Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 28 august 2009

Dincolo de bine și rău

Un coleg avea întotdeauna replică la glumele legate de profesia de lucrător de penitenciare. Invariabil răspundea cu un: "Nu măi, suntem mai rău. Suntem paznici... la groapa de gunoi a societății."

Poate că nu era prea în acord cu nu'ș ce norme internaționale care l-ar fi obligat să-și întoarcă creștinește și celălalt obraz, dar colegul ăsta știa sigur ce rol are și pentru ce vine la muncă de mai bine de 20 de ani.

Înțelesese că nu orice poate fi reciclat, dar că trebuie ca cineva să o facă și pe asta - cu riscurile de rigoare. Avea atâta experiență încât să-și poată spune replica clar și fără răutate, iar efectul era invariabil unul singur: 'clientul' în cauză bătea stingherit în retragere. Unii se mai supărau, dar cum replica era absolut meritată nu prea găsea nimeni motiv de ceartă.

A ieșit la pensie, încă mai construiește la o căsuță undeva la țară. Toată lumea știe că a lucrat la pușcărie, iar el n-ar ascunde asta pentru nimic în lume. Dacă ar fi fost acel coleg, ar fi răspuns răspicat și fără emoții cu un: "Nu măi, suntem mai rău. Suntem paznici... la groapa de gunoi a societății."

Politically incorrect, dar realist și eficient.

Update 09.15

Nu din blazare spunea omu ce spunea. Era unul dintre cei mai buni supraveghetori, și făcea terapie/consiliere fără să știe că face asta înainte măcar ca psihologii și asistentii sociali să apară în imagine.

Credea în oameni și credea că mulți mai au o șansa fără să facă paradă cu asta. Povestea e despre oamenii care-si inteleg rostul si carora nu le rusine sa faca o munca ingrata... dincolo de bine și rău.

115 comentarii:

Anonim spunea...

E atat de realist cat ar fi daca i-ai spune unui boschetar ca pute si ca, desi nu e "politically corect", poate sa ramana asa imputit, ca oricum cu mai are ce sa faca. Cat despre eficienta, ce sa mai vorbim. Nu stiu daca e eficient sa ne scaldam in propria noastra delasare si sa nu dorim pasul inainte.

Anonim spunea...

Realist si eficient? Huggin, te credeam mai deschis la minte.

Huginn spunea...

:) Da. Cred ca ar trebui sa reformulez/completez. Nu era vorba de delasare...

Huginn spunea...

@28.08.2009 07:53:00 :) Asa e, am momentele mele de slabiciune.

ionel cel mic spunea...

Super-comentariu

Este foarte adevarat suntem catalogati de cei mai multi semeni de-ai nostri drept paznici de puscarie si doar intamplator gardieni,din pacate societatea in care traim si mai muncim ne priveste si ne catalogheaza prin prisma faptelor noastre, aceasta aura de paznic a fost si se mentine deasupra celor care lucreaza in puscariile patriei numai datorita mentalitatilor invechite existente in sistem, nepotismului cronic care a afectat toate compartimentele unitatilor, manariilor grase prezente peste tot,incultura,cercurile de interese cu numiri si avansarile la apelul bocancilor etc. Nu trebuie uitat faptul ca pe o scara care clasifica institutiile statului puscaria se afla pe pozitia penultima in fata tintirimului ( cimitirului). Atunci de ce ne mai mira faptul ca suntem catalogati paznici, suntem si vom ramane paznici al unui sistem infect indiferent de grad si functia detinuta, asta pana se va trezi vreun ,,grangure,, sa ne numeasca la apelul de seara politia penitenciara

Cateodata imi este rusine cu aceasta denumire de paznic, dar ce sa-i faci asa-i viata, unii reusesc sa evadeze spre alte sisteme mai ortodoxe, altii insa si din pacate cei mai multi se nasc si mor paznici.

CRONICA CARCOTASILOR spunea...

DIRECTORUL PREA MAGISTRAT SI BEREA CIUCAS RASUFLATA...Asta a gasit domnul Bala in vizita la Galati..Un director prea plin de sine si un directoras paza expirat...Printre multe balbaieli si haos a reusit domunl Bala sa inteleaga DUNAREA INVOLBUBATA...Laude pentru nota proasta primita de cei in cauza si relatiile politice ale domunului Burlibasa...Aceasta vizita a reusit sa schimbe mersul trenurilor...astfel trenul personal GALATI- VASLUI a devenit tren rapid cu o singura oprire in Barlad...Pacat ca cele doua orase n-au aeroport...Dar sa nu anticipam...e doar o nota mica...urmeaza media,de trecere sau nu...

Anonim spunea...

Nu inteleg ! Titulatura este agent, respectiv ofiter de penitenciare ! Daca unii va simtiti gardieni, e problema voastra !

Bobby Fischer spunea...

Dragilor, eu cred că, într-o măsură apreciabilă, depinde de noi să schimbăm percepţia şi convingerile preconcepute la adresa penitenciarului - ca instituţie şi ai angajaţilor acestuia – ca reprezentanţi nemijlociţi.
Cum tot la fel de convins sunt că pornind pe noul drum (al reconstrucţie), cu oameni noi (cel puţin cu mentalităţi noi) trebuie să ne dorim şi o "haină" nouă.
Şi parcă o haină nouă te obligă (cel puţin la început) să o porţi îngrijit, cu eleganţă şi demnitate, ajutându-te să fii respectat şi crescându-ţi încrederea de sine.

Numai să nu uităm că respectul se câştigă greu şi se pierde foarte uşor.
Nu ştiu cât de greu ne va fi să ne recâştigăm respectul în ochii celorlalţi atâta timp cât el nu mai există în ochii multora dintre noi.

Dacă nu ne respectăm pe noi înşine, dacă nu ne respectăm între noi, dacă nu-i respectăm pe ceilalţi - nu avem cum să pretindem şi mai ales să primim respect şi apreciere.

Haideţi să „obligăm” societatea să ne respecte, dovedind - prin tot ceea ce vom face şi vom fi - că merităm. Haideţi să ne „impunem” în ochii tuturor – în cel mai bun sens al cuvântului - dovedindu-ne profesionişti, demni, civilizaţi. Haideţi să câştigăm credibilitatea, anulând „etichetele” şi „catalogările”.

În loc de concluzie:
Contează şi forma şi fondul. Oricum, când te numeşti Bulă - orice ai face - eşti de… poveste.

Anonim spunea...

Fratilor articolul se refara in principal la "groapa de gunoi a societatii" adica detinuti, indiferent cum ne vom numi, daca ne e s-au nu rusine sa recunoastem unde lucram,s-au cat de bine ne facem meseria tot "groapa de gunoi a societatii" ramane penitenciarul. Bun articolul, fara sprijinul societatii in care traim , nu o sa reusim sa schimbam mentalitatea "gunoaielor societatii" doar noi lucratorii de penitenciar.

Anonim spunea...

Frectie la picior de lemn maestre H!

simplu spunea...

Nu cred ca era cazul, dupa articolul anterior, care era foarte frumos sa vorbim despre paznici la gunoi. Poate nu esti din sistem daca asa vezi lucrurile. Sau poate ai ajuns atat de rau. Orice om care a venit in penitenciar fara sa fie constrans de situatia materiala vede altfel lucrurile. In fond, in ochii lui DUMNEZEU, SUNTEM CU TOTII OAMENI. M-ai dezamagit!

Anonim spunea...

Cred ca daca spunea "am o meserie de cacat" era din nou laudat pentru realism si eficienta. Nu era vorba despre delasare? Dar despre ce? Despre resemnare? Despre dospire in sucul puscariei? Poate ar fi eficient sa-i consideram de detinuti gunoaise si pe noi gunoieri. Nici macar ca autoironie nu pot propune o astfel de exemplu. Pot sa inteleg atitudinea lui, dar nu cred ca are nicio legatura cu eficienta.

ALCATRAZ spunea...

....dupa o VIZITA SCURTA A DIRECTORULUI ANP,la Galati...primit de arorgasma unui magistrat depasit de problemele unui penitenciar si tulburat de intrusii din sistem putem crede ca salariile unora din managementul galatean (peste 10000 euro)pe luna ...sunt pur si simplu bani aruncati in vant...Certat cu toata lumea ,domnul magistrat vasluian ignora bunul simt si da fraie libere impotentei si incompetentei unor trubaduri ai sistemului frustrati de vremuri si de timpuri...Poate ca ajutorul dat de Ministerul Transportului prin modificarea mersului trenurilor...adica TRENUL PERSONAL GALATI- VASLUI sa devina tren rapid cu haLta in Barlad sa-l ajute pe magistratul nostru hraparet de bani bugetari sa se intoarca acasa...Pacat ca cele doua orase nu dispun de aeroport...

Anonim spunea...

Bai frate da grea e pentru unii realitatea.Suntem directori la Mercedes si la Maserati? Suntem printi de Asturia cu diploma de politist penitenciar. Ma laaasi... cu fitele astea.

Suntem gardieni frate. Asta facem.pazim infractori. Ce o tot dati in politii penitenciare...hai ca m-am enervat

Anonim spunea...

Şi ce faci tu, 28.08.2009 18:49:00, când te enervezi?
Ne îngrijorează soarta ta.

Anonim spunea...

esti varza frate...fii tu gardian.noi vrem sa reabilitam imaginea noastra in societate,si daca este loc de mai bine,d c sa n-o facem?numai bani aveti in cap,oricum cati bani ar avea militianu tot este nemultumit de ceva.de faptul ca ne rade lumea pe la instanta nu va pasa...ca avocatii si judecatorii ne zic paznici... HAI CU POLITIA PENITENCIARA!!! VREM UNIFORME NOI!!

Anonim spunea...

asa cum niste smekeri au schimbat denumirea de MJ in MJLC ( APARENT FARA UN MOTIV LOGIC) asa tot acei smekeri ar trebui sa schimbe denumirea de ANP in POLITIA PENITENCIARA dar de data asta din ratiuni logice.s-ar elimina imaginea proasta de paznic de puscarie,"care nu fac nimica toata ziua decat pazesc si au salarii mari".gradele trebuie puse inapoi pe umeri(cei de la MAI s-au desteptat in cele din urma),legitimatiile tip cartela de metrou sa fie schimbate si cam asa ne-am mai imbunatatii imaginea in societate si poate nu ar mai ramane nici locuri goale la concursurile de incadrare.denumirea de politist ar mai reabilita imaginea umilitoare si degradanta pe care ne-am facut-o de-a lungul anilor datorita sefilor de la bucuresti.
sindicatele ar trebui sa se uneasca si sa sa propuna aceasta denumire. ARADUL VOTEAZA IN UNANIMITATE "POLITIA PENITENCIARA"
in viata nu conteaza doar banii,ci si imaginea...

Anonim spunea...

bine ca avem la uniforme dunga fosforescenta reflectorizanta ca sa nu cumva sa ne calce trenul noaptea !!!! PENIBIL !!!!

Anonim spunea...

Stimatilor, ce va tot preocupa atata filosofia lucratorului de penitenciar?! Acum v-ati gasit?!Voi vedeti ce se intampla cu grila de salarizare unica? Nu mai ziceti nimic? De ce nu mai zice nimeni nimic? Vedeti ce fac judecatorii?! Si au salarii din plin, dar totusi se lupta! Si noi muncim, dincolo de toate barfele astea meschine! Ce se va intampla cu plecarea in concediu fortat? Daca altii macar se vor odihni in zilele respective, noi ce vom face? Vom merge in continuare la munca, fara sa ridicam capul din pamant...Hai, spuneti ceva mai mult decat barfe!

Anonim spunea...

pt. 19.43:
Ai dreptate. Ce mai atata filosofie? Unii suntem gardieni, altii specialisti, altii pazitori de gunoaie si altii mestecatori in rahat.

Anonim spunea...

Schimbarea este posibila in masura in care fiecare dintre noi vom sti sa devenim ceea ce pretindem de la cei ce-i consideram ca au dreptul sa eticheteze!

Anonim spunea...

Padure fara uscaturi nu exista.
Dar,nu dorim sa fim etichetati dupa uscaturile exiatente in sistem!

Anonim spunea...

Huggin, iti place prostia celor din sistemul penitenciar? Iti place cum ne tavalim prin propriul rahat? Te distrezi?

Anonim spunea...

Jignitor! Ceea ce ai scris esti jignitor si pentru angajatii penitenciarelor, cat si pentru detinuti.

Anonim spunea...

Beei, normal ca suntem privitzi asa, daca avem directori care habar nu au sa conduca un penitenciar si se trezesc sa dea ordine aberante si nu le pasa de imaginea penitenciarului si a lucratorului de penitenciar, ci numai de ei... Sunt putini dierectori care-si lauda subalternii, mai de graba se lauda pe ei si "minunile" pe care le-au facut de cand sunt la putere... Nu conteaza ce face un lucrator de penitenciar, conteza ce fac ppl-ii in societate, etc... Ce stie societatea despre lucratorul de penitenciar in afara de ceea ce spuneati mai sus?! NIMIC!!! Doar ca suntem "paznici de puscarie" si asa vom ramane pana cand se va vorbi mai mult de noi si munca noastra decat de reintegrarea hotilor in societatea care nu-i vrea si nici nu are motive sa-i accepte!!! Vrei sa accepti langa tine pe unul care ti-a spart casa, care ti-a violat copilul, care ti-a omorat parintii???? NIMENI nu-i vrea! Putem sa ne chinuim sa-i integram mult si bine, ne chinuim sa ne ducem zilele de munca si sa incercam sa pretindem ca a doua zi va fi mai bine. Sa dea Dumnezeu sa ne fie mai bine! Strainii au o vorba, "sa-i fie bine stapanului meu ca sa-mi fie bine si mie!" Toete bune!

Anonim spunea...

Ai scris ca vrei sa reformulezi/completezi. Poate vrei sa ne prezinti si scuzele tale pentru atitudinea ta jignitoare la adresa angajatilor penitenciarelor si a muncii acestora.

Huginn spunea...

@ 28.08.2009 21:22:00

Nu stiu daca asta ati inteles sau asta vi se pare convenabil sa intelegeti. Poate ca azi ati intrat prima data pe blog si n-ati observat ca de 1 an scriu despre penitenciare si despre angajatii din penitenciare cu mare atentie să nu rănesc vreun orgoliu.

@ 28.08.2009 21:23:00

De ce?

Anonim spunea...

Daca noi, lucratorii de penitenciar,este greu sa ne schimbam,credeti oare ca vom schimba viziunea ppl-lor,in perioada de detentie,printr-o armata de angajati in socio,si sa ne bazam pe ppl-lei,printr-o munca onesta,in societatea in care traim?
Speranta depaseste orice asteptare optimista!

Anonim spunea...

Nu putem pretinde altora ceea ce noi nu reusim sa devenim!

Anonim spunea...

Pentru simplul motiv ca tu crezi ca e eficient si realist sa ne consideram paznici la gunoaie.

Anonim spunea...

Huggin:
"Credea în oameni și credea că mulți mai au o șansa fără să facă paradă cu asta. Povestea e despre oamenii care-si inteleg rostul si carora nu le rusine sa faca o munca ingrata... dincolo de bine și rău."

Cum credea in oameni? Credea ca sunt gunoaie? Cu ce chef de munca mergea el la serviciu comparandu-se cu un gunoier imputit. Si ce faceau gunoierii pe vremea aia? Ardeau gunoiul. Facea terapie? Ma faci sa ma prapadesc de ras.

Huginn spunea...

@28.08.2009 21:26:00
@28.08.2009 21:38:00

N-am nici o scuză de prezentat. Ce anume am gresit?
Inteleg. In cazul asta sunteti in eroare. Aprecierea se referea la reactiile eroului povestirii... lucru dealtfel destul de evident.

Anonim spunea...

Nu trebuie sa va cereti scuze,mai ales ca am ridicat problema sub anonimat,dupa ce odata am avut un nume!Se practica pe blog!
Am pus doar o simpla intrebare,cred eu realista,vis-a vis de ce s-a comentat!
Scuze,Hug!

Anonim spunea...

Ai dreptate. Am deschis pentru prima data blogul asta. E jegos si le spune oamenilor ca lucreaza cu gunoaie, ii incurajeaza sa fie barfitori, sa se scalde in propria mocirla si sa arunce si dupa ceilalti. Un blog al paznicilor de la gunoaie. ce jegos!

Huginn spunea...

@28.08.2009 21:45:00

Stimate domn

Nu există "gunoier împuțit" (mi-am permis să vă citez)... asta era morala încâlcită a povestirii care v-a ultragiat într-atât.

Există oameni care au roluri sociale și nu e nimic rușinos în a-ți iubi meseria oricare ar fi aceea.

Nu există "gunoier împuțit" după cum nu există nici președinte bine mirositor sau profesor înmiresmat... Sunt doar oameni, unii cu pretenții alții fără.

Huginn spunea...

@ 28.08.2009 21:54:00

Păi nu prea înțeleg treaba cu atitudinea mea jignitoare. De ce ar fi tabu povestirea?

Anonim spunea...

Numai ca rolul nostru nu este cel de gunoieri. Intelegi? Avem un alt rol pe care trebuie sa ni-l asumam.Iar gunoierii sunt imputiti. La propriu. Daca nu crezi, incearca.

Anonim spunea...

Intr-adevar,nu exista gunoier imputit,ci cateva scursori care,totusi,ne trag in jos!
E pacat de noi cei care ne facem meseria,indiferent ce eticheta ni se pune sau ce remuneratie primim!

Anonim spunea...

Maine,poimane, ne vom pensiona.
Ne intereseaza totusi ce eticheta ni se va atarna de coada,mai presus de cuantum(ma refeream la pensie)!
Avem demnitate,chiar daca altii ne considera altfel!

Anonim spunea...

Anonimule 28.08.2009 22:07:00,

Te rugăm, încetează! Îţi pute gura! Mirosul pestilenţial pe care îl degajă e de la neuronul intrat în putrefacţie.

Eşri penibil!

Huginn spunea...

@28.08.2009 22:07:00

În cazul ăsta e doar o neînțelegere. Nici eu n-am spus așa ceva. Poate că 'metafora' folosită de cel despre care povestesc e cam grea, dar nu-mi aparține si am precizat exact semnificatia si contextul in care era folosita. Cred ca e exagerat a mi se imagina vreo jignire adusa cuiva.

Anonim spunea...

Sa strangem semnaturi prin unitati pentru adoptarea titulaturii de POLITIA PENITENCIARA !!! si MARGINENIUL VOTEAZA IN UNANIMITATE POLITIA PENITENCIARA !!!

simplu spunea...

Stimate domnule Huginn. Problema e ca ori nu ati fost foarte clar ori nu ati inteles care este menirea celor care lucreaza in penitenciare. E clar ca spuneti despre ppl ca sunt gunoaie ce nu pot fi reciclate si ca noi suntem in slujba acestor gunoaie. Suntem asa aproape de ei ca am inceput sa mirosim urat.
Si asta se vede in subiectele pe care le dezbatem. Poate ti se pare interesant sa vezi ca oamenii au reactii, ca sunt frustrati, poate asa castigi audienta.
Eu nu cred ca fara studii de specialitate poti face consiliere. Poate tu asa crezi. In ziua de azi multi se pricep la multe,de unde si ineficienta.
Stimati colegi,
vedeti ceea ce trebuie vazut: sunt oameni care au gresit, poate nu au avut alte variante, modele, si nu vad nici in noi!
Eu refuz sa cred despre mine ca fac o munca ingrata, e munca mea si incerc sa o fac cat mai bine.

Anonim spunea...

Huggin, incerci sa fugi de responsabilitate, dar faptul ca ai catalogat atitudinea lui ca fiind eficienta si realista arata ca esti de acord cu ea.

Anonim spunea...

Huggin, nu ai prezentat contextul, ci ne-ai spus ca era un obicei al fostului nostru coleg sa se exprime asa cu privire la munca lui. Explica-ne, te rog, ce e eficient si ce e realist in ceea ce a exprimat!

Huginn spunea...

@28.08.2009 22:27:00
Ati putea avea dreptate daca nu mi-ati pune pe seama lucruri pe care nu le-am spus/intenționat.

@28.08.2009 22:36:00
Era o constatare, nu o pozitionare.

Huginn spunea...

@28.08.2009 22:38:00
Am prezentat contextul in primul paragraf. Asa reactiona omul cand cineva incerca sa-l ia peste picior legat de 'identitatea profesionala'. Asta e contextul si nu simt nevoia sa fac un eseu pe tema asta.

Anonim spunea...

Poate ar fi bine sa atasati o legenda articolului dvs. Astfel, veti fi mai clar si nu veti mai emana conflicte in groapa de gunoi.

Anonim spunea...

Fratilor,mai slabiti-ne cu politia penitenciara!
Suntem agenti si ofiteri de penitenciare,deocamdata!
Ce nu va convine?
Contestati denumirea din statul de functiuni?
Ce doriti sa deveniti?
Angajati-va la MI,daca doriti sa va numiti politisti si sa va flututrati legitimitia in fata celor de la circulatie sau celor ce pazesc ordinea publica in baruri!

Bobby Fischer spunea...

Observ că metafora e mult prea grea pentru unii din colegii noştri, dle Huginn. Mai grea decât v-aţi imaginat.

Domnilor ofensaţi, vrem, nu vrem, trebuie să acceptăm realitatea. Societatea românească a considerat din totdeauna penitenciarul o groapa de gunoi... umană. Oare nu tocmai atitudinea asta ne revoltă? Oare nu din această... "groapă" izvorăsc toate nemulţumirile noastre?

Expresia respectivă, oricât de depreciativă ar fi, este atât de reală încât nu mai pare o figură de stil.
Suntem ultima verigă a sistemului juridic - la propriu şi la figurat!

Societatea... "aruncă" condamnatul la recluziune în "groapă", nefăcând nimic pentru "reciclarea lui, ca şi cum nu ar mai trebui "refolosit".

Anonim spunea...

Parca trebuia sa va adunati la malul marii sa decideti uniforma, naivilor!

Gunoier spunea...

Ce va tot certati atat? Suntem gunoieri. Si? Ce-i cu asta? Lucram cu toate scursorile societatii, cu toti jegosii si nespalatii, le mirosim picioarele, le luam tigarile si incepem si noi sa mirosim ca si ei.

Anonim spunea...

D-le Bobby dati definitia metaforei fiindca poate ajungem ,pe acest blog, la un consens!
Trebuie sa dam Cezarului ceea ce este al sau!

Anonim spunea...

Daca cineva foloseste metafora pentru a-ti batjocori rolul profesional, e OK, doar pentru ca unii sunt dati pe spate de o metafora? Daca eu scriu ca penifestul e o buda, trebuie sa accepti asta doar pentru ca am folosit o metafora?

Huginn spunea...

@28.08.2009 23:03:00

Cineva-ul ăla făcea exact pe dos cu metafora decât spuneți dumenavoastră în cele câteva comentarii. Încerca să-l lămurească pe domnu' deținut cum că n-are motiv de râs.

Dar, așa e cu metaforele- mai dificil. Nu ști întotdeanua unde crapă.

:) Nu e o budă, e mai rău...

Bobby Fischer spunea...

@28.08.2009 23:00:00

http://dexonline.ro/search.php?cuv=metaforă

Mulţumit? Sau ai... "făcut o aroganţă"... pac... pac...

@28.08.2009 23:03:00
Din păcate, nu e vorba de o opinie ci de o realitate.
Dacă nu vrem să o recunoaştem... ea nu există?

Bobby Fischer spunea...

@28.08.2009 23:00:00

P.S. Apropo...
Cine e Cezarul şi ce anume să-i dăm?

Anonim spunea...

Se pare ca sunt unii tare agitati de faptul ca Burlibasa si Ciuca fac echipa buna si ca a fost inlaturat "Clanul Soprano". Ii inteleg! Pana acum ceva timp erau cu pieptul in fata si calcau greu prin puscarie si acum au luat pozitia strutului cand bate furtuna. S-a vazut clar cine vrea sa fuga de la Galati, cine fuge de munca! Unii s-au imbolnavit,unii si-au facut cerere de transfer la Braila,unii stau ascunsi prin alte birouri si tot asa. Ciucanul trebuie sa-i puna la munca de jos pe acesti "purtatori ilegali de salariu"!
UN AGENT DE LA SOCIOEDUCATIV POSTUL NR.7

Anonim spunea...

Sa intelegem ca acel cineva vorbea cu detinutii? Scrie un ghid si explica-ne ce doreai sa exprimi.

Anonim spunea...

Bobby Fisher asta e lingaul de serviciu? Ba il linge pe Edy, ba pe Pruteanu, ba pe Huginn. Ii este teama ca nu face fata unei confruntari si atunci se gudura pentru a putea marai si el la cei care-i tulbura stapanii. Se da cunoscator al metaforelor? Poate sa stea linistit ca stim si noi ce sunt metaforele, dar ele pot fi la fel de ieftine ca si niste injuraturi la usa cortului. Depinde cine le foloseste si cum.

Gunoier de serviciu spunea...

Huginn, subtilitatea si stilul confuz nu sunt sinonime.

Edy spunea...

Acum m-am intors de pe malul marii si chiar am discutat despre uniforme. Din pacate, doar intre noi si nimeni dintre cei din conducere nu ne-a auzit. Tot penifestul e calea de destelenire a mintilor celor care ar trebui sa ne conduca. Acolo, la ANP, sunt si oameni buni, dar ei nu sunt lasati sa ia decizii importante. Opinii pertinente venite de la noi, talpa care mai scrie pe penifest, pot ajuta.

Militar mindru spunea...

Huginn are dreptate. La scoala aia ajutatoare de militieni nu pot sa mearga decit niste paznici la gunoaie. Sinteti ca histe maidanezi: cu uniforme unsuroase, indisciplinati si va pacaleste oricine cu o bucatica de slana. Ce caut eu in sistemul asta de incompetenti?

Anonim spunea...

Huginn, ai incalcat cateva reguli de baza pentru comentatori. Cred ca si tu ar fi trebuit sa le respecti, chiar daca esti AUTORUL:
Regulile incalcate le copiez de mai sus.
Comentariile trebuie:
-să fie inteligibile;
-să fie argumentate;
-să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
-să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
-să nu incite la reacţii negative.

Articolul tau este inteligibil, dar foarte confuz. Tu insuti ai simtit nevoia de completari ulterioare, de explicatii (la fel de sterile).

Argumentele tale au fost mai degraba justificari si neasumari de responsabilitate. Pur si simplu te-ai ascuns in spatele personajului (ale carui atitudini le-ai girat cu etichetari de genul: "realist" si "eficient"). Argumente, insa, nu ai adus.

Ideile TALE sunt jignitoare la adresa lucratorilor din penitenciare, lucru surprinzator la tine.

De asemenea, ideile TALE instiga la discriminare, la injosirea detinutilor, la considerarea lor ca fiind gunoaie, unele nereciclabile.

A incitat la reactii negative.

Prin urmare, domnule Huginn, va rog sa ne prezentati scuzele dvs. si sa va retrageti articolul de pe blog. Puteti reveni oricand cu un articol care sa respecte regulile. Daca nu veti face asta, va vom considera un ipocrit, la fel ca si cei pe care-i criticati.

fancy spunea...

Se pare,domnule Huginn, ca te-a deranjat articolul despre identitatea profesionala. Nu-ti convine ca cineva poate scrie ceva frumos si poate scoate ceva frumos din ceilalti. Comentariile mi s-au parut decentela acel articol.
Bobby, esti varza! Desi imi placea ce scrii, faptul ca ne dai lectii despre metafore, ma deranjeaza. Te rog, scrie o metafora din mintea ta sau defineste-o singur, fara DEX. Poti? Sau ai uitat de cand nu le-ai mai folosit? Huginn se descurca si singur, nu trebuie sa-i sari in ajutor.
29.08.2009, 9,17
Ai perfecta dreptate, dar Huginn e prea orgolios!

Anonim spunea...

munca pe care o facem noi este complexa si grea si poate tocmai de aceea titulatura de politist penitenciar ar fi mai potrivita.acum lumea ne catalogheaza drept paznici si asta ne scade foarte mult meritele pe care le avem.munca de politist presupune o activitate mai complexa,diversificata,autoritate sporita,imagine mai buna,etc... pe cand a fi "paznic" la puscarie presupune o munca statica de paza sa nu fuga detinutii...

fancsy spunea...

Pana una alta va luati banii de la groapa de gunoi si nu faceti nimic concret pentru a schimba ceva. Penifestul e insuficient pentru asta. Eu stiu ca binele va invinge pana la urma. Duceti lupta pana la capat.
La noi in penitenciar au ajuns sa accepte orice li se spune. Pai nu e stat in stat, domnilor!

Anonim spunea...

Eh, cam mult 1 an...

Anonim spunea...

asa cum un cap luminat i-a facut pe gardienii publici politisti comunitari,asa tot un cap luminat va trebui sa se implice pt noi sa fim politisti penitenciari.... traim cu speranta!!

Anonim spunea...

daca tot o ardem atata ca am intrat in UE si ne aliniem normelor europene,daca detinutul este acuma persoana privata de libertate, de ce gardianul/paznicul de puscarie nu poate fi politist penitenciar????????
e clar ca lumina zilei ca termenul de gardian/paznic trebuie sa dispara pentru totdeauna,gata comunismul a murit hai sa fim si noi moderni sa preluam ce e mai bun din UE. adica pt detinuti s-a preluat modelul spaniol cu regimurile deschis si semi,vizita intima etc., insa pt noi e greu sa preluam modelul italian,adica ceva bun si eficient. deci se merge pe principiul hotului sa-i fie bine,ca militianu....

Anonim spunea...

Militar mandru, du-te si ne lasa. Ai venit cupile in sistem, ai primit ciolanul de dir.SRS cu pile dupa ce ai pus umarul la plecarea lui Dediu, iar acum, cu nesimtirea caracteristica, te intrebi ce cauti in sistem.
Nu cumva e vorba de faptul ca nu ai primit postul de sef SRS la Braila dupa ce cumatra ta a iesit la pensie?
In fapt ce vrei de la sistem?

Anonim spunea...

bine ca avem la uniforme dunga fosforescenta reflectorizanta ca sa nu cumva sa ne calce trenul noaptea !!!! PENIBIL

Anonim spunea...

cel mai bun ofiter de la codlea Dl Parpala.cu totii regretam ca nu mai este loctiitor.....
locul 2 Dl Bacrau,un bun comandant de sectie.....il asteptam LPR in viitorul apropiat.

Militar mindru spunea...

Sinteti chiar naivi, bai gunoierilor. Chiar credeti ca as lucra la scarmanatorii aia in gunoaie de la reeducare? Eu conduc o groapa mai mica si pun gunoierii sa care mizeriile de ici-colo.

Anonim spunea...

Cezarul intruchipeaza pe unii colegi care nici nu cunosc definitia metaforei!
Trebuie totusi sa-i acceptam.
A fost o completare nu o contradictie!

Huginn spunea...

@29.08.2009 09:17:00 et co

1. Nu am de ce sa-mi cer scuze. Ma intriga insistenta cu care pretindeti asta, dar nu am s-o fac doar pentru ca dumneavoastra impreuna cu grupul de initiativa, pe care inteleg ca-l reprezentati dupa exprimare, vreti asta.

Aveti o problema majora de logica. Care e raul produs de o poveste despre replica unui actual pensionar la incercarea de a fi ridiculizat de detinuti datorita profesiei?

Pentru ce ar trebui sa-mi cer scuze? Pentru pensionar? Pentru ca n-am stiut ca aveti un tabu mic si personal? Pentru ca am constatat eficienta acestei abordari?

2. Nu am jignit pe nimeni, doar am povestit o istorie de acum cativa ani. Poate ca n-ati inteles mesajul, poate ca n-am fost eu clar. Se mai intimpla. Ieri toata seara m-am starduit sa ne explicam. Ar fi trebuit sa fie de ajuns.

Constat ca discutam de lucruri diferite; subsemnatul despre articol dumneavoastra despre fraze si expresii. Pentru mine contextul contează. Dacă alegeti să repetați la nesfărșit o replică scoasă din context mă tem că ne pierdem vremea.

Anonim spunea...

O problema cu logica aveti dvs. In general, logica dvs. este buna, dar aici ati actionat cu totul aiurea. V-am argumentat fiecare afirmatie. Dvs. mi-ati dat un raspuns isteric, in doi peri si mai penibil decat articolul pe care l-ati scris.

Anonim spunea...

D-le Hug,bunavointa de a va face inteles de catre capetele patrate v-o apreciez!
Va astept cu alte postari.Nu va necajiti,si cand fac aceasta afirmatie,vorbesc despre uscaturi!
Intr-adevar diferenta de abordare, intre cele doua articole postate consecutiv ,a fost mare.
Dar e bun si dusul scotian!

Anonim spunea...

Huginn se comporta ca un profesor de la scoala de gunoieri, profesor care-si expune propriile pareri citandu-l pe un gunoier imbatranit in rele si care, la intrebarile micutilor gunoieri le raspunde cu invariabile etichete, fara sa argumenteze.

Anonim spunea...

Stimati colegi,

Povestea spusa de Huggin este reala. L-am cunoscut personal pe acel om si pot spune ca trecand peste discursul sau legat de identitatea profesionala, isi facea treaba exemplar, isi purta uniforma cu mandrie, sapca pe o spranceana (pantalonii un pic cam ridicati, dar nu putea fi perfect)si nu intarzia la serviciu. A fost rand pe rand, militian, politist, gardian si nu a mai apucat sa fie si agent. Azi isi doreste ca fiul sa-i continue munca. Si daca v-ati simtit lezati de ce spunea despre identitatea profesionala, hai sa va mai spun si altceva. Personajul nostru mai spunea ca nu ar fi deloc deranjat daca la urmatoarea intrare in serviciu ar gasi in locul cladirilor un lac mare cu apa deja inverzita de matasea broastei. Starnea zambete de fiecare data. Era respectat fara sa bata si fara sa injure detinutul, avea un mod propriu de a rezolva cererile fanteziste ale acestora astfel incat a doua oara se gandeau de doua ori pana sa-i mai ceara ceva. Toate acestea veneau dintr-o experienta vasta in puscariile patriei. Nu vad de ce o poveste din zecile de mii care exista a starnit atata indignare? Poate ca pana la urma Huggin a punctat corect. Atitudinea fata de militieni, gardieni, gunoieri, paznici poate fi schimbata nu numai prin vorbim, ci si prin modul cum ne purtam uniforma si sapca si mai ales prin modul in care aratam ceea ce facem mai bun. Pana acum observ ca aratam ce facem mai rau. Deci, sa ne asteptam la o atitudine pe masura! S-a contestat vehement incercarea de a desemna cel mai bun angajat din penitenciare. Am inteles noi oare ca aven nevoie de asta? Am inteles ca avem nevoie de exemple, de varfuri, de povesti pentru cei care trebuie sa ne accepte? Identitatea unei profesii este data de prezent dar si de povestile care o construiesc, legendele, adevarurile si minciunile. Sunt ale noastre, trebuie sa ni le asumam, trebuie sa scoatem ce e mai frumos din ele si atunci vom avea acceptarea si aprecierea pe care le dorim.

Anonim spunea...

O.K., Huginn, am inteles ca povestea ta e reala (de data asta ai fost ceva mai coerent), dar poti sa ne spui, daca tot ai dat exemplul acela cu "cel mai bun...", cum s-au desfasurat faza pe zona si cea finala? Ai dreptate, avem nevoie de varfuri, dar care sunt criteriile?

Anonim spunea...

Vad ca Huginn si-a gasit un martor. Si eu am destule exemple reale despre colegi care, cu realism, spuneau ca pe hoti nu-i mai vindeca nici lutu' galben, care, cu eficienta, furau ulei de la bucataria detinutilor si il duceau acasa si care si-au adus apoi copiii la groapa de gunoi pentru ca de aici, daca nu curge, pica. Ce poveste motivanta ne-ai scris, Huginn!

Huginn spunea...

@ 29.08.2009 13:48:00
:) Multumesc pentru ajutor.

Anonim spunea...

Ha,ha,ha... ce glumet e Huginn.

Anonim spunea...

Intr-o zi un yoghin le povestea unor gunoieri ca durerea nu exista ca e doar in mintea nostra. Un gunoier care tocmai adusese gunoiul de la instanta venea cu cafeaua si din greseala a scapat cafeaua pe yoghin. De atunci yoghinul nu a mai spus niciodata ca durerea nu exista. Mai aminteste cateodata despre gunoieri dar numai cand il supara ceva tare de tot.

Anonim spunea...

Mie nu-mi multumesti, Huginn? Te-am laudat pentru coerenta cea de mai tarziu.

Anonim spunea...

lume vreti denumirea de politia penitenciara ca sa va puteti identifica din nou cu politia nationala si va e dor de vremurile cind faceati circulatie ilegal sau sa mergeti moca in diferite mijloace de transport? sau poate asta este singura consolare si realizare legata de munca de nevoia de apartenenta la o anumita tagma a societatii mai ales ca in munca de puscarie succesul sau reusita muncii- si aici ma refer la finalitatea ei nu la rezolvarea unor situatii aparute in timpul serviciului- nu prea poate fi cuantificata sau sesizata.

Anonim spunea...

Pentru mandrul militar.

Tradarea este cea mai grava fapta savarsita de un militar. Tu de ce ti-ai lasat camarazii de arme si ai venit la noi?

Anonim spunea...

NU. vrem politia penitenciara ca sa ne defineasca mai bine munca grea si complexa pe care o facem zi de zi.

Anonim spunea...

aceasta titulatura tine mai mult de demnitatea mea de om pe care unii colegi se pare ca nu o mai au si prefera sa rada societatea de ei....
vrem POLITIA PENITENCIARA !!!

THEO spunea...

Demnitatea mea nu tine de o denumire,tine de cum ma port eu ,in primul rand,daca inconjurat de oportunisti,profitori si smecheri Eu raman un OM voi avea demnitate.Chiar daca mucalit fiind personajul prezentat de Huginn se "prezenta" drept paznic la groapa de gunoi a societatii,intuiesc fara sa-l cunosc ca era spiritual si ironic dar nu smecher si corupt,daca esti drept si consecvent in atitudinile tale impui respect,de cele mai multe ori o ironie bine plasata face mai mult decat un baston pe spate si infinit mai mult decat un raport de incident.Aceste concluzii le-am tras in cei 10+ ani de cand lucrez in acest sistem,am inceput plutonier intr-o unitate subordonate DGP ,acum sunt agent in structura ANP dar nu asta cred eu ca este important,important cu adevarat este sa fim si sa ramanem OM fiecare acolo unde lucram .

Anonim spunea...

Draga Theo, a fi om difera foarte mult de caracterul pe care-l ai tu. Incerci sa definesti ceea ce nu ai putut fi niciodata. Din punctul meu de vedere , a fi am inseamna a fi sincer cu ceilalti si mai ales cu tine. Vorbesti despre ppl si personal ca si cum i-ai cunoaste , ca si cum ai traii printre ei. Noi toti stim ca esti aceea contabila puturoasa care te-ai izolat de restul colegilor . De relatia ppl-personal nu poti vorbi pt. ca nu ai trecut de pc2 decat la sedinte. Cu privire la vechimea ta in sistem si locurile pe care le precizezi ca fiind de incadrare sunt numai minciuni. Penitenciarul in carre esti incadrata are o vechime de 9 ani , iar tu ai venit in sistem de 7 ani. Asadar cum poti sa ne vorbesti despre lucruri pe carre nu le cunosti. Fatarnicia a ajuns la cote maxime. Nu este asa doamna U.S.?

Anonim spunea...

cei care se opun denumirii de politie penitenciara sunt soarecii de pe la birouri care iau spor de pericol de 30% ca poate isi varsa cafeau peste ei.hotu nici nu stie ca el lucreaza la puscarie !!! pe ei in doare undeva de uniforme pt ca oricum vin civili la munca,lumea nu stie ca ei lucreaza la puscarie deci nu-i numeste nimeni paznici,etc. deci domnilor colegi daca va mai opuneti titulaturii de POLITIE PENITENCIARA sa dea Domnul sa va faca Bala pe toti civili,sa va taie toate sporurile luate pe nedrept.HOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!1

fancy spunea...

Cei care vor termenul de politie penitenciara sunt oamenii legati de denumire si de uniforma mai mult decat de munca. Chiar ne-a parasit imaginatia, incat a pus stapanire pe noi banalitatea? N-am vazut nicio alta parere, deci intrega stana se ia dupa o oaie.

THEO spunea...

"Domnule"anonim din 30.08 ora 14:56 nu stiu cine crezi dumneata ca semneaza cu pseudonimul de THEO,dar sunt sigur ca nu ne cunoastem,penitenciarul in care lucrez este mai vechi de 9 ani,situat undeva pe granita de vest a Romaniei,locul meu de munca este dincolo de PC2 intrucat lucrez la medical,sunt asistent medical,lucrez in ture,Sf. Pasti,Craciun si Revelioane petrecute la serviciu ma indreptatesc sa comentez cum consider ceea ce citesc,atata timp cat avem "colegi "care se exprima ca si dumneata colegul citat de Huginn era politicos,dar ce ma mir ironia este apanajul oamenilor inteligenti.

Bobby Fischer spunea...

"Prinţ şi cerşetor", "Împărat şi proletar" şi, de ce nu, Cezar şi... gunoier. O antiteză între două arhetipuri ce poate deveni interesantă.

Na, că iar mi-a scăpat o figură de stil ce va naşte controverse în rândul unor "cunoscători" care au ajuns, cu de la sine putere, să stabilească valoarea metaforelor şi mai ales, cine şi cum le pot folosi.

Măi "pricepuţilor" (gen 29.08.2009 08:30:00), staţi pe... coadă dacă "voi"... ştiţi. "Explicaţia" era pentru cei care nu ştiau sau... nu vroiau să înţeleagă.

Probabil că dedublarea de personalitate (practicată asiduu pe acest blog) a devenit apanajul unora care îşi proiectează propriile frustări oricăruia aflat în contradicţie cu opiniile sau, după caz, aberaţiile personale.
Încă o dată, mentalitatea de miliţian ruginit răbufneşte, de genul: cine nu e cu mine, e împotriva mea; dacă e de acord cu X, e lingău.

Eşti penibil, 29.08.2009 08:30:00. Nu te cunosc, dar sunt covins că nu am pierdut nimic.

Pentru Fancy (sau Fancsy, după caz),

Dacă eu sunt varză, oare cum s-o numi o oaie fără imaginaţie?

De fapt, dacă întreaga stână (fără imaginaţie) s-a luat după o oaie şi tu nu, atunci e posibil ca tu să fii măgarul?

fancy spunea...

Bobby iti multumesc. Esti deosebit.Mai dormi noaptea ca poate asa vei judeca mai bine, fara rautate, stimate coleg.

Bobby Fischer spunea...

Fancy, fără supărare, dar nu ţi-am înţeles... reacţia iniţială. Mi s-a părut destul de clar şi de logic să se „înţeleagă” că trimiterea mea era pentru răuvoitori (în discuţia respectivă) sau nepricepuţi (eventual) şi nicidecum pentru cunoscători. Mai mult de atât, îmi place să cred că marea majoritate a colegilor noştri au bagajul de cunoştinţe generale la... purtător. Aşa că de aici şi până la catalogări gen... varză... (tot lipsa somnului să fie de vină?)
Nu mi-ar place să cred că am atins şi alte puncte nevralgice.

Cât despre o posibilă judecată mai bună, datorată unui somn de noapte, nu cred că-mi ajută. Dacă te-am dezamăgit, îmi pare rău, asta e tot ce pot. Aştept, în schimb, şi de la alţii. Potenţial există, trebuie doar valorificat.

Îţi doresc minte ageră, inimă bună şi spirit viu.

shelley spunea...

@Bobby
majoritatea e suficient

@Anonimi
F. Nietzsche -dincolo de bine şi de rău

Sunt convinsă că Huggin nu are nevoie de avocat, dar exageraţi cu acuzele şi nu înţeleg de ce vă daţi răniţi:
1.lucrăm cu oameni care au făcut rău, nu cu copii nevinovaţi,
2. dacă nu veniţi la serviciu doar pentru cafea şi bârfă simţiţi că este un spaţiu existenţial ce pare a depăşi graniţele binele şi răului în adevăratul sens al cuvântului,
3. deoarece suntem oameni, avem mecanisme adaptative, putem fi influenţaţi şi putem influenţa la rândul nostru,
4. consiliere facem uneori involuntar,iar unii supraveghetori sunt chiar foarte buni la acest capitol, fie că vrem sau nu să recunoaştem, fie că ne convine sau nu,
5. de ce ne e aşa uşor să devenim critici şi greu să fim constructivi, mereu vedeţi partea goală a paharului?

pentru gânduri mai frumoase

simplu spunea...

Shelley, te-ai nascut filosoafa. E bine sa te coopteze Prisonworker in echipa lui. Poate asa avem parte de mai multa intelegere a termenilor. Problema e tocmai asta, ca fiecare se pricepe la consiliere psihologica. Asistentul social s-a descoperit ca si el e psiholog. Si Mitica se pricepe. Deh, e lipsa de cadre. Eu cred ca fiecare om trebuie sa faca lucrul pt care s-a pregatit. Si sa stii ca in lume exista de la Adam si Eva raul. Pretutindeni.

Bobby Fischer spunea...

Dragă Shelley, e o întreagă controversă pe marginea acestui "şablon", gen: "mie personal", "un an de zile", etc.

La o prima vedere expresia poate fi considerata pleonasm,dar cred că se poate folosi pentru a face totusi distinctia intre "marea majoritate", care tinde spre 100%, şi "mica majoritate", care tinde spre 50%. Mai avem o majoritate absolută şi una simplă.

În sfârşit, pentru a nu fi acuzat că nu accept criticile, facem un compromis şi decretăm că este un pleonasm... acceptat. OK ?

shelley spunea...

@Bobby
Nu voiam să te atac, îmi place fermitatea răspunsurilor tale, dar din punctul meu de vedere ce e sub 50% nu e niciodată majoritar. Altfel eşti ok.

@ simplu
Consiliere psihologică, consiliere socială...orice tip specific de consiliere are o parte implicită de detensionare după creieraşul meu(chiar dacă uneori se plictiseşte neuronul). Supraveghetorii au un rol esenţial pentru starea de spirit a ppl-ilor.
Cât despre rău, ai dreptate, dar important este să facem ce ţine de noi pentru ca binele să învingă. O inimă bună!

Anonim spunea...

Poliţie de penitenciare sau nu, tot gardieni suntem fie că sunt femei sau sunteţi bărbaţi, care asigură paza ân unităţile penitenciare româneşti trebuie umblat la mentalitate pentru toţi e un risc atât ân interiorul sistemului pe secţii cât şi ân afara lui ca simplii oamenii , civili, eu nu cred că ar exista cineva ân afară de noi , vechii pârnăiaşi să vrea să reziste să lucreze fară un salariu motivat.Da e adevarat c ă ân unele puşcării se confundă domeniu public cu domeniu privat iar unele doane care au soţii puşi ân funcţii de conducere confunda puşcăriile cu propria casa unde pot face ce vor mie mi s+a ântâmplat să mă trezesc dintr+un somn adânc ca o cenusereasa,ân pantaloni după ce am constatat că cei care cu ani ân urmă faceau traseu pe la noi, pt a fi scuzaţi de un anumit mijloc acum nici nu+i mai recunosc,şi printre ei şi fostul lider de la solidaritatea,care e de o parşivitate eşită din comun ân plus părintele e băiat bun dar e ca o mâţă blândă care zgârie rău sau ca un tren pe care+l crezi că staţionează, dar de fapt el merge,sunt multe nereguli la Gorj, dar conducerea speră că penitenciarul va rezista pt că mulţi au copii mici şi le+a fi greu să se mute ân altă parte,ân ceea ce'l priveşte pe Enache şi pe Titi Hortopan eu nu cred că a fost vreun coleg de la gorj care nu s-au dus să nu lşe ceară ajutorul şi nu au fost alături de ei, Şi TITI PROVINE din rândul subofiţerilor care plecau la p.l sau la activităţi educative deci e3 de-al nostru .Criticaţi-l pe dr DRULĂ , NU PE ALŢII CARE NU MARITĂ, consideraţi că purtătoarea de cuvânt merita să intre ân sistem după ce doctoru i-a trecut fundaţia pe numele ei şi i-a spart familia eu nu cred. HUGIN TE ROG SĂ-MI PUBLICI ARTICOLUL SĂ- NU-L MAI CENZUREI .

Anonim spunea...

Din nou amintiţi de Tg-Jiu. Mulţi spun că Hortopan e sufletist, că Enache e prost de bun şi că de fapt puşcăria e condusă de Drulă şi prietena lui Prunariu care are mari pile la minister, taică-su a fost Preşedintele Judecătoriei, Duicu, cel ce îşi reclama colegii şi se reclama şi pe el, dar pe el la ceea ce stătea mai bine, aşa că el era mereu bine şi eilalţi cu probleme. Şpaiuc îi ţine pe amândoi, nu ştiu pe cine mai au altcineva, dar e destul şi aşa. Prunariu e mare absolventă de fizică sau chimie şi e speriată că-i ia locul una care e la doctorat, aşa că a zis c-o va aranja, am auzit că e ceva adevărat...c-o ajută Bejan de la administraţie, un pazist pus şef laeducaţie. Nici noi de la sindicat n-o să stăm degeaba. Drulă Tudor,Prunariu Lucica şi alţi piloşi se vor duce. Oricum, ca oameni sunt nimicuri.

Anonim spunea...

Pentru cel de la 14.11:
Îţi vorbesc din postura unui simplu angajat al sistemului şi cu toată sinceritatea posibilă.Indiferent că este vorba de Hortopan,indiferent de Enache,sau Drulă,un lucru e clar:toţi trei sînt vinovaţi pentru ce se petrece în Penit.Tg Jiu.Nu mai ţineţi partea unora,pentru că tot ce au facut cei trei este vizibil şi făra pic de scuze.Regulile au dispărut de mult din acest penitenciar,iar legislaţia nu se mai respectă de cei trei RĂZBOINICI AI LUMINII.Au cumpărat penitenciarul şi l- au transformat într-o mahala de sine statatoare.Păcat de Enache că a intrat în jocul lui Drula si al lu Hortopan.

Bobby Fischer spunea...

Gorjeancăi... preistorice

Măi, fato! La cum scrii, nu-ţi "motivezi" nici măcar statutul de... "veche pârnăiaşă", darămite... salariul! Eşti sub orice... "învălmăşeală"!

Spuneţi-ne că e doar o glumă, domnule Huginn!

Nu pot să cred! Nu pot concepe că avem asemenea "colegi" printre noi.

shelley spunea...

@Bobby

Îţi înţeleg dezamăgirea referitore la moul de exprimare, dar ar trebui să te gândeşti la fond, s-ar putea să fii mult mai indignat de realitate.

@ anonim 18:23

Doamna Prunariu se poate lini;ti, fata cu doctoratul vrea să plece în altă unitate, i s-au făcut prea multe mizerii la Tg-Jiu, cu complicitatea ANP-ului. Din păcate dl. Bejan se foloseşte de prietenia cu dl. Director General pentru a-şi promova prietenii şi a-i anihila pe cei incomozi.

O inimă bună......

Bobby Fischer spunea...

Shelley, nu mă pot... pronunţa pe fond, pentru simplu fapt că nu cunosc datele "problemei". Este foarte posibil ca "fumul" să provină dintr-un mare "incediu", tot aşa cum cred că tensiuni şi "încordări" există şi în alte unităţi.

Dar, Shelley dragă, aşa cum de fapt am tot discutat în ultimul timp, fondul şi forma sunt inseparabile. Dacă fondul nu este pus în lumină, nu este "exprimat" printr-un "ambalaj" adecvat, atunci acesta va fi alterat valoric, riscând chiar o percepţie greşită sau deformată.
În cazul nostru, exprimarea dă sensul... ideii.

"Avem un fond de libertate cum n-am avut înainte de 1989, dar n-am reuşit să-i grădinărim formele de manifestare.", spunea de curând Andrei Pleşu într-un interviu.

Tot în ultima vreme discutam de etichetele şi de catalogările, nu tocmai onorabile, aplicate de comunitate angajaţilor din sistem. Mă îngrozeşte gândul că putem fi "băgaţi" în aceeaşi oală cu... respectiva. Îmi şi imaginez situaţiile când, "vechea pârnăiaşă" - cum singură se "complimentează", umplându-se de "respect"), trebuie să se adreseze unor "terţi", verbal şi/sau în scris (mai ales), îmbracată fiind în mândra-i ţinută.

Restul e... de plâns.

Prisonworker spunea...

Shelley,

Nu cunosc datele problemei dezbatute, dar constat o schimbare de atitudine vis a vis e Dl Director General. Il consideri influentabil? Altfel, nu vad cum un om care inspira incredere si putere ar putea sa accepte "promovarea unor prieteni" si "anihilarea celor incomozi", fie si pe baza unei prietenii.

Sper sa nu cnsideri ca te-am certat.

shelley spunea...

Adevărul e că sunt absolut dezamăgită de ceea ce se întâmplă în sistem, nu cred că dl. Director General taie şi spânzură după bunul plac, deci nu i-aş imputa nemulţumirile mele în mod direct. L-am apreciat ca profesionist şi cred în continuare că e capabil, dar o parte a echipei pe care şi-a construit-o prezintă grave probleme de deontologie profesională, oamenii din teritoriu sunt "executaţi" după bunul plac al unora sau altora dintre coechipierii dânsului din ANP, iar măsurile întârzie să apară. Sunt penitenciare în care domneşte haosul, iar când un salariat arată că există probleme la un sector sau altul, acesta e "anihilat" prin găştile existente. După aceea vine câte un reprezentant al ANP-ului care îşi dă cu părerea, neştiind să facă o analiză obiectivă a activităţii, îşi adună opiniile în ceea ce numeşte apoi notă raport semnată de şefii din ANP fără măcar să o citească. E o realitate şi sincer, sunt pe cale să demisionez din sistem pentru că vreau să pot spune lumii ce e şi ce nu e în reuglă, dar urmez mai întâi procedura legală. Nu mă încântă emisiuile gen OTV, dar uneori simţi nevoia să strigi nedreptatea şi cei care ar trebui să te audă par a fi surzi. Chiar e o crimă în sistem să nu fii incult, chiar e o crimă să fii capabil? De unde atâta teamă de concurenţă la examene?

@Prunariu
Cu toate pilele şi toţi banii vreau să vă spun că nu s-a inventat implantul de inteligenţă, deci rămâneţi în stand-by.

simplu spunea...

Despre tine, Shelley, aflam ca esti foarte capabila pt. ca o strigi in gura mare. Chiar daca ai face doctoratul, il faci pentru tine. Eu asa as face. Nu ca sa-i impresionezi pe cei din jur. Lipsa de modestie nu prea da bine niciunde.
Lamentari, lamentari....Oameni perfecti, cu doctorat...ceilalti niste fraieri.
Valoarea unui om nu consta in multimea diplomelor, ci in capacitatea de a aplica cu pasiune ceea ce a invatat. Daca nu faci asa, nu e locul tau acolo. Si iti mai trebuie ceva: sa cunosti realitatea si sa o stapanesti.
Stapaneste-te si mergi mai departe si nu fa din problema ta, problema tuturor.

shelley spunea...

@simplu...

Nu e problema mea, ci a sistemului, doar nu crezi ca eu sunt o exceptie. Par a fi singura dezamagita? Cel putin eu nu pot fi arsa pe rug.....
E normal sa ne revolte nedreptatile si sa reactionam, tu te-ai obisnuit sa taci si sa suporti?
Eu aleg lupta si nu-i implic pe ceilalti decat in masura in care le pasa si vor. Aici ma pot exprima liber. OK?
Cat despre diplome, din pacate sunt atat de usor de cumparat incat nu am considerat niciodata ca reprezinta un criteriu de competenta, nu eu m-am identificat prin asta. O inima buna.

simplu spunea...

Pt. Shelley
Concret, cum lupti? Si de ce nu te exprimi liber acolo unde este problema? Acolo trebuie sa-ti demonstrezi curajul.Sau tu vrei o miscare mai ampla?
Credeam ca ai venit sa-ti faci treaba cat mai bine. E singura modalitate de a demonstra ca esti bun.
Si , Shelley, de ce nu ai o inima buna?

shelley spunea...

@simplu

De ce-ţi asumi rolul lupului moaralist?
Dacă m-ai cunoaşte te-ai putea pronunţa, dar altfel cred că nu contează. Stai liniştit, mă exprim acolo unde trebuie, mulţumesc pentru sfaturi!
La capitolul inimă sunt ok din toate punctele de vedere.
Nu ştiu la ce mişcare te referi.

shelley spunea...

@simplu
Acum puţin timp spuneai:"Oricum in sistemul penitenciar omul nu e valorizat, e desconsiderat." Nu am făcut altceva decât să-ţi susţin pdv. De ce oare ai reacţionat aşa?
O inimă bună!