Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 25 martie 2010

Bine ați venit la pușcărie, domnule senator!

Fiind unul dintre cei nemulțumiți că problema penitenciarelor e refuzată cu dibăcie pe agenda publică am primit cu bucurie, ori de câte ori s-a întâmplat, vestea că oameni politici și demnitari calcă pragul instituției noastre cu obligația de a rămăne o vreme.

Câte un prefect, un primar sau un președinte de Consiliu Județean au mai și fost condamnați cu scandalul cvasi-politic care a însoțit fiecare acuzație de corupție, abuz ori trafic de influență. Nu-mi mintesc de miniștri deținuți, dar parlamentari au fost câțiva. Bivolaru și Meir îmi vin în minte, parcă să zic că au fost și alții.

Cătălin Voicu (foto), subiectul penal al zilelor noastre, deplângea zilele trecute condițiile din penitenciare aflat fiind în fața Comisiei Parlamentare pentru imunități și încercând să-și salveze prețioasa persoană de la cazarea obligatorie într-un spațiu de deținere. Condițiile sunt mizere, inumane chiar, iar dânsul - parlamentarul corupt, șantajist și mafiot - e în pericol dacă e arestat.

Cătălin Voicu, mafiotul sensibil, cerea să fie lăsat să se apere în libertate pentru că dânsul nu e un pericol social. Mărturie îi stau propriile discuții cu membrii rețelei - judecători, politicieni, procurori, demnitari - despre siluirea justiției, 'rezolvarea' dosarelor sensibile și favoruri politice.

Individul ăsta se pregătea să fie ministru de interne, după ce a fost pe rând aghiotantul procurorului general după '89, afacerist și parlamentar. Și, nici măcar nu se sfia să o spună, din grandomanie sau doar pentru că știa câte sfori poate să tragă. N-ar fi fost de mirare să și ajungă.

Astăzi după masă am aflat că Parlamentul a aprobat solicitarea procurorilor de a-l aresta pe fostul viitor ministru, după ce tocmai îl apucase boala subit pe scările Parlamentului și doctorii se dăduseră de ceasul morții să garanteze că îmbolnăvirea subită 'e pe bune'.

Din toată presa și toate dezbaterile televizate răzbate un aspect important: "Și totuși, cine-l judecă pe Cătălin Voicu?", e una dintre întrebări. Da. Aici e problema. Îl anchetează procurori pe care i-a folosit, îl judecă judecători pe care i-a cumpărat sau șantajat? Cine? Rețeaua Voicu are, cu siguranța, slujbași și în mass media și în sănătate și probabil pe oriunde ne putem închipui. Nu putem așadar decât să sperăm că printr-o minune se va face dreptate.

Poate fi un moment de cotitură în justiția română sau poate fi încă o demonstrație că trăim în România. Dar, să nu anticipăm, urmează un proces. Deocamdată să-i 'urăm' domnului parlamentar un călduros "Bine ați venit la pușcărie!". Pe viitor o să știți, cu siguranță, despre ce e vorba.

Link-uri utile:

21 comentarii:

Anonim spunea...

Banuiam eu. Dumneavoastra nu sunteti puritan, d-le Huginn, nu-i asa ?Dar nu stiu ce sunteti, ca parca nici "lăturist" nu sunteti...

Huginn spunea...

@ Incerc calea de mijloc. Nu imi reuseste intotdeauna. :)

Anonim spunea...

Vazui la TV pe buhaiul Voicu C.care zise ca sistemul penitenciar te rupe in fiinta, ca odata intrat nu mai esti decat un numar(!!!!)si nu un nume. Da` noi adaugam ca stam cu mitralierele pregatite, ca ne plac uniformele a la R.Mazare si ca abia asteptam sa il ducem spre camerele video(ca-i plac) si sala de la ICCJ(sigur nu-i place). Si mai asteptam si altii ca el cu alte idei nastrusnice despre sistemul nostru drag.Auzi?! Sistemul penitenciar e din Evul mediu. Poate ca ai dreptate: nu se compara cu cantina Parlamentului sau cu limuzinele cumparate din banii prostilor. WELLCOME LA PUSCARIE BRE!

Anonim spunea...

Hug, tu vezi ce "scoruri" are puritanu ala de prison? Articolele lui sunt sterile si e clar ca nu sunt dorite. Te-ai gandit la asta?

Anonim spunea...

Sunt puscariile din Evul Mediu? Vorbea Huggin intr-un articol despre subfinantarea sistemului. Aaaaaaa, acu` suntem in Evul Mediu? Cine aloca bani pt.sistem? Voicu si multi altii ca el.Va doare undeva de noi? Atunci na conditii. Ca nu ne punem noi cu buldozerele pe puscarii de arata asa.Faceti mai baieti din pnt.hoteluri. Ca presimt ca multi veti fi cazati intr-o zi la noi.

Anonim spunea...

daca voi credeti ca o sa il vedeti la puscarie pe voicu va inselati amarnic.poate ca o sa stea in arest ceva timp dar apoi se va face totul in stare de libertate.iar banii alocati sistemului penitenciar vor fi aceiasi ca si pana acum adica insuficienti.

Anonim spunea...

Ar trebui ca multi altii de teapa lui Voicu sa ajunga dupa gratii,pentru a vedea conditiile si starea jalnica in care se afla marea majoritate a penitenciarelor romanesti!!!!Pai cine aloca fonduri pentru sistemul penitenciar?Ei se plimba pe banii statului in jeep-uri de sute de mii de euro,iar noi ramanem in drum cu dubele pline de p.p.l.,cand ne intoarcem din misiuni!Ei mananca pe o suma derizorie mancaruri exotice la bufetele senatului si camerei deputatilor,iar hrana noastra de la popota e de multe ori mai proasta decat cea a p.p.l.-ilor!Noi nu avem voie sa desfasuram alte activitati,conform statutului iar ei iau spagi de miliarde de euro,pentru facilitarea sau intermedierea unor afaceri care falimenteaza statul!Ca sa nu mai amintim de afacerile proprii!In jurul lor se vehiculeaza sume pe care omul de rand nici nu le-ar visa!!!!Iar pe noi vor sa ne retribuiasca conform legii de salarizare unice!!!!
E dezumanizant sistemul penitenciar romanesc?Va poftim la noi in "vizita prelungita",stimati senatori,deputati,parlamentari,sa-l faceti cu prezenta dumneavoastra mai uman!

Anonim spunea...

A-ti vazut, cum cade cite unul la puscarie ia ,,mersul lui OMAR HAISAM,, (CHEAR SEMANA CU EL).

Anonim spunea...

ceva propuneri despre echipament sunt ca aratam ca niste muncitori de la drumuri cu hainele astea tocite cateodata imi este si rusine de ceea ce reprezint

Anonim spunea...

Sa vina la Galati. Garantam ca v-a primi o camera cu vedere la Dunare.......

Anonim spunea...

stati sa vedeti jale cand vor fi impozitati si banii de la norma de hrana.cred ca asta va fi una din masurile anticriza nascuta din mintea celui mai performant guvern ever.era vorba de impozitarea bonurilor cadou si a celor de masa.de senatori va este mila?

Anonim spunea...

Acest om nu este decat capacul cosului de gunoi. S-a ridicat si... minune! Nimic nou. Ceea ce stiam s-a adeverit. Traim cu Cosa Nostra in viata noastra, ne fura viitorul copiilor, banii din buzunare, platim taxe si impozite sa tinem o turma de sobolani si noi nu avem nici o reactie. Cred ca este mic acest caz. C.T.Popescu vorbea acum 10 ani e disolutia autoritatii in Romania. A AVUT DREPTATE. Din pacate.

Anonim spunea...

Bravo 25.03.2010, 15:32:00. Adevar graiesti. Ma inclin.

Anonim spunea...

E distractiv cand vezi ca "a-ti vazut" se converseaza "chear" cu "v-a primi" si, intre ei, se infiltreza unul caruia ii este rusine de ceea ce reprezinta (sic!)...

Dom' Mitica, sa traiesti! Hhhac!

Maestre... esti nemuritor, fi-ti-ar talentul in veci slavit!

Anonim spunea...

Exista pe aici multi profesori de gramatica, care stau la panda sa ne corecteze greselile. Va multumim!

Anonim spunea...

@ 20.04

Nu trebuie sa fii profesor de limba romana pentru a scrie corect romaneste, maestre. E de ajuns sa-ti respecti limba neamului, sa te respecti pe tine si, nu in ultimul rand, sa-i respecti pe cei carora le scrii. Si nu e vorba de greseli ocazionale, ci de necunoasterea "limbii gramatice" si de greseli flagrante si repetate.

Anonim spunea...

Poate ca ar fi momentul sa ne aducem aminte vorbele oamenilor alesi (de neam). Presedintele Constantinescu s-a declareat invins de securisti, de sistemul mafiot transpartinic. E drept, nu a pomenit cuvantul "retea". Vodafone-ul nu se inventase, la noi. Presedintele Basescu a zis, dupa realegerea din 2009, ca nu ar fi crezut, la inceputul primului mandat, ca infruntarea cu structurile obscure va fi atat de grea. Dar nu are de gand sa renunte la lupta cu cei care pun stavila viitorului tarii. Iar noi, la randul nostru, ce ar trebui sa facem ?Sa luam exemplul marilor inaintasi, zic. Sa nu renuntam la lupta. Sa nu renuntam la a spera la mai bine. Romanie, tara mea de lacrimi, tara mea de dor. Hai liberare !
Nu, nu sunt nepotul lui Voicu, sunt discipolul lui CHE GUEVARRA din Banat. Scuze daca apare de doua ori. Rog moderare la sange.

Anonim spunea...

Atitudine intârziata!
Sa-si fi dat seama ca a ratat momentul?
Nu,exemplele marilor inaintasi in viata,nu-s de urmat!
Doamne fereste!

Anonim spunea...

Che Guevara din Banat, sper ca nu ne sugerezi sa luam exemplu de la Basescu. El a "luptat" cu serviciile secrete pana si le-a supus si acum le foloseste in interes propriu. Daca te referi cu adevarat la inaintasi, ei aveau alti dusmani, mult mai palpabili. Dumnezeu sa ne ajute sa ne pastram un credinta. In rest, "toate vechi si noua toate".

Anonim spunea...

colegu de la 20,31 daca se incordeaza base da ordin la aia de la academie sa faca in asa fel incat "e multi" si alte agramaticalitati debitate de eba sa fie corecte.omul vrea sa isi spuna parerea.care e problema daca mai mananca o litera sa mai sare o liniuta? du liniuta de tras pe nas.

SENATOR spunea...

Din cate stiu eu,in salvare are voie doar pacientul si medicul care ii da prim-ajutor pana la spital(este o circulara in toate spitalele).In reportajul prezentat pe un post de televiziune,in salvare se afla si un apartinator al senatorului,sotia!Unde se aplica legal circulara?
Cat despre diagnosticele prenuptiale,sunt puerile.
IN PENITENCIARELE DIN ROMANIA SUNT PPL-ei MULT MAI BOLNAVI DECAT "SENATORUL MELCILOR"!!!!!!!!