terenurile aflate peste strada de o zona rezidentiala (300 ha), de statia de epurare necesara cartierelor de vile din jurul acestui penitenciar.

Anonim spunea...

Pe 19.03.2010 Craioveanu a fost vizitat de:

- Nita Narcis, patron de firma si fost sau inca consilier personal al Ministrului Agriculturii, fost colaborator al penitenciarului, ce a aprovizionat ani la rand, cu ingrasaminte chimice si seminte, in valori de zeci de MILIARDE anual.

- Silvestru, IF-10-CIF, fratele celui din cauza caruia a fost destituit fostul director general DGP, Chis, in afacerea pliculetelor de supa.

Pe 22.03.2010 Craioveanu a fost la ANP unde Firinel a sustinut arendarea a 600 ha teren agricol si desfiintarea penitenciarului si tranformarea sa in sectie a PMS.

Concluzia e una singura: Craioveanu poate oricand iesi la pensie, incearca doar sa-si rotunjeasca veniturile, si, fara scrupule pune pe butuci acest penitenciar, asigurandu-si si o pensie linistita si venituri pe masura accesului la patromoniul Pelendavei acordat afaceristilor craioveni.

Sa nu uitam prietenia sa cu Doru Magaru, un alt interlop craiovean ce a cumparat certificate de proprietate pe 30 ha de teren al Pelendavei, in prezent fiind in litigiu cu aceasta unitate.

Anonim spunea...

stie cineva cind se termina MAREA REORGANIZARE?
MULTUMESC

Anonim spunea...

APROPOS
Dupa Multiproduct , Pelendava, Timisoara ce terenuri mai urmeaza sa fie scoase la mezat ?

Huginn spunea...

@ 26.03.2010, 16:39:00
Ce interesant! Cineva gaseste oriunde o conspiratie. Nu va obliga nimeni sa nu comentati 2 saptamani la rand nu pana la 00.00. Pur si simplu apar alte informatii utile.

Anonim spunea...

urmeaza Alexeni. Firinel marele magician DEA ŞO pe Alexeni dupa ce termini Pelendava.

Anonim spunea...

din pacate lucrurile nu sunt prea pe roze la Pelendava
mai istetii de la ANP-DEA nu au suflat o vb despre preamaretul plan.
anul trecut au dat dispozitie sa fie crescute vreo 2000 de animale pentru sistem. ulterior, adica la inceputul anului 2010 s-au razgandit, s-au razgandit atat de tare incat razgandeala lor presupune scaderea efectivelor cu 90%, fara sa constientizeze ca astfel de lucruri nu se pot întampla peste noapte.
si dupa bunul obicei al ANP-ului si-au asumat raspunderea aruncand mingea în terenul celor din unitate

Anonim spunea...

In legatura cu elaborarea unui plan de masuri pentru aducerea preturilor produselor obtinute in Pelendava , la nivelul celor de pe piata , am o propunere : mutati Pelendava in alta tara . Tu , auzi ce spui ? Stii ce inseamna piata : preturi de conjunctura , flexibilitate in cheltuielile care sunt cuprinse in structura pretului de cost . Cum vrei sa faci asta , cat esti institutie publica ?Tu poti manifesta flexibilitate in dimensionarea pretului , cand este vorba de utilizarea banului public si respectarea ordinelor si deciziilor interne , care sunt limitative in comparatie cu legile economiei de piata ?

Anonim spunea...

BAGR-ul are o problema mai mare decat va imaginati .Ea face achizitii publice pentru unitatile din sistem fara ca printrun act normativ ( ordin ) sa fie declarata unitate centralizatoare si sa-i fie stabilita, prin lege, nominal ,gama produselor , lucrarilor sau serviciilor pe care are dreptul sa le achizitioneze in numele celorlalte unitati penitenciare .Dar .... pentru unii se poate , iar pentru altii ... la PMS cu voi .

Anonim spunea...

26.03.2010, 22:19:00

Pai daca BAGR-ul nu are patromoniul Pelendavei ....

............... iar interesele tin doar de patromoniul acesteia, de terenurile aflate peste strada de o zona rezidentiala (300 ha), de statia de epurare necesara cartierelor de vile din jurul acestui penitenciar .................

.................. pensie linistita si venituri pe masura accesului la patromoniul Pelendavei acordat afaceristilor craioveni ....................

............... Doru Magaru, un alt interlop craiovean ce a cumparat certificate de proprietate pe 30 ha de teren al Pelendavei ...............

Anonim spunea...

Omul care a coordonat campania PDL pe Craiova, profitorul nr. 1 din mandatul lui Antonie Solomon.
A defrişat şi a construit o casă în parcul oraşului de lângă Liceul Pedagogic. Solomon i-a dat autorizaţie. A tras cu pistolul în plin centru al Craiovei în 1992. A fost condamnat un an şi jumătate înainte de 1989.
Caiac era tovarăşul lui. Doru Măgaru i-a făcut înmormântarea şi i-a condus funeraliile.

Doru Măgaru face parte din grupul Solomon, Rodion Cămătaru, Caiac. A fost implicat (unii zic responsabil) în campania electorală a PDL în cartierul Craioviţa Nouă.
Este implicat şi în afacerea cu terenul de 9 milioane de euro pe care s-a construit Real Hypermarket.

Mai nou a fost atras de Craioveanu in afacerea ... Pelendava.

Anonim spunea...

As dori sa-l completez pe anonimul 22:08:00.
Cum credeti ca Pelendava s-ar putea alinia la preturile pietii , cat timp in comert se desfac in proportie de peste 90% produse din import , unde influenta statului in economie este foarte mare iar subventiile sustin in mod real cheltuielile din sectorul agrozootehnic .Cum poti avea o productivitate mare a muncii cat timp peste 90% din forta de munca folosita in aceste sectoare o constituie forta de munca speciala, fara niciun fel de calificare ? Ce poti sa le ceri unor oameni care nu au stiut in viata lor ce este munca ?Daca ar fi manifestat respect pentru aceasta ( munca ) nu ar fi ajuns in unitatile sistemului penitenciar . Mai mult decat atat OMJ 963/2005 precizeaza ca scop al infiintarii GAZ :"utilizarea resurselor umane si materiale si resocializarea persoanelor private de libertate "Cum credeti ca putem duce mai bine la indeplinire acest deziderat , decat prin munca ? Reeducarea prin cantec , joc si poezie nu cred ca este de natura sa influenteze pozitiv atitudinea pe care ppl o vor adopta fata de sine insusi , fata de societate , atunci cand se vor bucura de libertate . Consider ca aceste sectoare de productie ar trebui sa fie organizate si sa functiuneze pe principiile statiunilor didactice ,indeplinindu-ne astfel rolul de educatori , iar rezultatul muncii ppl sa se distribuie celorlalte unitati din sistem ,( fara plata ), pentru acoperirea nevoilor de consum , neexistand o relatie de conditionalitate intre cantitatea de produse obtinute , calitatea si pretul acestora .Huginn, m-as bucura daca aceasta opinie a mea ti-ar trezi cat de putin interesul pentru situatia in care se afla aceasta unitate a sitemului .