Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 16 septembrie 2009

Cum traim?

In ultima perioada, tot sistemul penitenciar pare sa fie preocupat numai de legea unica de salarizare, reactionand la cuvantul bani ca si cainele lui Pavlov. Lumea frisoneaza daca se pronunta cuvantul sporuri iar teama de a nu pierde, din principiu, fie si o centima la salariu, este atat de mare incat orice alta preocupare devine desueta.

De altfel toti romanii par sa fi fost atinsi de virusul asta, ca urmare, profesorii se incaiera cu medicii, politistii cu soldatii si pe deasupra tuturor, magistratii, regalul zazaniei, se bat singuri de vreme ce nu au concurenta. Orice angajat, fie el bugetar sau nu, isi doreste un venit decent care sa-i permita sa traiasca civilizat dar in afara de satisfactiile materiale exista intr-o viata de om atatea lucruri esentiale pentru care lumea nu obisnuieste sa se bata pe viata si pe moarte.

Va puteti imagina o greva impotriva prostiei, impotriva ipocriziei si a desertaciunii care ne guverneaza existenta?! Va puteti imagina mii de oameni clamand dreptul la cultura, la bun simt, indemnand la generozitate si responsabilitate?

Toata vanzoleala asta isterica legata de salariul unic, tot acest consum uluitor este disproportionant prin comparatie cu nevoile esentiale ale oricarei fiinte superioare, este si inutila de vreme ce o asemenea lege va suferi cu siguranta, pe parcurs, tot felul de alte modificari de care nimeni nu-si va mai aminti peste un an, peste doi ani.

Cum traim? Ce lasam in urma noastra? Ce simtim daca comentariul unui anonim, care isi exprima regretul pentru moartea unui tanar coleg din Penitenciarul Craiova, este inconjurat de postari despre sporuri, avansari si priceperea ori nepriceperea sindicatelor in a obtine avantaje pentru noi, lucratorii de penitenciare?!

42 comentarii:

INTERNATIONAL GIGOLO spunea...

Cum sa traim intr-o tara rapusa de criza economica si de datorii...Cel putin 5 ani de acum incolo veniturile vor fi mai mici cu 10-15%...Cum sa traim intr-o tara care nu are economie aproape deloc si totul este din import...referitor la penitenciare trebuie sa intoarcem timpul cu 5 ani in urma si sa ne aducem aminte cum traiam atunci...ASA VA FI PESTE TOT IN ETERNA SI FASCINANTA ROMANIE!

Anonim spunea...

Mai pd -LISTULE...PFUI DREAQ DE AICI CU POSTAREA TA CU TOT....

INTERNAZIONALE GIGOLO spunea...

MODUL IN CARE TRAIM NOI CEI DIN SISTEMUL DE APARARE AL TARII SE VEDE DEJA PE CHIPUL CADRELOR...NESIGURANTA SALARIILOR,A PRIMELOR DE VACANTA,etc.LEGEA UNICA DE SALARIZARE DAR SI LEGEA UNICA PRIVIND PENSIONAREA SUNT FACTORI DEPRIMANTI CARE INJUMATATESC APETITUL POFTEI DE MUNCA DAR SI APETITUL SEXUAL....CUM TRAIM...DOAMNE FERESTE SA AJUNGEM CA CEI DIN REPUBLICA MOLDOVA! SPOR LA MUNCA SI UITATI DE CRIZA! semneaza acelasi ROTTWEILLER TURBAT DE CRIZA!

ceapsy spunea...

Buna ziua.Asteptam macar o veste in ceea ce am intrebat ieri.Dumnezeu sa-l odihneasca pe colegul de la Craiova. Domnule Huginn dumneavoastra am inteles ca cunoasteti multe astept un raspuns.O zi buna

INTERNAZIONALE GIGOLO spunea...

PUTEM INDULCI CRIZA CU URMATOAREA AFACERE DE SUCCES...eu nu-s nici frumos (ratoiul cel urat din ograda penitenciarului Galati),nici musculos(aduc mult cu Olive din desene animate)si nici destept(sunt gascanul care sasaie la macelar si la director)dar ma descurc.In strainatate lucreaza in jur de 2 milioane de romance majoritatea divortate.Intrati pe site-uri matrimoniale ,intrati in vorba cu ele,spuneti ca sunteti ofiteri de marina,etc,iar ele chiar cred si va invita la Londra,Dublin,Roma,Madrid, etc.Platesc ele si biletul de avion,si cluburile de noapte si noptile romantice...si sunt fete pana in 40 ani,asistente medicale,doctorite,Strainatatea e grea pentru ele si au nevoie de un suflet cald ca al nostru (al cadrului de penitenciar)...Garantez reusite sigure...Astfel ne facem viata mai usoara dragi colegi...succes!semneaza ROTTWEILERUL TURBAT

Anonim spunea...

sa speram ca daca se adopta si se pune in aplicare aceasta lege a salarizarii nu ne vor micsora salariile si ne vor plati salariul intreg si la timp.

Anonim spunea...

Sa dispara jigodiile de la DPCT avem nevoie de un serviciu de acest gen dar la paza si care sa informeze directorul, lingaii diletanti si scenaristi sa dispara!

Anonim spunea...

Scoate-ti comerciantii din sistem si va fi mai bine!

Anonim spunea...

@16.09.2009 15:14:00

Daca ar fi scosi si toti agramatii din sistem, ar fi si mai bine!

Scoateti si nu scoate-ti, revoltatule!

Anonim spunea...

Sa uram bun venit colegului ZEDIU alaturi de terminatorul DUTU si distrugatorul MANGEAC...sa vi beat la serviciu si sa intri in post e o chestie!Multe "succesuri"!Sa nu uit: bah mamulos dragule, nu mai fa afirmatii obscene cu privire la colegele tale de birou de fata cu pp-leii...este josnic!Chiar daca esti crescut in copac, poti sa cobori din cind in cind si sa incerci sa articulezi citeva mugete cu respect!

Anonim spunea...

ptr 15.12: esti obosit tare frate de gindesti asa...esti pe dinafara complet...habar nu ai cu ce se maninca, asa ca da drumul pe jetix si taci! Auzi, la "paza"....muhahahahahaahh! Obositule!

Huginn spunea...

@ceapsy

Banuiesc ca va referiti la pichetare si la salarizare. Vestile sunt ca Guvernul si-a asumat responsabilitatea, opozitia a declarat ca depune motiune de cenzura. S-au mai facut ceva amendamente de la social democrati pe salarizare.

Cred ca legea va trece asa cum e cu posibilitatea de a fi revizuita pana la anul in iunie. De pierdut nu ar trebui sa pierdem daca nu apar surprize.

Anonim spunea...

mai iesiti din mofturile de lux,cine va pune sa luati credite ca inecatii,din banci?BMW,PASSAT,MERCEDES CAI CULORI SI FIGURI...

Anonim spunea...

Traim ca dracu, dupa ce ca nu avem bani in unitati trebuie sa cumparam carnea de la pnt Targu Jiu, nu stiu la ce pret, dar in unitate kg de slana ajunge la 16 lei (ron)iar muschiul la peste 30 lei (ron)ce dracu suntem asa prosti ne furam caciula singuri? sa se desfiinteze odata G.A.Z din sistem si sa cumparam de la tarani ca da-ia s-a ales praful de tara asta.suntem dusmani nostri am creat posturi de ofiteri care freaca menta in unitati cum ar fi: combaterea criminalitatii, ofiter secretariat, ofiter documente secrete, la patru camere de detinere cate un sef de sectie. acum cativa ani erau dir dir adj un ofiter paza si OS de serviciu un subofiter si mergea treaba beton in pucarii . apropa la Targu Jiu dupa ce se taie animalul se tine intr-o camera frigorifica a unui particular dar trebuie sa traiasca si asta ca poate este neam cu vreunu de la comanda puscariei. rusine sa va fie.

Anonim spunea...

mai Alexe!!!....mai baiatule!...tu ai impresia ca dupa atitea ani, ti-ai gasit vocatia sau mai bine zis, crezi ca ti-ai descoperit talentul de ziarist...esti penibil, patetic ....de toata mila!...iti dau un sfat totusi...spre binele tau, stai in banca ta ca te faci de tot rasul... imi pare rau ca iti spun toate astea....daca mai ai un neuron intreg, ai sa intelegi ca iti vreau binele.

ALEXE MARIAN MARCEL spunea...

CUM TRAIM...CUM NE ASTERNEM ASA DORMIM...DESI SUNT JIGNIT PE ACEST PENIFEST NU MI SE DA DREPTUL LA REPLICA...VORBIM DE CENZURA,LUCREZ IN SISTEM DE 18 ANI ,SISTEM BAZAT PE CORUPTIE,PE GRADE DE RUDENIE IAR CEI FRAIERI DUC GREUL...POSTURI DE PAZA ,ETG...DE CE DRAGII MEI POSTUL DE LA ACHIZITII RAMAS VACANT NU MI SE ATRIBUIE MIE??? DE CE ETG,..PTR.CA LA FIECARE CONTROL SECTORUL ETG E VARZA SI SE CAUTA TAP ISPASITOR...TREBUIE CUMVA SA VA ASIGUR VREO CROAZIERA DE 12 ZILE PENTRU ACEST POST...DE CE LA CONTABILITATE E NUMIT UN PUSTAN CARE NICI MACAR NU STIE SA COMPLETEZE O ADEVERINTA DE SALARIAT....PE LANGA SCRISUL INDESCIFRABIL COMPLETEAZA CUVINTELE NETERMINATE...GALATI SE SCRIE GALATI SAU IN CEL MAI RAU CAZ GALATZI DAR NU GALAT CUM ERA COMPLETAT IN ADEVERINTA...ASTIA VA SUNT OAMENII IAR SISTEMUL MOSTENESTE SISTEMUL COMUNIST RELATII,PILE,SPAGI...VAI DE COPII VOSTRI CARE MOSTENESC LACOMIA VOASTRA...ASTA E ROMANIA IN CARE TRAIM! MULTUMESC,MI-E SCARBA SI NU CRED CA ARE SENS SA VA CITESC BAZACONIILE VOASTRE...

Anonim spunea...

Iata cum o masa destul de mare de semi - analfabeti primeste un salariu bunicel de la bugetul statului ! Nu va mai plangeti distrusilor, ca sistemul asta pe care-l blamati, va hraneste familiile ! Daca nu va place aceasta meserie puteti pleca in alta parte ! Desi in cazul vostru e cam greu ! Nu stiti sa faceti mare lucru, nu-i asa ?

Anonim spunea...

Eram sigur ca sare si un siparez, hai taticu asa scurt?
Sau te arde Stef?
Ti-e frica?
Papagalule!

Anonim spunea...

si daca totusi dispare marele sef bolnav de spionita care s-ar putea sa isi ia bocariile si sa se duca, pe langa el Bala care ii pupa pe crestet pe siparezi atunci ce o sa faceti? sau varianta B se intoarce Ungureanu si face o epurare fara prrecedent mai ales in ceea ce-i priveste pe cei ce l-au vandut?
ca rezultate de la siparezi nu prea s-au vazut! baieti va ia cu rece in spate?

INTERNAZIONALE GIGOLO spunea...

replica la comentariul de la22,21...badie esti agramat rau (vezi cuvantul ATATIA se scrie ca exemplul dat de mine nu cum ai scris tu... I din A se foloseste doar inaitea inceperii unui cuvant,2. apoi (atitea ani,cum scrii tu ... )????se scrie atatia ani...cauta daca tot esti lipsit de libidou invata macar gramatica limbii romane...ASA CA LAS-O MOALE CU ATACURILE LA ADRESA MEA!

AQUA DI ROMA spunea...

MAXIME TE ROG SA NU MAI MANJESTI PENIFESTUL CU ABERATIILE TALE...TU N-AI FOST IN STARE SA OBTII UN CARNET DE CONDUCERE SI VISAI SA TERMINI O FACULTATE DE DREPT....VISEAZA CA E BINE SA VISEZI DAR NU MAI SCARBI PENIFESTUL....ESTI TU DESTUL DE SCARBIT DE TINE SI DE DATORIILE PE CARE LE AI...

ceapsy spunea...

Buna ziua nu de pichetare te-am intrebat Huginn ci de plata salariilor compensatorii

Anonim spunea...

Daca ar fi sa ne uitam fiecare in curtea noastra observam ca fata de anii 90 s-au incarcat statele de organizare nejustificat cum ar fi:ofiter secretariat+doi agenti se calca pe picioare in secretariat,ofiter cu protectia muncii ,ofiter cu situatii de urgenta,ofiteri sefi de sectie,ofiter jurist,ofiter cu documente clasificate, ofiter SIPA ,agent sipa,ofiter in purtator de cuvant,la usa fiecarui director {ec- adtiv,paza }cite un agent secretar si atumci de unde sa fie agenti pentru paza.DOMNULE DIRECTOR BALA {daca cititi acest blog}aceste posturi nu existau in vechile state de organizare si traba mergea bine existau bani de salarii si chiar pentru investitii.
Dupa cum vedeti si dvs statele de organizare din puscariile sunt supraincarcate peste noapte cu tot felul de functii.

Huginn spunea...

@17.09.2009 17:40:00
M-am gandit ca s-ar putea sa fie asta. ANP n-a primit bani la rectificare,dar inteleg ca va vira totusi ceva si pentru ajutoarele de pensionare. Nu stiu exact cat si cat de repede.

Anonim spunea...

Alexe ai turbat de tot! Stimate coleg sa-ti raspund eu de ce te urasc toti colegii de la Galati? Suntem putini si facem un volum de munca mai mare decat de obicei, plus ca trebuie sa-i suplinim si pe cei din concediu,iar haosul produs de schimbarea sefilor inca nu s-a terminat. Cand noi muncim tu stai prin spital si ne mai iei peste picior pe PENIFEST. Cand ti se termina medicalul ce faci? Iesi la pensie sau vii la etg? Am si eu o dilema...
UN COLEG DIN PERIMETRU.

Anonim spunea...

Am primit in ultimul buget prevedere pentru 90 % din ajutoare!
Asteptam si fondurile ce se vor pune in plata!
Sanatate ,pentru cei care s-au pensionat!

Anonim spunea...

Mai nou la Galati liderul si viceliderul de sindicat sunt amenintati cu datul in judecata fiindca scriu pe penifest adevarul despre oameni. Amenintati cu cei de la combatere drept sperietoare. Ne pare rau ca se intampla asa ceva din cauza noastra. Suntem un grup de forta care s-a saturat de minciuna de la Galati. Se pare ca inspectoarea Agache si-a umflat muschii intr-o zi la vicelider dar a plecat pe locul doi. E un baiat de treaba pentru o astfel de lupta. Bine ca s-a retras inspectoarea de la sindicat. E penibila uneori. E penibila si cand scrie pe penifest. E suparata ca a gresit in serviciu si o paste Comisia de Disciplina. Cat a fost in concediu, la cules de pepeni, a fost liniste la noi in pluton. Dar,noi, o suportam in tacere si vom scrie aici orice miscare a ei. Stim ca este fan al penifestului. Ar scrie si ea pe aici,dar ii lipseste curajul. Semneaza oamenii de la Minolta.

Anonim spunea...

Alexe am auzit de aventurile tale erotice si exotice...Esti tare colega. Poate ne faci si noua cunostinta cu fetele. Vrem sa plecam si noi de la puscarie. Avem sufletul cald colega. Poate deschidem un birou de emigrari pentru agentii de penitenciare. Ce zici?

Anonim spunea...

Frate, ce va mai manjiti, voi, astia din puscarii! Sunteti mai rau ca aia pe care ii aveti in grija! Mai rau, ca pe aia ii inteleg! Ce penibili sunteti! Mi-ar fi placut sa lucrez in penitenciar, dar de cand tot citesc blogul asta (peste care am dat intamplator) m-am speriat de circul pe care il faceti aici! Jalnic! Macar de ati scrie corect gramatical...

Anonim spunea...

Daca te-ai hotarat sa te angajezi intr-un penitenciar numai legea salarizarii te-ar fi determinat sa renunti;in nici un caz,niste postari pe acest blog!
Daca nu cumva esti un salariat de-al nostru care incearca sa posteze sub un "vreau sa devin...."

Anonim spunea...

...Vei deveni ceea ce gandesti!Norocul ia forma mintii!

Ofiter indezirabil spunea...

Pentru anonimul de la 21.45:

Viziteaza blogul de la adresa http://politiapenitenciara.blogspot.com/ şi îţi vei schimba părerea!

Toate cele bune!

Anonim spunea...

Cine intelege care este necesitatea existentei, in fiecare unitate, a postului de ofier pt situatii de urgenta ? Nu este suficient un post pe garnizoane sau centre zonale? Are chiar atatea atributii si activitati?
Iar ofiterul cu documentele clasificate isi jusifica salariul pt 8 ore/zi? Munca asta istovitoare o poate face foarte bine si ofiterul de la secretariat.
Halal strategie in managemenul resurselor umane... Desfiintam posturi absolut necesare dar infiintam si incadram posturi de secretare si juristi ca deh aceste activitati trebuie sa aiba corespondenta celor din ANP.

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce sunt blocate si nu apar comentariile mele?
Respect regulile.
Poate imi explica admn. de blog.
Astept.

Anonim spunea...

Aveti dreptate cei ce ati scris despre acele posturi care nu-si justifica existenta. Nici ofiterul cu situatiile de urgenta, nici of. cu doc. clasificate si nici juristul nu justifica existenta in fiecare unitate. Unde mai pui ca toti juristii nu stiu decat sa se fofileze, nicidecum sa iti dea o solutie pertinenta la o problema.
Trebuia sa fi fost unul dintre aceste posturi la 3-4 penitenciare vecine, mai faceam si ecomnomie...

Anonim spunea...

PS.
Pt. ce ne trebuie siparezii? Ca sa plateasca 2 persoane/penitenciar degeaba?! Pardon, nu degeaba, sa dea informatii ... false... daca e nevoie... etc. Eahh!!!

Anonim spunea...

Anonimului de la 16:28
Ai dreptate!
Si in unitatea in care-mi desfasor activitatea exista jurist care se fofileaza!(DIN SURSA EXTERNA)Eu sunt mic,nu stiu nimic!
Daca este consultat îi paseaza la personal sau financiar.Daca personalul îi cere parerea...suna un prieten,in tara sau la A.N.P.
A.N.P-ul:E PROBLEMA TA!
DE FAPT ESTE PROBLEMA FIECARUI SEF DE SERVICIU care trebuie sa se descurce prin interpretarile legii si spetele ivite!
Oricum,D-NII JURISTI,nu prea isi justifica salariul sau nu prea-si fac atributiunile din fisa postului!

Anonim spunea...

Hai sa le cerem d-lor juristi consultarile prin inregistrare, prin secretariat!
In acest fel,dovedim competenta sau incompetenta acestei categorii de personal!
Sa se consulte cu PAPA DE LA ROMA!
Principalul este sa fim sprijiniti de adevaratii specialisti!

Statul de -geaba spunea...

Nu ma pot abtine sa nu intaresc unele opinii ale colegilor nostri. Cu prilejul reconfigurarii statelor de functii s-au desfiintat posturi vechi de cand lumea, posturi care chiar isi gaseau locul intr-o unitate. In schimb au fost mentinute functii inventate ieri, alaltaieri, care nici acum nu sunt ocupate dar , se vede treaba, le sunt foarte dragi sefilor nostri. SI AICI ar trebui sa insite sindicatele si liderii nostri, daca e sa -mi permit un sfat. Nu mai cei ce nu vor sa vada nu pot recunoaste ca functiile de jurist, cel de la informatii clasificate, managementul situatiilor de urgenta, ala cu protectia muncii, chiar si preotul sunt posturi care ne incarca inutil schema si din cauza carora vor fi taiate alte functii. Or fi importante si atributiile respective dar alea putea fi facute de ofiteri deja angajati care, oricum, le fac pana se vor ocupa posturile acelea super-caldute. Bataie de joc, incompetenta sau rea-credinta ?

Statul de -geaba spunea...

Un jurist este platit, in medie , cu 3000 lei pe luna . Intr-un an sistemul penitenciar cheltuie cu el 36000 lei. daca mai pui vechime, sporuri, evenutuale prime etc ajungi sa platesti un astfel e trantor cu jumate de miliard de lei vechi pe an. Treaba lui se rezuma la maximum 30 de zile de munca pe an. Puse cap la cap. Oare nu puteam angaja doar un jurist in unitatile mari, pe regiuni, si astfel am fi facut serioase economii? Lasam la o parte faptul complet imoral, cel putin in unitatile unde stiu sigur ca se intampla asa, ca in timp ce altii nu mai reusesc sa termine treaba si stau frecvent peste program acesti specialisti se preocupa de interesele proiprii si mananca banii statului degeaba. Daca vrem sa facem restructurare, omputem face umbland acolo unde trebuie umblat daca nu, cainii latra ursul merge.
Exemplele ar putea continua si cu alte functii pompoase inventate in ultimul an care nu-si au rostul intr-o unitate(informatii clasificate, managementul situatiilor de urgenta etc).

Anonim spunea...

...propun monitorizarea juristilor in aceste unitati, ce fac 8 ore ? stau pe telefoanele de serviciu sunt lenesi cu totii !!

Anonim spunea...

Ultimele comentarii să fie făcute oare de câţiva dintre proaspeţii "licenţiaţi" în drept(ul)... oricui de a fi prost cu diplomă, tipărite la "Fabrica de inculţi cu diplome" numită S.C. "Spirulina" S.R.L..., finanţată de Fundaţia "România de mâine... se duce naibii"?

Măi "specialiştilor", care sunteţi specialişti, voi nu ştiţi câte urechi aveţi cu oglinda-n mână, darămite cu ce se "mănâncă" funcţiile de care vorbiţi.

"Otevizarea" României continuă cu voi şi prin voi, frustraţilor.

Am o veste proastă pentru voi: calităţile intelectuale şi morale nu se pot cumpăra!

Vă tremură, de frica restructurării, dosurile şi burţile supradimensionate de miliţieni trântori, retrograzi şi analfabeţi!

Vorbiţi tot voi, ăia care vă muşcaţi mâinile că nu mai bateţi hoţu’, ori de câte ori vroia muşchiu’ vostru de miliţian şmecher.

Şi câte ar mai fi de spus... combinaţii, chestii, socoteli...

Măi băieţei, mânca-v-ar tata de „deştepţi”, aşa-i că-i bine că prostia nu doare?