Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 9 octombrie 2009

Reorganizarea, cu note mai nou

ANP reuseste, dupa 6 luni de la anuntarea masurii, sa prezinte un document care sa semene a Nota de Fundamentare a reorganizarii unitatilor din sistemul penitenciar. E un inceput, mai e de lucru, sunt sigur ca asteapta observatii. N-au pus inca documentul la dispozitia 'publicului' dar sunt sigur ca ar aprecia comentariile si observatiile dumneavoastra (incercati la cabinetanp@dgp.ro)
Fundamentarea reorganizarii unitatilor penitenciare 07102009

48 comentarii:

Anonim spunea...

Reorganizarea propusa are putine in comun cu realitatea , au crescut cheltuielile cu transportul p.p.l. pe tranzit si la instante cu suma pe care o vor obtine restructurind anumite posturi (nu toate sunt necesar a se restructura),nu mai vorbesc de cresterea cheltuielilor la M.A.I. cu p.p.l.

Anonim spunea...

Nu am vazut in penitenciare pe cei de la administrativ obtinind bani prin proiecte cu finantare europeana,atit de multe s-ar putea face pentru calificarea p.p.l. si pentru inbunatatirea bazei materiale. Nu inteleg politica desfiintarii G.A.Z., are oare legatura cu comisioanele de la achizitii.

Anonim spunea...

Care este logica desfiintarii L.S.T. si reducerea coeficientilor S.T.la penitenciarelor sub 1000 de p.p.l.in care daca la penitenciare peste 1000 de locuri se pastreza ambele posturi la coeficientii maximi. Daca impartim numarul de detinuti la numarul de ofiter obtinem un rezultat echivalent?,de ce sefii de sectie au coeficienti si indemnizatie de conducere mai mare in conditiile in care nu au niciun subordonat ?.oare de ce fug toti de functia de sef de tura? Cele mai multe probleme cu introducerea telefoanelor mobile ,a drogurilor si a alcolului se inilnesc la regimurile semideschis si deschis

Anonim spunea...

de fiecare dată când "specialiştii" din anp (intenţionat cu literă mică) mai concep ceva, la nivel de unuităţi există speranţa că ceva mai prost de atât nu se poate. însă domniile lor vor cu tot dinadinsul să ne demonstreze că ne înşelăm. au găsit în sfârşit soluţia tuturor problemelor legate de personal: radierea posturilor de locţiitor şef tură. aici e marea risipă, nu în armatele de magazioneri (unii civili) care au în primire trei izmene de hoţ şi patru cuie ruginite, cohortele de achizitori care cumpără pe datorie de câte un milion-două (vechi), tehnicieni veterinari şi agricoli care produc mai multă pagubă decât un cutremur de gradul 8.
nimic despre ofiţerul achizitor, ofiţerul constructor, ofiţerul pentru protecţia muncii, despre directorul adjunct economico-administrativ care se calcă pe bătături şi se spionează cu şeful serviciului logistică şi nu mai au loc în acelaşi birou şi vor birouri separate.
în sfârşit s-a găsit calea de ieşire din criză: desfiinţarea a patru posturi de LST/puşcărie.
p.s. aşteptăm cu groază următoarea soluţie.
p.p.s. sindicatele să tacă pentru că li s-au promis funcţii bunicele, salarii de merit şi sunt invitaţi permanent la şedinţele de comandă.
puah!

Anonim spunea...

In sfarsit o miscare de reorganizare!Dar, deocamdata, doar pe hartie!Pe principiul "scapa cine poate" capetele luminate au modificat pe ici, pe colo, fara sa supere prea mult pe cine nu trebuie, dar...e minune si daca se pune in practica asa "vrajeala"...pentru ca panza de paianjen s-a transformat intre timp in mafie!!Oricum, celor carora le-a fost bine, le va fi si mai bine, celor ce le-a fost greu le va fi la fel(in cel mai fericit caz!)!

Anonim spunea...

Am lucrat la logistica si la paza ,nu se compara pe departe viata unui supraveghetor de pe sectie cu a unui contabil cu studii medii dar contabilul cu studii medii are acum salariu mai mare si aceiasi grupa de munca. Rusine anp-istilor ce ati facut din legi,v-ati facut privilegii si sunteti foarte multi iar sindicatele au inceput sa fure banii de la sindicat, imputenicitii in functii sunt lingai care ii vor sapa pe cei care i-au numit in functii,noii directori au inceput sa-si puna acolitii in functii caldute iar p.p.l.-ii fac afaceri cu directorii, unde este criteriul valorii???? adevarul dore ....semneaz un pensionar.

Politia Penitenciara spunea...

ce mai mare idiotenie va fi cu reprofilarea penitenciarelor...deinutii vor trage tot mai aproape de casa,isi vor face afaceri judiciare peste tot asa ca va trebui sa se faca sectii de tranzit de maxima si regim inchis.astfel daca puscaria e cu regim semideschis militienii o sa ia bani mai putini dar vor face aceasi munca cu toate categoriile de detinuti. ADICA VA FI HAOS !!! desfiintarea de lst alta idiotenie!! de faptul ca nu avem grupe de mascati la unele penitenciare nu spune nimeni nimica?? sincatele sunt corupte,liderii au concedii de sarbatori,locuri caldute in puscarie si ciocu mic.asta e...SUNTEM VARZA !!!

Anonim spunea...

Boieri mari de la A.N.P.pe cind aveti in intentie sa convocati S.T. si L.S.T. sa va consultati si cu ei despre ceia ce se intimpla cu adevarat in mediul p.p.l.,ei stiu mai multe decit directorul,decit marele serviciu pentru combaterea........ chiar si mai mult decit sefii de sectie care stau acasa simbetele si duminicile ,sarbatori legale si decit cei de la reeducare ??? ,....
Sunt prea mici?, atunci ascultati numai sindicatul ,mai avem putin si vom scapa p.p.l. de sub control

Anonim spunea...

Daca a desfiintar L.S.T. ar trebui sa desfiinteze si ST iar comandantii de sectie sa lucreze in ture.

Cenusareasa spunea...

Nu este nicio logica in demersul anp-istilor. Mi-ar placea sa stiu cine este raspunzator de acest document pentru ca as dori sa-i transmit dispretul meu personal si al catorva sute de lucratori la reintegrare. La penitenciarele cu 500 - 1000 ppl, reintegrarea sociala este pusa in subordinea dir. adj. pentru paza. Nici ca se putea o mutare mai inteligenta. Principala functie in sistem(asa scrie in strategia de doi bani 2007-2013, nu-i asa?), reintegrarea sociala este adusa la rang de serviciu si, pentru ca nu este suficienta contradictia asta grosolana intre ce afirmam si ce facem in realitate, o mai punem si in subordinea adjunctului de la paza. Este, daca vreti, ca si cum ai pune lupul paznic la oi. Am senzatia ca cei din ANP nu vor, de fapt, decat sa anihileze si asa foarte timidul efort de asistare a ppl in vederea reintegrarii sociale din sistem. Normal ar fi ca reintegrarea sa ramana in subordinea directorului, pentru ca el si nu adj. de la paza este raspunzator pentru indeplinirea principalelor functii intr-un penitenciar. Cu mutarea asta ne intoarcem in timp in anii 2000. Rog reprezentantii sindicali sa se opuna ferm acestei intentii debile a celor din ANP. Iar celor din reintegrare care sunt si membri de sindicat le transmit urmatorul mesaj: daca nu va faceti cunoscute opiniile si nu incercati sa va bateti pentru drepturile voastre, veti fi tratati si de acum inainte drept cenusareasa penitenciarelor. Nu veti mai avea nicio scuza.

Anonim spunea...

N-ai sa vezi de la militianul Bala consideratie pentru cei de la reintegrare. Reintegrarea a fost si va avea soarta culturii si educatiei in tara noastra de rah_t. Adica o soarta trista. In opinia marilor conducatori din anp ar trebui sa inchidem celulele si sa scoatem cat mai multi ppl la munca. Sa dam sistemului cat mai multa malai. Ceea ce, in definitiv, n-ar fi chioar rau. dar sa inceteze cu ipocrizia asta scarboasa cum ca reintegrarea ar fi un sector important promovat de ANP.

Anonim spunea...

Directorii de unitati sunt prea ocupati cu semnatul hartiilor si cu reprezentarea(ha, ha, ha)unitatii.
Are in directa subordonare compartimente serioase si importante precum prevenirea , resursele umane, informatii clasificate etc. Voi, astia de la socio , nu ati fost niciodata atat de importanti si asta se vede iarasi dupa cum ati fost dati in subordinea alora de la paza.

Anonim spunea...

Avem in unitate 4 LST si 4 sefi tura. Vreti sa va spun cind sunt toti la munca se calca pe picioare. E bine ca cineva a vazut cum 2 ofiteri cu atributii asemanatoare (sef tura platit ca sef iar LST tine locul fara indemnizatie de sef cu toate ca aproape 2 luni pe an indeplineste atributiile sefului de tura, iar cind este seful de tura are cu aproximatie aceleasi atributii, coordoneaza si controleaza) se calca pe bombeuri, cind cei 4 ofiteri LST ar putea indeplini alte functii utile fara sa se suprapuna cu alti ofiteri ca si atributii. Acum depinde cit de eficienta va fi redistribuirea acestora deoarece in material nu se face referire la acest aspect.
In material au specificat destul de clar ce se intimpla cu serviciile, birourile si compartimente reorganizate sau radiate numai cu compartimentul LST nu s-a specificat ce se intimpla cu acesta dupa radiere.
Intr-un alt document se specifica sa se mai infiinteze o functie de sef tura care sa inlocuiasca sefii de tura titulari (CO, CM, misiuni, etc) pentru ca ofiterul care inlocuieste titularii sa fie platit ca sef tura (nu cum se intimpla in prezent LST fac serviciu de sef tura cu raspunderi specifice dar fara bani). Acest lucru vad ca nu mai apare specificat in ultima fundamentare.
O fi bine o fi rau, ramine de vazut.
Se stie cind va fi pusa in practica reorganizarea unitatilor cu noile state de functii?
Ar fi bine sa se faca odata deoarece toti oameni sunt dezorientati mai ales dupa aparitia acestui document. Toata lumea incearca sa-si asigure un loc si astfel a inceput o vinatoare de vrajitoare in penitenciare, iar acest lucru daca se va mai prelungi mult va duce la o destabilizare a sistemului.
Asteptarea si incertitudinea ucide.

Anonim spunea...

De ce nu se aplica unitar pentru toate penitenciarele? Ex. ramane functia de sef birou RU la penitenciarele cu 500 - 1000 si peste 1000 iar la cele sub 500 dispare.Nu este luat in calcul numarul de angajati ci numarul de ppl. Se observa o lipsa de profesionalism si corectitudine. Ar trebui sa se incerce eliminarea acestor situatii.

Anonim spunea...

Va spun sincer ca nu sunt sigur daca masura restrangerii postului de L.S.T. este una eficienta. Imi fac griji pentru sefii de tura care pe tura de zi vor fi sufocati de rezolvarea multor prbleme, ca sa numai spun ca foarte multi sefi de tura se bizuie pe experienta L.S.T. care au ani de vechime in spate. Pai vine unul tanar din Academie si-l pune S.T. ce stie el sa faca? Toti ofiterii buni au in spate un L.S.T care stie meserie. Penitenciare sub 1000? Pai eu stiu unul unde sunt 980... Si unul unde sunt 1050. Vi se pare mare diferenta? Dar daca azi am 980 maine pot sa am 1007 si atunci ce fac? Poate ca ANP nu observa ca rata depunerilor in penitenciar a crescut in mod exceptional in ultimul an? Si daca acum sunt 980 maine depune Politia si ma trezesc ca numai am locuri de cazare. Imi este dor de statisticile lui Florian. Cineva a remarcat bine ca economiile se pot face si altfel. Pot da un exemplu. Serviciul SRS are un director, 2 Sefi de serviciu, 8 ofiteri, 4 agenti. Este de ras sa ai 3 functii de conducere. Sefii de sectie pe cine comanda? Nu stiu...De serviciul Logistica ce sa mai zic.. Prea multi sefi si acolo. Daca in teritoriu e asa nu imi pot imagina ce este in structura ANP!
TARABOSTES

Anonim spunea...

Pentru 19:03, esti in afara problemei si nu cunosti activitatea cu adevarat a L.S.T. si a S.T. , probabil asa se intimpla la tine in unitate unde nu aveti suficiente transferuri,evenimente ,p.p.l. in tranzit si cu siguranta nu lucrezi in acest compartiment si nici nu ai lucrat vreodata.

pregatestetedeperchezitiehotule spunea...

Oare de ce sa dispara indemnizatia de conducere de la sefii de sectii? pai cine "lucra" cel mai mult la serviciu? cine se bate de musca toata ziua? si apoi,... saracii ....este de ajuns ca au un registru evidenta cereri ale p.pl. ,care de altfel este foarte greu, atirna mult si trebie sa -l poarte toata ziulica dupa ei....nu am numic cu ei , dar ,daca ar trebui sa se faca reorganizare ar trebui sa inceapa de la acest sef de sectie care cistiga cat 2 lst...next.....directorul adj pt economic...ce face acest individ toata ziua??? va spun eu ... o freaca de nu se poate si mai ales se gindeste la ce mai poate sa adaoge in sacosica de la finalul programului ca de....tre sa mince si gura copilului ceva:)...next...juristul unitatii, care ce sa zic toata ziulica pe net , pe mess., si apoi acasa ca e fleasca de oboseala:).next....ofiterul de la prevenirea situatiilor de urgenta....????ce face toata ziulica???ce previne???poate ne spune chiar unul dintre ei...next...ofiterul de la secretariat si apoi cel cu informatiile clasificate....cea mai buna gluma...:))2 functii create probabil pt anumite fete ( a se citi fetze:P) ...pot sa mai continui cu exemplele ,dar sunt obosit...abia am predat stafeta la munca si ma cam ia somnul.....
P.S. aceasta interventie este un pammflet si trebuie tratata ca atare si mai ales ...multe 'succesuri' pt sefii de sectii.pa

Anonim spunea...

daca se desfiinteaza lst-ul tare as vrea sa vad cum se va face atunci cind seful de tura este undeva pe o sectie la o problema sau la blocul alimentar sau in alte locuri si vine maretul patrut de la cursa si nu are hotii pregatiti sau seful de tura in poarta sa il astepte.paratelefoane la anp cred.

Anonim spunea...

Lipsa lst-ului va incetini mult ritmul de lucru. Este imposibil ca ST sa rezolve simultan 2-n situatii. Nu se poarte sa fi in acelasi timp si la blocul alimentar, si in PC1, si in PC2, si in birou sa dai e-mail-uri la ANP pentru diverse evenimente, si la pregatirea cursei cu toate hartiile ei, si la pregatirea tranzitului, si la ridicarea alimentelor de la magazie, si la perchezitii, sa controlezi si perimetrul, sa controlezi si activitatea sectorului vizita, sa faci hartii si catre judecatorul delegat etc.
Toate trebuie facute cu acordarea prioritatii, insa celelalte vor sta si vor astepta. VOR ASTEPTA MULT, MULT DE TOT.

Daca se va hotari sa fie asa, atunci asa va fi.

Politist penitenciar spunea...

Vad ca exista cineva care semneaza "Politia penitenciara". Nu are nicio legatura cu "Politist penitenciar" si nici nu exprima punctul de vedere al acestuia.

Anonim spunea...

Din postarile colegilor riese ca functia LST este indispensabila functionarii unui penitenciar acesta executind atributiile sefului de tura daca nu chiar mai mult. De ce atunci sa nu fie platit la fel ca seful de tura?
Un LST indeplineste aceleasi atributii ca seful de tura chiar daca acesta este prezent sau nu la munca. Daca seful de tura nu este in stare sa se descurce singur (trebuie sa aiba LST ca nu se descurca) si este platit substantial se pune problema cum reuseste LST sa se descurce singur cind acesta lipseste din unitate (CO, CM, misiuni etc) tinindu-i locul si reusind sa execute cu succes singur toate misiunile, si cu bani putini.
Se pun urmatoarele intrebari:
- Cum reusesc cei doi sa se descurce in executarea misiunilor cu succes cind unul din ei nu este prezent (co, cm, etc)?
- Care este diferenta dintre cei doi daca executa aceleasi misiuni?
De ce sa existe un LST ofiter executie si sa nu existe un LST ofiter conducere? (la munca egala drepturi egale).
- Oare acum se vede valoarea unui ofiter LST si neputinta sefilor de tura?
- De ce sa nu existe 6 functii de sef tura pentru patru schimburi. Patru vor fi titulari pe cele patru schimburi. Cei doi vor inlocui titulari(CO, CM, MISIUNI, etc). Pentru cei patru programul va fi cel al turelor (12/24), iar pentru cei doi programul va fi de 8 ore numai dimineata (7-15)(in general va fi unul singur, celalat inlocuind). In aceasta situatie va fi echilibru la munca egala, venituri egale cu motivarea de rigoare. Atunci cind volumul de munca este mare 7-15 (transferuri, masa, etc) vor fi doi ofiteri (ST 12/24, ST 8) cu eceleasi atributii, iar in intervalul 15-24, 24-7 va fi un ofiter (ST 12/24)deoarece al doile nu se justifica deoarece volumul de munca scade substantial. Se rezolva astfel si problema (co, cm, etc), impartirii activitatilor intre 7-15, plata egala dintre ST si LST, reducerea numarului de ofiteri din 4 executie la doi conducere, economie financiara chiar si in aceste conditii, redistribirea celor doi LST pe alte functii necesare unitatii, eliminarea situatiei in care doi ofiteri cu atributii similare ST, LST, inintervalul orar 15-24, 24-7, nu se justifica.
Pentru o economie financiara nu prea mare se mai poate utiliza 5 sefi tura si un LST la patru schimburi. Patru ST (12/24)titulari schimburi, un ST (8, 7-15)inlocuitor (CO, CM, ETC. CEL CARE INLOCUIESTE SEFUL DE TURA TREBUIE SA FIE PLATIT CA ATARE), LST (8, 7-15).
Ideea este ca cel care are atributii similare ST si il inlocuieste cind lipseste (CO, CM, etc) trebuie sa fie remunerat la fel ca ST, deoarece ar fi ca si cum este delegat pe o functie superioara pe o perioada determinata.
Nu se justifica prezenta a 8 ofiteri (ST, LST) la patru schimburi. In intervalul orar 7-15 poate ar fi necesara prezenta celor doi ofiteri, dar in intervalele 15-24, 24-7 este suficienta prezenta unui singur ofiter.

Anonim spunea...

Pentru anonimul 09.10.09 23:17. Chiar ST executa simultan toate activitatile mentionate. Insemna ca nu da dovada de profesionalism si nu stie sa gestioneze activitatile curente.
Oare ceilalti ofiteri din conducere cum se descurca singuri cu multitudinea de probleme pe care le au fara sa le imparta cu cineva sau sa ceara dubluri asa cum cere ST.
Consider ca cei patru ofiteri LST pot fi folositi in alte posturi cheie unde este necesara experienta si cunostintele lor.
In sprijinul ST (coordoneaza si controleaza) pot fi numiti agenti (sefi de schimb) pentru indeplinirea anumitor atributii in acele rare situatii de aglomerare a activitatilor.
Cred ca apare frica unor sefi de tura ca vor incepe sa munceasca. Pina acum se ascundeau in spatele LST care munceau pentru ei.
Se termina cu boieria pentru ST si incepe munca, deabia de acum e posibil sa-si merite salariul daca nu vor gasi alti colegi care sa le faca treaba.
A venit timpul ca si sefi sa mai lucreze putin.

Anonim spunea...

Ptr. anonimul de la 09.56
Cred ca esti un comandant de sectie care nu stie ce face un ST. Problema nu este numai LST dar si comandantii de sectie care nu-si justifica activitatea. ST are foarte multe activitati si responsabilitati, mai mult, ei raspund de bunul mers al activitatilor si dupa ora 15.00. Incercam sa-i sufocam cu activitati pe ST si sa-i cocolosim pe cei care invart trei hartii.Cand este sa tragem pe cineva la raspundere cel mai vinovat este ST. De ce nu se face o rotatie a cadrelor, pe o perioada scurta de timp (inclusiv directorul adj. paza) sa vada ce face un ST.Cei care au lucrat la aceasta organigrama sunt cei care nu au facut niciodata LST sau ST. Lupta mare se duce pentru infiintarea functiei de sef birou informatica, pentru mentinerea functiei de sef birou RU, pentru mentinerea functiei de comandant de sectie, etc.Se observa cat de mult s-a implicat si sindicatele.

Anonim spunea...

Este foarte greu sa faci o reforma in sistem, o reorganizare eficienta fara sa deranjezi pe cineva sau sa nu afectezi anumite interese.
Sunt curios daca ANP-ul va avea puterea sa puna piciorul in prag pentr a treace peste orgolii, interese, jocuri etc in vederea unei reorganizari a personalului in mod eficient din toate punctele de vedere. Cine va cistiga din aceasta lupta, ANP sau interesele unor indivizi?
Pentru anonim 10:37.
Cred ca esti un sef de tura care te-ai invatat sa-ti faca munca LST -ul care este platit pe executie nu comanda. Fata de sefii de sectie, ai dreptate dar, vezi acum arati ca de fapt dimineata sunteti pe segmentul SDRP 6-7 ofiteri (sef sectie, sef tura, sef birou siguranta, sef birou regim, dir. adj. SDRP, LST, ofiter instructor), din care in spatiul de detinere patru ofiteri: ST, sef sectie, LST, ofiter principal regim. Din cite stiu ST pina la ora 15.00 nu are treaba in interior deoarece este seful de sectie. ST vrea odihna, dimineata lucreaza pentru el seful de sectie si LST, dupamiaza si noaptea LST.
Si in privinta celorlate compartimente se pot face comentarii pro si contra dar mereu paza spune ca este baza intr-o unitate penitenciara.
Sunt vremuri in care singurul interes care sa primeze ar trebui sa fie eficienta muncii si economia financiara. Ar trebui sa se trezeasca toata lumea din amorteala (conducatori si executanti) si sa gindeasca pentru binele sistemului pentru a le fi si lor bine. Nu poti sa urmaresti interesul individual fara sa tii cont de interesul unitatii si a celor din jur.
Cel mai mult se pling sefi de tura, ce sa mai zica: dir. adj. care devin sefi serviciu; sefi de serviciu care devin sefi birou; sefi de birou care devin ofiteri executie. Poate e bine sau nu, poate se face dreptate sau nu, poate este eficient sau nu, poate se face economie sau nu, poate se va efectua reorganizarea asa cum se precizeaza in document sau nu.
Ramine de vazut, speranta moare ultima. Cel mai important lucru este ca ANP -ul da asigurari ca nu ramine nimeni fara servici din aceasta reorganizare in aceste vremuri tulburi.

Anonim spunea...

mai nea perchezitie! (09.10.2009 22:13:00)

este greu sa iti mentii spiritul optimist cand vezi oameni ca matale cu pretentie ca fac dreptate si lumina dintr-un articol scris la o ora tarzie din noapte, probabil si dupa un pahar de rachiu prost.
probabil ca esti unul dintre eminentele cenusii care isi tin curul pe scaun, fara sa stii ce este in jurul tau. pentru ca daca ai fii lucrat cu adevarat ca st sau lst ai stii ca iei sporuri pentru multe, inclusiv pentru documente care le intocmesti. probabil ca daca ai fi fost treaz, ai fii aflat ca suntem in ue, care are mai multa pretentie fata de rafinamentul si profesionalismul cu care executam misiuni. dar pentru ca la tine pregatirea profesionala este doar probabil cel mult cititul etichetelor pe sticle, faci de ras toata tagma st-ilor si lst-ilor care sa muncesc sa imprime ordine si disciplina in documente, prezenta la program, reponsabilitate din partea schimburilor si vor cel putin sa isi mentina salariile intacte. care salarii se compun din salariul de baza+sporuri. asa ca decat sa improsti cu noroi specializari care ti-au adus si tie un plus la salariu, mai bine pune mana si citeste legislatia europeana, ca maine poimaine dai vreun examen, si ramai orfan cu tot cu tac'tu ala pe numele lui Spiru Haret. si vezi cu perchezitiile, ca la prima s-ar putea sa te luam!

Anonim spunea...

Cred ca ar mai trebui scosi oamenii din birouri si trimisi sa execute misiuni cu detinutul, domnu Dinca,nu de alta da o sa cada cladirea cu ei la cat de multi sunt inghesuiti in birouri.

Anonim spunea...

@ 9,56

Daca imi explici cum un corp solid poate fi in acelasi timp, in 2(doua) locuri diferite, sa sti ca eu imi dau palaria jos in fata ta.

Poate reusesti astfel sa realizezi una dintre cele mai mari dorinte ale omenirii.

Anonim spunea...

Pt. 16.33.
Fii realist, nu poti bloca doi oameni pentru acele situatii rare in care se impune prezenta simultana in doua locuri. Regula nu se cladeste pe aceste situatii.
Poti explica la obiect de ce este nevoie sa platesti doi oameni cu atributii asemanatoare 24 de ore din 24.
Cred ca in sistem au fost unitati care au functionat ani buni fara LST.
Ai observat ca pot exista si alte variante pentru rezolvarea acestei situatii fara a bloca doi ofiteri pe tura.
Sigur nu aceasta este singura problema din unitati sau cea mai delicata.
Cu tact si vointa poti fi chiar si in doua locuri simultan. Nu uita de solutia de rezerva pe care fiecare din noi trebuie sa o avem in momente delicate si nu in ulrimul rind sa stim sa ne asumam raspunderea faptelor si deciziilor noastre.
In fiecare din noi exista un conducator si un executant in acelas timp.

Anonim spunea...

cu ceva timp in urma s-a experimentat scoaterea lst din serviciu(nu si din organigrama) la nivelul a 2 unitati.Una peste 500 de ppl si alta peste 1000 ppl.Dragutii de lst dansau intr-un picior de fericire considerind ca fara ei st este terminat , ca ei erau cei care tineau pucaria in friu si fara inteligenta ,contributia si munca lor st este un nimeni.Realitatea si timpul au facut dovada ca au fost numai vorbe in vint , fara nici un suport real.
In prezent 8 sefi de tura din 2 penitenciare cu specific diferit desfasoara activitatea de st in conditiile de "cumul de functii" intre lst si st, fara a crea vreun prejudiciu si fara a fi stimulati , pentru munca si calitatea deciziiilor pe care le iau , fara a fi dublati de lst si fara a mai avea vreun ajutor din partea cuiva.
Este cu adevarat foarte greu sa desfasori munca in aceste condii , cind un numar foarte mare de activitati se suprapun, cind din bruma de personal din sunbordine trebuie sa desemnezi om pentru judecator, pentru comisii, pentru spital, pentru dispozitiv,pentru cabinet, pentru cdt sectie la raport, pt dir.la raport, pt.audiere,etc.Experimentul despre care vorbesc a transformat ST intr-un telefonist si alergator de cursa lunga, pentru ca permanent trebuie sa fie linga un telefon sa mai ia o masura, in birou sa faca documentele (predare primire bani ppl, primire ppl, pregatire trasferati ,coordonare perchezitii, culegere de informatii pentru cunoasterea starii de spitit in rindul efectivelor, prezent pt.acces, pentru alimente,documente obiecte interzise, pet.distrinuirea mesei etc,etc,etc., si de cele mai multe ori cind cauti un st in urmatorul minut este in alt loc pentru o alta activitate.Dupa ora 15 este si mai rau ca mai suplinete si cdt.de sectie si dasdrp si dir., supraveghetorul intreaba,ppl vrea, soferul asteapta, pt.de lucru ...asistentul ...si el...Dar cu toate acestea cei 8 care fac cit 16 si care nu pot niciodata solicita o invoire, un concediu,etc atunci cind au o problema, pt,ca nu au inlocuitor, au dat sistemul peste cap si au dovedit ca se poate si fara lst, cu toate ca au sariile mai mici decit cdt sectie si fac munca si acestuia si o parte din atributiile dir.,ale dasdrp si mai deservesc si reintegrarea.Iar in aceste conditii sa le mai scazi si din sarariu...deja e prea mult.Odata cu disparitia indemnizatiei de comanda si a unei parti din coeficient , lucruri care ii mai motiveaza in prezet si ii fac sa nu mearga pe la medici sa isi caute sanatatea, vor avea toate motivele sa fie mai interesati de sanatatea lor si de viata lor personala, decit sa suplineasca unele functii de conducere, cu sarcini si responsabilitati mai multe si mai complexe.

Anonim spunea...

Dragii mosului ,citesc si ma-nfior, ofiterasi dragi va mancati mai rau ca ,cainii,nu va convine ganduriile doctorilor de prin anp,alinirea cu ceilalti lucratori din sistem la sindicat,si o rezolara-ti,nu dusman cu colegul ci preten,si lst si st si sef sectie si sef serviciu si dasdrp,dea,toti munciti de va sar capacele,nici unul nu trebuie mazilit,daca vor mazilire din 500 din anp sa ramana corpul de control si transportul special,restul, care rest?

Anonim spunea...

O propunere interesanta ar fi ca toti cei care hulesc L.S.T. si S.T.sa faca serviciu in locul lor macar 3 luni si vom vorbi dupa aceia

Anonim spunea...

Pentru o reforma adevarata ar trebui monitorizata activitatea fiecarei functii in parte macar o luna de zile si abia atunci vor afla si cei care nu cunosc realitatea.

Anonim spunea...

Restructurarea nu se face din birou, ci masurind de 10 ori si taind o singura data la fata locului ...HALAL SEFI LA A.N.P.

Anonim spunea...

Incercati o abordare mai calma fara patima si veti vedea ca veti ajunge la un rezultat pozitiv , de unde vin toate aceste propuneri, ce functii au avut acele persoane si vom ajunge la concluzia ca sefoloseste metoda "DEBINA SI CONDU" ,O METODA VECHE CARE NU ARE NIMIC IN COMUN CU DEMOCRATIA

gherla spunea...

In sfârşit, se va termina cu cei care nu muncesc şi iau banii de pomană.
Mai este nevoie sa treacă şi comandanţii de secţie pe funcţie de execuţie.

Anonim spunea...

am vazut o propure idioata la 09:32

Anonim spunea...

Adevarul este ca foarte multi ofiterasi si agenti, de prin administrativ, sunt cu nasul pe sus si se cred superiori, frumosi , destepti...mai mult ca si ceilalti si notiunea de sindicat le face grata la stomac...., dar, stupoare?? acum le este frica de reorganizarea ce o sa vina...daca vine, critica sindicatul si notiunea de sindicat. Pupincuristi, persoane fara coloana, ar dorii reintroducerea sistemului militar pentru asi face jocurile, fratilor tineti cu dintii de drepturile castigate si mai ales de dreptul la asocierea sindicala. Sindicatul deranjeaza pe foarte multa lume buna...,de la Bala in jos - pana la ultimul ofiter cu functie de conducere .

Anonim spunea...

ptr. 20.04:bai moshule iti tre" multa minte si scoli inalte "sa fii lst sau st....stiu un st, pe care dak il chemi la vreo problema iti spune"bai pentru asta ma chemi pe mine?esti de atita vreme pe sectie si nu sti ce tre sa faci?"sau alta:un hot nu a vrut sa se mute din camera la dispozitia cdt de sectie,am anuntat st care a venit si a stat de vb. cu hotul care pina la urma tot nu s-a mutat.St-ul cind a plecat m-a intrebat:Ai vazut ce tact am?....asa st si lst sa tot ai.da are studii superioare ?are!Am vazut si altii care in cazul unui atac asupra unui coleg au fugit...

Anonim spunea...

Intrucat functiile de sef birou resurse umane se desfiinteaza in unitatile sub 500 de ppl, propun desfiintarea Directiei RU si transformarea acesteia intr-un serviciu cu 2 birouri.

Anonim spunea...

Problema nu este la lst ce facem cu armata de magazineri la auto 1 are o magazie cu 2 cauciucuri si 5 litri de apa distilata si altul are carburanti dar este si un contabil care sa le tina contabilitatea ;magazineri la etg 2 dar este nevoie si de un contabil ,afv tot la fel, gospodari vreo 5 si o alta chestie daca acum 15 ani nu erau calculatoare si la evidenta erai 7-8 lucratori acum avem dotare si vreo 15 lucratori la organizarea munciitot la fel (diferenta este acum ca mai lucreaza 50-100 ppl fata de acum 15 ani cand dintrun efectiv de 2000 lucrau 1800)secretare vreo 5 fata de 1 aici se pierd bani multi nu la LST .Sper sa nu se supere colegii dar cam asta este adevarul. Va salut.

Anonim spunea...

Se pare ca cele mai de seama functii din puscarii sunt ale sefilor de tura, si nu mai pot gandi decat la teama ca o sa inceapa sa munceasca dupa reorganizarea statelor de functiuni. Ca lucrezi in ture de 12 cu 24 si 12 cu 48 nu inseamna ca muncesti. Se vad cei care cu adevarat muncesc. Ca se fac diverse afirmatii necolegiale vizavi de activitatea sefilor de sectie iara-si inteleg ca doriti sa va faca si munca voastra. Domnilor Sefi de tura stiu ca e frumos si te simti importatnt cand stai intr-un birou central pe unde cei care doresc sa aiba acces in sectorul de detentie trebuie sa treaca si sa va bage in seama si tare va mai place postura, dar nu inteleg de unde atata rautate si comentarii la adresa sefilor de sectie care impreuna cu supraveghetorii stau in cadrul sectiei, suporta aceleasi conditii,sun permanent intre p.p.l.. Voi cand sunteti, doarla apel si cand se face transferul, tranzitul sau vreo perchezitie, dar si atunci vreti sa pareti importanti doar coordonand activitatea fara vreo implicare. Un sef de sectie care a facut n... servicii de sef de tura si in acelasi timp si activitatea de sef de sectie, mai lasati-ne domnilor cu sambetele si dumnicile. Oare intrati pe vreo sectie sau stati in birou, ca de.. sunteti sef.

Anonim spunea...

Buna ziua! Lucrez in ec-administrativ de peste 10 ani si pot spune cu mana pe inima ca nu suntem multi in acest sector suntem FOARTE MULTI si decat cativa prosti muncesc... Ce ne trebuie fratilor Director economic daca acest director nu face nimic pentru ca are in subordine 3 sefi de serviciu - logistica , financiar, si productie.Ori desfiintam acest post de dir ec si il facem sef serviciu, iar sefi de servicii ii facem sefi de birou ori.....mai transferam niste posturi in paza cum ar fi responsabili economici...lucrez la un penit de max siguranta.

Anonim spunea...

@ 11,55

Daca cele mai de seama functii din puscarii sunt cele ale ST, tu de ce nu te faci ST?

Si de unde sti ca toate puscariile lucreaza 12/24, 12/48?

Si de ce ultimele 2 fraze nu au nici un inteles?

Ia spune, comandante!

Anonim spunea...

sa-l puna la Codlea pe domnul Faur(marele sef de sectie) ST sa-l vad cum se cere in pensie....:))))

Anonim spunea...

Documentului ii lipsesc anexele... Fara acestea nu cred ca se poate exprima o opinie pertinenta.

Anonim spunea...

Pt.11.10.2009 14:43:00
daca tot recunosti ca:"suntem FOARTE MULTI" la "ec-administrativ" si esti din cei capabili care pot face orice, de ce nu treci omule la paza?
Ca sa ti se simta lipsa...ca poate asa face si dir. ec. ceva...

Anonim spunea...

Mi-e ruşine cu voi colegi draci...vă bălăcăriţi aiurea vă temeţi că munciţi unii mai mult ca alţii LST-ii mai mult ca ST-ii, aceştia mai mult ca şefii de secţii... adevărul este că dacă am muncii cu toţii şi ne-am ajuta ne-ar fi mult mai uşor, dar preferăm să râdem unii de alţii. Am făcut de toate din cele trei şi şi alte chestii, vă spun sigur că peste tot volumul de muncă este enorm mai ales dacă vrei să munceşti. Nu contest că sunt printre noi unii care plimbă condici, dar să fim serioşi... credeţi că le plimbă de plăcere. Înainte de a comenta munca altora încercaţi să vă puneţi în situaţia lor, dacă nu puteţi vă vine rândul să ajungeţi în locul lor şi apoi să-l vedeţi pe dracu...Un singur lucru vă spun cu cât este funcţia mai mare cu atât sunt mai multe probleme, mai grele şi timpii de soluţionare mai mici. Care n-aţi aflat asta o veţi afla cândva, şi vă veţi blestema ziua acceptării funcţiei.

Anonim spunea...

pt. cel de la 14,43 banuiesc ca e unul dintre directorii de dupa ora 16,00
Nu prea ai cum sa intelegi ultimele doua fraze pentru ca e clar ca nu ai citit toate comentariile...
Ai auzit vreodata de extraase din context...cauta si tu esenta discutiilor, n-ai vrea sa iti povestim tot ceea ce se scrie.
Oricum nu are sens sa intram in alt gen de discutii, eu nu am dorit decat sa spun ca fiecare functie isi are importanta ei si nu cred ca trebuie sa denigram si sa limitam importanta alteia mai ales daca nu am exercitat-o. Cat despre eliminarea functiei de LST, este o propunere curioasa, dar cred ca se intentioneaza ca o parte din atributiile LST sa fie preluate de seful de schimb si LST sa dea libere, concedii sau vor face alte activitati in operativ.