Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 18 decembrie 2009

Insomniile domnului director general

Cam cata spaima credeti ca e in perioada asta pe la etajul 1 cu directori generali din ANP si pe la etajul 1 cu ministri si secretari de stat din MJLC? Mai jos aveti dovada. Ieri, dupa ce a fost clar ca va fi declansata greva de avertisment, ANP trimitea mailuri disperate cum ca accepta solicitari care altadata erau imposibil de satisfacut.

Nu numai ca se declara dispusi la a semna orice dar, atentie, trimit mailuri organizatiilor sindicale la 00.31 EET (ora Romaniei domnu' Cel Mai Mare). Nu-i mai prindea somnul, nu alta. Din pacate nu responsabilitatea ii impinge la nesomn ci teama pentru propriile scaune, nenea Băla - chestorandul fiind altfel de o maxima aroganta in timpul negocierilor premergatoare acestei actiuni.

Astazi va fi notificata data grevei de avertisment. Daca ANP si MJLC se vor incapatana si vor refuza sa cedeze la revendicari precum constituirea fondului pentru imbunatatirea conditiilor de munca de 15% din bugetul institutiei sau alocarea a 10% din veniturile proprii pentru formarea profesionala a personalului va fi greva.

Drepturile restante si atitudinea ANP raman o problema pe care nici macar amemnitarea grevei nu o va rezolva in totalitate. Mentalitatea cazona a conducerii ANP are nevoie de timp pentru a fi schimbata, iar deficitul de competente nu va putea fi in nici un caz acoperit prin aterizati de prin MJLC ca Ioana Serban, economista maxima.

Poate totusi un dus rece ii va trezi pe adormitii cu mintea doar la tresele de gheneral si le va mai taia din nasul pe care si-l poarta mult prea sus. Daca altfel nu se poate exista ac si de cojocul lor, iar aroganta si prostia costa chair (sau mai ales domnu' Cel Mai Mare) la nivel de director general.
Mailuri ANP - Conditii de Lucru
Raspuns ANP Acceptare Revendicare - Fond de 15% Pentru Imbunatatirea Conditiilor de Lucru

19 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu ce sa mai zic de coducerea ANP,nu realizeaza ca sindicatele la un moment dat si oamenii pot sa-i schimbe din functii,chiar nu pot sa faca ceva pt. angajati decat la presiunea multimii nemultumite? de ce oare aceasta mentalitate ? daca se intampla a3 oara acest aspect se va lasa rau pt. ei.SNLP-ul un sindicat mare care mai creste si colegii ceilalti impreuna pot sa schimbe destinul la multi din sistem,inclusiv la acesti directori rai cu nagajatii.

Anonim spunea...

pana la urma se dau banii pe echipament?

Anonim spunea...

Chiar,pe bune, se mai baga banii de echipament? Sunt f bune si ancorate in realitate revendicarile sindicale, dar cele anterioare si deja obtinute (procentul din banii de echipament, de ex.), se mai pomeneste ceva de ele? Cand devin palpabile?

Geist spunea...

Pe data de 17.12.2009 ANP-ul a virat banii catre penitenciare. Luni sunt pe carduri.

Anonim spunea...

ce facem luam bani pe haine?

Anonim spunea...

Da, se dau banii pe echipament.
La Iasi directorul a promis ca luni vor fi pe carduri. 1344 RON. Adica 86% din drepturile pe 2008.

Anonim spunea...

Mai scutiti-ma cu sindicatele! In penitenciarul nostru lidera de sindicat care este si contabil, desi pe hartie este altcineva contabil la gruparea sindicala, se foloseste de sindicat pt. propriile-i interese. Cheltuie banii sindicatului dupa bunul plac de parca ar fi ai ei, pt. ca stie ca e prietena cu Teoroc si nu o sa o controleze nimeni. Asa ca ce reactie ar putea avea? Nu doreste decat sa-si pastreze postul de conducere pe care-l ocupa si functia de lider de sindicat, pt. ca numai astfel poate sa faca ce-i trece prin minte si sa manipuleze toata lumea. De ce nu se fac verificari din partea SNLP in teritoriu sa vada ce se intampla? Oere veti publica acest comentariu?

Anonim spunea...

La fiecare penitenciar au fost alocate subventii in proportie de 77% din valoarea echipamentului restant pe 2008, restul pana la 100% a fost lasat la latitudinea fiecarui penitenciar sa sa-l acorde din venituri proprii. Asa ca ceea ce este peste 77% se datoreaza veniturilor proprii realizate de fiecare penitenciar. Daca veti gasi procente peste acel 77% inseamna ca ati fost f.f. "harnici"! De ce nu va informeaza liderii de sindicat? Eu nu fac parte din sindicat , dar nu inseamna ca nu-mi informez colegii...
Toate cele bune!

Anonim spunea...

pentru ca unii lideri sunt prea ocupati sa posteze si sa se certe cu adminii.

Anonim spunea...

Accesati-va cardurile luni:77% in mod sigur pentru echipament,diferenta depinde, de veniturile proprii!
Sarbatori cat mai fericite!

Anonim spunea...

In cadrul SNLP funcționează o comisie de cenzori formată din specialiști în domeniul economic, aleasă de Adunarea Generală a SNLP.
Toate actele contabile ale grupelor şi centrului sunt verificate de această comisie independentă, care prezintă periodic rapoartele de control, Consiliului Naţional şi Adunării Generale.
Aşa că dacă ai o problemă cu liderul tău, cere actele contabile să le vezi(ai acest drept) şi găsește-i o altă hibă, asta nu ţine.

Anonim spunea...

Pt. noii directori de la Codlea: Aveti mare grija, domnu Parpala va poarta sambetele !Tot cata ceva cu care sa va agate... o sa va puna iarasi hotii in cap ca in 24 octombrie la revolta cand i-a atatat impotriva dvs.
Strange tot felul de date si hartii cu care sa va infunde.

Anonim spunea...

Tocmai aceasta este problema, ca liderul de sindicat este si membru in comisia de cenzori, deci pe acesta cine il controleaza? NIMENI!!!

Anonim spunea...

Domnule Teoroc, azi am fost chemat de director la o intalnire cu adjunctii si liderul de la celalalt sindicat. Ne-a prezentat doua notificari. Una a FSANP si una a sindicatului local. M-a intrebat si de a mea . Despre ce este vorba? Am cam fost luat prin surprindere. Scuza-ma, stii ca te apreciez, dar am fost pus intro situatie jenanta. Vreau sa stiu daca la celelalte grupe s-au primit notificari.

Anonim spunea...

Faza cu GREVA a fost cea mai tare, am consultat si eu acordul semnat si am remarcat ca s/ua obtinut urmatoarele: plata orelor suplimentare in conditiile in care pt. anul 2010 prin Legea 330/2009 au fost suspendate, suplimentarea fondurilor bugetare, in conditiile in care bugetul pe anul 2010 va fi mai mic cu 20 % (a se vedea acordul cu FMI), etc. Jenant este ca nici macar nu s/a incercat plata banilor pe echipament pe intreg anul 2008, ce sa mai zic pe anul 2009!!! Tot ceea ce s/a angajat prin acord reprezinta dupa parearea mea o mare abureala daca o pot numi asa. Mi se apre JENANT!!!!!!!!

Anonim spunea...

Pt 20,59

Ambele organizatii sindicale au notificat prin adrese inregistrate la sediul ANP declansarea grevei si au trimis notificari prin posta electronica in toate unitatile in jurul orei 10 a.m., urmand trimiterea prin fax la finalul sedintei avand in vedere faptul ca se anuntase deja o disponibilitate accentuata spre acceptarea revendicarilor sindicale.

SNLP a trimis notificarile cu toate explicatiile necesare catre toti liderii de grupe care au primit si un SMS de instiintare pentru verificare e-mail. Faxurile catre directorii de unitati nu au mai fost trimise avand in vedere ca la sedinta de la ora 11 au fost semnate toate propunerile sindicatelor iar conflictul de munca a fost solutionat ceea ce duce la incetarea grevei conform legii 168/1999, art 57, alin 2.

O parte din liderii din unitati au printat notificarea primita prin posta electronica si au inaintat-o directorilor, altii nu au facut acest demers, in asteptarea rezultatului sedintei.

Asa cum s-a observat, notificarile au devenit mai putin relevante din momentul solutionarii conflictului.

Anonim spunea...

Pentru 21,14

Putine lucruri se vad la o citire a unui document, insa multe alte aspecte au orbitat in jurul acestei negocieri care au dus la conflict de munca.

Daca ANP a fost la un pas de a se confrunta cu prima greva dintr-un institutie din sistemul de aparare si siguranta nationala, ma gandesc ca nu isi asumau acest risc doar pentru a nu semna o „abureala”.

Nu are rost sa reiau aspectele tehnice ale Acordului precum si limitele in care se incadreaza negocierea unui astfel de act

Pe scurt, legea interzice negocierea drepturilor salariale pentru toti bugetarii, interzice contract colectiv pentru functionari si nu permite negocierea unoe drepturi al caror cuantum a fost deja stabilit prin lege (asta este ramura in care muncim). Nu se poate prevede in acord nimic legat de banii pe echipament (vezi L 293/2004, art 35).

Prin acest acord, pentru prima oara se stabilesc niste procente clare pentru conditii de munca si formare profesionala. Cat de mic va fi bugetul, aceste procente trebuie directionate asa cum s-a semnat.

Prevederea privitoare la orele ssuplimentare a fost formulata diferit de lege astfel incat sa faca posibila acordarea sporului de 100% pentru lucrul in zilele de S,D si sarbatori legale - spor care nu se acorda in sistem din lipsa de metodologie

Multe dintre demersurile sindicale care au in spate nopti nedormite, mormane de documente studiate si multe ore de sedinte pline de contre si divergente, pot fi apreciate de abureli.

preferam sa fim catalogati astfel dar sa stim ca macar incerca, cu pasii de acestia mici sa facem ceva

Fara presiuni sindicale, pe echipament ai fi luat 6%

Acum cand sunt 90% spui - nici macar nu ati luat toti banii

Este o reactie previzibila
Nu ne surprinde

Anonim spunea...

Intradevar ai dreptate(mai bine mai mult decat nimic).
Dar de ce se intampla asfel de ''lucruri'' numai in ograda noastra?
De ce nu ne comparam si noi cu cei din politie, armata?
De ce mereu ramanem ultimii si ne multumim(tot mereu)cu frimiturile aruncate?
De ce sindicatele dupa acordarea acestor bani nu continua sa ameninte cu GREVA?De ce am impresia a liderii sindicali joaca la 2 capete?
De ce lasam mereu loc de interpretari cand putem sa spunem tare si clar problemele ce ne apasa?
Mereu ne-am multumit cu putin.Niciodata nu am mers pana la capat!Poate ca acesta , este si destinul nostru.Sa ramanem in permanenta la mana cuiva si sa ne multumim cu putin.
Cand o sa ne schimbam mentalitatea, atunci o sa simtim diferenta in bine, pana in acel moment...NE MERITAM SOARTA!
P.S.:Mandria unde ne este?Mai avem oare asa ceva?
Noapte buna dragi gardieni, am fost din nou amagiti.

Anonim spunea...

00,51
Raspund la intrebarile care incep cu DE CE
Poate pentru ca greva nu se poate face decat daca exista un conflict de munca neconciliat / acesta nu poate fi declansat decat strict in conditiile legii / da, liderii joaca la 2 capete - interesul membrilor si respectarea legislatiei

Conflictul a fost stins prin semnarea revendicarilor / revendicarile au urmarit exact incadrarea in L 168/99, altfel nici nu ar fi existat un conflict inregistrat la MMFPS

Mai exista si varianta grevei cu orice risc, fara sa mai respecti etapele din lege / daca ai fi lider sindical si dupa o astfel de greva ai avea dosar penal si ar trebui sa platesti toate despagubirile cuantificate de angajator, a 2-a oara ai mai fi receptiv la o actiune radicala cu orice risc?

Fara sa adaug ca nicio actiune nu garanteaza rezultatul