Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 5 februarie 2010

Despre bani si alte chestiuni neinteresante

Aflam de la sindicate ca salariul se va plati la data obisnuita si ca Directia Economica din ANP nu intrevede la acest moment motive de intarziere.

La ANP s-au facut deja statele si deschiderea de credite pe total sistem e in in parametrii normali. Totul pare a fi in ordine, nimeni nu pierde nimic. Luni vor fi chemati cei de la salarizare din unitati pentru a fi instruiti in legatura cu modul de calcul al salariului.

Al 13 lea salariu va fi acordat in cursul lunii februarie in functie de programarea pe care o face Ministerul Finantelor. Bani sunt ca doar suntem la inceput de an, Guvernul are interesul sa aiba liniste. N-ar trebui sa fie si alte probleme.

Sunt asadar premise ca situatia sa se normalizeze, dar trebuie sa vedem si ca promisiunile se concretizeaza. Ioana Serban da semne c-ar vrea sa-si mai spele din pacate. Macar de-ar tine entuziasmul pana dupa primele rectificari ale bugetului si asta fara presiunea sindicatelor.

PS. Imi mentin rugamintea legata de comentarii. Cele mai dure critici si observatii pot fi exprimate politicos si cu respectarea unor reguli de bun simt.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Ce banal!

Anonim spunea...

Sa vedem daca ANP se va tine de cuvant, dar cred ca tot se va intarzia. Mai sun 5,6,7 zile si cei din unitati habar nu au pe ce lume se afla. Sa dea Dumnezeu sa-i lumineze ANP luni, dar pana se desteapta toti contabilii ma tem ca cei de la banca nu ma intreaba de promisiuni. Suntem cu ochii pe voi.
AK 47 FOREVER

Anonim spunea...

oare chiar asa sa fie? sa se dea banii la timp sau e o vorba aruncata de cineva ca sa stea lumea linistita? si al 13-lea in februarie inainte sau dupa salariu? ca si aici sunt niste zvonuri.nici oficialii nici sindicatele nu mai spun nimic nici de al 13-lea nici de salariu si nici de discrapanta dintre coeficientii de salarizare (ofiteri-agenti).in rest spor la treaba fara evenimente negative.

Anonim spunea...

As intreba Directia medicala daca mai are de gand sa mai ceara noi si noi modele de raportari, cu tonele, si daca are de gand cumva sa transforme cadrele medicale in statisticieni...
Deja doctorii nu mai au stetoscoapele atarnate de gat,ci umbla cu mouse-uri si tastaturi,zilnic cu noi ordine si sarcini de raportat.
Poftesc pe dumnealor din Directie si prin unitati,la munca,sa vada daca mai seamana cu ce au invatat prin facultati...

Anonim spunea...

Ai perfecta dreptate cu medicii din unitati, dar...eu cred ca le si place..adio consultatii ppl, fara virusi, spor TBC cat mai mult daca se poate, ...adio consultatii cadre..., cat mai multe raportari.

Anonim spunea...

M-am linistit. Se da al trei-spe-lea. Marti. In februarie. Conform programarii.

Anonim spunea...

Pentru 09.12 si KK 47 (pentru totdeauna)

De la Radio-Sant culese:

- al treishpelea nu se va da nici inainte, nici dupa salariu, ci in timpul...

- se va modifica grila de salarizare in sensul eliminarii "discrapantei" dintre coeficienti si, prin aplicarea discriminarii pozitive, ofiterii vor avea coeficienti cel mult egali cu agentii;

- se vor perfecta conventii cu toate bancile comerciale, CAR-urile "tiganesti", CAID-urile (cooperative "agricole" de inglodat in datorii) pentru achitarea imprumuturilor, restante si viitoare, ca "natimeiri", ce va putea fi produsa si pusa la dispozitia celor interesati prin grija R.A. MULTIPRODUCT;

- se va modifica teoria relativitatii timpului, in sensul comprimarii unor perioade de timp aproximative (gen 5,6,7 zile) intr-o perioada si mai... aproximativa. Albert Einstein urmand a fi deferit comisiei de disciplina pentru neglijente in cercetare cu urmari deosebit de grave asupra lucratorilor de penitenciare si a scadentelor bancare;

Alte propuneri si sugestii referitoare la dreptu-n stangul sistemului... lunatic, le puteti trimite pe adresa http://www.aghiuta.dgp.ro

Anonim spunea...

Pai in lipsa de activitate ce sa faca si cadrele medicale...raportari...ca ppl sunt puse imediat in salvari si internate in spitale...ca astia atita stiu atita fac: sa se spele pe miini aruncind pisica in ograda sistemului public de sanatate...a...sa nu uit...domnilor din anp, faceti un control amanuntit cu ocazia controalelor de fond si in farmaciile unitatilor...ca sunt varza...se fura de se stinge...hirtoagele sunt varza...sunt lipsuri de nu va vine sa credeti...eee...dar domniile voastre ati fost invatati sa calariti paza pina le rupeti cocoasele, nu sa cascati ochii si in cabinetele medicale...apropo:acolo asistentul(asistenta) e rege!...ups...sa nu uit...mde, daca imi placea cartea eram si eu asistent acuma, sa rup patul in noptile cind sunt de serviciu, sau sa las ppl de la cabinet sa-mi aseze medicamentele in pliculete cind tre sa dau tratamentul...sau sa-mi scrie ceva diagnostice pe fisele lor ca sa nu-mi stric oja...va simtiti unii?

Anonim spunea...

PS
criticile exprimate nepoliticos si cu nerespectarea regulilor de bun simt nu va mai sunt de folos ???????? pana cind? aaaaaaaa.... veti reveni cu amanunte cind situatia o va impune.... da da da ... m-am prins... dar mai greu.... asta e...fac parte din sistem... ce noroc!!!!

Anonim spunea...

raportarile sunt la moda in toate sectoarele , cred ca cei de la anp sunt de parere ca munca intr-un penitenciar se face din soricel , nu suntem de loc in criza stam cu totii cu ochii in ecran si raportam :
-zilnic
-saptamanal
- lunar
si la sfarsit de trimestru sau an o luam de la cap de parca nu le-am mai fi trimis odata, acolo sus sunt doar savanti care traiesc din statistici si vor crea pentru sistem o adevarata enciclopedie de munca cu hotu . spor la munca si la consum de energie ca mj are bani sa plateasca facturile cez

Anonim spunea...

pana acum ceva timp credeam ca suntem- vorba unui coleg- un neam de cameramani,telefonisti,pitzipoance ,cocalri,hoti si turnatori.acum vad ca me-am mai largit sfera de activitate: statistica si barfa cat incape.cafeaua este inclusa in pret ca tva-ul pentru persoanele fizice.

THEO spunea...

Eu ma intreb noi cei care apartinem de AOPSNAJ avem sau nu asigurare medicala?Cand merg la medicul de familie acesta mi se plange ca nu poate accesa baza de date a CAS AOPSNAJ si prin urmare eu si toata familia mea figuram ca neasigurati?!Cand merg la un consult de specialitate mi se spune ca de cate ori trimit nota de plata la CAS AOPSNAJ nu si-au primit banii, asa ca daca doresc sa ma consulte domnul doctor platesc consultatia ca si cand as fi nasigurat?!La unitate cand solicit decontarea cheltuielilor daca nu mi se raspunde "aceasta este suportata e casa"(care casa ma intreb eu?);mi se spune se deconteaza cand vom avea bani,deja avem un an implinit de la ultimele decontari deci...La Euromedic am sunat in 2 ale lunii curente ca sa fac o programare pentru o radiografie si intreband "daca se lucreaza cu CAS AOPSNAJ?" mi s-a raspuns "este inceput de luna inca nu am primit raspuns de la CAS AOPSNAJ daca ni se dau fonduri!".In concluzie ma intreb eu si familia mea avem sau nu asigurare medicala ?

Anonim spunea...

...da...avem o asigurare medicala la portile raiului...cu ajutorul anp ului o sa beneficiem de ea mai repede decit ne asteptam!

Anonim spunea...

Toate raportarile si" hartogaraia" sunt puse pe umerii medicilor care fac medicina,consulta ppl, fac retete, fac indici, de catre asa zisii medici( sau bagatori de seama) care umplu inutil statele de plata ale unitatilor iar unii au si pretentii de sefi desi nu fac nimic toata ziua si au un caracter mai obscur decat al ppl!Deci, domnilor directori, in organigrama avem personal- dar, totusi, cine munceste?

Anonim spunea...

Sunt unitati unde exista o armata de asisteti medicali si cate doi doctori care nu fac nimic toata ziua. Doctorii nu mai acorda asistenta medicala angajatilor, daca le ceri ceva te mătrăşesc imediat ironic.Dar raportează fals ca au efectuat consultatii la urgenta personalului din unitati.