Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 16 februarie 2010

Din avion...

Cam asa a vazut domnul ministru sistemul penitenciar in zilele trecute. Aflandu-se cu treaba prin zona, pe la ceva conferinte d-ale magistratilor, domnul Predoiu a poposit in mare viteza prin cateva penitenciare.

Tot vazut din avion conducerea ANP a cam dat cu barda prin penitenciarele pe unde trebuia sa se fac nitica chirurgie. Pe langa capetele care trebuiau sa cada au cazut si victime colaterale, unii chiar cei care au scos la iveala manarelile. Vezi Bacau, Codlea si Tirgu Jiu. O fi bine cum zice conducerea ANP, dar parca sunt cam multe victime care n-au legatura cu vina.

Directorii adjuncti ai ANP o luara in freza cu premiul anual. Cel Mai Mare Ionel 'beneficiaza' de o diminuare de 45%. Mare minune avand in vedere ca asa ceva nu i s-a intamplat cand detinutii i se plimbau cu metroul pe sub temnita pe care cu cinste si vioiciune cazona o conducea.

Nea Tibi Cel mai fara CV Ungureanu a primit si dansul o grea lovitura, 40% din premiul anual fiindu-i taiat de sefii cei mari de la Ministerul Justitiei. In rest nici o surpriza, afara de cele pe care insusi ANP le-a produs. Oare incepe cineva sa-si dea seama ca prezenta nu e tot una cu utilitatea?

Partea proasta e ca si operatiunea asta a fost la fel de rudimenatara. Motiv pentru care il inteleg pe Cel Mai Mare Ionel care-l injura pe Cel Mai Mare Independent. Nu a fost respectata o procedura clara desi cele cateva criterii legale ar trebui sa fie arhisuficiente.

Partea proasta e ca Cel Mai Chestor (Ioniel) n-a inceput a injura inca de pe vremea cand taia la altii si cand isi exercita muschii pixului si neuronul grandomaniei. A inceput sa injure dupa ce a aflat ca insusi augustei dumisale persoane i-a fost afectat binele salarial. Din avion as zice ca ceva - ceva dreptate mai exista.

PS. DEA din ANP zice ca salariul al 13 lea se da intre 22 si 26.02.2010. Asa a transmis unitatilor sa-si faca plata in trezorerie.

21 comentarii:

Anonim spunea...

Va multumim pentru informatia precum ca ne-ar da al 13-lea, in sfarsit. Drept pentru care indraznesc sa va intreb: dar al 13-lea de la anul ne mai da ?Sau, macar, niste bani de echipament ne mai da anul asta ?
P.S. Am glumit. Doar nu suntem o masa flasca de manevra care asteptam doar sa ne dea cineva. Noi mai si gandim.

Anonim spunea...

Stie cineva sa-mi spuna;inputerniciti unde se duc cind se duc.....Aceiasi soarta ca Enache va avea si Margasoiu,s-au se intoarce la SIPA.La Bacau functia e vacanta,dar poate face schimb cu vreun coleg pina i se va mai uita trecutul.

Anonim spunea...

Cei mai puternici si mai bine retribuiti oameni din sistem,sunt cei care poarta numele de PHARE.Ca sa faci parte din aceasta echipa nu trebuie sa fii din sectorul operativ.Trebuie sa fii la logistica sau la srs,merge chiar si de la I.T.Mai trebuie sa ai un aspect placut,sa fii femeie in adevaratul sens al cuvintului,sau sa ai trasaturi de femeie.Dar sa nu faci parte din sectorul operativ,caci echipa PHARE se va dezintegra.Alo galateni phare, citi banuti aveti in buzunare de pe urma uriasului proiect,adica o cladire care se usuca greu,dar a fost inaugurata cu mare fast,adica cu bani strinsi cu japca de la cadre ptr. protocol.Daca faci parte din fantastica echipa phare,nu are nimeni curajul sa se atinga de prima anuala,absolut nimeni.P.E.S. GALATEANA CIND AVETI DE GIND SA VA TREZITI, SA NE SUNATI.Daca nu vreti sa va treziti,atunci ne convertim si trecem toti la phare pentru ca se cistiga binisor,aflam noi cit de curind ce sume frumusele.P,E.S. va fi preluata de politia comunitara,oricum sunt mai dotati ca noi si suntem avantajati de faptul ca sunt vecinii nostri si pe deasupra au GRUPA DE INTERVENTIE SPECIALIZATA.Deci tot operativul galatean poate trece la phare ptr. a cistiga mai bine.Trecerea se va face treptat pentru a nu se incurca apelul si a nu se ponta mai multe ore la schimburi,caci se trezesc astia si indraznesc sa pronunte si sa repete expresia de ore suplimentare.Vai de mamicuta noastra daca nu ne trezim la timp.

Anonim spunea...

da se pare ca ceva dreptate mai exista!" :)) poate l-au taxat la smenul cu terenurile, poate are alti stapani sau poate nu au fost facute sectoarele in anp... sau poate pur si simplu au stat de vorba cu gheneralul!:))

Anonim spunea...

da se pare ca ceva dreptate mai exista!" :)) poate l-au taxat la smenul cu terenurile, poate are alti stapani sau poate nu au fost facute sectoarele in anp... sau poate pur si simplu au stat de vorba cu gheneralul!:))

Anonim spunea...

Pentru primul anonim,
Hai ca ma dai prin praf ce sa-ti povestesc, incearca totusi ..sa gindesti !

Anonim spunea...

Ioana d`Arc avea in fund un arc,
Ca imputernicita nu prea era iubita,
Decat de barfitori si unii profitori,
Ce pentru-a lor incompetenta,
La dansa faceau penitenta...
Noi va uram de bine,
Cu toata "simpatia"
Ca piaza rea ce sunteti,
Numita "Pinochia"
Sa-ajungeti mare sefa acolo-n MJ,
De leafa s-aveti parte,
Numai pe jumatate,
De munca - cat cuprinde,
Respect - un sfert din parte,
Buget la loc de munca,
A zecea parte inca!
La detinuti din drepturi
Sa nu puteti taia,
Controale sa-aveti mii,
Sa nu puteti rabda,
Din mandra directoare,
Cu un buget de criza,
Si-o executie crunta
Precum o dializa,
Cu legea intr-o mana si cu bugetu-n alta,
S-ajungeti infractoare din simtul datoriei,
Iar unei alte "Ioana" - tribut sa dati prostiei.


S-auzim de bine!

Anonim spunea...

aruncaţi pastile şi bufff
vrem picanterii

Anonim spunea...

Urmatorul chestor la anp va fi marian popescu care a primit doua grade in doi ani jumate de la maior la colonel bum bum ca face cu prevenirea fum si din ce muncesc altii ia el grade acum ii dorim un si mai maret drum!

Anonim spunea...

@ 18:34
Care-i treaba cu PHARE ca tot aud la noi la Margineni de proiectul Phare dar nu prea stim ...noi astia din executie cu ce se maninca!
Astia din Phare daca au fost premiati vrem sa stim si noi si mai ales cind au activat ca dupa orele de program toti fug acasa.
O secretomanie ca asta nu exista dar vorba ceea, tradare , tradare da sa stim si noi!

Anonim spunea...

Eu sunt un om muncitor din echipa Penitenciarului "fost" de Maxima Siguranta si spun cu mana pe inima ca nu vreau sa fac parte din echipa "celebra" a PHARE. Nu am aspect comercial, nu beau cafea cu cana si nu vreau "exceptional" la sfarsit de an. Insa vreau sa fac parte din echipa celor se stiu cinstiti si nu alearga dupa cat mai multe ciolane gras platite. Vreau sa fac parte din echipa PHARE care v-a ridica un club pentru cadre, o sala de sport pentru cadre, un hidrofor nou pentru ca apa sa curga 24 din 24 de ore intr-o puscarie moderna. Adica intr-o echipa care face ceva pentru CADRE si nu pentru ppl. Sa inteleg ca din banii PHARE nu au fost inclusi si bani pentru protocol? Credeam ca daca s-a schimbat conducerea se schimba si obiceiurile proaste capatate pe holurile comandamentului. Se zvoneste ca echipa v-a fi propusa presedintelui Basescu pentru a fi decorati. Atunci, noi cei mici si muncitori vom intinde covorul rosu!

Anonim spunea...

16.02.2010, 19:20:00
mai poet necunoscut
tare prost si cam incult
cand mai scri pe penifest
te refera la subiect.

Anonim spunea...

@ 07.57

La facultatea "pe" litere nu ati avut ca materie si limba...gramatica, stimate critic literar? Nu? Pacat, ca poate te-ar fi invatat sa "scri" corect.

Ha, ha... rade poetel de poetica! S-a infiintat cercul literar Penifestimea?

De curiozitate, femininul de la poet este poiata?

P.S. Intre noi fie vorba, ai carente mari si la metrica si la masura... :)

Anonim spunea...

pt07.57
scrii nu "scri"

Anonim spunea...

Cea mai tare puscarie! Apa curge cu program, 2 ore dimineata si 2 ore seara! Manta pregateste covorul rosu! Echipa fantastica PHARE vine calare pe cai mari! Mai bine pune un bec pe unde vor trece ei!

Anonim spunea...

Pentru colegul de la Margineni care nu stie cand au activat cei de la PHARE: in timpul liber acasa cu sotul sau sotia, cu prietenii la un gratar sau la un sprit, la o placinta la socri, etc. E simplu amigos, spiritul lucratorilor la PHARE se intinde peste tot si in toate. Ei si prin somn concep vise si sperante PHARE. Pot fi numiti "magicienii", "exceptionalii", "visatorii".

Anonim spunea...

Sugeram celor care fac parte din echipa PHARE, sa lucreze macar o singura zi la PPD-ul din cadrul penitenciarului galatean.Cu siguranta ca a doua zi toti vor fi in concediu medical.Rugam conducerea ANP-ului sa trimita de urgenta un reprezentant ca sa vada in ce hal poate sa lucreze un agent in anul 2010.Apa nu curge, nu este sursa de caldura,pereti murdari de rahat,marmelada,etc.Precizam ca prin acest loc se perinda in zilele de marti si vineri peste 80 de ppl-ei.Cei care pleaca si vin din transfer sau sunt nou depusi ,efectiv refuza de multe ori sa intre ptr. a fi incarcerati sau descarcerati.Agentii care au fost repartizati acolo au lucrat la temperatura de afara.Daca un reprezentant al Ministerului Sanatatii ar vedea acest loc de munca,cu siguranta si-ar pune intrebarea daca institutia de pe str.Traian nr.52 este in Romania sau Afganistan.Si totusi exista PHARE dar pentru cu totul altceva,adica pentru cei din echipa si biroul oval. Curios este faptul ca nu a aparut inca o epidemie in rindul cadrelor si a ppl-ilor.Este incredibil cum arata acest ppd la ora la care scrim.Asteptam vizitatori care au un cuvint de spus in acest sens.Daca nu vin,atunci facem o invitatie celor de la spitalul de boli infectioase,care vor veni cu siguranta.

Anonim spunea...

Daca cineva din peniteniciarul moldav are cunostinte la SANEPID il rugam sa il anunte pe conducatorul institutiei sus amintite, sa se deplaseze la cea mai mare sursa de infectii din orasul nostru-ppd-ul din facultatea de pe strada traian nr.52.Daca vine si constata cum stau lucrurile acolo,are subiecte ptr. a scrie un manual intitulat ca cel scris de VICTOR HUGO-MIZERABILII,asa suntem caracterizati de ppl-ii ce trec prin locul sus mentionat.

Anonim spunea...

scri nu scrii,v-a facut

Anonim spunea...

@ 20.00

Prostul daca nu e si fudul parca nu e prost destul.

Anonim spunea...

Voi de la Galati asteptati ca vin eu la voi sa va fac curat.