Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 15 decembrie 2009

Vidul din spatiul gol

Accept invitatia de a completa spatiul gol al lui Admin considerindu-l o provocare. Fiind o provocare, o "minge la fileu” pentru mine, o sa fac ca si Huginn intr-un alt articol un exercitiu de memorie, evident neabatindu-ma de la la tema articolului.

Nu poti sa te gindesti la viitor fara sa ai bunul simt al trecutului. Am sa-mi aduc acum aminte de trecut, rugindu-va pe dumneavoastra dragi colegi sa ma corectati asa cum stiti mai bine daca cumva am omis ceva.

Imediat dupa numirea ca interimar la conducerea ANP- ului a domnului Bala stiam ca urmau sa fie schimbari in administratie, considerindu-le normale ca peste tot la "schimbarea sefului" fiind convins ca isi v-a sorta echipa, trierea fiind la latitudinea dumisale.

Eu personal am considerat corecta atitudinea tuturor de “toleranta” vis-à-vis de domnia sa pina s-a acomodat cu Bucurestiul, care sincer vorbind nu este un oras usor , iar acomodare fizica a unei persone din afara lasa si amprente familiale care nu sunt usor de digerat.

Ulterior, la o perioada de timp, toate televiziunile difuzau un director de puscarie, magistrat, la un chef privat intr-un spatiu inchiriat, manifestindu-se specific (carnaval). Facind un exercitiu de imagine, domnul Bala, a criticat atitudinea respectivului director, apreciind ca acel comportament pateaza onoarea si demnitatea angajatilor ANP.

A dat mai multe interviuri la diverse televiziuni, incercind sa “spele “ si sa apere onoarea, demnitatea si daca doriti orgoliul functionarului public, patat de magistratul cu motivatii salariale diverse ,dar fara verticalitate morala. Toti am paralizat de uimire si am mutit.

Dupa schimbarea "nababului" director cu un nepot competent, linistea a cuprins intreg sistemul... Pina cind sindicalistii si-au permis sa tulbure linistea GURULUI de ANP pentru conditii de munca, ore suplimentare, prime de vacanta si altele.

Adica, sa priceapa si postacii, magistratul nu a fost moral si etic pentru sistem dar noi, ceilalti functionari cirpiti in cur, imbracati dupa ureche, care de, avem salarii intre 4000 si 9000 RON, nu avem bun simt fata de sefii de la etajul 1 al ANP, care fac eforturi sa ne luam restantele la tinuta si bla-bla bla.

PS Stiti de ce popota e la etajul 7 la ANP?
Fomistii dupa functii parasutati pe cladire sa pape bine iar incompetentii sa aiba vint in pupa la parapantism cind vor disparea din sistem. Valabil si la generali.

42 comentarii:

Anonim spunea...

"va sorta", nu "v-a sorta"

Anonim spunea...

Ce tot acuzati ANP cind vina apartine 100% conducerilor unitatilor si al sindicatelor care nu s-au batut pentru ca un numar de functii ocupate in prezent sa nu dispara.
Ele au dus un aprig razboi pentru mentinerea sau chiar suplimentarea functiilor de sefi si ofiteri in detrimentul celor mentionate anterior si chiar directionarea unor functii din operativ spre unele birouri in vederea sustinerii functiilor de sefi.
ANP a sustinut reducerea numarului functiilor de sefi si ofiteri din unitati si cresterea numarului functiilor de agenti in sectoarele cu deficit de personal dar nu a putut razbi datorita rezistentei manifestata de cei mentionati in primul paragraf.
Oare nu vedeti manipularea pe care o fac conducerile unitatilor si sindicatele impotriva ANP ca sa nu observati manevrele pe care le fac ei in interes personal.
Interesul mentinerii a cit mai multe functii de sefi si ofiteri credeti ca este al ANP-ului care trebuie sa reduca fondurile salariale, sau a celor care le ocupa in prezent sau doresc sa le ocupe in viitor?
Deschideti ochii bine si veti vedea pentru cine suferiti si faceti atitea ore suplimentare si nu vca pot fi platite unele drepturi.
Oare aveti nevoie in unitati de asa multi sefi si ofiteri, daca nu aveti un interes personal si nu real? oare cu sefi mai putini si ofiteri la fel dar cu mai multi agenti in servici lucrurile nu ar merge mai bine? Decit patru sefi, cinci ofiteri si cinci agenti nu este mai bine cu doi sefi, trei ofiteri si unsprezece agenti?
mai ginditiva inainte de a arunca cu pietre in ANP cine sta in spatele afacerii? Cine cistiga in mod real din aceasta imparteala? Citi sefi ar dori sa devina executanti (RU;comandanti sectie, prevenire criminalitate, IT, dir. adj. etc) si citi membri marcanti din sindicat nu ar dori sa devina din agenti ofiteri daca aceste functii ar mai exista?
Dar banii care se dau inutil pentru cei care au dobindit un carton universitar de la universitatea SRL si ei sunt aceeasi oameni intelectuali si executa aceleasi atributii ca si pina acum (nu stiu nici macar cum arat o clasa a universitatii ci numai secretariatul de unde a luat cartonul), este corect?
O sa devenim o tara de intelectuali cu carton sau intelectuali de cartoni dar cerem drepturi de intelectuali autentici cind prestam munca de absolventi de liceu (unii cu liceu terminat la fara frecventa ca si studiile universitare), rusine.
Am ajuns tara in care nu se mai respecta regula bunului simt si nu mai exista o scara de valori, pacat.
Aici se duc banii si cei care muncim cinstit si am facut o scoala cu frecventa 100% si examene de sinteza, intrebari deschise sau orale suntem pusi in aceeasi lumina nefavorabila. De cite ori ne auziti pe cei care muncim cinstit ca vrem luna de pe cer? Cei care au gura mare si vor luna de pe cer sunt cei care au dobindit totul in viata fara munca cinstita si cred ca daca le-a mers pina acum le va merge si de acum dar, toutl are un sfirsit mai devreme sau mai tirziu.
Uitativa in oglinda si priviti cu atentie adevarul din sufletul vostru.

Anonim spunea...

Cezarica, felicitari pentru prestatie!

In schimb, atentie la scrieri de genul: "v-a sorta"... si mai ales, atentie la pleonasme. Vidul din... spatiul gol?

Anonim spunea...

Mi se pare ca esti plictisit rau de tot...ti se pare normal sa fie directori magistrati care nu au adus nicio contributie buna sistemului ci intradevar erau doar pentru bani si cu o prezenta de vreo 2 ore in penitenciar. Actulaul director genreal probabil are multe rele dar parerea mea este ca e un profesionist si da clasa multor directori magistrati care sau perindat pe la sefia anp-ului(MARIUS IOSIF,IACOB si multi altii)

Anonim spunea...

De ce se intarzie virarea banilor de echipament??? De orele suplimentare ce se aude? Sindicatele au amortit?...ce se aude de greva?

Anonim spunea...

se dau banii de echipament sau nu ca vine craciunul si pe la noi si din gura oficialitatilor nimic din gura sindicatelor nimic. muti toti.

Anonim spunea...

cum dracu se face ca la politie se vor da banii-restul de 50% din 2009- iar la noi abia se poarta discutii pentru identificarea sumelor.ce fel de sefi avem? au ei salarii mai marei dar nu au si ei nevoie de o una alta pentru o amanta, un copil ceva? chiar nu inteleg cum de ajungem mereu in ultima zi a anului cu aceleasi probleme.pana la urma azi trebuiau sa fie ceva intalniri. se acopera vidul cu ceva banuti sau nu ca nimeni nu sufla o vorba prin curte.

Anonim spunea...

s-ar putea ca acest material ''sa prinda''!

Anonim spunea...

Asteptam.metodologia de aplicare a legii salarizarii unitare,nomenclatorul de functii,bugetul ANP pe 2010-oare restantele vor fi trecute acolo??!!,orele suplimentare 2009,banii pt. echipament 2009 ,reorganizare fara disponibilizari sau mutari intre unitati sau sectoare etc.Sporul de studii pierdut,functii de agent cu studii superioare pt. agenti nu avem ca la MAPN,diferente mari intre coeficientii agentilor si ofiteri mai ales la cei de conducere..... s.a.
Cate dintre acestea le rezolva corect si transparent ANP-ul"nici-una"
d-l BALA isi bate joc de noi,ba vin banii de echipament dar nu mai ajung.
Prima data bataie de joc 90 lei,dupa amenintarile cu greva a SNLP 60% din 1840,mai tarziu cota scazuta la 1520 mai apoi 77% + 9% din venituri proprii (daca sunt) din cota de 1520-cota pe 2008;in realitate banii nu au mai ajuns nici pana acum,iar la altii s-au dat 50% pe 2009 cu promisiunea achitarii integrale a sumelor cuvenite pe 2009.
S-a umplut paharul,asa nu mai merge - o sa aiba o surpriza de sarbatori.
SINDICALISTI UNITI-VA,FITI SOLIDARI.Salariile in 2010 cum vor fi,nu stie nimeni sau nu se spune.
_________________
Doamne,daca ar mai trai Vlad TEPES!

Anonim spunea...

VIN SARBATORILE DE IARNA CU TRISTETE SI RESEMNARE .
SI MA INTREB CU CE VINE.
- FARA PRIME DE SARBATORI.
-FARA PLATA ORELOR SUPLIMENTARE.
-CU SALARII DIMINUATE DIN PARTEA GUVERNANTILOR.
-CU GRIPA ANH1 IN SISTEM SI FARA O REACTIE DIN PARTEA ANP PENTRU VACCINAREA TUTUROR CADRELOR CAT SI A PPL.(VEZI CAZUL TG OCNA).TOTALA NEPASARE.
-FARA INBUNATATIREA CONDITIILOR DE MUNCA.
-FARA PLATA ECHIPAMENTULUI,MAI MARI ANP CA DE OBICEI NE MINT CA VOM PRIMI MACAR O PARTE DI PLATA ECHIPAMENTULUI DUC ACESTE MINCIUNI PANA IN ANUL 2010,ACEASTA CONDUCERE TICALOASA NU ARE NICI UN DUMNEZEU ,BLESTEMATI SA FIE DE FIECARE LUCRATOR DIN SISTEM DE SFINTELE SARBATORI ,PENTRU CA NU REALIZEAZA FAPTUL CA AVEM COPII SI FAMILII SI AM FI BUCUROSISA AVEM CE LE PUNE PE MASA DE SFINTELE SARBATORI.
- DAR CE SA MAI DISCUT, PENTRU CA SUNT CU TRSATURI DE COMUNISTI INRAITI SI NU STIU CE INSEAMNA SA TE INTREBE UN COPIL "TATA MIE MOS CRACIUN CE MIA ADUS" SI TU SA NU AI UN RASPUNS ,BLESTEMATI SA FITI CEI CARE VA FACETI VINOVATI DE ACEST FAPT.

Anonim spunea...

Spatiul gol=vidul este ocupat de sefi de birouri, biroase si servicii.ANP vrea reorganizare dar unitatile, nu!Mai bine zis sefii de prin unitati!Tin de scaune, sunt crispati!Si, directorii, ca sa-i tina pe langa ei, credinciosi catei le cer la greu sa faca fundamentari ca sa plece cu ele la centru!De ceva vreme sunt framantati numai de scaunele care le fug si de sporurile de conducere pe care nu le mai vor lua.Ei nu pot trai decat cu indemnizatie de conducere.ANP-ul nu va rezista caci presiunile sunt mari si prin sindicate.Asa ca am mai facut un val si visul ANp-ului de a reorganiza si a reduce din cheltuieli a murit...avorton.

Anonim spunea...

Sa nu credeti voi sefi de sindicate ca nu veti fi acuzati de sindicalisti pentru faptul ca tacit ati acceptat ca acesti ANP-sti sa isi bata joc de intregul personal din sistem
SUNTETI MURDARI .SUNTETI MURDARI.

Anonim spunea...

Unde esti tu Tepes Doamne ca pe toti sa-i aduni ANP-sti,MJCL-istisi sefi sindicalisti.
Sa-i inpati in doua cete in MISEI si in NEBUNI.

Anonim spunea...

Oameni mici şi meschini, interese pe măsură! Oare vouă, cei care doar cereţi, cereţi, nu vă este ruşine de mascarada asta, în care voi vă faceţi că munciţi şi ei se fac că vă plătesc (uneori o mai şi fac). Nemunca şi lăcomia au ajuns la rang de cinste!

Brusc, disperaţii sistemului, fără vreun merit deosebit, îşi cunosc drepturile. Cât de dezgustătoare şi de penibile sunt toate luptele astea pentru ciolane, pentru locuri călduţe, pentru bani, pentru cât mai mulţi bani.

Munca cu hoţu' i-a contaminat pe cei mai mulţi dintre cei care urlă, schiaună sau, după caz, se linguşesc după avantaje. "Profesioniştii" şi "muncitorii" sistemului au DREPTURI şi vor RESPECT. Dar pentru asta se poartă mai rău decât mulţi din borfaşii faţă de care se cred superiori. Câtă făţărnicie, câtă josnicie, cât parvenitism!

Jos ăia, jos ăilalţi, jos...! Ce uşor e să strigi de... jos. Câţi agenţi, ajunşi ofiţeri (metodele şi căile nu le comentez) nu au ajuns să se poarte de două ori mai mizerabil decât cei pe care nu cu mult înainte, avându-i ca şefi, îi blamau, uitând de unde au plecat, uitând de nemulţumirile anterioare. Datul din coate, mersul în genunchi, săritul la cap şi chiar călcatul pe cadavre, sunt metodele celor mai mulţi.

Un sistem bolnav, putred până în măduva oaselor, de la cap şi până-n vârful unghiilor de la picioare, plin de şmecheri şi oportunişti, unul mai miliţian ca altul.

Ia mai înjuraţi măi, să se audă-n munţi şi văi! Hăi! Hăi!

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Au fost transmise in penitenciare bugete cu prevedere de 86% pentru plata echipamentului pe anul 2008:77% din subventii si 9% din venituri (pentru penitenciarele care au aceasta posibilitate).

Anonim spunea...

15.12.2009, 19:08:00 colegule dar munca mea neplatita si necompensata prin timp liber unde este? normal ca imi cer dreptul meu pentru munca prestata.daca esti unul care conduci ceva pe undeva ca masinile de bulgaria- cu imputernicire- atunci te inteleg. dar macar amanta ta poate vrea si ea ceva mai acatari.

Anonim spunea...

si la penitenciarele care nu scot la munca si care nu realizeaza venituri cum se va face?

Anonim spunea...

pt. Tora ! Tora ! Tora ! spunea...
E adevarat au venit doar hartii si exact cum spuneam banii sunt la MFP,daca tacem nu-i mai vedem acum.O alta problema importanta este salarizarea din 2010,nu exista metodologie,nomenclator de functii, sindicatele nu au fost consultate,oare cum vom fi platiti in feb 2010 pt. ianuarie..interesant??!!!Discrepante mari intre functiile majoritare ale noastre-plebimea de executie si de agent in special si cele de nobili-ofiteri cu functii de conducere??!!Bugetul anului viitor neprezentat,nediscutat etc o nebuloasa,oare restantele sunt cuprinse acolo??!! toate drepturile fpss sunt acolo cuprinse??!!sporul de studii si functii de agent cu studii nu mai exista in 2010??!! etc. imi pare rau sa o spun dar conducerea a ctuala a MJLC si ANP nu au avut grija absolut deloc de lucratorii din sistem care-i sustin in functiile pe care le au.DAR E LINISTEA INAINTEA FURTUNII-O SA VEDETI.

Anonim spunea...

pt. anonimul de la 15.12.2009, 19:46:00,nu se dau acolo cei 9%,ce nu ai priceput.

Anonim spunea...

Sindicatele incearca sa-si faca treaba in aceasta perioada nefasta si instabila politic si financiar,daca nu existau cu asa sefi eram decedati toti pana acum.VIVA LUPTA SINDICALA

Anonim spunea...

Au fost transmise bugete, dar nu si bani...Cui folosesc bugetele astea? Nu dureaza deja de prea multa vreme? Ar fi preferabil sa ni se spuna clar ca e alba sau neagra...macar sa stim ce planificam pana in ianuarie...

Anonim spunea...

77% din subventie.Cine se zbate primeste pe echipament 9% din efortul depus de uitate!Dar,trebuie sa ne zbatem!

Anonim spunea...

SUSTINETI SINDICATELE NECONDITIONAT ,SUNT SINGURA NOASTRA SPERANTA.

Anonim spunea...

@ 15.12.2009, 19:40:00

Dar de cate ori ai fost platit pentru frecat menta, taiatul frunzelor la caini si pentru trasul muncii in piept, ai spus cuiva? Nuuu!

A iesit vreunul pe blog sa recunoasca zilele in care nu a muncit nici de doi lei sare? Nuuu!

Plata necuvenita pentru munca neprestata, UNDE E? Pe asta nu o mai strigi in gura mare, "colegule"?

Poate acasa, cand mai ajungi, rupt de "oboseala", de la sprituri indelungi (si amante, eventual), biata nevasta-ta, te crede si te compatimeste pentru cat esti tu de exploatat si de asuprit la serviciu. Dar fata de noi, cei din sistem, care va stim si cu bune si cu rele, ciocu' mic! Nu o "arde" hoteste!

"...dar macar amanta ta poate vrea si ea ceva mai acatari."

Pai asa spune neicusorue, sa stim si noi de ce nu-ti ajung banii din leafa.

Anonim spunea...

@ 15.12.2009, 19.08.

Prietenul tau te saluta. La modul serios.

Anonim spunea...

Guvernul ceh a anuntat luni decizia de a-si autoriza cetatenii sa detina mici cantitati de droguri de pana la 1,5 g de heroina, 1 g de cocaina sau 15 g de marijuana, informeaza AFP, citata de Agerpres. Noua reglementare prezentata de ministrul Justitiei, Daniela Kovarova, autorizeaza, de asemenea, posesia a 5 g de hasis si 5 doze de LSD sub forma de comprimate, capsule sau cristale.

Pana in prezent, legea autoriza posesia unei “mici cantitati de droguri”, fara nici o alta precizare.

In urma cu 15 zile, guvernul ceh si-a autorizat cetatenii sa planteze mici suprafete cu canepa indiana, coca sau cactus care contine mescalina (cel mai cunoscut este “Lophophora williamsii” – Peyote) si sa posede pana la 40 de ciuperci halucinogene (substante active: psilocina si psilocibina) .Traiti vremuri interesante si retineti...oricat ai fi de imaculat,tot te vede cineva in negru!

Anonim spunea...

15.12.2009, 20:38:00 daca iti place sa muncesti moca mergi la cules bumbac pe o plantatie sa fii sclav.se gaseste mereu cineva sa-ti dea un bici pe spate drept multumire.hai ca-i bine afara ninge, sunt in cfs....meserie.

Anonim spunea...

Stau si ma intreb cum arata ziua in care stai degeaba si nu faci nimic. Oricata imaginatie as avea, nu reusesc sa-mi dau seama. Indiferent de zi, de luni pana-n duminica, la "mititica" intotdeauna este de treaba. S-au poate asa este doar la mine. Cine stie!

Anonim spunea...

ce se mai aprind unii de parca sunt chibrite.sau artificii ca vine revelionul.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Din moment ce acesti bani au fost prevazuti in buget,parerea mea este ca, vor fi si achitate drepturile!Cand? M.F. poate sa raspunda!Oricum,in anul in curs!

Anonim spunea...

Citez din articolul Internauţii francezi riscă amenzi pentru insultarea politicienilor:

SUPĂRĂCIOŞI l Preşedintele Nicolas Sarkozy primeşte un raport zilnic cu bârfele apărute online despre el, în timp ce un membru al Guvernului a dat în judecată o internaută pentru comentarii insultătoare

“Insulta publică împotriva unui ministru” – infracţiune pasibilă de amendă de până la 12.000 euro – se sancţionează în Franţa, inclusiv atunci când s-a produs pe internet, ba încă şi la adăpostul unui pseudonim. În această situaţie s-a găsit Dominique Broueilh (50 de ani, mamă a trei copii), care a fost chemată în judecată de secretarul de stat pentru Familie, Nadine Morano.

Cazut a fost rezolvat în afara instanţelor de judecată, prin înţelegerea părţilor, relatează The New York Times (NYT).

Însă emoţiile prin care a trecut Broueilh au fost un avertisment pentru toţi internauţii care ar fi tentaţi să-i apostrofeze online pe liderii politici de la Paris.

Femeia din orăşelul St.-Paul-lés-Dax (la sud de Bordeaux) nu a făcut decât să o numească “mincinoasă” pe dna secretar de stat, colaboratoare apropiată a preşedintelui Nicolas Sarkozy. Morano a făcut demersuri pentru identificarea adresei de computer (IP) de unde a fost scris comentariul, iar Broueilh avea să fie chemată la poliţie.

Pentru NYT, rapiditatea cu care a fost descoperită “vinovata” din spatele unui pseudonim dovedeşte că zvonurile privind “echipele de supraveghere online” pe care le folosesc politicienii francezi par îndreptăţite.

Însuşi preşedintele Nicolas Sarkozy primeşte, în fiecare dimineaţă, un raport complet privind toate bârfele apărute despre el online. “Sarko” crede că internetul încurajează dezinformarea, după ce mai mulţi miniştri de-ai săi au fost surprinşi în ipostaze stânjenitoare, iar filmele au fost puse online. De pildă, ministrul de Interne (Brice Hortefeux) a fost surprins făcând o glumă rasistă, iar cel al Imigraţiei (Éric Besson), facând un gest obscen către un cameraman.

Numai că, în loc să-şi controleze manifestările publice, miniştrii sunt tot mai porniţi împotriva internauţilor. Aceştia, la rândul lor, postează tot mai multe filmuleţe compromiţătoare şi comentarii acide, pentru că “internetul nu suportă o astfel de aroganţă”, consideră Azouz Begag, ministru al Oportunităţilor Egale, în vremea lui Jacques Chirac.Fiti linistiti....Big Brother vegheaza!

Anonim spunea...

@ 21.09.

Imagineaza-ti o clipa ca esti detinut intr-un lagar nazist de exterminare. Esti constient cata valoare are calitatea ta umana? Intuiesc raspunsul tau: nu ai fi avut nici o valoare ca om acolo. Aici, acum, inca mai suportam si inca mai speram. Vei vedea ca o sa treaca si perioada asta. Sanatosi sa fim. Asadar, fruntea sus, privirea inainte. Nu mor caii cand vor cainii si nici cainii cand vor stapanii.

Al doilea... 20.38

Anonim spunea...

PENTRU ANONIMUL DE LA 19:08

raspuns pentru hai,hai!
du-te peste munti si vai,
ia-ti palamantir de ploi,
si fa-te cioban la oi!
Ia-ti si o bita sa te aperi de infractori ca pe acolo nu sint grupe de interventie.. mai lasule sedentar. ...

Anonim spunea...

Daca tot se vorbeste de reorganizarea statelor de functii,si tot s-a amintit de popota A.N.P.-ului,cred ca reorganizarea ar trebui sa porneasca de acolo.In unitatea in care lucrez,la popota lucreaza cate 2 p.p.l,in 2 schimburi.In total 4 p.p.l.La popota A.N.P.insa,am vazut cel putin o duzina de angajate,care se inghesuiau sa se odihneasca pe scaunele holului de la etajul 7.Erau obosite de atata stat degeaba!!!

Anonim spunea...

din cate stiu la noi insulta s-a scos

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 20:38
mai bine ti-ai gasi si tu o amanta decit sa freci menta...se intimpla asa ceva ? unde? vino cu argumente si nu mai sta la pinda ..motane ..esti complexat si ..nu prea te-a ajutat natura ,de ce nu recunosti?

Anonim spunea...

pentru 21,47 na-i vrea sa afli pe pelea ta daca natura la ajutat?

Anonim spunea...

ca sa fii tu multumit uite recunosc: nu ma ajuta una. doua da ca sa fie in trei. multumit? si ambele din sistem.e bine dom' director?

Anonim spunea...

@ 15.12.2009, 21:47:00

Trebuie sa fii orb, batut in cap si beat mort pe deasupra ca sa nu vezi ca se inatampla peste tot in jurul nostru. Flagelul smecheriei si al descurcarelii este pretutindeni.

Cat despre complexe si natura... E greu sa pricepi cum devine treaba cu sinergia faptelor si meandrele concretului, dar in cazul tau descrierea este simpla: natura moarta cu... cascheta.

Apropo, nu vrei sa incerci sa ma tii de coada (cat mai natural cu putinta) cat te ajut eu sa scapi de complexe si inhibitii?

Anonim spunea...

@ 15.12.2009, 21:40:00

Stii care este diferenta dintre tine si el? Tu nu trebuie sa te mai transformi. Esti bun de cioban si asa. Ai toate "calitatile" necesare. Numai sa ai grija la lupi, ca astia nu o dau la pace cu tine. Ei nu dau dreptul, ci si-l iau singuri (uneori cu cioban cu tot).

Anonim spunea...

Cezarica, "considerind-ul"? Daca spatiul gol e o provocare, atunci scrisul ce mai este?

Mai multa atentie pe viitor. Si nu te descuraja. Critica trebuie inteleasa si acceptata in sens constructiv.

Anonim spunea...

SE INGROASA GLUMA