Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 23 august 2009

Alungarea fantomei Piteşti

Fenomenul Piteşti a fost unul dintre cele mai tragice şi mai inumane experimente ale comunismului, un adevărat genocid al sufletelor, un plan diabolic de distrugere a tot ce avea mai sfânt acest popor. „Reeducarea prin tortură” a zdrobit inimi şi cutii craniene, a frânt destine şi oase, a tulburat însăşi fiinţa unui popor pentru timp îndelungat.

Oamenii erau torturaţi până când ajungeau să se dezică de tot ce aveau mai drag, până când îşi înjurau mamele, copiii, până se lepădau de Dumnezeu şi de credinţele, ideile, sentimentele pe care le nutreau, căzând pradă deznădejdii. Unii au rezistat până la capăt, alţii au cedat negându-se şi ajungând să lupte împotriva a tot ceea ce au slăvit până atunci.

Comuniştii au „reeducat”, astfel, grupe de deţinuţi politici, au dezrădăcinat oameni şi au lovit cu ei în alţi oameni. Dezrădăcinaţii, adică deţinuţii „reeducaţi”, au devenit cei mai cruzi torţionari. Până şi comuniştii s-au speriat de consecinţele unui astfel de experiment şi, în anii 1953-1954, au încercat să se spele pe mâini şi l-au condamnat la moarte pe Eugen Turcanu, unul dintre deţinuţii care au început, la îndemnul comuniştilor, prigoana diabolică împotriva colegilor săi de detenţie.

În felul acesta, sistemul comunist-torţionar a evitat asumarea responsabilităţii pentru moartea trupească şi, uneori, sufletească a atâtor tineri, dar a continuat, într-un mod mai puţin evident, practica învrăjbirii oamenilor şi a „folosirii” lor (e un termen des utilizat în sistem) pentru interese ale indivizilor, ale grupurilor, instituţiilor sau sistemelor.

Nici după 1989 aceste practici nu s-au schimbat pentru că, spre deosebire de nazism, comunismul nu a fost demascat cu adevărat, ci s-a diseminat printre cei care l-au slujit în diverse forme. PARTIDUL, aflat „în tot şi în toate”, s-a împărţit în partide şi partiduleţe care, ca şi marele partid după ale cărui pârghii tânjesc oamenii politici de astăzi, elimină profesionalismul şi demnitatea şi promovează gudureala. Dacă înainte nu puteai să ai acces la o funcţie de conducere fără să fii membru de partid, astăzi se întâmplă aproximativ acelaşi lucru, numai că partidele importante sunt vreo trei şi pretendenţii trebuie să fie orientaţi şi alunecoşi, ca să se potrivească profilului impus de oricare dintre partidele care se perindă pe la putere.

Oamenii politici sunt curtaţi de PĂTURICI şi, în mărinimia lor, îi numesc în funcţii dintre cele mai înalte. Brusc, PĂTURICII-TURCANI, primesc comanda de a strânge cureaua şi de a pune biciul pe cei din teritoriu. Astfel, apar în unităţi ordine la limita legii, ordine ipocrite şi răspunsuri telefonice de genul „vă descurcaţi!”, atunci când nu mai există bani pentru gaz sau pentru pâine, după care ies în presă şi, ştiind că stăpânii lor le urmăresc reacţiile, se gudură frumuşel şi declară că nu există nicio problemă în sistem.

Directorii de penitenciare, alţi PĂTURICI în funcţie, preiau comenzile şi, din birourile lor situate în palate de cleştar, îşi trimit căţeluşii la treabă. Minune mare! Căţeluşii se transformă în dulăi fioroşi şi trag de executanţi ca de oameni de gumă, doar-doar or umple găurile sistemului. Comunicarea pe verticală se transformă în mârâială, cea pe orizontală în mormăituri din ce în ce mai evidente şi, uite aşa, căruţa penitenciară mai merge un timp, scârţâind din toate încheiturile, cu profesionişti care n-au cum să-şi mai facă meseria după toate canoanele profesiei, cu norme respectate aproximativ şi cu sancţiuni aplicate după carte, ca şi cum sistemul ar merge uns.


Se termină oare aici penetrarea sistemului de sindromul Păturică-Turcanu? Nici vorbă. De aici începe. Pentru a „menţine ordinea” se apelează deseori la deţinuţi influenţi. Ideea nu ar fi rea, dacă nu ar fi prost înţeleasă de admiratorii sistemului penitenciar comunist. Nu este greu ca liderii informali să fie identificaţi. Ce fac mai marii penitenciarelor? Le acordă diverse avantaje pentru ca Turcanii de azi să menţină ei ordinea pe care sistemul nu este în stare să o menţină prin profesionalism.

Liderii lumii interlope ajung reeducatorii sistemului penitenciar românesc şi creează deţinuţi „model”, după dorinţa lor: îi dezumanizează şi îi transformă în „sclavi”. Un amărât de deţinut de la ultima cameră din penitenciar, pus în situaţia de a alege între a asculta de un lucrător al penitenciarului şi un Turcan modern, va asculta de cel din urmă. Această politică penitenciară, chiar dacă pare să fie utilă pe moment, este dăunătoare, pentru că duce la creşterea infracţionalităţii, la diminuarea autorităţii administraţiei penitenciarului (de la lucrătorul care desfăşoară activităţi directe, până la director) şi îi face pe cei mai răi dintre deţinuţi să ne râdă în nas.

Autoritatea trebuie să revină la locul ei! Pentru aceasta, trebuie să renunţăm la compromisurile făcute la limita legii (vorba lui Ragea), să lucrăm, în sfârşit, după normele morale, legale şi profesionale. Putem fi flexibili, dar atât cât ne permite deontologia şi cadrul legal. „Orientarea” trebuie să însemne tact profesional, nu golăneală, nu tragerea de şireturi cu liderii informali ai deţinuţilor, nu asumarea atitudinii lor imorale, ci transmiterea către ei de valori umane.

Să nu uităm: autoritatea este la noi atât timp cât ne menţinem profesionalismul şi respectăm legea! Dincolo de toate acestea e haos. Să nu lăsăm să se perpetueze sistemul iniţiat la Piteşti! Tortura aceasta pe care ne-o aplicăm reciproc până ne stoarcem valorile, demnitatea şi credinţa nu va duce la nimic bun. Nu trebuie să aşteptăm doar de la alţii să schimbe. Fiecare dintre noi putem face câte ceva. Armele noastre: profesionalismul, legea, demnitatea. Gata cu slujul, gata cu complicităţile! Noi am venit aici ca să-i învăţăm pe deţinuţi să respecte legea, să se comporte civilizat şi corect în relaţiile cu ei înşişi şi cu ceilalţi. Pentru aceasta, îi custodiem în condiţii cât putem de umane, îi tratăm cu corectitudine, fără discriminare, încercăm să le dăm posibilitatea să muncească şi le asigurăm accesul la programe educaţionale şi de asistenţă psihosocială, accesul la asistenţă religioasă, le acordăm drepturile pe care le au şi le impunem respectarea legilor şi regulamentelor.

De fiecare dintre noi depinde dacă sistemul penitenciar va merge spre ceea ce am văzut în occident sau spre epoca Turcanu. Poate că nu ne vom putea împotrivi încă modului în care PĂTURICII ajung în posturile pe care le ocupă, dar sigur putem să-i împiedicăm pe PĂTURICI să ne devină TURCANI şi să-şi planteze TURCĂNEI pe lângă noi sau prin camerele de deţinere.

Să ne urăm succes!

113 comentarii:

Anonim spunea...

Fantoma asta bintuie rau de tot si prin unitatea mea. Capii lumii interlope se plimba ca pe bulevard pe unde vor, iar fraierii stau si executa pedeapsa regulamentar. La sala de sport tot ei au acces zilnic. Ceilalti nu au curajul sa ciriie. Daca noi incercam sa facem ordine, ei nu vorbesc decit cu sefii cei mai mari si devenim neinsemnati. Parca s-a inclinat balanta prea mult. Noi am ramas un fel de deschizatori/inchizatori de usi, ei sint cei care fac legea. Ce as putea sa fac daca ei sint sustinuti chiar de sus de tot?

Anonim spunea...

Ceea ce se intimpla acum nu cred ca are legatura cu comunismul. Pur si simplu, e lasitate si/sau coruptie.

Anonim spunea...

Si totusi, Paturica asta parea un profitor simpatic, dar, in cardasie cu Turcan, devine chiar ticalos. Multi sunt, Doamne!

Anonim spunea...

Si la Targsor directoarea a transformat unitatea intr-o scena unde se joaca un teatru de cel mai prost gust, i-a asmutit pe unii care nu au treaba impotriva altora care muncesc si nu au timp de barfe si scandaluri.

Anonim spunea...

acest articol ne trimite cu gandul la relatia dintre Antonescu si Mogaldea de la Giurgiu. Primul este un dictator iar celelalt este un acolit. Amandoi ... niste saltimbanci ai penitenciarului Giurgiu, fara aluzie la cel care a fost sufleorul de alta data de la teatru. Acum are statutul de tragatori de sfori in speranta ca... ne dorim sa cadă cortina peste el. Aplauze...

Anonim spunea...

Eu sunt Antonescu şi ce...daca vreau sa ajung si eu intr-un birou din comandamentul nou, chiar daca n-am loc, poate Berechet ma accepta si in consiliul de conducere, sa votez si eu cu interes, dupa ureche, precum lautarii...

Anonim spunea...

si cu "fantoma ANTONESCU FLORIN de la Giurgiu" cum ramane?
Dupa ce a umblat cu cioara vopsita pe peretii capelei Penitenciarului, in speranta ca dzeu ii va ierta pacatele, Mefisto cel cu boruri mari la palarie (cu aluzie directa la Antonescu)acesta a profanat, cu mintea-i diabolica, lacusul de cult, inscriptionandu-si numele in capela.
Episcopia Giurgiu stie?
Raspuns: CUNOAŞTE...

Anonim spunea...

Legat de siparezi,mai avem unul sau mai bine zis avem una ascunsa intr-un birou micut la formare profesionala.In 8 ore dumnezeu stie ce face dar cu siguranta nu munca ptr sistem.A lucrat in structurile fostei SIPA.O s-o dam pe mina lui Irina Agachi sa vada cum se munceste in ture.Evident sa invete de la dinsa munca de ST sau LST.Scuze Irina ptr niste comentarii rautacioase facute la adresa ta.Oricum ti-am apreciat munca chiar daca am intepat cu vorbe citeodata.UN pazist adevarat din PRMS. GALATI.

Huginn spunea...

Felicitari! Exceptional articol!

Anonim spunea...

DECI avem trei siparezi nu doi deci s-a marit schema.Plus vircolacul deci patru bucati.TARABOSTES daca te faci si tu inseamna ca vor fi o forta in orasul nostru.Mai adunam un Dumitru si un Istvan si am facut de un schimb pe perimetru.Sau mai bine zis am rezolvat problema rezervelor.UN TURBAT ECHILIBRAT DE LA DAMEN GALATI.

State Potcovaru de la Giurgiu spunea...

Alungarea fantomelor de la GIURGIU
1. La noi fantomele sunt NEGRE
Cu mici exceptii (a se obsv. un personaj invelit in cearceaf alb)si la noi in unitate circula acest personaj diversionist insa nu cu securea in mana ci cu o limba nemaintalnit de lunga.
Nici nu este greau sa identificam personajul tuciuriu cu straie de pat albe (o fi cortina de la teatru?)intrucat il dau de gol ciocatele mult prea lucioase cu varfuri atat de indoite incat e foarte greu sa sti daca el vine sau pleaca.
Seamana putin cu dilema lui REX.
Drum bun...si pleaca...lasa-ne odata..STATE

Anonim spunea...

Multumesc frumos!

Edy spunea...

E bine ca Penifestul a ajuns un loc in care ne mai varsam naduful, dar parca sunt unii care, oricare ar fi tema articolului, ajung tot la castravete.

Si totusi, e adevarat ca se fac compromisuri atunci cand este vorba despre detinutii influenti, e adevarat ca sunt incorecte, unele poate ilegale si total neprofesioniste, dar ma intreb, daca cineva si-ar asuma responsabilitatea de a actiona intotdeauna corect, impartial, perfect regulamentar si, invatati fiind sa li se caute in coarne, liderii informali ai detinutilor ar ridica detinutii impotriva administratiei, cum ar reactiona sefii celor care au actionat in acest fel?

Anonim spunea...

Chiar, cat o fi coruptie si cat o fi interes tembel de a avea liniste azi, fara sa te gandesti ce va fi maine?

Anonim spunea...

Ideea asta de a favoriza niste VIP-uri cu CV-uri infractionale care impun respect intre detinuti, cu gandul ca, la o adica, te poti sprijini pe ei, e cat se poate de neproductiva. Pai la o adica te lasa astia cu ochii in soare si iti mai trag si presul de sub picioare. Sa muncesti asa e o dovada de lasitate, de neprofesionalism si de prostie. O fi asa la noi? Esteee...

Anonim spunea...

Intelegeam ca pe Dunare e un curent aducator de barfe ieftine, dar la Satu-Mare? Pai acolo nu sunt oameni cu capul pe umeri?

Anonim spunea...

Liderii lumii interlope se poarta frumos, civilizat, respectuos si pun pe altii sa-ti vare cutitul intre coaste.

Anonim spunea...

Practica asta de a le da putere unor detinuti impotriva altora e generatoare de grupari infractionale organizate. Intri in camera de detinere: e curat, miroase a parfum, paturile sunt aranjate, oamenii s-au spalat. Comandantii de sectii sunt fericiti si aproape ca i-ar pupa pe sefii acestor camere. Ei uita, insa, sa fie atenti la ce se intampla cu adevarat in acele camere. Detinutii, care azi ii pun la curatenie pe ceilalti, maine ii pot pune sa ne sara in cap. In plus, ei capata un ascendent in fata celorlalti din camera si acest ascendent se poate mentine si afara. Uite asa devenim oraganizatori de grupari infractionale.

Anonim spunea...

Sa ne imaginam un tanar care intra in penitenciar. Seful de sectie ii spune ca el este sef acolo, dar el merge in camera si acolo afla ca are un alt sef, cu mult mai multa putere asupra sa. Acel sef din camera, un lider al lumii interlope, devine stapan al bunurilor sale si, uneori, abuzeaza sexual de el. Seful de sectie vine din cand in cand si ii spune sa asculte de seful de camera daca vrea sa-i mearga bine. Probabil ca seful de sectie nu stie ce face cu adevarat seful de camera, dar ii gireaza comportamentul si nu e deloc OK.

Anonim spunea...

Puscasoaia asa facut si la ANP. Ne-am bucurat cand am scapat de ea.

Anonim spunea...

Sistemul penitenciar e organizat pe clanuri. Daca faci parte dintr-un clan, poti ajunge uneori la putere, apoi cazi si astepti sa te ridici iar. Daca nu faci parte din niciun clan, nu vei ajunge niciodata mai sus decat o furnica muncitoare. Competenta e o vrajeala pentru fraieri. Capacitatea de a alege fundul care va ajunge pe scaunul cel mare si de a-l pupa cu sarg e singura competenta asiguratoare de succesuri.

Anonim spunea...

Se intampla uneori ca oamenii "cu capul pe umeri" sa fie chiar cei care conduc cu adevarat o institutie, cu toate ca nu au avut acces la functii de decizie. Ei duc in spate cativa sinecuristi care se joaca de-a condusul puscariei.

Anonim spunea...

Toate meritele si succesul unor directoru buni este datorat celor din subordine, acei oameni harnici care le face munca insa vb colegului "oamenii buni si capabili nu ajung la conducere", sunt in umbra celor care tin cu dintii de acel scaun de director !

Anonim spunea...

Dedicatie pentru cei care fac intelegeri cu interlopii:

"Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei..."

Eminescu-Scrisoare III

Anonim spunea...

Nu chiar toti directorii si sefii sunt incompetenti. Se mai intampla sa mai scape si cate unul competent, dar nu e o regula, ci probabilistica.

Edy spunea...

Esti pus director pentru ca ai capacitatea de a fi ipocrit, de a da din cap languros catre ANP si de a te ratoi la subordonati, de a le cere ceea ce tu insuti n-ai putea sa indeplinesti.

Edy spunea...

Un director este pus intr-o postura delicata. El trebuie sa le faca pe plac celor care l-au numit si sa se poarte aiurea cu subordonatii. O alta varianta ar fi sa-si inteleaga subordonatii si sa devina solidar cu ei, ocazie cu care va fi privit cu ochi rai de cei de la ANP. Intre ANP si lucratorul de rand exista un conflict venit din ipocrizia si nerealismul celor care, ajungand in pozitii inalte, chiar cred ca le merita si pretind de la ceilalti lucruri imposibile. Pentru a reusi sa devina director cu adevarat bun, un profesionist are nevoie de o schimbare a sistemului, astfel incat sa poata accede in acel post. Mai are nevoie de o buna capacitate de comunicare, de intelegere a problemelor, de identificare a oamenilor valorosi, de gestionare a conflictelor si de descatusare a energiilor celor cu adevarat competenti.

Edy spunea...

Un director competent ar fi incomod pentru ANP si probabil ca ar fi demis pentru "management defectuos". Managementul asta defectuos e ceva care seamana cu formula "nu a dat dovezi temeinice de indreptare".

Militar mindru spunea...

Va dati voi smecheri si deontologi, dar habar nu aveti ce inseamna sa lucrati cu detinutii. Pai daca nu-l ajuti pe ala, nici el nu te ajuta in caz de ceva, nu obtii informatii si esti mort. Cei citiva "interlopi" cum ii numiti voi pot fi de incredere in situatii dificile, pot face mai mult decat face grupa de interventie sau alti impiedicati care au facut scoala speciala de politie la "Militianul tavalit". Cei daca le mai oferi cate un avantaj, daca mai inchizi ochii la cate o abatere mica? Cade tavanul puscariei? Isi fac si ei treaba, ne-o facem si noi. O tot dati cu agresiunile sexuale. Pai cine i-a adus la puscarie? Eu? Asa merge treaba si merge bine.

Anonim spunea...

Hopa, Militarul e director sau director adj. Nu mai spune, Militarule! Si cat iei ca sa gandesti asa?

Anonim spunea...

Si ce o sa faci atunci cand vezi ca ti-ai luat teapa, Militarule? Ce vei mai zice cand vei vedea ca interlopii te-au atras in lumea lor si te-au lasat acolo in fundul gol?

Militar mindru spunea...

Mie nu mi se poate intimpla asta. Eu am o scoala adevarata. Am facut scoala militara, am si studii sociale la stat, am educatie veritabila, am si expertiza de militar, nu am facut scoala ajutatoare de ofiteri de puscarie.

Anonim spunea...

Bai, ii fi tu mandru, dar faci combinatii cu hotii ca asta se cheama ce zici tu.

Anonim spunea...

Ptr. ADMIN.......... , va propun sa continuati subiectele mai vechi, cele cu penitenciarele , opinii, pareri....,si sa incepeti cu Satu Mare, se pare ca acolo sunt cam multe probleme. Numai bine.

Ofiter indezirabil spunea...

Sa facem o lista cu Paturici (au ajuns in functii de conducere pe care nu le merita si profita de pozitia pe care o au) si unul cu Turcani (ne terorizeza si incearca sa ne scoata profesionalismul, omenia si deontologia din cap)moderni din toate puscariile!

Anonim spunea...

DUNAREA ptr. Satu Mare > pai, cum e posibil fiica secretara si el director ? Sindicat nu aveti ? Ei nu vad ?

Anonim spunea...

Militar mandru ...
Ma uit la mesajele tale si sincer...ma minunez cat poti fi de dus...
Pai cum poti spune ca Academia de Politie / profil penitenciare , pregateste ofiteri mai slabi ca tine?
Sunt sigur ca un student anul III de acolo cunoaste legislatia mult mai bine ca tine...
Auzi... sa faci combinatii cu banditii...
Mare iti este gradina Doamne...
Rusine, rusine, rusine... daca mai esti si intr-o functie de conducere.
Cinstit ar fi sa-ti dai demisia si sa lasi locul celor cu scoala, ca din cauza celor ca voi sa dus la vale sistemul asta...voi, marii specialisti, d-aia v-au dat MApN-ul afara...
RUSINE !!!

Anonim spunea...

Fratilor, ce se mai aude cu agentii ce au promovat in randul ofiterilor?
Ii mai numesc pe functii sau...

Anonim spunea...

Se stia la Bucuresti ce se intampla la Satu Mare, dar nu se stie de ce nu a fost destituit Carjan.(Problamele se cunosc de mai bine de 3 ani, dar Carjan este finul generalului(in rezerva) Chis..acum in SFATUL BATRANILOR. lamurit 22.54

Anonim spunea...

Am sters trei comentarii care nu respectau regulile pentru ca erau jignitoare si contineau aluzii care puteau fi interpretate ca fiind amenintari. Va rog sa mentineti comentariile la un nivel civilizat!

Militar mindru spunea...

Vai, mi-a crapat obrazul de rusine, naivule de la 22.30. Ce stiti voi despre cum se conduce o puscarie atunci cind directorul e mai mult plecat si toate iti ramin tie in spinare. Vorbe mari putem spune toti, dar adevarul e ca puscariile nu se pot conduce fara ajutorul detinutilor. Eu doar recunosc. Toti fac asa.

Anonim spunea...

Pt.23.08.2009 21:29:00
Da si tu exemplu un director DAE capabil, sa-l stie sindicatul, poate face presiuni sa-l numeasca in locul genialului Acadel!

Edy spunea...

Cineva a scris aici pe blog ca meritele si succesul unui director se datoreaza subordonatilor. In principiu, cred ca se datoreaza in egala masura managerului si subordonatilor. Impreuna ar trebui sa constituie o echipa eficienta. Intrebarea e, insa, alta: ce inseamna succes in mediul penitenciar?

Bobby Fischer spunea...

Excelent articol, Şi totuşi!

Surprinde, până la nivel de nuanţă, multe din tarele sistemului nostru şi nu numai.

Dar... totuşi, care sunt soluţiile?
Cum crezi că se vor transforma "peste noapte" cei care au fost obişnuiţi în întreaga lor carieră să procedeze astfel?

Cum vor putea lua atitudine cei care (foarte puţini, din păcate) au o altă mentalitate şi o altă conştiinţă?
Cine încearcă să inoate împotriva curentului, mai devreme sau mai târziu, va obosi şi se va îneca. Şi curentul e cel descris de tine. Năvalnic, puternic şi nemilos cu cei care i se opun.

La fel de bine, în opoziţie, consider "vinovată" de aceste metehne sau "păcate" ereditare acea inerţie a "sistemului", deosebit de comodă şi facilă în rezolvarea tuturor problemelor.
Întotdeauna, calea dreaptă, legală şi morală va fi mai dificilă când la îndemână există "cazuistica" şi prin subtilităţi/"abilităţi profesionale" soluţiile sunt lesnicioase şi "ieftine". Comoditate şi ieftineală care, în timp, ne costă pe toţi mult prea scump!

Anonim spunea...

Multumesc, Bobby!

Intrebi care sunt solutiile. Nu stiu daca as vrea sa cred ca le detin eu. Daca as pretinde asta, as semana cu acei conducatori care ne-au afundat din ce in ce mai mult, negand tot de s-a facut pana la ei si refacand cercul slabiciunilor in sistemul penitenciar romanesc. Ceea ce cred cu tarie, insa, este ca demnitatea si rezistenta morala, in ciuda influentelor nefaste ale sistemului, ne salveaza, atat ca personalitati umane, cat si ca profesionisti. N-om intoarce noi sistemul pe fata (acum e pe dos), dar putem face fata cu stoicism acolo unde ne este dat sa muncim. Picaturile de bunatate, de profesionalism si de moralitate nu se pierd in marea de hazard. Urmarind in fiecare clipa sa facem ceea ce trebuie facut, vom avea bucuria implinirilor marunte, doar de noi stiute. N-am vazut pe nimeni inecandu-se in timp ce incerca sa-si faca meseria cu profesionalism in mediul penitenciar, dar am vazut multi renuntand la lupta cea buna. Cineva spunea ca in fiecare clipa trebuie sa muncim ca pentru Dumnezeu. Acest gand ne aduce implinire si ne mentine entuziasmul, chiar daca niciun sef nu ne recompenseaza pentru asta. Din fericire, atunci cand nu mai credeam ca pot gasi oameni pe care sa ma bazez in sistem, am intalnit colegi cu care fac echipa buna, atat in unitate la mine, cat si in sistem. Sunt recunoscator pentru asta si ma simt recompensat pentru tot ce am facut in acest sistem.

Anonim spunea...

Pentru anonimul din data de 23.08.2009 orele : 18:34, 18:38.18:53. Titulatura pe care ti-ai ales-o este meritata. Anonim. Asa ai fost si vei ramane. Atitudine slugarnica , care te-a recomandat sa fii predat de la director la director precum tranvaiele la hoti. Postarile tale sunt izvorate din frustrarile si neimplinirile la care singur ai contribuit. Harazit pt. a nu te ridica mai mult decat stadiul la care ai ajuns datorita incompetentei pe care ai dovedit-o prin participarea de 4 ori pt. ocuparea functiei de ofiteri resurse umane la Penitenciarul Giurgiu , si de fiecare data ai picat cu brio datorita "pregartirii profesionale " pe care ai acumulat-o in cei 10 ai de resurse. Banuiesc ca si la toate intrebarile pe care le-ai primit in chestionarul de la concurs ai raspuns cum iti este caracteristic: Sa vedem ce spune cartea. Si comisia a spun : Respins. Daca in 10 ani de meserie ai picat de 4 ori examenele de promovare in regimuri diferite ma intreb cum mai este tinut in functie la R.U la Giurgiu , diversionistul Cutus Jan , care avand mintea mult prea odihnita , creaza diversiuni pe site , trimitand mai multe comentarii care , gandeste el cu mintea lui cea seaca(s-a dovedit) poate induce o oarecare nemultumire a mai multor functionari. Poate ii da si lui cineva de munca pe la paza ca a fost caine credincios inca de cand a venit la Giurgiu si a adus odata cu el obiceiurile murdare pe care le promoveaza la rang de virtute. Ce competente sa aiba un astfel de personaj care a dovedit de atatea ori ca nu are ce cauta la R.U.? In ultima perioada este consilierul personal al directorului. Exista multe proverbe in acest sens. Exista insa un dumnezeu care da fiecarui dupa fapta si rasplata.

Anonim spunea...

Buna intrebare, Edy. Chiar asa. Cum o fi definit succesul in sistemul penitenciar? Ce sa insemne oare sa fii un lucrator de succes?

Anonim spunea...

Vircolacul de Galati isi da colegii de compartiment pe mina siparezilor, noi il dam pe mina lui Tudor Iulian ptr ca stie sa faca baieti. De la mine catre vircolac

Anonim spunea...

Si altii, care n-au alte treburi, prin cantitatea de barfa iesita pe gura.

Anonim spunea...

pentru 16.38:

Dar daca participai tu la concurs, cu gramatica ta de repetent al clasei a III-a, ce crezi ca faceai?

Bobby Fischer spunea...

Ce spui tu, Şi totuşi, e perfect adevărat.

Şi eu îmi "încarc bateriile" prin acelaşi gen de satisfacţii.
Şi eu am reuşit să-mi găsesc un grup de colegi care gândesc şi simt ca mine.
Dar nu reuşesc să mă simt împlinit pentru că, în rest, "aria de selecţie" tinde spre zero. Şi aş vrea mai mult, pentru că "oaza" (de care se vorbea cândva) e prea izolată şi nu are forţa necesară să schimbe mentalităţi. În cel mai bun caz, stârneşte uimire şi controverse; în schimb, de cele mai multe ori - deranjează. Ştiu, e şi asta ceva, ai să-mi spui. Da, dar prea puţin pentru o viaţă.

Şi această renunţare la luptă, de care vorbeşti, e tot o formă de "înec" pentru cei în cauză. Conştiinţa lor s-a sufocat în propriile vise, iluzii şi deznădejdi. E atât de dureros să fii pe "mal", să vrei să-i ajuţi şi ei să nu doreasca asta, neştiind de fapt că au nevoie de ajutor.

De aceea nu mă pot declara, deocamdată, împlinit.

Anonim spunea...

m-ati plictisit rau de tot merg in foisor sa-mi vad de zona

Anonim spunea...

Un manager care stie sa lucreze in echipa, are succesul bine meritat al subordonatilor si al tuturor celor care il ajuta, isi fac treaba ca lumea, si uite asa, devine un om de succes. Singur chiar nu poate iar atunci meritele se impart intre el si grupul de lucru !

Anonim spunea...

Ce poate sa le spuna siparezilor despre colegii de compartiment, ca doar n-or impacheta droguri in birou. Am inteles ca acest Vargolici e la socio. Cu ce ar putea sa-i dea pe mana celor de la SIPA? Eu cred ca exagerati si sunteti chiar penibili.

Anonim spunea...

Vircolacul de Galati isi da colegii de compartiment pe mina siparezilor, noi il dam pe mina lui Tudor Iulian ptr ca stie sa faca baieti. De la mine catre vircolac

Anonim spunea...

Galatiul are un colectiv care trebuie adunat, cineva trebuie sa faca acest lucru,sa-i determine pe unii sa nu se mai urasca intre ei,sa comunice permanent,ptr ca in final nimeni nu duce nimic cu el dincolo...ASA ca sa lasam ura la intrare si sa ne bucuram de rezultatele care vor aparea curind.UN FOLIA SECA.

Anonim spunea...

Colegilor de la paza in special cei de executie.Am devenit simpli usieri din cauza sefilor dornici de infatuare care daca ii faci un RI unui ppl la p.l ca avea asupra lui un tel. mobil si unul de retragere de la p.l,te intreaba dar cu a cui aprobare ai facut raportul e retragere,acesti sefuti care se viseaza mari directori ne stirbesc autoritatea pe o simpla vrajeala a hotului care ii promite ca va fi cuminte si ca va sifona si el cev dar in realitate daca va sifona vor fi piste false si una trucata aruncata la o sageata iar el si prietenii lui vipuri vor avea trei tel pe care va face si bani din inchiriere,iar marele nostru director va fi informat!!! aiurea, prostit.O alta scuza a sefutului este lasa-l ba la munca ca nu mai am ppl-ei pt. munca-NU DOMNILOR SEFUTI ,NU INCURAJATI ABATERILE,FITI AUTORITARI ASA CUM SUNTETI CU CADRELE,CAND II CHEMATI DUPA BUNUL PLAC LA PERCHEZITII SAU CINE STIE PT. CE SI NU-I PONTATI,ACEST LUCRU E UN ABUZ SI CANDVA O SA DATI SOCOTEALA.

Anonim spunea...

pt. anonimul 23.08.2009 22:29:00 e la moda si prin sud asemenea lucruri.

Anonim spunea...

Am face bine sa ne aducem aminte ca dintre noi au plecat prematur fara sa-si spuna ultimul cuvint foarte multi colegi,care au lasat in urma lor colegi si familii indurerate.FLOREA GICA,MIHALCEA CRISTIAN ,TURCEA CRISTIAN,MIAUNA GHE,STEGARESCU VASILE ,BUCULEI VASILE SI NU IN ULTIMUL RIND,MIHALCEA GRIGORE.Sa le fie tarina usoara,sa nu-i uitam si astfel vom deveni mai umani GALATENI.SA INCERCAM,NU NE COSTA NIMIC,DOAR PUTINA VOINTA.CIND CEI MENTIONATI AU PLECAT DINTRE NOI ,AM STIUT SA NE MOBILIZAM.un amarit care a vazut multe

Anonim spunea...

Militar mindru, sunt convins ca esti Miler, fost pe la Galati, asa cum bine zicea un coleg pe blog.
Nu mai fi asa mindru ptr.ca chiar ai avut probleme pe unde ai fost si ai fugit la Braila ca sa scapi de ANI.
Pentru colegii de blog care nu cunosc povestea, omul s-a pensionat si incasa pensie si salariu de la stat, iar in declaratia de avere a uitat sa treaca pensia. Ce sa-i faci la MApN nu era cazul.Pe colegii ce l-au avertizat i-ai tarat pe la Comisia de disciplina ANP sa dea cu subsemnatul, iar apoi ai fugit ca si Tugui, ca doar trebuia sa fiti tot directori; la Galati venise Burli cu care nu puteai da la intors.
Urmeaza dup voi si altii: Ionescu Dumitru, Dumitru si Istvan.
Sper a plecati cu totii ptr.ca atunci va fi liniste.

Anonim spunea...

Pt. anonim - 23.08.09, ora 21.01
Asa e, mai ca ne venea sa facem chef ca a plecat Puscas din ANP. Sper sa ramana acolo... pe vecie

Anonim spunea...

Stai linistit "cititorule de penifest"! TARABOSTES nu va fi niciodata un siparez. Mihai Vargolici este racolat de curand! Au fost racolati si cei doi "mari" sefi de sectie! Fiindca vorba ceea problemele sectiei se rezolva la o cafeluta sub "umbreluta"! Mai nou toti sefii de sectie se transfera la Braila! Atrag atentia sefilor de la Galati: este o mare stare de lehamite la Galati! Nimeni nu vrea sa munceasca! Pune-tii la munca!
UN AGENT DIN POSTUL DE PAZA NR. 7

Anonim spunea...

Pentru 19.13:

Cred ca aveti dreptate. Se intampla foarte des ceea ce ati povestit dvs. De multe ori se inchid ochii atunci cand detinutii mai influenti gresesc. Cei care iau astfel de decizii vin cu argumentul nevoii de a fi liniste si de a avea oameni la munca, dar nu iau in considerare ca oamenii trebuie invatati sa respecte normele, efortul, omul, sa inteleaga dreptatea din fiecare decizie pe care o luam cu privire la ei. Ei nu gandesc pentru maine, ci pentru azi, pentru aceasta ora. Ce vor face oare protejatii lor? Le vor aprecia "bunavointa", sau le vor da cu tifla ca unor naivi. Poate ca, din contra, ii va trata ca pe niste tovarasi, niste complici. Cine stie?

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 19 si 13 am un mesaj! Nu am inteles ninc din tot ce ai scris! Stai cuminte in perimetru si lasa pliscul jos fiindca inca nu stii sa compui o fraza inteligibila si nici sa scrii la calculator! Probabil ca nici pontaje nu ai facut in viata ta de agent! Sa vii la paza si sa ceri si tu un ciolan caldut si din care sa nu mai fii chemat la perchezitii! Vezi ca DAMEN angajeaza vopsitori la dublu fund! Acolo nu-ti cer astia de la cadre sa ai diploma de bacalaureat!
Eu sper ca cei trei "grei" sa nu plece la Braila si Ciuca sa-i puna la munca! Ei sunt obisnuiti sa "frece menta" ca pe vremea lui Tugui! De asta fug acolo!
VLAD DRACUL

Anonim spunea...

Avem o Păturică şi la noi la Jilava. Şef serv. logistică. De când a promovat examenul la organizarea muncii şi a fost împuternicită şef la logistică, dânsa nu mai poate relaţiona cu nimeni. Nici măcar persoane odată dragi nu-i mai intră în graţii. Nu înţelegem de ce ANP se încăpăţânează să o re-re-reâmputernicească, (da, a 3-a oară),când profesional nu a comfirmat, controalele au găsit numai nereguli, a creat numai intrigi iar subordonaţii lucrează tensionaţi?! ANP-ul ar fi zis că nu are cu cine să o înlocuiască. Penibilă scuza,iar subordonaţilor nu le rămâne decât să se roage pentru sănătatea şefului, că Doamne-fereşte, la o adică, Jilava ar putea intra in colaps fără "ŞEFA" !!!

PRUTEAmU spunea...

pt Anonimul de la 16.38 (cum a parcat masina in fata blocului la Vlad Tepes, a sarit pe PC, saracul)
tranvaie???????????????????????????
SURSA DEX: TRAMVÁI, tramvaie, s.n. Mijloc de transport în comun (în interiorul orașelor), constând din unul sau mai multe vagoane (cu tracțiune electrică) care rulează pe șine. – Din fr., engl. tramway.
...si ai luat un examen de ofiter, asa agramat cum e si seful tau.
Ia TRAnVAIU şi ...du-te....la naşu

Anonim spunea...

Pentru anonimul 20:39. M-ai ghicit ,am parcat in fata la Vlad Tepes sa cumpar hrana pt. pasari ciripitoare ca tine. Precizare : Tramvai -mijloc de transport in comun.
Tranvai -sluga , sclav ce face cursa de la unul la altul si uneori este recompensat.

Anonim spunea...

Sper sa faceti diferenta intre Pruteanu si Pruteamuuuu...

Vanatorul de recompense spunea...

In noua lege unica de salarizare:
Art. 89 alin(2):
"...funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil care desfăşoară activităţi privind
prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului propriu beneficiază de un spor
lunar de 30% din solda funcţiei de bază, salariul funcţiei de bază, respectiv salariul de
bază."

Nu am avut niciodata bafta de salariu de merit sau 50% dar daca imi torn colegii iau si eu 30%? Conform legii as avea dreptul daca desfasor astfel de activitati.
Ii dau pe gheata pe cei de la SIPA ca sunt cei mai mari corupti si combinatori cu hotii...

Anonim spunea...

Bai Vlade, sef la paza si suflator in fund la hoti, dar mare smecher in fata colegilor si subordonatilor tai, vezi ca te-ai umplut de cacofonii. Si mai vorbesti de bacalaureat.

Anonim spunea...

La Jilava ati ramas intr-o singura femeie? Puneti un barbat in loc! Daca nu aveti, aduceti unul capabil pe logistica, asa cum a venit Velicea de la Rahova!

Bobby Fischer spunea...

Pentru PRUTEAmU,

Tramvaiu' ca traNvaiu', dar ce facem cu: "... în faţa blocului la Vlad Ţepeş..."

Edy spunea...

E atata barfa!!! Nu mai avem timp sa gandim.

Anonim spunea...

Nu mai trebuie sa comentam!
Totul s-a dezumanizat,totul este o lupta a junglei,are dreptate Tora!

Anonim spunea...

Domnule Edy, blogul este o oglinda a noastra. Si mie mi-ar fi placut sa discutam mai aplicat. Din pacate, nici in viata profesionala nu avem intotdeauna timp si disponibilitate pentru a analiza si a ne concentra pe esente. Ne pierdem in barfe minore si ne umplem mintile si inimile cu tot ceea ce e neimportant si daunator. Nu spun ca eu as face exceptie. E bine sa ne descarcam naduful uneori, dar e important sa ne gandim la ceea ce simt si gandesc ceilalti, atunci cand ne pregatim sa aruncam asupra lor galeata cu zoaie. Vad ca noi toti ne grabim sa-i schimbam pe ceilalti (neaparat in bine), dar cine se mai gandeste oare sa se schimbe pe sine?

Anonim spunea...

Tora, ai ajuns sa-ti dai raspunsuri singur, fara sa intrebi ceva?

Anonim spunea...

E usor sa judecam pe cei din jurul nostru!
Nimeni nu vrea sa se analizeze si sa inteleaga ca schimbarea incepe cu EL!Sa-i sacrificam pe cei ce totusi au avut o opinie pe acest blog!

Edy spunea...

Si totusi, daca asta ne e oglinda, se pare ca ne suntem unii altora si noua insine Turcani. Ne golim mintile, ne otravim inimile si ne deprofesionalizam. Ma intristeaza ce am vazut azi in oglinda.

Anonim spunea...

Nu trebuie sa ne deprofisonializam!
Nu trebuie sa tinem cont de unii care si-au castigat un nume prin corectarea greselilor gramaticale!
Trebuie sa avem dialog,si prin aceasta sa facem o schimbare!
Restul e apa de poaie.

Anonim spunea...

re-imputernicirea este la moda tataicu la spital Rahova este unul la a patra imputernicire .ca de e 'competent' baiatu si mai nou vrea si mai mare (ca cica il tine)si cum nebanuite sint caile ANP- ului BALA stie

Anonim spunea...

Huginn, despre numirea ag. care au promovat ex de trecere in corpul of.?stie cineva ceva?

Anonim spunea...

la Codlea domnul Faur sef de sectie care vine sambata de acasa sa faca perchezitii inaintea apelului si tine oamenii pana la 9 in serviciu in fiecare saptmana ca face perchezitii inutile dimineata...si care pune supraveghetorii sa-i faca treaba nu-si cunoaste atributiile nu a fost in stare niciodata sa schimbe la masa un supraveghetor si isi face serviciul pana la 3 prin comandament in loc sa stea pe sectie sa rezolve problemele...rusine!!!si care aproba detinutilor multe lucruri in afara regulamentului sau peste cantitatea permisa,baga detinutii veniti de pe transfer la ce camere vor ei si face camere cu toti smecherii gramada ca ti-e si frica sa intri sa faci o perchzitie.si mult mai multe nereguli face acest Faur insa domnul director nu stie ca nimeni nu-i aduce la cunostinta.

Pruteanu spunea...

Prietene de la 23.27, sa avem dialog, dar sa nu tinem cont de unii sau de altii? Nu ti se pare ca aici e o problema de logica? Sa ne deprofibrrr...? Vezi ce patesti daca nu-i bagi in seama pe cei care iti dau un sfat bun?

Edy spunea...

Am auzit uneori remarca unor detinuti: "Decat sa fiu sanctionat, mai bine sa primesc o bataie zdravana." Nu ar fi ciudat, daca nu as intalni si la unii colegi acelasi gen de remarca, atunci cand se intampla (din fericire, din ce in ce mai rar) sa bata vreun detinut: "Prefera o bataie, nu un raport." De ce oare un om care-si exercita profesia dupa niste reguli clare din acest punct de vedere si un alt om, care a ajuns dupa gratii tocmai pentru ca nu a respectat regulile, ajung sa gandeasca la fel? Poate pentru ca au inceput sa adere la niste "valori" comune, dezumanizante?

Huginn spunea...

@anonim 25.08.2009 13:18:00

Din cate stiu ordinele de numire se vor face cu 01 septembrie.

Anonim spunea...

Asta a facut 275 din sistemul penitenciar-DISCUTII CU POPULATIA PE OTV.Noi din penit. romanesti dansam dupa muzica spaniola.Formati grupa de interventie la Galati,altfel vor fi probleme.SA SPUNA CEI CU VECHI STATE DE SERVICII CE ELEGANT SE FACEA ORDINE LA GALATI FARA FATA ACOPERITA.Noi respectam drept. omului iar cei din U.E. folosesc mijloace de imobilizare la care noi am renuntat,obligati fiind.HAI SA VEDEM UN CADRU CU PUTERE DE DECIZIE ,CARE ARE SINGE PUR IN VENE. de la unul care nu este VIRCOLAC SIPAREZ.Despre siparezi ce sa zici se ocupa acum de ciucan stiu mai bine decit logistica ,citi gindaci, sobolani avem si debitul apei

Anonim spunea...

1)Daca acest domn Faur este comandant de sectie si vine sambata de acasa ca sa faca perchezitie, este un bun comandant.
2)Schimbarea agentilor ca sa mearga la masa este sarcina sefului de tura.
3)Comandantul de sectie nu aproba cererile detinutilor, ci directorul.

Nu stiu cum lucrati voi la Codlea, dar regulamentul de paza este foarte clar. Cred ca persoana care a scris comentariul nu l-a prea citit.

Anonim spunea...

De ce nul anunti tu pe director sifonache?

neadormitul spunea...

Vorbim aici de competenta? Pai atunci trebuie sa vorbim si despre cei din ANP care stim cu totii ca au ajuns acolo pe criterii de incompetenta. Scuze pt. cei care chiar se pricep. Dar ce nu inteleg eu este ca trebuie chiar sa ne demonstreze asta? Pe ei de ce nu sariti? E vorba doar despre penitenciare sau despre sistemul penitenciar?

Anonim spunea...

UNUI AGENT DE LA PNT. MARGINENI I-A FOST INCENDIATA LOCUINTA SI I S-AU SPART GEAMURILE AUTOTURISMULUI PERSONAL IN TOIUL NOPTII. DE CATRE CINE?, O SA VA INTREBATI.EI BINE DE OAMENII LUI "GHENOSU"(PPL INCARCERAT LA PNT. MARGINENI), DEOARECE AGENTUL A INDRAZNIT SA-L PERGHEZITIONEZE LA IESIREA DIN COMPLETUL DE JUDECATA, MOMENT IN CARE A DESCOPERIT ASUPRA PPL UN TELEFON MOBIL DAT DE AVOCAT. MA INTREB CE MASURI AU LUAT STANCIU ,BUSU, SIPA SI ANP PTR. PROTECTIA AGENTULUI SI FAMILIEI ACESTUIA ?????

Anonim spunea...

Ce masuri vor putea fi luate atata timp cat conducerea ii permite acestui interlop sa faca ce vrea in penitanciar..si apoi ce masuri te astepti sa ia Busu din moment ce nu e el sau vreun sifon al lui implicat direct..sau cine stie,poate il trimite in perimetru,cum a mai facut si in alt caz

Bobby Fischer spunea...

Edy, prietene,

De ce crezi că „ajung” şi că „au început” să gândească la fel şi să adere la „valori” comune, unele din persoanele care, conjunctural sau nu, se află de o parte şi de cealaltă a gratiilor la un moment dat ?
De ce să eliminăm posibilitatea unor raţionamente asemănătoare, existente în mod aprioric, înainte de orice experienţă comună ?
Se pare că abrutizarea a rămas o caracteristică specifică sistemului penitenciar, care se dovedeşte ca fiind „amprentat” genetic de acest flagel.

Eu cred că există printre noi şi astfel de personaje care, chiar dacă au clar stabilite regulile „jocului”, gândesc şi acţionează la limită sau chiar intrând în conflict cu legea (deontologic, disciplinar sau penal). Uneori, pentru respectivii, „macularea” cazierului judiciar e doar o chestie de timp, conjunctură şi, de ce nu, dependentă de jocurile hazardului.

La fel cum, aşa cum retoric te întrebai, nu putem exclude şi situaţiile în care, caracterele slabe şi instabile sunt dominate şi influenţate de cele puternice şi „bine” definite.

Anonim spunea...

unde este dotarea europeana a cadrelor? nu avem nici macar banalul spary lacrimogen,am ajuns sa-l cumparam din banii nostrii ca sa facem serviciul pe sectie.nu avem grupa de interventie,statii emisie-receptie,nici macar bastonul nu-l mai poti purta deoarece intimidezi ppl-ul.facem serviciu cu mana in buzunar,este la latitudinea ppl-ul daca te trage in camera sau nu,daca te bate sau nu.dotarea este precara,dubele de instante sunt deplorabile,grupe de interventie lipsesc la unele unitati,lipsa de personal,etc....ajungi sa crezi ca cel mai sigur si mai caldut loc este foisorul.

Anonim spunea...

Pentru colegii care au postat la23.04 si la 02.11:

Aceste cazuri si multe altele asemanatoare m-au determinat sa scriu acest articol. Din diverse motive, sunt uneori favorizati detinutii influenti, in detrimentul colegilor nostri si al dreptatii. Motivele acestor favorizari sunt:
-coruptia,
-teama,
-iluzia ca acei detinuti vor suplini lipsa de autoritate a administratiei (in realitate, ei slabesc autoritatea noastra),
-lasitatea,
-naivitatea.
Daca un coleg corect ii explica unui detinut care incearca sa obtina un favor ca nu se poate sa-l obtina pentru ca legea nu-i permite si vine cu argumente clare, iar un alt coleg, de obicei sef al primului, nu mai tine cont de dreptate si de lege si il favorizeaza pe detinutul in cauza, cu ce idei si sentimente va ramane detinutul? Va crede ca legea este o vrajeala si ca lucratorul corect avea ceva cu el. Prin urmare, il va uri pe agajatul corect, iar pe cel incorect il va dispretui si va incerca in continuare sa-l manipuleze. Uite asa, pierdem toti si dreptatea e terfelita.

Edy spunea...

Ai dreptate, Bobby. Un om poate fi corupt daca este coruptibil (adica nu si-a interiorizat cu adevarat valorile umane, este ahtiat dupa bani, dupa putere, este alunecos etc.), iar aceste trasaturi si le-a format in perioada de dezvoltare a personalitatii sale. Mediul penitenciar favorizeza iesirea la suprafata a acestor metehne prin intalnirea individului coruptibil cu alti indivizi corupti si coruptibili. Cu alte cuvinte, nu te-ai fi manifestat imoral, daca nu ai fi fost deja imoral. Acum, sa recunoastem, niciun om nu este perfect, cu totii gresim, dar exista niste limite peste care nu se trece, exista niste lucruri care nu se fac, orice s-ar intampla. Asta pentru ca sunt ilegale, imorale, antisociale si ne fac rau in primul rand noua. Iar daca cineva a gresit, singura cale este cea inapoi, calea de intoarcere spre partea buna din el, spre ceea ce a invatat de la oamenii buni din viata lui. Perseverarea in greseala si justificarea ei in ciuda tuturor evidentelor sunt cu adevarat distrugatoare de suflete si de destine.

Edy spunea...

Si totusi s-a referit la iluzia ca detinutii influenti ar putea compensa deficitul de autoritate al administratiei penitenciare. Si eu cred ca detinutii care ne fac sa credem ca ne pot fi de folos in mentinerea ordinii, de fapt, ne vor surpa si bruma de autoritate pe care o avem.

Edy spunea...

Stiti cum "se scot" asa cei care vor sa favorizeze interlopi? Apeleaza la filosofie juridica. "Ce este un interlop?" Apoi devin pragmatici: "Ai probe ca e interlop?" Parca nu ar vedea cum li se inchina toti ceilalti detinuti, parca nu ar vedea ca la vizita primesc pachete de mii de euro, in conditiile in care familiile din care provin au conditii modeste, parca nu le-ar vedea vizitatorii, parca nu ar sti. Un interlop se vede cu ochiul liber. El semnalizeaza ca este interlop, iar ei incearca sa profite de pe urma lui: pun interlopul paznic peste amarati. Sa ne miram ca amaratii vor deveni sclavii interlopului si, la nevoie, sagetile lui otravite, armele lui parsive? Sa nu ne miram! Noi am venit aici sa ne facem treaba cat putem de bine, dar nu "la limita legii", cum ne-a invatat domnul Ragea, ci in limitele prescrise de lege.

Anonim spunea...

Se mai aude ceva de concursurile pentru functiile de conducere (de la directori adjuncti in jos)?

Anonim spunea...

Pentru colegul care a postat la 16.17:

Ai dreptate. Si poate ca toate acestea ar fi mai usor de suportat (ne-am obisnuit), daca nu am auzi cum conducerea ANP declara in presa ca sistemul penitenciar nu are probleme. S-a pierdut o sansa de a evidentia toate carentele materiale ale sistemului pentru ca niste Turcani, pusi acolo ca sa ne duca de capastru (nu se stie unde) le ascund sub pres, dar ei nu stiu ca toate cele pe care le ascund au inceput sa puta din ce in ce mai rau.

Anonim spunea...

Carentele materiale sunt amplificate de carentele profesionale si ascunse cu ajutorul carentelor morale.

Anonim spunea...

Lasitatea celor care-i tin in brate pe interlopi ii pune in pericol pe cei care vor sa lucreze corect si legal.

Bobby Fischer spunea...

Exact, Edy. Colegii noştri, corupţii sau viitorii corupţi (coruptibilii de astăzi) sunt, în mare parte, cei uşor impresionabili de interlopi, uşor de "hipnotizat" tocmai datorită slăbiciunilor şi lipsei valorilor morale.


Am înţeles mesajul lui Şi totuşi. Pot doar să mai remarc faptul că acea iluzie a devenit o aparentă stare de normalitate. Asta pentru că există şi acea categorie de personal care, într-un mod deosebit de convenabil, de conştient şi de facil, fără a fi păcăliţi niciun moment de acea iluzie, controlează fenomenul. Aceştia din urmă, stăpânind bine tehnicile de comunicare, reuşesc să manipuleze cu abilitate, în egală măsură, atât interlopii cât şi corupţii/coruptibilii, generând şi întreţinând “iluzia”. Se înţelege că acest lucru nu ar fi fost posibil dacă aceşti “păpuşari” nu ar ocupa funcţii decizionale importante. Eu cred că adevărata problemă a sistemului este – “regia”, care o dată eliminată ar face ca “actorii” de până acum, din care mare parte figuranţi de ocazie, să fie demascaţi ca impostori şi “fluieraţi” la scenă deschisă.

Edy spunea...

Acesti papusari au obiective care nu au nicio tangenta cu moralitatea si cu profesionalismul. Multe dintre deciziile lor sunt ilegale. Se cred deasupra fenomenelor pe care le gestioneaza, dar nu stiu, bietii papusari, ca devin ei insisi papusi si ca se afunda, incet-incet in mocirla pe care au lasat-o sa se acumuleze.

Edy spunea...

Si ar mai fi ceva, Bobby. Daca "regizorii" si "actorii" ar fi demascati, cine ar fi in corul "fluieratorilor". Tare mi-e ca "regizorii" vor fi primii care vor fluiera. Si, cu parsivitatea de care dau dovada, nu m-ar mira sa-l fluiere cel mai mult pe vreunul dintre aia care nu l-au lasat sa-si faca regia, adica nu au acceptat sa fie figuranti.

Nu sunt adeptul corului de fluieraturi, ci al rezistentei prin profesionalism si demnitate. Cu alte cuvinte, sa nu fim figuranti!

Anonim spunea...

Domnule Bobby Fisher, regizorii ar trebui sa fie buni strategi, dar astia habar n-au ce vor face azi, darmite maine sau poimaine. Parerea mea este ca sunt doar niste lasi si niste corupti.

Anonim spunea...

"Da,sistemul penitenciar nu are probleme", asa s-a declarat in presa!
Dar azi s-a cerut fisa furnizorilor ,scanata,intre 100-200 de pagini!
Cei destepti au luat o hotarare,vis-a-vis de prevederea bugetara,de faptul ca topurile de hartie le cumparam pe banii nostri!
D-lor din ANP,daca nu aveti incredere in situatiile ce vi le raportam,nu ne obligati sa va dovedim ca avem dreptate pe banii nostri!Gasiti alte metode care sa nu implice impact financiar!
Doar avem buget de austeritate si,cum bine ne-ati avertizat,trebuie sa respectam si legea 500!
Un aproape anonim!

Bobby Fischer spunea...

Rezistenţa profesională, Edy, va fi înfrântă, măcinată şi înghiţită de "balaurul" corupţiei, numit sistem, atâta timp cât cei care luptă sunt doar mici rotiţe izolate.

Pentru 26.08.2009 20:58:00

Nu ştiu cât sunt de laşi dar oportunişti sunt sigur. Dacă vrei, sunt laşi, dar nu pentru că le-ar lipsi curajul ci onoarea.

Suntem Ţara lu' Papură Vodă tocmai pentru că, după '90 încoace, România a încăput pe mâna profitorilor şi a parveniţilor.

Anonim spunea...

Ipocrizia este si ea un instrument de tortura si de auto-tortura. Se minte atat de mult incat oamenii ajung sa nu mai faca diferenta intre real si ireal.

Anonim spunea...

Imaginarul,in sistemul penitenciar,a devenit ceva foarte real!

Anonim spunea...

DL. FAUR MERGE DES SI PARTICIPA LA CONCURSURI K1. ARE MUSCHI. ATAT.
SI LA IASI ERAU ANGAJATI FOTBALISTI PROFESIONISTI!
CA ASA VROIA DL. DIRECTOR, SA AIBA UNITATEA ECHIPA DE FOTBAL!

Anonim spunea...

Daca omul este sportiv (si inca bun), tot respectul pentru el. Invidiosii sa stea deoparte!

Anonim spunea...

Dl Faur este un bun meserias,insa trebuie sa se impuna mai mult in fata ppl-ilor. insa este un om cu caracter,bun simt si respect fata de clasa inferioara(agentii).este sportiv,bravo lui!! la varsta lui arata mai bine ca aia de 25 de ani cu burtile pline de bere si sedentari!!

Anonim spunea...

29.08.2009 11:36:00
Ti-au murit laudatorii? Cred ca esti chiar Faur. "Clasa inferioara(agentii)"? Hmmm... Te caracterizeaza exprimarea. Probabil asa te considerai pe vremea cand erai agent. Unii ar zice ca pe buna dreptate...