Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 9 decembrie 2009

Aritmetica... și prostia contabililor de partid

Ieri am postat adresa prin care ANP modifică în minus cotele aferente echipamentului pe anul 2008. În medie fiecare funcționar public pierde din pix aproximativ 300 de RON, iar explicațiile sefilor ANP sunt destul de străvezii.

ANP susține că s-a facut calculul la pretul de achizitie nu la pretul folosit de cei de la MApN ca până acum. De ce s-a făcut așa nu ne mai spune.

Prima întrebare ar fi, care preț de achiziție că nu s-a mai cumpărat sau comandat echipament din 2006 - 2007. ANP n-a cumpărat echipament, nici mai bun nici mai rău, nici mai ieftin nici mai scump. Pur și simplu nu s-a cumpărat echipament. Așadar, care preț de achiziție?

Credeți totuși că recalcularea e doar o coincidență? Sau, are ceva de-a face cu speranța șefilor noștri mai mari că vor închide astfel gurile celor care își cer drepturile restante? N-ar fi prima dată când Pinocchia (Ioana Șerban, domnu' Cel Mai Mare), îndoaie matematica la ordin.

S-a întâmplat astăvară când după spusele teleghidate ale șefului ANP eram nababii sectorului public. S-a întâmplat la calculul zilelor fără plată, când ANP a reținut bani pentru o lună când trebuia să rețină pentru jumătate. De ce nu s-ar întâmpla și acum când greva bate la ușă și șefii n-au prin ce văgăuni să se ascundă.

Unul dintre cele două sindicate reprezentative, deja solicită recalcularea cotei astfel încât personalul să nu fie în jecmănit ca preț pentru păstrarea scaunului directorilor. Cel mai probabil habarniștii (Firinel 'NoCV' Ungureanu și Ioana 'Pinochia' Șerban domnu' Cel Mai Mare) finantelor sistemului penitenciar vor susține cu tărie că n-au greșit.

Așa au făcut și cu zilele fără plată. Acum au ceva emoții, organele de urmărire penală fiind deja sesizate pentru semnatarii inepțiilor cu aer superior de Bucale' transmise în penitenciare. Poate scapă, n-ar fi de mirare. Au totuși destule explicații de dat și au și de ce să se teamă.

Tot tupeul și tot lipsa de bun simț sunt de vină, bată-le să le bată. Și ce dovadă ar fi mai mare decât încercarea catârească de a manipula matematica și contabilitatea... științe exacte dacă nu ești spion de fel ca Tibilică sau vânzător de lozuri în curtea lui Chiuariu, ca Ioana.

PS Știți cât de proastă (iertare, e singurul termen potrivit pentru Pinocchia) e femeia asta? Foarte. Într-o ședință i-o retează unui director de penitenciar cu replica "Hai domne' că doar nu aveți reparații curente în fiecare an!?" Rezultatul: șoc și groază (vorba americanului). Femeia asta e directorul economic al ANP.

33 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru cei care se afla in concediu fara plata si doresc un moment de relaxare, sa vina joi 10.12.2009 la teatrul Tineretului Metropolis pentru vizionarea unei piese de teatru ^ CE BINE-MI PARE CA LUATI MEREU TEAPA^ in regia lui Catalin Bejan.
De cind a venit la ANP si-a descoperit vocatia de mare regizor, joaca teatru cu hoti, are omu parale ca proiectul are fonduri numai pentru buzunarul lui.
Invitam si mas-media sa-l vada in toata splendoarea nu de alta da poate il vede Madona sa faca cu el un videoclip.
BIP ... mai artistule !

Anonim spunea...

Domnule HUGINN,
Va rog sa ne spuneti cu cat ati redus dvs."cota"de bani ptr.echipament atunci cand erati dir. gen. adj.
Va multumesc.

Anonim spunea...

"inteligenta se plateste,prostia se exploateaza"
SUCCESURI.

Anonim spunea...

Despre marele MOISIL,se povesteste ca la un moment dat,vazind o lucrare ff. proasta a unui student,l-a chemat la catedra si l-a pupat pe frunte,spunind;
"Acum te poti lauda ca ai fost pupat in fund de MOISIL"
Nedumerit studentul ii spune"maestre, dar m-ati pupat pe frunte,nu inteleg"
Atunci maestrul ii explica "da,dar tu cind ai scris lucrarea ai gindit cu fundul nu cu capul"
Vine intrebarea "cu ce au gindit cei care au luat masura reducerii banilor ptr. ecipament"

Anonim spunea...

La Slobozia toti membrii sindicali au semnat ptr. GREVA.
Deja circula un zvon ca ptr. 2008 (echipare)vom primi maxim 100 RON.
Am ajuns bataia de joc a ANP.
Sunt de parere ca singurii vinovati sunt sefii sindicali care ''au pus botul'' prea repede la vrajelile lui Bala & company.
Rezulta, ca nu avem niste sefi sindicali competenti, ci doar niste ''botanisti'', de parca nu ar fi lucrat cu hotii ci ar fi angajati la scoala de fete.
Trebuia sa facem greva inainte de alegeri.Acum singura posibilitate ptr. greva ar mai fii in ziua de Craciun, ptr. a nu mai manca hotul chifteaua si gogoasa.Asa poate sensibilizam jmecherii(ca noi am cazut de...fraieri).
Cum spunea un coleg mai sus:''ne meritam soarta''
Sarbatori fericite!

Anonim spunea...

Citesc in fiecare zi comentariile voastre si ma minunez de ce puteti scrie. Lipsa de bani si orgoliile v-au intunecat mintea.Am ajuns sa cersim drepturile noastre legale pentru ca nu avem niciun pic de demnitate.Pentru un pumn de bani, bani care ni se cuvin legal, si pentru un post "caldut" ne-am transformat in neoameni.Atacam pe oricine, atacam in stanga si dreapta, aruncam cu noroi in cei care vor sa faca ceva bun.Ne-au cocosat cat ne-au pus pe umeri, umblam cu pantalonii rupti in fund, am ajuns de rasul hotilor, pentru noi ce conteaza DEMNITATEA?

Anonim spunea...

Cum sa sustina DUMITRASCU declansarea unei greve,cand pdl-ul a castigat Cotrceniul si el este un pdl-ist convins(de mamica lui MACOVEI,sustinatoarea lui BASESCU,care l-a numit dir. gen. adj.)
Adio greva,sau cel putin, nu acum,pana la validarea alegerilor.

Anonim spunea...

INTREBARE:
Se poate ca prin decizie a dir. gen. sa se modifice RETROACTIV SUMA DE BANI PENTU ECHIPAMENT?
Ce perere aveti d-na PIELEANU?
Unde este acel principiu al NERETROACTIVITATII?

Huginn spunea...

@ 09.12.2009, 11:27:00
www.fsanp.ro
Mai rasfirati baieti, mai rasfirati!

Anonim spunea...

Anonim,11.27.
Am mintit cu ceva HUG.?
Si vezi ca sunt singur,pluralul nu-si gaseste locul.
Multumesc ptr. ca ai lasat comentariul.

Anonim spunea...

Mi-am adus aminte de un citat celebru dintr-un film:"cand reusesti sa trezesti interesul publicului pentru ADEVAR....doar cerul il mai poate opri!".....cine mai respecta Constitutia...cine mai respecta cetateanul...cine mai respecta Romania?!

Anonim spunea...

Dupa cum observ....aveti spirit de observatie pentru slabiciunile umane...dar nu aveti stomacul obisnuit cu postul!Mai postiti si voi draga,ca este postul Craciunului!

Huginn spunea...

@ 09.12.2009, 11:55:00

Nu stiu daca ati mintit, daca suntet dezinformat sau daca dezinformati. Deocamdata realitatea va contrazice. Ar trebui sa insemne ceva.

Anonim spunea...

Va luptati cu morile de vant...soarta dvs. domnilor este hotarata de ai mai mari...Consolati-va si voi doar cu gandul ca pana si ei sunt trecatori!In rest, faceti-va treaba cat mai bine!

Anonim spunea...

Domnule HUG.
Vad ca la rspunsuri de genul"...nu am lovit cu pumnul....." va pricepeti,dar va rog sa fiti direct,da sau nu ?

Anonim spunea...

Cine aplica cu adevarat legea?!Cine respecta cu adevarat legea?!Nu avem in sange respectul si demnitatea!Ar trebui sa avem legea scrisa pe frunte!Dar astea sunt utopii!Ca popor...suntem jalnici!

Anonim spunea...

Stiti ce-am observat....ca printre noi sunt foarte putini....sau deloc...OAMENI DE ONOARE!Aratati-mi unul....si Romania are sanse sa nu fie pierduta!

Huginn spunea...

Daca vreti dumneavoastra o sa fiu direct: E doar un alt scenariu, pe care unii prefera sa-l creada. O sa va convingeti singur...

Anonim spunea...

Pinochia-Ioana Serban e "lemn" la investitii. La fel si la achizitii si logistica.Mai mare habarnista ca ea nu a avut ANP-ul. Cine naiba o tine si pe asta si de ce? Pana si Alina Sterian ii da lectii... Dar e plina de ifose in schimb

Anonim spunea...

Huginn, oamenii astia vorbesc serios? Tu chiar ai pleca daca ti s-ar oferi altceva?

Anonim spunea...

Suntem fara guvern,fara buget pe 2010.FMI au spus ca o se ne mai caute ei,cu un Presedinte care indeamna la reconciliere si cu un PSD care contesta alegerile....la ce sa ne mai asteptam?!Peste o luna la noi alegeri pentru Presedinte...care or sa fie si acelea contestate acum de PDL!Si o s-o ducem pana la vara urmatoare cu alegeri si fara Guvern!Ce vreti romani...politicienii nu se gandesc la voi...ci la interesele lor!

Anonim spunea...

ATENTIE,ATENTIE ,ANP-sti
Gripa ANH1 a sosit si in PENITENCIARE,tot mai multi PPL si CADRE au inceput sa se inbolnaveasca de GRIPA.
DOMNULE DIR. BALA CAND VOR SOSI IN UNITATI VACCINURILE??????????
DOMNULE DUMITRASCU S-A DISCUTAT CU CEI DIN COND.ANP DESPRE VACCINAREA CADRELOR?????

Anonim spunea...

MARGINENI
In curand dezvaluiri despre marea sefa gratioasa(aiurea!) de la Logistica.Poate la anu` un mic salar de merit?
VA URMA

Anonim spunea...

pana la urma a fost ceva intalnire azi? se dau banii sau o sa fie cum spunea un coleg: daca nu da banii pana la alegeri nu-i mai vedem.asa sa fie oare?

Anonim spunea...

Pe cand in unitati vaccin impotriva prostiei? Ca impotriva nesimtirii, n-avem nicio sansa! Si daca s-ar inventa ar trebui probate pe ,,stimabilii,, sefi de la anp.

Anonim spunea...

Propun ca cei din ANP sa mearga in unitatile care au deficit de personal si sa munceasca acolo ducand la indeplinire ordinele pe care le-au dat pentru toate unitatile.
Sa trimita pina ieri raspunsuri care se cer la ordine sosite azi...
Sa se imbrace cu tinuta pe care o mai gasesc prin magaziile unitatilor...
Sa umble la cersit de coli ministeriale din birou in birou,pina vor veni fonduri, si sa raspunda la tot mai multele bazaconii pe care le cer unii carenu au ce face altceva ca sa-si justifice prezenta...
Spor la treaba tovarasi!!!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

In comunicatul de presa,s-a afirmat faptul ca se face plata orelor suplimentare pe anul 2009.De ce la Penitenciarul Bacau se acorda doar pe lunile august,septembrie si octombrie?
Sunt cadre care au ore suplimentare pe tot anul 2009.Astept un raspuns.

Anonim spunea...

In comunicatul de presa s-a afirmat faptul ca se platesc orele suplimentare pe anul 2009.De ce la Pnt.Bacau se face plata orelor suplimentare doar pe lunile august,septembrie si octombrie?astept raspuns

Anonim spunea...

SA ANUNTAT CA SE PLATESC TOATE ORELE SUPLIMENTARE PE ANUL 2009 DE CE LA BACAU SE PLATESC DOAR PE LUNILE AUGUST SEPTEMBRIE SI OCTOMBRIE ?
ASTEPT RASPUNS .

Anonim spunea...

sa comunicat ca se platesc toate orele suplimentare pe anul 2009 de ce la bacau se platesc doar pe lunile august septembrie si octombrie ? astept un raspuns de la mai marii ANP ?

Anonim spunea...

nu mai poti scrie nimic pe penifestul asta,CENZURA,CENZURA SI ATAT.

Anonim spunea...

dar sunt si penitenciare unde contabilul sef a raportat ca nu mai sunt ore suplimentare pentru ca in baza la ce spusese boc, ca nu se vor plati orele suplimentare contabila sefa nu a mai primit anexa cu aceste ore si deci in compul ei nu figureaza ore suplimentare.ergo o luam ....completati pe linia punctata.