Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 14 ianuarie 2010

Salarizarea: Proiecte pe ultima suta de metri

Abia ieșit din chinurile facerii atașat aveți proiectul de OMJ privind normele metodologice de aplicare a legii privind salarizarea unitară a personalului bugetar. Observații și completări la cabinetanp@dgp.ro, smunteanu@dgp.ro, snlp2007@yahoo.com, fsanp@fsanp.ro.

Termenul pentru observații acordat cu grație de ANP este tocmai până mâine la 10.00. Și acum lăsați netul și treceți la treabă! Răscoliți tot, să nu ne scape nimic. Nu uitați că e doar un proiect și mai bine evităm decât să reparăm.
Proiect OMJ - Normele de aplicare a legii privind salarizarea unitara v 14.01.2010

28 comentarii:

Anonim spunea...

Huggine, stii ca vorbeam noi mai demult de cum se poate interpreta aplicarea sporului maxim de 30 % IN MEDIE, ceea ce ar putea duce la o posibila aberatie, drept pentru care mi-ai dat dreptate. Respectiv, s-ar putea, la maximum, sa zicem, sa se acorde un spor de ex.:60 la suta pentru personalul din aparatul central al ANp. In acelasi timp, in teritoriu, sporul maxim sa ajunga la 25 la suta, dar media ponderata pe total sistem sa fie de 29 la suta, conform literei legii legii (pana in maximum 30 la suta). Propun sa se prevada modul de reglementare prin ordin al calculului sporului maxim de 30 la suta pe sistem, pentru a nu fi posibil astfel de aberatii, legale prin litera actuala a legii, de altfel. Hai noroc, spor la bani, da-le drek de sanctiuni, nu mai plange...

Anonim spunea...

Observ ca art. 6 face referire doar la modificarile intervenite asupra gradului profesional si / sau gradatii.
Sa intelegem ca modificarile intervenite asupra promovarii in functie sau asupa sporului de fidelitate nu mai conteaza???

Anonim spunea...

MIHAI EMINESCU
Simbolul nostru naţional
SFANTUL ROMANILOR
La 15 ianuarie 1850 se năştea la Botoşani cel care avea să se înalţe în strălucirea universală, luceafărul, geniul poetic naţional, pe care îl cinstim, cu emoţie, ca pe cel mai iubit poet al neamului nostru, Mihai Eminescu. În vasta operă lăsată neamului românesc, Mihai Eminescu a întrupat, ca nimeni altul, valorile noastre morale, estetice şi spirituale. Pentru viitorul poet, Ipoteşti constituite cea dintîi imagine a lumii, cu dealurile lui molcome, cu codrul şi lacul din apropiere, spre care ieşirile copiilor echivalau cu adevărate expediţii. Ipoteşti îi dăruise lui, poetului, şi prima dragoste, pentru Casandra, fiica lui Gheorghe a Lupului, moartă la 20 ghenar 1864, la frageda vîrstă de 19 ani.

Administratorul de moşie, Gheorghe Eminovici, visa pentru băieţii lui cariere lucrative şi practice. Pe toţi îi trimite să înveţe la şcoli înalte: Şerban, Medicina, la Viena şi Erlangen; Nicolae, Dreptul, la Sibiu; Ilie, Medicina, la şcoala lui Davilla, din Bucureşti; Matei, Politehnica din Praga. Numai forţat de împrejurări acceptă ca Mihai să studieze la Viena filozofia. Şcolirea băieţilor supunea bugetul familiei la grele încercări şi la mari datorii.
Mihai Eminescu este cel mai mare poet român şi unul dintre cei mai de seamă lirici ai literaturii universale. A învăţat la Cernăuţi, Viena, Berlin, după care s-a întors în ţară. A dus o existenţă plină de privaţiuni, ca sufleur şi copist de roluri, bibliotecar, revizor şcolar, ziarist la "Curierul de Iaşi", în 1876-1877, şi la "Timpul", între 1877 şi 1883. A debutat în ianuarie 1866, cu o elegie scrisă la moartea lui Aaron Pumnul, profesorul său de limba română de la Cernăuţi. În acelaşi an, trimite versuri patriotice şi de dragoste la revista "Familia" a lui Iosif Vulcan, care i le publică, în numărul din februarie - martie 1866, schimbîndu-i şi numele, din Eminovici, în Eminescu. În perioada studiilor vieneze, începe colaborarea cu revista ieşeană "Convorbiri literare", cu poeziile "Venere şi Madonă" şi "Epigonii", care îl consacră drept un talent original, deosebit de sensibil şi de profund.
Timp de 13 ani, Eminescu a fost prezent în presă, literatură, politică cu poeme, articole sau scrieri epice. Din 1883, îmbolnăvindu-se grav, n-a mai publicat decît sporadic.
În 1883, i-a apărut unicul volum de versuri tipărit în timpul vieţii şi intitulat "Poezii". El nu reunea, însă, decît o mică parte din versurile poetului. În caietele - manuscrise, Eminescu păstra numeroase poeme asupra cărora intenţiona să mai lucreze, în vederea desăvîrşirii lor. Creaţia lui este profund naţională, prin izvoare folclorice şi prin legătura strînsă cu istoria Neamului Românesc. Eminescu a trăit şi s-a format într-o epocă de adînci frămîntări sociale şi politice. Era un revoluţionar însufleţit de idealurile patriotice pentru care militaseră revoluţionarii paşoptişti ca Nicolae Bălcescu, Avram Iancu, Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri, Gheorghe Magheru etc. Eminescu apreciază, în mod deosebit, lupta Poporului Român sub conducerea marilor demnitari Mircea cel Bătrîn, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul şi Alexandru Ioan Cuza. El a închinat poeme în cinstea acestor mari eroi ai Neamului Românesc. "Scrisoarea III" evocă domnia lui Mircea cel Bătrîn ("Tu eşti Mircea?/ Da-mpărate!/ Am venit să mi te-nchini/ De nu, schimb a ta coroană într-o ramură de spini/ -Orice gînd ai, împărate, şi oricum vei fi sosit/ Cît sîntem încă pe pace eu îţi zic: Bine-ai venit"). Ştefan cel Mare este invocat în "Doina" ("De la Nistru pîn-la Tisa/ Tot românul plînsu-mi-s-a/ Că nu mai poate străbate,/ De atîta străinătate,/ Din Hotin şi pîn-la Mare/ Vin muscalii de-a Călare/ De la Mare la Hotin/ Adesea calea ne-o aţin").

antivirus spunea...

cine crede ca sporul de 50% si salariul de merit se acorda pe bune?....vor beneficia toti cei stipulati in proiect?.........haideti sa fim seriosi.....nu mai cred nimic , sa nu se mai dea aceste sporuri , pt ca oricum beneficiaza de ele doar cei care pup dosuri si care au sange nobil. bleahhhhhhhh.

Anonim spunea...

cu sm si 50% se vor relua abonamentele intrerupte anul trecut.pe langa aia abonati se vor strecura si unul sau doi ca sa se acopere.

Anonim spunea...

Si noi, oamenii de rand, unde suntem?!O multime de sporuri pentru angajatii "speciali". Desi muncim cu totii, oare care vor fi aceste persoane deosebite...?! Am impresia ca lucrurile se vor schimba in rau pentru toti astia mici, de jos...Dumnezeu cu mila...

atitudine spunea...

Mihai Eminescu nu e niciun sfant! Ma lasi, sa nu exageram, specific romanilor!

neamtul spunea...

Daca suntem in criza si avem buget de austeritate la ANP,de ce nu se renunta la acordarea sporului de conducere sefilor care si asa incaseaza salarii de mai multe mii lei dar si a acelui spor de 50% acordat clientelar numai ,,baietilor,, pentru a mai face rost de ceva banuti la buget,verificarile din teren au scos la iveala faptul ca persoanele aflate pe listele de acordare a acestei pomeni sunt de aproape 3 ani aceiasi, insa nimeni din ANP nu a sesizat aspectul. Daca sunt insa bani propun ca acest spor sa se acorde lunar prin rotatie la toate cadrele unitatii.

Atentie! Galati,Braila,Slobozica,Tulcea, Giurgiu,vine Dunarea mare si va ia lista, modificati-o repede........

Anonim spunea...

Alo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cineva a bagat de seama ca se face referire strict la salariul din luna Decembrie.Luna in care noi am luat mai putini bani de la imparatie,
Si-a pus cineva si aceasta umila intrebare?
Astept ceva raspunsuri di partea celor in masura sa raspunda din acest pct. de vedere.

Anonim spunea...

Aceste norme metodologice sunt numai pentru cei ce lucreaza in ANP ??? sau aceste norme nu sunt complete???
Art.5
În actul administrativ de stabilire a drepturilor salariale se includ sporurile
prevăzute în anexele la prezenta Lege rămase în afara salariului de bază de
încadrare, care se vor acorda într-un cuantum care să conducă la o valoare egală cu
suma calculată pentru luna decembrie 2009.
Aceste sporuri unde se includ ? in salariu de baza sau la sporuri si atunci se depaseste maxim 30% pe total sporuri acordate.
Unde se regaseste sporul pentru ore de noapte???dar cel pentru studii superioare???
Care este procentul contributiei la pensie si sanatate???la ce se aplica? la salariul functiei de baza sau la salariu de baza???
Sunt varza aceste norme metodologice, si iar nu se vor acorda unitar in sistem.
La o simulare dupa aceste morme metodologice si luate in calcul doar elementele enumerate un agent pierde aproximativ 200 lei.
Nu inteleg un lucru. daca salariul va fi cel din decembrie 2009 fara a fi afectat de concediul fara plata, de ce se mai calculeaza pe fiecare luna si nu pentru intregul an??? Din cele prezentate salariul va fi identic pe fiecare luna, deoarece nu exesta elemente care sa modifice salariul( concediu de odihna, concediu medical, misiuni, )

Anonim spunea...

Ptr.neamtu said. Ar fi bine sa-ti vezi gunoaiele acumulate in ochii tai.Vezi ca Dunarea inghite anual multe suflete,sa stai cit mai departe de ea,caci scafandri au salariu mare,deci cer mult ptr. cautarea lesurilor,asta in cazul in care te revendica cineva,lucru de care ma indoiesc. DE LA MAMA DOLORES

Anonim spunea...

14.01.2010, 19:22:00 colegule nu ai invatat ca in tara asta cei "speciali" au trecere aka nepoti si alte rubedenii.nu vezi ca cele mai importante categorii de oameni foarte des mediatizate sunt cocalarii si pitipoancele? de ce sistemul nostru ar face exceptie? omul care munceste si isi vede de treaba se chinuie sa obtina un calificativ de fb, sa isi faca serviciul cat mai bine sa fie in regula in timp ce rubedeniile si alti afiliati o lalaie si stau ascunsi sunt propusi primii la sm si 50%. ce va mirati atat?

Anonim spunea...

in decembrie s-a semnat Acordul Colectiv care prevedea :plata orelelor "festive" (repaus saptamanal si sarbatori legale)pentru care sindicatele au incetat protestele, existind promisiunea ca se va respecta acest acord.Incepind cu 18 dec. ,in salariul trebuia sa regasim si plata acestor ore.De ce tac sindicatele?Iar au reusit performanta de a fi pacaliti?

In ordinul de aplicare al legii salarizarii nu apare metodologia de calcul a orelor suplimentare , s orelor "festive",plata sporului de noapte, in schimb apare o chestie foarte interesanta referitoare la salariul de merit care urmeaza a fi introdus in salariul de baza , sarariu care va avea valoarea din decembrie pe tot parcursul 2010.Adica........cine a avut salariul de merit in decembrie 2009 , pastrindu-se drepturile lunii decembrie si neacordindu-se salarii de merit in 2010 , va beneficia de acel salariu pentru tot 2010? Au fost exceptii in sistem care a beneficiat de SM in 2009?

Anonim spunea...

asa este sistemul asta imputit pe care nu vrea nimeni sa il schimbe(sefii), pentru ca acolo sus locul este caldut si leafa merge timpul trece si foloasele ramin.
iar daca cineva ar schita ceva in acest sens ar avea grija alti de acel "virus" al sistemului("pai ce vrei tu ba agentule sa nu imi mai dau mie si sa iti dau tie, sau sa nu dau la pupincuristi si lingaii mei si sa dau la altii care nu imi pupa dosul sau ma linge in ureche; pai ce dracu crezi ca fac eu demontez sistemul? ai inebunit? pai nu crezi ca devin eu un virus si ma sapa antivirusi sistemului?-asta cu virusii ca tot colcaie ah1n1-
Cam in acest mod functioneaza netrebnicia in acest sistem, nu pe cine merita cu adevarat.
Cu stima si respect si sa ma scuze cine se simte atins in orgoliu de mare barbat sau distinse doamne!!!

Anonim spunea...

ce inseamna sporul de 7% (pct.9 din ordin) De ce se calculeaza la salariul functiei de beza?despre ce activitate suplimentara este vorba, ca ordinul nu o defineste?il ia toata lumea sau numai in anumite conditii?
Daca se da la toata lumea de ce nu intra in salariul de baza?Cumulat cu sporul de noapte ar insemna ca cei care lucreaza la tura sa depaseasca 30%

Unde este sporul de dispozitiv?Se mai da sau nu? sunt totusi 25%...si nu se regaseste printre sporurile permanente incluse in salariul de baza?

anonimus spunea...

Analizati cu atentie art. 8 si sa aveti in vedere faptul ca luna decembrie are cele putine zile lucratoare, fata de celelalte luni ale anului. Prin urmare si salariul cuvenit pentru luna decembrie este cel mai mic decat cel cuvenit pentru oricare alta luna din an.

Anonim spunea...

Colegu de la 19,22 raspunde:
ERA O MIRARE RETORICA...SIC!
Poate si trista. Cat despre salarii de merit, sporuri de 50% si alte astfel de bonusuri...ma lipsesc. Sunt in stare sa imi fac o autoevaluare, si asta pentru ca cel care ma evalueaza nici macar nu a castigat un concurs, ci face parte din categoria celor imputerniciti.Si tare mi-as dori sa imi evaluez si eu seful, sa ii aduc aminte de cate treburi i-am rezolvat fara sa imi le termin pe ale mele.Am facut-o de mila...vai si amar de cei care ajung de/la mila subordonatilor...

Anonim spunea...

D-le dir general, puteti sa explicati de ce nu ia si medicalul sporul de praf?
Nu este activitate care sa se desfasoare fara colaborarea cuiva de la medical( controale, vizita, perchezitii,dezinfectii,raportari,mii de sedinte,comisii,n'spe raportari,zeci de registre,tone de hirtie...).
Sa fiti sigur ca nu stam in halat in sali de operatii in medii sterile!!!

Anonim spunea...

Pentru d-l"doctor" care intreaba de ce nu ia spor de praf;
Pentru ca la cabinete medicale sau in alte locuri unde se desf. activ. specifice,trebuie sa fie FF. curat si fara praf.
"Praf in ochi" ce zici doctore,pardon medicule,ca pina la doctor in medicina este cale lunga si nu tonti reusesc sa ajunga.
PS. NU SUNT DIR. GEN.

pazist spunea...

tare de tot asta cu cabinetul medical si sporul de praf...intrebarea corecta era,de ce ia spor de noapte la cabinetul medical ,ca si asa dorm linistiti,si cand apare vreo problema,se simt deranjati,de ce ia cabinetul medical 12 ore spor t.b.c.,cand ziua nu i vede la ochi pe tebecisti,sau chiar de ochii lumii,iar noaptea dorm linistiti ca au spor pericol DGP,spor TBC,spor de noapte,dar stresati ca nu au spor de praf...ANP,domn director BALA,DE CE NU EXTERNALIZATI SERVICIUL MEDICAL,ca si asa specialistii nostri din sistem nu stiu decat sa completeze trimiteri la spital...S-AR FACE CEVA ECONOMII ,NU CREDETI?

Anonim spunea...

PE CIND O SIMULARE CONCRETA -SALAR,SPORURI -? MULTUMESC

Anonim spunea...

Pt pazist-12:39- te freak grija de somnul celor de la medical?
I-ti doresc sa dormi tu acasa atat cat am dormit eu anul trecut in tura de noapte!!!! (oricum presupun ca n-ar fi o mare problema atat timp cat tu i-ti << faci norma >> la serviciu si ziua si mai ales noaptea).In privinta sporurilor lasa-i pe cei competenti sa judece,poate tu (pot sa te tutuiesc?)-desi ma indoiesc - te pricepi la altceva! P.S <> nu-i injuratura!!!

Anonim spunea...

PT 1952 EMINESCU este SFANTUL POIEZIEI ROMANESTI.
DAR CE-TI SPUN EU MATALUTA, CARE ATATA POTI ATATA FACI , CONTESTI FARA SA CITESTI....POIEZIA

Anonim spunea...

De ce fondurile pentru 50% si salariu de merit sa nu fie directionate catre premiile anuale care sa fie impartite la toata lumea. Vreau sa-l vad in sistem pe cel care lucreaza suplimentar fata de ce are in fisa postului sau lucrari exceptionale, unde este? Dar cind lucreaza mai putin decit are in fisa postului se reduce salariul?

Anonim spunea...

Se scrie "poezie" si nu "poiezie"!!!

Anonim spunea...

Citit cu atentie legea 330 a sal,proiectul privind normele de aplicare sinu uitati in ultimul rand bugetul bata-l vina unde nu sunt cuprinse sume pt. sal de merit,oricum dupa norme cei care au avut anul trecut in alte sisteme trebuie sa-l ia tot ei si anul acesta iar apoi sa se introduca in coeficientii lor,ceea ce ar rezulta diferente si o bataie de joc asa ca mai bine nu-l ia nimeni.

Anonim spunea...

buna,ce faceti,tot cearta?

Anonim spunea...

pt. anonim
de unde sti tu ca au scafandrii salarii mari si ca cer mult pentru cautarea celor innecati?
te-ai innecat vreodata sau sti vre-un caz?
eu am cautat multi, am gasit cam 50 % din ei si n-am luat nimic.
sau vorbesti doar ca sa te aflii in treaba ?
un scafandru