Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 11 iulie 2009

Vânturi dinspre ANP

Azi vroiam să scriu despre ultima ieșire mediatică a dlui Băla, directorul general al penitenciarelor românești.

O las pe altă dată, azi mi se pare că n-are rost. Un articol scris de cineva care se pricepe cred că ar fi mai util.

Cristian Tudor Popescu, scrie despre un personaj care nu poate să-și înțeleagă problemele și nu-și acceptă vreo vină... E dur, dar meritat. Șefii temnițelor noastre ar putea găsi în articolul CTP-ului o lectură utilă.
V-o puteţi închipui pe d-na Ridzi băşindu-se? Eu nu puteam. Însă miercuri seara, mirosul emanat de d-na ministru m-a izbit prin sticla ecranului.

În ultimele secunde ale emisiunii moderate de Adrian Ursu şi Oana Stancu, d-na Ridzi s-a repezit cu înfrigurare, fără s-o întrebe nimeni, fără nici o legătură cu ce se discutase („Unde sunt banii, doamna ministru?!“), în ciuda apelurilor „s-a terminat emisiunea!“ să, „comunice“ următoarea „informaţie“: ziaristului Cătălin Tolontan i s-ar fi oferit de către PSD un post de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului.

Într-o proză a lui Marin Preda doi inşi se iau la trântă. Unul dintre ei, cel ticălos şi laş, când se vede cu umerii la pământ, dă drumul unui vânt la fel de puturos ca sufletul lui, sperând, cu această ultimă armă, să-şi asfixieze şi să-şi scârbească adversarul. Singura deosebire dintre insul lui Preda şi madam Ridzi este că d-sa a slobozit flatulenţa pe gură.

Şi când mă gândesc că pe ambii obraji m-a pupat d-na Ridzi, brusc şi dintr-o dată, intrând în biroul meu acum câteva zile şi văzându-ne în viu pentru prima oară, şi ultima, în această viaţă… N-am să mă refer la ce am sfătuit-o, căci discuţia a fost confidenţială, dar pot să spun că a repetat obsesiv, ca şi pe posturile TV, că „n-a ştiut să comunice“, de aceea pătimeşte.

În schimb, când a fost vorba să-l denigreze prosteşte (secretar de stat în MTS, mare şpagă de funcţie…) pe redactorul-şef al ziarului care a dezvăluit delapidarea de bani publici sub semnătura ministreţei Ridzi, a fost o comunicatoare atât de vioaie…

Cuvântul cel mai obscen pronunţat în legătură cu d-na Ridzi este „tânăr“. „E o campanie îndreptată împotriva unui politician tânăr“ zice d-na Ridzi. Această şopârlă cu ochi de sticlă verzi-albaştri e o mumie, o fosilă vie mai bătrână decât Ion Iliescu.

N-am văzut de când mă uit la politică, asemenea colecţie istorică de tenacităţi neruşinate pentru a ieşi din rahat, aflată în posesia unei femei de 32 de ani.

Aruncatul cu vina pe subordonaţii pe care tot ea i-a adus, autocritica („am fost naivă, tovarăşi, m-am încrezut în oameni”) „îmi iau angajamentul” („de acum înainte, voi verifica toate hârtiile din minister”), făcutul urechii toacă, când e întrebată a n-a oară unde sunt banii, răspunde tot a n-a oară, fără să clipească, cum că ea a dorit ca tineretul să se bucure de o sărbătoare, insinuarea că e „lucrată”, complotul politic, ca şi cum ar fi putut vreun complotist s-o silească să debiteze „aroganţe” cretine ca „nu e treaba mea ce s-a făcut cu banii” sau „nu mă prezint la comisia de anchetă parlamentară”. TOT ARTICOLUL
Vi-l închipuiți...?

56 comentarii:

Marius spunea...

Ne-ai zăpăcit cu Băla, ne-ai căpiat. Constat că e fotogenic directorul, că deranjează sindicatele manipulatoare, că vrea să schimbe un sistem învechit şi să creeze condiţii fără să beneficieze de prea mult ajutor din partea Ministerului Finanţelor; e un om care vrea şi poate, mai rămâne să-l susţinem.

Sau voiai să-l critic?

Anonim spunea...

Nu există şef iubit de toată lumea, aşa încât e normal să încercaţi să-i şifonaţi omului imaginea şi nu e prima oară!

Din fericire, în unele penitenciare directorii şi-au format echipe cu care pot lucra, din fericire oamenii capabili îl apreciază, nu spune nimeni că n-a greşit cu nimic directorul, dar cine e perfect?

Anonim spunea...

Toate articolele din ultima vreme se învârt în jurul cozii şi ne faci să credem că de fapt vrei capul şefului ANP, nu binele nostru, că ai în concluzie un scop personal, diferit de al sindicatelor. Nu ne reprezinţi.

Anonim spunea...

De ce compari un om competent cu o tanti ce era mai bună de reclame?
Să-ţi fie RUŞINICĂ!

Anonim spunea...

De ce nu pichetaţi MINISTERUL FINANŢELOR?

Sau nu ăsta e obiectivul?

Anonim spunea...

Ne-am luat salariile la timp, e singurul lucru corect pentru care aş lupta. Dar credeţi că o să mă scandalizez pentru 38 sau prime?
De ce? Au luat până acum numai liderii de sindicat, prietenii lor şi ai directorilor. Pentru asta să se bată tot ei.

Anonim spunea...

Prevenirea se autodesfiinteaza.Siparezii cum ne place sa le spunem sunt oameni cu familii si rate de platit care vin la un serviciu pentru un salariu.multi au facut rapoarte de transfer la alte compartimente pentru ca ii intereseaza locul de munca nu fanteziile lu acadel sau balanel, dupa caz.

Anonim spunea...

Pt marius

Ia/l acasa!

Anonim spunea...

Acadele( Firinca) vad ca ai reusit sa invrajbesti lumea: siparezii cu paza,logistica cu financiarul,sindicatele cu directorii anp! Esti nerecunoscator fata de Bala ,poate intr-o zi ai sa i-i multumesti ca te-a numit montatorul sef al DEA! Pe cind primele actiuni? Daca nu ai reusit sa umplii Anp ul cu sipareziii creati dupa chipul si asemanarea ta,acum o sa vedem o gramada de bebelusi acadele cu mamici in sectorul DEA.I-ti multumim ca existi si ne asiguri schimbul de mine!

Anonim spunea...

"Toti angajatii vor ramane in sistem....dar vor fi mutatii. E vorba de o alta viziune....".Domnul director general Bala,in urma reprofilarii, supraaglomereaza penitenciarele care au regim deschis si semideschis;acestea avand un numar de angajati optim, suficienti pentru supravegherea detinutilor lipsiti de orice fel de "pericol social",colaborand cu grupa de interventie regionala.Astfel,penitenciarele supraaglomerate de angajati au doua posibilitati:mutarea in urma reorganizarii functiilor sau demisia.Domnul Bala a uitat intentionat sa precizeze care ar trebui sa fie raportul normal angajati-numar de detinuti pentru a nu mai fi utila orientarea.

Anonim spunea...

Daca ati citit articolul ati fi vazut ca reoprtul il intreaba pe Marele Sef de Trib Bala daca s-au imbunatatit conditiile de munca ale lucratorilor, iar el raspunde ca s-au pompat bani multi in Jilava sa o aranjeze sa fie pentru regim semideschis.... A mutat motanul cu atata nesimtire...Bai Bala esti varza...
"Conditiile de munca din penitenciare s-au imbunatatit?
I.B. - Nu s-au inrautatit, dar acest aspect nu este imputabil managementului. Jilava n-a primit bani multa vreme, iar anul trecut s-au alocat 73 de miliarde RON pentru canalizare, retea de alimentare si am facut din acest penitenciar unul cu regim deschis si semideschis. Aceasta reprofilare a penitenciarului Jilava a fost apreciata de ONG-uri." Pai ce legatura are intrebarea cu raspunsul...Pai domnule Bala sunt penitenciare in tara unde inca se mai sta 12-13 ore in foisor, un gardian pe doua sectii cu 100 de detinuti, concedii inca pe 2008 neluate si dumneta manipulezi mass media...
TARABOSTES

Anonim spunea...

Dumitrascu şi Băla au atâtea în comun încât toată lumea a crezut că vor conlucra pentru binele nostru, dar au ajuns la dispute şi nu înţelegem de ce. Dumitraşcu are experienţa de a fi fost în locul lui Băla şi de a fi făcut mai multe greşeli pentru care a fost contestat, inteligenţa-i permite să conştientizeze că Băla e bine intenţionat, dar totuşi îl atacă. Problemele financiare invocate nu i le putem asuma. Chiar nu cred că ar trebui să-l presăm ci ar trebui să ni se alăture în a cere bani MINISTERULUI FINANŢELOR, ceea ce am înţeles că face, dar prin alte metode decât greve. Nu cred că ar fi normal ca directorul să intre-n grevă. Hai să ne certăm cu finanţale, nu să ne mâncăm între noi, avem acelaşi scop. Dacă ai fi director nu ţi-ai dori să ai bani pentru a soluţiona problemele preluate, pentru face ce ai planificat?
Totul a început să fie ilogic.
Am prieteni, colegi, care nu sunt de acord cu felul în care ne manifestăm nemulţumirile, dar le e teamă să facă notă discordantă cu ceilalţi, OBEDIENŢA şi atât.

Anonim spunea...

Incompetenta crasa si tupeu de persoana privata de libertate.

Conducerea ANP este cea mai incompetenta din cate au existat vreodata.Au facut replofilarea unitatilor fara consultatrea deloc a sindicatelor,de s-a ajuns in situatia discrepantelor raporturilor de personal intre unitati si acum vor sa mute angajatii, fara nici-un studiu prealabil de impact asupra resurselor umane,cheltuielilor,disconfortul ppl si familiilor acestora au tensionat si inflamat spiritele IAR ACUM PLAS***SC DOSARE PENALE LIDERILOR DE SINDICAT CARE-I CONTESTA,ASTA DA DEMOCRATIE POATE DOAR IN MENTALITATEA LOR DE COMUNISTI.DEMISIA ACESTOR INCOMPETENTI IN FRUNTE CU ACEST MINISTRU TRIPOLITIC CARE NU A FACUT NIMIC PENTRU SISTEMUL PENITENCIAR DECAT SA SUSPENDE DREPTURILE SALARIALE ALE ANGAJATILOR SI SA-I MUTE PRIN TARA.VOR PLECA EI DIN ACESTE SCAUNE CALDUTE ATUNCI CAND PARCHETUL CA SCOATE LA IVEALA CHELTUIELILE DUBLATE CHIAR TRIPLATE A REPROFILARII UNITATILOR FARA CA EI SA STIE NICI IN PREZENT CARE-AU FOST COSTURILE SUPLIMENTARE.HALAL MANAGERI.Plimbam ppl pt vizita intima nu stiu cati KM,ei sunt tensionati ca nu mai pot beneficia de acest drept decat foarte greu,ne ducem 2 oameni si o masina sute de km cu un ppl la instanta in alt judet,in grila de salarizare s-au pozitionat bine doar sefi mari iar agentii sunt echivalati cu educatorii iar pe ei ii doare in cot de noi DEMISIA LASATI-NE IESISTI LA PENSIE CU MENTALITATIEL COMUNISTE CU TOT PE CARE LA AVETI CA METEHNE.

Anonim spunea...

cITESC COMENTARILE DE LA INCEPUT SI INCEP SA CRED CA MASINARIA anp A MANIPULARII SI DISCREDITARII SINDICATELOR SI A LIDERILOR LOR S-A PUS IN FUCTIUNE.VA E FRICA E CLAR TRPADUSILOR.HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA FAS.

THEO spunea...

Nu ar fi fost rau daca ati fi postat si articolul facut in urma interviului dat de domnul Bala in care arata ca 11000 de oameni au pornit actiuni sindicale pentru ca la Jilava s-a castigat un proces pentru spor TBC si lista era "supradimensionata"?!Chiar s-au solidarizat 90% din personalul penitenciarelor romanesti pentru o lista incarcata la Jilava?Mai spunea acolo domnul citat ca "s-au pornit actiuni in instanta pe 25IUNIE 2009 impotriva unor lideri sindicali "asa stie domnul sa se lupte "transparent"cu sindicatele.

Anonim spunea...

of, ce previzibili sunteti, dragi lideri. Pentru o bucatica de ciolan ati facut din membrii de sindicat o masa de manevra.. nu va intereseaza binele nostru, ci sa aveti cat mai multa putere.nu pentru idei luptati, ci pentru scaun, nu pentru principii, ci pentru dominatie.. asta e de cand lumea, doar fraierii care va cred sunt altii (dar nu multi)

Anonim spunea...

Ptr. Anonim 11.07.2009 11:39:00

Bai fratica (scuze ptr. apelativ)daca tot esti asa de informat, ia "vomita" tu toate informatiile ce le ai vizavi de liderii sindicali care nu fac altceva decat sa-si apere functiile (???), scaunele (care??) asa cum cum prea bine zici tu ?!!...Daca nu stii nimic concret, fa-te mic si pupacios...poate vei accede tu pe vreo functie si vei beneficia de un scaun cu masaj!!!!!!

Anonim spunea...

Orice persoană are dreptu să sesizeze oraganele competente pentru cercetarea unor fapte penale, de ce vă agitaţi dacă nu aţi greşit? Din acelaşi motiv vă e teamă şi de siparezi!

Ce bine că sunteţi curaţi!

Ideea e că sunt lideri şi membri de sindicat care nu sunt de acord cu ce fac, dar continuă doar din OBEDIENŢĂ!

Anonim spunea...

Lege şi tocmeală
Nu ştiu de ce unii oameni cred că legile sunt făcute pentru a fi interpretate astfel încât să fie încălcate, că oamenii de lângă noi trebuiesc folosiţi pentru a ne atinge scopurile, în unele situaţii meschine.
Domnilor colegi, nu credeţi că e cazul să ne dăm seama că o "mineriadă" a lucrătorilor de penitencire nu duce la nimic bun?
Dacă ANP-ul nu ne-a chemat la dialog, haideţi să-i chemăm noi, într-un mod elegant şi care să ne onoreze.
Care ar fi soluţia ideală?
E totuşi criză la nivel global...

Anonim spunea...

e criza pe dracu" de ce nu si-au redus ei ,parlamentarii, senatorii cheltuielile legate de transp,cazare,diurne,sporuri...,de ce la finante si-au dat prime..de ce acolo sus ei se scalda pe bani publici si prostimea,plebea sufera..care criza mondiala?

Anonim spunea...

cine e 'curat' nu are de ce sa se teama.

Anonim spunea...

Propu sa punem seful ANP ului pe Firinel si adjunct pe Dumitrascu,apoi sa ne dam toti demisia din sistem ! Ultimul care pleca il rog sa stinga lumina! Sa ramina in anp doar Firinel cu siparezii sai (care inca nu au depus cereri sa plece ) si Dumitrascu cu sindicalistii sai! Asa o sa aveti domnilor functii mari,salarii bune si va puteti numi intre voi pe functii cheie! Si asa Anp ul a inceput sa semene cu o mare familie: cu soti,sotii,copii,veri,unchi,matuse,surori,frati,nasi,mosi,fini,cuscrii,NEPOTI si amantele de rigoare !

Anonim spunea...

Nu spuneam că nu sunt categorii foarte bine plătite, dar nu ANP-ul a împărţit banii, iar Ministerzl Finanţelor nu i se subordonează, ceea ce ştim cu toţii. Căutaţi deci, domnilor interesaţi doar de bunăstarea noastră, fără interese şi frustrări de altă natură, să găsiţi o variantă de a obţine de la buget mai mulţi bani, toţi o să vă mulţumim.
Aţi ajuns de la a cere drepturi la a cere demisii dar absolut nejustificat, aţi ajuns la a face lucrătorului de penitenciar o imagine degradantă, de persoană needucată care încearcă să obţină foloase prin forţă, nu drepturi în mod cinstit.
Noi, cei mulţi, nu suntem nişte lichele ce trăiesc doar pentru ziua de salariu, ne-am angajat în penitenciare cu vise şi speranţe să contribuim la bunăstarea socială, nici nu ne-am gândit că exemplul pe care-l vom da deţinuţilor e cel de agresivitate. Atunci când am semnat tabelele prin care ne dădeam acordul ca sindicatele să ne reprezinte în obţinerea drepturilor ni se părea firesc, dar sensul dat apărării drepturilor s-a transformat în atacuri personale, lupte de culise şi manipulare.

Suntem dezamăgiţi!

Nu sunt nici anp-ist, nici siparez, dar obiectiv ne îndreptăm cu ajutorul "puţinor" sindicalişti manipulatori spre haos.

Sorin spunea...

pentru anonim 11.07.2009 09:31:00

Directorul general a dat comunicat de presa in care afirma ca nu are probleme cu bugetul. Mai mult a mintit in legatura cu salariul mediu. Aici e esentialul. Dl. Bala a primit ordin sa spuna ca nu are probleme si executa.

pentru anonim 11.07.2009 16:20:00

Multumesc. Nu ma ntereseaza. Nu vreau sa am nici o functie de conducere in ANP sau MJLC. Am trecut deja de etapa asta. :)

pentru anonim 11.07.2009 16:38:00

ANP si MJLC au primit in cel putin 3 ocazii propuneri concrete referitoare la bugetul institutiei, cu identificarea sursei si a modalitatii. Nici macar nu recunosc ca au o problema financiara.

Nu spre haos ne indreptam, ne indreptam spre normalitate. Poate ca pentru dumneavoastra situatia e minunata si nu e nevoie de nici o masura, pentru foarte multi insa lucrurile nu stau asa.

Vom continua deci masurile de protest pana cand vor fi solutionate cateva revendicari simple:
- asigurarea unui buget echilibrat pentru ANP
- conditii de lucru mai bune
- transparenta decizionala

E simplu, nu e nici o conspiratie. Revendicarie au fost adresate Guvernului, doar ca ANP si MJLC in nevoie cum sunt au ales sa se bata cu sindicatele.

Inima buna

Anonim spunea...

Ne este dor de tine SORINE(H). Pe vremuri, cind erai "la putere",te luptai pentru fonduri si noi nu simteam lipsa banilor.
Acum cine sa se mai ocupe?..!!!!

Anonim spunea...

ce ziceti fratilor oare simte nea Bala fiori reci pe sira spinarii?

Anonim spunea...

Poate simte, dar nu la fel cum o faci tu când vezi un siparez.

Anonim spunea...

Hai atunci să vedem ce ai făcut tu Sorine referitor la doleanţe:
1.Asigurarea unui buget echilibrat pentru ANP-pe vremea ta era ok bugetul, dar nu au fost echilibrate deloc cheltuielile, ai tras pentru salariile din ANP
2.Conditii de lucru mai bune-s-au îmbunătăţit vizibil faţă de peroiada în care ne-ai condus şi pretinzi că ai făcut totul pentru noi, că ai fost un manager mai bun
3.Transparenta decizionala-înainte nu erai de acord cu ea, tăiai şi spânzurai

De ce publici doar ce vrei, sincer nu am avut timp să mă ocup de mutarea oamenilor de bine pe alt blog, dar o s-o fac..

Anonim spunea...

pt anonimul de la 11.07.2009 16:38:00
iti spun eu ce esti,SIPA-rez pus la treaba,orice diversiune ati incerca nu o sa reusiti membri de sindicat sunt hotarati o sa vedeti voi,dar de ce nu incercati dialogul daca sunt asa de buni manageri cei de la ANP.Bala spunea in interviu ca s-a discutat cu sindicatele iar Stefan Teoroc care e presedinte la SNLP spune clar ca nu???!!! oare cu cine a discutat Bala cu tine SIPA-rezule diversionist.O sa le cada guvernul infatuatilor si arogantilor acestora.

Anonim spunea...

ce a vrut sa spun autorul articolului este citatul din w. churchil: daca cineva incearca sa te impresioneze prin morga sa , incearca sa ti-l imaginezi stand pe wc.

Anonim spunea...

Dar nu v-a oprit nimeni, nu intraţi în disperare, dar s-ar putea să v-o faceţi cu mâna voastră şi asta se numeşte lucru manual...

Sorin spunea...

Stimate domn

1. Prin 2006 - 2007 ne-am descurcat ceva mai bine cu bugetul si asta s-a vazut in special in unitati. Cat despre diferenta de salarii din ANP, cunoasteti banuiesc, ca exista deja. Putea sa fie ajustata, sunt de acord. Dar, asta e alta discutie. Nu eu am creat acea diferenta.

2. Nu pretind nimic dupa cum vedeti. Pot doar sa va amintesc ca investitiile se finalizeaza dupa 2 - 3 - 5 ani. Acum aproape ca nu se fac, deci nu vom avea ce vedea peste 2 - 3 - 5 ani. Investitiile trebuie sa aiba un anume ritm, un anume volum si asta nu se intimpla.

In acea vreme asiguram un 65 - 70% din necesar pe investitii (bani cheltuiti). De atunci a scazut continuu, si criza e abia de anul asta.

Acum sunt alocati doar 16,8% (!!!) din necesar, conform documentelor ANP. Ramane de vazut daca vor fi cheltuiti. In plus nu mi se pare ca suntem in situatia in care sa pretindem ca avem conditii perfecte de lucru.

Problema ANP e ca nici nu recunoste macar ca are probleme, ca minte in public si ca isi ataca proprii salariati. Si asta se intimpla acum.

3. Si inainte eram de acord cu transparenta decizionala. Chiar am dat dispozitii clare in acest sens... se poate proba usor. Vorbele zboara, scrisul inca mai ramane.:)

4.Protestele vor continua pana se rezolva revendicarile.O sa vina si momentul cand se va intelege ca fiecare trebuie sa-si faca treaba si ca nu trebuie sa ne suparam daca cineva ne trage de maneca.

5. Nu e o problema personala. Asa ar vrea conducerea ANP sa para. E o scuza ieftina si slabuta.

Nu poti sa convingi mii de oameni sa te sustina daca nu exista probleme reale. Doar conducerea ANP nu intelege asta. Iar, fara sustinere sindicatele nu exista. Trageti, deci, concluziile pe care sefii ANP inca n-au reusit.

pentru anonim 11.07.2009 22:46:00

Anonim spunea...

Şi cine crezi Sorine că poate rezolva problema Banilor, fii sincer, te rog!

Anonim spunea...

Care sunt soluţiile viabile oferite de sindicate? Noi cei din popor nu am fost informaţi sau consultaţi.


Care sunt?

shelley spunea...

E ciudat că purtăm atâtea războaie, ale noastre, ale altora, că tot ce ne dorim e legat de material. Războaiele sunt distructive, şi dacă orgoliile nu ar fi mai importante decât oamenii s-ar ajunge la un compromis.
E posibil să aveţi opinii total diferite, căci "oricum ai tăia, orice lucru are două feţe", iar doi oameni ce privesc acelaşi obiect pot vedea lucruri total diferite.
Sper că acest război creat artificial vă mai lasă puţin timp să vă gândiţi şi la suflet. Scopul ar trebui să fie comun. Vă doresc amândurora să aveţi inima bună, poate vă va aduce şi un gând înţelept. Căci "somnul raţiunii zămisleşte monştri".

Anonim spunea...

Domnilor, miscarea sindicala a venit la momentul oportun. Sa nu uitam principalul obiectiv al protestului in desfasurare, mentinerea drepturilor salariale. Pot sa va spun ca erau pregatite o serie de masuri de "suspendare temporara a unor drepturi" si actiunea de protest deocamdata le intarzie aplicarea. Bala care si pe mine personal m-a dezamagit desi mi-am pus sperante mari in el, a gresit momentul de "reforma" a sistemului si asa "batjocorit" de multi. Mandria si "prietenii siparezi" printre altele, vor fi lucrurile fatale pentru Bala.

Domnule Sorin D. "siparezi" a caror desfiintare o doriti sunt si rodul muncii dv. din acea perioada fiind zamisliti cu un scop! V-au grabit plecarea si le-ati plati o polita? Cu ce ati dori sa-i inlocuim?
Atentie la Stefan T. daca paraseste protestul semnand o lista de promisiuni va fi greu sa va duceti planul la bun sfarsit!!!

Sorin spunea...

@ anonim 12.07.2009 00:15:00

Se induce ideea gresita ca problema bugetului/finantelor publice ar fi fara iesire. Nu cred asta si istoria demonstreaza ca fiecare criza are cauze care pot fi intelese si eliminate si ca inevitabil se gaseste o solutie.

Ca nu e simplu, e foarte adevarat. Dar, se poate si trebuie sa se poata. Tocmai din acest motiv platim impozite si taxe si platim salariile celor care ne guverneaza. Trebuie sa gaseasca solutii, nu justificari pentru esecuri.

Guvernul trebuia sa stimulze economia, sa planifice si sa execute cum trebuie cheltuielile publice. Nu face asta. Bugetul initial a fost construit pe o crestere economica de 2,5% desi era clar ca intram in recesiune, -8% se pare.

S-au infiintat ministere inutile, au fost introduse masuri precum impozitul forfetar care au scos de pe piata mii de firme, s-a creat somaj artificial. Lista gogomaniilor e foarte lunga. Rezultatul e ca se incaseaza mai putin la buget. Nu intru in detalii, ideea e ca putea fi altfel.

MJLC putea sa construiasca un buget echilibrat pentru ANP, n-a facut-o. Drept dovada, nici nu recunoaste ca sunt probleme.

Nici nu incearca sa gaseasca altceva decat justificari. Discursul lor nu e ceva de genul "E criza, intelegeti ca nu se poate". Discursul lor e ca"ANP se afla intr-o situatie fericita. Sindicatele au luat-o razna".

ANP putea sa nu se lanseze in reorganizari, reprofilari, schimbari de programe inainte sa-si faca temele. Prea tarziu si fara chef si-au dat seama cat de costisitoare sunt ideile fara fndamentare.

Nimeni nu contesta utilitatea acestor masuri, problema e cu lipsa de minte in implementare. Sunt idei bune dar implementarea presupune costuri.

@anonim 12.07.2009 00:57:00

Solutiile concrete au fost legate de realocarea unor fonduri pe care MJLC nu le va cheltui pana la sfarsitul anuli. Pentru ANP era nevoie de 112 mil RON, identificasem cam 125 mil RON care nu se puteau cheltui fiind prost alocati in bugetul MJC.

Chiar daca nu puteau fi toti realocati ci doar o parte insemna un castig. Din pacate MJLC nu recunoaste problema subfinantarii desi am demonstrat cu documente interne MJLC ca situatia e grava.

@shelly

Protestele vor inceta cand vor fi rezolvate revendicarile. Orice e posibil, dar decizia incetarii se va lua de comun acord.

Scopul era altul si nu se realizeza. Nu siparezii mi-au grabit plecarea. E vorba de un mnistru si de un HG dat intr-o seara. Polita am platit-o deja: am supravietuit.

Cred ca siparezii si-ar face mult mai bine treaba daca ar fi integrati DSDRP. Fara puteri discretionare, fara subordonari duble, fara verificat sindicate. Nu spune nimeni ca ar trebui sa fie dati afara. Ar trebui doar sa-si faca treaba.

Anonim spunea...

...bine mai Sorine draga, "nu zice nimeni sa-i dea afara"?...mai sa fie...in 2006 cum ai lasat pe drumuri atitia oameni? Uite ca de ce ti-a fost frica nu ai scapat...ai avut si tu soarta lor, ca dumnezeu nu da cu paru.

Sorin spunea...

@ anonim 12.07.2009 09:52:00

HG-ul cu desfiintarea SIPA s-a dat in februarie 2006, eu am ajuns la ANP prin martie 2006. Va asigur ca sunt bine sanatos si am receptat cu bine 'parul'. Probabil sunteti doar victima unei dezinformari. Sau poate cel care...

Anonim spunea...

Sorin, esti sigur ca daca cei de la prevenire trec la siguranta, sa zicem, se elimina puterile lor discretionare? ca dubla subordonare se rezolva, si este foarte bine.Ii dai aluia de la paza putere si mai mare. Va face si desface cum vrea el ca va fi, nu-i asa, seful fostilor siparezi. Eu zic ca trebuie foarte mare atentie cu mutarea asta, pe care, in principiu, o sustin. Puterile discretionare, abuzurile si vesnica suspiciune va disparea cand nu va mai fi cazul ca unii colegi sa-i urmareasca pe ceilalti. Exista, pentru treaba asta, servicii specializate si sunt suficiente(SRI, DNA, ANI, Parchet, etc). Sa ne lase naibii in pace cu monitorizarea lor ca numai rau au facut.

Anonim spunea...

Pentru un anonim de mai sus - nu, Stefan T. nu va parasi protestul si nici nu va cadea la pace deoarece motivatia sa e mai puternica acum, chiar mai puternica decat a lui Sorin D. (Vezi cazurile - Cristina P. si Mihaela N.)
Revine ideea obsesiva ca lucratorii din prevenire au facut mult rau si ideea ca spionii de penitenciare ar fi avut ceva cu sindicatele. De unde puii mei le scoateti, fratilor? Ia vino, Sorine, macar cu un argument in sprijinul ideii tale. Poti? Sa nu-mi spui ca argumentul tau e faptul ca anumiti prevenitori sunau sindicalisti sa-i intrebe ce s-a stabilit pe la sedinte. Toata lumea, mai ales membrii de sindicat, este interesata de pozitia sindicatelor cu privire la problemele sistemului. Se stie ca sindicatele sunt o forta si oricine ar dori sa stie ce drepturi le sunt aparate, ce se mai preconizeaza a se intampla in sistem, etc.,. Asa cum, mai nou, sindicatele sunt scoase din procesul decizional si cam tot ce se hotaraste se afla fie pe surse, fie dupa ce s-a decis, asa si lucratorii din sistemul penitenciar sunt lipsiti de orice fel de informatie cu privire la proiectele ANPului cu privire la sistem. Prevenirea, ca orice alt compartiment, doreste sa afle ce le rezerva si lor viitorul, iar una din zonele din care puteau afla si ei cate ceva erau sindicatele. De ce? Pentru ca, spre deosebire de restul sefilor ce participau prin CCRuri, de la sindicate mai puteai afla o noutate. Lipsa transparentei e valabila pentru intreg sistemul, nu numai pentru sindicate. Din unitati, la procesul decizional din ANP, au acces, de regula, doar directorii si sindicatele, prin reprezentantii lor centrali. Cum directorii nu le impartasesc noutatile decat acolitilor lor, singura cale de a fi la curent cu intentiile anpului o reprezinta liderii de sindicat. In consecinta, Sorine, nu mai condamna situatiile in care prevenitorii se mai intereseaza pe la membrii de sindicat ce se mai preconizeaza prin sistem, nu o fac din interes profesional, ci din omeneasca curiozitate. Din cate cunosc, prevenirea chiar sprijina, de foarte multe ori, pozitia sindicatelor din unitati si iau atitudine impotriva nedreptatilor ce se fac oamenilor din sistem. Daca tu, Sorine sau anonimul care spune ca siparezii au facut numai rau, puteti sa oferiti, cititorilor acestui blog, macar un exemplu concret de rea intentie sau de rau facut unui om din sistem, eu voi fi primul care imi voi cere iertare fata de voi.
Cu privire la pozitia eprimata de tine, Sorine, referitoare la lipsa fondurilor si a banilor din sistem, ma declar de acord cu tine.
Ah, mai aveam ceva de precizat... Am observat ca se induce oamenilor din sistem ideea ca Ungureanu s-ar fi aliat cu sindicatele, mai ales ca ar fi facut nustiuce pact cu Dumitrascu prin care si-ar fi asigurat pozitia de numarul unu in sistem. Nimic mai fals. Dumitrascu a fost, la inceputuri, unul din cei mai aprigi contestatari ai lui Ungureanu, iar daca apoi tonul lui si al bloggerilor s-a mai indulcit s-a datorat faptului ca Ungureanu s-a dovedit mai flexibil si mai comunicativ decat altii. Din acest motiv, cred eu, Ungureanu nu mai era atat de contestat. Daca cineva crede ca, lovind in Ungureanu, s-a lovit in interesele sidicatelor, mai ales in cele ale lui Dumitrascu, se insala amarnic. Pe Dumitrascu nu-l afecteaza absolut deloc razboiul dintre directorii generali, ci dimpotriva acest razboi ii serveste de minune. :)) Bravo Sorine! Ai stiut sa bagi raca intre sefi si acum culegi roadele, razandu-ti in barba. Stiu ca ma vei contrazice, nici nu ma astept sa ma aprobi, insa noi doi stim ca te bucura conflictul.
Poate ma insel insa asta e impresia pe care mi-am format-o.

Sorin spunea...

Apreciez finalul comentariului si faptul ca aveti totusi o umbra de indoiala. Scenariile astea sunt interesante, sunt televiziuni de stiri care traiesc din scenarii complicate despre intimplari normale. Viata e totusi mult mai simpla.

Realitatea e ca sunt probleme iar sindicatele - asa cum e normal - reactioneaza. Doar conducerea ANP vrea sa dea impresia ca e un razboi personal. De aici si reactiile. Asa se face ca problemele sunt bagatelizate si ca totul devine o mare piesa de teatru in mainile 'siparezilor'.

Specia siparezilor nu se gaseste doar la DPCT, este deja un termen peiorativ pentru spionii de jucarie, scernaristi si mitomani. :) Prima data am auzit despre 'prietenia' mea cu dl Ungureanu de la Ionel Cel Mare. L-am intrebat atunci ce i-a venit? Uite ca vorba se duce... :)

Pentru conformitate precizez ca nu e nimic adevarat. N-am nici o prietenie cu dl Ungureanu. Am avut in schimb o relatie foarte buna cu dl. Bala, pe care inca il mai astept sa se trezeasca.

Alt scenariu siparez lansat vineri ar fi fost ca m-am intilnit cu dl Bala si ca am cazut la pace. Nu e adevarat nici asta. ANP si MJLC au declinat toate invitatiile la dialog pe marginea revendicarilor. Protestele continua pana cand se rezolva revendicarile.

Ca sa va dau un argument ar trebui sa va spun cine, pe cine si cand... ori asta e imposibil. Interesul siparezilor nu a fost deloc unul general si de responsabil cu comunicarea interna.

pentru anonim 12.07.2009 12:03:00

Anonim spunea...

Ce nu va place la actuala conducere ? Sunt oameni cu experienta, nu sunt magistrati, sunt ofiteri - cmunisti, cu ani vechime in sistem, au experienta, au scoala militieneasca,sunt barbati frumosi, asa cum o cere sistemul, ce mai doriti ? Nimeni nu e bun la conducerea ANP ? Pe cine oare ati dori acolo ? Poate vine un agent cu SPIRU HARET ca tot se poarta... Mai puteti spera intr-o salvare a noastra printr-un om INTRADEVAR - CAPABIL ? Hai sa ne gandim cu totii, cine ar fi instare sa conduca mai bine in acest sistem " pe jumatate daramat, si fundul sacului gol..." ??

Anonim spunea...

DOMNULE SORIN > Daca tot ati parasit sistemul cu coada intre picioare, de ce incercati sa reveniti ? Mai sperati inca la '' ACEL CIOLAN BUN PE CARE L-ATI AVUT, NU ?" Sa fim sinceri, apreciindu-va eforturile de a trece de la agent la ofiteri daca bine stiu, iar apoi DIRECTOR ANP, fara sa fiti trecut si Dvs., prin urcusurile normale, firesti dinaintea unei functii de conducere ! Dvs., ce credeti ca intrand in SINDICAT veti mai intoarce timpul inapoi ? Ce ati putea repara din ceea ce au stricat altii, cand situatia actuala este asa cum o stim cu totii ? Ori aveti nevoie sa inteleg, de un grad de "general" iar apoi sa va pensionati ? Cred ca sunt in sistem oameni destui, care sunt capabili, dornici de a face ceva bun ! Oricum va felicit ca incetul cu incetul va faceti loc printre OAMENII IMPORTANTI AI SISTEMULUI.Sa cred "sincer" ca nu va puteti desparti de uniforma ori fucntii stabile ? Nici pe vremea Dvd., nu a fost situatia "roz" o stim cu totii. DOAR CA ERATI UN TIP SIMPATIC... e foarte adevarat ca cine nu reuseste sa faca ceva, ajunge lider de sindicat iar apoi incetul cu incetul mai sus ! Noi speram ca totusi Dvs., ajungand acolo unde sunteti acum, veti face treaba ! SUCCES DEPLIN !

Anonim spunea...

De ce ne este frica de restructurare, reorganizare, etc ? Fiindca stim cu totii ca in jurul nostru sunt foarte multi colegi "pe care trebuie sa-i tinem fiecare dintr noi, in spate", fiind puiutii cuiva care nu prea fac nimic inafara de faptul ca sunt copii de sefi ! Hai sa recunoastem ca sunt in multe locuri d emunca prea multi, se calca in picioare, nu au ce face. Este necesar a se srange cureaua, fiindca la banii astia multi, nu iti mai poti permite sa "pierzi vremea 8 ore " Eu sunt pentru "normare muncii " iar cei care toata ziulica plimba o hartie, ori iese in oras cu bilete de voie, ori cauta grupulete unde sapoata sta linistit la tigara si barfe toata ziua ? Normal ar fi ca fiecare om sa aiba ce face in cele 8 ore sa nu apuce sa se plictiseasca. PRPUNEREA MEA AR FI > sa nu se mai faca angajari pana cand nu se vor acoperi cu munca 8 ore fiecare persoaan din birou ! Numai in acest sistm am vazut omul si hartie, degeaba va suparati unii, dar asa e ! Iar omul potrivit specializarii si pregatirii pe car o are, sa fie acolo, la locul sau, nu poate un economist sa faca altceva decat ceea ce stie, adica "munca cu cifrele" SA FIE CUMUL DE FUNCTII, NU ATATIA SEFI ! REVIZUIRE TOTALA A STATELOR fiindca asa nu se mai poate, vom ajunge sa mergem fara salar acasa, fiindca tr sa scoatem salarul si celui care sta si nu face nimic toata ziulica, doar culege informatii inutile...

Sorin spunea...

:) nu ma intereseaza nici o functie de conducere in ANP sau MJLC. Dar, nici n-o sa-mi cer scuze ca la un moment dat am fost director. Am avut in ranita si bastonul de director, cand am fost facut plecat se uzase deja... Am trecut de mult de momentul ala.

In plus, imi place sa imi iau singur deciziile personale. Cred ca e valabil pentru toata lumea. Si, sunt inca un tip simpatic. Multumec pentru partea buna a comentariului. :)

pentru anonim 12.07.2009 13:49:00

Anonim spunea...

Viva SNLP pe ei tata ca nu mai tine.

LITOVOI spunea...

Sindicatele nu au probleme de ordin personal cu conducerea ANP. Problemele sunt de ordin strict relational.Daca nici acum in ceasul al 12-lea,nu au inteles acest lucru si nu au facut pasul spre dialog este grav.Problema este a dansilor nu a sindicatelor.Statutul asta de omnipotent,de expunere a puterii,de ,,fac ce vreau eu",nu este o solutie in disputele sociale.Mesajul initial al sindicatelor,a fost unul de dialog,care putea incheia linistit protestul,daca administratia admitea ca a gresit si astfel impreuna ,transparent,dialogand puteam urni caruta din drum.Si noi suntem constienti ca trebuie facuta reforma in sistem,dar calculand costurile,incercand sa protejam oameni,mai ales ca sunt angajati de ANP,nu de alte institutii.Puteam echilibra numarul de detinuti,nu transferam preventivi,existau solutii.Mai ales intr-un an bugetar in care resursele sunt mult limitate.Sa speram ca vom beneficia macar de acestea,desi nu cred.Radicalizarea mesajului sindicatelor a avut loc in momentul in care desi la nivel de unitati se recunostea ca avem o problema,apare ,,solutia" cu improscarea cu noroi a muncii a mii de salariati,,,salarizati" de conducerea ANP cu venituri de lux,desi nu asta este realitatea, ,,solutia" pumnului in gura in incercarea disperata chiar cu ajutorul celor din minister,de a fi facuti sa tacem.Nu mai tacem.Suntem multi,nu vrem avantaje materiale,vrem respect,vrem legi aplicate,vrem asigurarea sigurantei noastre si a familiilor noastre,nu vrem sa fim sclavii nimanui.
Vrem sefi care atunci cand sunt impiedicati sa-si duca la bun sfarsit treaba sa protesteze prin demisie.Si atunci sindicatele se vor rascula din nou si vor fi alaturi de ei.Un scaun nu valoreaza niciodata cat onoarea unui om.Asta trebuie sa invete conducerea ANP.

Anonim spunea...

pt. 11.07.2009 13:26:00 Anonim said...
De ce nu a facut ANP-ul sesizarile penale impotriva liderilor de sindicat inainte de inceperea conflictului de munca si nu acum ce spui siparezule de asta ti se pare in regula?
Dar si-au taiat creaca de sub picioare o sa aiba parte de mai multe sesizari la parchet si ei si foarte intemeiate.

Anonim spunea...

Demisia ANP MJLC asta trebuie sa cerm puternic pe 15 iulie si trebuie continuata greva sa vada d-l Bala habarnistul ca merge si daca cedeaza ei noi trebuie sa facem greva generala numai sa le aratam ca suntem multi,hotarati,uniti si nemultumiti de ei.O sa vada ei ce inseamna aroganta.

Anonim spunea...

URA URA URA URA URA SINDICATELE IN SFARSIT SIMT CA MA APARA CINEVA PUTERNIC.BRAVO SNLP SI FSANP.TRAISCA LIDERII DE SINDICATE CARE AU AVUT SANGE IN INSTALATIE SA-I PUNA LA PUNCT PE ACESTI INFATUATI DE LA ANP.BRAVO LOR.IN VIZITA PRIN PENITENCIARE DOMNUL CEL MIC SI D-L BUICA AU STAT IN CLUB IN PICIOARE IN FATA ANGAJATILOR DIN CATEVA UNITATI.!!!!OARE CAND AU MAI FACUT EI ACEST LUCRU.LE ESTE FRICA DAR DE CE LE E FRICA NU O SA SCAPE.O SA DONEZ 300 RON LA GRUPA SNLP DIN CARE FAC PARTE SI AM SA IMBAT LIDERUL DE SINDICAT DIN SALARIUL MEU DE LUX.URA URA URA URA.

Anonim spunea...

ah de abia astept ziua de 15

Anonim spunea...

Sa ne concentram pe 15 iulie totusi! Sa lasam subiectele de mahala pe altadata!

Anonim spunea...

avem sindicat adevarat.haideti sa luptam impreuna.

Anonim spunea...

sindicatele sunt pentru cei mici,veniti in acest sistem sa munceasca ,nu veniti pe cumetrii,nepotisme si alte legaturi.
cred ca din aceasta cauza va deranjeaza aceste sindicate.
SORINE,STEFANE oamenii din sistem au nevoie de voi. bravo pentru ce faceti.

Anonim spunea...

Aţi început cu lozincile comuniste!
Ideea lui Sorin era de soluţionare a problemelor, nu de a arăta cine e mai tare!