Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 2 decembrie 2009

Reacții sindicale

FSANP - pregatiri de greva

Vremea comunicatelor de presă și a schimbului de corespondență a trecut. Informăm conducerea ANP și MJLC că sunt singurii responsabili pentru iminenta intrare în grevă a personalului din penitenciare, dacă refuză în continuare dialogul și promovează incompetența, lipsa de transparență și dezinformarea.

În toamna acestui an am suspendat acțiunile de protest pentru a da o șansă ANP și MJLC să-și dovedească buna credință. Constatăm că promisiunile făcute salariaților nu au fost respectate.
FSANP dezavuează modul în care ANP a făcut aplicarea legii referitoare la reducerea cheltuielilor bugetare și acordarea zilelor fără plată.

Nu au fost acceptate soluții alternative deși reducerea cheltuielilor ar fi fost cea prevăzută de acest act normativ. Aplicarea legii s-a făcut în mod eronat, reducerile operate fiind calculate retroactiv relativ la intrarea în vigoare a legii.

FSANP critică incompetența responsabililor de gestionarea finanțelor sistemului penitenciar. Proasta planificare și lipsa de realism au adus sistemul în pragul colapsului. Investițiile sunt blocate, milioane de lei sunt datorate furnizorilor, iar drepturile salarizare sunt afectate ilegal și abuziv. Nu criza, ci incompetența este de vină.

Reorganizarea statelor de funcții este o altă încercare de a evita transparența decizională, practici oculte și oneroase înlocuind un proces de consultare real și eficient. Am acceptat că ANP nu este în stare să facă o fundamentare a propunerii de reorganizare, deficitul de competențe este real. Am acceptat că nici măcar un set unitar de criterii nu poate fi stabilit, cu condiția ca propunerile penitenciarelor să fie analizate cu profesionalism. Și această calitate lipsește.

Cei 90 de lei acordați fiecărui funcționar pentru asigurarea drepturilor de echipament pentru anul 2008 și anul 2009 sunt o insultă, una care se adaugă practicii de dezinformare permanentă a salariaților și opiniei publice cu privire la starea sistemului penitenciar.

Având în vedere că suntem în plin conflict de muncă FSANP va decide în Conferința Națională Extraodinară exercitarea dreptului la grevă conform procedurilor legale. În cursul acestei săptămâni FSANP va acționa în judecată conducerea ANP pentru abuz și neglijență în serviciu.
***
SNLP - 90 de lei in 2 ani, pentru echipament

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) membru al Federatiei Sindicatelor din Administratia Publica PUBLISIND - Blocul National Sindical multumeste Guvernului Romaniei pentru generozitate !

Nu, nu au fost acordate premii salariatilor, nici salarii de merit sau sume pentru plata celor 150.000 de ore suplimentare neplatite de la inceputul anului 2009. Aceste drepturi nu au fost nici macar prevazute in bugetul pe anul in curs.

Nu s-au gasit nici metode de a excepta personalul din penitenciare de la obligativitatea concediului fara plata cu toate ca aceasta obligativitate nu se poate retine si in sarcina detinutilor. Detinutii trebuie paziti, personalul - concediat.

Au fost insa aprobate sumele necesare platii contravalorii echipamentului pentru anul 2008 (este mai putin relevant faptul ca se intampla in noiembrie 2009). Astfel, fiecare salariat din penitenciare primeste o parte din suma la care are dreptul pentru a-si cumpara echipamentul cu care trebuia sa fie echipat in anul 2008.

Media este de... 90 lei/persoana (aproximativ 5% din necesar)!

Nu vom ridica acesta suma! O consideram o insulta! Promitem ca la anul vom avea totusi sosete noi! Pentru ca mai mult decat un set de sosete nu am fi reusit sa achizitionam cu acei bani. Pentru 2 ani este cam putin.

Ministerul Administratiei si Internelor a achitat inclusiv drepturile la echipament pentru anul in curs. Ministerul Finantelor Publice nu poate fi convins ca Administratia Nationala a Penitenciarelor este o structura importanta in cadrul sistemului de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, o structura care are de indeplinit o misiune incredintata de societate, o institutie cu 12.000 de salariati care au in custodie aproape 30.000 de detinuti.

Solutiile propuse nu au fost acceptate ca optiuni, iar redistribuirea sumelor identificate in bugetul ordonatorului nu a fost aprobata. Ne ramane noua sa incercam sa reamintim Guvernului ca existam.

In luna august 2009, in sistemul penitenciar a fost declansat un conflict de munca care nu a putut fi conciliat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Prin urmare sunt indeplinite conditiile organizarii unei greve. Actiunile pe care le vom decide vor fi aduse la cunostinta presei in scurt timp.

61 comentarii:

Anonim spunea...

Buna seara,
Haideti sa le tragem o bataita la obrazul lor gros. Cred ca domnului doctor nu o sa-i convina ca noul guvern sa-l gaseasca in plin conflic cu salariatii. Poate fi un motiv bun sa schimbe conducerea ANP-ului?

Anonim spunea...

Politica ANP este clara, dragi tovarasi si pretini. Nu sunt suficiente cadre la paza dar cu toate astea luam de acolo si infiintam birouri la protectia muncii, informatica, resurse umane, situatii de mare urgenta si alte domenii f.f.f.f importante si urgente. Sefi de birouri cu 1,2 subordonati si daca nu exista suficienti subordonati facem pe hartie dar sa iasa la socoteala . Bataie de joc, sfidare, lipsa de bun simt, incompetenta si tot ce e mai rau se aduna in anp.Acesti scapatati nu se vor invata minte decat daca sunt luati de guler si datiafara pe usa.

Anonim spunea...

Ghicitoare. sa vedem cine ne spune noua cine este cel mai frumos, destept,zambaret, fandosit, narcisist, ingrat sef din intreg sistemul penitenviar. Nu ati ghicit? Va dau un punct de sprijin. este cel mai mare specialist in drept din sistem.hai baieti ca nu sint multi in univers ca el. este salvatorul nostru si este unic si ne va scoate din necaz.

razboinicul luminii stinse spunea...

Se demonstreaza ca maieul e mai aproape decat camasa. Pe vremuri ce de talentati se aruncau sa mai scrie pe acest blog. Nu mai aveai loc de ei, mai ales cand primeau si ceva laude de la multime. Cand e sa se faca ceva concret, sa se stranga randurile, sa se demonstreze ca suntem o echipa, ca avem de transmis un mesaj clar catre mai marii nostri, deodata ciocu` mic. Unde sunteti voi, ostenii mei. Il lasam singur pe huginn, ca noi avem familii, avem interese, eventual ceva ciolane de prins si avem nevoie de sprijinul sefilor, trebui sa ne punem bine cu ei. Marii revolutionari si doritori de schimbare s-au stins precum meteoritii, iertata-mi fie comparatia nedreapta pentru meteoriti. Toti vrem schimbare, sa ne fie mai bine, sa facem ordine in sistem, sa inlaturam neregulile, dar stand ascunsi dupa dulap sau dupa fustele nevestelor. La placinte, inainte, la razboi, inapoi. Sint mindru ca sint fpss in administratia penitenciara.Palalila

Anonim spunea...

da,da ,am suportat destul,domnilor colegi,am fost jigniti,calcati in picioare si umiliti.cred ca ar fii timpul pentru greva generala,alta solutie nu exista.doamne ajuta!

Anonim spunea...

da,da ,am suportat destul,domnilor colegi,am fost jigniti,calcati in picioare si umiliti.cred ca ar fii timpul pentru greva generala,alta solutie nu exista.doamne ajuta!

Membru' spunea...

Nu stiu cat mai rezistati voi dar eu unul nu mai rezist.Simt ca innebunesc!Mereu intors de la serviciu, obosit si incarcat de zecile de probleme, incerc sa-mi spun ca maine o sa fie altfel.Cand ma trezesc, parca incep aceeasi zi prin care am mai trecut.Deja este un fel de...''Ziua Cartitei'', un fel de loop care , parca, nu se termina niciodata.Singura mea speranta, este ...poate maine va fi diferit!?
Ceva imi spune ca aceasta zi nenorocita sigur se va repeta.Oare pana cand?Pana cand sa fim argati pe mosia statului?
O sa-mi spuneti ca sunt multi care vor sa-mi ia locul.Dar asta ar fi o rezolvare?Oare vor trai si ei, lundu-mi locul, aceeasi zi...nenorocita.
Am un copil, un baiat, care sper sa traiasca vremuri mai bune, exact cum au sperat si parintii mei ptr. mine.
Uita-te cum am ajuns!Un om care a albit in jumatate de deceniu, care a ramas cu mandria ca este un om just, care nu face decat sa aplice legea.Care lege?Legea care ptr. unii deschide noi portite de imbogatire, care aduce fericirea in case, si rasete pe buzele copiilor.
Copilul meu nu se bucura de averile fraudulos castigate, prin escrocherii si santaje; el se bucura cand ma vede venind acasa dupa o zi de munca, obosit, cu mancarea care am luat-o dar nu am avut timp s-o mananc.
Ce viata ducem!Traiesc prin ochii fiului meu, totul este confuz, simt ca innebunesc.
Stati linistiti, o sa-mi revin.Traiesc cu speranta ca fiul meu sa nu scrie si el peste zeci de ani aceleeasi fraze.DOAMNE, TE ROG, FA SA NU SCRIE ACELEASI FRAZE!
LA MULTI ANI, FRATI ROMANI !

Anonim spunea...

@ 02.12.2009 03:13:00

"Mereu intors de la serviciu, obosit si incarcat de zecile de probleme, incerc sa-mi spun ca maine o sa fie altfel."

Colegu', am o veste proasta pentru tine: inca nu s-a inventat serviciul (pentru noi, cei de rand) de la care sa te intorci odihnit si cu un salariu decent in raport cantitativ/calitativ (pentru ca vorba intre noi fie, ale noastre sunt decente pe langa media nationala).

"Pana cand sa fim argati pe mosia statului?"

Dezrobeste-te, rupe lantul „sclaviei” si du-te in lumea civilizata, unde iti doresc sa traiesti asa cum visezi, unde sa sa fie „altfel”.

Tu chiar nu intelegi ca nu trebuie sa-ti faci iluzii si ca oricum EI sunt tot aceeasi, indiferent pe cine am vota. Tarisoara asta a devenit a LOR, iar noi, indiferent unde ne castigam existenta, suntem pe mosia lor, suntem „negri” lor.

Daca vreo data, un „negru”, dintre cei… nepatati, ar reusi sa acceada intr-o functie importanta de decizie in stat, probabil ca reactia „batranilor” politicieni va fi una asemanatoare cu poanta urmatorului banc:

Un ziarist american ii ia interviu unui batran texan, trecut de 80 de ani. La un moment dat reporterul:
- Dle, stiti ca pentru prima data in istorie America are un presedinte negru?
- Fugi dom’le de aici… e imposibil…
- Nu, serios…
-Hai dom’le, lasa-ma in pace… traim in America si asa ceva e imposibil…
- Uitati ziarele ce titluri au: New York Times - “Barack Obama - Primul presedinte de culoare de la Casa Alba”, Washington Post - ”Pentru prima data un cetatean de culoare ajunge presedinte”…
- Extraordinar… e incredibil… tare mandru trebuie sa fie stapanul lui…

Geist spunea...

Pentru "razboinicul luminii stinse".
Cred ca nu stii despre ce vorbesti. Huginn nu a fost si nu este niciodata singur.

Anonim spunea...

"Razboinicul", chiar si cu lumina stinsa, a avut ceva de treaba azi noapte. A argumentat, a contraargumentat, a dat sfaturi „vitejesti” (a se vedea articolul anterior), apoi si-a dat dreptate singurel... ca deh, macar un sustinator sa aiba si el.

In mintea lui... neluminata (si sigur nu e din economie de energie), marii revolutionari se vad scriind pe bloguri, pe logica simpla (mult prea simpla... dupa vorba, dupa port): cine nu scrie (asa ca el - viteazul si razboinicul) sigur sta ascuns dupa dulap sau dupa fusta nevestei.

Cu astfel de vitezi, care striga la razboi avand gura plina cu placinte, sindicalistii pot sta linistiti: „razboinicul” vegheaza (probabil ca nu avea somn… in serviciu)!

Anonim spunea...

cu parul alb ai dreptate 03.13,de copil ce sa mai zic,speram totusi ca o sa vina vremuri si mai bune pentru ca am ajuns de rasul lumii.in ritmul acesta cred ca o sa se faca puscarii private.

Anonim spunea...

La Iasi astazi se cautau oameni pentru a veni duminica la votul detinutilor. Nimeni nu a vrut sa vina duminica de-acasa. Ma intreb ce solutie va gasi penitenciarul. Va obliga angajatii sa faca ore suplimentare neplatite? Nu va veni nimeni. Bravo lor. Nu are nimeni ce sa le faca. Tineti-va tare baieti. Nu ne intereseaza votul detinutilor. Care va fi obligat sa vie de-acasa ne va spune si noua cine l-a fortat si-l vom injura cu totii aici.

Anonim spunea...

A inceput forfota in penitenciare de cand FSANP a dat semnalul de lupta. Oamenii au raspuns pozitiv chemarii la greva. Cred ca ne-a ajuns!

Anonim spunea...

ar trebui o greva generala si pentru persoanele care nu sunt membre sindicat si sunt afectati de sistem.

Politist penitenciar spunea...

Aşa, băieţi! Mai bine mai târziu, decât niciodată! Dacă vom dovedi că suntem o forţă, nu ne vor mai umili. Dacă ne vom şi maturiza, vom descoperi profesionalismul şi demnitatea.

razboinicul semiintunericului spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Bobby Fischer spunea...

Domnule Huginn, îmi permit să vă adresez o sugestie şi o întrebare.

Sugestia rezidă din subiectul articolului şi din culisele muncii sindicale. Vă propun să aduceţi la cunoştinţa tuturor cârcotaşilor aspecte despre munca susţinută a liderilor celor două sindicate reprezentative la nivel de sistem penitenciar, despre întreagul sprijin acordat unităţilor penitenciare la renegocierea statelor de funcţii, în vederea menţinerii actualelor funcţii şi crearea unora noi, în funcţie de necesităţile reale. Pentru modul în care domnul Sorin Dumitraşcu înţelege să lupte cu staff-ul ANP-ului, tot respectul. Sunt aspecte care merită evidenţiate, fără nicio falsă modestie pentru că sunt cu adevărat reacţii sindicale.

Întrebarea e mai simplă (răspunsul pare mai complicat): atât de tare v-a deranjat discuţia în contradictoriu purtată cu Poliţist penitenciar încât aţi decis eliminarea blogului cu acelaşi nume de la rubrica de recomandări? Mi-ar plăcea să cred că ori care alte considerente au stat la baza acestei decizii, acestea sunt juste, raţionale şi echilibrate emoţional.

Cred că sunteţi de acord că este loc de mai bine atât la "ei", dar şi la "noi" şi că orice propunere, venită de la orice lucrător penitenciar, trebuie ascultată şi - după caz - luată în considerare? Democratic vorbind... (asta a fost o întrebare bonus şi retorică pe deasupra)

Anonim spunea...

buna seara. pentru cei de la PLOIESTI
,care o sa cititi penifestul in seara asta sau maine dimineata la servici si sunteti nemultumiti,si comentati. sunteti dispusi pentru declansarea unei GREVE. daca da sa vedem o reactie din partea dumneavoastra.
si pe Penifest si tot este bine.

Anonim spunea...

@ 02.12.2009 17:13:00

Sau celui care se crede razboinicu' lu' peste:

Esti sinistru si patetic
Un delirul sfasietor,
Galgaitul tau eclectic
Ma gadila la… profundor.

By the way, varză de bruxelles, speaking of mistakes, la mine s-a strecurat un “z” in loc de un “j”, la tine am obosit numarand “perlele”, aşa că ciocu’ mic, “academiciene”!

Anonim spunea...

Chiar daca avem probleme serioase in sistem -lipsa banilor ,noi ne angajam in dispute personale pe blog,total lipsite de sens,cu tot felul de jigniri.Normal ar fi sa stringem rindurile,membri de sindicat, alaturi de cei carora cotizatia li se pare o suma mare,iesita din comun.Sa dam dovada ca suntem o masa unita de lucratori-indiferent de sectorul din care facem parte si sa demonstram celor care ne conduc:ANP-MJLC,ca putem si suntem in masura sa fim o categorie de lucratori care trebuie luata in seama de autoritati.Este nevoie mai mult ca niciodata de SOLIDARITATE. PENTRU CEI DIN ANP CARE VOR SA MA TREACA PE LINIE MOARTA,PENTRU CA AM ASTFEL DE ATITUDINE-LE SPUN CU TOATA SINCERITATEA CA EFECTIV NU MAI PUTEM REZISTA,IAR CEL CARE A POSTAT ESTE LIDERUL GRUPEI SINDICALE GALATENE-----PAZNICUL TEMNICERUL GARDIANUL SAU CU VOIA CELOR DIN PRESA SI TELEVIZIUNE ----ASP---HILOHE RADU.O seara placuta tuturor lucratorilor din sistem,daca mai poate fi vorba de asa ceva in cazul nostru.

Anonim spunea...

HUGINN...te rugam sa ne spui ce putem face, sau cum putem sa refuzam, prezentarea in cursul zilei de duminica la serviciu...cum ne poate obliga sa venim la munca daca nu dorim....

Anonim spunea...

Mai fratilor , acum este momentul decisiv sa ne unim fortele si sa dam jos ANP-ul, putem functiona si fara ANP (CAPUSA CARE NE-A SUPT TOATA SEVA SI PUTEREA DE MUNCA)!!!!
Chiar si in unitatile de Penitenciar este suficient un singur Director si doi adjuncti.
Fiecare isi face treaba lui indiferent de sectorul de activitate, daca este motivat (adica si bine platit).

JOS FUNCTIILE DE CONDUCERE:

- DIRECTOR ADJ. PAZA
- DIRECTOR ADJ. LOGISTICA
- DIRECTOR ADJ. REINTEGRARE
- COMANDANT DE SECTIE INTERIOARA SI EXTERIOARA
- SEF DE TURA
- SEF BIROU LOGISTICA SI ALTE SECTOARE,
- SEF APLICARE REGIM
- SEF SECTIE
SEFII DE DIFERITE SERVICII,
- si alte functii de sefi...

Stimati colegi,
Aici sint banii de echipament, aceste functii sus mentionate majoritatea sint imputernicite, de unde sa mai fie bani pentru voi micii muncitori de pe sectiile de detinere si puncte de lucru ???
A .. era sa uit delegarile in zone exotice, datasarile (aici se dau bani nu gluma), bani de chirii, decontari de transport si alte , multe necunoscute...

NU TREBUIE SA MAI TACETI, OAMENI BUNI, UNITI-VA CA ALTFEL VA FI SI MAI GREU, PENTRU BALA SI AI LUI LE ESTE FOARTE BINE!!!!!!!!!!

Membru' spunea...

Imi pare rau sa vad ca nu avem pic de maturitate.In loc sa ne sprijinim, noi ne corectam greselile.
Credeti ca ptr. o lupta este novoie numai de academicieni.Stiu ca o sa se gaseasca cineva sa ma corecteze dar TREBUIE SA FIM UNITI!Comportamentul (verbal) unora care se ascund sub semnul anonimatului nu face decat sa ne arate cat de putin am evoluat.Stiu ca putem sa fim o forta dar nu singuri ci numai uniti.
Trbuie facut ceva, acum in ceasul al 12-lea!
P.S.: Hai sa lasam Adminul sa ne corecteze daca considera ca trebuie corectat.Trebuie sa incetam a mai fii asa sensibili si plini de noi (egoisti).
Respect !
CIPRIAN

Anonim spunea...

dom IFTINCA este demnul urmaş al celui roşu în obrăjori(domnu stan cel de tristă amintire, dacă aţi uitat cumva)
nu este nicio diferenţă între ei
cei care au fost la târg şi-au dat seama imediat
chiar dacă cedează la un moment dat, ameninţă că tot cum vrea el o să facă
sfidează pe oricine, chiar şi pe mai marii lui
oare să fie lăsat de capul lui
chiar se pricepe la toate
credem că statele se fac în altă parte decât la anp
dacă a lucrat cu Roman crede că ştie tot, dar generalul avea vreo 30 de ani de muncă, el mai puţin de 10
nu tot ce zboară se mănâncă
sau oare este doar ţapul ispăşitor
orice este posibil
atenţie domnilor directori generali, să nu fie şi invers

Anonim spunea...

Cum ? La serviciu aveti internet ? Nici vorba sa avem asa ceva... UN ALT DREPT INGRADIT TUTROR CELOR CARE CHIAR AU NEVOIE DE INTERNET LA SERVICIU. In unele unitati au numai directorii si cei cu pile sau trecere mare la director sau informatician, alte birouri nici vorba de internet, mai degraba vor avea ppl decat compartimentele, dar oare panaa cand atata umilinta si drepturi ingradite ,pana cand e posibil in acest sitem asa ceva, rad alte categorii d eoameni de noi ca nu avem INTERNETUL ! Mi-e rusine sa spun asta ca noi nu avem SI CHIAR SUNTEM UN BIROU IMPORTANT...

Anonim spunea...

Lasa ca am vazut purtatoarea de cuvant de la noi citind reviste pentru femei pe internet si retete culinare in timp ce mie nu mi s-a aprobat cont pe dgp acolo unde au numai smecherii.

Anonim spunea...

Politistii au primit banii pt echipament da nici autobuze electorale n-au oprit!
Blaga e catel de paza bun!
Predoiu nu exista asa cum e de dorit!
DPCT informeaza si pupa in...........ANP. Astia au luat fara plata????????

MOTOC spunea...

Nu doresc sa incriminez pe nimeni,si mai ales sa-mi atrag dusmani conducerea actuala ,atat a A.N.P. cat si cea a penitenciarului unde imi desfasor activitatea,dar este strigator la cer dispretul si bataia de joc la care sunt supus eu AGENTUL DE PENITENCIAR,cu studii militare de specialitate de 2 ani (ca si alti inspectori de penitenciar),si studii superoiare terminate(ca si alti ofiteri ANP),eu AGENTUL DE PENITENCIAR care prin natura functiei,ma bate vantul,ma bate ploaia,suport magariile ppl-ilor,zi de zi,ceas de ceas,nu va cer DOMNILOR COMANDANTI DIRECTI,DOMNILOR COMANDANTI DIN ANP,INTR-UN CUVANT DUMNEAVOASTRA CEI DIN CLASA ASUPRITOARE,va cer din partea dumneavoastra,CUVENITUL RESPECT,VA CER SA-MI RESPECTATI MINIMUL DE DECENTA SI BUN SIMT,MINIMUL DE DEMNITATE UMANA,minime reglementate prin L293,contactul colectiv de munca,si legislatia muncii din aceasta tara numita,R O MA N I A.Lasati deoparte lupta pentru scaunul personal,caci a venit vremea sa mai luptati si pentru cei care duc greul sistemului.Lasati dusmaniile intre dumneavoasta si uniti-va pentru apararea drepturilor oamenilor care si-au pus mari sperante in d-voasta,SPERANTE CARE SAU DOVEDIT PANA IN PREZENT DESARTE.

Anonim spunea...

Coleg anonim 20.03 as completa si cu functiile de ofiter situatii de urgenta, documente clasificate, achizitii, secretariat. Mai sunt si angajatii calificati "tractoristi in brazda" adica cei care se ocupa strict cu araturile de toamna. De ce nu sunt salariati civili si trebuie platiti ca "functionari publici cu nevoi speciale" dandu-le si sporuri?

Anonim spunea...

@anonim 10.42
Tu,draguta, lucratorule, chiar te-ai ascuns dupa fusta nevestei, pe care o folosesti drept paravan pentru orice. Mai bine trimite-o pe ea la lupta,ca si asa gandeste pentru tine! Succes!Si dominatie!

Anonim spunea...

Felicitari huginn, felicitari teoroc si ceilalti reprezentanti sindicali. Va doresc sa fiti convingatori, intelepti si fermi, sa afle si ANP ca nu pot sfida 12.000 de oameni doar pentru ca ei au ajuns acolo cum bine stiu ca au ajuns(numiti si trasi unul pe altul, cu concursuri masluite, cum bine stie dom doctor). Suntem alaturi de voi . Sa fiti puternici si destepti. Bala si cu ai lui nu ne pot cumpara tacerea si nici nu ne pot impune sa fim obedienti doar pentru ca ei asa sunt.

BON JOVI spunea...

1 DECEMBRIE- ZIUA ROMANILOR,PARADA MILITARA IN CARE AU DEFILAT SI CEI DE LA POLITIA COMUNITARA!
NOI UNDE AM FOST?NOI NU EXISTAM PENTRU NIMENI,NOI ANP SUNTEM UN ABIS AL GUVERNULUI CARE INGHITE BANI PENTRU ALTE DESTINATII SI DACA AM FI DESCONSPIRATI ACELE DESTINATII VOR MURI!FACEM PARTE DIN SIGURANTA NATIONALA SAU NU?CATE STRUCTURI DIN ACEST APARAT NE CUNOSC?NOI NU AVEM VOIE SA AVEM DATORII LA STAT DAR STATUL CAND SI LE ONOREAZA PE ALE LUI FATA DE OM?STATUL CUM POATE FI PEDEPSIT?INCA MERGEM SI VOM MERGE PE EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM!

BON JOVI spunea...

DACA VA IESI BASESCU PRESEDINTE MONICA MACOVEI CE MINISTER VA PRIMI?OARE UNII SE VOR BUCURA SAU VOR PLANGE?FACEM GREVA SA VORBIM CU CINE?CINE NE ASCULTA?
CA SI PANA ACUM!!!!

Anonim spunea...

By the way, lucratorule 18.52, te-as recunoaste oriunde. Dar imi place cum ti le zice cineva. Asa te nimereste de parca te-ar stii.
Mai incearca, mai incearca, aproape te remarci. Mai ai putin si scapi de control. Sase, vine!

Anonim spunea...

Liderii de sindicat au cu totul alte interese. La Iasi liderul de sindicat este seful serviciului siguranta detinerii, aservit conducerii fara a iesi din cuvantul acesteia. Cand sindicalistii au avut ceva de spus a avut grija sa faca planificari in serviciu in functie de cat de mare le-a fost gura si s-a tinut de capul lor impartind pedepse. Asta da comunism.

Anonim spunea...

minunatule de la 10.42 si 18.52, esti prea bun, ma predau, nu pot tine pasul cu tine. pacat ca nu stim cine esti, sa fi dat comanda de-o statuie din gips. cu conditia sa o feresti de maidanezii de la tine din sat, ca stii ca gipsul nu rezista la substante acide.
In alta ordine de idei, va felicit , domnilor,pentru intentia de a incepe mitingul. A aparut deja stirea pe tv.Mult succes.

Anonim spunea...

Iftinca este cumva acel gheorghe care decide destinele tuturor lucratorilor din sistem? Ce-l recomanda pe acest "costum ieftin@ sa dispuna de destinele a mii de oameni din aparatul nostru, stie careva?

Anonim spunea...

Bon Jovi :1 DECEMBRIE- ZIUA ROMANILOR,PARADA MILITARA IN CARE AU DEFILAT SI CEI DE LA POLITIA COMUNITARA!
tu aveai uniforma sa te prezinti la parada ? TU AI VAZUT DOTAREA POLITIEI COMUNITARE ?
NOI CE AVEM ?

Anonim spunea...

Sigur si cei din DPCT au fost in fara plata dar ei au sarbatorit prin munca!
Au informat!

Anonim spunea...

http://ziarero.realitatea.net/1259748881-Sindicalistii_din_penitenciare_decid_daca_fac_greva_seful_ANP_spune_ca_nu_au_motive
Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, a declarat miercuri, pentru NewsIn, că drepturile pe care le cer sindicaliştii nu sunt restante şi că n-au motive să facă grevă, după ce aceştia au anunţat că decid, miercuri, dacă vor declanşa greva în sistemul penitenciar.

Ioan Băla a declarat, miercuri [2.12.2009 ], că ANP nu a renunţat la chirii, că a plătit prime de vacanţă şi o parte din orele suplimentare şi că sindicaliştii "n-au niciun motiv să facă grevă".

Anonim spunea...

Oraseanului" 20:44 si 20:50

Gura postacului adevar graieste. Adevarul este ca maidanezii de la mine (din sat) nu se pot compara cu maidanezi ca tine.

Cata demagogie! "Razboinicul" indeamna la schimbare, constata intentia de miting si... si... si ureaza mult succes! Curat murdar, neicusorule! “Tradare sa fie, daca o cer interesele sindicatului, dar s-o stim si noi!”

Anonim spunea...

am vazut eu bine sau platit orele suplimentare ?LA CARE PENITENCIAR PT CA MI SE PARE CA LUCREZ LA UN CIORAP

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Cenzurati putin expresiile de genul "Chiar vrei una peste bot ".
Dorel este un baiat de nota zece nu este sluga lui Becheanu functia pe care este acum este aceiasi cu cea veche ( sef birou ) in plus de asta a pierdut la salariu .

Politist penitenciar spunea...

Huginn, faptul că ai publicat comentariul anonimului de la 22.19 nu-ţi face cinste. Solicit să-l ştergi. Încalcă cel puţin una dintre regulile de postare.

Politist penitenciar spunea...

Sa inteleg ca nu vrei sa stergi comentariul jignitor scris de respectivul anonim.

Anonim spunea...

Hai ca ai tupeu militeanule penitenciar. Pe bune ca incalca regulile? Ce ne poti spune de ale tale? Toate se pliau pe subiectele dezbatute? Parca era una dintre reguli? Ai un tupeu fantastic. Astept sa-ti ceri scuze de la toti liderii de sindicat pe care i-ai acuzat ca fac blaturi cu conducerea ANP-ului. Acum ca sindicatele au obtinut promisiunea, in 24 de ore,ca se va da o suma considerabila pe echipament, te face sa te simti intr-un fel anume? Cred ca nu. Nesimtirea pe care ai afisat-o pe acest blog spune multe despre tine.
Nu m-am bagat in disputele pe care le-ai avut pe acest blog dar simteam nevoia sa-ti spun ce gandesc despre tine. Nu ai habar ce munca sindicala e in spatele acestor mici realizari.Asa ca astept scuze. Nu fata de mine ci fata de cei care fac aceasta munca ingrata benevol. Fara interese materiale sau de alta natura ci pentru ca pur si simplu cred in ceva.

Anonim spunea...

Ar mai trebui sa isi ceara scuze si fata de lucratorii pe care ii jigneste gratuit, sub anonimat, ca de obicei.

Anonim spunea...

Militeanule dupa ce jignesti toti sindicalisti vii si faci pe eroul poate ai uitat de unde ai plecat tot de pe penifest; de ce nu tia-i facut matale blog inainte de a trece pe la huginn? Poate ne spui si asta.

Anonim spunea...

@anonim 9.25
Aveam o impresie mai buna despre tine, dar probabil m-am inselat.
Imprastierea raului nu e o solutie. Sa ne vedem de ale noastre.
Tot anonim?

Anonim spunea...

Militian penitenciar, asteptam scuze. De nu ,cum vad un comentariu de-al tau, te porcaiesc.
PS. Te-ai mai lisnistit acum cand ai auzit ca primesti ceva bani pe echipament? Hai ca te-ai potolit foamea din gat !

politistu` cap patrat spunea...

militianul penitenciar se prezinta-pe blogul lui- ca iubitor de comedii scurte. Da` alea lungi de ce nu-ti plac, tovarasul militian, iti pierzi usor rabdarea sau obosesti prematur?
In plus, observam la acest erudit al parnailor ca citeste plesu, liiceanu si alti autori despre care, daca il intrebi in detaliu, pun ramasag ca habar nu are. Daca din Minima moralia - sanchi- nu ai invatat nimic pentru ca este prea grea pentru tine, puteai sa inveti de la Savatie Bastovoi sa fii un pic mai smerit, mai geniule pustiu! Bai, frate, unii dintre noi sunt atat de indragostiti de propria persoana (limitata), incat pierd notiunea de penibil.
Auzi, militianule de puscarie, daca vrei sa stii, eu sunt mai tare ca tine. Pe langa Plesu, Liiceanu, si Bastovoi(am uitat de Dan Puric, ca e la moda si trebuia musai sa-l citesti si pe asta , nu-i asa?), eu mai citesc si Patapievici, na. In plus citesc din marele Coelho,plus Sandra Brown. Ei, ce mai zici, sunt mai erudit decat tine, nu-i asa , politistu` lu` peste? Si ca sa -ti dau lovitura de gratie, sa stii ca mie imi plac comediile lungi.

Politist penitenciar spunea...

Daca am ceva să-i spun lui Huginn, am să o fac, fără să fiu invitat de postaci.

Vezi, Huginn, despre acest postac şi de încă vreo doi ţi-am scris că râd de se prăpădesc.

Nu am de ce sa regret schimbul de replici pe care l-am avut cu Huginn. Până la urmă, criticile pot să aibă efecte pozitive,iar Huginn este un om care poate să preia chiar şi ideile formulate prin critici. Pentru aceasta şi pentru determinarea cu care a început lupta cu adevăratul adversar, îl felicit.

Tu,însă, postacule frustrat, rămâi cu ruşinea că ţi-ai băgat coada aia îmbârligată şi ai aruncat săgeţi otrăvite în stânga şi în dreapta, ca un diversionist ieftin.

Am înţeles că ai simţit nevoia să-mi spui ceea ce gândeşti despre mine. Ştiai cum mă găseşti. Nu ai îndrăznit? Pe blog eşti mai viteaz (da,da, aici se scrie cu "z")?

Anonim spunea...

Capul... (l)a patrat 03.12.2009 17:49:00

"Bai, frate, unii dintre noi sunt atat de indragostiti de propria persoana (limitata), incat pierd notiunea de penibil."

Faptul ca recunosti ca-ti pierzi notiunea de penibil (din cauze sentimentale!), m-a impresionat profund.

Cum era titlul filmului ala: "Sa mori rănit (penibil) din dragoste de... tine"?

Cand ma gandesc la tine, nu ma pot decide cum ti s-ar potrivi mai bine: militian de puscarie sau puscarie de militian? Mare enigma! Dar poate imi spui dumneata (pardon, scuzati!) "cum vă place". La cat de "mult zgomot pentru nimic" faci, trebuie aplicata "masura pentru masura".

Ups! Astea parca sunt din batranul Will, si nu fac parte din lectura "obligatorie", nu?

Anonim spunea...

SINCERE FELICITARI SNLP PT. SUPLIMENTAREA BANILOR DE ECHIPAMENT.Cu stima-un carcotas membru SNLP

Anonim spunea...

Esti si devii din ce in ce mai penibil militean penitenciar. Acum o scalzi pe langa Huginn , o dai ca si cum i-ai facut o mare favoare. Esti pur si simplu penibil.Ar fi mult mai simplu daca ai spune ca ai gresit fata de toti oamenii care pun umarul la construirea si sustinerea sindicatelor. Devii jalnic si deja iti aud plansul de fata batrana ramasa nemaritata. Asta ca sa nu te mai numesc solcanita.

Anonim spunea...

@ 03.12.2009 22:51:00

Ia spune-ne tu, "mare" si "viteaz" luptator, unde ai pus propriul umar "la construirea si sustinerea sindicatelor". Asta asa, ca sa afle tot poporul si sa nu te considere doar unul cu gura multa si sparta.

Edy spunea...

@22.51

Spalacitule, fa pasi la alta masa! Frustrat ca tine nu e decat celalalt postac amarat cu care faci pereche.

Anonim spunea...

Multumim SINDICATELOR care azi nu au cedat in fata parintelui adulterului si au anuntat continuarea grevei. Bravo lor si ar trebui sa-i sustinem pana la capat.

Anonim spunea...

Au primit însă în urma negocierilor plata echipamentelor pe 2008, premiul anual (al 13-lea salariu) pe 2009 şi promisiunea că vor putea fi îmbunătăţite condiţiile de muncă din penitenciare prin folosirea, în proportie de peste 90 la sută, a fondurilor realizate din venituri proprii.
Deocamdată sindicaliştii au renunţat la grevă în urma drepturilor obţinute.
Discuţiile vor continua şi cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, în cadrul Comisiei pentru dialog privind activitatea sistemului penitenciar, în formatul Ministerul Justiţiei – ANP – Sindicate.Iata stimati colegi ce posteaza ANP cu un tupeu de nedescris,aproape ca refuz sa cred ca au avut atata tupeu si nerusinare