Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Generaţia Bin Laden

“Cum te cheamă, puişor?” “Bin Laden!”, a venit răspunsul prompt. “ “Şi ce vrei să te faci când vei fi mare?” “Puşcăriaş!” “Dar, de ce?!” Ca să am muşchi şi să bat pe toată lumea şi să am multe tatuaje!”

Am fost martorul acestei discuţii recent, în autobuzul care mă ducea spre casă. Mă aşteptam ca puştiul de 4 ani însoţit de bunică, să devină instantaneu centrul atenţiei, iar auditoriul să se împartă în două sau mai multe tabere şi să urmeze o dezbatere publică despre generaţiile prezente şi viitoare, care vor ajunge să conducă destinele acestei ţăi, despre lipsa educaţiei în şcoli şi despre viaţa de doi bani din România…

Bunica, vădit jenată, a incercat să se explice: “Vlăduţ îl cheamă şi de obicei spune că vrea să se facă boxer! Nu ştiu ce l-a apucat acum!”.

“Educaţie de televizor !” a bombanit un bărbat între două vârste şi totul s-a încheiat.
# # #
Figuri lipsite de orice expresie, îmbătrânite înainte de vreme, trupuri inerte, legănate în ritmul gropilor străzii… Câteodată, implicaţi cu patimă în cine ştie ce mizerii cotidiene, alteori, indiferenţi, glaciali, lipsiţi de viaţă.

Suntem contemporani, respirăm acelaşi aer şi împărţim acelaşi spaţiu. Ne tolerăm , ne acceptăm prezenţa, ideile, personalităţile multiple, însă trăim în universuri paralele. Piramida lui Maslow, soneria enervantă a ceasului în zori, enervarea că s-au scumpit din nou ţigările, jobul care nu seamănă nici pe departe cu visurile din copilărie… Sunt amănunte care ne ajută să convieţuim…

Stiu sigur că, în ziua aceea, în autobuz, fiecare a gândit ceva. Însă, aşa cum,în timp,medicul legist s-a obişnuit cu mirosul de cadavru şi face abstacţie de atrocităţile la care a fost supusă o fiinţă umană şi îşi poate vedea liniştit de viaţa lui, tot astfel a crescut gradul de toleranţă la durere, la suferinţă şi la penibil, la cote de neimaginat altădată.
# # #
Habar nu am ce aş fi gândit şi simţit dacă unul dintre copiii mei ar fi dat replica puştiului de 4 ani… Am crescut în “epoca de aur”a altui secol , în care toţi şoimii patriei visau să ajungă doctori, ingineri, astronauţi, aviatori sau, cei mai năstruşnici, gunoieri…

După 8 ore de muncă la puşcărie, nu am cum să fiu pregătit să aud un copil cu chip de înger, că îl cheamă Bin Laden şi că vrea să devină puşcăriaş. Sunt prea obosit şi prea plin de lehamite ca să mai condamn familia, care i-a intreţinut iluzia, televiziunile, care vând zilnic violenţă şi fac eroi din terorişt, societatea care nu mai reacţionează normal…

Pun pe seama lipsei de imaginaţie faptul că nu mi-a trecut prin minte că poate fi dezirabilă şi, de ce nu, profitabilă o astfel de meserie….

49 comentarii:

Anonim spunea...

Excelent articol.Dar parca este mult prea departe de ce s-a avut in vedere la infiintarea blogului.
Cei care citesc acest blog, asteapta dezbateri pe teme de interes comun, din viata de zi cu zi a sistemului penitenciar.
Dar in lipsa acestora, ne multumim si cu ce avem.

Anonim spunea...

Discutia a fost probabil doar in mintea ta...la virsta lui de 4 ani...macar de-l faceai mai mare...erai mai credibil...scrie in Catavencu mai draga...aici e un blog serios...

NEFERICITUL spunea...

Draga DEZAMAGIT(A) CONFUZ(A),ma bucura mult postarile tale care efectiv incearca sa ma ajute sa-mi realizez visul meu de la nastere ACELA DE A IESI LA PENSIE...De ce incerci sa ma ajuti??? Poate reusesti sa convingi comisia de expertiza psihiatrica a Spitalului Militar sa-mi gaseasca o boala psihica si astfel sa-mi vad visul realizat...dar sperantele sunt slabe ,...asa ca voi reveni printre voi dragi colegi plini de calitati si fara defecte...De ce te-am facut confuz(a)...pentru ca in comentariile tale ai unele erori gen aqua confusus= in latina = apa dezordonata???...In sfarsit doresc sa-ti multumesc pentru comparatia facuta adica...SUNT TULBURE PRECUM DUNAREA...E minunat sa fi comparat cu un fluviu ca DUNAREA...Gandeste ca daca nu ar fi existat fluviul Dunarea ,Galatiul poate n-ar fi existat ca oras???,Campia Romana nu era granarul Romaniei ci doar o campie secetoasa de stepa continentala..arida ...Te-as ruga sa continui cu aceste constatari psihiatrice la adresa mea poate reusesc sa scap de mocirla numita Penitenciarul Galati...Poti scrie si de scrumierele aruncate in Stegarescu,..de diplomatul furat al taranoiului din ANP...(Constantin parca)etc....Poti scrie si de examenul de licenta dat pe bune in comparatie cu tine (care ai folosit dosul sau lozul)....Poate convingi comisia de expertiza ca am innebunit de atata invatat...Apropo aqua di roma e esenta de parfum (Laura Biagiotti) si ma caracterizeaza...celelalte ape de pe blogg sunt tot colegi de ai tai...In incheiere, nefericitul coleg iti multumeste si abia asteapta sa revina in mijlocul vostru ca inca mai are scrumiere de aruncat in capete luminate si scolite din unitate...

Politist penitenciar spunea...

Felicitări, Sword! Încă un articol care îndeamnă, concomitent, la reflecţie şi la atitudine.

Anonim spunea...

Bun articol,felicitari.

Anonim spunea...

@ 11.12

Iti dau un pont: printeaza-ti postarea si, cand mergi in fata comisiei de expertiza, prezint-o! Vei avea succes. Crede-ma! Nu de la prea mult invatat ti se trage.

si totusi spunea...

@9.38

Oare preocuparea faţă de simpatiile pro-infracţionale ale copiilor, faţă de lipsa de reacţie a societăţii, atunci când ar trebui să reacţioneze şi faţă de reacţia târzie, plină de prejudecăţi, atunci când prea puţin se mai poate face, preocuparea faţă de tendinţa noastră de a deveni imobili şi insensibili, nu reprezintă teme de interes comun? Suntem doar "paznici la gunoaie", preocupaţi doar de ceea ce mai putem primi, fără interese care să urce mai sus decât primele două trepte maslow-iene?

Anonim spunea...

Felicitari, Sword! Ma intreb de ce a trebuit sa treaca atata timp pentru ca articolele tale sa fie scrise cu o frecventa adecvata. Cred ca incep sa inteleg de ce - probabil nu ai avut loc de ingamfatul ala de prizon. Penifestul a revenit la calitatea asteptata. Felicitari!

Anonim spunea...

La 20 de ani, romanii regreta comunismul?

http://www.ziare.com/actual/11-07-2009/romanii-nu-regreta-comunismul-944376

(ziare.com)

INFASTIDITUL(NEFERICITUL) spunea...

Ptr. anonim 12,07...E o idee cu printarea...multumesc, desi nu cred ca obtin ceva...Sunt in stare de orice doar sa ma scoata aia...Acum ca tot am licenta in turism si servicii va pot oferi vacante fara intoarcere pe fundul Dunarii sau al marii(all inclusive),...revelioane rastigniti pe Crucea Caraiman,(tot all inclusive),impachetari cu ciment...am trecut de faza scrumiere...Tot e articol despre dorinta unora de a fi Bin Laden...!

INFASTIDITUL spunea...

CAT DE ACTUALE SUNT FABULELE ADUNATE DE LA POPORUL ROMAN..." RACU,BROASCA SI STIUCA...RACU,broasca si o stiuca,Intr-o zi s-au apucat,De pe mal in iaz s-aduca,Un sac cu grau incarcat,Si la el toti se inhama;Trag,intind dar ieu de seama;Ca sacu sta neclentit,Caci se tragea neunit.Racul inapoi se da,Broasca tot in sus salta,Stiuca foarte se izbea,Si nimic nu ispravea.Nu stiu cine-i vinovat;Insa pe cat am aflat.Sacul in iaz nu s-a tras,Ce tot pe loc au ramas....Asa-i si la omenire,Cand in obstii nu-i unire.Nici o treaba nu se face, Cu izbanda si cu pace...dedicatie pentru Comisia de disciplina a penitenciarului Galati!

Anonim spunea...

pt.anonim 12.49
Nu stiu de ce spui ca prizonul era ingamfat? Nu mi sa parea,iar articolele lui erau foarte bune. Il mai asteptam.

Scarface spunea...

un redactor al unui cotidian national remarca faptul,ca am ajuns sa votam intr-o ROMANIE cu regim "dictatorial" pentru ca asa percep o parte dintre romani si o democratie corupta,jegoasa,saraca si plina de infami,pentru ca asa tot unora dintre romani le place sa traiasca!mare dreptate avea!EU ALEG PRIMA VARIANTA,PENTRU CA VA AVEA UN REZULTAT POZITIV CE-I DREPT MAI TARZIU DAR,VA FI!

Hingherul parfumat spunea...

@ Pentru 14:07:00

Fi-ţi-ar italiana de baltă, să-ţi fie!

Du-te şi te plictiseşte în altă parte, infastiditule! De exemplu, pe fundul Dunării. Că la câte a înghiţit bietul fluviu, ce-o mai fi şi o potaie turbată?

12.07. spunea...

@14.07

Eu as zice sa printezi doar primul comentariu.Ideea era sa scapi,nu sa te interneze.

Ofiter indezirabil spunea...

Pentru Scarface:

La fel i-au pacalit nazistii si comunistii de oameni. Te-ai nascut ieri si nu ai citit nimic despre ce s-a intamplat inainte?

Anonim spunea...

Un vechi angajat al sistemului,avea o teorie:......"dupa cinci ani de activitate in sistem,iti dai seama singur ca iti fileaza o lampa,dar trebuie sa te gindesti,ca cei din jurul tau isi dau seama mult mai devreme".....????????
Cum comentati?

Anonim spunea...

Cine-i ala prizonu?

Anonim spunea...

Azi a avut loc APELUL GENERAL ,lumea se vaita ca nu se stie daca se vor lua sporurile pe decembrie {lipsa fonduri } , vin concediile neplatite cele 7 sau 10 zile, acestea sunt problemele la zi ale sistemului , reflexii gen ca un puradel vrea la parnaie cu nume de BIN LADEN ne lasa rece .Reveniti la problemele noastre domnilor administratori ai blogului.

Scarface spunea...

Pentru Ofiter indezirabil:
nu vreau sa plec de la ideea "conflict de generatii"dar as fi mult mai bucuros daca m-as fi nascut ieri!nu contest bagajul dv.de cunostinte amalgamate cu diferite doctrine.editurile au avut grija de reportaje,de filozofi,de politicieni ca tot ce deranja sa fi primit o alta conotatie-referitoare la vremurile scrierii lor.eu m-am regasit in prima ROMANIE dv. unde va regasiti?chiar daca nu dati nici o nota postarii mele?la fel de bine pot pune in balanta si nazistii si americanii,doar ca este o conspiratie si doctrina mai moderna!ma bucur ca am reusit sa reluam discutia de la nivelul loaza,lucru pe care dv.sigur nu puteti sa-l confirmati.imi doresc sa ma nasc maine dar nu in ROMANIA!cat despre citit,doar ce era nevoie si-mi placea!la fel si acum!sunteti de acord ca nu putem opri lumea in loc si sa o reparam?tot ce m-i se pare bizar este ca traim intr-o padure a spanzuratilor democrati numita ROMANIA si avem libertatea unui sclav de a ne alege stapanul prin vot!nazisti sau comunisti?Cu respect,

Anonim spunea...

Pentru 18:40, esti nou pe blog?
Pentru "prizonu" - oamenii uita repede!

Ofiter indezirabil spunea...

@Scarface

Zilele trecute ascultam o emisiune radio si un tanar pusese placa aceea cu "sa-i dam jos pe astia,sa vina tinerii..." Ideea nu ar fi rea, dar moderatorul incerca sa afle ce ar fi facut acel tanar daca ar fi fost la putere. Ei, stiti ce ar fi facut? Ar fi reinventat comunismul. Culmea e ca nici nu-si dadea seama. Cat de imbatraniti sunt unii tineri! Nu e cazul tau Scarface, nu ma iau de tine si nu e vorba de lupta dintre generatii.S-ar putea sa fim din aceeasi generatie. Ideea e ca nu invatam nimic din ceea ce s-a intamplat deja. Si e trist. Si mie mi-e sila de toata mascarada asta politica, dar nu as vrea dictatura.Ti-ai pus intrebarea: dictatura cui? Ai vrea sa-i vezi pe "democratii astia" dictatori? Scarface, vor fi tot ei.Crede-ma! Trebuie sa scapam de mitul conducatorului luminat.

RADU MAZARE spunea...

Ptr. 17,25...Sunt multi in sistem carora le fileaza o lampa dar nu realizeaza,dar astia nu sunt periculosi...Si tie chiar (vezi ca i din i se scrie doar inaintea cuvantului nu si in interiorul acestuia...)dar cum spuneam ptr. atata lucru nu prezinti pericol...Ce ne facem cu altii care sufera de paranoia,delir...schizofrenie..spasmofilie...si sunt culmea pe functii mari...Vezi cazul de la Galati unde o spasmofila este sefa de birou evidenta si sefa comisiei de disciplina pe unitate!!!SPASMOFILIA citez de pe google...este o boala ce se manifesta prin crize puternice contractii musculare etc.pe fondul unei anxietati sau a enervarilor multiple...Este o boala ce apare la persoanele cu un sistem nervos labil...Pe timpul crizelor exista si ATACURI DE PANICA...o seara buna tuturor...

Ofiter indezirabil spunea...

@18.42

Cred ca atunci cand erai puradel altora li s-a parut ca altele sunt problemele,nu cele care tin de educatia ta. De aceea confunzi termenii "reflexii" si "reflectii".

Pruteanu spunea...

@Scarface

De acord ca nu putem opri lumea pentru a o repara, dar pe tine pot sa te opresc nitel si sa te invit sa scrii corect? Mi se pare bizar sa scrii "m-i".

Anonim spunea...

Sa fi vazut azi la apelul general doi grei care calcau greu pe calcaie si asteptau sa le care agentii dosarele. Erau cei doi fosti subofiteri care in alte vremuri fugeau de munca. ISTANUL SI MINERUL. Minerule mai ai perna aia albastra de un metru patrat cu care intrai in perimetru? Are nevoie Nicky Burlibasa de ea la scaunul lui de director! Sau o pastrezi pentru prietenul de pahar Macacio?

Anonim spunea...

Stiti la ce magazin se vand pantofi de scafandru la Galati? Sunt vreo doi sefi de sectie care au nevoie sa nu se scufunde de tot!
AQUA DI GALATI

Anonim spunea...

Magistratul prahovean Dumitru Rebecea a fost prins în flagrant în urmă cu două zile, în timp ce primea suma de 36.000 de euro de la avocata Iosefina Pilică, cea care i-a apărat în instanţă pe interlopii târgovişteni Sandu Zamfir, Viorica Zamfir şi Nicolae Pârjol, zis Ghenosu.

Potrivit înregistrărilor telefonice aflate la dosar, pentru a-l determina pe judecătorul Dumitru Rebegea să accepte mita, Iosefina Pilică (cercetată pentru dare de mită) a apelat până şi la farmecele proprii şi l-a ademenit pe acesta în dormitor.

După ce partida de sex s-a consumat, avocata i-a oferit judecătorului suma de bani pe care o negociaseră pornind de la 40.000 de euro, şi anume 36.000 de euro. Când magistratul a pus mâna pe bani, au intervenit procurorii anticorupţie, care l-au adus la Bucureşti pentru mandatul de arestare preventivă.

Anonim spunea...

De acord cu 18.42.
Pt ofiterasul indizerabil:Ceausecu te facu ofiter, nu-l mai blama , ca daca erai pa vremea lui Carol II nu vedeai gradul da ofiter decat deca aveai cel putin 15 hectare si ceva scoala la Sorbona

Ofiter indezirabil spunea...

Am terminat facultatea la ceva timp dupa ce a murit Ceausescu, asa ca nu avea cum sa ma faca ofiter. Nu am acum nici de ce sa-l blamez. E mort de multi ani si sunt altii care fac aproape ceea ce facea el, fara sa fie dictatura. Mi-e doar mila si mi-e sila ca mai sunt unii care mai plang dupa dictatura, cum plange cainele dupa lant.

Ofiter indezirabil spunea...

Si nici nu am facut scoli care sa ma scoata agramat si facultati la Spiru, cum sunt cele mai multe produse ale sistemului de invatamant pervertit. Sistemul de invatamant a fi cum o fi, dar tu nu ai putin bun simt sa te pui la punct?

Edy spunea...

De acord cu Ofiterul

Nu vedem decat cum sa ne indeplinim nevoile primare si respingem orice înseamnă altceva. Viziune îngustă, oameni închistaţi în propriile nevoi...

Anonim spunea...

a fost o......data ca nicio..data cand un iepuras de felul sau nu, deosebit, dispretuia armata si militarii.........!!!!????
apoi el a devenit prin proprie vointa.........ce credeai?.....siparez!la origine este absolvent de drept iar dupa aia voia cu orice pret sa fie .........OFITER!
si e destept!
Vezi ca e unu care mai are un pic si vine singur la banca sa faca credit! Ai fost acolo!
si e MESERIAS!
NU FA RATE CA TE DA AFARA!

Dezamăgitul spunea...

@ Nefericitului... tulburat

Stai liniştit, nu trebuie să te ajute nimeni pentru a-i convinge pe psihiatri că meriţi certificatul. Singura problemă a comisiei de expertiză o să fie aceea de a alege din gama bogată de "păsărele" pe care le-o oferi. Condiţia necesară şi suficientă este să te prezinţi şi să fii natural, în rest totul va veni de la sine.

Să fii convins că tu nu ai reuşit să mă "dezamăgeşti", cum sunt convins că nici în faţa comisiei nu ai să ne faci să ne pierdem "încrederea" în neuronu-ţi tulburat.

INFASTIDITUL spunea...

DEZAMAGITULE...ma asteptam sa te vad alergand pe minunata faleza a Galatiului, cea mai mare din Europa,ma gandeam poate te vad vizitand vreun muzeu din cele doua ramase in Galati,cel de istorie si muzeul Cuza Voda!!!! Macar prin Gradina Botanica...inca e totul verde acolo...te destinzi si tu ,ca de (spezza),shopping prin supermercato nu cred ca esti potent financiar...De fapt esti si in criza de libidou din moment ce toata ziua stai pe penifest...sa stii ca internetul nu e o modalitate de destindere si nu e nici ANTISTRES,...Dezamagirea ta e pe fond psihic, creier obosit,vine pe fondul unei decompensari neurovegetative...Poti sa incerci cu B-uri si magneziu...si multa miscare...o vacanta in tari exotice te-ar scoate din starea asta de dezamagire...daca nu MEDICUL DE SPECIALITATE...!!!...sa nu ajungi ca sefa TA,...sa consumi XANAX...!!!

Anonim spunea...

La multi ani tuturor celor care astazi, protejati de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, isi sarbatoresc ziua numelui.

Scarface spunea...

@ Pruteanu
accept critica,corectura si orice sfat bun.nu dispretuiesc oamenii ce-mi vor binele, prin comentarii(raspunsuri)de prost gust doar ca nu ne cunoastem.accept noul,modestia,bunul simt indiferent de varsta ce o am sau varsta celui ce-mi transmite mesajul.de multe ori stimabile cuvintele tasnesc pe acest blog din EU-l si EGO-ul fiecaruia asa cum percepe el.Cu respect,

Scarface spunea...

@Ofiter indezirabil
sunt din '69 daca tot erati curios sa-mi faceti o analiza referitor la cat si ce cunosc.nu am dat interpretare disutiei in sensul ca vati luat de mine,nici pe departe.totusi nu mi-a placut:"...un tanar pusese placa..."sunt convins ca,cunoasteti tineri extraordinari care au ales occidentul, pentru a-si putea pune in valoare cunostiintele.de cele mai multe ori ne reprezinta in societate cine nu trebuie,contrar vointei noastre dar,cu toate astea acceptam,lasam capul jos,zambim din coltul gurii si din adancul sufletului plangem!nici eu nu accept comunismul,dar se pare ca acolo ne indreptam nu doar la nivel national,ce-i drept unul mult mai modern!Cu respect,

Anonim spunea...

ALO. Domnule Ofiter.CEAUSESCU nu a murit ci a fost OMORIT de astia ca voi.Din acest motiv a-ti ajuns in aceste functii ca atfel erati la C.A.P .Sa ma scuze GRICULORII.

Dezamăgitul încrezător spunea...

@ Măi Nefer... titi de Dunăre

Da' halatu'? Halatu' cât e? Că reţeta ne-ai povestit-o. Sincer, ţie cine ţi-a citit-o?

Eu încerc să-i înţeleg pe ai tăi colegi, îi compătimesc din tot sufletul. Ieri te-ai crezut Napoleon, azi eşti doctor Mengele, iar mâine, probabil, un rulou de hârtie igienică.

Oraşul vostru ar avea ceva farmec dacă nu ar fi populat şi cu faună ce completează teoria lui Darwin.
Dacă ar fi ştiut unde se ascundea "veriga lipsă", adică fosila care face legatura între oameni şi primate, imaginea s-ar fi schimbat complet şi evoluţia omului ar fi fost mult mai bine înţeleasă.

Apropo, ai încercat să admiri faleza din Galaţi de pe fundul Dunării? De preferat ar fi fără să încerci într-un sac de plastic şi ancorat de un stabilopod.

Sper să nu mă dezamageşti.

Ofiter indezirabil spunea...

La cum scrii, locul tau era la CAP. Pe vremea lui Ceausescu faceau toti liceul, acum fac toti facultatea. Exista continuitate. Asa ajung loazele sus si ne scuipa in cap.

Anonim spunea...

Pentru unii ofiteri de la Galati;DUMITRU MARIAN si ISTVAN TEODOR,oameni care au centru de greutate altfel decit altii, s-au prezentat la apelul general,ca la o parada a modei,frumos imbracati, cu un limbaj de genul-LASA SA CARE DOSARELE AGENTII,adica cei prosti dar multi.Ei au uitat de unde au plecat,dar noi toleram dar si informam in acelasi timp pe cei in drept-PENTRU CE SUNT RETRIBUITI CEI DOI OFITERI,SI NU NE VOM OPRI PINA CIND NU SE VOR LUA MASURI ADECVATE.

Anonim spunea...

Frumos si de apreciat piesa,care a fost jucata pe scena dramaticului galatean da catre ppl-ei.Este un efort al srs-ului,pe care toti lucratorii il apreciaza.Trebuie sa salutam efortul lui Varlam care era in concediu,cind se muncea la piesa,sau lui Penelopa si Sanda care au pus umarul substantial la reusita piesei.Mergem mai departe, si vom face aprecieri daca ne permite VARLAM-IMPUTERNICITUL,chiar si lui PAPATRAIAN,care nu a mers la apelul general unde a fost repartizata pentru ca asa vrea VARLAM si care este protejat pentru ca are neamuri in ATENA

Anonim spunea...

Perechea VARLAM-PAPATRAIAN,ne pot invata si pe noi-muritorii de rind cite ceva despre ascunzisurile muncii de penitenciare,care are pe zi ce trece tot mai multe necunoscute.Meauna-DUMNEZEU SA-L IERTE,a facut o echipa redutabila cu PAPATRAIAN,permanent erau informati lucratorii,de stilul deosebit de munca pe care il are Papatraian,dobindit dupa ore intregi de studiu.Dar nu intotdeauna putem realiza lucruri frumoase,viata are nereusite pentru ca asa a fost conceputa.Trebuie sa mergem inainte.

Anonim spunea...

Dragii mei colegi, cine duce dorul dictaturii sa vina la Targsor, sa vada dictatura in toata regula! Mai ceva decat cea ceausista!!!!

Bobby Fischer spunea...

@ 08.11.2009 11:01:00

Alooo, anonimule nostalgic!

Cum e cu Ceauşescu? Care va să zică, nu a murit prin deces, în schimb, a sucombat prin omorâre? Deci răposatul, a încetat să mai trăiască, sfârşindu-se!

Cine sunt "griculorii" ăştia dom'le? Că atfel doar a-ţi mai este pe câmpuri...

Anonim spunea...

PENTRU A FACE ECONOMIE DE BANI-DESFIINTAREA SIPA CARE TREBUIE LUATA CIT MAI RAPID ODATA CU REORGANIZAREA.

Anonim spunea...

Domnule Anonim 20.23 presupun ca v-ati referit la dictatura familiei Branzan.

Anonim spunea...

E o mare penibiltate ca pe timp de criza se fac piese de teatru cu ppl, in loc sa fie pusi la munca adevarata acolo unde este nevoie. Si mai usor cu marea cultura de puscarie ca oamenii astia nu vor fi niciodata reprezentanti culturali ai Romaniei,mai bine ar invata sa dea cu sapa, iar daca sunt platiti,banii sa se duca la copiii lor, sau la victime nu pe tigari si cafele.Teatru...ha, ha,ha.