Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 18 octombrie 2009

Afaceri de familie

Pe vremuri, tot aici pe blog, am mai postat un articol despre directorul de la Codlea. Era vorba despre lipsa de comunicare dintre el si subordonati. La vremea aceea, Dl. Dumitrache ne-a transmis un lung drept la replica, pe care l-am si publicat, cu multe argumente patimase, pro si contra.

Am inteles fara greutate ca omul era profund afectat de situatia creata, ceea ce este de inteles, nimanui nu-i convine sa fie contestat, mai ales sa fie expus in piata publica, cu toate bunele si relele lui.

De data asta, reactia la schimbarea din functie a directorului de la Codlea pare sa fie mai degraba una favorabila lui, ceea ce dovedeste ca pana la urma a fost totusi un director daca nu iubit, apreciat in orice caz de catre multi dintre fostii subordonati. Nu stiu care este motivul real al schimbarii, pe de o parte nu sunt in posesia unor informatii complete, pe de alta parte este foarte greu sa fii obiectiv de departe.

Ce stiu cu certitudine este faptul ca in sistemul penitenciar sunt directori de unitati cu mult sub nivelul Dlui Dumitrache, a caror incompetenta sau rea credinta, desi sare pur si simplu in ochi, nu pare sa deranjeze in niciun fel spranceana acerba a "factorilor de decizie", ceea ce naste, evident, multe si indreptatite semne de intrebare.

Toata aceasta situatie ma duce cu gandul - pentru a cata oara?! - la doua aspecte semnificative, specifice sistemului penitenciar:

1. Nu competenta sau incompetenta unui director sta la baza numirii ori mentinerii lui in functie.
2. Angajatii accepta aceasta stare de fapt ca pe o fatalitate, bucurandu-se probabil in sinea lor ca nu sunt "atinsi" in mod direct de "virusul" care bantuie sistemul ( hiar daca exista o secure deasupra fiecarui cap si putini au scapat necrestati inca!).

Fara indoiala ca cei care au proptele politice reusesc sa ramana in picioare indiferent de viteza sau directia din care bate vantul si gandindu-ma cu mare tristete la cata energie trebuie sa depuna aceste personaje pentru a se mentine "in sa", in dauna activitatii pentru care sunt platiti, nu ma mai intreb de ce ne merge noua atat de bine pe meleagurile mioritice.

Ma intreb, insa, altceva, daca Dumitrache era incompetent sau a comis lucruri reprobabile la Codlea de ce a mai fost trimis la Tichilesti (dupa cum am auzit)?! Si daca Dumitrache era capabil si n-a comis lucruri reprobabile de ce accepta o decizie nedreapta asteptand, dupa cum se obisnuieste, schimbarea, oricare ar fi ea?!

23 comentarii:

One of us spunea...

Ai dreptate, Admin, nu competenta sau incompetenta stau la baza numirii unui director.

Adevaratele "valori" nu difera cu mult de cele care stau la baza numirii unui sef de camera:

- sa nu fie moale,
- sa fie "descurcaret",
- sa aiba succes la femei,
- sa aiba atitudine fata de pestii mai mari,
- sa fie dominant
etc

Anonim spunea...

Admin, cateodata adevarurile sunt chiar sub ochii nostri, dar refuzam sa le bagam in seama. Cautam raspunsuri sofisticate la intrebari cat se poate de simple. De ce a plecat dl. Dumitrache la Tichilesti ?Simplu. Pentru ca a plecat la mai bine. Orice om isi doreste sa lucreze intr-un colectiv de oameni profesionisti, inalt calificati, in comditii civilizate, de emulatie...Pacat ca lasati impresia ca acest Tichilesti nu este decat un fel de reuninune de colibe in taigaua siberiana si, mai pacat, ca nu ati sapat ma adanc. Ati fi auzit, probabil, si despre faptul ca dl.Dumitrache nu va sta prea mult acolo, in taiga...
(atentie !, acest comentariu ar putea fi o manipulare)

sahistul amator spunea...

Ca de obicei, foarte bun articol, Admin. Felicitari! Cat despre dl. Dumitrache, aflam dintr-un comentariu precedent, ca a fost “promovat” la Tichilesti. Si cum in ANP toate posturile sunt deja ocupate de cei mai competenti, unde vor mai putea fi promovati ceilalti competenti din teritoriu? Solutia: rotirea cadrelor! Cine nu isi doreste sa isi lase familia si casa pentru o "promovare"? Plus ca, de stabilitate avem nevoie doar la nivel inalt, sa se mentina jucatorii acestei imense table de sah ( a se citi : “organigrama sistemului penitenciar”). Si, din cand in cand, jucatorii fac cate o mutare: regele de la pozitia…este mutat sa faca loc pionului de la …, in locul caruia trece nebunul de la… Orice amenintare a regelui se numeste SAH, iar cand regele nu mai poate fi mutat, devine MAT si se termina jocul. Desigur se va relua, cu acelasi numar de piese, de catre aceiasi jucatori. Sau de catre altii?

Anonim spunea...

dumitrache a fost dat jos pt ca a deranjat clanurile mafiote din sistem si a avut tupeu sa se ia de interlopii din penitenciar.cineva sa verifice magazinul din incinta unitatii care vinde produse care nu se verifica,cafea vidata cu telefoane!! cat a fost de iubit nu stim dar stim ca a fost foarte apreciat de subordonati,pacat ca sefii mai mici l-au lucrat si i-au ascuns problemele unitatii,au musamalizat foarte multe chestii.

Anonim spunea...

dumitrache ne vorbea mereu de continuitate...si avea dreptate.la fiecare schimbare de director se duc si reformele incepute de acesta.dovada ca dumitrache a fost un director bun este faptul ca detinutii se bucura ca a fost schimbat.un interlop a afirmat ca " dumitrache ne ardea pervers,mai bine ca fost schimbat ca deja disperam..."
deci concluzile le trageti singuri...

Anonim spunea...

Afacerile sunt aranjamente!
Noi suntem oameni iar atunci cand competenta nu este recunoscuta sau cand suntem nedreptatiti,durerea este foarte mare!Cu D-zeu inainte si speram sa trecem peste fiecare incercare din viata noastra!...Si sa supravietuim in locul pe care l-am ales...cu ani in urma!

Anonim spunea...

Eu revin cu intrebarile, ca nu inteleg. Cum ne-a spus Celmare sa ne intelegem bine intre noi, imediat dupa ce ne-a spus ca intre noi sunt corupti? Sa ne intelegem cu coruptii? Sa ne avem ca fratii cu ei? Cum vine asta? De ce nu fac curatenie, daca tot au informatiile alea?

Anonim spunea...

@9.55

Nu pleaca Dumitrache la Tichilesti. Nu pentru ca acolo nu ar fi oameni de bine. Oricum, sint mai de bine decit sifoanele alea care, dupa ce au facut combinatii cu hotii, cind s-au vazut incoltite, au fugit primele la ANP si s-au vaitat. Cred ca sint mai de bine decit mizerabilii care l-au tradat. Nu va pleca pentru ca e un om cu demnitate si nu accepta sa fie calcat in picioare. Nu depinde el de un job de puscarie. E un om mult mai valoros. Pacat ca nu a fost apreciat. Nu asta e soarta tuturor celor valorosi? Doar lichelele se salta si ramin, ca unsoarea, la suprafata.

Anonim spunea...

toti agentii suntem de partea lui dumitrache... oricum noul director nu o sa aiba viata prea lunga,o sa-l mazilesca hienele si pe el. sper ca noul director sa ne scoata din haznaua in care ne-au bagat sefii astia mai mici,si legea sa redevina lege in puscaria codlea ca pe vremea lui Georgescu !! sa le dea la temelie interlopilor si sefilor incompetenti si corupti !!

Anonim spunea...

eu nu va mai inteleg, fratilor! aveti directori la ANP din randul nostru! oameni care stiu meserie si stiu care sunt problemele reale ale sistemului. pana acum ati plans ca sunt magistrati veniti din alta lume si nu stiu realitatea din teren. acum le rastalmaciti toate vorbele, le denaturati spusele si dezinformati toata lumea! cine sa mai inteleaga?!

Anonim spunea...

Daca tot pleci ISTVANE,n-ar fi bine sa-l iei si pe MINER, ptr ca va ramine singur saracul. Voi oricum puteti realiza , cu ajutorul unchiului tau -CEL mic,lucruri de care lumea,sa-si aminteasca cu placere.Puteti intra in biroul SIPA in acelasi timp,.puteti servi masa impreuna,si nu in ultimul rind aveti posibilitatea sa aflati cum e mai bine -CU TERASA SAU CU MANSARDA. de la stanciuc tuguiat si inca nerezolvat de bidica

Anonim spunea...

Am vorbit cu cei de la Tichilesti,au inceput sa faca o serie de modificari is asteptarea lui ISTVAN NEPOT DE CEL-MARE.Au dat cu vopsea in loc de var,au nivelat asfaltul,ptr ca nepotul merge aproape tiris cu picioarele,au modificat si pc2 ca sa poata intra cu limuzina si va trebui sa aveti pe masa de la popota o mare cantitate de lamiie stoarsa.

Anonim spunea...

Profesia de miner incepe sa nu mai fie agreata pe str. Traian nr. 52 ptr ca au fost blocate acele intrari subterane.Am inteles ca Braila a inceput sa construiasca astfel de intrari.Minerule, poti merge si fara gps.Drum bun.mergi cu DOMNUL,profesionist desavirsit. PTR. NOI VEI RAMINE-FOST PURTATOR DE PERNA MARE PE CARE STATEAI IN POSTUL DE PAZA.DE ATUNCI NU AM MAI VAZUT PE PIATA ROMANEASCA O PERNA ASA DE MARE. fost coleg de schimb

Anonim spunea...

nu va faceti iluzi cu schimbari bune sau rele totul e un circ ieftin si cineva rade pe seama noastra , am sperat 20 de ani si degeaba ne-am bucurat de promovarea tinerilor directori dezastru total exemplu la ARAD

Anonim spunea...

Va salut colegilor.Apropos de afacerile de familie asi dori sa aflu(daca imi poate spune cineva),cum se face ca in Jilava castiga aceeasi firma,licitatia privind spatiul comercial de unde isi fac cumparaturile detinutii.Aceeasi firma castiga licitatia de la infintarea magazinului.Acest,,magazin"practica niste preturi foarte mari iar peste toate astea vanzatorii mai si incarca nota de plata cand au posibilitatea.Nu ar fi o idee buna sa se ocupe de magazinele astea sistemul penitenciar?Sa le luam noi banii detinutilor.Va salut.

Anonim spunea...

Ce se mai aude cu reorganizarea ? Am inteles ca ANP-ul a trimis in unitatia celeasi propuneri pe care sindicatele nu le-au acceptat acum cateva luni. Este clar, echipa Bala merge mai departe cu (dez)organizarea si nu va tine seama nici macar de propunerile directorilor. Ma refer la directorii care se zbat ca unitatile sa supravietuiasca din haosul si dezastrul existent.
Huggin stii sa ne spui ceva despre asta? Ce ne asteapta?

Anonim spunea...

Cum va pleca Istvan,siparezul cel mare va trebui sa ocupe imediat locul in parcare,deci trebuie sa-si schimbe masina.N-ar fi o problema,ptr ca traficul de masini este prevazut in consemnul particular al siparezului cel mare.Sa nu uitam cazul DROGAN.Vom reveni cu detalii picante. De la VIRCOLAC CATRE MITICA.

Anonim spunea...

Stie cineva cand primim banii de haine? Au fost cerute situatii referitoare la suma necesara, saptamana trecuta!Poate inainte de alegerile prezidentiale?!!!!

Anonim spunea...

noul domn director de la codlea si adjunctul sau sunt oameni tineri care par okey la prima impresie.speram sa faca treaba buna la codlea,sa ne castigam respectul si autoritatea in fata detinutului pt ca aici suferim cel mai mult.le tinem pumnii si asteptam sa vedem primele masuri luate!! speram ca au venit cu o alta mentalitate !!

Anonim spunea...

@Anonim 19.10.2009 15:11:00
Noul domn director de la Tichilesti (domnul Dumitrache de la Codlea) este ok la prima impresie. Speram sa faca treaba buna la Tichilesti, nu stim, sau nu ne intereseaza, ce a facut la Codlea. Daca voi nu v-ati cucerit respectul in fata detinutului, pana acum, nu e bine. Despre unitatea noastra nu s-au scris multe pe aici, tocmai pentru ca am avut oameni de valoare in conducere, colectivul a fost format din cadre foarte bine pregatite si toti au fost uniti (in bine). Si noi ii tinem pumnii d-lui Dumitrache, nu ca nu ar fi fost bine pana acum, dar asteptam si o alta viziune de la dansul, noi idei bune de pus in practica. Asta e. Nimeni nu s-a nascut director. Toti mai avem de invatat. Dar, poate, vom trai experiente interesante alaturi de dansul, mai valoroase, cine stie ?Unele mai europene, mai ardelenesti, mai sulfuroase, de Rodbav, mai colorate, ca la Colorom-Codlea, daca se poate. Si noi asteptam sa vedem primele masuri luate! Noi nu speram ca dl. Dumitrache a venit cu o alta mentalitate, nu de mentalitate noua am dus noi lipsa....

bolt usain spunea...

"bravo" comisiei de la proba de sport tg ocna ---grupa de interventie----
poate doar usain bolt sa fi trecut astazi ,caci in rest.....sa va fie rusine ,rusine, v-ati batut joc de visele noastre...........de banii nostri
p.s. dak nu mai aveati nevoie de noi trebuia sa ne spuneti in fata ...macar nu mai cheltuiam atitea bani:(

Anonim spunea...

Mai oameni buni, cum au reusit altii sa dea jos un sef asa capabil ca noi ne chinuim de vreo doi ani sa dam jos unul incapabil, fara minimul simt al realitatii, care atunci cand deschide gura raman cu totii impietriti. Dati-ne si noua reteta.

Anonim spunea...

dar ce probe au fost ptr grupa de interventie?