Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 8 septembrie 2009

15%, prea mult pentru pace?

N-apucara cocoșii să cânte de 3 ori că se lepădară comentatorii cei blajini de spiritul păcii și al armoniei și începură a se duela în meșteșugul de grămătici și iscusința de scriitori. Dar, asta e discuție de week end.

Că tot suntem la conflicte informăm că ANP o introduse elegant pe mâneca de la vestonul de paradă. Concilierea de la Ministerul Muncii se termină ieri dimineată în divergență.

ANP nu a acceptat să constituie fondul de 15% pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru din penitenciare, deși de ani buni cere cam 20% (sic!!!) de la Finante fara sa aibă vreun spor, iar legea 293/2004 prevede negocierea constituirii fondului cu pricina. Astea sunt dispozitiile, asa joaca.

ANP a produs o fraza de vreo 100 de cuvinte, gen adresa, prin care s-ar încerca, dacă s-ar vrea, când s-ar putea... adica deloc. Cam așa înțeleg dânșii să-și asume responsabilitatea pentru obiective pe care altfel le-au trecut in Strategii si Planuri. Nici măcar după ce sindicatele s-au oferit să prezinte o evaluare a necesarului de investitii, dotari etc nu s-au induplecat.

ANP o băgă deci pe mânecă, la acest moment fiind întrunite condițiile pentru declanșarea grevei de avertisment si a grevei generale cu tot cu semnăturile Ministrului Muncii. Probleme, slavă Domnului, sunt destule. Dar cine stie?! Sunt 15% sanse sa le vina mintea la cap si sa accepte revendicarile... care altfel i-ar ajuta desul de mult.

PS MJLC a fost reprezentat de doi consilieri, dl. Dan Diaconescu si secretara dumisale cu mandat de reprezentare in buna regula verificat de secretarul de stat de la Ministerul Muncii care a participat la conciliere.

19 comentarii:

Civilul spunea...

15%, prea mult pentru pace si prea putin pentru un razboi, ar spune un privitor de pe margine al fenomenului. Cu toate acestea, micile revolutii mocnite din sistem tind sa declanseze explozia....In acest timp, dl. doctor insotit de sinecuristul domniei sale fac vizite la ore discrete prin unitati si da rezolvari in stilul caracteristic. Daca se sta prea mult pe sectie , de vina sunt civilii , daca este mizerie pe sectoare , de vina sunt subofiterii, daca sunt nemultumiri, de vina sunt ofiterii si daca totul este in regula, de vina este Stupu de la sindicat ca vrea scandal si ar trebui sa ii facem o scrisorica-proces verbal- in care sa-l propunem la o sanctiune, fara stirea lui, ca sa ii facem o surpriza si sa isi bage mintile in cap. Si, daca macar 15% din sinecuristi isi vor vedea de treaba in continuare, apare scrisorica pierduta, la fix. Ori una trimisa de la CR Targu Ocna , care va involbura apele pe la ANP, ANI si alte institutii respectabile , in urmatoarea perioada, ori alte scrisorele de dragoste care vor aparea la o adica, in functie de tratamentele prescrise de dl. doctor...Vom trai si vom vedea...In orice caz, orice se va intampla (rau) civilii vor fi de vina, nu-i asa , domn' doctor ?Da, asa va fi, macar de data asta....

Anonim spunea...

Incepi a deveni un Base mai mic mai scriitorule...Vedete-as in varful piramidei (desi cred ca ai mai fost) sa reformezi tu acest sistem din temelii....

Anonim spunea...

Stupu, de la sindicat, ESTE VINOVAT pentru starea de sanatate a domnului doctor.

gherla spunea...

Cine este Stupu?Nu am auzit de el,

Anonim spunea...

Stupu e unul din Comisia mixtă de dialog privind sistemul penitenciar naţional, înfiinţată prin O.M.J.L.C. nr. 2115/C/2009.

Anonim spunea...

STUPU PISTOLARU IN CEI PATRU MAGNIFICI DE LA SINAIA.whionste

Anonim spunea...

Un exemplu de golanism si de comportament de mafiot sindicalist.

Anonim spunea...

Magistratii, acum si politistii, se "agita" puternic - ba pe salarizare, ba pe coeficienti, ba pe sporuri, ba pe zilele libere neplatite etc!!!!
La noi? Domnilor Teoroc si Dumitrascu ce spuneti????

Anonim spunea...

imi este scarba de tot ce se intanpla in acest sistem si cred ca am sa pelec

Anonim spunea...

Asa articol, asa comentarii.

Anonim spunea...

Hehehe , de cine va este frica , nu scapati...!

Anonim spunea...

Stupu e ala care a fost la vanatoare de caini prin Sinaia? I-o fi mancat coada vreunui patruped? (patruped insemna anima care are patru picioare)

Anonim spunea...

Sa le mancati de sub coada sindicalistilor!

Civilul spunea...

Aşa articol, aşa comentarii. Aşa comentarii, aşa sistem. Aşa sistem, aşa boală. Aşa boală, aşa doctor. Aşa doctor, aşa spor: 15 %. De unde se vede că oricum am da-o, mai mult nu putem oferi. Vă descurcaţi şi voi cu hoţii cum veţi şţi. Aşteptăm praştii în dotare şi biciuri. În limita a 15 %. Băgăm şi în fişa postului dacă va fi nevoie. Domn' doctor ştie de ce...

Anonim spunea...

Ce tot vorbiţi voi de sinecurişti?
Credeţi că vă întrece cineva? sau vă temeţi că vă va întrece?
Cu ce vă umpleţi timpul în afară de a critica pe cei de mai sus.
Am vrea să ştim şi noi cotizanţii domniilor voastre, ăştia mici şi proşti, "dar mulţi" ce-i drept, cât din cotizaţiile noastre intră în buzunarele dumneavoastră.
Cred că ne-aţi ajuta mai mult dacă v-aţi ocupa de drepturile noastre şi nu de subfinanţări sau alte probleme care ne depăşesc pe noi ca simpli lucrători.

Anonim spunea...

pt. civilul de la 08.09.2009 22:39:00
Praştii nu ne trebuie că poate spargem capul vreunui hoţ când dă să fugă...dar cu biciurile poate om face ceva, mai ales dacă le băgaţi în fişa postului şi-n legea care tot se zice că e pe schimbare.
Vedeţi să nu le achiziţionaţi de pe Magheru...

Anonim spunea...

Cei mai mari sinecuristi sunt liderii de sindicat. Mai ales cei care fac intelegeri in interes personal cu conducerea.

Anonim spunea...

nu intimplatort a aparut scrisoarea de la C.R. Tg-Ocna. Cele prezentate sunt in mare parte reale.
Mioara.

Anonim spunea...

Rectificare la ultimul mesaj cu privire la CR Tirgu Ocna- TOATE CELE MENTIONATE ACOLO SUNT REALE!