Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 16 noiembrie 2009

Sa-i moara capra lui Ion...

Fiica preotului Staniloae, Lidia Staniloae, a fugit in 1984 in Germania impreuna cu fiul ei. Fugind de Ceausescu si de prigoana comunista a nimerit intr-o altfel de prigoana, una capitalista. Cu naivitatea tuturor romanilor care isi imaginau ca in tarile asazis libere omul are valoare de om si nu de obiect, Lidia Staniloae constata cu surprindere si amaraciune:
" Acum invatam treptat o axioma tragica: bunastarea produce egoism si nepasare, ca si mizeria, poate chiar mai intens decat aceasta. E drept, ea poarta alte nume : eficienta economica , modernizare, progres, polarizare a categoriilor sociale. Exista teorii care justifica inegalitatea cea mai brutala, sub aceeasi masca a bunastarii pentru toti...

Se ia de la cei ce n-au si se da la cei ce au totdeauna mai mult, dar nu le ajunge niciodata. Cu asta se face, chipurile, dreptate si se pun bazele unei societati care sa coloreze viitorul in roz, pentru toata lumea, astfel infloreste raceala, salbatecia relatiilor.

Coordonatele omului contemporan devin ranchiuna, neincrederea, bucuria rautacioasa. Pentru adoptarea lor nu este nevoie de nicio constrangere. "Sa-i moara capra lui Ion", gluma amara pe care a produs-o luciditatea critica, singurul bun care pe vremuri nu se pierdea, devine lege de guvernare a lumii in care traim."
Nemultumirea de a ne vedea salariile substantial diminuate in prag de sarbatori este evidenta si justificata, cum spuneam, nu sacrificarea noastra este cel mai dureros lucru ci lejeritatea cu care guvernantii "rezolva" falimentul administratiei romanesti, asta dupa ce au actionat si reactionat vreme de 20 de ani ca si cum ar fi primit peste noapte un pesches gras.

Dar noi? Noi care, mergand pe principiul caprei vecinului, n-am avea nicio apasare daca n-am fi afectati la randu-ne, noi, lucratorii de penitenciare care in lipsa oricarei coeziuni, in lipsa respectului pentru propria persoana, ce sa mai vorbim despre respectul pentru celalalt, inghitim bodoganind si atat, gasind la nesfarsit scuze si vinovatii pentru propria noastra lasitate si neputinta?!

Cand vom deveni cu adevarat o forta? Poate atunci cand vom inceta sa pandim capra vecinului, fie el agent sau ofiter, operativ sau administrativ...

50 comentarii:

pata de culoare spunea...

si sefii???? cica fara ei nu poate functiona sistemul dar fara functiile de executie - Da!!!! Sau, de fapt, ei au rate si nevoie de bani, iar noi nu. pe noi ne pot arde la portofel, iar ei trebuie sa vina la munca, fiindca nu poate functiona puscaria fara cei care si-asa au niste salarii nejustificat de mari. dar la un salar mare si diminuarea e mare si nu isi pot permite.....


greata de sistem si de romania asta!!! Iar replicile de genul "putea fi si mai rau" ma lasa rece. E si vina noastra ca stam cu mainile in san si capul plecat..... Noi stam acasa si cautam surse de imprumut si orasul se impopotoneaza cu bannere de milioane si campanie in floare...

trist...

Anonim spunea...

Pentru pata de culoare... pe ochişori

Bine ai venit în capitalismul sălbatic, fetiţă cu chibrituri!

P.S. Toată lumea va "beneficia" de concediul fără plată, de la ăl mic cu ţâţa-n gură şi până la.... (de la vlădică la opincă).

Anonim spunea...

...ala cu barba sura.

Anonim spunea...

"Cand nu mai exista un nivel de incredere corespunzator intre oamenii unei colectivitati (grup, natiune etc), societatea devine anomica, intra intr-o profunda criza morala si ajunge disfunctionala."

Septimiul Chelcea, - Cu referire la selful romanesc in tranzitie.

Anonim spunea...

stie cineva, exista vreo rumoare ca s-ar organiza concurs pentru ofiteri din sursa externa la inceputul lui 2010? Va multumesc.

Anonim spunea...

Românii nu doresc moartea caprei lui Ion, că doar nu-s... proşti. Nu, că noi suntem orientaţi.

La noi e altfel: Să moară Ion, să-i luăm capra.

Doamne feri spunea...

in afara subiectului,dar de interes pentru cine cunoaste personajul...
http://www.penifesthebest.blogspot.com/
paranoia?...

eagle spunea...

Bine a zis Septimiu Chelcea. Dar eu cred ca increderea nu va disparea cu totul. Ar fi foarte grav asta.
In primul rand avem incredere in noi. Apoi in cei cativa de langa noi care mai sunt morali. Poate in grupuri mici mai suntem asa cum trebuie.
Sa ne uitam in curtile noastre, sa facem curatenie si apoi poate vedem si capra lui Ion.

Anonim spunea...

Neputinta o inteleg, dar lasitatea nu. Si nici lipsa de coeziune.

Anonim spunea...

uăăăăuuu...

Era rumoare, dar nu ştiam că din cauza unui concurs care se va organiza în 2010.

Anonim spunea...

Pentru eagle,

Cum mai poti avea incredere in cel care se felicita pe blog cu o alta identitate sau care chiar dialogheaza cu el insusi sau in cel care vorbeste de morala, tocmai dupa un act imoral sau la limita moralitatii. Cum mai putem avea incredere in noi insine, cand devenim duplicitari cu totii si ni se face sila de noi insine.

Anonim spunea...

O forta vom deveni atunci cand vom avea niste idealuri pentru care sa luptam, cand vom crede in ele, cand vom avea lideri care sa ne conduca manati de aceleasi idealuri. Suntem prea blegi, prea acceptam totul cu usurinta.

Anonim spunea...

Pata de culoare pe Penifest e Sword. Doar el a mai ramas sa scrie articole deosebite. Ne place si il mai asteptam.

Anonim spunea...

stiati ca.... intradevar, conform legii, orele fara plata nu se iau in calcul si nu afecteaza vechimea in munca!
...dar de ce ,asta stiti? ... findca,retinerile pt contributii si asigurari vor fi facute ,nu din venitul diminuat, ci din cel care ar fi fost realizat daca am fi lucrat in regim normal. sic!
Asadar, se diminueaza numai cu 15,5%,sau...?

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/stiri/externe/romanii-din-inchisorile-italiene-ar-putea-fi-trimisi-acasa-de-teama-sa-nu-fie-recrutati-de-al-qaida_85182.html totusi, n`ar putea sa ii mai tina la ei pana trece criza la noi? Adica, inca vreao 200 de ani de acu` incolo...

Anonim spunea...

Pentru 16.11.2009 20:42:00 Acum urmeaza dezbinarea Sword - Penifest? Cred ca ar trebui sa te potolesti si sa stai departe de Penifest.

Anonim spunea...

Citim cu placere articolele lui Sward dar si pe cele ale lui Admin,Hug.Fac o echipa,se copleteaza,spre informarea si simtirea noastra!
Dezbinarile sunt destule...la cei ce, inca, n-au depris mersul!”

Anonim spunea...

Cel ce are in cap doar dezbinari, vorbeste de dezbinari. Cel ce poarta in el raul, vorbeste de rau.
Sa ne cercetam pe noi.

eagle spunea...

Trebuie sa credem ca nu suntem perfecti, ca oricine poate gresi. Cel ce spune ca el nu va gresi in veci, sa se priveasca mai bine, poate a si gresit. Sa nu ne dam eroi cand nu suntem.
Sa facem diferenta intre oameni duplicitari si situatii care te determina sa fii duplicitar.
Cel ce greseste se poate ridica si poate ajunge mult mai departe decat multi.

simplu spunea...

Mie imi place Sword, imi plac articolele lui.

Anonim spunea...

Da,dar si ale altora! Echipa este echipa!Unde-s multi,puterea creste!

Anonim spunea...

Simplu si Eagle, Sword e urmatoarea voastra distractie?

Kevin Costner spunea...

Sword nu e atat de slab ca altii care au picat in plasa experimentatorilor "capusa". E blindat cu tot ce trebuie. Dar puteti incerca.

Anonim spunea...

Va plictisiti pe blogul vostru, ingerasilor?

Anonim spunea...

Io nu inteleg de ce nu lasa secta asta plictisitoare penifestul in pace.

Anonim spunea...

sefii de la sindicat urmariti evolutia protestelor de la metrou poate va ajuta sau ne ajuta cu ceva sa iesim si noi din acest impas

Anonim spunea...

La Metrou este o alta discutie. Oamenii au fost sub contract de munca, care acum a expirat. Este normal sa negocieze un alt contract de munca cat si conditiile. La noi , dupa cum stiti , nu avem contract de munca. Ne-am chinuit cu nenorocitul ala de Acord.Dar poate va spun mai multe solcanitele:politist penitenciar, simplu , etc. Ei declara ca ar fi sindicalistii infocati. Sau nu ?

Pruteanu spunea...

@17.36

Kevin, iar ai raspuns tu in locul liderilor de sindicat? Tu nu vezi ca nu ai habar sa te exprimi? Ce-i aia: "La noi (...)nu avem contract de munca."? Se vede ca nu ai exercitiul comunicarii. Si mai pui si virgula inainte lui "etc.". Iar "sindicalistii" sper ca e accentuat.

Kevin, te rog! Sunt sindicalist si vreau sa fiu bine reprezentat. Abtine-te!

trei spunea...

Diferenta dintre un sindicalist si un lider de sindicat, o stie cineva?
Nu cumva liderul ne reprezinta? Nu el este vocea noastra?
Nu mi-a placut never Solcanu. Si asta pt. ca nu-mi plac oamenii care injura. Asa ca nu mai injura. Demonstreaza ca poti mai mult.

simplu spunea...

E dreptul meu sa spun ce imi place. Imi place Sword pt.ceea ce scrie. Nu stiu daca e puternic sau slab. Conteaza?
N-am inteles faza cu distractia. Eu nu ma folosesc de oameni.Poate ti-a inoculat asta cineva. Vreun rau voitor.

Bobby Fischer spunea...

@ 17.11.2009 17:36:00

Băieţaş, observ că te mănâncă rău de tot. Te-am lăsat să tot baţi câmpii, dar văd că insişti să te "întorci" la scărpinat.

La un moment dat, tu, sau un alt “anonim”, susţineai că mi-ai recunoscut o postare. Tocmai aici e marea diferenţă: tu nu poţi fi recunoscut, pentru că anonimi de teapa ta, ce aberează pe bloguri, sunt mulţi...

Tu şi “amicul” Kevin, vă bateţi cu cărămida în piept – ca fiind mari sindicalişti. “Insa , despre sindicalism , lasati pe altii sa vorbeasca.” spunea, încântat de propria lui imagine, Kevin. Fapte, nu vorbe, guralivilor! Hai să fim serioşi! Ăştia ca voi, în mişcarea sindicală, sunt precum şoarecele ce se mândrea că tropăie împreună cu elefantul.

Mai mult de atât, marele şi mândrul “sindicalist” Kevin, le reproşa “atacatorilor” săi, probabil umit şi lipsit de aportul neuronului funcţional, că sunt solidari împotriva “adversarului” comun. Păi, nu tocmai ăsta ar trebui să fie spiritul şi rolul unui sindicat: unitatea în asigurarea echilibrului şi a stabilităţii? Suntem sătui de declaraţii sforăitoare ,goale de conţinut!. Suntem sătui de incompetenţi şi de ipocriţi bicisnici!

Vai de sindicaliştii cu asemenea lideri şi purtători… cu vorba!

Te roade invidia şi te freacă grija de “clica aerienilor? Nu sunt convins că ştii ce scrii, dar dacă asta ai vrut să reproduci, îţi spun că mai bine aerian decât târâtoare. Probabil că tu exprimi pizma viermelui privind la zborul înaripatelor. Poliţist Penitenciar este un blog deschis oricărui doritor... de bun-simţ, logică şi, mai ales, tuturor celor cărora le pasă. Pe acest blog intră oricine vrea, dar rămân doar cei care pot... să respecte regulile şi să-i respecte pe ceilalţi.

P.S. Dacă mai vrei scărpinat, este îndeajuns să-mi pronunţi numele. Voi veni precum duhul lămpii fermecate, îndeplinindu-ţi dorinţa.

Anonim spunea...

Buna seara solcanitelor. Vad ca va roade.Nu va mai pomenesc numele pentru ca va stiti. Chiar va afectat condediul fara plata. Este greu sa scrii pe site-uri de acasa; v-ati facut un obicei din a scrie din birouri. Nasol ,nu ?
Nu ne mai stresati , mutati-va la voi pe site. Prutene , chiar nu ne intereseaza parerea ta. Ramai un frustrat, fara bun simt.

Anonim spunea...

Esti jalnic, imitatorule al lui Kevin. Te ascunzi si ataci?

Anonim spunea...

Tu vorbesti? Parca tot cu anonim postezi?
pt.19:56

Anonim spunea...

Fundatia "ACCEPT" dorim sa fim contactati de catre solcanite. Putem lega prietenii durabile ; nu de o seara.

Anonim spunea...

Da, dar nu il las pe Kevin sa plateasca oalele sparte de mine.

Bobby Fischer spunea...

Anonim 17.11.2009 19:52:00

Tot o dai cu "şolcaniţelor", în sus şi-n jos. Vrei şu tu un os de ros? Spune, că ţi-l dăm...

Iar despre Pruteanu, tu nici numele nu ai voie să-l rosteşti, agramatule! Apropo, ţie cine ţi-a părerea?

Când văd ce scrii, mă gândesc că sigur te cheamă "cucu", că numai ăla îşi strigă numele. Numai că tu, spre deosebire de nevinovata zburătoare, ţi-l tot schimbi: când frustrat, când jalnic, dar tot timpul neputincios.

P.S. Ţie ţi-a cumpărat mămica, site, acasă? Că nu ştiam că sunt site-uri de acasă şi site-uri de birouri...

Dacă tot foloseşti aşa des expresia, Nasol să-ţi rămână numele. Dixit!

Bobby Fischer spunea...

Pentru 17.11.2009 20:11:00

Da, tot anonim. Dar el, spre deosebire de alţi "anonimi", nu atacă murdar.

hapiness spunea...

M-am amuzat teribil la replica lui Bobby.
Nu stiu de ce Kevin nu intelege ca nu vrem altceva de la sindicate decat sa lupte cu mai multa forta.
Sa strige mai tare ca sa fie auziti. Stiti cate sperante isi pun oamenii in sindicat? Am multi colegi care asteapta inca sa faca ceva sindicatele cu zilele fara plata. Desi,degeaba.

hapiness spunea...

Cucul e o pasare tare singura. Mai bine eagle. Si apoi cucul e bandit, nu-si cloceste singur ouale.

Politist penitenciar spunea...

Vă invit să recitim articolul publicat azi de Huggin! Sunt convins că avem ce învăţa şi că nu a fost postat întâmplător. Limbajul suburban, împrumutat de la cei cărora ar fi trebuit să le transmitem valori şi atitudini pozitive, nu ne face cinste.

Anonim spunea...

pentru Bobby-18,54

Deci recunosti ca ai postat sub anonimat, Bobita!

Oare de ce?

PS. "baietica", care anonim mai foloseste termenul acesta? Nu cumva Bobby? Unde ti-e verticalitatea Bobby? In spatele cuvintelor sau a ...faptelor?

Bobby Fischer spunea...

"Anonimului" 21:16:00

Drăgălaşule, mă surprinzi cu perspicacitatea şi perseverenţa de care dai... pe afară: "litere marcate", cuvinte cheie... Uau!

Şi care este legătura, pe aceste bloguri, dintre anonimat şi verticalitate?

Domnule Anonim, tu vorbeşti de anonimat?!? Aaa, tu erai? Mă scuzi că nu te-am recunoscut.

Pe tine ce te defineşte? Ce te individualizează? Uimeşte-mă şi... mă înclin.

În rest, vorbele cu vorbele iar faptele... "vorbeşte" de la sine!

Anonim spunea...

Eu sunt Anonim...si atat.

Tu esti Anonim si...Bobby Fischer.

Remarci diferenta? Sunt sigur ca da.

Intrebarea este: DE CE APAR DOUA FETE? (FETZE, ca sa nu citesti altfel).

Bobby Fischer spunea...

Din oceanul de Anonimi, eu am ales să mă deosebesc. Tu, nu!

Eu mi-am exprimat dreptul de a alege, tot eu pot renunţa la el. În schimb, asta nu va însemna niciodată duplicitate (precum fac cei care se ceartă şi se aprobă singuri). E o mică-mare diferenţă.

Dar spre deosebire de cei care se ascund veşnic în spatele anonimatului - la propriu şi la figurat, a-ţi asuma (chiar şi din când în când) un anumir rol (chiar şi pe scena blogurilor) şi un "nume" şi pentru a menţine un anumit standard, este nevoie de niţel mai mult. De mult mai mult...

Dar bănuiesc că ştii toate astea (sau cel puţin le intuieşti) de preferi anonimatul.

P.S. O dovadă a "riscurlor" la care te expui atunci când îţi alegi o "mască" este chiar micul război stârnit, zilele acestea, de Kevin şi "oamenii" lui, aceşti mari "războinici" sindicalişti... Răutăţi de oameni mici, complexaţi, neînsemnaţi şi neputincioşi. Ei se cred Sindicatul, iar restul sunt... anonimii.

Aplică aceleaşi procedee şi tehnici ca şi cei pe care, chipurile, îi combat şi faţă de care ar trebui să se detaşeze: "Cine întrebă, comentează sau mârâie în front - mişcă mort." Ăstora ar trebui să le fie ruşine, nu celor care îşi expun punctele de vedere, încurajându-i sau combătându-i, după caz. Cu asemenea sindicalişti (şi membri de conducere pe deasupra), angajatorul poate "lucra" liniştit.

Mama ei de democraţie!

Anonim spunea...

Bobita!

Sunt nevoit sa-ti pun intrebarile ca procuroru'.

Esti Bobby Fischer pe blog sau Anonim? Apari in doua ipostaze, ceea ce ma deruteaza. Hai, raspunde-mi cu sinceritate, ca in jocul vostru de pe celalalt blog.

Bobby Fischer spunea...

Având în vedere "statutul" tău de anonim, pur şi simplu, consider că nu ţi-ai câştigat încă dreptul să primeşti astfel de răspunsuri.

Gândeşte-te câtă derută creezi tu (şi alţii ca tine), postând când ca anonim, când ca... anonim...

Te-am lăsat să te simţi bine, să te exprimi în voie, dar dacă nu vrei să menţii o logică a raţionamentului, cred că nu sunt decât două explicaţii admisibile: ori nu vrei, ori nu poţi. Şi există pentru fiecare în parte o măsură...

De hoţu' care strigă hoţul sau de ciobu' care râde de oala spartă, suntem cu toţii sătui.

Anonim spunea...

Bobita, "barbate", stiu ca ti-e greu sa recunosti ca postezi si sub pseudonimul de "Bobby Fischer", dar si sub "anonimat", dar fapta este fapta. Stiu ca iesi "sifonat" din asta in fata prietenilor tai de pe celalalt blog, dar nu eu am comis-o, ci TU. Cel mai interesant este ca nu negi cele scrise de mine. Sincer, nici nu ai cum sa negi. Asadar Bobita, ai joc dublu, uneori "iesi in fata" cu pseudonimul, alteori stai in umbra si urmaresti pe altii.
Bravo Bobby Fischer, bravo! Esti BARBAT! "Ai" personalitate!

PS. Ii scriai lui Kevin cateva zile in urma, ca acest barbat numai barbat nu poate fi numit.

BOBITA, RUSINE SA-TI FIE !

DUPLICITARULE!

Bobby Fischer spunea...

@ 18.11.2009 20:39:00

Să-ţi moară ţie capra, domnu'... "procuror"?

Apropo, la Jilava a plouat astăzi?

Anonim spunea...

La Jilava? De ce Jilava? Vrei sa stii de unde sunt duplicitarule? Ai putea incepe cu litera A (litera A este prima litera din alfabet). De exemplu: Aiud, Arad s.a.m.d.

PS. La 21.37 ai ramas fara grai, baietas?