Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 12 august 2009

Generalii față cu reacțiunea

Conducerea ANP demonstrează tot atâta maturitate cât un copil obraznic și needucat după o altă pedeapsă pentru încă o prostie. Se supune printre suspine, dar nu-și găsește nici o vină și uite-așa ajunge pe nesimțite un golan arogant și plin de ifose.

După ce vineri generalii lu' pește au respins propunerile sindicatelor legate de îmbunătățirea condițiilor de lucru și ca urmare au fost notificați referitor la continuarea porcedurilor conflictului de muncă, ieri galonații au revenit... propunând o nouă întâlnire. Ar mai trage puțintel de timp.

Întâlnire... ca să ce? Au fost deja vreo 10 care pe la ANP, care pe la MJLC. Care sunt rezultatele? O altă întâlnire ca să se mai bată vârtos apa în piuă și să se mai tragă galeș de timp. Cam asta și-ar dori. Nimic nu e sigur pentru gheneralii remaniabili. Cert e doar că refuză categoric să-și asume vreun angajament de vreun fel. În rest ar sta de taină până când ar 'salva' Boc economia de la ruină.

Ca un copil obraznic si needucat - păstrând evident proporțiile - conducerea ANP nu-și înțelege obligația de a respecta proceduri legale mai mult decât clare și - mai important - nu-și înțelege obligația de a gestiona sistemul penitenciar, cu bun simț și echilibru.

Avem deja un guvern idiot care omoară cu zile economia. Cred că e de ajuns. Gheneralii, Bivolul și celelalte orătănii ar trebui să înțeleagă că e chiar e treaba lor să conducă penitenciarele. Nu e o glumă și nu trebuie să-i împingă nici sindicatele, nici petițiile și nici grevele de la spate.

E doar o chestiune de bun simț în cele din urmă. Contează?

13 comentarii:

Anonim spunea...

singur pe blog, tra la la , Uhuu,e cineva aici? Mi se face frica de linistea asta...

generali - salam de vara, iarna spunea...

Ma, nenica, oare Generalul Averescu nu se rasuceste in mormant auzind ca si puscariile lu` mos peste au dat tarii generali celebri precum ghinisor, bala si cel mare?
Maiculita, in ce tara ne-am nascut si ce vremuri mai traim, ca-ti vine sa arunci cu caciula-n caini...

Anonim spunea...

ATENTIE SINDICALISTI ni-se pregatesc SURPRIZE mari,daca nu facem presiune pe conducerea ANP cat si pe MJLC in viitorul apropiat o sa ne plangem de mila,pentru ca acest guvern cu cap de BASE cat si PREDOIU precum si BALA vor sa ne scoata la mezat,asta va spune un coleg cu functie destul mare in ANP,deci inca odata ATENTIE ,ATENTIE,stimati colegi.

Anonim spunea...

sunt convins ca anonimul de la ora 18.55 are perfecta dreptate. daca l-ati vazut pe Pogea ieri la Antena 3 a spus foarte clar "daca nu avem cadru legal pentru a trimite toti bugetarii in concediu de 10 zile fara plata, IL VOM CREA". adica, dragilor, asa se va pune problema peste tot. si de sus in jos.
va rog sa nu va asteptati ca 3 amarati de fosti ofiteri de Baneasa (sau ma rog ... subofiteri in cayul lui Cel Mare si Firinel) sa aiba ceva de obiectat.
e vremea potrivita pentru YES-MENi. si astia sunt in acest profil !
asa ca sa ne ferim sa ne facem iluzii de mai bine. de abia acum va veni greul !
o reforma profunda, reala si autentica, bazata pe o strategie coerenta si simpla (nu de parada cum arata acum !) e singura in stare sa ne vindece.
pentru schimbare manageriala e nevoie doar de doua lucruri : de proceduri si de oameni. proceduri avem, dar sunt mai mult decat stufoase si rigide, iar oamenii din conducere sunt securisto-comunisto-yes meni.
poate tot de la noi sa vina solutiile ?
ce ar fi sa ne gandim cu totii la asta ?
cu respect,
un infocat credul in mai binele nostru

Anonim spunea...

Da, este adevarat! De abia acum va veni greul, dar parca l-am fi suportat mai usor daca altadata ne-ar fi fost mai bine!

gherla spunea...

Ce presiuni sa faci? Sigur ai capiat. Ce sa faca atunci cei 14300, care vor fi dati afara,poate o sa fi unul dintre ei,poate o sa fim amandoi.

Anonim spunea...

Anonimul de la 18.55 cred ca este un tip serios si nu spune baliverne ,parerea mea este ca ne aflam intrun mare rahat ,ANP-ul degiverseaza toate doleantele pe care noi l-m prezentat in urma grevei si nu se vaede nici o schimbare de atitudine din partea lor.
Iar cu creatura de BASE+GUVERN =DEZASTRU :ECONOMIE,ROMANIE.

Anonim spunea...

Chiar nu vrea nimeni s[ spun[ ce/i cu Lucaci al conducerea FSANP??
Unde lucrează acest băiet, la ce pârnaie??
Vrem mai multe amănunte despre scopul aducerii lui.
S-au terminat oamenii capabili din sistem?
Oare ce se urmăreşte?
Mulţumesc, ştiu că nu veţi posta.
Dar să ştiţi că oamenii vor afla şi vor cere socoteală pentru ceea ce se întâmplă.
Domnul Dumitraşcu cere ANP transparenţă decizională, dar dânsul ce face?
Să faci ce zice popa nu ce face popa, zice un vechi proverb românesc.
Succcces....

Anonim spunea...

pt. anonimul de la ora 18.55
Cine esti? Daca ai o functie "destul de mare in ANP" nu te temi ca vei cadea odata cu conducerea???? Surprinzator!!! Poate chiar esti un oportunist si un vanator de functii... Tu ce iti doresti? Doar sa schimbi niste oameni? Iah!!

Anonim spunea...

bai, treziti-va! Tara geme de durere, lumea moare de spaima ca va fi data afara din serviciu si voi pe ce lume traiti?

Sorin spunea...

Ati primit deja raspuns la un comentariu mai vechi, dar inteleg ca nu asta va intereseaza. Edward Lucaci nu este in conducerea FSANP. Dupa cum stiti pentru functiile la care faceti referire se organizaeza alegeri.

Edward Lucaci este fostul presedinte al FSANP si urmareste sa ne ajute... stiind ca va da si de oameni ca dumneavoastara care nu pot sa inteleaga un sprijin dezinteresat.

Ce anume fac? La ce va referiti? Ce credeti c-ar putea urmari?

Pentru 12.08.2009 20:14:00

Inim buna
Sorin D.

Anonim spunea...

Politicienii vor sa fie curati ca lacrima asumandu-si incapacitatea de a rezolva ceva!
Ne va afecta si pe noi,lucratorii de penitenciare!
Ca cei ce ne conduc,nu vor lua atitudinea asteptata de noi,e posibil;singura speranta ramane in sindicate!
Cu Dumnezeu inainte!

Edy spunea...

Iar eu nu sunt Edward Lucaci si nici nu am avut placerea sa-l cunosc.