Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 26 octombrie 2009

HIGHLANDER?

Ultimul nemuritor primeste toate puterile

Guvern dupa Guvern, partid dupa partid, au fost infrante de ministrul Predoiu care a ramas pe pozitie. Cu fiecare victorie devine mai puternic. Oare?

Nu ne bucuram, nu suntem tristi. Suntem curiosi. Va supravietui si acum? Ce elixir o folosi?

Catalin MacLeod din clanul MacLeod

Imortalitatea in cazul Predoiu ar trebui sa sugereze cel putin ideea de stabilitate. Ministerul Justitiei, spre deosebire de alte ministere, a avut o coordonare la varf relativ stabila in ultima perioada in care termenul de stabilitate se redefineste.

S-ar zice ca acest lucru favorizeaza reforma, conferind continuitate procesului de implementare a proiectelor si strategiilor. Bineinteles, in cazul in care acestea au reusit sa iasa din faza de elaborare.

Strategia amanarii, suspendarii, esalonarii, evitarii si eliminarii

Poate ca trebuie amintite cateva „succesuri” ministeriale cu incidenta in sectorul nostru de activitate cum ar fi celebra ordonanta 75/2008 prin care sentintele definitive obtinute de personalul din justitie au fost esalonate in viitorul indepartat, in spiritul apararii libertatilor si drepturilor cetatenesti, eliminarea din bugetul ANP a sumelor pentru plata orelor suplimentare efectuate de personalul din penitenciare (alaturi de salarii de merit si prime), suspendarea platii primei de vacanta si a echipamentului cu toate ca bugetul ANP prevedea aceste sume, amanarea aprobarii Strategiei ANP prin act normativ, evitarea consecventa a dialogului cu sindicatele pana la momentul mitingului din 15 iulie 2009, mentinerea in echipa de conducere ANP a celuimaimare anonim cu toata predilectia acestuia pentru tranzactii imobiliare absconse, si altele.

Despre elixir

Am prefera ca Nemuritorul nostru sa-si traga puterea din respectul cu care Romania se uita spre justitie si tot ceea ce include acest concept. Magistratii au ajuns sa intre in greva, penitenciarele fac miting si se pregatesc de greva, probatiunea picheteaza, consilierii se descurca ei cumva. Toti luptam pentru respect. Dar de ce luptam cu propriul ministru?

30 comentarii:

Anonim spunea...

pacat este un baiat simpatic ,va mai supravetui inca 5 mandata la felul cum se implica .

Anonim spunea...

Ce sa ne mai mire? La haosul si indiferenta care sunt in tara, Predoiu chiar nu mai conteaza pentru unii. Doar pentru noi, cei mici, care tragem greul.

Anonim spunea...

C.P: schior peltic, expert in jaloane politice, vataful sistemului ticalosit...simplu si la obiect!

Anonim spunea...

Poate ne spune si noua consiliul de conducere al penitenciarului Galati,ce criterii a luat in calcul,cind a numit oameni pe posturile de la educatie,agent tehnic,etc.Din cite stim la data 20.10.2009. cind a avut loc sedinta, liderul de sindicat nu a fost chemat,pentru ca a fost intrebat si ne-a confirmat acest lucru.Sunt unul din cei care s-a inscris,pentru unul din posturi.Deci este foarte clar,judecatorul BURLIBASA FACE SI DESFACE.O alta Marie cu alta palarie.Voi informa ANP-UL,in masura in care pot impreuna cu organizatia sindicala.De cite ori a fost invitat la sedinte ,liderul de sindicat ne-a informat despre ce s-a discutat. Dar se pare ca judecatorul este dezinformat sau se crede invicibil.Il asigur ca se inseala amarnic,si se va convinge de acest lucru. ATENTIE DOMNULE BURLIBASA -SISTEMUL FIERBE. un candidat care nu va este pe plac,dar nu este de mirare ,va este greu sa raspundeti si la salutul agentilor.

Anonim spunea...

Pentru agentul de la 17.17.
Nu cred ca aici gasesti raspunsul; incearca la Personal si sigur vei primi ceea ce doresti.
Intrebare: indeplineai criteriile de ocupare a postului? Banuiesc ca nu.
Articolul este despre Predoiu.

Anonim spunea...

Cind a trecut pe la GALATI,domnul UNRUREANU si a stat de vorba cu cei din consiliul de administratie,liderul de sindicat a fost chemat la sfirsitul asa zisei sedinte.Cred ca s-au discutat lucruri,pe care nu trebuia sa le auda si liderul de sindica ,pentru ca acesta mai merge pe la schimburi ,prin birouri,si cam spune ce se discuta pe la sedinte,adica are gura spurcata si spune lucrurilor pe nume.Il asigur pe liderul de sindicat ca nu este agreat de sipa,si sa aiba mare grija cu acestia.Acelasi lucru este valabil si pentru domnul Perjeru care este vinat cu acte in regula de SIPA,PETRU CA ARE OBICEIUL SA STRIGE PRIN CURTE DUPA EI,CHIAR IN GURA MARE.

Anonim spunea...

Predoiu s-a facut vizibil si cu dolarii care i-a incasat pentru consultarile la Coduri.

Anonim spunea...

Din cite mai stim si noi ,pregatirea fizica a cadrelor se face in spatii special amenajate si dotate de catre administratie.La GALATI se face cu ajutorul sindicatului. Cind se face curatenie in biroul lui MAISTRUL HARET se mobilizeaza toti meseriasii din zona. Pentru a face sala de sport trebuie sa-i saruti mina lui Haret sa-ti dea meseriasi.Au trecut doua luni,timp in care se ridica un nivel al unui bloc,de cind se lucreaza la sala.Dar nu-l intereseaza pe maistru ca unitatea are foarte multe cadre tinere care vor sa faca sport.Maistru practica un sport national-consum zilnic de alcool.De, are si omul o ditamai casoaie de terminat,mai are si grija salii de sport.Cite materiale din cadrul unitatii au plecat catre casuta MARELUI HARET.CITE MASNI DE LEMNE,CIMENT.Atit pentru astazi,vom reveni cu materiale mai scumpe.

Anonim spunea...

PENTRU 17,51.Ar fi bine sa-ti vezi de treaba ta juristule,PREDOIU nu stiu daca are salariu de merit.DACA NU MA INSEL AI RAMAS SINGURUL CU ACEL 50 LA SUTA.Toata ziua esti la judecator , l-ai innebunit de cap meseriasul lui peste.Stii p.e.s. cit stiu si debutantii,mai faci parte si din comisia de disciplina,mai iei bani si de acolo,profesionistule.

Anonim spunea...

De unde stii 17,51 ca nu indeplineam criteriile pentru ocuparea unui post,inseamna ca faci parte din clica galateana care isi face tot mai des simtita prezenta prin unitate.Sa va asteptati la controale cit mai dese.CIND SE VA PRODUCE UN EVENIMENT NEGATIV, PRIMA RAPORTARE O VOM FACE LA ANP.VOI CARE CONDUCETI VETI AFLA DE LA ANP CE SE PETRECE LA GALATI-CUM SE INTIMPLA SI ACUM.DE DATA ACEASTA VOM RAPORTA TOT CE MISCA PENTRU CA NE INFORMAM ZILNIC SI SUNTEM SI OPERATIVI PE DEASUPRA.VETI VEDEA CONDUCATORILOR DE OSTI.

Anonim spunea...

Se face atita tam-tam cu chioscul de la Galati,de unde isi fac aprovizionarea ppl-ii,pentru ca sunt preturi mari,pentru ca are si siparezul sef partea lui.El a intermediat venirea doamnei care se ocupa de aprovizionare.Ce rost au accesele de furie ale unora.Cunosc acest aspect si ppl-ii care au raportat lui bala cind a trecut pe la GALATI.zi ca nu avem dreptate siparez sef care toata ziua ai masina pe rampa ,de nu mai are nimeni loc de tine.Intr-o zi te vei trezi cu un cetatean de la anp sa vada si dinsul pe ce baza lucreaza ppl-ii,mecanici si electronisti la masina ta. Te vei convinge siparez sef.

Anonim spunea...

Pentru agentul frustrat de la 17:17...E greu de schimbat Burlibasa de la Galati, are pile la Bucuresti,...pe omul de afaceri Nati Meir...

Anonim spunea...

cind speram ca va fi un articol fara flegmele celor de la Galati ...ce sa vad: Galati! vedeti ca mai sunt locuri de ocupat ca este afis pus in poarta langa avizierul de la sindicat.

Anonim spunea...

ca de obicei, voi cei de la malul Dunarii iar sunteti de rasul lumii, cu vesnicele vendete, bazate pe dusmania si frustrarea acumulata de pe vremea lui stegarescu, ca bine va mai facea d-zeu sa il ierte, asa tratament meritati, hiene cu chip uman.

Anonim spunea...

Din serialul "Pusca(si)cureaua lata, comandant sunt deodata", va prezentam din culisele de la Targosr un nou episod :
- directoarea unitatii isi bea cafeluta de dimineata si manaca prajiturica cu cine credeti, cu o detinuta u grad sporit de periculozitate, ba chiar si la masa la popota o invita. Nu va vine sa crdeti, nici noua........dar asta e realitate.
va urma

Anonim spunea...

Pentru 20;28...nu cumva tu esti Meauna???

Anonim spunea...

Daca conducerea penitenciarului Galati, nu va da dovada de transparenta,nu va fi cooperanta,si va lua decizii intr-un cerc foarte restrins,vom lua si vom urma exemplul celor de la BIRCEA MARE,iar unitatea va deveni loc de pelerinaj pentru presa si televiziunea locala. PERIMETRUL NU ARE REZERVA LA 7 POSTURI,UN AGENT SUPRAVEGHEAZA PE TIMP DE NOAPTE DOUA SECTII,DECI MASURILE DE PAZA SUNT SLABITE,SPORUL TBC NU SE DA DE MULT TIMP -DE CITIVA ANI,CU TOATE CA S-AU FACUT INTERVENTII DE CATRE GRUPA SIDICALA, DE MAI MULTE ORI.CEI CARE ASIGURA PAZA PERIMETRULUI ISI FAC NEVOILE PE FISIA NEGREBLATA. SEFII DE SCHIMB STAU IMOBILIZATI IN POST PENTRU CA NU AU REZERVA.CA SA RIDICI SAU SA PREDAI ARMAMENTUL ESTE O ADEVARATA AVENTURA.SA VINA CEI DE LA ANP CACI DE PRESA SI TELEVIZIUNE AVEM GRIJA. S-A UMPLUT PAHARUL DOMNULE JUDECATOR , COBORITI IN TEREN SI LUATI TAURUL DE COARNE.ISI BAT JOC UNII DE DECIZIILE PE CARE LE DATI.MARELE MAISTRU HARET FACE ,EFECTIV CE VREA SI CUM VREA.NE PARE RAU DAR VOM SESIZA ANP-UL ,UNDE ,CIND SI CE TREBUIE SA VERIFICE, INDICAM CHIAR SI ORA.

Anonim spunea...

PENTRU 20,28,CA SA CALCI PE URMELE LUI STEGARESCU E GREU FRATE.PUNE SI TE CULCA CACI STEGARESCU-DUMNEZEU SA-L IERTE TU ESTI-UN TRAMVAI NUMIT DORINTA.NOAPTE BUNA SIPAROIULE,NEEDUCAT CARE AI AJUNS SA TE LEGI PINA SI DE MORTI.PACAT DE TINE CACI TE STIU ATEULE.

Anonim spunea...

colegule care te vrei la achizitii sau cultural- ca astea doua erau vizate- vezi ca la cultural mai e loc si mai e si la evidenta. mai este unul care a plecat la evidenta ca suferea de smecherie, era sub demnitatea lui sa mai lucreze la pluton.

FPSS spunea...

Auziti, oameni buni,cand Ungureanu a fost pe la Galati, nu ati cerut niciunul dintre voi sa va prezinte Cv ul?! Nici nu trebuia sa i dati voie sa intre in unitate pana nu va prezenta Cv ul. S au v ar fi trimis la site ul ANP ului, sa l cititi de la rubrica" Echipa manageriala". Eu chiar nu inteleg, Bala chiar nu i poate impune lui Acadel asta sa si faca public CV ul?!Chiar sa nu aiba scris Acadica nimic in el?! Foarte bine, sa l publice asa, la urma urmei se poate lauda ca e curat, ca si a pastrat hartiuta alba, curata ca lacrima, ca foile pe care le a scris le a inaintat in alta parte, cu titulatura secrete de serviciu...hahahahahaha, Acadel asta si a trecut la secret pana si CV ul, iar Maria Sa Bala Intaiul inghite sarmaluta si tace...

Anonim spunea...

Credeti ca numai la Galati sunt preturi mari la magazin, va inselati si la Margineni sunt la fel de mari ca doar patron este unul de religie musulmana.Cea mai tere faza este la Ploiesti unde "garoiul" ,si acolo a castigat licitatia, si-a construit magazinul in curtea de plimbare p.p.l.pe care a ctitorit-o maria sa Stasie.Umbla vorba prin targ ca "garoiul" ar avea pila pe UNGUREANU.

Anonim spunea...

26.10.2009,21,56 Badoiuleeee! Potoleste-te!my

Anonim spunea...

M-ati spart toti. Nu vad legaturile comentariilor cu articolul. Bun ministru mandru sistem, Avem ce ne trebuie. Asta e una din calitatile nostre , nu ne putem concentra asupra subiectului.

Anonim spunea...

In sfarsit o veste buna.Nea Busule vezi ca astia au format iar gasti pa la escorte pe la mascati.suntem planificati in misiuni pe prietenie. Fa ordine ca sti cum e treaba cu "nepotii".

Anonim spunea...

E pe bune?Se intoarce domnu busu?
Bine ca scapam de m.a.n.ist.Oricum e paralel cu munca de puscarie."La dreapta imprejur!".Nu e bine? Corecteaza matale,domnu...

Anonim spunea...

Dragul meu coleg de la Galati posturile trebuiau ocupate! Nu mai fi asa rau! La intocmirea noului plan de la Galati de reorganizare grupa sindicala a fost intrebata? Liderul de la Galati a fost chemat de UNGUREANU probabil din curtoazie si nu din interes! Lucrez de peste 15 ani in sistem si inteleg fenomenul! Directorul sau comandantul are scaunul lui si nu vede ce este pe plantatie. Directorul adjunct are echipa lui! Cand vine controlul totul e roz, cafeaua este amara si-n toaleta miroase a ghiocei! Deci - FARA PROBLEME - Reteta este simpla! Burlibasa n-o sa stea la nesfarsit la noi in curte,dar sa vedem rezultatele. Crezi ca vor fi 10 agenti pe sectie? Crezi ca vor fi 10 agenti in foisor? Crezi ca unii nu vor mai consuma alcool inainte-in timpul- si dupa serviciu? NU. Va dau eu raspunsul! Va fi la fel ca si acum 15 ani! Doar ca atunci sindicatul nu inainta zilnic hartii la secretariat. Sa-ti spun eu de ce sunt preturile mari la chiosc? E comisionul mare si femeia trebuie sa-si scoata banii. Nu este grea matematica.
Pentru cei care ne cred hiene cu chip uman am doar o vorba. Compune si tu un mic eseu pe o tema oarecare si vezi cate cuvinte ai in vocabular!
PETRU RARES

Anonim spunea...

Nu fratilor, gresiti!E si Badoiu bun la ceva.La perchezitii...scotoceste,scotoceste...
Daca il vezi civil in camera,nu sti care e hotul...

Anonim spunea...

terminati cu mizeriile astea! spiritul Margineniului e altul. nu mai invrajbiti ofiterii ca tot noi o tragem. stiti bine ca Busu nu isi formeaza echipa din 2-3.tot operativul e echipa lui(mai putin "nepotii"). asa a fost mereu. e de al nostru

Anonim spunea...

cu guvernul... Mai actual ca niciodata Caragiale - "sa se revizuiasca primesc, dar sa nu se schimbe nimic, sau sa nu se revizuiasca primesc, dar sa se schimbe pe ici pe colo si anume prin partile sesntiale". Nu aveti aceeasi senzatie in ceea ce priveste guvernul si ministrul justitiei????!!!!

Anonim spunea...

Stiu ca nu are nici o legatura cu articolul postat,insa as vrea sa stiu noutati in legatura cu demersul sindicatelor in ceea ce priveste dizolvarea actualei comisii de disciplina de la A.N.P.