Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 18 martie 2010

2010, un nou inceput

Anul 2010 pare sa fie anul marilor schimbari.
Nu neaparat in bine.

Ceea ce parea imposibil de realizat, s-a produs: toti bugetarii au o singura lege de salarizare.

Nu ne-am aflat la mare distanta de situatia in care data de 10 februarie 2010 (ziua primei remuneratii pe anul in curs) ar fi putut aduce pierderi salariale.

S-a gasit insa o solutie tranzitorie pentru mentinerea veniturilor din decembrie 2009 - suma compensatorie care inglobeaza toate drepturile nereglementate de noua legislatie si a caror neacordare ar fi generat diminuari salariale.

Atentie: tranzitoriu nu inseamna insa permanent!

Se intentioneaza si o unificare a pensiilor. Sistemele speciale actioneaza in vederea includerii unor prevederi care sa garanteze anumite particularitati in reglementarea pensiei pentru sectoarele speciale, asa cum au toate statele europene si nu numai.

Nu se poate pretinde unei persoane de 65 de ani, la capatul a 45 de ani de munca intr-un penitenciar, sa supravegheze detinuti in regimul semi-deschis sau sa reziste 13 ore intr-un foisor de paza fara inlocuire, la peste 40 de grade Celsius.

Cum vom mai reusi sa convingem persoane din exteriorul sistemului sa se inscrie la concurs pe posturile vacante din sistem, in lipsa unor drepturi speciale? Care va mai fi atractivitatea unui astfel de post pentru o cei pe care cineva ii numea „sange proaspat”? Ramane de vazut.

Dincolo de toate acestea, fiecare fiind in sine subiect pentru lungi articole, aleg o alta tema la care trimite titlul ales - 2010, UN NOU INCEPUT!

Este vorba despre Proiectul de modificare a Legii numarul 293 din 2004 republicata - statutul functionarilor publici cu statut special din ANP a carui elaborare a inceput ieri la ora 13,00 la sediul ANP, prin intrunirea Comisiei care a primit aceasta sarcina.

Cititi mai mult
aici

12 comentarii:

Anonim spunea...

3 inceputuri? :)

Huginn spunea...

:) unule e de ajuns. Macar sa fie bun.

Anonim spunea...

propunere
LEGEA POLITISTULUI DE PENITENCIARE

mihai virgolici spunea...

nu chiar totul are un inceput.
acceptarea tacita (fata de realitatile societatii) a salariilor de merit si maririi cu 50% a unor venituri se inscrie intr-o traditie caracteristica acestui sistem slugarnic.
asa ca, nimic nou sub soare.
schimbarile din 2010 vor dezamagi cum au dezamagit in 2007.

Anonim spunea...

Iar tu Virgolici, Veninule si Canepiule?

Anonim spunea...

mi-as dori un nou inceput la anp. sa inceapa curatenia la toate directiile. de la cap. unele le-as desfiinta: inspectia, juridicul. nu sunt bune de nimic.

Anonim spunea...

"Statutul functionarului public cu statut special din ANP"-ce e asta?
Fratilor noi nu avem un nume!!
(Gardian,Paznic,Politist)-de penitenciare.
Un titlu este inceputul fiecarei povesti.
In momentul de fata suntem doar prescurtari--f.p.s.s.
Poate ca un nume va face diferenta....dar se pare ca nu se vrea.

Anonim spunea...

Mă doare la bască de cum mă vor numi în acte, că lumea tot de gardian la puşcărie mă ştie... Şi datorită şefilor în primul rând şi hoţilor în al doilea tot ca pe un nimic mă vor vede.Principalul important este să-mi iau banii, care lucru nu se va mai întâmpla pentru că neghiobii ăştia de la putere au impresia că ne plătesc cu mult mai mulţi bani decât merităm.
Sumele alea trecute în fluturaş sume compensatorii vor dispare şi atunci chiar că o vom smotoci cu amândouă mâinile... Abia ne vor mai ajunge baii de rate şi de mâncat vom mânca jumatea lui 5...

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=wVyggTKDcOE&feature=fvst

Anonim spunea...

Mihai am auzit ca Varlam te va propune si pe tine in luna a 13 a la salariul de merit...oricum... nu fi suparat frate...intotdeauna se mai gaseste o clanta de lins...un fund de sters...fii baiat istet si fa si tu parte din "clubul celor care muncesc fara sa primeasca 50% vreodata". Astia nu beau apa plata cu lamaie si nici cafea de la tonomat...sau poti trece la paza...vorbim cu domnul Ciuca si te propune el...
JAMES CAMERON

Anonim spunea...

Din pacate ai mare dreptate Mihai, e un sistem care recompenseaza obedienta si lingaii,nu are nici o legatura cu munca sau competenta. Greu de supravietuit pentru cei corecti. Cristina

Anonim spunea...

Si inca ceva, nu voi mai crede niciodata in solutii salvatoare, oamenii din jur imi par acum capcane. Pacat ca puterea orbeste.
Cristina