Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 8 septembrie 2009

Terapie de grup


Toata lumea este de acord ca in sistemul penitenciar lucrurile nu stau bine de loc, un anonim facea ieri urmatoarea remarca:"
Mi-e scarba de sistemul asta, cred ca am sa plec din el". De altfel, inregistrez remarca asta la tot pasul, indiferent daca este vorba despre cei care lucreaza pe sectie sau intr-un birou. Pare o isterie generalizata, cei mai vechi in sistem au nostalgia trecutului, cand ordinul era ordin si posibilitatea de a-l discuta, ce sa mai spunem despre posibilitatea de a-l incalca, era de neconceput.

Sindicatele sunt de vina, afirma mai ales veteranii, sindicatele invrajbesc lumea si destabilizeaza sistemul. Ba ofiterii sunt de vina, pentru ca sunt ingamfati si slab pregatiti, ba agentii, pentru ca sunt multi, lenesi si indisciplinati, ba "siparezii", pentru ca umbla cu vorba si otravesc urechile, ba militarii si civilii care au invadat sistemul, ba ANP-ul, pentru ca este incapabil, ba unitatile, pentru ca nu respecta indicatiile, ba detinutii, pentru ca exista si tot asa, un nesfarsit lant de reprosuri, acuze si justificari, un cazan clocotitor in care vor fi aruncati pana la urma pana si copii nenascuti inca!

A reafirma ca responsabilitatea ne apartine in totalitate, ca fiecare dintre noi contribuie, constient sau inconstient, la intretinerea si perpetuarea unei asemenea stari de fapt, pare sa nu mai foloseasca la nimic, in fond auzim si vedem numai ceea ce ne convine, este un dialog al surzilor si al orbilor animati de o singura, mareata si stearpa dorinta, aceea de a avea dreptate cu orice chip!

As minti daca as pretinde ca sunt un angajat multumit, daca as pretinde ca nu-mi trece prin cap, de cel putin doua ori pe saptamana, dorul de duca, daca as pretinde ca nu ma incearca, de cel putin trei ori pe zi, gandul ca nu se mai poate face nimic, daca as pretinde ca nu ma copleseste, cel putin o data pe ora, pasta asta romaneasca in care, mai mult sau mai putin intamplator, am ales sa traiesc.

Raman totusi, din naivitate, din curiozitate, din inertie, din convingerea ca nu pot sa traiesc in afara timpului meu, din nevoia de a schimba ceva, din dorinta de a-mi indrepta greselile, din nevoia de a-mi duce la bun sfarsit promisiunile, din recunostiinta pentru cei care nu ma dezamagesc, din dorinta de a intelege.

59 comentarii:

Pruteanu spunea...

Admin, frumos articol, dar..."recunostinta". Fara suparare! Bine? Chiar mi-a placut ceea ce ai scris.

Anonim spunea...

nu va pleca nimeni nicaieri ca au rate de platit si la ce mai stiu multi sa faca nu ar lua salariul de la puscarie in alta parte. astea cu plecatul sunt poze. eu nu am vazut -ca si la galati sunt pozari de genul asta -sa plece.

Horatiu spunea...

Mi se pare HILARE aceste afirmatii deoarece niciodata nu va pleca un agent sa lucreze altundeva fiindca la studiile lui nu-si va gasi nicunde de lucru la nivelul acesta de salarizare, sau isi va gasi dar va da un alt randament nu randamentul de la STAT si va depune un alt efort. As vrea sa va povestesc o intamplare cand un agent de la vizita spunea ,,Eu pai eu ma las de sistemul asta pai daca ma duc in ITALIA castig 1500 de euro la sapat santuri'' pai si de ce nu s-a dus...

Anonim spunea...

Şi de aia trebuie să fie în continuare mârlănia mare că nu pleacă oamenii? Nu vedeţi că prin atitudinea asta voi cei ce scrieţi asemenea aberaţii nu doriţi schimbare? Nu doriţi să fie armonie şi voie bună la serviciu, doriţi să fie tot vrajbă, probabil sunteţi din cei care o semănaţi, la asta sunteţi buni... Ruşine să vă fie voi ce înveninaţi atmosfera aici, aşa faceţi şi pe acolo pe unde lucraţi, nemernicilor...

Anonim spunea...

O gluma de lege. Un parlit de agent ajunge in pragul pensionarii cu un coeficient de 2.10 iar la ofiteri un subinspector debutant pleaca de la 2.30 !!!!!! E normal domnilor lideri de sindicat?
Am fost dusi cu zaharelul! Am strigat pentru toti dar au beneficiat doar unii! Pacat. Mi-am pus mari sperante si m-am ales cu deziluzii.

FPSS spunea...

doar detinutii vin si pleaca, angajatii sistemului nu pleaca, dimpotriva, la examenele de angajare, concurenta este enorma si pilele ascutite la maximum.Asa ca, sa nu ne amagim cu plecatul din sistem, vrem nu vrem, trebuie sa recunoastem ca , desi salariile nu ne sunt pe masura,sunt totusi bune raportat la alte categorii sociale. Ce trebuie sa facem este sa luptam non stop pentru imbunatatirea conditiilor de munca, sa fim uniti, nu dezbinati, ca ma uit si acum, nu mai avem magistrati in sistem, dar avem vinovati de "bunul" mers al acestuia chiar dintre agentii si mai ales ofiterii nostri.
Si n alta ordine de idei, oameni buni, cand mai facem un miting sa insistam totusi ca si Acadel sa si publice CV ul, a trecut atata timp, a avut timp berechet( a nu se confunda cu Berechet cel Istet) sa faca si el ceva studii, chiar daca nu de doctorat....
HAi sa traim bine cu totii, si Cei Marii si nepotii!

Anonim spunea...

Cum sa nu ajungi sa spui asemenea vorbe?Cand un om la care mergeam cu inima deschisa, acum ajuns director a devenit un necunoscut? Stam cu orele in fata biroului lui si ne trateaza ca pe animale, socializand cu liderul- papusa de carpa si asistentele preferate in timp ce fraierii stau la coada ca la aprozar.
Asa ca dom Busi ramai in concediu de tot sau dute la sapat santuri ca tot te vaiti de bani.
Ca ne-ai disperat pe toti.

Anonim spunea...

Pt Horatiu:
De unde sti ca anonimul de la08:04 se refera la un agent?Poate este vorba doar despre un ofiter frustrat care inca n-a ajuns la ,,CIOLAN" ....

Anonim spunea...

Problematica dupa parerea mea este legata de criza morala, de identitate, plafonare. Suferinta mentala si deziluzia sunt acute in sistem si "tratamenul" se lasa asteptat. Sunt putini cei care pleaca cu adevarat, majoritatea spunand ca ar pleca isi mangaie ratarea de "lucrator de penitenciare". Cei care pleaca sunt din pacate cei buni, care sunt racolati de altii. Si eu as pleca din sistem, dar nu-mi convine sa lucrez in sistemul privat pe care il cunosc, dupa ce m-am obijnuit cu sistemul bugetar.
Speram ca la moment de "criza" sa fim mai uniti cel putin prin faptul ca e in pericol motivatia majora pentru multi dintre noi. Dar continuam sa adancim prapastia dintre agenti si ofiteri, sefi - subordonati, sindicatele intre ele etc.

Anonim spunea...

Pentru FPSS,mai avem magistrati in sistem- GALATIUL are un bun conducator de oaste,un profesionist desavirsit cu un salariu cit patru directori de unitate.Are un program de gradinita, vine la munca intre 9-10,lejer omul ,cine sa-i atraga atentia.Dar nu e departe ziua cind va primi nota de prost management.Omul a venit ptr salariu nu ptr binel unitatii.Nu raspunde la salut,doar este judecator nu un simplu lucrator de penitenciar.Nu degeaba spun grefierele de la Vaslui ca a calcat peste cadrave ca sa ajunga sef. Multa bafta domnule judecator.

Anonim spunea...

Cum este posibil sa ceri ca un agent chiar si cu studii superioare facute asa cum stie toata lumea (la distanta, fara prezenta, aprope fara examene, chestionare a,b,c etc) sa merite un coeficient de 3, in timp ce un ofiter cu studii facute in adevaratul sens (facultate la zi sau academie, cu examene adevarate) ajunge la coeficientul 3.05 la functia de inspector principal. Ajungem sa incurajam munca fara raspundere si vechimea omului (indiferent de raspunderea avuta). Cine va mai opta sa ajunga ofiter pe o functie cu raspundere mare daca va fi platit mai putin decat un agent fie el si cu vechime mare (scarbit de atata munca) sau cu studii superioare facute la distanta. In zilele noastre, studii universitare, nu mai au, decat cei, care nu vor sau nu au bani. Facultatile au devenit societati comerciale care vand diplome pe banda rulanta, mai ales in vremurile acestea de criza. Este agent si doreste un coeficient mai mare, este liber sa dea examen pentru un post de ofiter unde i se vor recunoste studiile si meritele. Numai un examen adevarat poate face diferenta intre cei care au diplome de absolvire a cursurilor universitare. Toti cei care au ajuns ofiteri au fost supusi unui examen unde si-au dovedit adevarata valoare. Daca agentul s-a oprit la 2.10 pentru a urca trebuie sa dea examen si sa intre in randul ofiterilor, plecand de la 2.30.
Sindicatele lupta in primul rand pentru agenti, pentru sporirea drepturilor acestora. De ce? Ofiterii, probabil ca sunt minoritari in randul membrilor de sindicat si astfel se explica lupta sindicatelor pentru drepturile agentilor. In majoritatea informarilor sindicale se face referire la ofiteri numai pentru a fi criticati sau jigniti (vezi referiri la ofiteri din ANP sau unitati cu precadere functiile de conducere). Este usor sa aduci jigniri asupra colegilor din conducere, dar oare cei care fac acest lucru cred ca ar fi mai buni decat acestia. Oare cei care jignesc chiar sunt adevaratele valori nedescoperite.

Anonim spunea...

De publicitatea domnului judecator se ocupa purtatoarea de cuvint a unitatii.Relatiile sale cu autoritatile sunt zero.Sta multe ore in fata calculatorului,deci cum sa vina beneficiari la poarta unitatii ,acestia trebuiesc cautati.Are mult noroc cu juristul unitatii,dar s-a cam saturat si acesta sa faca munca...........Aceeasi bafta in continuare dmnule JUDECATOR-DIRECTOR,CARUIA VA ESTE SILA SA RASPUNDETI LA SALUTUL subordonatilor.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la ora 22-00. D-le, se pare ca esti "biban" si nu stii cam cu ce se mananca painea de penitenciar. Daca ai fi muncit pe sectie, macar 10 ani,....bietica te intelegeam, asa ca daca nu iti place si te deranjeaza, coeficientii agentilor, esti liber sa pleci in alta parte. Apropo, am scoala militara si o facultate la zi, dar nu imi permit sa imi bat joc de colegii mei ...agentii, sa iti fie rusine!!!

Anonim spunea...

Pentru 22:00
Ar mai fi un aspect.Agentii care au absolvit o facultate in domeniul activitatii desfasurate primesc spor pentru studiile superioare cu toate ca au aceleasi atributiuni.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 22:oo. Domnule ofiter invata-ti sa cititi! Unde ai-ti vazut indici de 3 la agenti! Si de unde nu stiu eu ca a-ti facut facultatea pe bune? Poate a-ti facuto la Spiru si va-ti facut ofiter cu nota 5. Mai stim cazuri!

Anonim spunea...

ptr anonim de la 22.00: Bai ofiter eminent ti-au murit laudatorii,te dai baiat, si atunci cand iti rupe hotul usa te pitesti dupa agenti.As fi vrut sa te vad la vre-o revolta mai bazatule sa-ti vad fuga aia de epure fricos. Bai pelicanilor voi care dati la pace cu hotul sa aveti liniste si-o dati in glumite ptr a avea timpul necesar de a va juca pe calculator sau de a va reface dupa o noapte cu BACUS. nu zic ca nu sunt si agenti distrusi dar mai multi sunteti voi perversilor.

Anonim spunea...

Mai bine v-ati concentra pe urmatoarea PROBLEMA-PROBLEMA!!!!!

Concediul de pana la 10 zile fara plata pentru bugetari se va acorda in perioada octombrie-decembrie 2009

Perioada in care institutiile publice au obligatia de a diminua cheltuielile de personal in medie cu 15,5% lunar, aplicand, la alegere, unele masuri, printre care cea privind acordarea a pana la zece zile lucratoare fara plata este octombrie-decembrie 2009, se arata in forma finala a proiectului de lege. Proiectul prevede ca modalitatea de aplicare a acestor masuri se stabileste cu acordul salariatilor, cu consultarea organizatiilor sindicale.
Potrivit variantei finale a proiectului de lege privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu CE si FMI, facut public de Guvern duminica seara, la Capitolul III referitor la masurile de reducere a cheltuielilor de personal in sistemul bugetar se prevede ca, "in vederea incadrarii in constrangerile bugetare determinate de situatia de criza economica", in perioada octombrie-decembrie 2009, sefii autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare, au obligatia de a diminua cheltuielile de personal, in medie cu 15,5% lunar.
O alta modificare aparuta este ca se prevede ca pot fi acordate pana la zece zile lucratoare fara plata, in timp in varianta precendeta se prevedea acordarea unui concediu fara plata "pentru o perioada de zece zile lucratoare".
Astfel, potrivit formei finale, reducerea de 15,5% poate fi obtinuta prin aplicarea uneia dintre urmatoarele masuri:
- acordarea de pana la zece zile lucratoare libere fara plata personalului propriu, indiferent de statutul acestora,
- reducerea programului de lucru,
- combinarea acestor doua masuri sau aplicarea unei alteia care sa aiba efect echivalent.
Pentru personalul militar din institutiile din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala masura privind acordarea unui concediu fara plata se aplica pentru pana la 14 zile calendaristice, se mentioneaza in proiectul de lege pe care Guvernul isi va asuma raspunderea.
Totodata, se prevede ca zilele libere sau, dupa caz, reducerea programului de lucru nu afecteaza durata concediului de odihna anual si sunt asimilate unei perioade de activitate efectiva. Documentul mai prevede ca prima de care beneficiaza angajatii la plecarea in concediu, aferenta anului 2009, poate fi platita pana la data de 31 ianuarie 2010, indiferent de data la care aceasta a fost solicitata.

SINDICATELE NOASTRE NU VAD CA ACESTE MASURI SUNT ILEGALE, SUNT CONTRARE PREVEDERILOR LEGISLATIEI MUNCII , INCALCA DREPTUL CONSTITUTIONAL LA MUNCA, ISI BAT JOC DE DREPTUL DE CERE CONCEDIU FARA PLATA- transformand acest drept intr-o obligatie , prin nesimtirea guvernantilor si cu prostirea noastra pe fata!!!

Halal sindicate mai avem. Lupta pentru pastrarea drepturilor noastre ori nu? Sau cand vor lupta?

Anonim spunea...

Pentru agentul analfabet cu posibile pretentii de ofiter, care a masacrat limba romana prin postarea de la ora 22:51, multa sanatate si putere de munca poate in alte sisteme ! De exemplu agricultura ! In orice caz, poate ar trebui sa inteleg ca si adimistratorii ar putea fi analfabeti ! Cine stie, nu ma mai mira nimic ! Un simplu ofiter, cu stima, Bogdan !

Anonim spunea...

22.57, mergi si culca-te, vorbesti prostii! Probabil ca nu ai citit nimic din informarile celor doua sindicate si nici nu ai televizor. Sau crezi ca sindicatele guverneaza tara...sa fim realisti!

Anonim spunea...

ce-mi place mie de voi astia care credeti ca este suficient sa platim o cotizatie si..gata, se face treaba! nu prea am vazut la mine in unitate sa se inghesuie cineva la lupta sindicala.aici, pe blog, sunt unii tare curajosi.

Anonim spunea...

Dl.Munteanu, nu ați înţeles nimic din propunerile sindicatului.
Agenţii sunt discriminați de minim trei ori prin această lege a salarizării unice:
1. Nu s-au respectat echivalările pe orizontală între categoriile de bugetari convenite în cadrul negocierilor de la Ministerul Muncii şi implicit nici coeficienții; Vezi coeficienții funcțiilor echivalente din celelalte instituții bugetare, cu cele ale agenților de penitenciar;
2. Nu s-au respectat nici măcar echivalările funcțiilor cu MApn-ul;
3. Ofițerii, chiar dacă au grade mai mici, în statele de organizare au în majoritate funcții prevăzute cu grad de comisar sau comisar şef şi deci iau banii pt. aceste funcții adică mai toţi pe noua grilă vor avea 5,30 coeficient, nu 3,05;
Dacă toate funcțiile de agenți le prevezi cu coeficientul maxim( lucru imposibil)ei nu pot avea un coeficient mai mare de 2,10 respectiv 2,45 şefii de escortă şi de pc. de lucru(nr. f. mic de funcţii);
Lucru absolut incorect şi din alt punct de vedere.Un ofițer tânăr poate să ştie teorie dar ,,meserie" nu,asta se învață în ani şi în primul rând de la agenții cu vechime în sistem.
Deci este absolut corectă propunerea sindicatului ca agenţii să aibe coeficientul de funcţie de maxim 3,05.
Pt. unii din ANP ca tine, care nu ați lucrat nici măcar o zi într-un penitenciar,înțeleg că este jignitor ca un agent să aibe coeficientul cât un inspector,şi de asta ați modificat coeficienții pe care la propunerea sindicatului îi acceptaseră miniștrii Predoiu ,Nica şi Sârbu.
În schimb în ultimul moment v-aţi gândit că trebuie măriți coeficienții directorului general şi adjuncților, că poate nu vor uita asta la vreo numire de şef pt. voi.
Te înșeli şi în altă privință, majoritatea ofițerilor din unități sunt membrii de sindicat,chiar militanți activi, doar unii juriștii sunt membrii în sindicatul juriștilor înființat de Corâţu din ANP.

Kevin spunea...

Buna seara.
Azi FSANP , SNLP si ANP au inaintat o propunere de modificare a anexei IV/1A catre MJLC pentru a fi prezentata si sustinuta in Guvern. Propuneri: agentul debutant -1,75 , agent -agent sef principal : 1,80-3 agent sef de formatiune:2,80-3,05.
Tot in aceasta zi , FSANP si SNLP au intrat in Alianta bugetarilor pentru renegocierea Legii Cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Anonim spunea...

Demers sindical

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce acesti agenti care se cred unici, nu accepta sa sustina un examen corect pentru a promova in randul ofiterilor si a beneficia de coeficienti mai buni si chiar ar putea sa schimbe ofiteri pe care nu se sfiesc sa-i jigneasca. Oare daca ei vor ajunge ofiteri se va schimba ceva, nu-i vor mai jigni si pe ei ceilalti colegi agenti?
Sa nu unitam ca s-au organizat foarte multe concursuri de avansare a agentilor in corpul ofiterilor. Rezultatele au fost note intre 1.00 si 4.00 la marea majoritate. Au luat putini, dar aceia se poate spune ca au facut o facultate in adevaratul sens al cuvantului. Nu inseamna ca daca ai o facultate esti si super.
Hai sa nu mai aruncam cu noroi in munca noastra si in corpul ofiterilor, in final ne vom discredita tot pe noi. Nu prea am vazut sa se vorbeasca urat despre agenti asa cum se vorbeste despre ofiteri mai ales cei din conducere. Sa fie de vina invidia. Sa fiti siguri ca nu a-ti fi mai buni decat acestia carora le aduceti jigniri zilnice. Ar fi bine sa faceti ceva constructiv pentru sistem si sa fiti laturi de acestia pana cand ajungeti si voi ca ei sau chiar mai buni. De ce va este frica de concursuri. Stiu, e mai simplu sa jignesti decat sa vii cu solutii viabile pentru sistem.
Va doresc succes in activitate si spor la concursurile pentru avansare in corpul ofiterilor ca sa aveti parte de coeficienti mai buni si sa faceti ce actuali nu au reusit.
Apropo, nu sunt numai functii de comisar sau comisar sef, sunt si functii de inspector, inspector principal, subcomisar, care sunt ocupate de oameni care probabil au mai multi ani de munca decat un agent care doreste coeficient de 3.00 (chiar daca nu a avut raspunderea unui astfel de ofiter).
Va multumesc si hai sa apreciem si munca buna depusa de ANP si conducerea din unitati. Poate daca venim cu pace si idei constructive va fi altfel. Chiar credeti ca toate cerintele voastre sau ale sindicatelor sunt perfecte sau cele mai bune? Hai sa fim realisti, ca si aici apar unele cerinte sau idei care nu sunt din cele mai bune. De ce aveti impresia ca numai ceea ce spune sindicatele si domniile voastre, reprezinta solutiile perfecte sau cele mai bune pentru sistem, iar ce spune ANP si ceilalti ofiteri din unitati sunt aberatii (acestia fug de raspundere si de frica hotului si vine super-agentul care le rezolva pe toate). Sunt si super-agenti dar din pacate foarte putini, si care nu cauta sa iasa in fata sau sa jigneasca pe ceilalti ori sa ceara anumite drepturi care probabil li se cuvin. De tipat si jignit tot cei fara pregatire o fac dar care au cumparat de la facultatea SRL un carton, care, in conceptia lor le da acest drept.
Nu uitati ca, ce semanati, de aceea aveti parte (ura si razboi =ura si razboi; intelegere si pace = intelegere si pace). Nu uitati ca toate cadrele din sistem sunt de aceeasi parte a baricadei, nu slabiti randurile.

Anonim spunea...

A aparut un blog nou: http://politiapenitenciara.blogspot.com

Anonim spunea...

Ne cam certam de pomana. Astia suntem- frumoasa tara pacat ca e locuita. Alergam de ani de zile imprejurul cozii. Ne concentram pe ce nu e important. Nu citeste nimeni(sau foarte putini) fisa postului, planul de munca si nu-si propune mai nimic. Barfim si muscam ca niste tate pentru ca ne influenteaza mediul foarte tare si asta se suprapune cu felul nostru de a fi in general. Sa recunoastem , foarte putini sunt dispusi la efort, e mai simplu sa arati cu degetul pe altul ca sa te scoti pe tine din centrul atentiei. Suntem foarte abili in a pasa munca altuia si in a cauta vinovati sau a nascoci intrigi. Eu cred ca daca ne-am vedea fiecare de munca noastra ar merge lucrurile mult mai bine. E greu asa e, e criza, avem credite , nu mai pica nimic de nicaieri insa trebuie sa trecem de acest hop. Ne plangem de salarii insa nu vedem ce e imprejur. E drept ca sunt smecheri care fura si au averi insa riscul e al lor. Noi trebuie sa ne comparam cu functionarii nu cu infractorii. Ne dam aere ca avem statut special- asta vine tot de la militarie- suntem de fapt niste bugetari care habar nu am avut sa ne gestionam banii si ne-am bagat in rahat, am devenit slugile bancilor si acum dam vina pe sistem si pe sindicalisti ca nu lupta sa ne creasca coeficientii. Nu putem fi in afara plutonului bugetar dar putem macar sa demonstram ca suntem oameni seriosi si ne facem treaba bine nu sa ne asimileze societatea celor pe care ii pazim. Cititi va rog cu mintea nu cu sufletul si imi veti da dreptate. Haideti sa facem ceva bun.

Anonim spunea...

Batalia sindicatelor este inutila iar conducerea ANP doarme, ca de obicei,in imparatia din Ghiculeasca. Ce le pasa? oricum nu au specialisti capabili sa inteleaga sau sa poarte discutii pe tema salarizarii in sistemul de aparare. Ei sunt specializati doar in copierea de metodologii, strategii, politici de la alte structuri din tara sau strainatate (ca doar nu s-au plimbat degeaba cohordele de luminati din ANP in 2009 prin Olanda,Portugalia) Cititi cu atentie legea unica de salarizare si aplicati-va sistemul de calcul al salariilor si veti constata ca drepturile salariale sunt de fapt diminuate. Intrebati-va colegii de la resurse umane si salarizare.c

Anonim spunea...

Chiar terapie de grup!Dar e bine si asa!

Anonim spunea...

Off topic

1.Huginn ce parere ai despre art. 30 - capitolul de dispozitii comune intregului sector bugetar, chiar de la inceput, din proiectul aproape final al legii unice de salarizare?
2.De asemenea ce crezi despre conditionarea primei de concediu de venituri?

Multumesc

Anonim spunea...

Mai o intrebare.
Fondul de premiere, cel redus la 2%, va mai fi constituit daca in cursul lui 2010 nu se va accepta premierea personalului bugetar?
Multumesc

Anonim spunea...

Pentru "cotetzarul" de la 09.09.2009 22:00:00 :
"tovarase" numai ineptii spui ....NU hartiile si gradele iti ofera bun simt, istetzime, calitati umane si profesionale deosebite. Fie coleg ofiter sau agent, toti, au dreptul la studii , la un job mai bun, la conditii de munca mai bune, la un climat calm si normal in care sa-si desfasoare activitatea. Din pacate oameni ca tine sufera de complexe de inferioritate. Iti este teama ca un amarat de "coleg" ce a terminat o facultate la ID e mai "mintos" ca tine prin faptul ca stie sa-si spuna cursiv un punct de vedere, sa redacteze o nota careia sa-i puna un antet, sa aiba idei mult mai productive decat ale tale. Bine ar fi sa te preocupi de propria-ti imagine si sa te preocupi de imaginea ta, de performantele tale si eventualele probleme medicale. Evita totusi sa mai cauti pe DEX-on line definitii la cuvinte si expresii care nute reprezinta si nu au suport pentru pregatirea ta din momentul de fata.

Voi reveni si cu alte aspecte...

Pentru toti colegii mei care sunt sau nu studenti , sunt alaturi de voi si impreuna cu voi impotriva mizeriei si marlaniilor . Toata consideratia pentru voi...
AntiJeg

Anonim spunea...

Terapie in grup…suna bine! O sugestie pentru DUTU si MANGEAC: mergeti si va tratati afectiunile neurodegenerative, ca trageti aerul in piept aiurea si asa cu mare greutate, dara sa mai si munciti! Voi nu stiti decit sa spargeti capetele colegilor si mesele in circiumi! D-le Director, asteptam cu mare curiozitate sa vedem ce o sa faceti cu impertinentii astia doi, ca asa trebuia sa tineti friul de la inceput!

Anonim spunea...

Domnule Pruteanu , chiar nu te autosesizezi? De colegul nostru , ofiterul pregatit din 10:09 orele 06:20 , ce poti sa ne spui?

Anonim spunea...

Ptr autorul:
" 22.57, mergi si culca-te, vorbesti prostii! Probabil ca nu ai citit nimic din informarile celor doua sindicate si nici nu ai televizor. Sau crezi ca sindicatele guverneaza tara...sa fim realisti!"
Amice esti un tampit. Dar un tampit irecuoperabil.

Anonim spunea...

ptr '" Anonim spunea...

Demers sindical

10.09.2009 00:45:00"

Cu parere de rau: Sa renunti de buna voie la niste drepturi insemna sa incalci art. 38 din Codul muncii. Se pare ca semnatarii tzidulei din 9.09.2009 nu cunosc acest articol. Rusine.

Anonim spunea...

D-lor!
Increderea in stat a ajuns la limita limitei inferioare!
Liantul s-a dus pe apa sambetei!
Incompetentii ne conduc!
Nu va mai "porcaiti" intre voi!
Nu trebuie sa parasim sistemul,ci sa ne gandim si sa actionam pentru stabilitatea unei categorii de personal cu statut special!
Nu va mai complexati de imaginea"gunoierului"!
Trebuie sa fim uniti!

Anonim spunea...

Nici o persoana nu va beneficia de o diminuare a salariului brut prin noua lege a salarizarii!
Boc pe TVR1

Anonim spunea...

Imi place,Boc vorbeste de medici,invatatori,politisti si bugetari, dar nu de bugetarii cu statut special!
Probabil ca salariile nu vor scadea dar, sigur vor ingheta pentru mult timp!

GERULA spunea...

Domnilor Lideri De Federatii Sindicale ati pierdut lupta pe grilele de salarizare.
Ar fi cazul sa va dati demisiile si sa plecati toti de unde ati venit pentru ca ati fost neputinciosi si fara lipsa de respect fata de munca depusa de membrii de sindicat.
LASATINE!! LASATINE!!

Anonim spunea...

Excelent articolul !!!
Din pacate insa, nu toti mai avem rabdarea sau intelepciunea pt a intelege care este cauza reala a mizeriei in care a ajuns sistemul penitenciar.

Anonim spunea...

Hopaaaaa...

Disparu un comentariu! Aseara fuse acceptat si acum ia-l de unde nu-i!

Cin' sa fie?! Cin' sa fie?!

O fi politia?! O fi politia penitenciara?! Da' cred ca mai degraba e politia gandirii!

Pana una-alta, va recomand o lectura suplimentara: http://gandeste.org/puncte-de-vedere/gandeste-bai/5404/.

ATENTIE! Poate contine cuvinte considerate de unii vulgare! Orice asemanare cu personaje din sistemul penitenciar actual, trecut sau viitor este pur intamplatoare dar intentionata.

Va doresc lectura placuta!

Anonim spunea...

"Deosebitule" 10.09.2009 19:28:00,

Înainte să revii, fii atent la aspectul: "Bine ar fi sa te preocupi de propria-ti imagine si sa te preocupi de imaginea ta..."

Curăţă-ţi de "jegul" incoerenţei expunerile şi apoi "vindele" pe piaţă.


Domnule 10.09.2009 21:22:00,

Beneficiul e un câşig, aşa că nu poţi "beneficia" de o diminuare.


Gerula, tată,

"fara lipsa de respect" înseamnă (anulând negarea negaţiei): cu respect. Deci ce vroiai să spui?

Cât despre "lăsaţine", ştii că se scrie "lăsaţi-ne", nu?

Şi sunt doar câteva "spicuiri"!

Domnilor, contează mesajul, dar nu uitaţi de limba română!

Anonim spunea...

Eh! Lasati!

Ce conteaza ca o facem harcea-parcea (liba)?!

Important este ca avem dreptul sa ne exprimam! Liber chiar!

Important este ca nu stie seful cine a scris!

Important este ca nu stiu colegii ca am scris!

Ca daca ar stii, sigur mi-ar atrage atentia ca am gresit... Si mi-ar aduce aminte ca am dat banii de pomana la facultate... Ca mie clasele elementare imi lipseau!

Anonim spunea...

Sa-l recunoastem pe Bobby Fisher!
Ce-i al tau,e pus deoparte!

Anonim spunea...

Wrong! :D

Sa fie el sanatos!

Anonim spunea...

hai sa va povestesc ceva. a fost odata o puscarie, la care a venit controlul de fond. cam 16 anpisti deodata.s-au cazat la a-l mai frumos HOTEL din oras - 200 lei/camera ( nu stiu cati au dormit intr-o camera) sa zicem ca cate 2, o simpla socoteala 200x8=1600. au stat cam 10 zile x 1600 RON=16,000.00 RON. au avut diurna , transport decontat sau asigurat , nu stiu, au mancat, au controlat, au facut raportul de sfarsit si au plecat...probabil la o alta puscarie.si daca n-au murit traiesc inca si astazi mult si BINE.
PS. am uitat sa va zic ca au taiat si au spanzurat dintre aia care incercau sa munceasca.TRAIASCA CRIZA FINANCIARA DIN A.N.P.!!!

Bobby Fischer spunea...

23:23:00,

Ai avut dreptate. "Plăcută" şi interesantă expunere de... motive.

Indignarea, dureros de adevărată, justifică, întru totul, exprimarea... aleasă.

Mulţumim pentru recomandare.

Anonim spunea...

Pentru anonim de la 10.09.2009 23:57:00
Daca tot esti destept poate ne spui si noua care e cea mai grea limba.

Anonim spunea...

Nu sunt cel pe care l-ai interpelat, dar cred ca limba cea mai grea e limba de moarte.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

"Meseria este bratara de aur"Unde d-lor,ca totul a fost distrus!
Bisnita este la moda!Luam de colo,adaugam ceva,si prostii cumpara!
Sa inchidem lumina, ca oricum si pe lumina, lucram ca si niste orbi!
Multumesc pentru recomandare anonimului de la 23:23 !

GERULA(destept) spunea...

Raspuns gresit.
Prima pentru ca la urmatoarele te obisnuiesti.

Anonim spunea...

Pentru Gerula, desteptul,

Ne spui asta, cu prima limba, din experienta proprie?

Anonim spunea...

Ati ajuns un blog de obsedati sexuali, de gerule si alte mule?

Anonim spunea...

Se pare ca am deschis cutia Pandorei cu textul despre DOAMNA AGHACHE. Multi poate nu cred ca acesta este adevarul.Schimbul DOAMNEI e format in mare majoritate din baieti tineri, dar imi pare rau pentru ei. Au fost sub tirania lui MACACIO cativa ani, acum se afla sub papucul unei DOAMNE. Ghinion. Cat a fost ea in concediu a fost liniste. Cum a venit a inceput sa TULBURE pe toata lumea de o stie tot ANP. Va spun eu DOAMNA... Cei de pe schimbul dumneavoastra nu vor sa mai fie condusi de TINE si nu au treaba cu HILOHE RADU. Nu avem nevoie de TINE la sindicat. Poate ai nevoie de banii pe care ii dai la sindicat. Sotul are pensia cat 5 salarii minime pe economie si te-a ajuns criza financiara. Le-ai zis oamenilor tai ca veneai de acasa sa prestezi in biroul DASDRP? Ca esti singurul ST care are concediu 1 luna in vara? Cum ai obtinut EXCEPTIONALUL? Cum faceai serviciul cand erai supraveghetoare pe sectia a IX a? Cum ai luat examenul la ofiteri?
Nu uita ca Hilohe se zbate pentru plutoane cel mai tare. Cum facea el cu TUGUI asta nu e treaba ta. De ce nu ati candidat la alegeri pentru vicelideri sau lider? Sa vedeti cate voturi ati fi capatat? Daca vreti la alt sindicat sunteti libera. Ati vazut ca nu au crezut tot schimbul in vorbele dumnevoastra si cei care au dat hartii scoase de dumnevoastra si le-au retras mai tarziu cand si-au dat seama de miscare.
UN SINDICALIST DE PE PLUTONUL

Anonim spunea...

Am revenit tot pentru "cotetzarul" de la 10.09.2009 23:38:00.
Sunt placut surprins ca testul meu de inteligenta si perspicacitate a dat roade in ceea ce te priveste. Macar ai inceput sa citesti coerent si sa inveti "gramaticaliceste". Esti pe drumul cel bun , mai trebuie sa faci eforturi pentru a scapa de complexul de inferioritate care te macina cand relationezi cu oameni mai capabili decat tine. :))
Din cauza unora ca tine se propaga ura, mancatoria si vrajba in tot sistemul penitenciar.
Intotdeauna e bine sa lasi unui om sansa de a se reabilita. Demonstreaza ca si tu poti face asta.

AntiJeg

Anonim spunea...

mare paca ca va tot certati ,mai bine sa cautam solutii pt indici ca odata diminuati nu vor mai ajunge la nivelul celor actuali poate niciodata

Anonim spunea...

@17.27

Ai grija sa nu-ti cada prefixul "anti"! La cum te adresezi colegilor tai...

Anonim spunea...

Pentru 17:27:00

Cine nu te lasă să te reabilitezi?

Din partea noastră ai tot sprijinul.

Anonim spunea...

Frumos articol ! Dar nu cred că şi-a atins scopul (după comentarii !),cine are o specializare poate găsi un loc de muncă la fel de bine plătit. Un loc de muncă unde poate să pună în practică ceea ce a învăţat, unde nu trebuie să "ducă în spate" colegi incompetenţi (moşteniţi desigur, din vremuri "apuse" ),unde creativitatea şi informaţiile de ultimă oră nu sunt duşmani ai sistemului demni de comisia de disciplină !Nu te supăra dragă scriitorule dar în acest sistem ori ajungi în comisia de disciplină pentru că îţi sunt contabilizate toate greşelile (îndrumarea rămâne pură teorie )ori profesional te aşteaptă o moarte lentă !