Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 11 decembrie 2009

Context

Până se organizează colegul Cezărică cu postările și până când o să ne delecteze cu stilul dumisale inconfundabil, voi apela la cutiuța cu amintiri din tinerețe. Să vedem deci...

Se face că eram la finele anului 2007 și că tocmai se dăduseră niște megaprime de Crăciun. La ștabi s-a dat mai mult la negri mai puțin (după obicei), dar s-a dat și toată lumea a primit sărbătorile cu bucurie, deși prostia și agresivitatea domnea autoritar în ANP. Veți spune desigur că nu s-a schimbat nimic cu excepția primelor, și probabil că așa e. S-au schimbat doar culorile.

Imediat după fericita îngreunare a cardului de debit o colegă își plănuia fericită cheltuiala și distracția, iar eu aflându-mă în treabă și lovit de o criză de conștiință - recunosc era și ceva invidie la mijloc - am întrebat-o dacă-și imaginează cam ce efect va avea ritmul ăsta de cheltuire a banului public pe termen lung.

Evident că am primit exact ce meritam: privirea năucă urmată de o replică pe măsura indiscreției comise. Atunci m-am îndârjit ca un veritabil Moromete și i-am explicat chiaburiței cum cred eu că devine cu impactul ăsta pe termen lung și cum e cu politicile pro-ciclice pe care le tot critică FMI... am atacat adicătelea cu toată artileria și am trimis și diviziile de blidate ca să-i înfrâng cerbicia. Rezultatul: am schimbat vorba că altfel ne certam.

Acum mă întreb dacă nu cumva avea dreptate și dacă mecanismul ăsta de apărare nu e unul normal. Un fel de "trăiește clipa așa cum o fi și dup'aia vedem noi ce mai facem". Poate că da, poate că nu. Nu știu.
***
La începutul anului mai mulți, inclusiv subsemnatul, credeau că domnul Pogea habar n-are pe ce lume trăiește și că va urma un an extrem de greu. Până la urmă s-a confirmat și că avem un Guvern și că avem un Pogea, la fel de habarniști. Partea proastă e că nu mai contează acum și că, dacă e să ieșim din rahat, trebuie să punem toți umărul (mai puțin guvernanții demiși nu demult).

Povestea cu care am inceput mi se pare acum ilustrativă pentru perioada când se accepta orice politică consumeristă în defavoarea investițiilor serioase, așa cum acum se practică tot felul de strângeri de curea (mai puțin pentru guvernanții amintiți, nu vă speriați) în defavoarea unei construcții pe termen lung.

Și, care-i treba o să ziceți? N-am descoprit America. Japonia pe care o lăudam acum un an a investit mii de miliarde de dolari în economie, iar rezultatele au fost atât de bune încât acum trebuie să tempereze deflația și productivitatea (o problemă majoră și asta). La noi e invers, avem guvern care cheltuie bani doar că ne chinuim să temperăm inflația și să fim cât de cât productivi.

ANP-ul nu face excepție. Generali cu vise de preamărire, economiști șefi vânzători de lozuri, șefi de resurse umane cu idei puține dar fixe, directori cu capul plecat, consilieri ministeriali cretini, secretari de stat cu avioane, minștri independenți cu cine dă mai mult. Cam ca la Zoo, doar ca spectatorii sunt închiși cu dobitoacele.

19 comentarii:

Anonimul 170.2009 spunea...

Avem cateva stiri proaste pentru dl. chestorand...
Adica, daca se poate spune doctorand, chestorand de ce ne-ar deranja auzul ?. Vom apela la pilde de nota 7, ca sa fim mai bine intelesi. Reaua credinta este, deja, documentata. Sa nu va intrebati, cand veti mai face cerere de avansare la gradul de chestor, ce a facut sistemul pentru dvs. S-ar putea sa fiti dvs., d-le doctor chestorand, consultat despre ce parere aveti in legatura cu o buna parte a sistemului acesta si oamenii care il compun. Intrebari vi se vor mai putea pune si despre aversiunea dvs, fata de unele dintre legile si institutiile statului, cum ar fi: Parlamentul Romaniei ori Presedintele Romaniei care promulga legi, printre altele, ori fata de acte normative subsecvente (decizi, ordine, criterii etc.) precum si despre o anume categorie de salariati. Examinarea nu inseamna concurs, vezi cazul 2006, peretii au si ochi cateodata, nu numai urechi, iar nota 7 poate fi ceva relativ, la fel cum relativa este si viata unor cetateni in functii de conducere ori comparatia examinare ANP- accedere la Oxford UNiversity. Daca aveti probleme de logica, nu va razbunati pe saracii oameni care fac aceeasi munca in conditii mizere ca si ceilalti palmasi si infrunta zilnic riscurile care decurg din munca cu pepeleul. O parte dintre noi nu a comentat pana acum despre bastonul de maresal din ranita dvs. dar daca veti crede ca suntem la mana dvs. si ne veti putea "fragezi' dupa bunul plac, veti avea o surpriza ca si chiorul va incepe sa vada, si surdul va incepe sa auda, si mutul va incepe sa vorbeasca. Si inca ce va vorbi, va avea luni de zile de marturii, de spus. Ar putea chiar sa puna motul pe cocot si sa va faca legatura cu ong-urile din partea de vest. Asadar, va rugam sa pastrati parerile proaste despre noi pentru oglinda din baie iar noi vom ingropa bastonul razboiului. Altfel, vom fi nevoiti sa dezgropam bastonul (de maresal ori nu) pentru plimbari pe malul Begai.

Anonim spunea...

ieri se faceau calcule cam cati bani mai trebuie si cereau suplimentare de fonduri la anp si contabilii cu echipamentul faceau niste calcule.se da ceva pina la urma din echipament? de ce aceasta dezinformare continua in acest sistem?

Anonim spunea...

Bravo domnule anonim, jos palaria...

Anonim spunea...

am vazut ca baselu citea la "confruntarea" de dinaintea alegerilor scrisori ale oamenilor necajiti. Nu ca noi am fi necajiti dar am putea sa- i adresam si noi, prin intermediul reprezentantilor sindicali, o scrisoare deschisa prin care, asa intr-un mod simplu, pentru a intelege,sa-i aducem la cunostinta cate ceva despre noi. Si anume: cati suntem, in ce conditii lucram, ce atitudine au sefii nostri, etc. Putem incerca, nu ca am rezolva neaparat ceva dar daca nu incercam ...
M-am inspirat din modalitatea de adresare, la presidentie si alte foruri, a ppl care ne tot reclama iar "forurili" ii cred pe ei. Poate merita sa incercam!

Anonim spunea...

Bine le zice anonimul170/2009.Nu ca ar fi pe placul meu, dar aceasta este realitatea.Unitatea de masura pentru aceeasi functie, cu aceleasi studii, vacanta, cu aceeasi fisa a postului este dintr-o data alta pentru cei mici si negri si urati...(si, desigur nu este printre ei niciun protejat(a se citi "protejata")asa cum au fost unele cazuri in 2004, 2006!Dle doctor... si biroul elaborare acte pe care-l pastoriti, de cand e un ordin mai restrictiv decat legea?In lege spune examinare si nu examen!!!Pentru o mai buna intelegere:functia cu studii superioare tot asa ramane, cea cu studii medii la fel, deci nu se promoveaza, se transforma!!!Nu stiti sa va valorificati oamenii din sistem, umilirea celorlalti este pentru voi stare de fericire!

Anonim spunea...

La Spital Tg Ocna s-au gasit doi colegi care au gripa ANH1 desi mai multi colegi au fost raciti in ultima perioada.
Lipsa de preocupare a conduceri a ANP pentru a se trimite vaccinurile in Spitalele arondate ANP a facut ca multe cadre si ppl din cadrul acestor unitati sa fie suspecte de gripa ANH1.
Cine va suporta toate cheltuielele pentru tratarea acestor persoane?
Domnule Dir. gen . ANP nu credeti ca era mai usor sa prevenim aceasta situatie prin dotarea Spitalelor cu VACCIN asa cum s-au luat masuri in Spitalele din cadrul Ministerului Sanatatii.

Anonim spunea...

Incep sa apara organigramele "aranjate" de ANP in curtile unitatilor. Despre asta de ce nu vorbiti domnii mei? Sa afle colegii nostrii din sistem ca organigramele intoarse in unele unitati sunt decimate, sunt posturi care dispar cu tot cu oameni , sunt servicii injumatatite (cu cadre incadrate pe posturile respective). Aceiasi oameni care pun intrebari de genul "doar nu faceti reparatii curente in fiecare an in unitati", aceiasi oameni ne "fac" structurile. Serban, Bala, Celmare, Ragea, Costas si care dracu specialist mai exista in sistem asta, astia or sa ne mazileasca numai pentru a da ei bine in ochii ministrului. Poate ar trebui sindicatul sa fie atent (indiferent despre care vorbim), s-ar putea ca ce ni se da acum sa ne iasa prin nas, anul viitor. In rest,numai bine

Anonim spunea...

Daca vrei nepot de Celmare te ajutam sa mergi cu DOMNUL unde crezi ca poti face ce vrei,adica la Braila.Tu stii doar ca ai cumparat vin de la cadre si ai platit jumatate de cantitate, in ceea ce priveste scoala,pe undeva pe la popota,iar ofiter ai ajuns cum ai ajuns [adica un fel de apel al bocancilor]Mergi cu domnul nepot neinstruit,caci nu mai ai sprijin la locul actual de munca.AU RIVEDERCI.Inca o proba ptr parchet TIFLA DIN NASTERE.

Anonim spunea...

http://sivbarceamare.blogspot.com/2009/12/paradoxuri-de-barce-mare-episodul-1.html

Anonim spunea...

ATENTIE,ATENTIE ,ANP-sti
Gripa ANH1 a sosit si in PENITENCIARE,tot mai multi PPL si CADRE au inceput sa se inbolnaveasca de GRIPA.
DOMNULE DIR. BALA CAND VOR SOSI IN UNITATI VACCINURILE??????????
DOMNULE DUMITRASCU S-A DISCUTAT CU CEI DIN COND.ANP DESPRE VACCINAREA CADRELOR?????

Anonim spunea...

astept si eu sa bag cardul.... si sper sa nu fac apoplexie de ce am sa gasesc....
oare ce suma nu o sa se regaseseasca in cadr-pentru cele 26 ore fara plata?

bogstegol spunea...

care imi zice si mie cate ceva despre noii incadrati ..cam ce leafa si alte beneficii..cine e binevoitor

Anonim spunea...

care imi zice si mie ceva despre leafa pt cei nou anmgajati din 15 dec, si ceva beneficii

Anonim spunea...

cine imi zice cate ceva despre noii debutanti,,leafa si sporuri

Anonim spunea...

ce vor face cadrele din penitenciarele unde contabilii au raportat zero ore suplimentare desi sunt ore suplimentare de platit in anul 2009?

Anonim spunea...

Statele de organizare se matrasesc dupa cum vor directorii de unitati vezi doamne dupa intrunirea consiliului de conducere.

Cea mai mare greseala a facut Directorul General al ANP lasand la latitudinea directorilor politica de resurse umane.
Pai domnule Director General,
sedintele consiliilor de conducere din unitatile penitenciare sunt o mascarada totala.
Directorul propune si ceilalti stau ca momaile nimeni nu spune nimic de frica razbunari.

D-le Director General ,daca doriti o analiza temeinica veniti in unitati si stati de vorba cu oamenii nu cu directorii de penitenciare care fac analize si propuneri de state de organizare partinitoare fata de apropiati.

Anonim spunea...

...bah asta curiosu...debutantule...poi sa-ti spuna ala de te-o angajat bah...ca toti sunteti pilosi ce dreaq faci curent aiurea...mai faci si pa prostu...

Anonim spunea...

- Pentru ofiterii care au 6500Ron net/ acum iau salariu diminuat cu 50 Ron
- Pentru ofiterii care au 5500 Ron net /acum iau 5000 Ron
- Pentru ofiterii cu functii de executie de la 4500 Ron ronnet / la 4000Ron
- Pentru agenti de la 2500 Ron net / la 2100 ron
- Pentru agentii debutanti de la 1600 ron NET / la 1450 ron

Da este corect nu vedeti , egalitatea sanselor, da salArii unice EU NU VAD NICI O DIFERENTA , DUMNEAVOASTRA VEDETI?

Anonim spunea...

- Pentru ofiterii care au 6500Ron net/ acum iau salariu diminuat cu 50 Ron
- Pentru ofiterii care au 5500 Ron net /acum iau 5000 Ron
- Pentru ofiterii cu functii de executie de la 4500 Ron ronnet / la 4000Ron
- Pentru agenti de la 2500 Ron net / la 2100 ron
- Pentru agentii debutanti de la 1600 ron NET / la 1450 ron

Da este corect nu vedeti , egalitatea sanselor, da salArii unice EU NU VAD NICI O DIFERENTA , DUMNEAVOASTRA VEDETI?