Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 6 septembrie 2009

Sinecuriştii

Îi recunoaştem uşor. De obicei, stau în birori mari, cu mobilă scumpă pentru sistemul penitenciar, cu câteva cărţi aruncate pe rafturi. Pe masa lor e mereu curat, au doar o agenda pe care notează câte ceva, cu scris îngrijit şi meticulos. Au timp, chiar prea mult. Sarcinile au fost distribuite, fiecare subordonat ştie că nu are de ce să apeleze la ei, ci că trebuie să preia singur şi să rezolve problemele care apar. Lucrarea de doctorat e şi ea dată unui om de încredere...

Plictiseală mare... Îşi mai cheamă câte un subordonat, care îşi lasă, bietul, vraful de dosare pe care le-a primit să le rezolve şi se duce să umple timpul sinecuriştilor. Aceştia, oameni fini, nu se coboară prin colectiv, dar, uneori, parcă mai vor să afle câte ceva, aşa că se delectează cu ştiri „mondene” de prin birouri. Apoi, obosiţi parcă de bârfuliţe, îşi compun o figură preocupată şi obosită, se ridică şi merg acasă cu vreo două ore mai repede.

E zi de salariu şi trebuie să se bucure de rodul muncii. Au, însă, o dilemă: ce să-şi mai cumpere din salariul suplimentar de 50%? Nicio problemă. Îşi întreabă alţi subordonaţi. Poate pe cei care le-au conceput planurile manageriale la ultimul concurs sau pe cei care le-au scris discursurile. Cine ştie? Grea întrebare. Îi poate ajuta cineva?

168 comentarii:

Anonim spunea...

Ha,ha,ha... Ce m-am distrat... Fain articol!

Anonim spunea...

Si totusi! Tu ai scris despre seful meu?

Anonim spunea...

Ba a mea...

Anonim spunea...

Uau!! ai scris despre sefii mei. De unde ii cunosti?

Anonim spunea...

De ce te legi de domnul doctor BALA IOAN ???

Anonim spunea...

Sunt curios in sistemul asta nu este niciun sef capabil? ca din comentariile postate asa reiese!...eu stiu unul! voi nu? hai sa dam si exemple pozitive!

foarte simplu spunea...

Pt. administratorii blogului,

Credeti ca "Revista 22" si "Penitenciare" arata bine in aceeasi pagina a "Recomandarilor"?

Anonim spunea...

Unii mai participa si la sedintele restranse de-si dau cu parerea(se baga in seama),fara sa aibe habar.Stiti bine ca "cine se aseamana se aduna",deci au cu cine sta la birfa.Asa sunt si ai mei,si cred ca se regasesc in majoritatea penitenciarelor.

Anonim spunea...

Bacaul are aproximativ 20 de alfel de " colegi"..........care au la randul lor " camarila".........ca de....afinii sunt la putere.

Anonim spunea...

I-ai descris perfect pe Mara Marcel (plictisel) cit si pe Bota capii (inca) de la Deva. Asa i-ai descris de parca i-ai cunoaste de-o viata ....eu de o viata ii cunosc asa...

Anonim spunea...

Chiar daca am avut in minte vreo cateva persoane, nu m-am referit la ele in mod special, ci la sinecura ca fenomen. Acum, revenim la dilema: le dam numele sinecuristilor sau batem saua ca sa priceapa calul?

Edy spunea...

Chiar crede cineva ca "sinecuristii" se vor simti? Fiecare dintre ei se va gandi la altul.

Anonim spunea...

Edy, noi toti avem acea tendinta de care amintea si Admin: de a ne extrage cu usurinta din pachetul cu vinovati si de a uita ca acordul nostru tacit sau obedienta de care dam dovada uneori incurajeaza comportamentele nedorite ale celor care (oare?) ne conduc. Prin urmare, dragi colegi, daca avem un sef sinecurist, sa-l punem si pe el la treaba! N-o fi usor, dar e util. Sinecuristii nu se vor simti niciodata vinovati pentru ca iau banii fara sa faca nimic. Ei cred ca merita ceea ce primesc. Sa-i facem sa merite!

Anonim spunea...

PENTRU SI TOTUSI
Trebuie sa-i dam cu numele ca altfel nu cred ca despre ei e vorba, si fara sa ma repet i-ai descris exceptional ,si m-ai lasat fara cuvinte....sincer

Anonim spunea...

Nu a fost greu sa-i descriu, pentru ca-i am aproape. Crede-ma! Uneori sper sa citeasca si ei penifestul. Doar-doar s-or recunoaste. Si stii ceva? Chiar cred ca il citesc. Dar oare inteleg ceea ce citesc?

simplu spunea...

Interesant articol!
De multe ori se ajunge in situatia asta deoarece iubitii nostri manageri nu stiu ca se numesc asa pt. ca exista disciplina numita management sau mai simplu stiinta conducerii, pe care ar trebui sa o studieze. Nu conduci oameni la intamplare. Majoritatea au luat note slabe la examene, atat i-a interesat sa fie de pregatiti. Dar au pretentia ca li se cuvine sa dea sfaturi altora din fotoliile lor luxoase, caci acesta e primul gand al unui "manager".
Am si eu un sef care se implica numai cand are chef, dar e apreciat de ANP pt. cum delega sarcini. Va dati seama ce bine le delega, dar asta e. E seful meu!
Am invatat, insa ca sunt si ei oameni si trebuie iertati. Dar oare vor invata ceva din asta?

Edy spunea...

Pentru foarte simplu:

"Penitenciare" e un blog in care promiscuitatea e la ea acasa. Am vazut ca au cate doua-trei comentarii, ceea ce demonstreaza ca oamenii nu sunt interesati de ceea ce se scrie acolo si ca nu barfa ieftina si promiscuitatea sunt cheile succesului, ci creativitatea, implicarea, informarea, echilibrul s.a. De aceea prefer penifestul.

Anonim spunea...

@14.26

Nu e o idee rea. Sunt convins ca exista si sefi buni. Ar fi OK daca i-am evidentia pe blog. Nu stiu daca le-am face, insa, un serviciu. S-ar gasi multi invidiosi care ar crede, fie ca s-au laudat singuri, fie ca sunt scriitori pe blog, fie ca unii i-au laudat din obedienta. Ne intoarcem la dileme. Ca de obicei, vai de cei merituosi!

Anonim spunea...

Cineva foarte suparat a intrat pe blog. Vreun sinecurist sau vreun administrator "penitenciare".

Anonim spunea...

Am revenit la anii 1950-1960.
Pe atunci daca nu placeai cuiva,erai numit"bolsevic","chiabur",etc.
Acum,char daca au trecut 20 de ani de la revolutie,folosim aceleasi metode. TRIST DAR ADEVARAT.
As fi curios daca autorul comentariului poate face dovada ca stie cu ce se acupa securitatea.
Asa este simplu,sa fii la moda,dai in securisti.
Asta este moda: daca prietenii sustin un partid,hop si ei,tin cu acelasi partid;colegii de birou au pisici acasa,imediat ii apuca dragul de pisici si isi iau si ei;daca este moda sa dai in securisti,hop si tu ca doar nu costa nimic.
Nu am fost securist,nu le iau apararea ,ci am vrut sa subliniez tendinta unora care doresc tot timpul sa fie "la moda".
PS.
Am observat un alt fenomen - cind nu mai ai argumente, dai cu "securistule"."Succesuri" TOVARASE.

Anonim spunea...

Generalizezi si nu este cazul...sau poate este...sunt strugurii acrii cumva, priviti de la nivelul tau?

Anonim spunea...

@17.21

Sunteti amuzant. Sper ca umorul dvs. e voluntar. Nu?

Anonim spunea...

@17.32
Sa folosesti pluralul nu inseamna neaparat sa generalizezi.

Daca sunt acri? Nici nu mai stiu. Nu am timp sa-i degust. Tu ai?

Ofiter indezirabil spunea...

SINECURÍST, -Ă, sinecuriști, -ste, s.m. și f. Persoană care deține o sinecură. – Sinecură + suf. -ist.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de IoanSoleriu, 24 Jul 2004 | Greșeală de tipar

Ofiter indezirabil spunea...

SINECÚRĂ s.f. Slujbă, funcție bine retribuită, care necesită o muncă minimă sau nu necesită nici o muncă. [Cf. fr. sinécure, engl. sinecure < lat. sine – fără, cura – grijă].

Edy spunea...

Pentru 17.21 (sper ca cu mi-e coleg)

Daca vreti dovezi ale raului pe care l-a facut securitatea si sistemul pe care-l apara, mergeti la Sighet, la Aiud, mergeti si vorbiti cu oamenii, mergeti la Asociatia Fostilor Detinuti Politici s.a. Daca veti da peste crestini, poate ca veti scapa nevatamat, cu conditia sa nu va mai batositi asa, ca nu se stie. Dar nu cred ca puteti. Prostia e intotdeauna batoasa.

Pruteanu spunea...

Pentru 17.32

La nivelul tau strugurii sunt dulci? Si cum ai ajuns la acel nivel, daca faci greseli elementare?

strugurii sunt "acri", nu "acrii".

Anonim spunea...

SINECURISTI=O MARE PARTE DINTRE EUROPARLAMENTARI=O MARE PARTE DINTRE CEI CE CONDUC DESTINELE ACESTEI TARISOARE
D-lor, cautati in dictionar si apoi comentati

Anonim spunea...

Pentru EDY,17,55.
Sunt anonim 17,21.Am recitit comentariul meu si nu am regasit ce scria intre paranteze("sper ca cu mi-e coleg")
Nu am inteles daca se referea la comentariul meu sau al altcuiva?
Astept lamuriri.
Multumesc.
PS.
Comentariul dv-stra confirma cele scrise de mine.

Anonim spunea...

Traznet subiect,desi toti acesti sinecuristi{sau securisti daca la ei va referiti} se afla permanent printre noi,ne monitorizeaza permanent,ne invrajbesc,dar ce ne-am face fara ei ,am ramane fara conduceri la puscarii sau fara conducere in A.N.P.ce sa facem sunt ai nostri si nu-i cumpara nimeni nici ca materiale reciclabile.
Daca in in acesti 20 de ani se dadea publicitatii ca in celalalte state foste comuniste listele cu fostii securisti sau cu cei care au colaborat ei poate acum am fi discutat cu totul despre alceva.
Multumim pentru subiect

Anonim spunea...

Dragi colegi care ati confundat sinecuristii cu securistii,

Sinecuristii sunt cei care ocupa o functie foarte bine platita si care nu fac nimic toata ziua. E drept ca unii fosti securisti ocupa in prezent functii sinecura, dar nu trebuie sa confundam termenii. Pe viitor voi avea grija sa fiu mai explicit.

Anonim spunea...

Turnul Babel!

Edy spunea...

Pentru 17.21

Prefer sa nu va lamuesc. Poate aveti un sinecurist prin unitate si-l intrebati pe el. Aveti grija, insa, sa nu ajungeti la prietenul dvs. siparez.

Anonim spunea...

Edy ,e valabil si pentru tine(dictionarul intai,apoi comentariul).
M-ai dezamagit!

Pruteanu spunea...

De ce Turnul Babel? Acolo era vorba despre mai multe limbi, aici e o singura limba, dar sunt putini cei care o inteleg si din ce in ce mai putini cei care o folosesc in mod corect.

sinecura=ciolan
V-ati prins?

Anonim spunea...

Asteptam un subiect si despre SECURISTI , caci dupa 89 ei au fost cei care mancat nervii.

Edy spunea...

Pentru 17.21:

O.K.
Am vrut sa scriu "sper ca nu mi-e coleg" si "lamuresc". Au fost scapari din tastatura. Imi pare rau daca te-am dezamagit. Si tu, care credeai ca "sinecurist" inseamna "securist". Ce inocent si ce plin de avant erai tu! Parca incepe sa nu-mi mai para atat de rau. Ma ierti?

Bobby Fischer spunea...

De ce să fii mai explicit, Şi totuşi?
Uite aşa constatăm, încă o dată în plus, câtă ignoranţă (arogantă chiar)... pluteşte în jurul nostru.
Iar campionii la... datu' cu părerea s-au şi înscris la... concurs. E mai interesant şi mai instructiv aşa.

Ca să ne "transformăm", trebuie să ştim de la ce plecăm. Supraapercierea ca şi aprecierea eronată sunt deopotrivă de periculoase în procesul de evaluare al sistemului.

Nu pot să nu îţi apreciez, din nou, modul... diplomatic în care ai abordat şi rezolvat problema (confuzie - sic). Eleganţă de spadasin, maestre. Atenţie însă la cozile de... topoare.

Anonim spunea...

Poate ca tocmai cei care nu-si cunosc limba materna isi fac sefii sinecuristi!

Edy spunea...

Pentru 19.13:

Aici cred ca va inselati. Sinecuristii vor sa para inteligenti. De aceea, se folosesc de oamenii educati pe care-i au in subordine pentru a prelua idei, pentru a emite materiale frumoase etc. De multe ori, sinecuristii sunt niste agramati de doi bani. Am vazut unii si prin comisiile de concurs si apoi le-am citit materialele pe care, foarte rar, erau nevoiti sa le scrie singuri. Nu ma refer la multi dintre ei, dar unii erau dezastre, atat in ceea ce priveste limba romana, cat si nivelul cunostintelor de specialitate. Intrebarea e: cum ajung oamenii educati sa-i duca in spate pe sinecuristi?

Anonim spunea...

Cei care nu-si cunosc limba materna le fac doar papucii sinecuristilor.

Ofiter indezirabil spunea...

Pentru Edy:

O explicatie ar fi naivitatea celor care ii ajuta pe sinecuristi. Se stie ca naivitatea nu este prea mult diminuata de educatia primita in scoli sau de autoeducatie.

Edy spunea...

Ofiterule, asa o fi, dar si sistemul asta tembel de realizare a materialelor strica foarte mult. Sa luam un exemplu! Vine o adresa de la ANP. Se adreseaza directorului. Acesta o trimite unui director adjunct, apoi unui sef de serviciu, care intocmeste raspunsul sau il da spre intocmire altui subordonat. Ultima veriga realizeaza materialul si il duce la semnat. Pe documente apar semnaturile directorului si directorului adjunct, adica ale oamenilor care uneori habar nu au cu ce se mananca si care nu au contribuit cu nimic. Cel care a muncit nu apare scris nicaieri. Tot lui i se mai poate intampla sa fie intrebat apoi de seful lui ce a facut in ultima perioada de timp. Pentru el a fost simplu si nu i se pare deloc ca ar fi nevoie de mai mult de trei minute ca sa rezolvi problema. Nu vreau sa spun ca directorul sau dir. adj. sunt sinecuristi, dar, daca va pune intrebarea pe care am amintit-o mai sus, cu siguranta sunt. Acest sistem de realizare a materialelor incurajeaza sinecurismul si trebuie schimbat.

Bobby Fischer spunea...

Edy, prietene, "...vă pun..." şi nu "...vă pune...".

Anonim spunea...

MULTUMESC Bobby Fischer .

Edy spunea...

Ai dreptate, Bobby! M-am lasat dus de sirul gandurilor si am scapat o greseala. Ma bucur ca mi-ai citit comentariul. Multumesc pentru corectura!

Edy spunea...

Cred ca am fost destul de stangaci si cand am folosit "sau". No, nu-i bai mare. Oi fi mai atent de amu.

Anonim spunea...

Sau se poate inlocui cu ori.Deci ai scris corect!
Bravo!

Bobby Fischer spunea...

Nu-i nici un bai, Edy, doar mi-a "sărit" în ochi. Tu nu-mi dai de "lucru" în privinţa asta.:)

Interesul meu este captat de comentariile cu... substanţă, aşa că meritul este al tău.

Edy spunea...

"Multumesc!" Ma gandeam doar ca un "si" nu m-ar mai fi dus cu gandul la "pune". S-o lasam balta! Mi-am asumat greseala.

Edy spunea...

Ghilimelele erau pentru 20.07.

Anonim spunea...

...si multumesc,pentru cine?

Bobby Fischer spunea...

Acum, dragă Edy, să trecem la lucruri mai serioase.

Sistemul de lucru este, aşa cum spui, cel puţin "tembel", "încurajând" unii şefi să... lucreze la... stat.

Spune-mi cum vezi rezolvarea acestui perpetuum mobile al birocraţiei.

Bobby Fischer spunea...

Prietene, 07.09.2009 20:19:00 !

Lasă câte un spaţiu după fiecare semn de punctuaţie şi după asta mai... vorbim. Ok ?

Kasparov spunea...

Pt. Bobby Fischer
Si in "Draga Shelley" unde este substanta, Bobby?
Si de cand ai devenit asa filosof?
Putea sa scrie si "vor pune", nu?
Si de cand faci tu pe Pruteanu?

Edy spunea...

E simplu. Fiecare angajat sa-si semneze documentele pe care le concepe, chiar daca sunt supervizate de sefii ierarhici. Bine, mai e problema principala: eliminarea documentelor fara sens, a raportarilor redundante si a solicitarilor fara scop.

Bobby Fischer spunea...

Da, Kasparov, dar ar fi fost tot greşit. Diacriticile ar fi rezolvat enigma. Dar oricum mutarea ta a fost după expirarea timpului "regulamentar". Îţi căzuse steguleţul.

Cu filozofia e altă poveste. Sper să nu confunzi termenul aşa cum, probabil, ţi-l imaginezi pe Kasparov vreun pui de... fotbalist.

Pentru un new entry pe blog eşti destul de... curios. Mai studiază, băiete. "Şahul" nu e la fel de uşor ca postatul pe blog.

Bobby Fischer spunea...

Da, Edy, dar asta nu ar duce la o dispariţie a sinecuriştilor. "Rangul" va rămâne... onorat iar munca celorlalţi la fel de... coordonată.

Kasparov spunea...

Ce a fost asta, Bobby? Ai aruncat un avion de hartie plin cu vitriol spre blog si ai sarit in sus de bucurie, cum ai sarit si cand tacanitii aia au atacat New York-ul?

Edy spunea...

Tu vrei sa gasesc o solutie care sa duca la disparitia sinecuristilor? Solutia a dat-o Si totusi: sa-i punem la treaba! Se vor mira, se vor infuria si apoi vor purcede la munca (peste vreo cinci ani).

Anonim spunea...

Bobule, ce nume de catelus ti-ai tras!

Kasparov spunea...

Filosofia e iubirea de intelepciune!

Anonim spunea...

vreti exemple de sinecuristi securisti,este unul la Gherla,promotie 83, arma securitate, absolvent al faculyatii Spiru Haret,
privatizat prin detinerea chioscurilor din unitate,(printr-o terta persoana).
Acest personaj vinde fara scrupule rosii, varza din nunitate unor afaceristi locali si incaseaza contravaloarea.

Anonim spunea...

Sa nu ne imbatam cu apa rece! Sinecuristii nu sunt doar sefi, ci si subordonati. Ii vedem la capatul holului sau dormind pe ei prin birouri, in timp ce colegii lor se spetesc.

Anonim spunea...

Frate de la ora 21.20, sinecura e altceva. Vezi ca a fost definita deja.

Bobby Fischer spunea...

Edy, tu ai identificat una din cauzele plăsmuirii şi menţinerii unor astfel de funcţii fără... grijă.
Pentru a-i pune la treabă, ar trebui modificat şi acest mecanism al pasării sarcinilor şi, implicit, al responsabilităţilor. Totul, invers proporţional cu meritele culese.

Te-am simţit iritat, dar dacă vrem rezolvări pentru problemele sistemului, hai să nu ne mulţumim doar cu identificarea disfuncţiilor.

E uşor să spunem că aşa nu mai merge şi că vrem altfel. Hai să facem ca acel altfel să funcţioneze. Hai să găsim soluţii viabile şi fiabile.


Tovarăşe Kasparov, poate nu ştiai, dar... Moscova nu crede în lacrimi...

Bobby Fischer spunea...

21:09:00, spre deosebire de alţii, în cazul meu e doar numele. Şi asta, probabil, din lipsa de imaginaţie a unora... care datorită animalului de companie au reuşit să cumuleze douăsprezece clase.

Edy spunea...

Si tu, prietene Bobby, erai echilibrat, jovial si deschis, dar acum ai devenit carcotas si agresiv. Eu am identificat o problema concreta, cea a asumarii meritului realizarii unor documente (nu putine) de catre oameni care n-au nicio implicare in conceperea acestora si am propus o solutie la fel de concreta: revenirea la aplicarea semnaturii de catre cel care a intocmit documentul. Nu mi-am propus sa schimb lumea si nici sa o arunc in aer.

Anonim spunea...

Domnule Bobby Fisher, solutiile propuse de dvs. care au fost? Am inteles din ceea ce ati scris dvs. o solutie de genul: "ce bine ar fi sa fie bine".

concluzie spunea...

Se pare ca acest subiect a deranjat pe multa lume. Poate ca oamenii au inteles, totusi, ceva.

Bobby Fischer spunea...

Edy, vorbim împreună şi ne înţelegem separat.

Hai să ne lămurim. Era ideea ta, o idee bună ce merita dezvoltată. Eu nu am vrut decât să te "provoc" în acest sens.

Ori nu am fost eu prea explicit ori nu ai vrut să înţelegi.

Oricum, nu am avut nicio intenţie de a fi agresiv sau cârcotaş. Tocmai îţi spusesem că faci parte din acei comentatori de pe blog care au reuţit să-mi câştige simpatia pentru atitudinea verticală şi demnă.

Pentru genul de reacţii de care mă "suspectezi" am "clienţii" mei. Unii din ei sunt "masochişti" până la... drăgălăşenie.

Bobby Fischer spunea...

... reuşit..., am vrut să scriu.

Anonim spunea...

Anonim 17,21.
Am postat un raspuns ptr.EDY si nu a aparut.
Sa fie de vina cenzura "sinecuristilor"
Respecta regulile blogului.ASTEPT.

Anonim spunea...

Pt Edy:

Nu sunt impotriva ca fiecare sa isi semneze lucrarea pe care a facut-o, nu doar cei care o supervizeaza. Pana atunci, poate fi folosita formularea de la final cu persoana de contact pentru informatii suplimentare, unde nu se trece nici directorul, nici directorul adjunct si nici seful de serviciu, ci tocmai persoana care a intocmit materialul.

Edy spunea...

Poate fi, dar ramane doar presupunerea ca persoana de contact a si intocmit materialul. Ea nu si-l asuma, ci doar da relatii suplimentare. E adevarat ca de obicei este una si aceeasi persoana cu cea care a intocmit materialul, dar asta nu rezulta cu necesitate.

Anonim spunea...

dca vte doar disctii inutile flositi messul

Edy spunea...

Ideea era ca acest sistem incurajeaza asumarea meritelor altora si pasarea responsabilitatii, vorba lui Bobby Fisher.

Anonim spunea...

mi-a placut articolul asta. si am invatat un cuvant nou.

Anonim spunea...

Eu am intalnit situatii (si nu putine) in care persoana de contact este chiar seful, pentru ca "el stie cel mai bine".

Anonim spunea...

Noi intocmim programele, iar seful nostru le semneaza pe toate, in calitate de coordonator. Noi le scriem, noi le aplicam si el le semneaza.

Anonim spunea...

va ajunge doamna V in fata comisiei de disciplina de la Bucuresti?se pare ca ea a dat dispozitie sa fie gatita carnea stricata, insa doamna P o tine in brate si ascunde ce s-a intamplat!

AI CARTE, AI PARTE, BĂ TATĂ, BĂ! spunea...

Dragă admin, poate de data asta îmi postezi şi mie comentariul pe care data trecută l-ai eliminat fără măcar să precizezi acest lucru.
Cu mulţumiri anticipate, al tău ...etc.
Pentru aşa-zisul "economist" care a postat la ora 14.41.00 la articolul "Prizonu" şi pentru cei care gândesc la fel ca el.
Aş vrea să-ţi spun "economistule",dar eşti un biet agent termic şi te pricepi doar să faci o ţeavă...să se bucure la trecerea ta.
Sine-curistule, voi reveni!Curând!

shelley spunea...

Poate dacă nu ne-ar fi atât de greu să supravieţuim, depinzând de lucrurile materiale am avea cu toţii curajul să spunem "nu" atunci când aşa e moral, iniferent dacă i-o spunem şefului... dar suntem abia nişte realităţi psihosomatice, sortite dependenţei de trup.
Pentru liniştea de la serviciu renuţăm la luptă, uneori la idealuri.....nu poţi condamna un astfel de om, pentru că toate aceste slăbiciuni sunt inerente mediocrităţii sau lipsei unei alternative.
Aştept atacul Kasparov, îţi place mult? Ar fi preferabil să faceem ceva consructiv. Dacă ai motive, fă-o!

shelley spunea...

indiferent

Anonim spunea...

Bobby, vezi ca a venit salvatoarea ta si vrea sa faca ceva constructiv. O partida, ceva?
(de sah, bineinteles)

shelley spunea...

@ anonim 22:24
Interesant comentariu....

Anonim spunea...

Probabil ca nu va baga nimeni in seama in casa . Asa ca faceti si voi discutii . Treaba e nasoala in sistem stiti bine , sa nu credeti ca schimbati ceva facand bascalie unul de altul . Mai ganditi-va sau continuati !

Prisonworker spunea...

Pt. Bobby Fisher:

1. d4

Bobby Fischer spunea...

De ce mi-ati sters comentariul? Tocmai o invitasem pe Shelley la o partida pe biroul sefului meu, sinecurist de frunte. In dulapior gasim si sticluta de whiskey...

Bobby Fischer spunea...

Shelley,

Te complici inutil încercând să dialoghezi civilizat cu... respectivul.

Aşa-zisul "Kasparov" este de fapt un mic impostor al blogului căruia i s-ar mai putea spune şi omul cu o mie de... schimonoseli. E un măscărici care-şi varsă acidul pe oricine şi oricând are ocazia.

Reacţiile lui se datorează, probabil, "impotenţei" intelectuale şi morale.

Cred că, undeva, cândva, a intervenit pe blog în anumite discuţii care-l depăşeau. Mai mult ca sigur că şi-a luat-o pe „coajă”, iar acum, frustrat şi "rănit", împroaşcă cu răutate, "răzbunându-se".

Bobby Fischer spunea...

Mai bine urca pe biroul sinecuristului.

Anonim spunea...

Prisonworker, se zice gamba damei.

Anonim spunea...

Poate va dati telefoanele si ne lasati !

Prisonworker spunea...

In sah e gambitul damei, poate in biroul sinecuristilor e asa cum zici tu.

Anonim spunea...

la turnu severin sinecura merge pe mana sportivitatii. viceliderul snlp, mare amator de sarit problemele sindicatului, da si ale puscariilor, a pus la cale o treaba inteligenta.
ia cate 10 ron de la fiecare zevzec care mai crede in ideea de sportivitate a sindicatului, da nu cu forta, cu sportivitate, afectiune, pe baza de adeziune.
pasamite, tolomacul achiesat nu stie ca banul merge in punga mereu fara fund a cucaitului,pt.bunastarea vicelui si a acolitilor lui. ca sportul la sindicat nu se face, se citeste din ziare. dar cu mici si bere in antreu.la asa lider , asa sindicat. aviz pt cuca macaii!

Bobby Fischer spunea...

Sper, Prisonworker, să nu fi fost "judecat" pentru pseudo... clona care mă... bântuie.

Oare câţi ca el avem în sistem, câţi încearcă prin disimulări şi intrigi, câlcându-şi în picioare colegii şi apropiaţii, să parvină şi să... pară ceea ce nu sunt ?

Oare câţi avem în sistem care simulează:
- munca;
- prietenia;
- competenţa;
- cinstea;
- demnitatea?

Anonim spunea...

Rezistati inca se pare... Va doboara greu bautura ! Ca doar nu aveti atata inspiratie pe uscat ?!

Prisonworker spunea...

Pt. Bobby Fischer

Sunt destui care m-au confundat cu tine, desi eu nu pun atatea ghilimele.

Bobby Fischer spunea...

Ştiu asta, Prisonworker. Pentru mine, acea confuzie a fost mai mult decât onorantă.

Acum mă refeream la... dublura mea, apărută în ultimele postări (mai păţise ceva asemănător şi Pruteanu al nostru).

În altă ordine de idei, mă bucur să te "vâd" printre noi (na, că iar mi-au scăpat nişte ghlimele). :)

Iar apropo de gambitul damei, ar fi interesant să jucăm, cândva, o partidă pe... blog.

simplu spunea...

Aproape ca m-am saturat de chestii din astea ieftine pe blog.

Prisonworker spunea...

Pt. Bobby Fischer,

Poate nu ai observat, dar "am deschis"

1. d4

simplu spunea...

Prisonworker, nu ti se pare ca e cam tarziu pt.o partida de sah?

Bobby Fischer spunea...

Prietene Simplu, e firec ca într-o perioadă de criză să se... ieftinească totul. :)

Important e să nu se prăbuşească... piaţa.

Prisonworker spunea...

In sah...partidele se pot intrerupe.

Bobby Fischer spunea...

Ok! Am ridicat "mănuşa".

1. d5

Prisonworker spunea...

c4

Bobby Fischer spunea...

... şi se pot continua pe parcursul a mai multe zile.

Cândva, se juca şah prin corespondenţă, azi e mai... simplu.

Prisonworker spunea...

Trebuia sa scriu:

"2. c4'

daca vrei sa te odihnesti, sa imi spui

Bobby Fischer spunea...

2. e6

Prisonworker spunea...

3. C f3

Bobby Fischer spunea...

3. N c5

Prisonworker spunea...

4. dxc5

Bobby Fischer spunea...

4. c6

Prisonworker spunea...

5. b4

Bobby Fischer spunea...

5. h6

Prisonworker spunea...

6. e3

Bobby Fischer spunea...

6. C g6

Prisonworker spunea...

Nu se poate. ai vrut sa spui C f6?

Bobby Fischer spunea...

Corect! Şi scuze!
Rectificare: 6. C f6

Îmi i-au tabla în faţă, căci "orb" joc deja... orbeşte.

Prisonworker spunea...

Daca iti "iei" tabla, va fi mai usor. Am receptionat. C f6

Bobby Fischer spunea...

Făcusem deja şi mica... gafă cu nebunul. :)

Prisonworker spunea...

7. N b2

Bobby Fischer spunea...

Asta ca să nu spun că mi-o "pun".
Alternative erau. :)

Bobby Fischer spunea...

7. Cbd6

shelley spunea...

Din păcate nu am o tablă de şah în faţă, mi-ar fi plăcut să urmăresc, dar cred că sunt colegi de-a dreptul indignaţi pentru că preferă barbutul...

Prisonworker spunea...

8. N x f6

Bobby Fischer spunea...

Asta înseamnă că au veleităţi de antrenori pentru naţionala de fotbal ("Piţi" era campion)

Bobby Fischer spunea...

8. C:f6

Prisonworker spunea...

9. C c3

Bobby Fischer spunea...

9. 0-0

Prisonworker spunea...

10. N e2

Bobby Fischer spunea...

10. a6

Prisonworker spunea...

11. a4

Bobby Fischer spunea...

11. D c7

Bobby Fischer spunea...

Mutasem 11. D c7

Şi propun întrerupere partidei. Plăcerea e de partea mea, dar a mai rămas puţin timp pentru somn.

Stabilim o eventuală oră de reluare pentru mâine?

Bobby Fischer spunea...

Noapte bună!

Prisonworker spunea...

Noapte buna! scuze, se intrerupsese netul

Prisonworker spunea...

Pt. Bobby Fischer,

Nu promit ca azi vom putea continua partida. Mutarea mea e

12. g3

Pe vremuri se juca prin corespondenta, vorba ta

Anonim spunea...

Cei care ati scris dupa "concluzie" sunteti niste baietei si niste fetite care si-au gasit o jucarie noua.

Anonim spunea...

Mi se pare cu totul imatur ce ati facut.

Anonim spunea...

Prisonworkar iti bati joc de blog acum?

Prisonworker spunea...

Pt. 9:01

Niciodata nu imi voi bate joc de Penifest. Va fi parte din sufletul meu pentru totdeauna, indiferent ce va fi pe viitor.

Poate aveti dreptate intr-o singura privinta. Partida de sah nu se incadreaza in regulile de postare. O voi continua pe alte coordonate.

Am uitat cu totii sa facem acel "pas de pe autostrada".

Bobby Fischer spunea...

Mă simt în aceeaşi măsură de vinovat ca şi Prisonworker pentru reproşurile adresate.

Este adevărat că partida de şah nu se potriveşte cu rolul şi scopul blogului dar, fără niciun dubiu, nu poate fi considerată o ofensă la adresa cuiva.

Consider că unul din dezideratele acestui blog ar trebui să fie - chiar dacă nespecificat în regulile scrise - agregarea unui sistem prin apropierea membrilor acestuia pe baza şi în urma descoperirii ideilor, principiilor şi pasiunilor comune.

Dacă la acea oră târzie din noapte, oră când foarte mulţi din cei activi pe acest blog dormeau, noi ne-am „permis” să ne… jucăm în loc să facem jocuri de… culise, dacă am fost niţel „imaturi” în loc să fim maturi blazaţi, plini de… importanţă şi cu o atitudine infatuată, atunci mă declar… vinovat.

Şi totuşi cred că acea imaturitate, de care suntem acuzaţi, e mai puţin „vinovată”, mai puţin „neregulamentară” şi mai puţin deranjantă decât multe din „drăgălăşeniile” de care am avut parte, de-a lungul timpului, pe acest blog. La un bilanţ imaginar al Penifestului, eu aşa trece acest fapt la plusuri, chiar dacă a fost… altceva.

Îmi cer scuze celor lezaţi şi, cu atât mai mult, îmi pare rău că lui Prisonworker i-au fost puse la îndoială credibilitatea şi devotamentul.

Prisonworker, mi-ar face plăcere să continuăm partida, pe alte coordonate – aşa cum spui, nu cât pentru jocul în sine cât mai ales pentru ideea de relaţionare.

Anonim spunea...

Booby Fisher, vad ca sentimentul tau de vinovatie e real, pari sa ai chiar remuscari, ipocrite, ce-i drept. Ai tinut-o si pe fata aia pana tarziu. Si cat a asteptat, biata, sa-i acorzi atentie. Baietel rau ce esti tu!

Anonim spunea...

despre noii indici pierdem sau cistigam parerile sint impartite

shelley spunea...

@anonim 18:52
Misogin e puţin spus!
Din păcate eşti unul dintre cei care nu au înţeles că nu am nici cea mai vagă idee cine e Bobby, faptul că aderăm la anumite idei, că avem afinităţi comune ne face în viziunea ta amanţi, pare a fi singurul tip de relaţie dintre două persoane de sex opus. Îmi pare tare rău pentru tine, ai un orizont foarte limitat. Şi dacă tot ai astfel de idei, cum ai ales între Bobby şi Prison?
Sper că nu eşti pe invers şi ţi-am dat insomnii din gelozie!

Anonim spunea...

dar tu? cum ai ales? poate ca ei sunt gay. doar au stat impreuna pana in miez de noapte. nu ti s-a parut ca erai in plus? si de unde stii ca sunt barbat?

Anonim spunea...

"...afinitati comune...", frumos pleonasm. Acolo, la doctorat, primesc si fatuce din astea care se exprima asa?

shelley spunea...

@ anonim 22:45
Sex masculin nu înseamnă neapărat bărbat, nu te-aş putea numi aşa, iar dacă eşti de sex feminin nu-mi doresc să fii geloasă pe mine......
Cu siguranţă cei doi domni nu au carenţe de materie cenuşie, spre deosebire de tine....oricine şi oriunde ai fi din punct de vedere fizic, căci intelectual şi spiritual eşti în partea de minus, din păcate. Dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! Ai acumulat atâta frustrare...

Anonim spunea...

22:45 (fost 18:52, fost Kasparov, fost...)

Faptul că nu eşti femeie nu înseamnă că eşti... bărbat. Cu atât mai puţin un... domn. Aici ai mare dreptate.

Tu să fii sănătos, că de frustrări nu te scapă nimeni!

shelley spunea...

pentru anonimul frustrat

Dacă tu ai trecut în clasa a V-a, de ce te miri?
Împacă-te cu tine!

Anonim spunea...

Dacă ar fi numai frustrat, dar e şi complexat rău de tot.

Complexul de inferioritate îi răbuneşte prin toţi porii iar complexul maternal pe care-l degajă mă face să cred că-l mai cheamă şi Oedip - fost material de studiu pentru Sigmund Freud.

Anonim spunea...

NU s-a terminat povestea asta, PRISONWORKER?

Anonim spunea...

Asta-i culmea obrăzniciei!

Acum cerşeşte ajutorul celui pe care-l blamase până de curând.

Penibil!

Anonim spunea...

VREAU SA VORBIM, PRISONWORKER!

Anonim spunea...

Păsăroiul piere pe... limba lui.

Nu-i place să fie hăituit din... anonimat. Se simte încolţit şi... schiaună.
Deplorabil!

Anonim spunea...

cINE PE CINE A BLAMAT?

Anonim spunea...

Du-te de te culcă, "armăsarule" ! Te-or fi obosit ipocrizia şi milogeala.

Anonim spunea...

Oricum i-ai spune, Shelley, pleonasmul e pleonasm. Rusinos! Si tu, care te dadeai intelectuala.

shelley spunea...

@ anonim(ă) 07:26

Sunt fericită să constat că tu nu ai greşit niciodată, ce te face să suferi atât? Am devenit centrul universului tău "întunecat"?
Nu e prima oară când fac o greşeală şi nu o să fie nici ultima.
Îţi doresc lumină şi căldură sufletească!

Anonim spunea...

Greu ti-a fost sa recunosti. Greu si cu naduf.

Anonim spunea...

Cuvintele astea sigur vin dintr-o "inima buna".

Anonim spunea...

Shelley, chiar nu se merită osteneala.

Băiatul are "pitici" pe creier. E "posedat" rău. Dacă ar durea prostia, ar urla ca din gură de şarpe.

De fapt, "insistenţa" lui, îmi inspiră o soluţie pentru revitalizarea economiei româneşti: impozitul pe prostie!

Anonim spunea...

Pt.
23.57
Ai ramane sarac, Bobby. Shelley, insa, nu ar saraci. Stii de ce? Pentru ca ar fi evazionista.

Anonim spunea...

Hopa! A aparut Inchizitia.

Pruteanu spunea...

Adresa nr. 239597/DRS/10.09.2009, semnată de Cătălin Bejan şi care o desemnează ca persoană de contact pe doamna Mariana Stan, sună cam aşa:

"În vederea constituri unei baze de date..."

Vai de mama voastra, lucrători la educatie si asistenta psihosociala, ce şefi agramati aveti. Curat sinecurişti!

Anonim spunea...

Ar fi trebuit sa scrie: "În vederea constituirii unei baze de date...", nu "În vederea constituiri unei baze de date...". Şi uite aşa, cel putin doi oameni şi-au aruncat privirile pe acea hartie si nu au vazut nimic. Da' chiar nimic. Se poate?

Anonim spunea...

Ca sa nu mai vorbim despre ideea de a scrie un discurs in limbaj de lemn, discurs pe care trebuie sa-l citeasca directorii la inceperea anului scolar. De-a dreptul penibil. Cuvinte ermetice, multe si plictisitoare.