Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 17 ianuarie 2010

Telefoane mobile

S-au scris multe articole prin presa noastră românească despre 'gardienii' care introduc deţinuţilor diverse obiecte interzise, printre ele fiind şi telefoanele mobile. Mie unul acest aspect imi lasă un gust amar şi ma gândesc la ceilalţi colegi care işi fac serviciul ireproşabil, care, vrând-nevrând, trebuie sa poarte in spate povara unei imagini patate din cauza unor iresponsabili.

Nu au trecut bine sarbătorile de iarnă, că am şi intrat în pâine cum s-ar zice şi am început cu percheziţiile pentru descoperirea obiectelor interzise, în mod special fiind vizate telefoanele mobile. Cineva, cumva le aduce. Să fim cinstiți nu toate sar gardul și nu toate vin pe la vizită.

Se găsesc nişte telefoane, se scriu zeci de declaraţii, se intocmesc documentaţii, până la un punct când toti ramânem blocaţi pentru citeva secunde. Unul dintre telefoanele gasite la percheziţie, mai fusese “gasit” de 4-5 ori pâna acum dacă ne luăm dupa seria de pe el.

Așa au inceput inevitabilele discuţii chiar aprinse, pentru că notele de informare conţin mesaje că unii agenţi introduc telefoane la deţinuti dar nu scriu nimic de ofiţerii şi directorii care dau ordine ca cele gasite sa fie duse inapoi.

Legea spune ca sunt interzise. Dacă sunt interzise de ce se acceptă compromisuri? Acum imi dau seama de ce domnii chestoranzi din ANP refuză achiziţionarea de aparatură specifică de bruiere dar şi de detectare a telefoanelor mobile.

Oricare ar fi implicaţiile sau rezultatele colaterale chiar şi pozitive telefoanele mobile sunt interzise în penitenciare, iar cine aprobă şi cine execută asemenea ordine sunt in afara legii. Oare Firinel sa nu stie nimic de aceste aspecte care erau specialitatea lui?! Dar cine mai respecta legea in ANP?!

36 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule Cezarica,
Si pentru ca ati atins un punct sensibil, as dori sa il dezvolt putin si sa pun in discutie urmatoarea tema de seminar. Este vorba despre: "Tehnica secolului XXI si penitenciarele romanesti". As dori sa intreb, asa, in dorul lelii: 1.Cat ar costa aceste sisteme de bruiere a telefoanelor mobile pentru toate penitenciarele din Romania si care ar fi efectele introducerii acestora ? 2.Cat ar costa 44 de sisteme opto electronice cu infrarosii si camere video pentru intarirea pazei perimetrale si nu numai; ce efecte ar avea introducerea acestora asupra numarului de personal din paza, si nu numai ?Cat ar costa sistemele moderne de detectoare metale, unde etc. si care ar fi efectele introducerii acestora la sectorul vizita? Cati bani s-ar fi economisit daca ar fi existat aceste sisteme simple si in jurul depozitului de la Ciorogarla, in locul cainilor comunitari sau in colaborare cu acestia (pardon, asta era pentru MAPN) ?Cati bani s-au cheltuit pe achizitionarea acelei aparaturi medicale inutile sistemului penitenciar, de acum cativa ani, si cate sisteme moderne de supraveghere ar fi putut fi achizitionate din aceste milioane aruncate pe apa Sambetei ?De ce atunci cand se aduce vorba despre modernizarea puscariilor din Romania se gasesc o groaza de palmasi care sar ca arsi si urla ca din gura de sarpe :"Bine ca esti tu destept, nu ti-e bine ?Vrei sa ne iei painea de la gura ?Hai, muta ursul la ursari, spune mai bine cand ne da al 13-lea..."

Anonim spunea...

Nu este vorba de o modernizare sadea,ci este vorba de imposibilitatea de a mai asculta telefoanele diversilor interlopi sau chiar a unelor cadre,despre asta este vorba.Se va mai merge in continuare asa,pentru ca va exista tentatia de interceptare a telefoanelor mobile.Asta-i.

Anonim spunea...

sau...poate ca nu e interesul...unii traiesc din asta, isi dau ratele cu banii din combinatii, nu simt criza ca noi ...ei "completeaza"...ca maestrul Dutu "Mamulos", prins de atitea ori si iertat tot de atitea...

agent spunea...

Telefoane mobile exista in orice penitenciar din Europa.Mai candva cautam fierbatoare improvizate(va amintiti)scoteam din camere sticlele pline de apa ,pe post de gantere,orice sula gasita era considerata obiect interzis si se intocmeau rapoarte de pedepsire,astazi pentru ca sa avem puncte de lucru detinutul are panoplie in camera cu tipuri de sule la cusut papuci,ridicol!!!
Cand si daca vor fi montate camerele video de supraveghere nu inseamna neaparat ca totul este sub control,atunci vom putea manipula lumea,agentii mai usor.De ce?Sefii multi la numar, vor fi curiosi(ca alta treaba nu au)"cum functioneaza".Vorba cea "clasic romanesc"!!!

Anonim spunea...

lasa sa cautam noi telefoane zilnic , ca e bine , asta pana cand o sa se intample sa gasim o sula infipta la un agent in gat la o perchezitie, caci nu se pune accentul pe sule , cutite si alte alea , doar telefoane . dar asta e mentalitatea , agentul nu conteaza , e mai important telefonul nu viata lui

Anonim spunea...

Buna dimineata, stimati colegi!
Buna dimineata, onorati cititori!

In randurile ce urmeaza, am sa ating un subiect deosebit de delicat si sensibil, anume - desfiintarea functiilor de sef birou prevenire.
Dupa cum am constatat, cei mai multi dintre dumneavoastra doresc desfiintarea acestor functii, intrucat au prea putini subordonati (1, 2 sau 3, dupa caz).
Functia de sef birou prevenire a aparut pentru a motiva oamenii bine pregatiti si integri in a veni la concurs pentru ocuparea acestor posturi. Ca nu s-a reusit peste tot si ca, pe asemenea functii, au ajuns si oameni neaveniti, asta este o alta discutie. La un concurs, nu-ti poti selecta tu personalul, ci vor reusi cei care se pregatesc mai bine. Din nefericire, la aceste concursuri, au participat si oameni fara verticalitate si fara moralitate, dar foarte bine pregatiti teoretic.
Ideea pe care vreau sa o intelegeti este urmatoarea : daca aceste functii se vor desfiinta, va disparea si motivatia lucratorilor BPCMP de a performa. Ce sansa de a promova mai ofer eu agentului operativ sau ofiterului specialist, daca radiez functia de sef birou? Aaa, infiintez 9 posturi de sef serviciu regional pe care se vor bate actualii sefi de birou, cu ofiterii specialisti din teritoriu si ANP? Credeti ca este suficient? Eu cred ca nu! Vom avea 9 oameni f bine pregatiti, dar ceilalti, la fel de bine pregatiti, ce motivatie vor avea sa ramana?
Toata lumea doreste sa aiba, pe aceste posturi, oamenii foarte buni, oameni intelgenti si bine pregatiti, dar toata lumea se mira ca nu-i are. Oare de ce?
Doamnelor si domnilor, pentru fiecare dintre noi, mai intai de toate, totul trece prin stomac. Atata vreme cat motivatia financiara nu va mai exista, sa nu va asteptati la mari rezultate si la eforturi sustinute din partea acestor lucratori. Varfurile vor migra catre alte sectoare de activitate unde, pe aceeasi sau chiar pe mai putina munca, vor putea accede pe functii de sef birou ori sef serviciu. Pe functiile de ofiter specialist de la prevenire vom avea doar personal din afara sistemului sau ofiteri promovati din randul agentilor. Departe de mine gandul ca cei din urma nu ar fi bine pregatiti sau ca nu ar fi la curent cu problemele sistemului, insa cine ii va integra in munca la care se vor inhama? Pe langa cine vor sta si de la cine vor invata?

Domnule ministru,
Studiati cu atentie problema si nu va bateti joc de acest serviciu. Ce veti semana, asta veti culege.

Stim cu totii ca birourile de prevenire nu se incadreaza in prevederile legale referitoare la numarul minim de posturi de executie si ca nu exista posibilitatea comasarii acestui birou cu alte compartimente din unitate. S-a studiat problema si nu s-au gasit solutii, dar cred ca aceasta structura ar putea fi exceptata de la aceasta prevedere legala.
Cred, cu tarie, ca oricine poate intelege logica celor afirmate mai sus.
Dorim oameni competenti si bine pregatiti? Daca da, atunci actionati astfel incat posturile astea din prevenire sa devina atractive pentru lucratorii buni din sistem.

In speranta ca nu v-am plictisit prea tare, va multumesc mult pentru atentie!

Toate cele bune!

Anonim spunea...

Vorbeamanul trecut cu unul dintre colegii mei de la prevenire si-i spuneam: ca daca acesti oameni care lucreaza in acest serviciu vor accepta sa se desfinteze aceasta structura se va alge praful de sistemul penitenciare, pe scurt:, fiecare va fara a se gandi la binele comun, multi vor face ce vor dori crezand ca nu are nimeni ce sa le faca, pe romaneste: frica pazeste via

Gherla spunea...

Pentru anonimul de la 08.02

Afla domnule coleg ca unele unitati penitenciare au cumparat pe bani multi la insistentele unor sefi care visau cu ochii deschisi telefoane si droguri asemenea sisteme de bruiere si detectie, dar datorita bagajului bogat de cunostinte al superspecialistilor prezenti mai peste tot in sistem mai cu seama in sectorul paza nu sa luat in considerare faptul ca acestea bruiau si sistemele de telefonie mobila ale vecinilor unitatilor respective: respectiv societati comerciale,persoane fizice etc,saracele unde hertziene sau nascut fara a cunoaste limita, astfel pe adresa unitatilor au inceput sa curga sesizari de la Protectia Consumatorului (finalul este tragic - dezafectarea lor) In unele cazuri insa componente ale acestor sisteme de bruiere au fost aruncate de ppl la canalizare, fiind gasite dupa cateva luni de zile. Oare de ce ne mira faptul ca orice noutate in domeniu-aplicata si in sistemul penitenciar se dovedeste a fi ineficienta, poate ca trece prin prea multe mani, poate ca prea multi vor sa manance bine dupa urma ei,poate ca nu sunt dispusi sa accepte noul,sistemul este impanzit de autotstiutori care desi nu au habar isi dau cu presupusul avand puterea de convingere dar si cea de decizie. Pana cand nu vom admite reformarea sistemului cu omul potrivit la locul potrivit, pana cand nu ne va mai interesa curtea vecinului,pana cand vom sti sa mergem fiecare pe bucatica lui pana atunci tot asa o vom duce ca pana acum adica mereu in deriva aflati undeva la periferia sistemelor foste militare, demilitarizati din 2004 dar condusi in continuare de militari(ofiteri ,generali etc ) care conform Legii 293/2004 nu au si subordonati in cauza subofiterii( agentii fiind o structura care actioneaza in special in afara sistemelor militare avortate).Functionari publici dar mai cu mot adica cu statut special. Legislatia bolnava dar si mentalitatea comunista si intarziata este cea care creeaza monstri de tot felul mai ales in sistemul penitenciar unde solul este propice dezvoltarii. Privitor la al 13-lea se pare ca spre sfarsitul lunii sau mai sigur la plata salariului aferent lunii ianuarie 2010.

Anonim spunea...

Foarte bine ales momentul,pentru un asemenea subiect.
Este o relitate,netagaduita de nimeni.
Pe timpuri se spunea ca "atita timp cit vor fi penitenciare, vor fi paduchi,homosexuali si evadari.Acum lista se completeaza, cu telefoane,iar in viitorul nu prea indepartat,si cu droguri.
Cu toate masurile luate,rezultatele se vad si in viitor va fi si mai rau.
De ce? Nu pot eu raspunde,sunt oameni platiti pentru asa ceva.
In legatura cu telefoanele care "se dau inapoi la detinuti",este posibil.
Am avut ocazia sa cunosc asemenea situatii,dar au fost pentru rezolvarea unor cauze penale(vezi MAHARU-droguri,JILAVA).
La Jilava,si nu numai, au fost montate sisteme de bruiaj,dar au fost luni de zile cind erau oprite,tot din motive"operative"

Anonim spunea...

Va imaginati ce poate face un lucrator de la prevenire dupa ce a vazut ca cei care aduc telefoane nu patesc nimic,ca se pot folosi orice mijloace (indiferent cit de josnice sunt) pentru a se ocupa diferite functii caldute ? Lucratorii mai dezghetati din acest sector poate stiu ,, cine si cu cine ,, face jocurile in penitenciar, va dati seama ce material de santaj detin ?
Nu cred ca acesti oameni trebuie sa mai fie lasati in ANP daca structura se desfinteaza ! Acum sunt struniti de sefii lor din punct de vedere informativ, oare ce o sa se intimple cind nu o sa mai aiba oprelisti ? Prin desfintarea DPCT nu credeti ca umflam numarul siparezilor din unitati ? Deja exista in unitati fosti ofiteri SIPA care au ocupat posturi ,, caldute ,,! Vreti ca in viitorul apropiat conducerile unitatilor sa fie ocupate doar de ofitwri SIPA si DPCT ? Cred ca cea mai buna varianta este sa se adopte un cadru normativ adegvat prin consultarea cu sindicatele si sa-i lasam sa-si faca treaba !

Anonim spunea...

Ia mai terminati cu SIPAREZII, eu vreau sa-i dam afara pe toti ! Vreau sa bag in continuare telefoane, pileala, doroguri si daca se poate arme si un baton de dinamita. Bani sa iasa ! Ce-mi pasa mie de colegul din tura cealalta ? Poate hotul sa-i taie si gitu, sa-i faca ce vrea ! Important este sa nu se intimple pe tura mea si banu sa curga !Diferenta este ca pe mine hotii ma respecta si se adreseaza cu ,,TATICULE,, in schimb fraierii cinstiti sunt tratati cu injuraturi, flegme, amenintari si cu expresia ,,BULANGIULE,,. EU am casa si masina bengoasa, iar ei stau la bloc cu parintii sau socrii si merg cu o amarita de DACIE.Eu merg la restaurante scumpe cu interlopii ,iar ei deabea au bani de un hamburgher. DECI: JOS CU SIPAREZII ! HUOOO!

Anonim spunea...

Stimati colegi,

Constat, cu amaraciune, ca inca ne privim cu suspiciune si generalizam atunci cand ne referim la diferitele categorii profesionale existente in sistem. Fiecare dintre noi isi apara sectorul unde isi desfasoara activitatea, ceea ce, in fond, nu este deloc un lucru rau, dar arunca cu noroi si isi jignesc colegii din celelalte sectoare, aspect pe care trebuie sa-l corectam, daca dorim sa iesim din mocirla spre care ne afundam.

Cei ce generalizeaza, gresesc. In orice sector de activitate exista si uscaturi, dar aceste uscaturi sunt exceptia. In sistemul penitenciar, in general, lucreaza oameni buni, oameni competenti, oameni profesionisti, bine pregatiti. Toate sectoarele de activitate, fie ca e vorba de paza, prevenire, reintegrare ori economico-administrativ, sunt importante pentru sistemul penitenciar si intre ele exista o stransa legatura. Fiecare din aceste compartimente isi are rolul sau, niciun compartiment, luat separat, neputand functiona fara celelalte.

In aparenta, singurul sector care nu se incadreaza in tabloul de mai sus ar fi prevenirea. Totusi, acest sector are un rol deosebit de important. Dupa cum am constatat cu totii, sistemul are, pe langa oamenii buni si competenti, si uscaturi, iar unul din rolurile prevenirii este si cel de a identifica si semnala conducerii unitatii, administratiei nationale ori chiar ministerului care sunt aceste uscaturi, pentru ca acestia sa poata actiona in consecinta.
Cand spun uscaturi, ma refer la agentul care isi rotunjeste veniturile, aducand telefoane mobile ori droguri persoanelor private de libertate, la seful incompetent care abuzeaza de pozitia pe care o are, cerand subordonatilor sa-i indeplineasca sarcini ce nu au legatura cu serviciul, ori la seful incompetent care nu stie sa-si planifice eficient si responsabil subordonatii, ori la directorul care se inconjoara de o camarila, pe care o recompenseaza permanent pentru loialitate si supusenie, iar restul subordonatilor sunt lasati de izbeliste, la sefii ori directoriii corupti care baga mana adanc in banul public si care, furand de la stat, fura de la noi toti. Am enumerat cativa, sigur ca exista si alte tipuri de uscaturi pe care, cu ajutorul oamenilor responsabili, am reusi sa-i identificam si sa-i eliminam dintre noi.

Ce ne facem insa cu acei lucratori de prevenire care si-au uitat acest rol? Cu cei care au pactizat cu acei sefi incompetenti? Ca sa scapam de ei, considerati ca e mai bine sa desfiintam intreaga structura? Ce ne ramane apoi? Care mai e stavila din fata uscaturilor de care vorbeam? Nu ne mai raman decat blogurile, dar aici, vorbind doar din anonimat, vom fi luati in seama dupa cum exista interesul.

Daca o uscatura este in dizgratia conducerii ANP ori ministerului, vor fi luate masuri de verificare a celor semnalate aici, daca dimpotriva ea se afla in gratii, se va considera ca acuzatiile unor anonimi nu au importanta si, pe cale de consecinta, vor fi tratate cu indiferenta.

In concluzie, majoritatea lucratorilor din sistem sunt oameni cu o inalta probitate morala, responsabili si muncitori, dar, printre acestia, s-au strecurat si uscaturi, uscaturi care ar trebui eliminate. Nu le putem elimina generalizand si aruncand cu noroi la gramada, ci identificandu-le si semnalandu-le celor indreptatiti sa ia o masura. Altfel, ne descalificam ca sistem, ne descalificam ca oameni.

Sa ne-auzim cu bine!
Va multumesc pentru atentie, rabdare si intelegere!

Anonim spunea...

Datorita lungimii comentariului si a greutatii in a gasi cele mai bune cuvinte pentru a exprima cat mai bine ce vroiam sa zic, s-au strecurat, in comentariul anterior, si ceva greseli gramaticale ori de logica. Astfel, in loc de "majoritatea lucratorilor din sistem sunt oameni cu o inalta probitate morala", va rog sa cititi "majoritatea lucratorilor din sistem e formata din oameni cu o inalta probitate morala....". Cred ca e mai corect asa...

Imi cer iertare pentru alte eventuale greseli neobservate si imi ofer scuzele celor care tin foarte mult la respectarea regulilor gramaticale.

Anonim spunea...

Nu mai exista munca de p.e.s. in penitenciarul moldav.Daca vrei sa fii avansat la exceptional,trebuie sa faci parte din echipa care s-a ocupat de fonduri Phare.O intreaga armata de ofiteri a fost avansata la exceptional,cu motivatii banesti de care nu sufla nimeni o vorba.Se pare ca toti pazistii din unitate au avut un cfs prelungit,de aceea nu au fost luati in calcul la avansari.Deci unitatea moldava a functionat fara LST,ST CDT DE SECTIE, PAZA PE PERIMETRU,SPC,PAZA PE PERIMETRUL LD,PLUTON ESCORTE, SCHIMBURI.Cind a fost avansata doamna Agache,se vorbea pe la colturi,cu toate ca alerga ziua si noaptea,minca cind apuca,si de ce sa nu fim sinceri si sa apreciem responsabilitatea unui sef de tura,a unui cdt de sectie,si a unui supraveghetor care stau 8-12 ore cu ppl-ii,alaturi de multiplele probleme pe care acestia le ridica.Nu mai vorbim de paza pe permetru care isi face de multe ori nevoile pe fisia grablata sau intr-un ziar dupa care aterizeaza la politia comunitara.Cu siguranta cele spuse se vor regasi in atitudinea delasatoare care va urma in activitatea lor.Nu mai vorbim de cei care lucreaza la instantele de judecata si au in ultima perioada un program spartan.Chiar nimeni dintre pazisti nu putea fi avansat.Dar am inteles cu totii ca daca vrei sa fii apreciat trebuie sa fii PHARE.Nu contestam ca acest program nu a fost un succes,dar oare numai aceasta echipa sa fi iesit din tipar.Daca este asa, atunci tot ce inseamna activitate in penitenciarul moldav= FONDURI PHARE.Dar ne bucuram ca de cite ori sa facut prezenta au raspuns prezent si ceilalti lucratori care nu au facut parte din PHARE. Pentru a fi luati in calcul ofiterii si agentii din sectorul operativ vor fi detasati cite sase luni in Afganistan,Irak,etc. ca trupe de mentinere a pacii.Acolo vor fi aparati de catre un bun cunoscator al legii,care a facut parte din echipa.Dupa revenirea din misiunea prelungita vor fi apreciati la adevarata valoare de catre un cetatean magistrat-judecator.Asta eate deocamdata fratilor.Dar nimeni pe acest pamint nu este de neinlocuit si trebuie avut in vedere si faptul ca DUMNEZEU nu este tigan.Niciodata sa nu spunem niciodata. HUGO CHAVEZ

Anonim spunea...

mai bine ar da voie si la personal cu mobile,pt.ca cei de la regim deschis au dreptul in unele puscarii.

Anonim spunea...

Poate ne spune si noua muritorilor de rind DANA BOERU de ce a cerut bani de la soferi ptr ziua cind sa inaugurat cladirea din fonduri phare.Banuim ca a primit o dispozitie de la cineva.Deci voi primiti bani separat ptr proiect iar ptr protocol stringem de la cadre.Mai dam bani ptr a plati salile de spectacol unde e voluiaza ppl.Sa vedem ce va mai urma.

Anonim spunea...

Mai nea de la gherla, ai ratat ocazia sa taci.
Scoti niste perle de sperii tot poporu.
cred ca mata aduci telefoane ;i lucrezi la medical sau reeducare
ciocu mic.

Anonim spunea...

Incepind cu data de 01.02.2010 in penitenciarul cu multa sare si piper va sosi,in urma reorganizarii doamna DEDIU LAURA,care va fi numita sef serviciu la socio-educativ.Dinsa a mai lucrat la noi si are femeia coloana vertebrala ,nu jucarie.Problama cea mai spinoasa este unde il vom ascunde pe Vircolici said,caci va fi mincat cu tot cu tigara pe care o fumeaza la rece.La informatii clasificate nu are loc caci acest post a fost ocupat de un siparez dotat si format la Braila.Singurul loc unde se poate ascunde este biroul Sipa,care are nevoie de o femeie de servici.Gata Mihai ai scapat de Laura ,esti baiat descurcaret

Anonim spunea...

Un ultim comentariu pe ziua de azi.

E dureros sa vezi atata inversunare intre oameni, atata dusmanie si invidie intre colegi.
Unitatea, solidaritatea, spiritul de echipa si respectul pentru munca fiecaruia ar trebui sa fie singurele noastre sentimente, atunci cand ne gandim la colegul nostru, om al sistemului ca si noi.
Am vazut comentarii legate de diferente de natura salariala. Din cate cunosc eu, diferente prea mari intre categoriile profesionale ale sistemului nu prea sunt.
De cativa ani, salariile noastre nu s-au mai marit. In 2009, chiar au luat-o sanatos la vale. Nici 2010 nu se anunta a fi un an mai bun, ci dimpotriva. In 2008, daca salariile noastre au crescut cu 10-11%, e un lucru mare.
In tot acest timp, preturile au crescut, nevoile noastre si ale copiilor nostrii s-au inmultit, criza economica ne afecteaza tot mai tare....
Ca de obicei, Guvernul taie tot de la cei care oricum sunt in nevoie, dar aloca, in continuare, fonduri masive pentru camarilele politice.
Sa ne aminitim de cei 700.000 euro cheltuiti atat de iresponsabil de madam Ridzi? Sa ne amintim de milioanele de euro tocate de madam Udrea? Se preconizeaza ca va primi si alte sume, numai bune de tocat si aruncat in vant. Pe criza asta in care noi, sistem de aparare nationala si ordine publica, nu avem fonduri nici sa ne cumparam hartie, noi investim in terenuri de golf? Terenuri de golf ne trebuisc noua?
Oameni buni,
noi suntem proprii nostrii dusmani. Ne atacam si cand nu este cazul.
Lansez un apel catre toti oamenii de bun-simt ai sistemului.
Fratilor, haideti sa lasam in urma dihonia ce s-a instalat intre noi. Avem suficiente probleme, ca sa nu mai adaugam si altele celor existente.
Priviti-va colegul nu cu invidie si cu ura, ci cu simpatie si caldura. Dati-i o mana de ajutor, chiar daca nu v-o cere. Va va fi recunoscator. Poate ca nu atunci, dar va va multumi, cand nici nu va veti astepta.
Zambiti!...maine poate fi mai rau..
Studiati!...maine poate se va ivi o oportunitate de promovare...
Nu va inchistati si nu va inchideti orizonturile!
La cum se anunta 2010, tine doar de noi sa ne facem un an mai bun.
Nu ezitati, va rog, sa faceti aceste lucruri! Incepeti chiar de astazi! De maine, va veti simti mult mai bine.

Va multumesc ca m-ati tolerat atat. Nu va voi mai deranja pe ziua de astazi.

O seara placuta, in continuare si o saptamana cat mai frumoasa, va doresc!

Numai bine!

ionut spunea...

Pentru 18:40:00

Ramaii acolo unde esti si nu mai da cu presupusul omul relateaza un caz care s-a intamplat intr-o unitate din sistem,indiferent ce ai face tot asa mori facand naveta spre birouri cu informatii auzuite si neverificate, nu vei ajunge niciodata director chiar daca ai aduce pe banii tai sisteme de bruiere, sa fi carat oare si telefoane cu sacul sau coniacul se baga in bidoane pe tura ta ofiterule impaiat bolnav de preamarire. Te recunosti de la o posta Slobozeanule............

Macelarul spunea...

@ 17.01.2010, 19:11:00 si restul galatenilor de-o teapa

"... in penitenciarul cu multa sare si piper..."

Hai ca ma faci sa rad. Mai nesarati si mai nepiperati ca voi nu mi-a fost dat sa vad. Bag seama ca voua chiar va place in mocirla in care va balacariti, purcelusii sistemului ce sunteti!

Anonim spunea...

Ionut, tata, la cum scrii, sigur ai fost coleg de "clasa" cu gherla.

Ca esti un mic agent frustrat, nu ar fi o mare problema, dar ca te-ai straduit sa "ramaii" in clasa a V-a, asta-i rusinos. De aia nimeni "nu vorbesc" cu tine si nu ai "succesuri".

Mai, mai, ce unitate in cuget si agramateala la astia de la Gherla, de zici ca nu-i adevarat!

Anonim spunea...

Ptr. HUGO CHAVEZ...Sa stii ca te inseli,la faza cu Burlibasa ...,Dumnezeu chiar e tigan la cat bulan i-a dat! In fond e doar un (rr)om mediocru si uite unde a ajuns,...daca nu-ti convine vino la Braila!...MUAMMAR GADDAFI.

Anonim spunea...

DPCT s-a indepartat de mult de scopul pentru care a fost infiintata iar calitatea oamenilor, in majoritate, e slaba
si daca un individ ca Petrenco a ajuns mare ofiter la informatii clasificate e pentru ca si seful sau e tot un mare ofiter. Pacat ca nu l-a dat afara Ungureanu Tiberiu atunci cand l-a prins gafand pe acest si mai mare ofiter!

Anonim spunea...

Si mai e un meserias, unu Filis care, mare santajist si ciolanar a incercat ocuparea unui post de director adjunct la Tg. Jiu da l-a prins Ungureanu si, ce credeti ca i-a facut, l-a detasat!
Asta e structura de la care care asteptati combaterea coruptiei in sistemul penitenciar!

Anonim spunea...

decat sa se achizitioneze tot felul de sisteme de bruiaj mai bine ar cumpara niste detectoare de microfoane care dau semnale la tot ce emite in benzile utilizate de operatorii de telefonie mobila.si e si mai ieftin.

Anonim spunea...

Da dar nici FILIS nu a ramas dator si l-a detasat pe UNGUREANU de la conducerea DPCT !

Anonim spunea...

Pentru 17.01.2010, 08:02:00
Bai, desteptule, ce ne trebuie noua sistem de bruiat. Eu propun cu banii aia sa deschidem un sistem de licitatie online cu hotii sa vedem care da mai mult pe un telefon celular, pe o sticla de votca sau 2-3 bile de drog. Ca sa nu suparam ofiterii, propun ca pe acest sistem online sa se liciteze si care hot da mai mult pentru a i se scoate rapoartele de pedepsire, pentru a iesi la munca sau pentru a pleca in invoire acasa. Uiti ca traim in democratie? Si atata timp cat exista cerere si oferta putem face afaceri. Tu de unde crezi ca mi-am scos eu cele 4 zile din noiembrie si decembrie 2009, al 13-lea salariu, primele, salariul de merit si 50%. Cred ca esti dus cu pluta rau. Muta-te din tara si ia si siparezii cu tine. Locul tau e la Guantanamo.

Anonim spunea...

Ofiterii siparezi isi urmaresc scopurile personale si colaboreaza pt dosarele celor incomozi cu cei din conducere ...prin aceste dosare produc doar dezastre in unitati ...daca ar fi intre-adevar corecti nu si-ar suplini veniturile cu bunuri furate din unitate si ar controla toate plasele si portbagajele ...luand ei trebuie sa inchida ochii si cand isi iau portia cei care le furnizeaza acele bunuri sau produse alimentare....daca s-ar face verificari drastice s-ar descoperi ce vile si-au facut unii din ce au furat ..de exemplu vilele din spatele aeroportului

Anonim spunea...

Noi stim ca Filis l-a dat la parchet pe liderul FSANP (de la noi din unitate),pe motiv ca el l-a detasat.

Anonim spunea...

acesti oameni care se ocupa cu prevenirea in penitenciare nu au ce cauta in sistem ei se ocupa cu altceva stiti si dumneavoastra,cu punerea pe posturi a rudelor amicilor si sifoanelor gen filis

Anonim spunea...

Filis era pina mai ieri cel care aducea telefoane si bautura la spl-ei iar acum a ajuns sa se razbune pe cei care stiu acest lucru.

Anonim spunea...

Nu trebuie sa va mai mire ce face Filis . A fost in stare sa ceara la ANP sa fie incoronat REGELE SIPAREZILOR in locul lui UNGUREANU ! MAI nou da din coate sa obtina calificativ EXCEPTIONAL si AVANSARE INAINTE DE TERMEN !
A uitat cind lucra la Reeducare si vindea tablourile ppleului PALA pe valuta !
Va inselati Filis nu doreste un post de director adjunct, el vrea sa fie DIRECTORUL P. TG .JIU !

Anonim spunea...

Filis si gasca lui fac legea in puscarie. Ei pun oamenii pe functii, ei schimba oameni. Cine? Filis, Enache, Drula (directorul puscariei), popa Groza care bea cat poate cu Filis si Drula in timpul serviciului (bineinteles ca afara). Nu m/ar mira ca Filis sa ajunga director.

Anonim spunea...

o seara buna domnilor,o sa fie bine va asigur

Anonim spunea...

eu sunt de parere ca cei care au acces la telefoanele mobile confiscate la numeroasele perchezitii,introduc inapoi telefoane mobile in LD si munca noastra este in zadar ,si spun acest lucru pentruca am o suspiciune ,ca prea usor apar telefoanele mobile la hoti,si mai este o alta banuiala asupra celor care suna dupa ei cand trec prin poarta stelara si o ignora ca suna ,ce dinpotriva a afirmat ca vrea sa vada cine o spioneaza si o scrie pe blog.