Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 11 septembrie 2009

Soap opera

Asadar suntem in pragul unei greve generale, greva care include si sistemul penitenciar. Teoretic, criza financiara si nemultumirile legate de legea unica de salarizare stau la baza revoltelor, practic insa, asistam la falimentul administratiei romanesti devorata de clientela politica.

Timp de 20 de ani am asistat, cu gurile cascate, la rotatia cadrelor de partid, veneau clanurile pesediste, plecau liberalii, veneau clanurile pedeliste si liberale, plecau pesedistii, veneau clanurile liberale si pesediste, plecau pedelistii si toata zeama asta politica romaneasca, in care scenaristul nu mai are pe cine sa mai combine cu cine, a sfarsit prin a alunga toti telespectatorii.

Nu ratati urmatorul episod pentru ca nici nu stiti ce pierdeti, ne avertizau de fiecare data oamenii nostri politici, falfaind dovezi, scrisorele de amor, pusti, prastii, promisiuni, masini de lux, tepe, sloganuri, amenintari, discursuri, ademenind cu bombonele, margele, mici, bere, tricouri, sepci, zahar, ulei, pixuri, brichete si cate alte maruntisuri.

Dupa mii de asemenea episoade, dupa ce s-au casatorit, au divortat, s-au recasatorit, s-au inselat, s-au impacat, iar s-au casatorit, au murit, au inviat, s-au batut, s-au iubit, s-au urat si au pupat Piata Independentei, in orice caz s-au imbogatit, iata-i pe siliconatii nostri actori huiduiti pe scena politica; in loc de autografe, lesinuri feciorelnice si petale de trandafiri, greva generala!

Cat despre salarii, cat despre tocmeli, cat despre cine merita mai mult ca medicul si mai putin ca judecatorul, cat despre cat merita lucratorul de penitenciare prin comparatie cu politistul, cu artistul sau cu alpinistul, ramane sa mai vorbim. Cert este ca spectacolul a fost anulat si banii pe bilete sunt iremediabil pierduti.

95 comentarii:

Anonim spunea...

excelent articol....noi oricum v-om muri si nimic nu se va schimba ....asa ca de ce,va urma orice ar fi nu mie frica....multi se vor speria , multi vor ceda dar adoar cativa vor trece peste vremurile astea....

Anonim spunea...

Desi vad ca sunt cenzurat permanent, totusi am sa revin cu un comentariu-articol dspre femeia-barbat din Penitenciarul Galati. Se numeste Agache Irina. A fost si va fi mereu sotia fostului colonel Agache. Prin asta zic multe. Nu vrem sa o jignim, sa scoatem dosarele la iveala, dar sa vii la sala de pregatire si sa imparti hartii scoase de tine la imprimanta puscariei si sa strigi in gura mare despre retrageri din sindicat este O MARE RUSINE. Dupa ce ca are curajul sa tina un schimb in teroare vine si cu astfel de idei MARETE. Are un razboi personal cu liderul de la Galati. Asta e treaba ei! Sau poate este "sageata" altora care vor sa loveasca in SINDICAT. Sa ridici pretentii de MARE DOAMNA cand stii foarte bine cum ai obtinut EXCEPTIONALUL de anul trecut este de BUN SIMT! Ar fi multe de spus si sper ca administratorul blogului sa nu ma cenzureze ca de obicei, dar adevarul de la Galati trebuie SPUS!
UN AGENT DE PE SCHIMBUL DOAMNEI AGACHE.

Civilul spunea...

Monitorul Oficial nr. 0614 din 10 Septembrie 2009
Actul nr. 1884/C din 08 Iulie 2009
Emitent: Ministerul Justiției și Libertăților Cetățenești
Ordin pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind condiţiile de participare, organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante şi avansare, precum şi condiţiile pentru modificarea şi încetarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.854/C/2004

ROTTWEILERUL TURBAT spunea...

Intors recent de pe meleaguri straine,plimbat printre caini cu pedigree si cu mult BUN simt m-am gandit sa fac o vizita si la ecarisajul de pe strada Traian...Am intalnit figuri triste muncind parca la lagarul de la BOCHUM decat la penitenciarul Galati...Toti ma intreaba ce voi face pe viitor..ce sa le raspund ca-mi voi deschide o fabrica de produse alimentare pentru caini(materie prima am vazut ca exista acolo)...Investitia e minima imi trebuie doar o presa pentru ciolanele flamande ...(ca o paranteza va inchipuiti ce hrana plina de hormoni ar iesi din balica,din maxim facem otrava de sobolani si exemplele continua...ASTEPT DISTRIBUITORI !

Anonim spunea...

Lua-te-ar hingherii, turbatule!

Se vede treaba ca nici occidentalii nu au profesionisti adevarati in ale hingheritului, de vreme ce le-ai scapat. Nici acolo nu umbla cainii cu... hingheru'n coada, asa cum credeam noi.

Rottweilere, rottweilere, ai grija ca (ti) se strange... latul.

marcos spunea...

Daca imi aduc bine aminte,atunci cind s-a infiintat sindicatul la GL. s-au facut alegerile sub suprav. dir. a d-lui STANCIUC si a camerelor de luat vederi .
Afost bine?
Asa vreti sa fie in continuare?
Sa aiba cineva totul sub control?
Miscarea sindicala esta libera.
Daca d-na are putere de convingere si atrage mai multi adepti,ptr. o alta org. sind. ce va deranjeaza?
Va este frica ,va scade salariul pe care il luati,d-nilor cond. actuali?
Nu va fie frica,d-na nu avea putere cind era sotul dir. adj. dar mai ales acum.
Sa va fie frica de voi,cei care ati fost alesi si nu va faceti treaba in folosul sindicalistilor.
Cu stima,

MARCOS-BUC. spunea...

PTR ADM. DE BLOG IN LEGATURA CU COMENTARIUL ANONIMULUI DE LA ORA 16.01;


CUM ESTE PERMIS SA SE PUBLICE AEMENEA INSULTE? NU SE MAI RESPECTA REGULILE?
ASTEPT LAMURIRI.
Pentru asemenea expresii la adresa lui H.R.PATAPIEVICI, M. BADEA a luat 10.000 RON. amenda de la CNA.

Anonim spunea...

Noroc cu penifestul ca mai obtine si prevenirea cate ceva ! Felicitari !

Anonim spunea...

Mulţi agramaţi pe aici...Grea e limba asta a noastră domnilor. De aia nici şefii nu te bagă-n seamă, dacă nu ştii să scrii.

Anonim spunea...

cine ne conduce?Dumitrascu care cind era la conducerea A.N.P. ajuns in vizita la GL a trimis doi agenti unul la TM si unul la GHERLA pentru ca si au cerut drepturile

ROTTWEILERUL TURBAT spunea...

Cei ce vor ajunge mancare pentru catelusi se pot numi fericiti,pentru ca exista si multe hoituri si pe aceia nu-i putem folosi ca hrana pentru caini...saracii catelusi cum sa manance picioarele nespalate a unora din p.galati...Avem o solutie si pentru ei ...incheiem contract cu PROPAN S A BUCURESTI...

Anonim spunea...

Nu stiu ce se intampla la Galati dar dupa cate am citit pe Penifest e jale mare la aceasta unitate.

Anonim spunea...

Nu stiu ce se intampla la Galati dar e jale mare la aceasta unitate.

Anonim spunea...

cei de pe schimbul lui AGACHE nu s-au retras pt. ca le-a cerut ea,ci pt. ca nu mai doresc sa fie condusi de R.H. CARE ASCUNDE PISTOALELE la ordinul lui stie el cine,apoi da vina pe oameni nevinovati,pt ca invrajbeste oamenii impotriva actualei conduceri,ptr. ca a lucrat la schimbul asta si stim cit de corect este,pt.ca stim ca a facut magarii la alegeri nu trebuia sa iasa el ci alt coleg a avut mai multe voturi dar daca urna cind am intrat in serviciu se afla in BAR in paza sclavului de IRIMIA dupa care a ajuns in biroul lui TUGUI ,PT.CA CIND AVEAM INDICII BUNI FACEAM GREVE IAR ACUM CIND AM AJUNS BATAIE DE JOC TACEM SUNTEM FOARTE MULTUMITIIIII DE CINE NE REPREZINTA.DECI RADULE DATI DEMISIA CUM AI PROMIS AI UITAT CIND O FACEAI PE VICTIMA SIO POZAI CA TE CERTAI CU TUGUI LASANE LASANE RUSINE

Anonim spunea...

pt. cel care a luat examenul de ofiter la gr.de interventie la TL imi poti spune pe ce ceficient ai fost trecut?MULTUMESC

Anonim spunea...

Galatiul e o puscarie ca oricare numai ca frustratii acolo scriu iar la late unit. isi vad de treaba.

Pruteanu spunea...

Adresa nr. 239597/DRS/10.09.2009, semnată de Cătălin Bejan şi care o desemnează ca persoană de contact pe doamna Mariana Stan, sună cam aşa:

"În vederea constituiri unei baze de date..."

Vai de mama voastra, lucrători la educatie si asistenta psihosociala, ce şefi agramati aveti. Curat sinecurişti!

Anonim spunea...

PTR ANONIMUL DE LA 18,31 ,AVETI PROBLEME CU EXPRIMAREA,N-AR STRICA SA PARTICIPATI LA CURSURI ALATURI DE PPL. SCOALA NR 44 DIN CADRUL UNITATII A FOST VARUITA SI INCEPE PE 14.09.2009.SPOR LA INVATATURA DRAG COLEG.

Anonim spunea...

In scurt timp ANP-ul isi va muta sediul la GALATI, ptr ca vor trebui sa vina cu regularitate la sesizarile facute de IONESTI ,ISTVAN ,DUMITRU.

MARCOS-BUC. spunea...

Multumesc adm. de blog ptr. ca a eliminat comentariul de la 16.01,care continea injurii la adresa unor persoane.(nominalizate chiar)
Mai multa atentie va rog.

Bobby Fischer spunea...

Anonimului gălăţean 11.09.2009 18:46:00,

Din "scrierea" ta, destul de greu descifrabilă, să înţelegem că "frustraţii" - de la puşcăria ca oricare alta din Galaţi - se ocupă „loco” doar cu scrisul, muncind, de fapt, în alte unităţi?

Pe cuvânt că eu asta am înţeles.

Uite, reciteşte şi tu "perla": "... numai ca frustratii acolo scriu iar la late unit. isi vad de treaba."

Că sunt unii care scriu într-o parte şi muncesc în alta, să zicem că "înţeleg". Dar de ce acest lucru îl pot face doar cei frustraţi? Ceilalţi, nefrustraţii, nu au asemenea calităţi... extrasenzorial-paranormale?

Anonim spunea...

S-a trezit ALEXE din tratament sa vezi frate nebunie de lucrator care merge fara escorta pe strada si nu are voie.domnul cu tine maricele

Decebal spunea...

Ptr. anonimul de la 18.31
Zilnic citesc comentarii care discrediteaza imaginea sefilor, plecand de la directorul general pana la cel mai mic si neinsemnat sefulet. Cred ca aceste comentarii sunt facute de colegi care nu - si indeplinesc corespunzator activitatea. Eu sunt agent si lucrez in acest sistem de aproape sase ani. Am lucrat la o societate comerciala insa muncitorul avea un respect fata de sefi. In acest sistem nu exista respect fata de sefi si fata de colegi. Cred ca acest respect a disparut fiindca sistemul are masuri limitate de sanctionare a celor care nu-si indeplinesc corespunzator activitatea. Eu as propune directorului general, respectiv ANP -lui modificarea Legii 293 si introducerea ca sanctiune disciplinara si suspendarea din munca ( concediul fara plata)pe o perioada de cel mult sase luni. Dragi colegi, astept sa vad atunci cine mai are curajul sa nu-si indeplinesca activitatea corespunzator, cine mai doreste din colegii mei sa manance la masa maresalului, cine mai are curajul sa-si discrediteze si sa-si umilesca generalul (indiferent cine este). S-a ajuns in aceasta situatie fiindca multi colegi - agenti au devenit mana dreapta a superiorilor si chefuiesc cu sefii. Acesti colegii sunt pasuiti atunci cand gresesc sau mai mult ei sunt si recompensati. Respectul fata de sefi s-a pierdut in timp, ei neputand sa se impuna.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Nu mai exista respect pentru grad sau functie!
Nu mai suntem militari!
D-lor,nu generalizati!
Ptriviti barna si apoi,hai sa vorbim si despre pai!

Anonim spunea...

marcos de ce nu ii faci lui patapievici o oferta si il iei in spatiu la tine. mai scoti un ban .

Anonim spunea...

Decebal, Scorilo stie ca-ti certi, cu vorbe intelepte, colegii pe blog?

Civilul spunea...

Ordin 1884/C
...1. La articolul 37 alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 37. - (1) Decizia de incadrare in functie a candidatilor declarati admisi se emite in termen de maximum 30 de zile lucratoare de la incheierea concursului, in conditiile art. 20 din Legea nr. 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu modificarile si completarile ulterioare."
2. La articolul 37, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins:
"(11) In mod exceptional, pentru motive temeinic justificate, decizia de incadrare in functie poate fi emisa cu depasirea termenului prevazut la alin. (1), Administratia Nationala a Penitenciarelor si unitatile subordonate avand obligatia de a instiinta de indata candidatii declarati admisi."
Art. II. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

p. Ministrul justitiei si libertatilor cetatenesti,
Radu Constantin Ragea
--------------------
Hahahahaha...Daca nu ar fi de plans ar fi de ras cu lacrimi. Adica grija mare este sa anuntati candidatul ca il vom avansa cand vor dori muschii nostri. Noi suntem baieti simtiti, ce ministerul nostru !

Anonim spunea...

Bun penifestul, asa aflam care este starea de spirit in rindul cadrelor si al ppl de la orasul dunarean.Se mira si cei care au plecat ce valori avem la dunare pacat ca faleza este neamenajata .BAFTA CELOR IMPLICATI.

Anonim spunea...

Decebal are o atitudine duplicitara,iar ptr acest lucru va primi ce i se cuvine in viitor.iar acesta nu este departe. TE rezolva vircolici care este cu 10 clase peste tine. Tu oricum esti facut la apelul bocancilor,ma vei intinli unde nu te astepti . .DE LA MARCO VAN BASTEN

Decebal spunea...

Pentru Tora!
Nici muncitorul nu este militar dar asta nu inseamna ca nu-si restecta seful. Se pare ca si dumneavoastra sunteti unul dintre angajati care nu -si indeplineste sarcinile de serviciu. Cand am vorbit despre suspendare m-amreferit pentru toti angajatii. Sunt si sefi care nu-si indeplinesc sarcinile de serviciu iar acestia ar trebui sa se sanctionati

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Ati facut un lucru foarte bun! Odata ce ti-ai declarat identitatea,nu poti sa mai comentezi sub anonimat!Decat niciodata,este bine si mai tarziu!
Salut initiativa!

Decebal spunea...

Ptr. anonimul de la 21.15
Nu stii cate clase am eu. Dar nu este important numarul de clase cat este de important ceea ce faci si ceea ce gandesti. Este usor sa arunci cu noroi dar eu consider ca este mai important si cat bine faci. Se pare ca dumneavoastra aveti putine clase daca incepeti sa amenintati si sa aruncati cu noroi. Eu in comentariu postat anterior despre oameni ca dumneavoastra vorbeam, oameni care singurul lor scop este sa arunce cu noroi, sa nu munceasca si sa-si discrediteze seful. Cred ca a sosit timpul sa ne lipsim de oameni de acest fel care cred ca oamenii faradelege sunt trimisii lui Dumnezeu pe pamant. Recunosc ca a fosto perioada din viata mea cant va citeam comentariile si ma uitam la dumneavoastra ca la Dumnezeu, dar am constatat ca sunteti un nimeni pe acest pamant ca singurul dumneavoastra tel este minciuna, ipocrizia si mita.

Bobby Fischer spunea...

Decebal,

Pentru ultimare postare:
Ori pui între virgule ... ,dintre angajaţi,... ori mai adaugi un "i" la angajaţi(i) şi faci acordul corect cu predicatul:
... unul dintre angajatii care nu-si indeplinesc sarcinile de serviciu.

Pentru primul comentariu ar fi mult prea multe de... spus.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Sunt de acord cu tine,dar ma repet,nu generaliza!
Te poti impune in fata unui om de bun simt!
Da-i Cezarului ce-i al Cezarului ,si D-lui ce-i apartine!

Decebal spunea...

Pentru Bobyy Fischer
Esti sigur ca este o greseala sau poate o greseala de redactare. Sigur dumneavoastra sunteti unul dintre cei vizati. Va rog sa fiti mai atent cand redactati adrese, gramatica nu se invata la Spiru Haret. Bafta!!!

Anonim spunea...

Lansarea de carte de la galati,un moment placut.Cel care a scriso avea 10 ani in sistem.Sa vedem cum va arata una scrisa de un lucrator cu 25 ani vechime si care va spune totul exact cum s-au petrecut lucrurile fara nici o retinere.A INCEPUT SA SE LUCREZE DAR VA DURA.Bravo Gianina ptr organizare.

Bobby Fischer spunea...

Scuze, s-a produs deja un... decalaj decebalian.

Rectificare: vorbim acum de penultimul şi respectiv primul comentariu.

Ultimul (21:38:00), prietene, cu toată indulgenţa vis-a-vis de numărul de clase, e dezastruos (gramatical vorbind) şi incoerent.

Măcar nu mai întina un nume de asemenea calibru - Decebal - şi "lasă-te" anonim.

Anonim spunea...

V.M. ai inceput sa iriti.S-A iritat tipul, ai capacitatea de a-l face un baiat umil si bun la toate .Multa bafta

Decebal spunea...

Ptr. Bobby Fischer
Este timpul sa nu mai folositi nici dumneavoastra acest nume. Cu privire la atentionarile dumneavoastra eu le consider ca fiind nerelevante. Se pare ca nivelul dumneavoastra este submediocru. Cred ca va meritati soarta. Succes in civilie, locul dumneavoastra nu mai este in acest sistem. Asa sa va ajute Dumnezeu. Dumnezeu sa-ti lumineze mintea ca tare nevoie mai ai.

Bobby Fischer spunea...

Măi Decebale, puiuţule!

Fă-te mic, într-un colţ, până trece urgia.

Nu fii cabotin, că nu-ţi şade bine. De fapt, ţie nu-ţi şade în niciun fel.

În treacăt fie spus, pe vremea mea, gramatica limbii române era probă la examenul de admitere la facultate.

Vorbeşte cu "ai tăi" de nişte meditaţii, că altfel nu ai să treci în clasa a V-a.

Decebal spunea...

Ptr. Bobby Fischer
Probabil eu am fost cel care am fost mai indulgent si ti-am dat drumul la examen.

Bobby Fischer spunea...

Întrebare: De ce bal?
Răspuns: De ce nu!

Îţi mulţumesc pentru urări şi complimente (alea cu mintea luminată de Dumnezeu). Vorbesc serios.

Explicaţie pe înţelesul tău:
O condiţie necesară - nu şi suficientă, ce-i drept - pentru ca o minte să fie luminată, este ca aceasta să existe (ea, mintea). Altfel, Dumnezeu nu ar avea ce lumina.

Un mic regret:
Din păcate, eu nu pot să-ţi întorc urarea. Te-ai prins? Adică, unde nu-i, nici Dumnezeu nu are ce... lumina (asta a fost o parafrazare)!

P.S. – Dacă te-am pierdut pe drum cu explicaţiile, te rog să-mi spui, că ţi le repet până pricepi. Dacă este nevoie îţi fac şi schiţe.

Un ultim sfat (nu de alta, dar îmi ies din "mână" cu tine): Vezi-ţi de "borşul" tău cu apă de Dunăre, că oricum ne-aţi „înăcrit” pe toţi cu bălăcăreala voastră!

Dumnezeu cu... mila!

Anonim spunea...

ca de obicei treaba unora care se vor superiori este sa corecteze greselile gramaticale ale celor ce posteaza. poate ca ar fi oprotun sa postati ceva util, ceva stiri avand in vedere greva anuntata, ceva legat de legea salarizarii. nu balacareala si barfa prdinara.........manele frate ca asta ati invatat la puscarie.

simplu spunea...

Pt. TORA!
Domnule, respectul se castiga prin ceea ce faci zi de zi! Asta e! O neobosita munca!
Sper sa reusiti sa va impuneti!

simplu spunea...

pt. BOBBY
Sa stii, Bobby, ca mintea este un dar de la Dumnezeu. Daca el o da, are si ce sa lumineze. Dar nu e nimeni vinovat ca nu a fost inzestrat. Asa ca fii mai indulgent!
Totusi prin munca poti compensa cat de cat.

Anonim spunea...

Buna seara,
Este legal ca un OMJ sa prevada dispozitii peste lege ? Ma refer aici la OMJ -ul privind avansarea agentilor in corpul ofiterilor pe care domnul Bala la modificat in sensul ca agentii care au promovat examenul de trecere in corpul of. nu mai primesc grade,profesionale , cate un grad pentru 3 ani ca agent , ci s-a facut precizarea ca un grad pentru perioada 0-5 ani , inspector pt. 5-10 ani ,s.a.d. Legea prevede stagiu, in grad , de 3 ani pt. fiecare grad prof. Credeti ca este abuziv acest OMJ din moment ce legea prev. o perioada de stagiu in grad , iar OMJ -ul alta?

Anonim spunea...

Se pare ca am deschis cutia Pandorei cu textul despre DOAMNA AGHACHE. Multi poate nu cred ca acesta este adevarul.Schimbul DOAMNEI e format in mare majoritate din baieti tineri, dar imi pare rau pentru ei. Au fost sub tirania lui MACACIO cativa ani, acum se afla sub papucul unei DOAMNE. Ghinion. Cat a fost ea in concediu a fost liniste. Cum a venit a inceput sa TULBURE pe toata lumea de o stie tot ANP. Va spun eu DOAMNA... Cei de pe schimbul dumneavoastra nu vor sa mai fie condusi de TINE si nu au treaba cu HILOHE RADU. Nu avem nevoie de TINE la sindicat. Poate ai nevoie de banii pe care ii dai la sindicat. Sotul are pensia cat 5 salarii minime pe economie si te-a ajuns criza financiara. Le-ai zis oamenilor tai ca veneai de acasa sa prestezi in biroul DASDRP? Ca esti singurul ST care are concediu 1 luna in vara? Cum ai obtinut EXCEPTIONALUL? Cum faceai serviciul cand erai supraveghetoare pe sectia a IX a? Cum ai luat examenul la ofiteri?
Nu uita ca Hilohe se zbate pentru plutoane cel mai tare. Cum facea el cu TUGUI asta nu e treaba ta. De ce nu ati candidat la alegeri pentru vicelideri sau lider? Sa vedeti cate voturi ati fi capatat? Daca vreti la alt sindicat sunteti libera. Ati vazut ca nu au crezut tot schimbul in vorbele dumnevoastra si cei care au dat hartii scoase de dumnevoastra si le-au retras mai tarziu cand si-au dat seama de miscare.
UN SINDICALIST DE PE PLUTONUL I

Anonim spunea...

Pentru dl.L.V.,viceliderul grupei sindicale Galati:stiu ca cititi cu regularitate PENIFESTUL.Cred ca v-ati dat seama de ce am optat sa iesim din sindicat si v-ati dat singur si raspunsul la intrebarea pe care ne-ati pus-o fiecaruia in parte:Care este motivul retragerii?Stiu ca ati dus cu fiecere din noi munca de lamurire ca se ne convingeti sa renuntam iar cu unii chiar ati reusit,prezentand situatia incerta a grilei de salarizare si alte probleme care ne framanta.V-ati lamurit care a fost motivul retragerii noastre.ATATA TIMP CAT R.H. SE AFA LA CONDUCERE,NU PUTEM FI DE ACORD CU FELUL LUI DE A PROCEDA.A vrut sa infunde rau de tot un coleg de al nostru iar cand a vazut ca nu ii sunt sustinute minciunile,a inceput sa denigreze prin intermediul Penifestului pe toti cei care au avut vreo legatura cu desfasurarea evenimentului:presedintele comisiei de disciplina,menbrii comisiei de inventariere,sef de tura,etc.Macar sa fi avut responsabilitatea celor afirmate ,nu sa posteze folosindu-se de numele altora.VA ASIGUR CA NICI UNUL DIN NOI NU S-A TREZIT IN DATA DE 11 09.2009 LA ORA 5 DIMINRATA CA SA SCRIE MINCIUNI PE PENIFEST,CACI FUSESERAM PE 10.09.2009 LA MUNCA 12 ORE,SI CHIAR MUNCISERAM.ESTE NUMAI OPERA LUI.INAINTE DE A PLECA LA MUNCA,UNDE ORICUM NU FACA PREA MULTE,INVOCAND ACTIVITATEA SINDICALA,S-A GANDIT SA MAI ARUNCE CU PUTIN VENIN.De nenumarate ori a amenintat in paginile penifestului cu dechiderea de dosare.Sa nu care cumva sa ii deschidem noi dosarul lui,ca doar a lucrat pe acest pluton.Un coleg,fost "subaltern"al lui R.H. care a avut de suferit de pe urma lui.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Pt. simlu :
Aveti dreptate.Dar nu si in cazul colegilor care "au inceput sa miroase urat" sau a celor "pe care sistemul penitenciar i-a schimbat".
Nu este cazul meu! A fost doar o constatare !

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Pt. simplu.Scuze!

Anonim spunea...

Rugam lucratorii biroului de la prevenirea criminalitatii Galati: sa se autosesizeze in cazul lui R.H.,care a inceput sa ameninte ,afirmand ca va avea "grija de unii dintre noi pe afara".Sa se stie ca daca macar unul dintre noi pateste fie si cel mai mic rau,i se datoreaza lui.Ne-a fost suficient de mult frica de el,cat ne-a fost O.S.Daca nu inchideam ochii la ilegalitatile lui,zburam pe gard!

Anonim spunea...

Domnule Pruteanu,ce parere aveti de articolul postat astazi la ora 06:13?Autorul a recunoscut ca el a deschis Cutia Pandorei la Galati.Toti cei care au citit in copilarie "Legendele Olimpului"de Alexandru Mitru,stiu ca atunci cand Epimeteu a deschis cutia,a dat drumul la toate nenorocirile si relele pe care lumea nu le avuse pana atunci:minciuna,ura,grija,zavistia,necazul,durerea,suferinta,molimele negre si chiar moartea.Acest"anonim"a procedat la fel la Galati,imprastiind in acest loc,toate aceste rautati.Il rog sa mai deschida o data cutia,caci potrivit legendei,in cutie,intr-un colt intunecat se mai afla o aratare mica,firava,cu aripi albe,numita Speranta.Si noi traim cu Speranta ca Galatiul nu va mai fi si in continuare bataia de joc a Penifestului,prin articolele postate de persoane precum cel care a deschis "Cutia Pandorei".Va asigur ca nu toti lucratorii acestui penitenciar sunt de factura celui care cu regularitate posteaza astfel de rautati. Cu stima,un lucrator care isi vede de treaba lui.

Bobby Fischer spunea...

Mersi pentru preţioasa informaţie, prietene Simplu.

Dar are şi toleranţa o limită în privinţa celor mai puţin înzestraţi genetic, mai ales atunci când sunt şi... fuduli - ieşind precum păduchii pe... blog.

E adevărat că abnegaţia şi dăruirea în muncă compensează minusurile native, dar în cazul unora, de genul acestui Decebal (şi alţii de teapa lui), e doar o teorie, până la proba contrarie.
Cu atât mai mult, cei cu minusuri la aceste capitole sunt de obicei aceia care îngroaşă rândurile frustraţilor şi angoasaţilor, a căror stare de inferioritate evidentă se manifestă grosolan şi suburban.

Nu e nimeni obligat să suporte un astfel de comportament, chiar şi în circumstanţele, să le spunem atenuante, date.

Ne lamentăm, inclusiv pe acest blog, de imaginea nefavorabilă pe care o avem (lucrătorii de penitenciar), de etichetele negative aplicate de societatea civilă, dar nu facem nimic pentru a ne “curăţa” de ele.

Eu am înfierat şi voi înfiera toată viaţa mea două din cele mai crunte “defecte” umane: prostia şi minciuna, “încununate” de toate celelalte reacţii care le acompaniază . E un rol pe care mi-l asum, conştient de faptul că această atitudine nu-mi va aduce de fiecare dată simpatii. E normal, de altfel, în condiţiile în care “procesul” e dureros pentru cei în cauză.

Anonim spunea...

Vreau sa fac de la inceput o precizare. Sunt vicelider al SNLP GALATI pentru ca am fost singurul care s-a inscris pe lista de vot pentru noile alegeri la functia de VICELIDER. Fiindca nu s-a inscris nimeni si datorita faptului ca inca cred in puterea sindicatului si a oamenilor din el am avut onoarea si curajul sa ma inscriu pe listele de vot. Faptul ca nu s-a inscris nimeni pina vineri ora 14 spune multe. Nu am vrut sa ma inscriu dat fiind relatia mea de serviciu cu liderul HILOHE Radu, aceea de subordonarea a lui fata de mine. Onoarea si placerea de a reprezenta si de a lupta pentru oamenii din aceasta unitate m-a facut sa ma inscriu pentru VICELIDER. Noua postura in care ma aflu nu este una comoda, dar promit sa sprijin atata cat pot. Pentru membrii simpli de sindicat e usor. Te duci la lideri si iti spui oful iar ei lupta cum pot pentru tine. Iti faci dusmani colegii si sefii. NU ESTE SIMPLU. Sunt multe de facut si realizarile sunt putine. Stiu asta. Dar sa fugim cu coada intre picioare la prima zgaltaitura a scaunului nu este o solutie. Noi suntem puternici daca suntem multi si uniti. Nici un sef de la niciun compartiment nu are voie sa vina la pregatire si sa arunce cu formulare de retragere din sindicat. Este inacceptabil. Daca dumnevoastra eveti ceva personal cu HILOHE RADU rezolvati problema pe cale amiabila. Nu va agitati prin unitate sa ii faceti lui programul.Sa nu uitam ca problema pontajelor reale pentru care se zbate liderul este la plutoane si nu la escorta. Ca noua conducere nu are inca raspunsuri la problemele nostre o stiti? Ca s-au introdus diverse adrese cu problemele sindicale si nu s-au primit raspunsuri nici dupa cele 30 de zile? Singurul lucru de care ne bucuram este sprijinul domnului Director in legatura cu noua sala de sport pe care vrem sa o amenajam. Probabil ca voi reveni cu noutati.
A doua precizare. Citesc PENIFESTUL atat de des cat il citesc toti colegii mei, sefii mei, siparezii si alte categorii sociale.
Cu stima fata de membrii SNLP.

Anonim spunea...

Ai mare dreptate.Dar agentii care ne reprezinta in exteriorul Penitenciarului Galati(instante si p.l.)si ne reprezinta sint inca sinecuristi.NU va speriati le va veni si lor timpul schimbarii.Cutia Pandorei se va inchide in curind cu tot cu rele si lighioane si P.Galati va redeveni acel loc de munca unde venim sa facem serviciu si nu bar unde sa stam.

Anonim spunea...

Bobby Fisher, inseamna ca tu esti un tip perfect.

Anonim spunea...

Sa nu exageram (cu perfectiunea).La 22:29 i-a scapat un i in plus.

Anonim spunea...

PTR.B. FISHER,11.09 ora 21.52;
"E DEZASTRUOS" sau "ESTE DEZASTRUOS"
.
"GRAMATICAL VORBIND" (dar in scris) - de la dv-stra citire.
Astept explicatii.

Anonim spunea...

Tot ptr.B.FICHER, 11.09.ora,22.29;
"NU FII CABOTIN"
(mai fa inca o data SP.H,si revino cu prutenisme")

Anonim spunea...

Jalnici epigoni are Pruteanu! Il asteptam pe blog. Astia mici au luat-o razna si isi dau in cap unii altora.

Anonim spunea...

Pruteanu citea cartea de gramatica, astia, insa, isi dau doar in cap cu ea.

hapiness spunea...

A gresit si Bobby o data si i-ati sarit la beregata.

Anonim spunea...

Oricine poate face greşeli, doar suntem oameni....important este că Bobby e unul capabil şi din câte se vede foarte invidiat.

Anonim spunea...

Sunt "anonimul" de la 19.48 si 19.57.

Mesaj ptr.Boby si sustinatorii lui;
Nu am pretentia ca nu gresesc niciodata.
Am citit si voi mai citi comentariile d-lui.
Dar a te da "a toate cunoscator" cind si tu faci greseli, este dureros.
Astept cu nerabdare urm. comentarii,dar fara "prutenisme".
TOTI GRESIM.

Anonim spunea...

"Vindecă-te pe tine, doctore!"

Anonim spunea...

Te gindesti cam mult,B.F.pana sa dai un raspuns,la fel ca si prietenul ETY,pardon,EDY.
Sper sa imi scuzati greseal.

Anonim spunea...

Pt. 22.03:

Daca te doare asa de tare, ia un algocalmin si du-te la culcare, nu-ti mai bate capul cu limba romana! Maine, cand vei intocmi un raport de incident, va rade comisia de disciplina de felul in care ai scris si vei regreta ca nu l-ai ascultat pe Pruteanu.

Edy spunea...

Mai bine sa gandim incet si bine, decat incet si prost.

shelley spunea...

@anonim 22:08
Shelley mi se spune, nu Edy, din greşeală am uitat să introduc pseudonimul, la fel ca tine...

Anonim spunea...

Ptr.SHELLEY,

Cred ca ai uitat sa-ti introduci "altceva".
Una este "pseudonimul" si altceva inseamna "anonimul".
"Succesuri" in perpetuarea speciei.

Anonim spunea...

SUNT "ANONIM 22.03,SI NU MAI DORESC SA CONTINUI DISPUTA PE ACEST BLOG.
CONSIDER CA ACEST BLOG A AVUT ALT SCOP ATUNCI CIND A FOST INFIINTAT.
CONTINUAREA DISPUTEI AR INSEMNA REZOLVAREA UNOR PROBLEME CARE AU AJUNS "PERSONALE".
VOI REVENI LA ALTE SUBIECTE.

Anonim spunea...

Shelley, tu crezi ca mereu e vorba despre tine?
Tu te consideri prietena lui Bobby? Si el stie asta, Shelley draga?

marcos spunea...

Citind comentariile mi-a venit in minte urmatoarea explicatie a "mediei dintre doua extreme".
Stai cu un picior pe o plita incinsa si cu unul pe un sloi de gheta.
Media dintre cele doua temperaturi este suportabila,dar,cum suporta cela doua picioare temperaturile diferita la care sunt supuse.
ASTEPT RASPUNSURI DE LA CEI CARE SE DAU "INTELIGENTI" PE ACEST BLOG.

shelley spunea...

@anonim 22:34
N-ai înţeles nimic. Nu mi-aş dori să perpetuez specia un "specimen rar" cum eşti tu.....

marcos spunea...

RECTIFICARE,
La comentariul meu de la ora 23.00,in loc de "urmatoarea explicatie", "urmatoarea dilema".
Cu scuze si multumiri ptr. intelegere,marcos.

21.51. spunea...

Orgoliile sunt distrugatoare. Ele distrug si pe cei care stiu prea mult, dar si pe cei care stiu mai putin.

Pacat!

Anonim spunea...

Hai SHELLI "baseasca mica",nu mai participi la conversatii.
Hai,Hai, "cai Bai",
Te astept.

Anonim spunea...

Ptr.EDY;
Te rog sa comentezi:"sa nu-l intorci din drum,pe cel ce vrea sa moara, cu dorinta de a trai"
Rog seriozitate.

Anonim spunea...

PTR. SHELLY,
Faci mari greseli.
Nu cunosti persoana si deja il califici "specimen".
doar ptr. o simpla afirmatie?
SIMPLA GINDIRE.

Anonim spunea...

La galateni stingerea inca nu s-a dat? Hai baieti, ce mai asteptati? La culcare!

shelley spunea...

Depinde ce afirmţie, oricum aţi scăzut nivelul....

Anonim spunea...

Sheley ne barfeste pe alte bloguri.

Anonim spunea...

@12.09.2009 23:42:00

Toti suntem specimene, "istetule"!

Important e ca respectivul sa se "califice" speciei umane.

Anonim spunea...

Ceea ce a inceput ca un meci de box incepe sa semene a incaierare generala! Incepe sa-mi placa!

Bobby Fischer spunea...

Bună seara, tuturor, poftiţi şi nepoftiţi la... vorbă!

Ţin să-mi cer scuze că mi-am "permis" să lipsesc niţel (spre deosebire de unii, eu am şi viaţă socială).

Cum lipsesc, cum vă faceţi de cap!

Hai să o lămurim de la început. Cum bine spunea cineva, nimeni nu-i perfect. Oameni suntem şi nimic din ceea ce este uman nu ne ste străin. Cu toţii greşim, dar, şi acest aspect trebuie subliniat, este foarte important să ai puterea să recunoşti. Iar mai important decât asta, este să încerci să nu recidivezi (errare humanum est, perseverare est diabolicum).

Să mai lămurim un aspect esenţial, una e greşeala (o abatere involuntară de la normal) şi cu totul altceva e imensa anormalitate în care se trăiesc şi se complac unii dintre noi.

Am mai spus-o, una este să greşeşti, din grabă, din neatenţie şi chiar din necunoaşterea unui aspect şi alta e să maltratezi limba română.
Niciodată nu am căutat nod în papură unui comentator pentru “scăpări”, mai ales dacă în rest acesta a scris coerent şi corect. În schimb, sunt şi voi fi, duşmanul duşmanilor limbii române, inamicul analfabeţilor, agramaţilor şi al inculţilor care, culmea, au pretenţii de miliţieni “telectuali”, gen celebrul Garcea. Ne mai şi mirăm de câte bancuri există cu şi despre purtătorii de “caşchetă” şi baston.

Eu nu am pretins că nu sunt supus greşelii, dar mai critic decât sunt eu cu propriile mele greşeli nu poate fi nimeni.

Am să explic, pentru a fi pe înţelesul unora mai tari… de cap, cum este perceput un individ după modul de exprimare (scris şi viu grai), prin a face o comparaţie cu aspectul său exterior. Un personaj care “degajă” incultură, ignoranţă şi prostie e la fel de dizgraţios şi dezagreabil ca şi cum ar umbla murdar, zdrenţuit şi beat pe deasupra. Ba şi aşa ar fi o mică-mare diferenţă, din băutură te trezeşti şi de haine te mai schimbi, în schimb...

Cu toţii vrem schimbare, cu o singură condiţie - să nu înceapă cu noi.

În rest, stau la dispoziţia oricui pentru “dueluri” elegante şi sportive, desfidând pe oricine capabil de “înjunghiere” pe la spate.

Îm cer scuze încă o dată pentru faptul că-mi doresc o Românie mai civilizată şi mai curată, cu OAMENI mai FRUMOŞI, mai plini de caracter şi mai morali.

hapiness spunea...

Pt.Shelley
Am inceput sa ma plictisesc de ceea ce vad pe blog, de schimburile de "replici" care au loc aici. Poate nu stiai, dar s-a inventat e-mail-ul. Iti poti scrie cu cine vrei tu acolo.
Credeam ca blogul e pentru un schimb de idei constructiv, ca putem invata unii de la altii ceva.
Poate e mai bine sa nu scriem, daca nu avem altceva de spus decat tachinari. Te complaci in aceasta situatie.

Anonim spunea...

Bobby Fischer, ai lipsit si tu cateva ore de pe blog si te lauzi ca ai viata sociala?

Bobby Fischer spunea...

@ 13.09.2009 09:54:00

Asta-i tot ce ai reuşit să înţelegi?
La atât se rezumă capacitatea ta de înţelegere", sau atât ţi-a "permis" sarcasmul din dotare?

Anonim spunea...

SPECIMÉN ~e n. 1) Exemplar, model care ilustrează o specie sau o categorie. 2) fig. Reprezentant tipic al unui grup de oameni cu trăsături negative; subiect.

Si eu cred ca Shelley a folosit termenul astfel incat sa-i dea o conotatie negativa, jignindu-si colegul care nu era de acord cu ea. Asta nu-i face deloc cinste.

Anonim spunea...

Bobby, stii mecanismul proiectiei?

shelley spunea...

@simplu
Ai dreptate, îmi cer scuze, o să cam dispar de pe aici, cum spunea un anonim...pe un alt blog. Mai contează şi cine şi în ce fel te ceartă. Celor ce rămân, le doresc răbdare.

Anonim spunea...

vad ca si totusi nu mai e pe lista de autori.

Bobby Fischer spunea...

Pentru 16:17:00,

Da, dar la capitolul ăsta, trebuie să recunosc, eşti neîntrecut!

Anonim spunea...

Cea mai buna dovada ca proiectezi e faptul ca ma consideri neintrecut la ceva si nici nu ma cunosti. Esti chiar comic. Cum te-ai dat tu de gol.

Bobby Fischer spunea...

Nu te cunosc? Te înşeli băiete, te recunoaşte, oricine şi oriunde, mai uşor decât îţi închipui. E greu până şficuieşti aerul cu limba.

Eşti mai mult ca sigur, unul şi acelaşi cu paranoicul care bântuie blogurile şi... sistemul. Pe unde treci, duhneşte. Greu de confundat un asemenea... specimen (îţi sună cunoscut?).