Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 18 noiembrie 2009

Eu... Votez?

Seringi folosite, cutii de bere, resturi de ţigări, ziare mototolite alături de un tricou sfâşiat, decolorat, toate împrăştiate în scara blocului...

Trei cerşetori chercheliţi, aşezaţi pe treptele unui magazin încă inchis cerşesc o ţigară întinzând 5 bani...

Trecători zgribuliţi, prost şi urât îmbrăcaţi, grăbiţi şi nervoşi, nerăbdători să înceapă o nouă şi minunată zi... Prima zi din restul vieţii lor...

Bannere uriaşe, pictate în culori şi sloganuri greţoase, fâlfâie arogant deasupra maşinilor de lux, plesnite de vântul aspru de noiembrie...

Obsesiv, lipit pe stâlpi din 10 în 10 metri, un Băsescu supradimensionat ameninţă zâmbind viclean şi privind cruciş că vom trăi şi mai bine...

Dezolant tablou matinal al unei existenţe plină ochi de o democraţie urlată în megafon şi licitată absurd cu sânge...
# # #
Zarvă mare în penitenciare, de parcă s-ar pregăti pentru vizita Papei. Totul trebuie să fie perfect, până în cel mai mic detaliu. Să nu care cumva să planeze vreo suspiciune de fraudă sau, Doamne fereşte!, să fie încălcat dreptul pepeleului.

Curg în valuri, pe toate canalele de informare, ordinele precise de la nava-mamă ANP, iar fepesese, copleşiţi de însemnătatea evenimentului, dar depăşiţi numeric, nu mai prididesc să le îndeplinească.

Peste fix 3 zile (şi 26 de ore?!) alegerile prezidenţiale vor acapara întreaga naţiune şi una dintre garanţiile respectării democraţiei în România este figura zâmbitoare a pepeleului depunând relaxat, dar victorios, preţiosul buletin de vot în urna specială.
# # #
În 40 de ani de comunism, am aplaudat, ne-am spart piepturile cântând osanale, am aşteptat să vină americanii să ne elibereze cu ciungă şi cola şi am inventat bancuri pentru care am fi putut fi torturaţi de securitate.

În 20 de ani de haos de import, numit savant democraţie, am aşteptat să apară dintre noi un lider adevărat, care să ne înveţe să trăim.

Împovăraţi de lipsuri, sătui de promisiuni nesimţite şi de atâta aşteptare, renunţăm la ceea ce am strigat patriotic că vrem acum 20 de ani, în decembrie – alegeri libere – şi alegem să sancţionăm demagogii cocoţaţi pe umerii noştri prin ceea ce ne este cel mai la îndemână: refuzul de a alege.
# # #
Săptămâna viitoare, raportările penitenciarelor vor "suna" normal: mai mult de 90% dintre pepeleii cu drept de vot au ales să-şi exprime acest drept.

27 comentarii:

Anonim spunea...

D-le Filis
In numele nostrum al cercului celor numai de noi cunoscut ,va rugam din suflet sa aveti grija de noi, asa cum si inaintasii tai au avut grija de tine.Stii bine ce ai facut cand lucrai la reeducare(cate si mai cate) fara sa te bage SIPA in parchet .Daca SIPA n-a putut sa faca nimic atunci, fa tu tot ce trebuie, asa cum te-a invatat tati Vasile in nenumaratele vizite,si ai grija de noi:bagane in posturi caldute ,coboara-ne din foisoare,pe cei de la grupa sa nu ne prea puna la munca.
Fereste-ne de cei rai,care au pus ochii pe noi pentru ca tinem cu tine si-ti sifonam tot ce misca-n unitate ca doar tu ne-ai spus sa facam asa.
Fratele nostrum!Te rugam! Sa ai grija,ca toti ochii din parnaie sunt indreptati asupra noastra,pentru ca toti ne cunosc drept sifoanele tale .
Semneaza grupul:
Drula,Groza,Daianu,Prunariu,Fiera R,Fiera A,Lascu R,Lascu A,Plesa,Munteanu,Vladulescu,Cozma,
Nita D…si ceilalti….
.

Anonim spunea...

Da, eu votez si pentru reducerea numarulyui de parlamentari si pentru un Parlament unicameral.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Limitarea evaziunii fiscale si un control riguros al cheltuielilor din banii publici la toate nivelurile!
Sa fie interesati de soarta oamenilor,sa ceara masuri urgente pentru stoparea coruptiei la nivel inalt!
Unde este cel ce va tine cont de prioritati? Pe cine sa votam?

trei spunea...

Eu chiar nu stiu cu cine sa votez, nu am pe cine. E asa o debandada in tara incat iti vine sa fugi si sa nu te mai uiti inapoi. Noroc de unii oameni frumosi pe care ii mai avem.

antaky spunea...

SWORD! You are the best!! ILDUA

Anonim spunea...

Si, eu votez si pentru reducerea numarului de parlamentari si pentru un Parlament unicameral,pentru ca ei au fost cei care au votat aceasta mizerabila LEGE A SALARIZARI UNICE ,asa ca la reducerea cheltuielilor publice o sasi aduca aportul si iubitii nostri parlamentari ,dar nu vreau sa-l mai votez pe "CEL MAI IUBIT DINTRE ROMANI PROFESORUL BASE"

simplu spunea...

Din pacate, Sword, articolul tau a fost umbrit de cel cu atributiilor celor din ANP. M-am saturat sa vad cum se imparte ciolanul.Voi nu?
Este un articol bun, Sword!

Anonim spunea...

Extraordinar! Tupeu de tupeu. Articolul lui "sword" a fost umbrit de articolul lui "huginn". Deja e strigator la cer!

si totusi spunea...

Şi mie mi-a plăcut articolul lui Sword. Nu cred că a fost umbrit de articolul lui Huggin. Hug ne prezintă tot ce e nou şi poate să publice.Îi mulţumim pentru asta. Mulţumită lui, suntem de multe ori mai informaţi. Aş vrea ca Sword să fie mai prezent între comentatori. Poate că astfel ar desăvârşi ceea începe în cadrul articolelor.

Anonim spunea...

Alta obraznicie - Sa ii multumesti lui Huginn. Iar Sword nu e atat de impulsiv pe cat iti doresti tu si, pe deasupra, e modest. Dar mai incercati!

simplu spunea...

Ma bucur sa aflu numai de bine de Sword.Il asteptam cu noi articole.

trei spunea...

Cred ca ar fi bine Sword, sa iti scoti sabia sa mai tai vreo doi.

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce impulsivitatea ar fi un defect?

Bobby Fischer spunea...

Impulsivitatea, în accepţiunea unora, devine un defect atunci când este adresată împotriva unor obrăznicii aruncate de unii, gen anonim 19.11.2009 19:12:00.

În schimb, atunci când acelaşi gen de "comentatori" o folosesc în interes propriu, impulsivitatea devine o virtute.

Şi când mă gândesc că asemenea specimene ne sunt colegi... Brrr!

Cât despre administratorii acestui blog: Huggin, Sword, Admin şi toţi ceilalţi (actuali şi foşti); fiecare din ei îşi are rostul şi rolul lui, asigurându-se astfel un echilibru între articolele de interes pentru viaţa cetăţii şi subiectele de... suflet. Etică şi spirit.

În rest, răutăţi s-au spus şi se spun încă...

trei spunea...

Bobby are dreptate. E nevoie si de articole informative si de cele de suflet. E drept ca unora le plac cele de suflet, dar asta nu inseamna ca Sword e mai apreciat decat altii.

minus trei spunea...

Da' pe cine doare asa de tare faptul ca Sword este apreciat? Normal ca ne plac si Huggin si Admin, dar acum Sword a scris foarte bine si mi se pare ca reactia nu a fost pe masura. Din contra... Dar nu inteleg de ce doare atat de mult orice apreciere. O fi vreun frustrat, ceva?

Anonim spunea...

Baaaaa, da' bine zice ala de "D-l Filis"!+LINGAII.Are perfecta dreptate.

Anonim spunea...

Anonim de la 18.11.2009 13:01:00 are dreptate,mare dreptate.

Anonim spunea...

D-le Filis
Poti sa ne spui cati bani ai scos tu si colega ta de la Educativ pe tablourile lui ppl Pala? Sau cat mai scoti tu pe un ,,crocodil,, vandut la sifoanele(ppli) de pe sectiile de detinere ? Mai face o noua cheta de bani pentru tine? Nu mai ai nici o nevoie personala?

hapiness spunea...

Eu am votat. Astept sa vad rezultatele, desi ele se pot intui.Insa ne bazam pe fapte. Nu am niciun dubiu ca aceste alegeri nu ne vor aduce nimic bun. Dar spiritul civic si responsabilitatea ne indeamna sa facem asta.
Sword, nu stiu ce sa mai spun de comentariile publicate, dar astia suntem noi. Mereu pe langa, trece vremea pana ne dezmeticim siapoi sa te tii regrete.

murgila spunea...

Votam ca sa Implinim dorinta celor alesi de prosperitate personala si ambitii personale.Pentru noi e egal cu multimea vida.Nu ne alegem cu nimic,praful de pe toba e acumulare de capital.

hapiness spunea...

Am asteptat un lider si iata ca la orizont apare el...noul presedinte vechi.
"Alte masti, aceeasi piesa"

Incredeti-va doar in voi!E mai bine. Poate asa nu veti fi dezamagiti atat de adesea.

Bobby Fischer spunea...

Nici măcar măştile nu sunt altele...

murgila spunea...

Ca la Gorj la nimenea

Anonim spunea...

Domnule, Filis Eu, gramatica nu stiu :, dar am friiele cu mine si ma tiu de ele bine, toata lumea ma iubeste c-am barbatu smechereste :il iubesc si ma iubeste ,si-mi danseaza nebuneste sunt smechera si ma tine , de te vopesc si pe tine , si ma rog de " cuscra "mica sa-mi aduca o berica ca sunt frate la regim dar la barfa stau putin -camarila-, mea iubita azi sa nu-ti fie frca psihologic iesim bine chiar de toti trec pe la mine cite un sprit o Ranca mica o birfica , o palinca an spritul de CRACIN UN PAHAR PLIN DE PELIN CU DRAG :cici, cici catre: Parnescu o, Vule pe , NASTASE , CROICU ,Voican c sa ai grija de mine te astept pe la mine, m-au luat ametelile program de 8 ore :e? ma iertati de v-am uitat, o Pala,DE CRIZA MA-A LUAT , eu m-am privatizat frate si nu cu jumatate(pt FILIS)
































Lasati SIPA sa-SI manince pensioara linistita ca dca ar fi fost sa va de afara pe voi astia care dati dupa ei pe Penifest ar fi trebuit sa va dea afar asa cum ar face-o si George dar nu vrea :tipati, tipati, si va oftcati . exista o moneda de schimb pe pamint, citi,eu va interb citi bani au luat altii la incadrari ilogice? sunt ofiterasi care nu au cerneala uscata pe foaie si dau tocmai dupa cine i-a incadrat Rusine....., cine a facut asa cu un ofiter finut nici nu trebuia sa lucreze aci a lasat un om fara pensie si se bga in toate rahaturile, ca de poarta cuvintul, si pe el, ea o bate vintu









9

Anonim spunea...

BAma sa stii tu, mata ca mai e pe undeva: craiova , bircea , colibas ... noi suntem mai smecherasi .pt m...urgila

Anonim spunea...

Tu stii unde-i Gorju de-i tii contu, la conturi