Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 31 ianuarie 2010

Ridicolul scuzelor penibile

De când ne-am demilitarizat, apariția sindicatului nu a fost privită cu ochi buni de către conducerea ANP-ului de la acea vreme și nici de conducerile unitaților din teritoriu. Anii au trecut, iar opinia mea este că sindicatul are la acest moment rolul său bine definit în penitenciarele țării.

La nivel central pare chiar că șefii ANP-iști s-au mai luminat un pic, dar la nivel local, un întuneric profund acoperă mințile unora dintre directorii de penitenciare. Multi colegi spun că de vină e criza, că le-a stins domnul doctor Băla lumina. Adevărul e că pentru unii și 10 reflectoare aprinse, de caporalii de la Baneasa, nu le v-a lumina materia cenușie.

Liderii locali ai sindicatelor - cei care au avut curaj - au fost vânați de fiecare dată după ce s-au ridicat unele revendicari salariale, de către acoliții directorilor. Au fost târâți prin comisii de disciplină pentru motive puerile, pentru fapte fictive, pedepsiți de "judecătorii" acestor comisii și exonerați apoi de adevărații judecători ai instanțelor de contencios administrativ.

La fel de dureros este că nu se respectă nicio procedură, nu se acceptă martori în aparare, nu se acceptă ca cel judecat sa fie reprezentat de cineva, nu se consemneză nimic din ce ar fi în favoarea celui învinuit. Totul e o mascaradă care se derulează rapid ca cel vizat să fie pedepsit neaparat. Așa e ordinul!.

După derularea acestui scenariu membrii comisiei de disciplină vin și se scuză spunând că ei nu au nicio vină, directorul și locțiitorul sunt în spatele acestui complot. Întrebarea mea e simplă: membrii acestor comisii au demnitate sau sunt doar niște marionete și directorii niște păpușari?

37 comentarii:

Anonim spunea...

"Nu le lumina", Cezarica

Anonim spunea...

Bravo Cezarica,ai atins un punct sensibil.
Stiu ca ceea ce te-a facut sa scrii articolul acesta este cazul colegului nostru de la Barcea Mare Moldovan,membru in biroul executiv al sindicatului Vulturul ,sindicat care a avut curajul sa reclame unele nedreptati.

Am citit si articolul scris de Nic pe blogul sindicatului Vulturul http://sivbarceamare.blogspot.com/ si ma minunez de ce se intampla la noi.
E o nedreptate fara margini si cel mai aiurea este ca partasi la aceasta nedreptate sunt viceliderul S.N.L.P.Deva si reprezentantul lor in comisie. Rusine,mare rusine.
Mi-ar place ca domnul Teoroc, pe care-l respect sa ia atitudine fata de oamenii pe care-i pastoreste.

Anonim spunea...

Cred, ca membrii Comisiei de Disciplina sunt toti la mana Directorului, cum mai cred de altfel, ca, si unii lideri de sindicat locali sunt sub aceeasi mana a directorului.Cum altfel explicati ca aproape in fiecare an un lider de sindicat sa i se dea 50%?Oare numai el munceste?Oare numai el poate fi dat ca exemplu?
Vezi cazul Slobozia.

Anonim spunea...

va spun eu adevarul....adevarul unui om trecut prin asa " comisii " de disciplina.... toti suntem niste marionete intrun sistem asa corupt in care nimeni nu isi da seama ce rol are sau daca detine cu adevarat puterea ...va spun eu domnilor ..nu detinem nici unul puterea ...de la director de penitenciar pana la major pe sectie .... puterea o detin adevaratii " smecheri" .....nu va mai sbateti in comentarii ca sau raspunsuri ca mafia e prea mare sa o intelegem boi..............

Anonim spunea...

Vezi cazul JILAVA.

Anonim spunea...

Bun articol.Bravo. Pacat ca peste tot e la fel.

Anonim spunea...

BUNA DIMINEATA,

E tare articolul, dar, ar trebui ANP-istii sa se sesizeze ca oamenii sunt pedepsiti pentru fapte ridicole unde in alta parte, la politisti sau in armata nu exista pedepse pentru asemenea fapte.
S-au transformat puscariile la nivelul celor de la MAN pe timpul lui raposatul. Data viitoare sa-l puna sa faca 3 ture de poligon sau conducere cu valiza pe sub birouri .

Cretinismul e cronic la voi fratilor.

Anonim spunea...

Luati+o pe preşedinta comisiei de la Tg+Jiu doamna MITRAN MORCOV ca+i scapa pe toti şi nici nu cere mult...acum a venit BABAUL ei BALA pe care l+a dat dracului cănd a plecat în 2008 şi şi+a scuipat ăn sân ,dar a ajuns+o blestemul ocuparii unei functii fara concurs şi cu studii la ŞTEFAN GHEORGHIU+doamna e primul inginer şef la evidenţă,daca ANP ul doarme,gasim alte indtituţii interesate!

Anonim spunea...

HAzNaPARU MITICA DE LA P.S.P. TG.OCNA MAI SPARGI GEAMURILE LA FOISOARE? O SA IESI LA PENSIE,NU PREA AI CURAJ. O SA-TI SE SPARGA S.I TIE CAPATANA. LOGHIN escrocu CALCA PE URMELE TALE, MULTA M..E,

Anonim spunea...

LOGHIN MIKI TE-AI ANGAJAT LA P.S.P. TG.OCNA DOAR CU SPOR DE 75%,DACA IN FOISOR S-AR DA 100% AI MERGE TARAS IN POST DE PAZA,NU UITA CA PANTARU E LA PENSIE SI A FOST VAZUT LA OCHI MACHEAT,BAFTA SI TIE SI SLUGEI TALE HAZZZZZZNAPARU!

Anonim spunea...

Unii domni (daca-i mai pot numi asa) directori considera ca daca sesizeaza pe banda comisiile de disciplina "dau bine" in fata domnului doctor, astfel crezand ei ca "stapanesc" disciplina in randul angajatilor si da bine in raportarile catre ANP...MARE GRESEALA !!! "Domniile" lor nu mai au pic de respect fata de subordonatii lor, stau in turnurile lor de fildes fara lumina (le-a stins-o BALA)si dicteaza nestingheriti din scaunul lor ergonomic executarea unor oameni care au devenit deranjanti pe baza unor facaturi sau pe baza raportarilor facute de pupincuristii lui la care le mai arunca cate o imputernicire, cate un "bravo" iar acestia sunt in culmea extazului si fac juraminte de fidelitate prea-maritului conducator. Hai sa fim realisti dragi colegi, asta este sistemul in care noi muncim, un sistem in care directorii se cred pe propria lor mosie si care nu dau doi banuti pe "negrii" din subordinea sa. Mai mult ca si inainte trebuie sa dam dovada de unitate si sa facem toti tot ceea ce ne sta in putere sa-i determinam sa ne arate RESPECTUL cuvenit...pentru ca: IL MERITAM !!!

Anonim spunea...

Felicitari Cezarica pentru articol, ai pus degetul pe rana, dar culmea ca durerea tot noi "executantii" o resimtim iar directorii juisesa in birourile lor calduroase iarna, in timp ce agentii ingheata in foisoarele lor minuscule cu tamplarie de lemn antica iar daca are tupeul sa "latre" ca vrea conditii de munca decente incearca printr-o indirecta (ST+LST) sa-i bage pumnul in gura, sau poate chiar sa-l si "faca" intr-o comisie de disciplina...: "auzi tupeu la el, vrea conditii de munca decente...hai sictir". Si uite asa mai trece o zi din munca unui director, acolo in biroul lui oval cu aroma de cafea IAKOBS punandu-si eterna intrebare : "oare doctorul e multumit de mine si tratamentul aplicat pacientilor mei..."

Marcos spunea...

Domnule CEZARICA,
Nu neg faptul ca in unele unitati se mai intimpla si asa cum descrieti dv-stra,dar nu trebuie generalizat.
Ma asteptam sa luati "pozitie" si fata de liderii de sindicat care se comporta total necorespunzator.
Voi da ex. si daca doriti voi reveni si cu altele.
Cazul domnului STUPU,de la JILAVA,care a folosit arma sa-si rezolve un conflict,cu un coleg sindicalist(BUSTENI;care a bagat degetele pe git,s-a fortat si a vomat pe masa comisiei de disciplina;care pleca in oras pentru treburi sindicale,dar el era cu totul in alta parte,etc.
Ce te faci cu cei care pe blog ii jignesc pe directori,ii ameninta,
ii fac infractori ,fara dovezi,etc.etc.si apoi se pling caa nu sunt luati in seama.
Va rog sa nu blocati acest comentriu,cum face un coleg al dv-stra(h).
Va mulmesc.

Anonim spunea...

suntem penibili ne-am facut de ras in toata tara domnul doctor interneaza pacienti sanatosi si isi bate joc de cei bolnavi nu-i dati pe toti afara ca veti lucra in locul lor mai aveti fini de pus pe la unele pirnai?

Anonim spunea...

domnule doctor,lasati comisiile de disciplina, faceti -o ofiter pe fata mica a lui simescu ca a mare desi nu a luat psihologicul e ofiter si a mica stie tabla inmultirii si e agent si mare tristete e la casa tatucului lor,cel mai cinstit cadru de penitenciar care sa ezistat vreodata!!!faceti-le un bine, ce numai la severin sa fie director si secretar sot si sotie?incompatibilitatile sunt doar pentru fraierii din afara cercului si...la comisia de disciplina cu ei ,nu cu...doamna Geo Savescu!

Anonim spunea...

TAra serviciilor secrete. Avem de 6 ori mai multi ofiteri SRI decat omologii din SUA.

http://www.ziare.com/actual/opinii/01-30-2010/patria-informatorilor-si-a-securistilor-991477

Probabil suntem cei mai protejati ceteteni iar coruptia nu are nicio sansa. Ha, ha, ha!

OM spunea...

Cred ca in primul rand nu se IA IN CALCUL CA CEI CE CONDUC SAU FORMEAZA COMISIA TREBUIE SA DEA DOVADA SAU SA AIBA PROBITATE MORALA!!!

Anonim spunea...

Domnilor cind era Hortopan mare sef de trib la Tg-jiu singurul care la infruntat pentru prostile care le facea a fost Popescu Alin iar mamaligarul a vrut sa sara la zmardoiala ,Alin fiind om destept la evitat.Horto niciodata nu vei mai ajunge sef de trib si-a dat ANP seama. Acum tremurati toti ca nu mai este dom Enache sa va ajute pacat pentru acest om.A venit alta conducere si nu mai aveti intrare la ei

Anonim spunea...

Constat cu neplacere ca unii colegi de la Tgjiu inceraca sa para nevinovati pentrui acuzele care le sunt aduse. Filis, Drula, Hortopan si altii l/au distrus pe Enache si ii vor distruge si pe altii. Filis este capul rautatilor in acesata puscarie. Domnule general, ce mai asteptati, trimiteti o echipa din ANP sa faca un test de popularitate al lui Filis. Oare chiar exista o gasca de 230 de oameni care au ceva impotriva lui? 10 se abtin si 10 sunt cu el.Asta este Filis, omul cu nasul pe sus, care a uitat ca a fost agent si nu baga lumea in seama.Aude birfe de la Matusoiu, Hortopan si altii si apoi le trimite la SIPA ca informatii. Pacat de oamenii aia de la SIPA care il cred. El nu vrea devcat sa se razbune.
Datii o testare psihologica si vedeti ca nu corespunde pentru serviciu in puscarie. Poate la Turceni sau la Poiana Mare,sau la Spitalu 6, ca pacient.
Filis termina cu timpeniile si cu imbirligaturile si pleaca. Vino la paza sa vezi cum e sau dute la radio, ca doar iti place radiosantu.

Anonim spunea...

la Arad credeti ca e altfel ? Presedintele CD d/l Pascoi mai are putin pana la pensie si zice dansul ca nu vrea sa se puna rau cu dan cel mare..
*d/l belezan membru ofiter care si/a angajat toata familia (sora,fratele)sotia,normal ca percuteaza la acelasi dan mare
*d/l tornean ofiter jurist idem belezan,sotia,frate,cumnat,cumnata,verisori,ce mai ..adevarat clan.
*restul umpluturi,ascultatori nevoie mare la acelasi dan mare.
Se aude ca la calificative a luat doar BINE..? sa fie adev.?cui lasa locul de la ARAD ?
un fost ing.agr. mutat disciplinar

Anonim spunea...

cam asa e cu comisiile astea dar cezarica... invata ma baiatule sa scrii ca rad caporalii de tine!

Anonim spunea...

@ 14.47

Le-o mai comite si Cezarica, dar nu esti tu in masura sa-i tii morala pe "scriitura", meseriasule.

Cacofonie, punctuatie de rasul curcilor etc. Parole, parole!

simon spunea...

toti cei care spun adevarul sunt considerati nebuni in ziua de azi faceti un test de popularitate pasiunii cititului si veti vedea acelasi numar de 230 impotriva lui la tg jiu iar cu psihologicul e interesant,dar daca nu iasa?ca mai sunt si alte locuri unde se poate face testarea? vreti sa o dam ca soferii la popota?daca filis da din nou psihologicul sa-l dea cu minodora ca ea macar nu l-a luat din prima!v-a injectat toc ca e filis de vina ca tot vin controale la paza e vremea voastra incultilor!

Anonim spunea...

pana una alta aflati unde a fost mihu in ziua aia ca nu e cum stiti voi si de ce e simescu asa agitat unii au lovit in inima gastii si s-au luat de ginericul doamnei iulia punetil pe statie la sipa ca si asa nu are loc cu functia lui unica si fara galci!

Anonim spunea...

Da l-am vazut si eu pe dl STUPU era la MALL cu SANDU CORNELIA .

Anonim spunea...

La comisia de disciplina sa le dati pungi de unica folosinta .

Anonim spunea...

Foarte bun articolul , adevarat este ca aceste comisii de disciplina lucreaza dupa URECHI ,unii scapa altii nu , procedura este greoaie si dureaza o vesnicie iar daca esti baiat destept si 90 de zile lipsesti din diferite motive scapi , unii pentru greseli mari poate chiar infractiuni scapa iar altii pentru greseli mici inerente se aleg cu pedepse si calificative scazute DE CE NU PLATIM TOTI CU ACEEASI MONEDA

Anonim spunea...

draga filis iar te iei de mine si iar pleci pe cursa dupa stapanul tau

Anonim spunea...

Domnule doctor, eu sper că nu l-aţi adus pe domnul Bălă la Tg-Jiu să-l sacrificaţi din nou. Are în subordine trei directori adjuncţi care mai de care mai slab pregătit profesional şi absolut incompatibil cu domeniul management:
1. Ţoc nu mai ştie cu cine să fie prieten, nu are idee ce înseamnă să conducă-paza e varză
2. Popescu mai are puţin şi plânge când ţipă subalternii la el-logistica varză
3. Prunariu chimistă de frunte, mereu fata lui tata are probleme de labilitate psihică: acum plânge, acum râde; subalternii sunt pisoiaş, motan, iubita(ca la mahala), iar după ce ies pe uşă ajung nesimţitu dracului, proasta aia-educativul şi mai varză.
Cu cine să colaboreza acest om Bălă? nu poate să-şi facă o echipă numai cu incompetenţi, uitaţi-vă prin unitate poate găsiţi şi trei oameni capabili pentru directori adjuncţi.
Cât despre prietenul Filiş, stă prost cu caracterul, dar stă bine cu materia cenuşie. Ar fi bine dacă ar renunţa la proastele obiceiuri.
Dintre ceilalţi ofiţeri Hortopan are şcola vieţii şi poate, dar e influenţabil, iar Angela Popescu poate şi promite, dar are ghinionul că e femeie şi constat că ANP-ul le cam marginalizează. Poate vă orientaţi şi reuşiţi să nu-l lăsaţi înconjurat de prostie.

Anonim spunea...

o detasare, un calificativ, un premiu anual/2 , o de... ... cine stie?! (sau poate stie); nu aduce anul (2009) ce aduce 2010.

LITOVOI spunea...

Tg-Jiu ajunge.Ati publicat atatea murdarii incat ma mir ca unii dintre voi va mai suportati. Lucruri josnice pe care nu cred ca erau capabili sa le spuna despre voi nici detinutii ati ajuns sa va afisati cu ele ca si cand va reprezinta,uitand ce inseamna demnitate,caracter,camaraderie si nu in ultimul rand onoare. Destul.Nu am putut gandi vreodata ce suflete a putut pune DUMNEZEU in unii oameni.Dati o sansa celorlalti si rugativa sa nu-i atinga si pe acestia aceasta murdarie sufleteasca. Terminati odata cu povestile,nu va mai plangeti de mila iar voi ceilalti nu le mai dati apa la moara si hai sa urnim dracului odata penitenciarul asta din loc.Avem acum cu totul alte prioritati. Legea salarizarii unice,OMJ-ul de aplicare a ei,sa vedem ce facem cu reorganizarea si multe altele.Hai sa-i lasam,daca nu putem sa-i ajutam pe alti sa lucreze.Avem un nou Director .Hai sa-l facem sa vrea sa ramana directorul nostru, sau daca va fi sa plece sa-i para rau.Hai sa ne demonstram noua ca putem fi buni.

Anonim spunea...

Pt.31.01.2010, 11:12:00
Mare dreptate ai cu comisia de disciplina la Severin,dar si cu cercul de pretini,are de lucru comisia si va mai avea...

Anonim spunea...

Liderii de sindicat sun aleși de noi, membrii de sindicat. Faptul ca menținem în aceste ,,funcții''oameni de o moralitate îndoielnica este vina numai a noastră. Putem amenda prin atitudinea noastră pe toți liderii care primesc 50%, care sunt ușor de manipulat de conducere sau care urmăresc aceasta funcție numai pentru rezolvarea unor probleme personale. Ștefan este înconjurat de câțiva asa zis prieteni mai mult interesați de binele propriu decât de rezolvarea unor probleme ale membrilor de sindicat.

Anonim spunea...

PTR.20.13. Este bine sa dati exemple de persoane de o probitate indoielnica de care este inconjurat STEFAN,ca doar nu va ia nimeni capul.Fiti cinstit si dati citeva nume si atunci vom schimba si noi atitudinea fata de unele lucruri.Astept nume nu prenume.

gerica spunea...

bravo tg-jiu aveam nevoie de o mana de fier o prea luase razna mafia gastilor

macesu55 spunea...

Gaspar Director adjunct la Tg-Jiu face echipa extraordinara cu domnul Bala[sunt sigur ca ia bataie si nu mai termina casa]ce vor face trepadusii ????????????/

Anonim spunea...

Sufletul meu rade iar,gata cu "Letopisetul", de azi scriem o alta istorie,cea contemporana.Acelasi,Hortopan.