Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 22 decembrie 2009

Unde ne sunt experții?

Simpozion la nivel înalt
Pe 15 decembrie, când noi ăștia negrii ne pregăteam de greve, MJLC o ținea în simpozioane pe teme foaaarte interesante. Dacă cumva credeți că era ceva despre durerile sistemului penitenciar, v-ați înșelat.

Simpozionul se numea "Consolidarea şi valorificarea expertizei româneşti în domeniul penitenciar" și a avut loc cu participarea unui înalt oficial finlandez, pe tema derulării unui stagiu de pregătire pentru responsabili din sistemul penitenciar irakian.

Experiență și expertiză de dat și la alții
Suntem noi rupți în dos, dar găsim resurse dacă vrem să-i facem și pe irakieni mai temniceri decât i-ar fi făcut însuși defunctul Sadam și milițiile suntite, șiite sau ce alți mujahedini din ăștia mai au dânșii pe la Tigru și Eufrat pe acolo.

Însuși Ragea și-a deplasat știința la aceste întruniri care, citim pe site-ului MJLC, va fi axată în principal pe două componente:
  • experienţa acumulată de România pe parcursul derulării procesului de reformă în sistemul penitenciar - prezentarea sistemului penitenciar român şi a transformării acestuia de după 1989;
  • expertiza României în ceea ce priveşte elaborarea legislaţiei din domeniul penitenciar şi armonizarea acesteia cu standardele relevante, existente la nivel european şi internaţional.
  • Dacă simțiți nevoia să vă ridicați din pricina impresiei prea puternice în picioare, vă rog nu ezitați. Atenție să nu deranjați scaunul! Dacă dimpotrivă vă încearcă plânsul, vă rog nu vă sfiiți. Suntem între prieteni.

    Buică expert în penitenciare pentru Orientul Mijlociu
    Și ca să fie surpriza totală, ce credeți că nu povestește MJLC? Cumva despre echipamentul restant, sau - Doamne ferește - al 13 lea salariu?! Nu domnilor și doamnelor. MJLC uită să anunțe că consilierul personal Radu Buică (ăla prostuț cu chelie pe care-l salutați matale cu telefonu' domnu' Cel Mai Mare) se va duce în Orientul Mijlociu în calitate de.... expert în penitenciare.

    Dintre cei 12.000 de angajați ai ANP s-a găsit tocmai scribul ministerului să fie marele și unicul expert în penitenciare, cel care va scoate Orientul din beznă și va aduce democrația în penitenciarele din zonă.

    Cum stați cu emoțiile? Tot în lacrimi, tot copleșiți!? Sau, poate vă mână așa o curiozitate să știți ce merite are cheliosu' ăsta repetent și de ce nu s-a găsit cineva care chiar știe cum stă treaba să se dea expert în materii penitenciare prin țările calde?

    37 comentarii:

    Anonim spunea...

    Sunt sigur ca domnii aia nu stiu ca asta e consilier picat cu 3. Poate 3,14 .

    THEO spunea...

    Oare de ce toate acestea nu ma surprind?!Cand eram in scoala sanitara am facut un curs cu niste asistente medicale din SUA,translatori (care trebuiau sa traduca LIFE din romana in engleza si invers) erau niste pipite care nu stapaneau nici limba engleza bine si nici nu cunosteau termeni medicali nici in romana?!Tipic romanesc.

    Anonim spunea...

    unde sunt expertii?? sunt destui dar au ghinionul ca nu au relatiii LA ARAD directorul se supara daca cumva gresesti si ai spui in loc de director domnul subinspector parca il jicnesti cu un grad asa mic A UITAT CAND A VENIT AVEA INCA GRADUL DE AGENT avem profesionisti laARAD LASATII SA-SI FACA TREABA

    Anonim spunea...

    VA ROG LA ARAD SA FITI ATENTI IN TRAFIC ADJUNCTUL LANCEA DANIIII ARE GIROFAR LA MASINA PERSONALA PROBABIL PENTRU CURSELE DE BUCURESTI

    Anonim spunea...

    chiar nu intereseaza pe nimeni de la bucuresti comentariile care se fac la adresa conducerii penitenciarelor daca sunt 30 la suta impotiva deciziilor e corect dar daca se depaseste 50 la suta ceva nu e in regula ARAD

    kabul spunea...

    Cata imbecialitate din partea astora ! Infectia intelectuala provocata de astia ar denatura si cea mai cu adevarat stralucita minte...Sunt atat de benigni incat soarta sistemului enitenciar va fi zamislita a fi una de tot cacatul pentru inca 20 de ani. Saracul Brucan, daca ar fi cunoscut gunoiul din sistemul penitenciar nu cred ca s-ar fi raportat doar la 20 de ani...
    Personal, daca lucrurile vor inainta a fi atat de infecte in acest sistem, voi inainta o scrisoare presedintelui Romaniei pe caile cele mai sigure si voi cere dezmembrarea acelui nucleu de virusi argumentand cu ajutorul dumneavoastra daca veti participa cu cel putin o speta reala si cantarind pe masura mizeriei provocate de acesti agenti patogeni ai sistemului.

    Anonim spunea...

    Care specialisti...experti?

    Sistemul penitenciar romanesc datorita faptului ca este un sistem inchis unde investitiile in infrastructura umana sunt foarte modeste,nu are timp s-a nasca specialisti sau experti proprii in acest caz ei sunt inventati pe plan local sau importati din alte parti sau structuri-nerutinati-cand se rutineaza pleaca, acest fapt a facut sa fim catalogati ca fiind un sistem pervers, asta si din cauza atitudinii intarziate a unora fata de ceea ce se vrea a fi nou in domeniu penitenciar european dar si mondial,drept dovada - nu sunt inca gasiti specialistii sau expertii care sa formeze un colectiv pentru a elabora un regulament privind atributiile pe linie de paza ale angajatilor.
    Legea 293/2004 data la presiune politica a determinat modificarea in peste 4 ani a peste 30 Art. iar procesul de demilitarizare efect direct al acestei legi a adus haosul in sistemul penitenciar romanesc,mai ramanem doar cu sintagma ca facem parte inca din sistemul de aparare nationala,asta pana ce Guvernul se va convinge ca trebuie sa fim ejectati si de pe aici, ne putem lauda la lume ca avem in schimb cei mai multi semi-directori (imputerniciti) pe metrul patrat din Romania,reusim performanta s-a plimbam ppl sute de km datorita deciziilor luate de acesti asa-zisi pseudo-specialisti- experti cu minti obosite care au gandit indelung reorganizari de unitati consumand prin aceasta si putinele resurse financiare si umane care mai puteau fi disponibile.
    Am importat candva modelele europene tot la indemnul unor pseudo-specialisti - experti care au tocat foarte multe fonduri pe relatia cu Spania dar care pana la urma s-a dovedit a fi un mare fas....iar acum se agreaza ideea unei evadari spre modelul Portugaliei,nu recunoastem insa in ruptul capului ca nu putem fi colonizati cu alte mentalitati democratice atat timp cat suntem condusi de fosti comunisti care au propria ideologie despre vita si system
    Centrele de la Arad, Eforie, Sinaia, Brasov, Sovata sau Amara au ajuns adevarate case de vacanta unde sub semnul convocarilor de tot felul se fac si se desfac prietenii, casatorii, afaceri,se propun noi conduceri de unitati,se propun pana si viitorii sefi ai ANP-ului romanesc asta in urma unor petreceri de pomina stropite din belsug cu tot felul de soiuri de vin si mancaruri alese, bagoslovite in cele mai multe cazuri de cativa popi purtatori de grade militare aterizati prin sistem de prin diverse Mitropolii ale tarii,tote acestea se intampla in conditiile in care bugetul alocat este 0 - Noi ne descurcam cum putem sefu - da dar noi cei multi si prosti ce facem sefu? Suntem fii ploii sau mai bine zis a lui nimeni iar viitorul este unul sumbru pentru ca nu putem evolua neavand modele la care sa ne raportam sau care macar sa inteleaga ceea ce dorim, din aceasta cauza nu suntem in stare sa ne rupem de mentalitatea trecutului si ramanem sclavi fideli jargonului romanesc MANGLEALA. MANGLEALA este forma de comunicare care pentru unii destepti a adus: titluri,vile,bani in conturi, functii etc pentru cei multi si prosti care sunt imuni la acest flagel deznadejde si involutie pe toate planurile.

    Unde ne sunt oare expertii? poate metaforic sub randurile de mai sus.

    Anonim spunea...

    pur si simplu ne sfideaza pe toti expertii astia si nu avem ce le face decat sa-i injuram pe blog... examenele le-au picat, dar tot raman pe pozitii. ce putem face?

    Anonim spunea...

    noi ce unitate de masura avem??......... ca-mi scapa ....cica la guvern este BOCUL cu multipli si submultipli .Incercam si noi o aroganta?

    Anonim spunea...

    O observatie privind banii din care se fac astfel de intalniri si fara sa discut cine participa si ce laude isi atribuie sau ii sunt oferite. Astfel de intalniri se fac pe bani obtinuti din proiecte cu fonduri externe. Un astfel de proiect implica o munca serioasa pentru a-l realiza. Sumele incluse in proiecte si obtinute in baza unei evaluari sunt destinate doar activitatilor descriser anterior obtinerii finantarii. Orice unitate poate aplica pentru obtinerea de fonduri, pe o serie de domenii. Nu as vrea sa tin partea persoanelor participante, dar nu acuzati cheltuielile care se fac pentru ca, oricum ne-ar fi noua, acesti bani nu pot ajunge in unitati. Asa ca, sa punem umarul si sa obtinem bani din finantari neramburasabile. Si asa se poate sa ne facem conditiile de munca mai usoare...

    Anonim spunea...

    Mai incercam o data.
    Nu stiu de ce dar prin alte sisteme nu prea am vazut o asemenea invidie ca la noi. Trebuie sa recunosc ca si eu sunt la fel. Sunt invidios pe cei ce sunt inaintea mea. Parca nu ar trebui sa fie asa mai ales, gandesc, ca cei cocotati pe anumite functii nu prea fac treaba. Ce parca functiile sunt sa faci treaba? Ce parca noi facem ceva? Singurul lucru unde muncim cu adevarat este acela de a reusi, si ne dam silinta, sa pasam responsabilitatea alcuiva. Si sunt cativa care trebuie sa mai si munceasca deoarece nu mai au cui sa-i paseze treburile. Astora nu prea le arde nici de profesionalism, nici de specialisti, nici de joburi in afara, nici de propria lor performanta. Muncesc ca robotii si nu pun intrebari, de altfel nici nu ar avea timp, treburile puscariei sunt importante si problemele sunt pe capul lor. Fratilor, de ce nu recunoastem ca astia suntem. A-ti avut ocazia ca alaturi de Radu Buica, prostanacul ala care se balbaia pe la Jilava, sa vă inscrie-ti pentru posturi in afara. De altfel unitatile voastre au primit formularele de inscriere. Sunt posturi suficiente sariti pe ele. Cum ? Nu stiti limba engleză? Cum, va lasa prietena? Se duce la altu? Atunci ramaneti la coada vacii. Cum altfel doriti sa obtineti postul? Uite asa papagali ca Buica ajung specialisti in penitenciare si voi, voi cei care aveti habar ce inseamna un penitenciar deveniti invidiosi pe semenul vostru ca este mai sus cu o treapta. Trage-ti singuri concluzia si injurati-ma daca vreti. PS: nici mie nu imi place Buica Radu.

    kabul spunea...

    Noi avem o Bala ! O Bala in coltul gurii cand ne dorim ca totul in jurul nostru sa fie asa cum visa Diaconescu in cei 17 ani petrecuti in puscarie ca detinut politic. Daca Bocul are submultipli, Bala noastra are subdezvoltati...

    Anonim spunea...

    Se spune ca un expert este un specialist obisnuit venit din alt oras.Astia de la Bucuresti, nu stiu cat de specialisti sunt, dar una din conditii sigur o indeplinesc,ba chiar in plus, vin si dintr-o alta tara.Asa ca...
    Lasand gluma la o parte,intrebarea mea este, cum dumnezeu dau astia lectii altora cand noi ne chinuim de 20 de ani sa implementam o legislatie prea moderna pentru noi, daramite pentru irakieni?

    Anonim spunea...

    Ptr.16;19.Sa inteleg ca este vorba de comentariul juristului galatean-CRISTI ALEXANDRU,dar are frica lui Dumnezeu inca in sin si este ptr. noi un anonim pe penifest.Iti este teama de UNGUREANU si de aceea acceptam sa fii anonim said.SA TRAIESTI CRISTI.

    ionel cel mai mic spunea...

    S-a pot crede oare ca strainii care ne dau bani pe diferite proiecte care par de departe ( sau candva)eligibile au prevazut si fonduri pentru fastuasele chermeze organizate dupa( mare mirare,sunt prosti rau strainii astia)
    Cat despre asa-zile proiecte acestea sunt in marea lor majoritate ,, bombele lui Bejan,,a caror efecte cu siguranta se vor vedea peste vreo mie de ani in sapaturi arheologice pe verticala, mai nou acestea se realizeaza in timpul programului de lucru ,in locatii speciale unde pot sa incapa toate creierele inventive ale unitatii alese dupa reguli si criterii inventate de unii vesnic-prezenti acestea adunari ad-hoc de atragere de fonduri pe proiecte nu fac altceva decat paralizeaza grav activitatea unitatii datorita faptului ca in majoritatea cazurilor cei care conduc aceste entitati sunt si sefi de proiect. pana la urma cativa dintre ei se vor mai plimba prin Europa cu avionul iar cei mai multi se vor alege doar cu chermezele gratuite si cu bagatul in seama.S-a nu fi auzit anonimul de la 16.19 de firme de consultanta internationala acreditate de cei care fiinanteaza aceste proiecte,firme dotate cu specialisti,tehnologie etc,sau poate ca expertii si specialisti nostri au stat ascunsi si acum au inceput s-a rasara precum ciupercile dupa ploaie.
    ,,UNDE-I BINE E DE MINE,,

    Anonim spunea...

    Din ciclul initiativelor lui Vraciu Gabriel......mai nou acesta este expert in acordarea calificativelor astfel incat doi dintre subordonatii sai au calificativul BUN, de fapt singurii din unitate gratie profesionalismului acestui domn care acum ceva vreme a intrat, la un exercitiu de alarmare, in februarie, in unitate, bine afumat si dadea telefoane din dispecerat sa cheme cadrele de acasa. Felicitari profesore!

    Anonim spunea...

    22.12.2009, 16:19:00

    Şi dacă banii din proiecte nu ajung în unităţi, atunci care mai e rostul? Desfăşurarea unor activităţi sterile şi fără niciun folos?

    Argumentele tale sunt ieftine sau chiar gratuite, reuşind să aducă un deserviciu ideii de proiect.

    Deh, experţi şi specialişti făcuţi peste noapte... la băgatul în seamă şi luatul ochilor.

    După câte se vede, pe cei din Galaţi i-ai "aburit" deja cu mangleala.

    Anonim spunea...

    Cateva raspunsuri pentru colegii care mi-au comentat postarea:
    1. Nu doar colegul jurist de la Galati stie ce e ala un proiect. In plus, el si ai lui au avut curaj sa incerce si uite ca au reusit,noi ceilalti nu. Sunt si altii care stiu sa scrie proiecte, dar care mai au si multe alte sarcini pe cap. Suntem astia tineri care nu suntem intoxicati cu mizeria puscariei si care mai vrem inca sa facem ceva. Scrierea unui proiect e normal sa se faca in timpul programului de lucru, se lucreaza pentru unitatea in cauza si asta ar putea aduce si foarte multi bani unitatii. Evident, nu pentru buzunarele nesatuilor.
    2. Precizarea ca banii nu ajung in unitati se referea ca nu se pot da din ANP pe ce visam noi peste noapte. Ajung doar daca esti inclus in proiect si doar pentru ceea ce scrie in proiect ca trebuie sa faci.
    3. Inainte de a comenta ce am postat referitor la proiecte, informati-va, cei ce tot comentati pe langa subiect...va stiti si singuri...
    4. Nu doar Bejan face proiecte. Suntem eligibili pentru anumite domenii si, din pacate,asta o stiu foarte putini dintre cei care tot vorbesc fara a fi in cunostinta de cauza.
    5. Invatati sa scrieti corect romaneste si abia apoi mai indrazniti sa scrieri!
    6. SARBATORI FERICITE TUTUROR!

    Anonim spunea...

    De ce nu sunt facute publice aceste super proiecte zamislite de specialistii nostri
    Stie cineva ce sume de bani sau atras prin aceste proiecte in sistemul penitenciar romanesc
    Care sunt domeniile pentru care suntem eligibili ca si sistem penitenciar
    De ce fondurile care vor veni daca vor mai veni folosesc numai filiera ANP iar intrebarea lui 19.35 este justficata ,,dacă banii din proiecte nu ajung în unităţi, atunci care mai e rostul acestor pierderi de timp si ritm in folosul unui angrenaj defect numit ANP,,

    Mangleala eftina si pierdere de timp, trebuiau cumva sa-si justifice activitatea si salariile enorme pleiada de ofitarusi ANP si au pus-o de proiecte, este insa vai de romana ta 19.54. Cata..... parca faceai,,scrieri,, mai bune odata, acum te-ai ............ah proiectul cu rideaua ELECTRICA si cutia de creione colorate proiect la care au muncit zece oameni 3 luni de zile pentru 1225 E, mai bine fara frate esti dus........

    Anonim spunea...

    19,54.Ne cerem scuze ca suntem romani,dar va asiguram ca nu stringem bani[5lei de la agenti-10lei de la ofiteri] pentru protocol.Cu banii strinsi de la cadre s-a mincat la popota cu ocazia inugurarii cladirii facuta din fonduri phare.Inca o data ne cerem scuze profesionistule,pentru ca suntem romani,nu stim sa scriem romaneste,si nu stringem bani pentru a te simti bine.Primesti destul pentru ceea ce faci.Stai cuminte ca te descalifici singur.Ma duc sa citesc:Singur printre cei care nu ma inghit.

    Anonim spunea...

    VA ROG SA VEDETI LA ARAD NISTE HOTAMANI, BORFASI DE SOFERI CARE S-AU SCAPAT DE PUSCARIE DIN OBRAZUL LU HALCHIN.
    MARE NOROC AU ACUM SCRIU PE BLOG SI ARUNCA CU NOROI.LASATI-NE SI MERGETI FURATI MOTORINA DE LA ALTI CA LA NOI ESTE DUPA MULTI ANI DE SCUIPAT DE PPL-EU BINE PETRU NOI ASTIA DIN PAZA CARE DUCEM GREUL. AVEM RESPECT DE LA HOTI. DIRECTORUL ASTA ASA CUM IL FACETI VOI A REUSIT SA SE IMPUNA. MERCEA, CRISTEA SI MOTATUL ALA DE LA GARAJ, NISTE GUNOAIE ORDINARE.

    Anonim spunea...

    In trecerea grabita prin lume, catre veci,
    Fa-ti timp, macar o clipa, sa vezi pe unde treci!

    Fa-ti timp sa vezi durerea si lacrima arzand,
    Fa-ti timp sa poti cu mila sa te alini oricand!

    Fa-ti timp sa vezi padurea, s-asculti langa izvor,
    Fa-ti timp s-asculti ce spune o floare, un cocor!

    Fa-ti timp pentru-adevaruri si adancimi de vis,
    Fa-ti timp pentru prieteni cu sufletul deschis!

    Fa-ti timp, pe-un munte seara, stand singur, sa te rogi,
    Fa-ti timp, frumoase amintiri, de unul sa invoci!

    Fa-ti timp sa stai cu mama, cu tatal tau – batrani,
    Fa-ti timp de-o vorba buna, de-o coaja pentru caini

    In trecerea grabita prin lume catre veci,
    Fa-ti timp, macar o clipa, sa vezi pe unde treci!

    Fa-ti timp sa fii aproape de cei iubiti, voios,
    Fa-ti timp sa fii si-al casei si-n slujba lui Hristos!

    Fa-ti timp sa gusti frumosul din tot ce e curat,
    Fa-ti timp, ca esti de multe mistere-nconjurat!

    Fa-ti timp cu orice taina sau adevar sa stai,
    Fa-ti timp, caci toate-acestea au inima, au grai!

    Fa-ti timp s-asculti la toate, din toate sa Inveti,
    Fa-ti timp sa dai vietii adevaratul pret!

    Fa-ti timp acum, sa stii, zadarnic ai sa plangi –
    Comoara risipita a vietii n-o mai strangi! Kipling Va doresc sarbatori fericite!

    cling spunea...

    Eu scriu corect romaneste.
    Problema mea nu e ca se fac proiecte, sa se faca. Cei care le acceseaza nu au decat sa controleze in ce se investesc banii.
    Dar cum sunt alesi cei care participa la proiect? Pe ce criterii? Pe cele de competenta? Sau pe prietenii, pe afinitati?
    Am vazut oameni inclusi in proiecte care habar nu aveau de nimic, dar i-a cunoscut cineva, ca au functie, deh.

    Daca la convocari va ganditi doar la agatat, a cui e problema? A voastra cu sotiile sau sotii vostri, ca v-ati plictisit cam repede... Si vezi , in sistemul penitenciar,daca se castiga bine, de ce sa nu-ti permiti asta?

    Anonim spunea...

    Sword, nu mai scrii nimic? Asteptam ceva interesant.

    cling spunea...

    "Ar fi mai bine dacă n-am mai scrie, nu-i aşa?

    Dintr-o dată v-ar dispărea frământările legate de intenţiile noastre.

    Problemele sistemului penitenciar ar dispărea ca prin farmec:
    - şefii ar deveni competenţi şi apolitici;
    - ar fi bani pentru salariile noastre;
    - s-ar face investiţii în calitatea condiţiilor de muncă;
    - s-ar încadra ca prin farmec posturile vacante;
    - colegii noştrii ar fi trataţi omeneşte şi le vor fi respectate drepturile;"

    Asa spuneai, Huginn intr-unul din articolele de pe Penifest candva.
    Si te intreb acum, faptul ca lumea scrie, ca ridica probleme, a schimbat cu ceva cele de mai sus?
    No offense!

    Anonim spunea...

    Buica expert in penitenciare!!?????
    Cred ca Predoiu a avut bun simt si nu i-a spus direct ca vrea sa scape de el. L-a trimis intro zona unde cad multe obuze pe metru patrat. Doamne ajuta!

    Anonim spunea...

    Un proiect aprobat inseamna bani(in criza)si o investitie fara sa ne gandim la bugetul "Boc" ,in tarisoara noastra!Nu inteleg despre ce vorbiti.Cea mai mare implicare o au directorii de penitenciare Le dorim succes! Succesul lor,binele nostru!

    Anonim spunea...

    pica stefancelmaimare?

    cling spunea...

    @anonim 21.45
    Foarte frumoasa poezia sau poemul. Adanc, simplu, maret.
    Multumim pentru intentiile bune. Ar fi bine daca ne-am face timp pentru toate astea.
    Sarbatori fericite!

    Anonim spunea...

    Din pacate, orice subiect va este propus pe acest site conduce, orice ai face, la jocul preferat al majoritatii: aruncatul cu noroi. Extrem de rar am vazut aprecieri pozitive, si aproape niciodata laude la adresa vreunor persoane, colegi sau cunoscuti. Cum de va mai mirati ca nu ne e bine, cand ne intoxicam unii pe altii cu critici si invidie? Cati dintre noi,oare, sunt preocupati de cat de bine isi fac ei treaba si nu de ce fac ceilalti colegi?! Cum mai puteti spera in schimbare, cand putini sunt cei dispusi sa schimbe ceva la ei?
    Oamenii de calitate pleaca din sistem. Ramaneti tot voi intre voi, cu anii de vechime (singura realizare, aproape intotdeauna, ca gradul va creste de la sine), si cu frustrarile adunate. Pentru ca in final, intoxicati, sa sfarsiti cu o pensie pe care, nu intamplator, nu o mai mancati, pentru ca va lasa inima, satula si ea de atata rautate si mizerie.
    Probabil ca cei care se simt inclusi in categoria de mai sus se vor grabi sa posteze comentarii...PENIFESTUL si multe dintre comentarii sale reflecta doar starea de spirit a lucratorilor de penitenciar...

    Anonim spunea...

    Nu ma simt avizat, dar ai oarecum dreptate.Insa,ideea e ca aici macar iti spui off-ul, nu arunci cu noroi. Cu noroi suntem aruncati zi de zi la munca si de colegi si de obiectul muncii.Iar in sistem nu exista aprecieri pozitive. Cand cineva face ceva bine, se incearca discreditarea lui pentru a nu avea prea multi "prieteni" sustinatori (a la "dezbina si condu").Si chiar foarte multi sunt preocupati de cum isi fac ei treaba, dar Nu sunt lasati sa continue. Da Penifestul reflecta starea de spirit a oamenilor, dar asta e, astia suntem, si cine are posibilitatea sa plece prin alte parti, foarte bine, cine nu, suporta si merge mai departe.Fiecare trebuie sa-si sustina familia cu un salar indiferent cat de infecta e munca pe care o presteaza. E pacat ca avem conducatori si la nivel local si la mai sus, carora chiar nu le pasa si nu stiu sa-si promoveze oamenii de valoare.

    cling spunea...

    Doar reflecta? Credeam ca poate schimba ceva.
    In sistem sunt oameni capabili care si-au lasat destinul in mana altora. Asta pentru ca nu-si doresc puterea care corupe. Si sunt multi care nu cred in ceea ce fac. Sunt doar functionari bine platiti si anosti. Ce e de facut pentru asta?
    Tu, omulemarunt nu poti decat sa iei atitudine spunanad ceva,mai departe altii...
    Penifestul nu e o fata mare care nu accepta critici.

    Anonim spunea...

    Nici n-o sa vezi aprecieri pozitive, pentru ca nu exista. E un sistem infect si cine poate il duce pana la capat, cine nu, pleaca, dar fiecare are nevoie de un salar sa-si sustina familia, asa ca tacem si mergem mai departe.
    Nu sunt nici critici, nici invidie – e doar un semn al nemultumirilor oamenilor. Ca prea multe sunt. Da, rautate si mizerie, asta e in sistemul nostru, si oricat ar munci omul, oricat de cinstit ar fi, nu va fi apreciat decat daca se transforma si-n pupincurist. Asta din cauza celor care ne conduc, si local si mai sus. Automat, daca se vede ca cineva munceste si e apreciat, se incearca discreditarea lui, ca nu cumva sa isi faca prea multi acoliti (a la “dezbina si condu”). Sefii directi sau sunt smecheri sau sunt lasi si traiesc pe spatele nostru in caldurica de la birou. Cum sa ne mearga bine?
    “Pestele de la cap se impute!”

    Anonim spunea...

    Pentru anonim 21.10
    Lasa-l pe dl.Cristea C. de la garaj ca se face ofiter si sa vezi tu bai.. vai de capul lor de analfabeti...
    Nu mis cu conducerea dar gunoaiele aistea care ne fac de ras... mai is si care fura din portofele...da las ca le are treaba cei care lucra si ii dau in primire...

    Anonim spunea...

    Pentru 22.41


    Realitatea din sistemul penitenciar romanesc se regaseste 100%in multitudinea de comentarii postate pe siteuri precum Penifest. Stare de spirit de care vorbesti dumneata este ceva inca nedefinit in sistemul penitenciar asta din cauza oportunistilor de toate culorile ( politice) care prefera anumite zone bine marcate pentru alegarea prin sistem,ca de exemplu:
    - jurist cu facultatea absolvita la x si o - director de programe muzicale ANP - director de puscarie demis pe motiv de management defectuos - trimis in judecata pentru diferite matrapazlacuri ordinare - rezolvat singur cazul ( a nu intelege onanist)- urcat din nou in corabia ANP-ului cu ajutor politic pe functia de bagator de seama 4 - semi-adjunct al directorului general adjunct - director cu starea de spirit a populatiei penitenciare - mai nou director de programe si filme europene. Acesta este doar unul dintre specialistii incontestabili cica ai sistemului penitenciar romanesc care doreste aprecieri pozitive.Le va avea poate la anul si la multi ani!

    Anonim spunea...

    VA ROG SA VEDETI LA ARAD NISTE HOTAMANI, BORFASI DE SOFERI CARE S-AU SCAPAT DE PUSCARIE DIN OBRAZUL LU HALCHIN.
    MARE NOROC AU ACUM SCRIU PE BLOG SI ARUNCA CU NOROI.LASATI-NE SI MERGETI FURATI MOTORINA DE LA ALTI CA LA NOI ESTE DUPA MULTI ANI DE SCUIPAT DE PPL-EU BINE PETRU NOI ASTIA DIN PAZA CARE DUCEM GREUL. AVEM RESPECT DE LA HOTI. DIRECTORUL ASTA ASA CUM IL FACETI VOI A REUSIT SA SE IMPUNA. MERCEA, CRISTEA SI MOTATUL ALA DE LA GARAJ, NISTE GUNOAIE ORDINARE.
    ,,gunoi esti tu care nici macar nu ai curajul sa/ti dai numele,,noi din PAZA" daca nu erau soferii ce faceai?mergeai pe jos?deocamdata sunt nevinovati in fata instantei(soferii)asa ca ciocu mic.nu mai fa gunoaie pe altii.uitate la tine...

    Anonim spunea...

    Pentru "22.12.2009, 09:08:00"
    "VA ROG LA ARAD SA FITI ATENTI IN TRAFIC ADJUNCTUL LANCEA DANIIII ARE GIROFAR LA MASINA PERSONALA PROBABIL PENTRU CURSELE DE BUCURESTI"
    Tu vorbesti care umbli cu baston si sprei paralizant in masina ca sa te dai grozav?