Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 15 ianuarie 2010

Bubele din capul reorganizării

Reorganizarea începută prin martie 2009, aflată încă în curs și zbateri are marele merit de a arăta că cel puțin componenta de Resurse Umane din ANP mai are nevoie de o mie de ani lumină până să-și vadă luminița de oriunde ar fi să fie.

S-a dat ordinul, dl Ragea insistă ca porunca să se săvârșească, ANP-ul se execută cum se pricepe mai bine, un fel de cal schilod pus la o căruță cam mare: sare în hățuri și cam atât. După zeci și sute de ore de ședințe, negocieri și timp pierdut s-a ajuns în situația în care nu există unitate unde să nu fie probleme.

În primul rând că nu există bază legală pentru reorganizare. Nici măcar un amărât de OMJ nu s-au învrednicit să facă deși sindicatele au propus chiar o procedură care ar fi putut fi aplicată. Cu toate astea se vorbește de desființări de posturi - destule ocupate. Șefii ANP susțin chiar ideea unor mutări de personal. N-au un temei legal, dar uite că asta le e pohta.

În al doilea rând criteriile născute de ANP n-au fost comunicate decât fragmentat unităților și n-au fost discutate cu sindicatele de nici o culoare. Au apărut într-o joi înainte de o luni când trebuia să se discute primul ștat.

Așa se face că nu peste mult timp vom asista la un nou conflict pentru un alt motiv de sfadă: de data asta reorganizarea cu tot ce ține de fixul schimbării de dragul schimbării. Sigur că sunt și lucruri de schimbat, asta e clar. Metoda însă lasă de dorit, iar finalitatea nu va fi cea de dorit.
Adresa privind contestarea procedurii de reorganizare

41 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo FSANP!
Felicitari pentru modul de gandire conform cu realitatea.
Reorganizarea nu va putea fi facuta pocnind din degete.

Tineti aproape.

Anonim spunea...

De peste 20 de ani, se fac reorganizari,restructurari,etc.dar niciodata nu s-a mers pina la capat.De fiecare data procesul s-a oprit undeva la mijloc din diferita motive.(trebuia desfiintat postul sotiei lui X si nu se putea sa sufere,ca de,"a suferit la revolutie",deranja baiatul femeii de serviciu care ii facea curat in casa, doamnei ministru,ori sotia soferului domnului director,etc.)
As dori ca macar acum sa se lase la o parte aceste obiceiuri, dar si orgoliile,de ambele parti(sindicat-ptronat)si sa se mearga pina la capat.
Sa se faca o reorganizare corecta,bazata pe date,fapte si realitatea din fiecare unitate,cu privirea si spre viitor,char daca acum ar durea.Fara durere nu se naste nimic viabil.
Sa se faca o reorganizare,fara a tine cont de "prietenii,cumetrii,nepoti,pile,etc".
In legatura cu asa zisele strategii,va reamintesc, ca de 20 de ani se tot fac,dar nu au ajutat aproape deloc.
De ce?Pentru ca au fost facute fara a se tine seama de relitatile din sistem.
Unii conducatori, au adus din vizitele efectuate in strainatate,ori din timpul unor stagii de pregatire efectuate tot inafara,diverse "strategii",pe care au incercat sa le implementeze la noi, fare a tine cont de realitate.
Nici macar acei manageri specializati in strategii,nu au reusit sa creioneze ceva care sa se poata aplica si sa dea rezultate pozitive.
Apreciez ca a trecut timpul experimentelor pe sistemul penitenciar,ca trebuie sa se aseze toti la aceiasi masa,sa se faca ceva concret.
MULT SUCCES'

Anonim spunea...

Se vede in mod clar manipularea maselor de catre conducerea sindicatelor care intoxica membrii cu diferite informatii nerealiste.
Scopul sindicatelor este unul clar, mentinerea posturilor rubedeniilor, mentinerea posturilor de sefi (fara numar) si de directori adj. (fara numar).
Daca cineva este de vina pentru tergiversarea reorganizarii si mentinerea numarului de posturi de sefi (birouri, servicii) si dir. adj. atunci acel cineva il reprezinta conducerea sindicatelor in cirdasie cu acei sefuleti si dir. adj. care nu vor sa piarda scaunele. Oare nu aveti capacitatea sa vedeti acest lucru stimati membri de sindicat.
De ce acest lucru? Simplu, conducerile sindicatelor au diverse promisiuni meschine care in unele cazuri pot fi dovedite (vedeti intilniri lideri de sindicat cu conduceri unitati la mese pe seara la restaurante, etc), iar pentru membri care in majoritate sunt agenti iar la ora actuala majoritatea au cite un carton de studii superioare obtinut ......, si doresc si ei mentinerea a cit mai multe posturi de ofiteri sa prinda si ei cite un mic ciolan.
Asta este sistemul penitenciar bazat pe diverse interese personale sau de grup dar nu realiste.
De ce sindicatele nu sustin ceea ce ANP doreste sau a dorit pina sa fie presat de aceste, reducerea numarului de posturi de ofiteri, sefi si a celor de dir. adj..
Chiar nu se poate lucra decit cu o gloata de ofiteri, sefi si dir. adj.. Aici sunt banii pierduti din bugetul statului.
Cei mai multi sefi din sistemul bugetar se afla in penitenciare, in care fiecare birou trebuie sa aiba un numar de ofiteri si un sef.............................. .
Este strigator la cer ce vor sindicatele si conducatorii din penitenciare., chiar nu exista o limita la furtul acesta din visteria statului.
Analizati inregistrarile din timpul negocierilor pentru state de la ANP, veti constata cum ANP se lupta pentru diminuarea numarului de dir. adj., sefi si ofiteri pentru eficientizarea sistemului si crearea de economii financiare, iar sindicatele impreuna cu conducerea unitatilor s-au luptat la singe pentru pastrarea acestora sau chiar cresterea numarului acestora.
Vedeti cum acolo unde un sef birou nu mai putea fi din cauza nr. de subordonati au fost create digerenta de posturi pina la acel nr. minim de cinci posturi pentru a mentine functia de sef.
Au convenit cu sindicatele sa taca ca vor primi si ele ceva din cascaval. Chiar daca acele cinci functii de subalterni nu vor fi ocupate dar vor figura si astfel va mai fi o functie de sef.
Rusine, rusine, rusine, sindicate si conduceri unitati, nu va este frica de judecata. Peste tot auzi sa se mentina cit mai multe functii de ofiteri si sefi.
Nu este prima data cind sindicatele prostesc membri adevarati si coalizeza cu conducerea unitatilor pentru anumite avantaje in detrimentul statului roman.
ANP nu te lasa doborit de sindicate si conduceri penitenciare, deoarece lupti pentru o cauza dreapta si corecta fata de societatea civila care sufera si se uita cu neincredere spre sistemul nostru incarcat de functii cu salarii de invidiat. Acum ai dovada sa-ti rati adevarata intentie si cine protejeaza rubedeniile din sistem. Lumea vede si judeca.
ANP suntem alaturi de voi, ne-am saturat de multimea exagerata de ofiteri, sefuleti, sefi, dir. adj. cu salarii duble fata de un agent, de prin unitati care nu fac decit sa se calce pe picioare deoarece nu au incarcare. Nu va lasati doboriti de mafia sindicatelor si a imputernicitilor care trebuie sa dispara. Diminuati acest numar, lasati putini si responsabili cu subalterni pe masura si se va vedea eficinta muncii. Acum primesti 8 ordine de la opt ofiteri plus opt sefi de nici nu stii ce sa mai executi.
Bravo ANP termina mai repede aceasta reorganizare si rupe rubedeniile in doua.

kabul spunea...

Mda, corecte si realiste motivele pentru care FSANP cere suspendarea procesului de reorganizare. Dar, ESTE PREA TARZIU !!!

Mai sunt 3 saptamani pana la salariul ce va trebui sa-l ridicam pentru luna ianuarie si inca NU EXISTA o HG adoptata care sa permita aplicarea unor sporuri in cuantum mai mare de 30% pentru sistemul de aparare, in speta sistemul penitenciar, NU EXISTA noul nomenclator de functii in baza caruia se emit deciziile de incadrare a fiecaruia dintre noi tinand cont de noile criterii de salarizare, baza salarizarii fiind alta odata cu intrarea in vigoare a L330. Si, bineinteles ca nu pot fi admise noile criterii de salarizare fara aparitia normelor de aplicare a Legii 330. Si mai sunt aspecte nerezolvabile fata de perioada istorica in privinta salarizarii...

MAI SUNT DOAR 3 SAPTAMANI PANA LA NOUL SALARIU ! Ce strategie se aplica in sistem pentru ca salariatul din sistem sa nu plateasca penalitati de tot felul si sa mentina in conditii normale viata de familie ?

Anonim spunea...

Pentru salarii,va gasi guvernul BOC(cel care a inventat unitatea de masura ptr. incompetenta-BOCUL)solutia; o OUG, care va preciza ca pina la elaborarea actelor normative necesare, vor aplicate preved.de pina acum.Sa speram.

Anonim spunea...

pentru 09.21

Du-te frate la ANP si pupa-i direct in dos nu le mai scrie mesaje de dragoste. Asta daca nu esti vreun ANPist. Chiar nu intelegi ca s-au desfiintat posturi ocupate?

Anonim spunea...

Sunt de acord ca sunt ff. multi sefi cre nu stiu ce fac si ale caror sarcini se suprapun,in defavoarea muncii.
Le propun domnilor directori de unitati sa renunte imediat la "soferul directorului",ca un prim semn ca au inteles etapa actuala si ca nu-si ma pot permite "ordonanta" ca pe timpuri.
Nu-si mai poate permite bugetul ANP, sa plateasca asemenea ordonante,care sa plateasca facturi,sa duca soacra la stomatolog,sa faca piata ptr. fam dir.etc
Lucrati in asa fel incit sa nu mai faceti posturi pentru oameni(la ordin),ci sa faceti posturi pentru nevoile activitatii.
Tind sa cred si eu ca unii asa zisi lideri de sindicat ar "cupla" cu directorii ptr. functii de of.Au mai fost cazuri,pe la Craiova-rezolvat;pe la Tg. Ocna-nerezolvat(suparare mare),etc.

Anonim spunea...

AICI ARE DREPTATE ANONIMUL DE LA 9.21;SINDICATELE AR TREBUI SA FIE MAI ATENTE,LA REORGANIZAREA FUNCTIILOR,CA SUNT PREA MULTE PTR.OFITERI:DIR.ADJ.ECONOMIC,SEFI BIROU ECONOMIC,DIR.ADJ.SOCIO.EDUCATIV,SEFI BIROU EDUCATIV,OFITER TEHNIC CU CONSTRUCTIILE,INGINER AGRONOM,ST,LST,OFITER CU DISCIPLINA,JURIST,PURTATOR DE CUVANT,MEDIC-SEF,PSIHOLOGI,ASISTENTI SOCIALI,OFITER DS...SI PE SECTIILE DE DETINERE,NOROC CU SEFUL DE SECTIE(CU UNII....CA ALTII MAI MULT TE INCURCA SI TREBUIE SA LE MAI FACI SI TREABA);LA AGENTI:2GOSPODARI,AGENT TEHNIC ELECTRICIAN,AGENT TEHNIC INSTALATII,AGENT TEHNIC REEDUCARE,3SECRETARE,MAGAZIONERI,AGENT PSI,O DROAIE DE CONTABILI,ASISTENTI MEDICALI CARE NOAPTEA PE TURA DORM LINISTITI(SPOR TBC100%,SPOR NOAPTE,SPOR PERICOL DGP...),SI TOTI ACESTI FPSS...DE...SPORURI PESTE SPORURI,SI SE CRED MAI INDISPENSABILI UNII,FATA DE ALTII..........CAND A FOST FACUTA DEMILITARIZREA IN AFARA DE OPERATIV,TOTI TREBUIAU SA FIE FACUTI CIVILI...CU-I NU-I CONVENEA TREBUIA SA TREACA LA OPERATIV...SI CAND SE ANGAJAU PE LOCURILE VACANTE ...INCADRAU CIVILI...ASA ERA REZOLVATA SI CRIZA...TOTI FPSS,TOTI SPOR PERICOL DGP...FRUMOS...

Anonim spunea...

Pentru 9.21
Ori esti retardat, ori ai probleme serioase in privinta interpretarii unor aspecte ce s-au derulat din partea sindicatelor pana acum. Ai rabufnit ca ultimul muc ce se scurge dupa ce ai suflat nasul...Si, pacat de tine ! Pari a avea ceva in cap, macar din felul in care te exprimi faci dovada asta. Nu inteleg cat de greu iti este sa intelegi ca buba nu supureaza din cauza sindicatelor. Cei ce-si acopera functiile nu suntem noi. Noi nu avem nimic de pierdut pentru ca...nu avem nimic in afara de functia fireasca in sistem. I-am zgaltait serios si au fost deranjati. Esti unul dintre cei zgaltaiti ? Pe tine te-as zgaltai oricum in alt mod...:)

Anonim spunea...

E adevarat ca s-a luat decizia de a se desfiinta GAZ-urile in favoarea sistemului de catering? Cei angajati acolo ce vor face?

Anonim spunea...

Pt. 9.45
Da, si care este problema?
Personalul existen pe o functie desfiintata prin reorganizare va fi redistribuita pe o functie similara dar, acolo unde este necesara cu adevarat.
Daca functia desfiintata este de sef, la revedere, este cineva sef pe viata? Daca se constata ca exista excedent intr-un sector si deficit in altul nu pot fi reorientate functiile, de ce?
Important este si Anp-ul tine cont de acest lucru ca persoana care ocupa o functie supusa reorganizarii sa nu-si piarda statutul dobindit prin concurs (acea persoana va fi transferata pe aceleasi conditii pe care le detinea pe functia reorganizata, mai putin in cazul sefilor carora nu li se intimpla nimic decit ca pierd acel spor de conducere).
Vezi normal doi sefi sa faca acelasi lucru (unul cu indemnizatie si altul fara, in speta sef tura si LST) sau 7 ofiteri in financiar si patru agenti) sau un sef birou (sectie, prev. crim., resurse umane, informatica etc) cu cite 0,1,2,3 subalterni sa detina functie de sefi sau intr-o unitate sa fie 97 de ofiteri si 43 functii de sefi, etc.
Nu se mai vorbesc de zecile de functii de ofiteri respectiv sefi (sefi ocupate prin imputernicire) vacante in prezent si la care spera sindicatele, oare, acestea nu trebuiesc desfiintate, la numarul deja mare existent si distribuit haotic.
hai sa fim realisti, nu se pune problema de pupat pe cineva cind vedem ca are dreptate. ANP-ul are greselile lui cum le are fiecare din noi dar la faza asta, e altceva.
Cum in tot sectorul bugetar se poate face reorganizare in aceste vremuri prin renuntatarea la functiile de studii superioare si sefi si chiar prin disponibilizari, iar in sistemul penitenciar, nu vorbim de disponibilizari ci de pierderea unor privilegii.
Intradevar este greu cind te obisnuiesti cu privilegii sau esti amagit cu imputernicire sau speri sa prinzi un privilegiu sa te trezesti acum ca este anulat......
Nu plinge poate va veni si vremea ta.
Iar de pupat cred ca tu pupi pe cineva cind nu esti realist.
Si daca ANP se lasa dominat de diferitele interese din teritoriu atunci pentru ce mai exista?

Anonim spunea...

pentru 15.01.2010, 09:21:00
Domnule PPCR-ist de ANP,
Mi-a placut mânia revolutionara cu care ati combatut patura de burjui, imbuibati, exploatatori burghezi, care nu doresc altceva decat sa suga si anume sangele poporului, palmasilor din nenorocitul asta de sistem. Ati uitat, insa, un lucru. Ati procedat exact ca pe vremurile in care erai somat cu pistolul TT la frunte sa semnezi cedarea pogonului de pamant catre CAP-urile patriei. Ati uitat sa denumiti exploatatorii, si anume tocmai patura aceea groasa, plina de burti umflate si corsete pe sub uniforme, de prin sediul ANP din Ghiculeasa si Ministerul Justitiei romane. Asa cum v-a mai atras cineva atentia, pe aici, ati uitat, de asemenea, sa observati si ca au fost taiate destule posturi si functii. Spre stiinta dvs, exista in sistem destui ofiteri care au suferit in acesti ani din cauza marginalizarii, din cauza incompetentei si inculturii de la nivelele inalte ale sistemului. Desigur, au avut de patimit si din pricina unor reprezentanti ai asa ziselor batalioane de agenti adusi peste noapte la placinta sistemului penitenciar, care acum urla ca din gura de sarpe :"Jos cu burjuii, jos cu imbuibatii de ofiteri, traiasca aia ca noi, care "tace si cere" al 13-lea, si al 14-lea, si spor de vacanta, si li se rupe in al 15-lea, si anume congres, de adevarata problema a sistemului: incompetenta si incultura. Desigur, exista si exceptii. Sa ma scuze cei cu facultati de 5 ani si licee de informatica la baza, ori scoli de 3 ani la Baneasa, sau colegii nationale de prin preajma Cismigiului. Scuze. M-am ambalat inutil. Dar atata lipsa de obiectivitate rar mi-a fost dat sa citesc pe acest blog, in vreo postare anterioara. Drept pentru care nu voi mai posta niciodata, nimic, aici. Sa fiti sanatosi, cu totii. Asupriti si asupritori, deopotriva.

Anonim spunea...

@ 15.01.2010, 10:07:00

Sa inteleg ca te deranjeaza ca asistentii dorm noaptea pe tura pentru ca TE TREZESC cu sforaitul lor?

Mai nichipercea...! Cainele moare de drum lung si prostul de grija altora.

@ 15.01.2010, 11:20:00

Felicitarile mele! Orice alt comentariu sau completare ar fi nule si neavenite sau, cel putin, in plus.

Anonim spunea...

Se pare ca una sa discuta la anp apropos de restructurare , si alta se intampla in unitati,functiile , posturile tentante se dau pe ochi frumosi , pile , obligatii, fara a se tine seama de ce sa stabilit in sediul M. GHICULEASA.
Vom reveni cu cateva exemle de prin tara.
Mare atentie sindicate, atentie anp!

Anonim spunea...

De ce sindicatele sunt impotriva reducerii numarului de ofiteri, desfiintarea unor functii de sefi si dir. adj.?
Poate sa-mi raspunda un reprezentant?
Ce au de cistigat?
De ce nu se lupta pentru, inlocuirea acestora cu functii mai multe de executie in sectoarele deficitare. Unitatile duc lipsa acuta de executanti nu de ofiteri, sefi, sefuleti si dir. adj.? Un ofiter in economic cu 4 agenti nu poate lucra la fel de bine ca cum cu 4 ofiteri si un agent in economic si exemplele pot continua?

Anonim spunea...

Eu unul nu as numi procesul REORGANIZARE ci "RECOMPENSARE A UNOR DIRECTORI DE UNITATI" pe anumite criterii stiute doar de un cerc restrans de persoane cu suplimentarea structurilor de personal. Atunci cand vorbesti de reorganizare ai in vedere anumite aspecte cum ar fi: reducerea/suplimentarea personalului prevazut in HG, renuntarea/suplimentarea atributiilor specifice anumitor compartimente, modificarea legislatiei din domeniu, lipsa obiectului de activitate pentru anumite compartimente, lipsa de eficiuenta/eficacitate a anumitor compartimente, etc. REORGANIZAREA NU SE FACE DUPA URECHE SAU DUPA BUNUL PLAC AL ANUMITOR PERSOANE. UNITATILE/COMPARTIMENTELE/POSTURILE..... AU FOST INFIINTATE DATORITA UNOR NEVOI ALE SISTEMULUI NU ALE ANUMITOR PERSOANE CARE AU OCUPAT FUNCTII TRECATOARE PRIN ANP.

Anonim spunea...

Pentru cel de la 9.21 se vede clar ca esti un luptator de capatul strazii si inceput de mansarda care plimbi pianul pe scari si canti la masa unora pe sub masa sa te vezi si tu un pic mai mare in "ciolan". Tu crezi ca rolul sindicatului dintr-o unitate este sa dea jos nepotii? Rolul este de a ajuta membrii si nu de a-i submina. Pai daca nepotul este membru? Pupi in fund ANP? Am si eu doua clante care trebuie sterse!

Anonim spunea...

pentru 16.42
Pentru ca nu trebuie sa moara capra vecinului, pentru ca 5 posturi de directori adjuncti pentru educatie nu rezolva problema pe paza, pentru ca se fac aranjamente dupa preferinte. Si nu in ultimul rand... pentru ca e plin de yesmani ca tine.

Anonim spunea...

PTR.CETATEANUL DE LA 09.21 Cred ca dumneavoastra ori ati fost abuzat cind erati mic,ori nu mai aveti par in cap.Daca doriti va putem ajuta cu domnul Vircolici,care va poate consilia gratis,iar ptr. ca nu aveti par va recomandam penit.Bacau ptr. a va da gauri, iar penit.Iasi ptr. a va pune parul.Era sa uit Galatiul care pune bile, tot gratis.Deci cele relatate de catre noi nu va costa practic nimic,doar putina bunavointa si rabdare de care trebuie sa dati dovada.Bilele au perioada de garantie si va pot fi de un real folos ptr. ca va puteti repara clanta singur fara sa va ajute nimeni.Va asteptam cu nerabdare printre noi,dupa parcurgerea celor mentionate mai sus. GIANLUNCA VIALI

Anonim spunea...

Daca ar fi sa ne luam dupa cum gindesc unii care scriu pe acest blog,ar trebui "sa dam foc la puscarie si la casa de nebuni"(ca tot se implinesc 160 de ani de la nasterea poetului M. EMINESCU).
Dar cred ca este mai bine sa ne luam dupa cel care spunea ca"cine construieste o scola, demoleaza o puscarie".
Asa ca va invit sa gindim pozitiv si sa actionam constructiv.
Ce spuneti domnilor?

Anonim spunea...

Pentru 9 si 21. Spui ca liderii de sindicat se intalneau cu conducatorii de unitati seara la un sprit si vorbeau de femei usoare? Ei sunt barbati. Tu esti? Ai curajul sa scrii pe Penifest, dar la cate bilanturi sau sedinte cu ANP te-ai ridicat in doua picioare sa spui necazurile cu care se confrunta unitatea si colegii tai? Probabil atunci aveai capul infipt intre picioare si faceai ce fac cateii cand...
Ai fost detasat "disciplinar" pentru curajul avut la bilanturi? Te-ai saturat de multimea de ofiteri? Si eu! Dar nu uita ca multi au dat examen pe bune pentru functiile lor! Ca schema este exagerata iti dau dreptate, printre sotii, veri, cumnate si nepoti s-au strecurat si oameni cu bunacredinta! Uite, ma gandeam acuma la Haiti si as fi tare curios sa stiu ce ar face ofiterul cu "calamitatile" daca puscaria unde lucrez s-ar prabusi la crutemur?! Despre ce strategii ale ANP vorbesti? Singura pe care o cunosc este aceea de a supravietui din an in an!

Anonim spunea...

Pentru anonim,18.26;
Nu credeti ca s-au facut posturi pentru oameni?Va dau doar doua exemple:
=Pentru col. STANCIUC,cumnatul lui M.CRISTE,fost dir. gen. al ANP. si fost procuror general,s-a infiintat functia de "sef coloana(autobaza)auto,ptr. penit.GALATI,BRAILA si TICHILESTI"
pentru ca altfel nu putea fi angajat,fiind absolvent al fac de metalurgie.
=La P.COLIBASI ,a fost infiintata functia de "muncitor necalificat la GAZ",pentru o ruda a procurorului STANISOR(pe atunci dir. gen. al ANP.)
Acestea pot fi verificate si sper sa nu se mai repete asemenea aberatii.

Anonim spunea...

Dar daca nepotul nu este membru si submineaza activitatea membrilor de sindicat? Atunci suni la ANP si informezi seful tau direct decat sa suni la DAP. ANP sa dam jos nepotii si sa punem alti nepoti mai frumosi! Sa se faca un concurs cu cei mai frumosi nepoti din sistem! Cel mai desptept nepot! Cel mai harnic nepot! Pentru GIANLUCA VIALI sa stii ca Vargolici nu da sfaturi gratis, fiindca nimic pe lumea asta nu e gratis! Dar cetateanul de la 9.21 poate va afla ca bilele nu se pun pe limba asa cum stia el de la ANP!
DIEGO MARADONA

Anonim spunea...

Iarasi ptr.09.21. Daca cele relatate de catre noi nu va pot ajuta , va rugam sa luati legatura cu domnul Petrenco,fost lucrator SIPA,care se pricepe la facut-desfacut noduri marinaresti.Actualmente este in carti pentru informatii clasificate,maninca orice ,nu este pretentios,se pricepe la reparat clante,daca nu ne inselam a luat un premiu in acest an.Am inteles ca va fi selectionat de fifa,ptr.ca este un bun observator si bun organizator de minirevelioane.Sunt toti mai multi posesori de bile care vor sa il faca fericiti. TEREK GROZNYI

Anonim spunea...

Am inteles ca acest Petrenco vrea sa propuna comasarea informartiilor clasificate cu resursele umane.Spunem acest lucru ptr.ca intr-o zi a intrat in biroul de resurse umane,iar lucratorii de acolo se chinuiau sa il dea afara.Opunea o rezistenta iesita din comun,fapt care a dus la concluzia ca acest om se poate ocupa de mai multe lucruri in acelasi timp.Deci la noi se vad primele efecte ale reorganizarii.

Anonim spunea...

Pentru TEREK pot sa te intreb si eu de cand este mare pretendent PETRENCO la functia de ofiter informatii clasificate? Probabil de cand serveste cafeaua la siparezi in birou?! Desface noduri marinaresti acolo?! Pe cel de la cadre il rugam sa-l taie de pe lista "celebra" asa cum i-a aranjat si pe restul. Organizeaza minirevelioane? Sa nu fim duri. Trebuie s-o faca cineva si pe asta. Numai ca din cate stiu anul trecut a fost un fiasco aranjarea minirevelionului. Lasa-l in pace TEREK ca vrea si omul un ciolan cald si linistit! Acum e greu pentru el! Maine se face si el parchetar si o sa avem o "elita" care o sa faca coada la usa Parchetului!
MARCO VAN BASTEN

Anonim spunea...

Pai daca opunea rezistenta trebuiau chemati mascatii lui Mitica sa-i dea cu putina Malizia peste botic si sa-i puna catusele, iar daca continua actiunile de nesupunere stim doi "baieti buni" care dau "vizita la masa"! Dar stiu ca baietii de la cadre sunt destui de vanjosi! Sau avea ceva "dosare" scoase de la siparezi si astia de la cadre stingeau focul pe acolo?! Mai stim unul care mai statea pe la cadre ca se auto vota sef pe acolo!
HALDAN FOREVER!

Anonim spunea...

Marco van Basten. Domnul Petrenco cu siguranta va ajunge mare sef,pentru ca are aptitudini nemaipomenite.Vrea cu orice pret sa il aiba in subordine pe domnul PAIU,care nu mai reuseste sa faca fata si a cerut sa il puna casier ptr. ca are niste laboante care il ajuta la nr. foarte rapida a banilor.Pacat ca pleaca Gabi de la cadre ptr. ca a ajutat pe multi din cei care astazi sunt la pensionari. FANFANEGHEM

Anonim spunea...

@ 15.01.2010, 19:38:00

Catre: Spitalul de nebuni Galati (fostul Penitenciar)

In atentia: Postacul Turbat

Mesaj: Iar vorbesti de unul singur, zevzecule?

Anonim spunea...

De ce sindicatele sunt impotriva reducerii numarului de ofiteri, desfiintarea unor functii de sefi si dir. adj.?
Poate sa-mi raspunda un reprezentant?
Ce au de cistigat?
De ce nu se lupta pentru, inlocuirea acestora cu functii mai multe de executie in sectoarele deficitare. Unitatile duc lipsa acuta de executanti nu de ofiteri, sefi, sefuleti si dir. adj.? Un ofiter in economic cu 4 agenti nu poate lucra la fel de bine ca cum cu 4 ofiteri si un agent in economic si exemplele pot continua?Eu cred ca cei de la FSANP asteapta ciolanul si nu reprezinta mambri de sindicat ci interesul lor care il au in unitatile din care provin .

Anonim spunea...

Postac turbat. Stai cuminte,de ce impiedici tu bunul mers al justitiei.Daca esti impotriva liberei exprimari poti da lovitura emigrind in Republica Moldova.Ulterior poti ajunge in Transnistria.Azi nu ai citit cancanul si esti agitat.Nu fi rau iesi la interval sa citim impreuna daca tot frecventezi magazinele second hand. Cind va veni vara fugulita la Vama Veche,unde nu esti supravegheat. DE LA MaMuLoS

Anonim spunea...

Alo! Mai voi a-ti annebunit!
SISTEM DE CATERING LA PUSCARIE!!!!
Se scoala mortii din gropi mai, gasiti solutii sa punem la munca ppl-ei, puscaria pentru ei e " FRUMUSETE PE MUCHIE DE CUTIT", pur si simplu ne ignora, ne sfideaza, sint bine hraniti, au rupt paturile, somn de talani si manele...de unde dreaq buget propriu daca nu muncesc.
Ma uit la unii ce stie sa traiasca pina si la puscarie, daca nu-l scoti la sala de forta ...te injura cu tot neamu.
Eu ca sa mananc tre sa muncesc asa si ei LA MUNCA!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

De ce nu dati toate mesajele deoarece nu sunt cuvinte jignitoare aduse cuiva. este adevarul despre FSANP referitor la organizarea sistemului penitenciar sau faceti parte din acel colectiv care isi urmareste propriul interes.Va discreditati in fata cititorilor deoarece dati ce va convine

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 9:21

As vrea sa te intilnesc si sa te salut calduros, felicitari ai spus realitatea din toate penitenciarele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iar sindicatele au ajuns un fel de TRIBUT (cutia milei)
Ma gindesc daca ne mai tre sindicat! ne mint frumos!

Anonim spunea...

De ce sindicatele sunt impotriva reducerii numarului de ofiteri, desfiintarea unor functii de sefi si dir. adj.?
Poate sa-mi raspunda un reprezentant?
Ce au de cistigat?
De ce nu se lupta pentru, inlocuirea acestora cu functii mai multe de executie in sectoarele deficitare. Unitatile duc lipsa acuta de executanti nu de ofiteri, sefi, sefuleti si dir. adj.? Un ofiter in economic cu 4 agenti nu poate lucra la fel de bine ca cum cu 4 ofiteri si un agent in economic si exemplele pot continua?Nu sindicatele ci unul din sindicate vrea asa ceva FSANP SPER SA PUBLICATI MESAJUL nu cum ati facut pina acum

Anonim spunea...

Credeti ca fostii ofiteri de securitate din sistem,care au facut politie politica,au avut retele de informatori pe timpul lu Ceausescu,trebuie sa mai ramina in sistem?

Sindicalist spunea...

Daca ai fi citi macar si n-ai fi continuat in ingustimea ta sa insisti pe o prostie ai fi vazut ca se desfiinteaza functii ocupate. La Tg Jiu populist jenant si postac cretin sunt 24 de posturi de agent care dispar iar tu ii dai inainte ca o moara stricata cu directorii tai adjuncti pe educatie si cu ofiterii. Comunist bolnav si trist toti suntem egali nu mai face tu populisme de 2 lei. Tu ce muma-ta ai facut pana acum, in afara de pupat dosuri si osanale pentru ANP?

Anonim spunea...

Credeti ca fostii ofiteri de securitate de pe timpul lui Ceausescu care au facut politie politica,au avut retele de informatori,mai trebuie sa fie pastrati in sistem?

Anonim spunea...

Pt. 10:07(curajosul anonim "pazist"),probabil esti unul din cei multi "operativi",care ati inventat
mersul pe jos-[nodul la ata si apa calda cere mai multa inteligenta:):)].Sa sti ca sunt unele specii de primate, mari amatoare de banane si alte fructe mai mult sau mai putin exotice,care ti-ar putea lua locul oricand! Desi banuiesc ca nu esti la mai mult de a-II-a generatie de la coborarea din copac "gandesti"(si poti sa -mi multumesti pentru ca am spus "gandesti" - nu mai mult decat Euglena verde desigur!!! ) si-ti fortezi unicul neuron pe care-l mai ai peste limita.
P.S. Eventualele greseli la "limba gramatica " mi le asum.( pt. cei din "neamul Prutenilor").

Anonim spunea...

15.01.2010, 20:23:00

Amice, ai grija sa nu te pasca soarta lui Mamulos, daca tot faci pe purtatorul de... griji.

Apropo, cu parciurile cum stai? Tot nu vor sa te respecte, nu?

Anonim spunea...

Acum la reorganizare, ar fi bine sa se tina seama de munca fiecaruia,unii stau si nu fac nuimic toata ziulic, nu se leaga nimeni de ei fiindca ori e sotie de director, ori fiica, ori nepot, ori fiina, ori nasa, etc...ACESTEA TREBUIE SA DISPARA ! Dupa cum citesc pe bloguri sistemul penitenicar este o familie celor care au ros un ciolan bun - toata viata, impreuna cu cei pe care i-au adus in sitem ! Asta are trebui sa se intample la aceste reorganizari, dati afara cei care sunt rude, ajunge unul dintr-o familie nu 4 si 5 INTR-O UNITATE DOAR...mai sunt si prin tara la alte unitati neamuri de-ai lor. E pacat, ca s-a ajuns aici, sa munceasca doar cativa, fiindca restul sunt a cuiva.