Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 20 august 2009

12/24 - 12/48

Conducerea ANP si sindicatele au convenit ca experimentul cu programul de lucru de la penitenciarele Ploiești și Mărgineni să înceteze. Concluzia celor câtorva luni de dezbateri aprinse a fost că sunt mai importante drepturile salariaților decât dorința ANP de a-și vedea proiectul implementat.

După cum era de așteptat... ziua are 24 de ore indiferent cum sunt împărțite. Specialiștii ANP au înțeles asta și au înțeles că problemele sunt în altă parte iar programul de lucru nu poate fi impus în orice condiții.

A durat însă ceva timp și n-au lipsit momentele tensionate. La începutul lui mai conducerea ANP încerca să impună programul și să-l generalizeze în toate penitenciarele. Acum problema pare a se fi lămurit. Bine-ar fi să țină.

S-a convenit că flexibilitatea e importantă și că pe plan local, cu acordul angajaților, se poate ieși din tipare. Singura condiție este ca drepturile și interesele salariaților să fie respectate în aceeași măsură ca regulamentele care organizează activitatea serviciului operativ.

S-a demonstrat în cele din urmă că programul de 12/24 și 12/48 este la fel de avantajos dacă planificarea e bună și se accepta măsuri ca flexibilizarea unor posturi, scurtarea apelului sau scurtarea predării - primirii serviciului.
***
O veste semi-bună într-o lume în care directori tineri ca Ilea de la Oradea încă aplică tupeul bătrânilor milițieni și-și închipuie că poate dicta un program de muncă pretinzând la ANP cum că ar avea acordul personalului. A uitat doar să întrebe.

Să zicem că a greșit și că l-a tras entuziasmul târâș exact pe domnul Ilea de la Oradea. Să zicem că Neluțu a exagerat nițel, dar că nu e prost și că și-a dat seama că ideile sunt una și punerea lor în practică e altceva.

Să zicem că domnul Ilea nu e același domn director pe care destui îl acuză că sare calul bazându-se pe 'spatele' de la ANP și MJLC. Să zicem, dar să fim atenți... mai ales că ies la iveală lucruri destul de interesante.

18 comentarii:

Anonim spunea...

fratilor am auzit acum cateva zile ca nu s-ar mai da incadrarea directa..dupa ce ca s-a amanat acum aud ca nu se mai da...asa o fi?ia spuneti-mi ca poate stiti mai multe

Anonim spunea...

MULTUMIM CELER DE LA SINDICAT CA AU CONVINS A.N.P. SA RAMANEM LA PROGRAM DE 12 ORE. SALUTARI DOMNILOR

Anonim spunea...

anonim 08.30, asta inseamna inca cateva mii de nemultumiti la mitingurile noastre.......

Anonim spunea...

....asta inseamna ca si la Penitenciarul Giurgiu , directorul Berechet , seful corpului de control din A.N.P. , imputernicit director(pentru a cata oara si pe ce principii manageriale ???) , a inceput sa sara rau de tot calul pe acelasi principiu. Are spatele asigurat la A.N.P . Dar cum sta la MJLC avand in vedere antecedentele???

Anonim spunea...

Bravo UNGUREANU!ai facut experimente pe noi!

Anonim spunea...

Noul Siparez de la Dunare cu nume de scena "bondarul" alias Mihai Vargolici a inceput iarasi cu imbarligaturile intre ppl si cadre in stilul care-l caracterizeaza. Sa nu uitam ca ppl Craita care a balacarit fosta si actuala conducere la indemnul pseudopsihologului Vargolici. De la o vreme e peste tot, umbla prin toate birourile si tot ce aduna ii varsa marelui siparez. Probabil si-a dat seama ca daca vrei sa te ridici trebuie sa ai si "sprijinul" celor de Combatere.El inca nu stie ca locul e pe sectie. Mihai vom reveni cu amanunte picante din activitatea ta de ofiter de serviciu. Fostul L.S.T. stie de ce!

Anonim spunea...

La Giurgiu sunt multi sapatori, unii din ei chiar fruntasi. Au zoaie de sudoare de la munca depusa...de care nici ei nu stiu ce ar trebui sa faca...
se lauda cu pile... ca obtin functii...se inhaiteaza cu cainii de la un sindicat si musca pe cine le cate in plasa ori de care nu mai au nevoie chiar daca iau crescut...
Sterge nume de pe pereti si se trec ei (exista un CD cu modificarile facute in capela dupa darea in folosinta...)
Se dau la directori ca vor si ei un os de ros...
Si ANPul tine pe loc o cercetare a DIPului de aproape 1 an drept pentru care un retardat care e confirmat debil mental sta in functie de conducere. Test psihologic cazut, tratament psihiatric refuzat...BRAVO
Caracatita lucreaza

Anonim spunea...

spune initialele, sa stim si noi!

Anonim spunea...

MUSCALU FLORIN

Anonim spunea...

Stati linistiti ca sunt destui in tot sistemul...la Margineni exista unul exact in aceeasi situatie

Anonim spunea...

comentariul despre Berechet a fost scris de Antonescu si Mogaldea. Ei au principii oare?
Ei urmaresc sa-l demita pe Berechet si locul sa fie ocupat de Antonescu.
Antonescu nu a fost imputernicit a "n"-a oara ca director adjunct, cu toate ca noi stim persoana prin care face presiuni la ANP (in afara de Vuca care a transmis ca e varul sau).
Bala, oare cat o sa mai poata tine in sertar dosarul cu rezultatul controlului efectuat de DIP la inceputul anului la Penitenciarul Giurgiu, in conditiile in care acesta a picat testarea psihologica si a fost trimis la psihiatru pentru probleme grave de sanatate. Pe langa aceste masuri mai erau propuse demiterea si mutarea la alt penitenciar, care nu s-au realizat nici pana in prezent.

Anonim spunea...

D-le Dumitrascu, poate nu cunoasteti faptul ca Mogaldea de la Giurgiu a transformat sindicatul in inters personal si se lasa manipulat de seful sau direct Antonescu.
Mogaldea prin interventii la Inspectoratul scolar Giurgiu si-a transferat sotia, suplinitoare la o scoala generala din judet, la Penitenciarul Giurgiu, urmand sa-si desfasoare activitatea in cadrul aceluiasi compartiment. Oare acesta nu este un conflict de interese?

Anonim spunea...

D-le Dumitrascu stiati ca Mogaldea se lauda in tot orasul ca l-ati ajutat sa ocupe functia de ofiter?
De asemenea, mai stiati ca lanseaza zvonul ca va poate schimba oricand din functia de presedinte al sindicatului?

Anonim spunea...

d-le Bala, inca mai asteptam sa ne comunicati rezultatele controlului fectuat de DIP la Giurgiu in legatura cu Antonescu...si acolitii sai.

Sorin spunea...

Stimte domn/doamna

Nu stiu daca Ionut Mogaldea e manipulat sau nu, si nu mi se pare un lucru iesit din comun sau un indicu al vreunei intelegeri oculte faptul ca sprijina un coleg.

Cata vreme actiunile sunt transparente si legale e ceva absolut normal. Cine abuzeaza plateste mai devreme sau mai tarziu, iar un om cu capul pe umeri stie asta.

Dl. Mogaldea este sindicalist si trebuie deseori sa faca demersuri radicale pentru a proteja drepturi si interese profesionale. Cateodata reuseste, cateodata nu, dar asta-l face cu siguranta incomod.

Nu l-am ajutat sa devina ofiter. Chiar am avut grija sa nu avem probleme de conflict de interese. Din cate stiu s-a descurcat singur, si s-a descurcat destul de bine.

Cat despre schimbare, ocup o functie electiva, prin urmare la alegeri pot fi schimbat din functie daca nu imi fac treaba sau daca apare cineva mai bun. N-ar fi nici un dezastru. Important e ca organizatia sa-si face treaba.

Inima buna

anonim 23.08.2009 17:36:00
anonim 23.08.2009 17:46:00

ionutmogildea spunea...

Buna ziua,
Se pare ca ultimele demersuri facute de sindicat ii deranjeaza pe cei care se simt amenintati si care au fost privilegiati intotdeauna. Relatia sindicatului cu Directorul Penitenciarului Giurgiu este buna si are tot sprijinul nostru in conditiile in care membrii sindicatului nostru nu sunt dezavantajati de deciziile domniei sale. Incercarea de manipulare a proaspetilor intorsi din concediu nu mai tine. Aceeasi placa veche . Antonescu vrea director al Penitenciarului Giurgiu si ii sapa pe actualul director cu sprijinul sindicatului- nu mai tine. Inventati ceva nou. Cat despre celelalte aberatii nici nu mai comentez . Este pierdere de timp. Suntem pregatiti sa ne aparam membrii de sindicat . Am mai dovedit acest lucru. Ei sunt singurii in masura sa ne judece actiunile. Pacat ca nu aveti curajul responsabilitatii , anonimatul va da curajul pe care nu l-ati avut niciodata. Acesta este singurul comentariu pe care il fac cu privire la acest subiect.
Multumesc pentru comentariu Sorin.
Ionut MOGILDEA

Anonim spunea...

Se pare ca aici ai curajul sa-ti dai numele d-le Mogaldea,dar cand este vorba de niscaiva marsavii, puse la cale impreuna cu Antonescu si Orzan(se pare ca au devenit foarte buni prieteni in ultima vreme)nu esti asa de curajos.

Anonim spunea...

Fratilor stati linistiti ca in aproape toate penitenciarele se intampla ca directorul sau directorul adjunct paza si regim in cazul pnt Margineni, sa manipuleze liderul de sindicat dupa bunul plac..pt detalii intrbati personalul penitenciarului, cu o conditie, sa nu fie in sfera lor de influenta..