Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 3 octombrie 2009

Caut tara. Gasitorului recompensa.

Am auzit deunazi un om, un inventator, spunand ca cea mai buna solutie ramane puterea exemplului. Daca oamenii sunt educati de mici, daca sunt indrumati si ajutati sa evolueze cu grija, daca zestrea asta se mosteneste de la o generatie la alta, societatea ajunge sa fie pana la urma una civilizata, una care n-ar mai avea nevoie de politie, de jandarmi, ca urmare nici de penitenciare.

Nu m-am gandit niciodata in felul acesta, adica n-am mers niciodata intr-atat de departe incat sa-mi imaginez ca o asemenea lume ar fi posibila. N-am indraznit!

De fapt nici acum nu indraznesc, mai ales acum, cand asist, aproape fara reactie, la ceea ce se petrece pe scena politica romaneasca. Dupa parerea mea, boala asta, pentru ca este o boala, ne imbolnaveste de moarte pe toti. Nu ca am fi plesnit noi de sanatate nici mai inainte dar ceea ce se petrece acum pare un fel de lovitura de gratie, una fara perdea!

Cat s-au mai ferit, cat au mai luat-o pe ocolite, ne-am mai putut pacali, am mai putut spera prosteste intr-o schimbare. Il ascultam astazi pe Videanu, proaspatul ministru al sanatatii, oferind sfatos retete de vindecare de la bunica. Il ascultam pe Blaga oferind explicatii pentru schimbarile de la Interne, mi-l imaginam patrunzand triumfal in locul cu pricina si dictand inca de la intrare, portarului, paznicului, secretarelor, femeilor de servici, noile directive.

Mi-o imaginam pe Udrea tintind diafan, cu unghiile proaspat lacuite: "Tu, tu, chiar si tu, afara!" Il vedeam pe Basescu incins in hora, amuzandu-se copios de dragalasenia jocului. Il vedeam pe Berceanu la agricultura si pe Boc la invatamant si vedeam si demiterea la liniuta a tuturor prefectilor PSD. Care pesedisti, asezonati cu buchetele mici de trandafiri, impingeau gafaind, pentru a treia oara in sezonul de vanatoare, la bricul Mircea...

Intrebandu-ma retoric unde ne-am mai putea retrage din calea unei asemenea molime, am gasit o solutie, sa le ingradim lor o tara prin care sa se dea cu masinile cu girofar, o tara mica, una de mucava, in care sa-i lasam sa se joace nestingheriti de-a puterea.

19 comentarii:

Civilul oarecare spunea...

Găsit ţară. Nu răspunde la nicio comandă.

Anonim spunea...

CE SA GASESTI LA JILAVA LA REEDUCARE?

Anonim spunea...

Era de asteptat ca buba se va sparge.
Daca privim cu atentie, s-au "triat" catre putere, din ambele tabere, numai scursuri. Am trait sa avem ministrii pe care ii avem (ce? credeti ca daca era PSD-ul la conducere, deci situatia invers, era altfel?)......
Oricum, s-au racait de la inceput. Iar acum, spre finish, disperati si unii si altii, s-au "spart".
Ce pretentii sa mai avem la nivel micro?

free_spirit spunea...

Stam ca niste vite !! Da!! Nu exagerez deloc.Stam cuminti, fara vlaga si fara vointa de a face ceva. Din cand in cand, mai "mugim" nemultumiti de unele masuri luate total impotriva noastra, dar...ne resemnam repede si ...ne lingem pe bot. Suntem un popor fara coloana vertebrala, niste paralitici, niste legume. Ne uitam la ei cum isi bat joc de noi si nu miscam un deget. Pai cum dracului sa nu aiba curaj sa faca mizeriile astea in continuare?? Tocmai pentru ca stiu ca nu facem nimic ca sa-i tragem la raspundere.Mi-e rusine...

Anonim spunea...

Barfe, asa e. La Jilava marele sindicalist Stupu Sergiu reprezentativ pentru 12- 13 ratutiti carora le i-a banii pe sindicat, intr-un impas de personalitate si-a bagat degetele in gura si a vomat pe secretarul comisiei de disciplina si pe masa de sedinta. Acest „GOPO” fara par si fara spranceane de multa vreme isi bate joc de toti oamenii din sisitem la adapostul cine stie carui individ sus-pus. Faptele spun astfel:
- fiind cerectat disciplinar pentru diferite fapte, acesta nu se prezinta la citara comisiei de disciplina lipsind de la serviciu peste 150 de zile.
- In aceasta perioada face sesizari la parchet membrilor comisiei inclusiv secretarilor comisiei de disciplina pe motiv ca este cercetat abuziv peste termenul de 90 de zile, termen la care crede el ca poate scapa de cercetare, neprezentandu-se niciodata pentru a fi audiat.
- Comisia cere lamururi la ANP cu privire la modul cum trebuie sa procedeze, ANP-ul fiind coordonatorul metodologic asa cum este aratat in art. 45 din OMJ 2856, iar directorul general trimite o adresa a DCEAN, bine documentata prin care expica ca in situatia concediului medical raporturile de serviciu se suspeda conform codului muncii si ca acest termen nu se pune la calcului celor 90 de zile. Comisia procedeaza in consecinta, emite referate inaintate directorului, dupa care toate unitatile primeste o adresa a DRMU in care se explica ca termenul de 90 de zile este un termen imperativ si daca legea nu vede nici comisia nu trebuia sa interpreteze mai mult. Directorul unitatii „ramane cu piesa in macara” si se opreste cercetarea nestiind probabil ce sa faca, sa dizolve comisia ca n-a respectat termenul de 90 de zile, sau comisia a lucrat bine respectand instructiunile primite?
Nu stiu daca acuratetea datelor este exacta, dar ce vreau eu sa spun este ca specialistii de la DRMU ar trebui sa isi asume raspunderea si sa spuna si celor noi numiti in functiile de ofiteri de ce termenul de 20 de zile in care trebuia emise deciziile de numire pe post stipulat in OMJ 2854 nu este imperativ si nu este respectat de acesti indivizi specialisti?
Cine are mai multa putere oamenii corecti sau indivizi de teapa lui SS?

Anonim spunea...

Cei de la DMRU actioneaza ca niste diletanti, insa acest lucru nu mai mira pe nimeni.
DCEAN-ul a procedat corect, deoarece exista practica in asa ceva, insa exista o lupta intre Resurse Umane si Juridic, in sensul ca Juridicul isi spune parerea argumentat si profesionist, timp in care Personalul a trecut in linia a doua.
In fapt, DMRU nu reprezinta, conform art. 45 din OMJ 2856, coordonatorul metodologic deoarece nu au pregatirea necesara, acest lucru fiind atributul Juridicului ptr.ca ei au pregatirea necesara.
Mai mult sunt fpss multi plecati din DMRU care activeaza la Juridic.
Nu e de mirare ca toate legile ce au trecut prin filtru DMRU au iesit asa cum sunt in prezent.

Anonim spunea...

Va rog sa-l iertati pe STUPU,ptr ca el nu stie ce face.

multa lume spunea...

03.10.2009 13:58:00


iarta-l tu si ia-l acasa! poate cand ti-o trage un glont in c.r o sa-ti revii!
vad ca inca mai gaseste mireni care cred ca nu stie ce face! stie foarte bine!
si daca nu stie inseamna ca e bolnav si incompatibil cu calitatea de fpss in sistemul penitenciar iar atunci pericolul sunt cei care il incurajeaza: radan, ciupita, mihai marcel si omul din umbra gavrila stefan!

Bobby Fischer spunea...

Se spune că un popor îşi are conducătorii pe care îi merită.

Prin urmare, nu sunt ei vinovaţi, pe cât suntem noi. Ei fac ce le-am permis noi să facă. Le-am permis prin indiferenţa noastră, prin tăcerea noastră, prin lipsa noastră de atitudine şi prin faptul că nu am ştiut să le cerem să ne respecte.

Noi nici măcar nu am lătrat la trecerea caravanei politice. Doar am asistat, cu braţele încrucişate, cu minţile hipnotizate la toate spectacolele ieftine ce ni le-au vândut la preţuri de spectacole de gală. Şi cu toate că am realizat de fiecare dată că ne-au pungăşit, nu le-am cerut nici măcar restituirea preţului biletului. Mai mult de atât, se pare că ne-am făcut abonamente pe viaţă.

Asta pare o dovadă că ne-am descoperit valenţe niţel masochiste, pentru că am ajuns să ne placă. Chiar dacă mai scâncim din când în când, nu vrem să renunţăm la durere.

Şi EI, în doesebitul respect pe care ni-l poartă, nu pot să ne refuze "plăcerile", desfătându-ne prompt şi ireproşabil... Doar sunt în slujba noastră, nu?

Anonim spunea...

Acum ca PSD-ul a plecat, e timpul sa trimiteti acasa, la podgoriile de peste Milcov, pe unii dintre Cei Mari care au terorizat sistemul promovand hotia si incompetenta.Asa poate se va darama paienjenisul de pile si proptele ale celor la fel de mari din puscarii, LPRei si LPSei(ca tot militieni raman...),sefi peste sefi adusi cu pluta, cu degete inclestate in scaune Neoset.N-au reusit inca sa termine de citit fisa postului pentru ca, oricum nu-i pasioneaza cat timp Cei Mari vegheaza pentru ei!Ii vezi batosi si impaunati, cu freze tapate si pline de fixativ alegandu-si locul pentru vreo statuie...
D-le Ragea, lor le platiti 50% si indemnizatii de conducere privan -du-i pe cei mici de prime, salarii de merit si bani de echipament!Pentru ei muncim ore suplimentare pe care nu ni le puteti plati!Ei sunt cei care dispun dupa bunul plac de banii statului si manageriaza defectuos custodia detinutilor.Ei sunt cei de care nu te poti atinge, de care nu te poti plange, pentru ca pumnii in gura sosesc imediat, de la cabinetele 1 si 2!In zambete sarmante ti se arata degetelul si iti sunt invocate prietenii legate la sprituri, nunti si gratare.
Stiti, d-le Ragea, de sesizari pentru comisia de disciplina care mor in fasa doar pentru ca ne fluturam tanga pe la etajul 1, ca sa ne salvam pielea intinsa cu alifii frantuzesti de sute de euro ?!Sau stiti de carnea stricata aruncata in scarba pentru prepararea hranei detinutilor de catre sefi iresponsabili care iti dau cu tifla?!Abia cand vor incendia puscaria va lua cineva vreo masura?!Stiti, d-le Ragea cate alimente ajung in cazan si cate, in camari si buzunare? Oare, doar cand vreun detinut va proba calitatea hranei pe la vreun post TV sau ONG, veti lua vreo masura?Intrebati-va organele abilitate de control din subordine de cate ori, anul acesta, si-au pus mainile in cap vazand atata incompetenta si de cate ori si-au pus intrebarea "oare pentru ce ati fost platiti domnilor, atata timp???"
E o ghicitoare simpla, d-le Ragea...Ei sunt aici si pretutindeni si nu sunt greu de depistat...
Cu stima,
Cel Mic

Anonim spunea...

Ptr.Bobby Fische
Mai multa atentie ca ai ceva greseli gramaticale.

Bobby Fischer spunea...

@ 03.10.2009 22:02:00

Mulţumesc pentru sesizare!
Sper să fie doar greşeli de scriere, pentru că în oricare altă situaţie... doar atât m-am priceput!

Anonim spunea...

@ anonim 22:02
Mai bine le-ai vedea pe ale tale!

Anonim spunea...

pentru anonimul din 03.10.2009, ora 19,48
cumva e vorba de carnea stricata de la Targsor si de faptul ca cineva a oprit sesizarea Comisiei de Disciplina impotriva directoarei economice, Vaduva Nicoleta?!?! Cel Mare la Stat stieeeeee!!!

Anonim spunea...

pentru anonimul din 4.10 ora 00.22
Mai usor cu Vaduva ca te lovesti la ceas!!!! Are fir direct cu Cel Mare la Stat!!!Dupa faza cu carnea imputita,n-a chemat-o Bala s-o felicite si sa-si ceara scuze pentru tupeul comisiei de cercetare administrativa????!!!!Cum si-au permis, oameni buni,
sa-i ceara agentului - director nota explicativa?!Ea s-a amuzat 3 zile de micuta diversiune creata cu chematul la Bucuresti! Si cu masina unitatii, adicatelea pe banii statului!!! Si voi visati comisii de disciplina!!! Naivi mai sunteti. Puscas, cand vrei sa te intorci la ANP poti pleca linistita, ca ai inlocuitor de nadejde! Cu ea in fruntea logisticii,in curand nici n-o sa mai ai ce conduce. Asta fura tot ce e de furat, daca nu e de furat, darama!Cu detinutele termina repede, vreo doua zile de meniuri chinezesti de viermi la marmida si le-a exterminat pe toate! Cadrele le vantura imediat, Cel Mare la Stat(imi place "intitularea")... Si uite asa, radem Targsorul de pe fata pamantului.E si asta o strategie pe un buget de criza. Cred ca la asta v-ati gandit, cand ati iertat-o, d-le Bala, nu-i asa?

Anonim spunea...

Domnilor......grava situatia pe la puscarii! Sunt un ziarist care cauta pe multele blogg-uri, subiecte de presa.M-am plictisit de politica...Cand colo, coruptia e sub nasul nostru! Citesc articolele.....comentariile de pe acest blog si, din cele relatate am gasit deja subiecte de presa care ar face audienta mare.Pacat..... ca multe comentarii sunt neclare ,nu fac referiri directe la persoane si nume.Fiti mai curajosi....dati nume si fapte grave comise in sistem ...colegii mei din presa abia asteapta sa inceapa demersuri jurnalistice despre situatia din penitenciare,despre abuzuri ,coruptie, furturi. Cineva a scris pe acest blog despre faptul ca la penitenciarul Targsor se da spre consum puscariasilor carne stricata ........asta fiind un adevarat subiect de presa. In cateva zile voi incepe o ancheta jurnalistica pe acst caz si voi lua legatura cu organizatiile care monitorizeaza acordarea drepturilor detinutilor .Vom merge la penitenciare si vom lua interviuri detinutilor si rudelor acestora, directorilor si mai marilor din ANP.Poate asa vom depista neregulile si furturile din sistem ca doar sunt bani publici.Din cele scrise pe blog ,orice amator isi poate da seama ca se semnaleaza multe nereguli dar sunt tinute acoperit. Va e frica inca? De cine? Inca mai functioneaza amenintarile? Abia astept sa incep acest demers juranlistic , simt asa o nerabdare,am un feeling ca vom descoperi multe si grave hotii comise tocmai de cei care trebuie sa-i pazeasca pe detinuti.Televiziunile vor face mare audienta la programele de stiri cand vom difuza materiale cu cei care fura din drepturile puscariasilor.
Domnilor .........o seara buna ! Maine am sa revin pe acest blog asteptand semnalari de fapte reprobabile comise in sistemul penitenciarelor .Voi scapati de hotii care pazesc hotii iar noi cei din presa facem audienta ,vindem bine!Din cate vad, doar presa a ramas speranta voastra ca de sefii vostri m-am lamurit!Salutari!

Anonim spunea...

Stupefactie!! Ce se intampla la Targsor?!?! O mana de femei detinute si o mana de femei care conduc puscaria si atatea lucruri grave?!?! De necrezut! Carne stricata, furturi,functionari cu pile tari la ANP!?! Sunteti mai tari decat puscaria mea!!!!!!!!!

marcos spunea...

Asa se intimpla atunci cind sunt numiti la conducere oameni care nu au fost in stare sa-si conduca propria familie,nici macar masina.
PACAT CA CEI CARE SUFERA SUNT CEI AFLATI IN SUFERINTA.

Anonim spunea...

La Craiova serviciul de prevenire cauta sa se de loviti
Dar habar nu au cu ce se maninca acest serviciu
Ajung informatiile la ei dupa ce afla o tara intreaga