Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 28 ianuarie 2010

Ticuri

Azi despre domnul Iftinca și "ceea ce trebuie..."

Citind articolul de mai jos, mi-a venit în minte prietenul nostru Iftinca, om cu bun simț dar cu puțină imaginație. Dânsul este șeful Direcției Management Resurse umane din ANP și cel care își închipuie că se ocupă de reorganizarea sistemului penitenciar.

Omul nostru, altfel bine intentionat, își închipuie că face ceea ce trebuie, adică ce îi spune șeful că trebuie să facă așa cum poate dumnealui un biet lucrător de personal care încă n-a descoperit mai mult decât o denumire în titulatura direcției pe care o împărățește.

În mod normal mi-ar fi părut rău de dânsul, doar e într-o situație absolut ingrată și face ceva care-l depășește de bună seamă. Din păcate însă nefericirea dumisale de director nimerit sub o căciulă prea mare face victime. Vor fi destui care vor simți asta pe propria piele.

Altfel, mă enervează ca orice om care nu vede dincolo de ordin și care nu încearcă să-și depășească condiția. Face doar "ceea ce trebuie" fără să știe de ce și cum... PS. Legătura dintre omul nostru și cel din articolul de mai jos nu este doar geografică.

Remarcasem de mult timp minunea, dar o buna bucata de vreme mi-am spus ca trebuie sa fie un accident. Apoi ca e doar un tic verbal, fara cine stie ce legatura cu filosofia de viata a autorului. De curand, m-am trezit ca frecventa cu care Emil Boc foloseste expresia “sa facem ceea ce trebuie” zburleste simtul estetic al oricarui ascultator atent al editorului de fraze perfecte.

Sunt convins ca l-ati auzit pe Boc, cel putin o data, spunand ca el, ai lui sau noi “trebuie sa facem CEEA CE TREBUIE”. Las deoparte faptul ca cei care vorbesc precum o moara stricata tradeaza de departe o lentoare intelectuala, caci voiciunea inteligentei a fost de mult inlocuita, in cazul lor, de concentrarea pe “editarea” a cat mai multor cuvinte si informatii pe minut.

Ce sa analizezi si sa sintetizezi cand singura ta sarcina e sa scuipi ca pe o poezie zeci si sute de cuvinte intr-un minut? Cand il aud pe Boc vorbind imi aduc aminte, de fiecare data, de colegii din generala care recitau poezii pe de rost, cu inima in gat de emotie, panicati sa nu uite cumva vreun vers si sa se duca dracului nota lor buna.

Sa revenim, totusi, la expresia atat de des intalnita la Boc – “ceea ce trebuie”. Ca o foloseste obsesiv de des e un fapt. Insa Emil Boc nu se limiteaza sa o foloseasca naiv si nevinovat. Premierul ba ne spune sa facem “ceea ce trebuie”, ba ca el si ai lui fac “ceea ce trebuie” pentru noi, ba ca toti trebuie sa facem “ceea ce trebuie” pentru tara, ba ca “ceea ce trebuie” facut, trebuie facut si gata.

Continuarea
aici.

86 comentarii:

Anonim spunea...

off topic-D-le director general si d-lor presedinti de sindicate din pacate aceasta reorganizae facuta fara criterii permite unor directorasi,unii dintre ei chiar si imputerniciti sa-si puna neamurile,datoriile,prietenii in functii caldute,se face totul dupa ureche,nu exista metodologie e un haos total.Inca o problema importanta se desfiinteaza unle functii si se infiinteaza altele,unde e avantajul ???!!! B r Umane acum are cel putin 2 agenti si 2 ofiteri pt. ce??? Organizarea muncii la unele unitati care scotsub 100 ppl la munca 2 agenti si un ofiter unde e eficienta????? suntem de ras,si din pacate cu acest tip de gandire nu mergem inainte tot pe loc o sa stam.HALAL ORGANIZARE FARA CRITERII UNDE IMPUTERNICITII ISI ARANJEAZA NEAMURILE, DIRECTORII PILELELE,SE RESTRANG UNELE COMPARTIMENTE SI SE MARESC ALTELE FARA NICI-O LOGICA DAR SUNTEM IN ANP TOTUL E POSIBIL..

Anonim spunea...

AM AUZIT CA LA TIRGSOR O SA SE FACA TINUTA NOASTRA S-A RENUNTAT LA FIRMELE FANTOMA

Anonim spunea...

Ce tot va plingeti si cautati vinovati in ANP privind reorganizarea
Ca sa nu se reduca functii ocupate, sa nu fie deranjati sefii de birouri.., sa se faca reorganizare dar fara reorganizarea functiilor, ba, cu marirea numarului de functii executie la cinci in cadrul birourilor pentru crearea sau mentinerea unor functii de sefi, marirea numarului de functii de ofiteri, transferarea unor functii din operativ spre celelalte sectoare, etc.
Vinovati de aceasta situatie sunt functionarii din ANP, nu cei care se afla in spatele acestor miscari si stau ascunsi si arata cu degetul spre ANP.
Nu mai plingeti, luativa de treaba si lasati circoteala ca daca a-ti avea de lucru nu a-ti mai avea timp de asa ceva.
Ce sa mai spuna ceilalti functionarii ai statului care sunt dati afara fara discutie, ca este postul ocupat, etc.
Reorganizarea in celelalte structuri ale statului se face (facut)in mod real prin reducerea numarului de functii de sefi, de executie neocupate sau ocupate.
Hai sa fim uniti sa ne gasim fiecare locul si sa ne facem utili.
Nu trebuie sa alergam dupa o anumita functie, trebuie sa stim sa lucram in oricare functie, iar acolo unde suntem repartizati sa ne facem treaba bine.
Ce a pierdut functionarul de penitenciare, spiritul de colegialitate, unitate la bine si la rau, omenie, corectitudine, realism.
Ce a cistigat acelasi functionar, cinism, rautate, circoteala, sifoneala, mincatorie, ura, nemultumire.
A intrat in sistem un om adevarat, iar ca sa supravetuiasca a devenit .........
Va doresc succes tuturor, sa va gasiti locul si linistea in sistem si nu va pierdeti omeni este singurul lucru important care va diferentiaza de lumea necuvintatoarelor.

Anonim spunea...

Surpriza,Enache a fost ieri la ANP,aseara a ajuns cu bine acasa,iar azi dimineata e internat in spital!
D-le Bala, de la cine mai luati in primire postul?

un agent calic(adicatelea din popor) spunea...

I se făcu şi împăratului poftă de mere, chemă pe marele sfetnic şi-i zise: „Ţine cinci galbeni, fugi de-mi cumpără mere!”

Marele sfetnic chemă paharnicul: „Uite 4 galbeni, mergi şi cumpără mere!”

Paharnicul chemă pe maestrul de ceremonii: „Ai 3 galbeni, mergi şi cumpără mere!”

Maestrul de ceremonii chemă pe şeful strajei: „Na 2 galbeni şi cumpără mere!”

Şeful strajei cheamă un străjer obişnuit: „uite un galben, fugi şi cumpără mere...”

Iese străjerul în stradă se apropie de bătrân şi-l apucă de haină: „Hei, ce-ţi veni să urli în gura mare pe strada asta? Aici e cârciumă sau Palat domnesc? Îţi arestez întreaga căruţă cu mere şi o confisc!”

Se întoarce străjerul la palat şi merge la şeful strajei. „Şefule, am făcut un târg bun: pentru un galben – jumătate de căruţă de mere.”

Şeful strajei merge la maestrul de ceremonii: „Din 2 galbeni am reuşit să cumpăr un întreg sac cu mere.”

Maestrul de ceremonii pleacă la paharnic: „E-hei, cu 3 galbeni am cumpărat o torbă întreagă de mere.”

Paharnicul merge la marele sfetnic: „4 galbeni mi-au ajuns doar pentru jumătate de torbă de mere. Sărăcie...”

Marele sfetnic intră în sala tronului: „Măria Ta, aşa cum aţi poruncit, 5 mere!”

Stă împăratul şi meditează: „5 mere-5 galbeni. Un măr-un galben şi lumea se calcă în picioare să cumpere. Trebuie să ridic impozitele pentru popor!”

Anonim spunea...

Pt 12.11
Usurel ca rupi lantul ,vrajitor de Ghculeasa, stai cuminte-n banca ta, nu te zbate în lanţ mai, ca o să te sugrume.

Anonim spunea...

Se tot zvoneste ca se schimba tinuta... Propun sa se faca in culoarea violet... tot este la moda acum... pai ANP nu are bani sa ne dea comanda pentru o pereche de cadre... si acum schimba tinuta...sa plesnesti de ras nu altceva...
AK 47 FOREVER

Anonim spunea...

Se vede că agentul cu bancul despre pofta împăratului şi merele pentru… popor este calic (în sensul de zgârcit) din cale afară (bancul fiind, de altfel, foarte... inspirat), întrucât nu a vrut să ne ofere toată povestea, vitregindu-ne tocmai de partea introductivă. Aşa că vă "dăruiesc" eu ceea ce el a oprit doar pentru el:

Amu, cică a fost odată un împărat. Într-o zi, cum sta împăratul fără treabă în sala tronului, auzi mare zgomot afară. Privi pe fereastră şi văzu un bătrânel care vindea mere: „Hai la mere dulci! Mere-Mere dulci!” În jurul căruţei bătrânului se adunase lume de peste lume, cumpărători dar şi gură cască…

De aici le zice agentul nostru, căruia trebuie să-i mulţumim. "Povestea" bate viaţa. Aş putea spune că orice asemănare cu personaje sau evenimente din realitate nu este deloc întâmplătoare.

Anonim spunea...

domnul toc vrea sa plece in concediu de odihna si daca nu se linistesc apele pe care el lea tulburat o taie la o pensie linistita stiind ca la terminat pe mladin apoi pe enache si mai are sa se termine pe el dar ce face cu finul sopotanu ca ia promis ca-l face director pentru tuicile pe care i lea donat sex simbolu masculin al penitenciarelor sopo!

mihai virgolici spunea...

frumos comentariul de la 14.38.
noi in situatia strajerului?

Anonim spunea...

la tg jiu e jale si plans ca au adus pe unul pe care nu-l stie simescu si care nu poate sa-i bage strimbe lui filis omu negru care ia dat de nu mai stiu pe la ce usi sa bata ca deja sa intepat lumea ca au spus numai prostii si au pus pe drumuri oameni din ANP degeaba nimic nu e pe veci dragi somitati din sectorul operativ au evaporat o tona de carne si le a stat in gat aveti grija la trigliceride si la locurile de munca pentru ca nu stiti sa munciti si nici nu mai prea aveti pe cine sa lingeti in urechi treaba e cam pe sfarsite simescienilor si bizienilor si tocienilor si nastasienilor veti munci sau veti pleca unde nici nu stiti si cind nu stiti!mihu nepotelul lui simescu ce mai speri tu in scapare nici filis nu te mai poate scapa cu matusica lui din corpul de inspectie de la mj sau nu stiati...

Anonim spunea...

Agentule calic, mare dreptate ai. Cred ca asa s-a intamplat si la Tg Jiu.
Imparatul-ENACHE
Marele sfetnic- DRULA
Paharnicul-Preotul GROZA
Maestrul de ceremonii-FILIS
Seful strajei-HORTOPAN
Strajerul-DAIANU
Cred ca FILIS deja se gandeste la o noua functie, probabil director adjunct la educatie.
Acum ii sufla in ceafa domnului BALA, ca deh, este director, pe ENACHE deja l-a uitat, a inceput sa il birfeasca -nu a fost bun, nu a fost prietenul lui, a facut numai tampenii, etc.
BAFTA DOMNULE FILIS, poate vreti sa ajungeti DIRECTOR GENERAL....sau de ce nu Consilier al Ministrului Justitiei????

Anonim spunea...

Si ce legatura poate avea Iftinca, cu urmatorul personaj din articol?

Anonim spunea...

Bai George.Lucram in puscaria asta impreuna de ceva ani, ca daca i-am aduna vechimea mea cu a ta unul dintre noi ar putea iesi la pensie.
Unii te-au criticat, altii te-au laudat dar adevarul este ca tu, George Filis cel vestit ai facut mult rau oamenilor. Ai uitat cand erai agent si ne vaitam impreuna ca nu avem bani? Ai uitat cand petreceai in carciuma pana dimineata si te dezbracai la bustul gol, dadeai dedicatii pe banda rulanta? Si erai agent.Acum cand esti ofiter ai nasul pe sus.Urmaresti pe toata lumea si ii imbarligi pe toti. Aceste neintelegeri dintre cadre ti se datoreaza si tie. Discuti cu mine, te duci si ma parasti la alalalt. Discuti cu altul, vii si il imbirligi la mine. Asa ai procedat in ultima vreme, George. Mai mult de atat la-i distrus si pe Enache. Daca era un om cerebral, Enache nu s-ar fi imprietenit cu tine sau cu Drula, sau cel putin nu v-ar fi ascultat. Stiu sefii tai de imbirligaturile pe care le-ai pus la cale in puscaria asta? Despre barfele la adresa lor si a altora din ANP? Despre faptul ca atunci cand erai agent ai savirsit infractiune de trafic de influenta? Cine te-a scapat? Simescu. Pacat ca te-a iertat atunci, caci poate acum nu mai trageam de belele toti pentru tine.
Pe Enache tu l-ai lucrat. Stiai ca va fi schimbat dar l-ai invatat sa faca prostii pentru ca schimbarea sa fie mai rapida. Ti-ai invatat catelul sa spuna ca voi nu stiati nimic, ati aflat la fel ca noi ceilalti pe data de 27, dar in realitate stiai si ti si el. Sau poate el te crede un idol, fara sa stie ca ai vrut sa il detasezi si poate va avea vreo surpriza din partea ta.
George e pacat, numele tau a fost creat la radio, atunci erai om bun pentru noi pentru ca nu te cunosteam, dar de cand te-ai angajat la puscarie ai facut numai prostii. Lasa ca nici noul director nu va avea liniste din partea ta.

Anonim spunea...

Lideri de sindicat oameni duplicitari urmarind doar interesele proprii fiind complici cu conducerile unitatilor la desfiintarea de posturi (vezi PENIT SPT OCNA)nude liderul sindical apara interesele conduceri..rusine..dati demisia si poate ocupi un loc in conducere.

Anonim spunea...

off topic-D-le director general si d-lor presedinti de sindicate din pacate aceasta reorganizae facuta fara criterii permite unor directorasi,unii dintre ei chiar si imputerniciti sa-si puna neamurile,datoriile,prietenii in functii caldute,se face totul dupa ureche,nu exista metodologie e un haos total.Inca o problema importanta se desfiinteaza unle functii si se infiinteaza altele,unde e avantajul ???!!! B r Umane acum are cel putin 2 agenti si 2 ofiteri pt. ce??? Organizarea muncii la unele unitati care scotsub 100 ppl la munca 2 agenti si un ofiter unde e eficienta????? suntem de ras,si din pacate cu acest tip de gandire nu mergem inainte tot pe loc o sa stam.HALAL ORGANIZARE FARA CRITERII UNDE IMPUTERNICITII ISI ARANJEAZA NEAMURILE, DIRECTORII PILELELE,SE RESTRANG UNELE COMPARTIMENTE SI SE MARESC ALTELE FARA NICI-O LOGICA DAR SUNTEM IN ANP TOTUL E POSIBIL..

Anonim spunea...

Măi fraților!!!!!!uitați-vă câți ofițeri sunt. Câți își justifică salariile pe care le iau? La ei uitați-vă acum. Nu observați că toate bârfele de aici sunt adresate lor???? Ei trebuie să pună osul la treabă sau mai bine zis și ei trebuie să pună osul la treabă. Spuneți-mi și mie, câți din cei pe care îi vedeți stând la cafea sunt subofițeri și câți ofțeri??????......păi vedeți!!!!!!!......aici e problema fraților! Nu trebuie să ne scoatem ochii între noi, aștia mici, trebuie să-i facem și pe cei care primesc dublu salariu decât noi să pună osul la treabă sau cel puțin, dacă tot se cred mai superiori, să gestioneze mai bine resursele umane, să fie mai aproape de noi și să lase lupta pentru putere, că dacă sunt întradevăr competenți o să-i vadă cineva și pe ei!!!!!

Anonim spunea...

Pentru cei de la Spital Tg-Ocna ,,, TREZIŢI-VA " , sunteţi in găleată cu totul , v-au dispărut posturi , s-au infiinţat cele de la căldurică , ex. locuşorul in care isi va desfăşura activitatea liderul de sindicat , acel LIDER VESTIT care se reprezinta doar pe el insuşi dar pe banii vostri ,care vânează doar pentru el si care mai mereu este plecat cu activităţi sindicale , Dumnezeu stie pe unde ,probabil cu afacerile personale ,, asigurari de sănătate şi de viaţă, comandamente civile ,sucuri, băuturi şi alte plimbărici " că el nu mai comunica cu nimeni,aveţi probleme de reorganizare? ,in curând ve-ţi plânge şi după bruma de bani pe care o mai luaţi .Cred că vi s-au servit somnifere la micul dejun , de nu vedeţi ce se întâmpla in jurul vostru , de nu sunteţi capabili sa luaţi atitudine . Au dispărut posturi importante unde munceau oameni de valoare ,s-au infiinţat altele care sunt ineficiente , create pentru prieteni, pentru lingai,să vedeţi criteriile pe baza cărora vor fi ocupate posturile respective HA ,HA ,HA, a disparut o secţie intreaga de T.B.C. , sporul fiind pe ducă , dar voi dormiţi in,, bancă "s-au în ,, băncile" pe care nu ve-ţi mai fi capabili să vi le achitaţi , când o să vă treziţi va fie prea târziu .Aveţi oameni de clasă şi de caracter in acea unitate dar pe care nu stiţi să-i apreciaţi,ati acceptat să fiţi infrânţi de o mână de pseudo sefi si de un pseudolider de sindicat şi acum vă plângeţi pe la colţuri. Să vă trăiească liderul de sindicat si acţiunile lui făcute doar în defavoarea voastră . Am fost şi eu in unitatea voastră cândva şi era o atmosferă chiar plăcută dar acum este DEZASTRU la voi , halal va-ţi pierdut şi umbra de verticalitate pe care o mai avea-ţi . Să mă contrazică cineva , să-mi spună că nu am dreptate . A-ţi trăit bine până acum ? Să trăiţi bine şi de acum încolo !

Anonim spunea...

Atragem foarte serios atentia asupra urmatoarelor aspecte. In ultima perioada, au aparut asa zisii lideri marunti de sindicat cu evidente probleme intr-o anumita zona a comportamentului. Cerem testarea psihologica amanuntita a acestora si indepartarea lor din randul purtatorilor ambitiilor sindicale, ba chiar si indepartarea lor din sistem. Acolo unde nu se va putea face acest lucru, se vor documenta cu atentie cazurile si se va trece la actiuni si lucraturi "fine", de scindare ori infiintare de noi organizatii. Sindicalistii de rand s-au saturat sa fie reprezentati de "falsi" lideri de opinie care jignesc salariatii, agita pumnul, recurg la amenintari fatise, nu respecta legile si nu considera ca acestea trebuie respectate daca ele aduc atingere, in orice fel, intereselor lor personale sau obscure. In plus, indeamna la nesupunere, la abuz in serviciu, arunca in sedinte false teme si asertiuni personale asupra actelor normative in vigoare. Jos cu falsii lideri de sindicat !Avem nevoie de oameni bine pregatiti, buni legisti, inarmnati cu arta negocierii si a dialogului, nu cu scandalagii da cartier. Nu asa ne vom atinge scopurile noastre comune. Rog a se lua in studiu problema aceasta de catre liderii celor 3 mari grupari sindicale din ANP, dar cerem si masuri din partea sindicalistilor de rand. Pana cand atmosfera , chiar si in acele unitati in care ea nu a fost viciata pana in prezent, nu se va incarca din vina acestor oameni de slaba calitate profesionala, plini de frustrari si ura neinteleasa, care in afara proferarii de injurii si a inveninarii atmosferei nu se ocupa cu altceva. In ultima perioada, s-a facut o documentare riguroasa a activitatii si probitatii morale ale acestor "lideri" de duzina. La bulvar, birjar !Un grup de oameni calmi, la locul lor, buni ca painea lui Dumnezeu, dar pina la o adica...

Anonim spunea...

Lideri de sindicat oameni duplicitari urmarind doar interesele proprii fiind complici cu conducerile unitatilor la desfiintarea de posturi (vezi PENIT SPT OCNA)nude liderul sindical apara interesele conduceri..rusine..dati demisia si poate ocupi un loc in conducere.

Anonim spunea...

Ma alatur celui care a trnsmis un semnal de alarma celor de la SP TG OCNA si desi acum cand al 13-lea ceas a trecut deja , le spun celor de acolo : LUATI ATITUDINE VOI TOTI CARE SUNTETI CALCATI IN PICIOARE DE NISTE "SEFI TIRANI" carora oricum nu le pasa nici de voi , nici de viata voastra ! Din pacate , liderul de sindicat de acolo mi se pare un catelus pe langa dulaii care stau in fruntea penitenciarului....A vazut tot poporul ce caracter are directorul medical caruia i se ru...pe de toata lumea , chiar si de lingaii care acum se gudura cu coada intre picioare prin fata BOSS-ului desi nu de mult faceau pe smecherii si se credeau cei mai mari si mai tari.Cred ca stiu pe putin 20 de persoane carora le curg balele citind zilnic mesajele pe care le postam noi ceilalti , dar nu vad sa scrie nimeni ADEVARUL ca sa-l stim cu totii

Anonim spunea...

bun....
organizare si reorganizare...
sa ne mutam de unde nu facem nimic pe un alt post unde sa facem acelasi lucru...
pacat...
aceiasi mereu...
poate ca dezamagire e prea putin, mai degraba ...scirba.
sa ne asezam ca intodeauna undeva sa ne fie bine...
mult succes.
niciodata nu se va promova munca

Anonim spunea...

Domnule Director General va intreb cu toata responsabilitatea cum pot fi avansati in functia de Director de Penitenciar o persoana care a facut parte din fosta securitate ,totusi nu se mai gasesc persoane fara aceste metehne ale comunismului odios.(vezi PENIT SPIT TG OCNA)

Anonim spunea...

Ce sa ne mai mire ,aceasta este clasa politica din Romania si acelasi lucru fac si cei ce ne conduc .
Desfiinteaza,infiinteaza posturi,cheama la apel conducerile de penitenciare pentru ai ameninta si ai umili cu posturile care le desfiinteaza,numesc si inputernicesc persoane care sa conduca penitenciare dupa ce au sustinut 2-3 examene de director si au picat ,numesc persoane in functia de director persoane care au trecut si prin serviciul de trista amintire" SECURITATEA" dar nimeni nu se sesizeaza ,la intrarea in acest sistem a unor persoane de acest fel cei care iau bani pentru acest job {SIPA }ar trbui sa sesizeze conducerea ANP.

Anonim spunea...

filis nu a facut nici un trafic de influenta dar era incomod penrtu ca ocupase locu promis altcuiva la reeducare si lau folosit pe popescu alin sa arunce o tampenie cazul a fost cercetat de sipa in 2003 si rezultatul a fost ca nu se confirma la cat il iubea simescu pe filis ar fi fost legat de mult daca era adevarat mai zvarcolitiva sa aflati ceva real pentru ca de prostii si sruncarea cu noroi sau saturat toti poate desfiinteaza uniatea si va scrieti tampeniile din alte penitenciare sau din somaj succes mai ales lui gore vaduva centralistul...

Anonim spunea...

ar fi interesant de verificat cu cine unde si cand au dat examene fetele lui simescu pentru a minuna penitenciarul cu experienta lor...si cum de Statie are functie unica in sistemul penitenciar inginer electromecanic cand angajam si un regizor de film sau un expert in accidente de aviatie?faceti anp ul de rusine si oamenii aceia au de lucru,mai mergeti pe la biserica poate,poate...ce sa mai vorbim de familia popescu care este toata nascuta sa lucreze la puscarie!

Anonim spunea...

filis nu la iubit pe enache pentru ca eu stiu ca e heterosexual demonstrati o singura fapta si mai stam de vorba cand era la reeducare iati facut tot felul de chei si nu a iesit nimic voi erati specializati in stilul nasol daca omul a luat concursul va e nacaz au fost vreo 20 de contracandidati care au luat note de rasul curcilor iar in comisie a fost si liderul de sindicat popescu alin de la craiova care la laudat ca e baiat destept si stiti asta acum nu va convine ca omenasul isi face treaba si ati iesit franjuri o va demonsttra viitorul nu e singur dar cei inteligenti sunt foarte putini...va tine sa sustineti un concurs de cultura generala cu filis?de tare ce e are sotia in somaj si 2 copii in intretinere nu ca voi care mergeti cu audi faceti samsareala cu masini din germania si lucrati cu tot neamul la puscarie...

Anonim spunea...

ma mir cum de exista uni care il lauda pe filis. a facut mult rau penitenciarului tg-jiu si va face in continuare daca va fi lasat. cit a fost agent a facut numai magarii, a adus inclusiv bautura la arestati.

Anonim spunea...

probe,fratilor ,probe nu cumva a adus si mercur si droguri si ozn-uri stiti bine ca nu e asa dar frustrarea va roade era bine sa fie unul prost si corupt la prevenire care sa joace fotbal cu domnul tonita si sa plece vara cu fularul...de carne la gat,mai scotociti,mai scotociti...frumuseilor!pleaca filis si nu vor mai fi controale in puscarie nu mai sunt carnetele posturilor si nu mai vine nimeni la serviciu hotii vor sta singuri imbatati cu alcoolul pe care la adus filis daca el nu bea macar sa bea ei, ca voi v-ati baut mintile...e greu sa aperi un om nevinovat,terminati cu filis asta ca a inteles gresit treburiel el e aici ca sa va lase pe voi sa faceti ce vreti si sunteti atat de corecti si profesionisti...

Anonim spunea...

de ce nui povestiti domnului ioanitoaia ca filis va pus sal lasati pe mihu sa paraseasca postul si ca nu va asteptati sa vina bala la tg jiu pentru ca e lovitura de gratie pentru voi cei care spuneti numai adevarul si care veti pieri la fel ca altii dinanintea voastra spuneti tot ca pana acuma ati spus la circiuma si sa uitat...nu mai sunati seara la anp spuneti ziua pe lumina stapanitori ai adevarului absolut...vai de voi nici nu stiti ce ati starnit...

Anonim spunea...

catelul de la prevenire e format de filis si e un cadru bun si corect voi ati deformat oamenii si adevarul minciuna are picioare scurte veti vedea de ce pentru ca timpul e inainte...nimic nu e pentru totdeauna puneti osul la munca si ochiul la citit ca veti fi testati profesional rand pe rand si Doamne fereste...

Anonim spunea...

domnul toc spuneti domnului ioanitoaia ca mihu e nepotul lui simescu si e si el mic si necajit...

Anonim spunea...

domnule bala lasatil pe toc director ca sa veti si o EVADAREEEE ca omul e profesionistttttttt...photh

Anonim spunea...

FILIS a darimat penit Tg-jiu din cauza acestui om totul merge pe dos si Hortopan are cea mai mare vina.Atentie domnule Bala la cei doi sunt oameni care se prefac ca vorbesc frumos si pe la spate te toaca.Pacat de domnul Enache ca na stiut sa se impuna in fata acestora.

Anonim spunea...

Domnule Bala si domnule Toc avem mare incredere in dumneavoastra taiati in carne vie toti sa execute ordinele asa cum sunt nu lasati pe filis ,hortopan si gasca sa va calce in picioare puneti ordine in acest penitenciar suntem alaturi de dumneavoastra si va sustinem.

Anonim spunea...

asa e domnule bala fiti cu cei care iau dat drumul lui roman nu cu cei care vau spua sa no faceti ei sunt mai multi si va pot obosi si convinge daca filis va spune adevarul credetii pe ei ca sunt 100.ce bine va fi ca problemele mocnesc in sectorul operativ si vor fi evenimente cu duiumul dar trebuie mascate ca doar nu cei de la bucuresti lucreaza cu noi domnule bala daca nu veti porni detectorul de incompetenti si imbuibati veti regreata iar si iar stiati ca ben laden a fost ascuns de filis la el acasa o stiu cei din paza...mai sunt caramizi pe la poarta din puscaria demolata de filis si a demolat si aiudul si...tot sistemul penitenciar e belea cu asta e mai tare ca MARIO...

Anonim spunea...

nu mai lasati oamenii de la prevenire sa se intalneasca cu directorul schimbatile stilu de lucru sa raporteze sefului de tura si spc ca sa fie un serviciu profesionist sau sa raporteze agentului din foisor ati inebunit daca intra filis la bala e clar ca fuge agentul din foisor... de frica domnule bala scapati de filis ca sa scapam si noi mai usor de dvs ca tare va iubim ca si inainte cand am fugit in co ca era groasa si neati bagat oamenii in parchet oare urmam noi?

Anonim spunea...

filish nu mai raporta toate evenimentele la bucuresti vino cu noi la o friptura ca avem multi subordonati si facem o cheta ca de obicei sau la un fotbal si le rezolvam aici tu nu intelegi ca nu ai zile bune pentru ca spui adevarul laso moale moale ca...paza!sa vedeti ce urmeaza dupa zambetele fortate de azi ...

Anonim spunea...

punetii lui toc melodia la chilia in port sa vedeti cum urla ca descreieratul e tot pe balta marele sef de trib.pacat pentru tg jiu ca era o unitate buna s-a ales praful oameni buni .

Anonim spunea...

avem mare inceredere in domnul toc atata cata are si el in Dumnezeu care la si ajutat mult mai ales in viata dar nu a priceput nimic si merge pionereste inainte insa in fata e o gaura mareeeeee

b U.G. Mafia spunea...

Dupa bloguri sintem noi, sa nentelegi mai bine /

dupa bloguri suntem noi care te facem pe tineeee...

Anonim spunea...

TG JIU
NISTOR I-A TERMINAT PE TOC SI TONITA CU RELAMATIILE IAR POPESCU ALIN VA AJUNGE LA COMISIA DE DISCIPLINA,UNDE VA AJUNGE ANGELA NU SE STIE IN RAI SAU IN IAD OBO I-A TRADAT PE TOTI CA ASA E NORMAL-TOC ZIS MAMA NU E DE TINE ITI PRINZI URECHILE LASA-NEEEEE CA ESTI VARZA SI NU MAI MERGE CUM STIAI TU CU IAU SI EU IA SI TONITA CA A LUAT SI NELUS CARE PLANGE ACUS...CARMEN STATIE A DISPARUT SARACA CE MAI ACHIZITII DE BOABE FACEA EA,ACUM O IA ALTUL DE PE BOABE,S-A DUS VREMEA ESCROCILOR CARE MERGEAU CU PACHETELUL SI CU SARUT MANA LA BUCURESTI,DE!LAVINIA AI NASCUT UN VIITOR EDUCATOR DE PENITENCIAR?

Anonim spunea...

Sper ca deciziile pe cre le va lua corpul de control sa nu afecteze viata familiei Toc care au trecut prin multe incercari am avut de anvat de la dumnealor,nu ma refer la faptul ca ar trebui sa iasa fortat la pensie cum a patit COL Mladin ,ci faptul ca ar trebui sa se ia alte decizii dar nu cu destituirea din functie ,nu este o solutie, este un om care a gresit coordonid prost o activitate , asta nu inseamna ca trebuie dat afara sau fortat sa iasa la pensie putini sunt oamenii de valoarea lui Toc si a lui Alin oameni care vin de pe bancile Academiei ofiteri formati trecuti prin experiente . Nu se vor gasi altii mai buni care sa conduca puscaria Tg- jiu pe linie de Paza:,Domnule COMISAr ioanitoaia va rog sa analizati ceea ce s-a intimplat ,si sa ne lasati tot ascceeasi oameni dar sa invete din grseli, doresc deasemenea sa vba aduc la cunostita faptul , ca pe linga toata aceasta situatie ciudata,o parte de vina o are si serviciul de informatii interna contra, care nu stie sa aduca oamenii la aceelasi numitor comun, atita timp cat tu suni direct la Bucuresti la Sipa, fara sa-ti informezi intii seful direct Comandantul, nu ai ce cauta an strctura de contra-informatii, analizeaza, impaca-i , gestioneaza corect situatia si dupa aceea daca nu exista alta cale de impacre suna:si spune ca la Tg-jiu ,nu exista comunicare,pardon Georgica daca nici domnul Enache nu a stiut sa comunice ,tu nici atit, trebuie sa te faci anteles sa stii sa comunicii sa spui lucrurilor asa cum trebuie sa le inteleaga un on simplu sa comunici ceeea ce trebue trebuie sa comunici cu tine prin ei oamenii , pentru ei .Vrei sa comunici, oamenii trebuie sa -i tii aproape george nu sa-i dezbini vei mai avea nevoie de ei , lasa-ti loc de buna-ziua si analizeaza ceea ce ti-am scris, Este o practica pe care dor cei mai virstnci o stiu, esti la inceput. Pacat si de Mihu, cre este nepotul domnului Simescscu nu a anvarar nmic de la el si cred ca nu a facut-o intentionat ,dar cred ca exista un dumnezeu si va face lumina fara sa ne mancam antre noi, nu este o solutie destituirea lui ci o detasare sper ca Domnul Bala sa stea tot Mandatul ci nu interimatul lqa noi trebuie sa fie un om cu biciul si unul cu comunicarea pusa bine la punct:. fratilor daca tot ati adus vcorba de fetele domnului simescu, se stie ca una din ele nu a luat psihologicul, doamna purtatoare de uvint cum s-a incadrat doar ridicind coada 17 ani dupa care s-a certat cu Tonita ca i-a spus adevarul, l-a bagat pe om nevinovat,poate,vinovat ca a incadrat-o facind" afirmatii malitioase si tendentioase
" la adresa ei, luind date din dosarul de personal. Pacat Domnule Colonel ca ati ajutat oameni cre nu merita sa fie slujitori ai justitieti cu o moralitate indoielnica, pentru mine ramineti un om deosebit.Ca si concuzie: am fost tarti in mocila din cazua a ceea ce s-a antamplat cu Mihu pacat pt noi si sufletele ce s-au stins , stingindu-se o speranta: comunicarea.

Anonim spunea...

Taceti naiba din gura ca nu are Filis nici o matusa in corpul de contol, e unchi: ,daca nu stiti nu va bagati unde.Cu NICU ce aveti frate ca e baiat finut.

HORTOPAN spunea...

Rusine, mamaligarilor!!!vorbiti despre oameni pe care nici nu-i cunoasteti , invatati sa scrieti romaneste , invatati sa respectati omul , faptele lui , atitudinea lui , munca depusa ... si apoi vorbiti despre Hortopan.Ma semnez si astept raspunsul vostru "fara anonim" , dar la cati "baietzi" sunt in puscaria asta , mira-m-as sa va vad numele pe acest ecran.Astept.!?! Hortopan

Anonim spunea...

Pt cel care spune ca Nistor l-a sapat pe ALIN , Alin si-a facut-o cu mina lui si credinta an altii, nu uitati ca si Nistor a terminat academia si de multe ori a facut munca Pazei , a evidentei :, a.. va deranjaza Alex ca spune lucrurilor pe nume, in genere cei care au ceva de spus sunt tratati diferit, dar asta nu insaeamna ca trebuie sa mearga pe burta

Anonim spunea...

Cred ca singura solutie este ca acolo unde sunt sot si sotie sau rude sa fie detasate pe aceleasi functii in alte penitenciare ,pt a anvata din experienta

Anonim spunea...

prevenirea nu se subordoneaza directorului decat administrativ fratilor nu avea cum sai raporteze filis lui enache problema e la voi la paza care raportati la sipa si nu la sefii vostri nu o mai suciti ca ati zbircito adevarul a dezbinat oamenii de la paza si s-a demonstrat ca filis era recunoscut drept director din moment ce matusoiu i a raportat lui asta inseamna ca sa simtit mai apropiat de filis decat de toc care nu are in cap decit peste si moaca lui sopotanu papusel///

Anonim spunea...

domnule Hotropan ati fost singurul director adevarat de la paza dupa colosul Mladin dar nu erati cu cine trebuie cu cei care se mira si ei ce putere au cand le lipseste mintea si barbatia aratati-mi unul care are curajul sa va faca fata intr-o confruntare directa cine barcea pe care angi il face prost de fata cu subofiterii?

Anonim spunea...

domnule Hortopan ati fost singurul director adevarat de la paza dupa colosul Mladin dar nu erati cu cine trebuie cu cei care se mira si ei ce putere au cand le lipseste mintea si barbatia aratati-mi unul care are curajul sa va faca fata intr-o confruntare directa cine barcea pe care angi il face prost de fata cu subofiterii?

Anonim spunea...

pentru anonimul care spune ca alex ( bujie) a facut traba pazei si a evidentei, considerat superboy, ar trebui sa invete sa vorbeasca, sa se comporte ca un om scolit la ACADEMIE,nu sa stea cu sula in gura la fiecare doua cuvinte pe care le pronunta.Rusine pentru astfel de caricaturiiiii care ne fac sistemul de ras. Pacat ca traiesc astfel de oameni.

Anonim spunea...

Stimati colegi pazisti trebuie sa invatam sa ne spalam rufele in familie.Nu facem nici un bine unitatii postand tot felul de baliverne in fata intregii tari.Noi suntem singurii care putem rezolva problemele in unitate. Nu inghititi toate prostiile care vi se spun de toti neavizatii.

Anonim spunea...

ca la tg jiu la nimeni parca a intrat dracul in ei vor pierde toti creca filis ala e legist ca nu-mi explic cum poti sa-l lovesti asa pe unul care face magarii cu tine daca nu de ce nu le demonstreaza ca are cine sa le verifice dar daca nu exista lasati omu in pace ca vi se intampla lucruri rele in familie si veti regreta prea tarziu gata ca v-ati facut de ras pe 10 ani e blestemul lui simescu si al iuliei bazu cu borcanele lor cu tot!

Anonim spunea...

Vreau si sper ca puscaria TG-JIU sa ajunga o unitate buna cu oameni foarte competenti din punct de vedere profesional si moral.
Daca HORTOPAN a gresit, sper ca altii sa nu mai repete greselile lui, sa aduca linistea si intelegerea in acest penitenciar.
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.

Anonim spunea...

Il sustin pe colegul care spune ca une sunt sot, sotie sau rude, sa fie detasati in alte unitati ! Asa ar trebui deoarece se intampla ca nevestele directorilor adjunctii sa o duca prea bine, sa-si astepte pensia faar asa faca nimic de folos in unitate. Iar daca directorasul mai are si copii angajati, acestia sunt in posturi cheie astfel incat nu se misca nimic, decat cu acordul familiei ! URGENTA SCHIMBARE IN PRIVINTA ASTA !!fIECARE MACAR ACUM TREBUIE SA FACA CEVA PENTRU SLARIUL FRUMOS PE CARE IL IA. La o astfel de familie tata, fiu, fiica, baiat, ginere...se ia nu gluma si premii si de toate !nu mi se pare corect.

Anonim spunea...

alex si alin se potrivesc pentru ca sunt la fel de mandri,numai ca alex stie meserie pe cand alin stie sa stea impaiat in fata biroului dar uita sa verifice obiectivele si punctele de lucru exterioare se teme sa-si lase sotia singura,desi nu are motive numai el se potriveste si se poate intelege cu ea desi ea stie munca de penitenciar si ar putea sa-l invete si pe el daca ii vrea binele///

Anonim spunea...

barcea -trei copii,doua neveste o...sanctiune sau o destituire nu aduce anul ce aduce...mihu///

Anonim spunea...

Tirgu Jiu.
Lasati-l pe Bala in pace putin timp,oricum despre care s-a scris aici nu e totul minciuna nu faci foc nu iese fum,unii s-ar putea sa fie directori iar altii ...!!!!Datii omului ceva timp.

Anonim spunea...

Despre Tg. Jiu!

Din nefericire, aceasta unitate nu are, in acest moment, un om capabil sa indeplineasca, cu succes, functia de director adjunct pentru siguranta si regim penitenciar. Cu regret o spun, chiar nu are. Poate ca, in 2-3 ani, tanarul Sopotanu va reusi sa fie suficient de matur, sa coordoneze acest sector de activitate. Desi este suficient de echilibrat si inteligent, este inca prea tanar pentru a fi respectat de sacalii din unitatea respectiva. Cu timpul, veti realiza ca el este singurul om care se apropie de standard.

Domnule Hortopan,
Desi nu e frumos, o sa precizez aici si care erau/sunt poreclele dumneavoastra, anume Zugravul si mai apoi Gradinarul. De ce le mentionez? Pentru ca astfel se vor lamuri si cei care inca nu cunosc unitatea, cu privire la calitatile dumneavoastra. Dumneavoastra, domnule Hortopan, nu aveti, din pacate, abilitati de manager. Poate ca sunteti un bun executant, dar un lider, un conducator nu veti fi niciodata. Domnul Costica Bala a crezut odata in dumneavoastra. Nu cred ca va mai repeta gresala. Nu aveti nicio treaba cu sectorul operativ. De altfel, nici macar nu v-ati format in interiorul lui. Sunt convins ca ati face treaba mult mai buna in compartimentul socio-distractiv. Doar de acolo veniti, nu-i asa?

Despre Tg. Jiu s-au spus si se mai pot spune multe. Este o unitate grea, cu toate ca este mica ca marime. Cata vreme, in acea unitate, va exista un Drula, unitatea va merge ca si pana acum. Acest Drula seamana ca doua picaturi de apa cu Stupu Sergiu. Au acelasi caracter si sunt la fel de dificili.

Sa dea Dumnezeu sa le fie bine oamenilor buni de acolo!

Anonim spunea...

In atenţia Dlui BALA COSTICA:
Nu vă cer să vă apropiaţi de cineva dar vă cer să evitaţi următoarele persoane: Filis,Matusoiu,Dănăşel,Dăianu,Hortopan,Nistor,Tăloi,Lilea,Mischiu,Groza,Prunariu,Bolovan bebita.

Dăunează grav sănătăţii.

Anonim spunea...

Dle director general,dacă vreţi să meargă treaba bine la PNT TG JIU,împrăştiaţi la diferite penitenciare următoarele persoane(cei care reclamă,umblă cu imbarligături şi pătează imaginea sistemului penitenciar:Mătuşoiu Mircea(cel care bea si manăncă de pe agenţi,face şedinţte la cărciumă şi bagă oamenii de tot în rahat,nu informează şefii ierarhici niciodată,colaborează numai cu SIPA şi ANP,),Tăloi Dumitru care nu ştie mai mult de 15 litere din abecedar,Nistor Alexandru,chiar dacă a făcut Academia e o persoană fără moralitate,copia identică a lui Mătuşoiu,Pîrvuleţu petre,care e depăşit total de realitate, Dănăşel Romeo,care trebuia să rămînă la mină de unde a venit,Hortopan Dumitru care a distrus Penitenciarul Tg Jiu,Prunariu lucia ,care are probleme mari de personalitate,Groza Mihail,care e departe de a fi popă,Drulă Tudor,zvonacul nr.1)

Numai aşa va fi linişte la Tg Jiu. Cei enumeraţi mai sus nu se vor opri niciodată ptr.că aşa au fost educaţi,au în sânge aceste lucruri.

Anonim spunea...

De ce tot ziceţi că unitatea Tg Jiu merge prost când avem la ofiteri vreo 6 Exceptionale,dintre care 4 numai la Reeducare,la psiholoage,care nici nu cunosc ppl ii din puscarie.Ar trebui sa se verifice de cate ori intra o psiholoaga in sectorul de detinere.Si sa nu uiităm de dna Dumitriu,care a luat exceptionalul cred ca cu japca de la Enache.

Anonim spunea...

Anul 2008, an de rascruce in istoria cetatii de pe malul Jiului, venit-au la conducere 2 oameni,impreuna erau potriviti la stat dar si la sfat si tot impreuna au hotarat: incepand cu lunile de cuptor ale acestui an sa puna la punc zidurile si odaile cetatii si sa "redea" curtenilor demnitatea avuta inaintea ultimei domnii.
Au adunat ei ad-hoc curtenii si in plen au hotarat sa puna cu totii umarul pentru a aduce bunastarea in cetatea lor. I-au adunat dar au uitat sa le spuna ca trebuie sa se si imprastie apoi,si astfel o parte a lor au ramas adunati schimband doar din cand in cand locatia.
Dupa sfatul de taina au purces la treaba si nu mica le-a fost mirarea cand privind in urma lor nu i-au vazut pe curteni, care din pricina vremii caniculare stateau tirati prin ungherele derapanate ale cetatii.
Cei doi conducatori au hotarat iar: le vom da un exemplu personal si demni au purces la treaba vegheati de ochiul vesnic vigilent al curtenilor.
Au hotarat sa repare odaile slugilor, pline de mucegai, au hotarat sa repare drumurile regatului care afectau transportul hranei si din a caror cauza, negustorii preferau sa-si duca marfa in zone mai sigure si cu mai putine cheltuieli(vezi zona Sisesti), astfel incat slugile traiau cu paine si apa iar cazanele folostite pentru hrana lor consumau degeaba lemnele din padurea imperiului.
Marele conducator a dat sfoara in curtea cetatii ca sa fie aduse toate obiectele folosite la reparatii si au fost aduse: o sapa , o lopata , o dalta si cateva cuie. Si-a bagat mainile in par cerberul unitatii si a hotarat iar - sa vina masinile pentru a incepe treaba, dar masinile n-au venit - pentru ca vistiernicul unitatii i-a prezentat un act care arata ca visteria cetatii era goala - si atunci au apelat la un prieten, gest care a atras mare urgie asupra capului "sefului strajii".
VA URMA ...
RASPUN PT ANONIM . Poreclele de zugrav si gradinar ni se potrivesc dar fara ele erati ce erati si inainde, adica: nimic!
LIDERII SE NASC SI SUNT FOARTE RARI , VEZI PERSOANA MEA .
SEMNAT HORTOPAN

Anonim spunea...

Ptr. acelasi anonim:Eu am sange,dar tu?

Anonim spunea...

Referitor la Targu-Jiu, pacat ca, pe plan intern, conducerea nu a fost apreciata… Am colaborat personal cu domnul Enache, cu domnul Hortopan, care sunt niste oameni competenti si de un bun-simt extraordinar, cu doamna Prunariu, care, depune eforturi, uneori supraomenesti, pentru imbunatatirea activitatii din penitenciar! Toti cei trei sunt persoane deschise, intelegatoare si, mai ales, gata sa ii ajute oricand pe cei din jur! In plus, toate schimbarile in bine, petrecute din momentul in care domnul Enache a fost numit director, sunt mai mult decat vizibile si evidente! D-na Prunariu, d-le Enache, d-le Hortopan, in calitate de colaborator, va multumesc, va sustin si va sunt alaturi!

Anonim spunea...

Ptr.anonimul de la 10.30,bravo că i-ai enumerat pe toţi mămăligarii din PNT TGJIU. Dle director general BALA,baga-i pe toti intr-un sac si aruncă-i pe Dunăre,sa nu mai dea si sa mai auda lumea de ei.
Valabil si ptr cei enumerati de anonimul de la 11.58.

Anonim spunea...

Bai fratilor,dacă era Alin popescu director in locul lui toc,de la bun inceput nu se mai ajungea aici. Voi nu stiti ca el a stat in banca lui ptr ca asa primea directive,ca să nu mai reclame lumea. Degeaba vorbiti,dar el a avut curajul sa-i infrunte pe toţi in faţă,dacă nu era el şi acum stăteţi şi vă plângeţi de milă pe la colţuti.Nu cred că si-a făcut altul treba mai bine decât el,mai ales că este singurul şef adevărat de la pază.Nu încercaţi să mai aruncaţi cu noroi în el şi în familia lui ptr că oamenii aceştia au respectat pe toată lumea.
Ptr controale ii are pe Oborocea şi Mechie,dar pe care îi urneşti cu parul din birou.Alin a facut munca directorilor adjuncţi de pe vremea lui Năstase,el a fost ofiţerul care gândea în locul directorilor adjuncţi. dacă trăgea numai ptr el era mare acum,dar s-a zbătut ptr. binele penitenciarului.
BRAVO,dle Alin Popescu,şi nu renunşa în faţa unor oameni de nimic. Semnat,colectivul PNT TG JIU

Anonim spunea...

Ba Nistore,
Uiti ca tu te laudai,ca tu l-ai mancat(distrus)p Hortopan si pe Filis.Acum te lauzi ca l-ai mancat p Popescu Alin si TOC,tu si cu idolul tau Matusoiu(CINE SE ASEAMANA SE ADUNA)
Ba....,Ce-i doi p care te lauzi tu ca i-ai mancat de curand sunt oameni buni,oameni competenti si nu put ca tine si ca Matusoiu a cacat.
La voi nu s-a inventat apa si sapunul(vezi Matusoiu care este om calic,pe vremea cana era frizeria in poarta se desputea acolo)..Mai spalati-va din cand in cand p dinti ca putiti a cacat,nustiu cum puteti sa stati de vorba cu alti barbati care miroas a parfum iar voi a halena.
tu Nistore daca vrei invata sa scrii odata,ca de condei nu ai avut parte cu toata academia si masterul tau cu care te lauzi ca l-ai terminat.
Mai Alex,cat mai esti tanar da-i la buci lu doamna ta(vezi sotia sau acum nu mai poate ca are burta mare,atunci dai un oral mai frate si mai ia-o p la spate ca aceste lucruri sfinte le stie din nainte(inca din copilarie).
Mai Alex dintr-un betivan si o curva va iesi un minimartzian.Mai Alex mai frate de aceste lucruri stie inclusiv unchiul tau Bujie

Anonim spunea...

sendile e profesoara de iubire si a luat un ofiter taran de barbat alex nesimtistor trebuia sa-l puna nas pe Daianu ca era de pomina !

Anonim spunea...

NIMIC DESPRE SOPO PAPUSEL SI CARMEN CU BOABELE SI BORCANELE LU MAMI IULIA DE PE SISESTI E CUMVA VREUN BIROU SCULPTAT PE LA MATALE?

Anonim spunea...

o mamă - Sendile şi doi taţi -Dăianu şi nistor. Ghici al cui e viitorul marţian. eu merg pe mâna lui Dăianu,că are gena mai puternică.

Anonim spunea...

Letopisetul cetatii de pe Jiu: vestea ca masinile si sculele lipsesc cu desavarsire a fost astfel motivata : in trecut cetatea nu a avut nevoie de astfel de scule avand doar un rol defensiv, usor orientat spre supavietuire.
Si-au luat inima in dinti cei 2 conducatori si au purces la drum.
Zile lungi de vara au trecut , soarta i-a separat pe cei 2, in cetate populatia era numeroasa dar oamenii erau putini. Au trecut zilele iar lucrurile incepeau sa se miste, erau chituite zidurile, se puneau proptele si se aranja pamantul pe jos, curtenii (unii dintre ei), isi recapatau demnitatea de mult pierduta, se faceau planuri si se luau masuri. Ieseau de prin cotloane curteni peste care trecusera anii, aveau fetze pamantii si le facea rau aerul, drumurile se reparau iar cazanele slugilor incepeau sa contina si hrana.
Se amenajase o baie ptr. trandafiria piele a strajarilor, se intarisera zidurile cetatii si portile acestora, se facusera odai frumoase si alei ptr. cei din cetate, hrana continea mai multe calorii ,demna de oameni cu insusiri alese, buna ptr. suplimentarea energiilor...interioare.
Prin colturile intunecate ale cetatii unii plangeau vechea domnie, apusa in crunta luna Iunie ,a anului 2008 -erau vechi demnitari obisnuiti cu darurile si cu ciubucurile grase venite de te miri unde - erau demnitari ai curtii plini de mandrie , erau demnitari de vitza nobila a carei origine se pierdea in negura vremurilor, a caror indeletnicire le pastrase mainile catifelate si limbile ascutite si pline de clei, insusiri alese pe care nu le avea oricine.
Si in timp ce unii munceau , altii se ocupau cu scrierea cronicilor, hristoave cu mare insemnatate, care vorbeau de distrugerea cetatii, de ingradirea vechilor privilegii si de aparitia unei noi caste ( formata din 3-4 oameni), care le incurca socotelile.
Treceau lunile si proasta organizare a cetatii se vedea peste tot: - tonele de cartofi uitate pe terenul arabil al cetatii au fost recuperate si bagate in beciuri; - suinele isi recapatasera grumazul fara se le mai fie frica ca vor fi lovite in ceafa pe la spate; - orzul si ovazul, hrana cailor, umpleau depozitele; - vacile, peste care se abatuse blestemul, prefacandu-le laptele in apa, incepeau sa isi revina, pana si crunta ciuma care schimbase culoarea in obrajii porcilor si traseul negustorilor , fugise si lasase negustorii cu ochii in soare.
Si toate astea ar putea continua insa curtenii strigau ca din gura de sarpe ca vine apocalipsa si ca nu se pot pune la adapost, fiind lipsiti de vlaga din cauza multelor munci la care patricipau.
Uitate erau timpurile in care slugile ii amenintau cu rascoala, uitate erau timpurile in care erau alergati cu rangile si scuipati ca la usa cortului, uitate erau timpurile in care ptr. a avea liniste ii dezlegasera de glie pe capii slugilor, oferindu-le fel si fel de favoruri( terenuri cu nemiluita, pline de bunuri, retele de comunicare cu familiile ce se aflau in afara regatului), fremata in sfarsit barbatia in ei...
VA URMA. MA SEMNEZ:HORTOPAN

Anonim spunea...

De când vă găsirăţi voi să-l criticaţi pe dl.Alin Popescu,băi paparudelor? Aţi folosit nişte ordinari împotriva lui,să-i pătaţi numele,dar să ştiţi că nu veţi reuşi. Omul acesta s-a ridicat şi a supravieţiut pe propriile picioare şi nu a reuşit nimeni să-l agaţe. E printre puţinii care încă şi-a păstrat demnitatea în Penit. TG JIU. Puneţi mai bine mîna pe oglinzi şi uitaţi-vă în ele,o să aveţi ce vedea,sunt sigur de asta.
Respect,Dl Alin ,şi poate vei reuşi să-i culci la pământ până la urmă.

Anonim spunea...

dedicatie pt domnul Filis
domnule Filis esti suparat
Ca atunci cand ai fost detasat
Sotia ti-a ramas grea
Ne stiind tu cu cine si-o tragea

Acelasi lucru se stie
L-a facut la pravalie(TV)
De aceea a plecat
Ca tu care ii esti barbat
Ai aflat putin din toate
Ca si-o punea p la spate

Si acum dragi colegi
Faceti cheta de se poate
Pt Filis coleg bun
Ca sa-l ajutam acum
Sa-i faca un avort mai frate
Ca-i ajunge un copil din alta parte

Nu te mai caca p tine
Si mai scrie despre tine
Ca si noi stim foarte bine
Cine este prieten cu tine

Nu te lauda p sine
Ca nu prea miroase a bine

Stai cumninte,tine minte
Ca ma vei tine minte
Si atunci in bar
Cu prieten de pahar

Aduti aminte bine
Ca ai o datorie catre mine
Pomana cand ai facut
Ai uitat sa o platesti
Esti dator pana in veci
Si de vrei sa mai citesti
Cumpara-ti carti de povesti
Ca atat te duce mintea

Pe unde tu ai umblat
Te-ai facut mumai de cacat
La presa si televiziune
Ai fost un nimic in lume
Ai fost abuzat sexual
In copilaria de cosmar

Daca nu te vei opri
Iti promit voi reveni
Cu amintiri placute
De toata lumea stiute

Nu o sa pun acum trei bare Cum faci tu un oare care

Anonim spunea...

Ptr.Anonimul de la 21.05:
Pot să-ţi las un număr de telefon să te felicit personal. Eşti cel mai tare cu minimarţienii tăi. Felicitări ptr articol,şi ptr adevărul spus. Bravo.

Anonim spunea...

HORTOPANE LASĂ-NE BĂI CU SECOLUL TRECUT AL TĂU>NU VEZI CĂ EŞTI EXPIRAT.
Semnat, LUDOVIC al IV -LEA,(spune-ne tu secolul şi locaţia unde a domnit ăsta că am auzit că eşti pe problemă cu istoria).

Anonim spunea...

PENTRU 15:13 DE BA GORE TU STII DIN EXPERIENTA SI PUI LA ALTII E BINE TATA .

Anonim spunea...

Pentru Anonimul de la 18:07:00
-La semnatura ai gresit,trebuia sa fi scris:semnat rudele si consatenii din LogreNI ai lui Alin Popescu care lucreaza la Penitenciarul Tg Jiu

Anonim spunea...

HORTOPANE, TU VORBEŞTI DESPRE BĂLA DIN POVEŞTI, EL A FĂCUT MULTE BUNE, DAR A TREBUIT SĂ PLECE CĂ-L MÂNCAU RECHINII CEI DERANJAŢI DE LA UMBRIŢE SĂ MUNCEASĂ, HOTĂRÂŢI SĂ-L PEDEPSESCĂ, CĂCI EL A CHIAR A ÎNDRĂZNIT SĂ LE CEARĂ SĂ MUNCEASCĂ ŞI CHIAR SĂ MAI ŞI GÂNDEASCĂ. ŞI NIMENI N-A REGRETAT PE CÎND BĂLĂ A PLECAT, S-AU ÎNTORS EI PRIN BIROURI, ÎNCEPÂND SĂ MUCEZEASCĂ, CĂUTÂND OARECE COLŢURI SĂ SE-ASCUNDĂ PÂN LE TRECE NISCAI CHEF DE A MUNCI, CÂT DE PUŢIN S-A GĂSI, CĂ POATE S-OR ÎNVĂŢA ŞI-N OBICEI LE-A INTRA. ŞI FUGIRĂ EI DE MUNCĂ PÂNĂ PE ENACHE-L GĂSIRĂ ŞI TRIRĂ CA-N POVEŞTI CU POSMAGI DE CĂPĂTAT, IAR TU GREŞIŞI APOI ŞI TE ALIAŞI CU EI.

Anonim spunea...

Într-adevăr şi Enache şi Prunariu au făcut eforturi supraomeneşti să atingă nivelul minim al unui lucrător de penitenciar, dar pe cine nu-l ajută capu, nici Dumnezeu nu cere.

Anonim spunea...

Dragi colegi, lucratori la Penitenciarul Tg-jiu,.. Ce tot va freaca grija de nevestele altora, cind ale voastre si-o pun ,cind voi stati la lucru, si ele lucreaza uitati-va la voi ,cine sunteti asa v-ati dus si altii bagat discutii si intre colegii , ducindu-va pe la altii pe acasa, nici macar de bun simt sa fi stat dracu in banca voastra ,sa va fi vazut de nevestele voastre si de mucii vostrii , pacat ca, acei oamenii nu i-as putea denumii oameni in adevaratul sens al cuvintului, ci la adevarata ca -litate ce v-a inzestrat dumnezeu, sper ca Alex sa fie matur si sa vada dincolo de birfele ce-i sunt aruncate an spate ,are nevoie sa fie puternic sa gindeasca la rece si sa analizeze ca iubirea depaseste barielele psihologicului si fiind unti vor trece peste tot , si eu am tercut prin asa ceva si crdeam ca nu voi mai avea putere sa-mi revin, sunteti tineri, sunteti frumosi ampreuna veti reusi, fii alaturi de sotia ta si ajut-o sa nu puna la suflet sa nu o afecteze are nevoie de tine mai mult ca oricind ,este o fata deosebita si cind ziceam ca-mi sunteti dragi amindoi crede-ma e mai mult decit a fi deschis .Ceea ce ancearca sa te doboare,:,Alex te antareste stii vorba mea : trebuie sa ai nervii de otel ca sa poti sa rezisti , trecem noi si peste asta.

Anonim spunea...

Ptr. LUDOVIC AL IV-LEA: mare negru a stat la spatele lui maica-ta cand se gandea la tine!
Du-te in isotorie si cautata-l pe LUDOVIC AL IV-LEA!

Anonim spunea...

daca mai avea bircea inca 5 copii era puscaria asta pe picioare,pt ca sunt oameni pregatiti,oameni care stiu sa respecte,si care nu si-au patat imaginea.si inca ceva sunt scoliti bai baieti nu au venit peste noapte ca multi dintre voi.
nu va e rusine

Anonim spunea...

Letopistetul cetatii de pe JIU: la inceput imi fac mea culpa ptr. termenul de sluga iar in al 2-lea rand ma adresez celor cu I.Q.-ul mic, ptr. traducerea textelor va rog sa va adresati la numarul meu de telefon...
Prima domnie , benefica ptr. cetatea de pe malul jiului, a fost scurta, domnitorul fiind numit de conducerea imperiului, in sud, la granite, unde situatia era destul de tensionata iar marea cetate suferea de pe urma triburilor nomade asezate aici.
Au rasuflat usurati curtenii si si-au spus in barbile spane:"DUMNEZEU" ne-a ajutat sa trecem si peste hopul asta, e vremea marilor schimbari cand trebuie sa ne alegem domn din propriul regat, din osul si prea putinul creier al nostru.
Dar soarta le-a fost din nou potrivnica - din capitala imperiului a venit un nou conducator ptr. cetatea de pe JIU .Om ales, cu mestesug la vorba si la fapta a restabilit echilibrul in sanul cetatii, gospodar, ca si primul, a mers mai departe, adunand bani din locuri nebanuite si oferind astfel cetatii posibilitatea de a inflori si a intra in randul cetatilor din imperiu.
Al 2-lea domn se potrivea ca o manusa curtenilor si slugilor din cetate - le-a incurcat drumurile spre capitala imperiului, le-a spart si le-a reorganizat clanurile si a adus mare urgie asupra slugilor, taindu-le sistemele de comunicare cu exteriorul, punand la mare opreliste si biruri postalioanele, facand expeditii de jaf si pustiire, la apus de soare, asupra odailor unde se teseau mari intrigi ptr. oamnenii nevinovati din imperiu.
Tipau si se dau de ceasul mortii slugile, icneau si inghiteau in sec boscorodind in taina, curtenii, insa inflorea pe zi ce trece cetatea iar unii slugitori isi recapatau demnitatea.
Erau prinsi cu ocaua mica fosti curteni de seama, chelari, spatari, vistiernici si se profilau la orizont mari schimbari de functii.
Veneau curtenii, care nu mai puteau prinde postalioanele spre capitala imperiului, cu jalba in protap, aratand smerenie si mare supunere - ce vremuri, ce timpuri!... , mugeau slujbasii mari si marunti tragand in aceeasi directie. Era pace in cetate si lucrul acesta se vedea peste tot: expeditii pasnice pe terenurile arabile si in gradinile frumoase ale cetatii, marsuri ptr. strajeri si slugi, in care se intarea tonusul muscular, intr-un cuvant vremuri de pace si bunastare.
Se continuau lucrarile la ziduri, la odai si la camerele curtenilor, se infiintau noi corpuri de strajeri, adevarate garzi pretoriene, despre care cronicarii urmau sa scrie mult in perioada urmatoare.
Erau incercari, timide in fapt, de restructurare a sistemului juridic.
Pe la sfarsitul anului 2009 a avut loc una dintre cele mai fulgeratoare batalii din istoria micutului regat. Ca la orice batalie din epoca "veche" , confruntarea a avut loc pe teren neutru (pentru a nu periclitra existenta regatelor), numai intre generali iar singurele arme permise nu au fost niciodata date publicitatii, respectandu-se si de aceasta data legea nescrisa a marilor cavaleri.
Batalia a fost scurta, dar apriga iar urmarea ...
SEMNAT HORTOPAN ... VA URMA...

Anonim spunea...

ne place, nene Hortopane....continua...te rugam :))

Stii ce cred eu? Ca iti scrie cineva acest letopiset...prea e corect gramatical si e mult prea logic si coerent pentru cum esti domnia ta, in realitate.

Anonim spunea...

domnule HORTY;PAN dac vrei sa.ti aduc aminte de unele divergente ma poti contacta,,,dar fara letopisete caci stiu ce.ti poate piele,de la prima vedere se vede ca esti un om mare si prea cu putzin creier...ca de,stii ce inseamna,,BAIETZAS;;noroc ce te.am sfidat mereu pana la plecare...INTZELEGI domnul GRAMATICA