Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 13 februarie 2010

A 13-a obsesie



Mi-am făcut planuri cu al 13-lea... Poate îl "sparg" la supermarket, poate plătesc o rată sau întreţinerea pe 2 luni sau poate îl pun deoparte pentru vacanţa în Portugalia...

Îmi place să vorbesc despre al 13-lea pentru că existenţa lui îmi întreţine iluzia că lucrurile încă merg bine. Adicătelea, nu ne-a îngenuncheat de tot marea criză mondială, am supravieţuit experimentelor bociene...

Al 13-lea a devenit un fel de „buna ziua”, subiect inevitabil al oricărei discuţii, cauză de bucurie sau de întristare. Va fi mare sau va fi mic, va veni sau nu va veni,va fi pentru toti sau doar pentru cei aleşi, se va suspenda sau va rămâne un drept, etc.

Colegi al căror nume nu l-am ştiut niciodată, mă opresc să mă întrebe în şoaptă, complice cum ar veni, dacă nu am auzit ceva nou şi bun despre al 13-lea, sperând să fiu în posesia unei veşti care să le readucă echilibrul profesional şi financiar...

Îmi doresc să se amâne cât se poate mult „împărţirea” celui de-al 13-lea... Pentru că simt că toţi fepeseseii avem ceva în comun, pentru că schimbăm şi alte informaţii în afară de bârfe şi calomnii, pentru că, pornind de la un subiect atât de prozaic, să ajungem într-o zi să ne cunoaştem şi să ne pese unii de alţii...

30 comentarii:

si totusi spunea...

Ha, ha! Ce haios! Sword, mereu surprinzător!

Anonim spunea...

Sword, felicitari!

Un articol dat cu...sec. Clar, explicit si bine nuantat! :)

Respectele mele!

Anonim spunea...

Bine, bine, spun eu.
Dar al 13-lea, cand?
PAS ! :)

Anonim spunea...

@07.13
Intreab-o pe d-na Serban daca-ti mai da al 13-lea, ca ea taie si spanzura. Poate se razgandeste... Poate mai trimite o simulare pt. agenti... si atat.

Anonim spunea...

O alta obsesie,iesim sau nu la pensie?ce surprize putem avea in 2015?

Anonim spunea...

Esti optimist colega cu 2015, ce zici de 202x ?

Anonim spunea...

As dori sa vad si eu simularea pentru agenti a d-nei Serban.
Stiu ca e si ea o ...mare prin ANP si mai vreau sa stiu daca a auzit de legea 275/2006, de metodologia de aplicare a legii, de deciziile aproape zilnic venite din ANP prin penitenciare si ultima intrebare ... d-na Serban a dat examen pentru functia pe care o ocupa in ANP. Vreau raspuns corect!

Anonim spunea...

D-le Filis ai spus intr-un articol odata ca nu ai mai scris si nici nu vei mai scrie pe penifest.Acum ce faci?
Aaa!,acum ai scris sub anonimat!

Anonim spunea...

Toti care scrieti de Simescu acum,sunteti aia care stateati odata la rand in fata biroului lui.Ar trebui sa va dati seama ce scrieti cand scrieti,ca va dati de gol.
Nu cred ca ati vrea,ca d-l Simescu sa intre aici si sa va raspunda asa cum meritati.
Spuneti mersi ca nu intra sa spuna ce stie despre voi(fiti siguri ca are destule,in maneca).Nea costica era mic copil pe langa nea Eugen.

antaky spunea...

...............

si totusi spunea...

Sword, aseară nu am reusit să citesc textul. Nu a apărut decât imaginea si am crezut că doar asta ai postat. De aceea mi s-a părut haios. Si asa era o idee faină. "No comment."

Textul nu a fost haios, dar mi-a plăcut cum ai găsit liantul si cum ai pozitivat, usor ironic, preocupările noastre de zi cu zi. Felicitări!

Anonim spunea...

@12.10
Cu siguranta nu a auzi de L.275/2006, nici de L. 293/2004. D-na Sreban nu a dat examen pt. functia pe care o ocupa in ANP, face parte din categoria imputernicitilor. Asa ca, sigur o complexeaza faptul acesta, altfel nu i se justifica actiunile...

Anonim spunea...

Am impresia ca cei care isi doresc numai atat sunt cei care asteapta luna de luna sa le mai cada ceva din pom fara sa faca nimic. De exempul: al 13-lea. Normal ca dorim cu totii sa primim echivalentul muncii prestate, normal ca dorim sa primim drepturile noastre castigate de-a lungul anilor. Dar mai dorim si sa fim platiti la adevarata munca pe care o prestam fiecare si atunci o sa vedeti diferenta. A analizat cineva din acest sistem munca facuta de agenti pentru functiile de ofiteri? A analizat cineva munca facuta de ofiteri de executie pentru functiile de conducere fara sa fie platiti? Care este economia care se face pe total in sistemul penitenciar? Etichetati-o ca munca “patriotica”, voluntariat al acestor oameni care fac ca lucrurile sa se miste. Imputernicirile sunt numai la High position si bine inteles la resurse umane. Si numai acestia din urma sunt specialistii care sustin sistemul. Sa dea Dumnezeu sa fie si mai bine platiti si sa primeasca si al 14-lea salariu, ca de, merita.
Sa fiti iubiti stimati colegi

Anonim spunea...

Sword, tu nu te cobori niciodată să comentezi cu noi? Stai doar în turnul tău de fildes?

Anonim spunea...

Tg jiul a inebunit in ultimul timp,mai are un pic si Turnu Severinul,Craiova s-a mai linistit un pic,se vede ca sunteti olteni.Toti care-l laudau pe simescu,acum il blameaza.Lupta pt. putere si influenta,facem gasti si-i doboram pe cei care au curajul sa ne spuna in fata unele lucruri,chiar nu ne dam seam ca nu bine??Roata se invarte si cei care vor veni vor incerca sa va faca voua rau cum ati facut si voi la altii.

Anonim spunea...

in principiu e bun articolul dar daca se va intarzia sau cu, cat se intarzie mai mult cu atat vei auzi mai multe zvonuri.barfele si calomniile sunt inevitabile.

Anonim spunea...

pana la urma a 13-obsesie sau norma de hrana ce se mai aude? zvonuri tot au aparut.

Anonim spunea...

la cate rude a angajat simescu are deja armata de monitorizat blogul,disperatilor si despre simescu se stiu multe si sunt probate si unde trebuie dar nu v-ati gandit vreodata ca s-a saturat lumea de voi si de neamul vostru de inteligenti care dupa ora 18 va simtiti in elementul vostru in unitate si ce va place carnea si ce nu va place munca neam de activisti de partid .vreti un sac de deoro de la GAZ sau unul de varza sau sa vina Drumen sa va faca parchetul acasa sau sa bagati cablu tv pe barba puscariei sau sa plecati cu tractorul neinmatriculat la arat mai vreti borcane contracte cu boabe cotlet masini de la unitate pentru spitale ca aveti boli fictive copii angajati noaptea ce nu va ajunge lasati omul sa-si vada de pensie ca nu mai are minute sa tot sune pe unde suna si sa tot incerce sa va salveze de buni si profesionisti ce sunteti chiar nu va potoliti si nu intelegeti ca simescu e valoros singur nu cu voi care il secati de puteri si nu stiti decat sa intrebati pe cine cunoasteti,pe unde puteti intra la oamenii grei si ce sa dati sa va fie bine cum va lasa o zi singuri cum dati cu nuca in perete el nu e in locul vostru si nu veti fi bine la infinit puneti mana pe munca si invatati meserie ca poate pateste omul ceva si sunteti mancati potoliti-va ca daca nu va va potoli viata e destul eu lucrez de multi ani la logistica si va stiu pe toti sunteti nerusinati si hrapareti opriti-va ca e nasoala treaba cu voi si poate se agita si altii si spun niste treburi grele si poate le spun unde nu aveti propte si pana gasiti faceti poc

Anonim spunea...

nu e filisi n-ati nimerit-o domnule simescu e cineva pe care l-ati mintit si care v-a si dat ceva consistent eu nu sunt fraier ca filisi care nu a priceput ca toti sunt pe mana si el crede ca face pe dracu cu bucurestiul lui.George renunta la munca asta du-te in paza sau la cultural ca la prevenire esti victima sigura aia afla de la tine ce vor si te chinuie si nici simescu nu e departe de niste interventii iti voi spune eu la cine si cand si cu cine statea el in camera la convocari ce bine ca se inregistreaza convorbirile telefonice ca tu imi zici ca simescu e ca lumea,nu e!

Anonim spunea...

stiati ca domnul TOC nu mai e director la tg jiu ,cum ,n-a fost niciodata?

Anonim spunea...

iar tg jiu nu mai suport va rog nu mai publicati astia e bolnavi cine e domne simescu asta,tot vreun baron local,la gara cu el si cu ei

hapiness spunea...

Felicitari pentru articol!

Cu toate frustrarile acumulate tot mai avem aceasta obsesie a banilor!

Suntem imposibili!

Anonim spunea...

costica bala nu mai veni la unitate sambata ca nu mai putem tira si evapora cate ceva au mai venit si altii si ne-au deranjat si aiud -ploiesti romania ce frumoasa tara esti,du-te acasa unde e cald si bine ca ne descurcam si singuri mai ales sambata si duminica ce bine era si ce slaninuta stricata se mai manca!noi ne bazam pe tine si tu esti pe noi,se poate?

Anonim spunea...

@ 15:00
D-le esti un mare OM cu judecata. As dori ca articolul dv. sa fie publicat in presa, exista atita nedreptate in acest sistem infect incit si ppl-eilor le e lehamite.
Deunazi un ppl mi- a spus ca nu ar lucra in locul meu pe o sectie de detinere nici daca l-ar plati dublu.
Uitati-va ce am ajuns!!!!!!

si totusi spunea...

@ 15.00

Si mie mi-a plăcut comentariul tău. Cred că ai mare dreptate.

Anonim spunea...

Imi este sila de atata prostie (ma refer la Tg. - Jiu ), daca nu va bagati mintile in cap...ANP-ul o sa va imprastie prin toata Romania (va meritati soarta),.....bre, se vede ca sunteti "olteni" (icilea si mai colea).

Anonim spunea...

Da' Simescu, cine-i Simescu?

Anonim spunea...

La M.Ap.N s-a marit norma de hrana stiu sigur ca am un prieten care lucreaza acolo.Totusi se aude ca al-13-lea se da in aprilie.

Edy spunea...

Sword, nu te îngrijora! Când n-o mai fi al 13-lea, vom vorbi despre altceva: despre norma de hrană, despre banii de haine... Sper să nu ajungem să vorbim despre salarii...

Anonim spunea...

pt.19.56
si pe tine sa te aduca la Tg-Jiu.