Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 29 iulie 2009

Rutina, pinocchisme, adrese

Ieri, la ANP, s-au discutat intr-o prima runda modificarile solicitate de sindicate pe Acordul Colectiv. Propunerile vizeaza programul de lucru, orele suplimentare, zilele de sarbatori legale, formarea profesionala si transparenta decizionala.

ANP a avut 10 reprezentanti (!!!) la negociere. S-a acceptat programul de la vizita (12/36), probabil asa se va lamuri si problema cu norma 12B. Nu s-a acceptat programul pentru grupele de interventie (24/72), directorul de la paza dorind sa aiba o intalnire cu coorodnatorii grupelor de intereventie inainte de aceasta masura.

S-au preluat zilele de sarbatori legale asa cum sunt in Codul Muncii cu precizarea de rigoare pentru ziua de 29 iunie pentru a evita viitoare neintelegeri. ANP se angajeaza sa asigure 0,7% din bugetul anual pentru formare profesionala (aprox 450 RON/angajat).

Nu s-a cazut de acord pe articolul referitor la orele suplimentare, zilele de sarbatoare si zilele libere, mai precis pontarea acestora. In dezacord a ramas si propunerea referitoare la desfasurarea activitatilor sindicale si timpul disponibgil pentru aceasta activitate. Azi e urmatoarea intalnire desi Firinel a incercat sa traga de timp.

Dupa masa, la MJLC, s-au discutat revendicarile sindicatelor si unele propuneri privind functionarea Comisiei de Dialog Social din sistemul penitenciar. ANP nu a pregatit nici de aceasta data solicitarea de suplimenare a bugetului. Ioana Serban a demonstrat cu propriile documente ca este deficit si pe bunuri si servicii si pe salarii.

Pe salarii s-a calculat deja un 30 de milioane RON, insa nu s-a facut nota de fundamentare desi chiar ministrul a solicitat-o. Pe primele 6 luni s-au cheltuit la bunuri si servicii 85 mil RON din cei aprox. 135 disponibili, pentru cea de-a doua jumatate a anului fiind nevoie de cel putin 45 de mil suplimentare de buget (daca adaugam si cele 10 mil pentru aprovizionarea de iarna).

Ioana Serban refuza in continuare sa produca acea cerere de suplimentare desi chiar propriile calcule, raportate la cheltuieli efectuate nu la nevoile obiective cum ar fi normal demonstreaza deficitul. Nimic de mirare, ordinele sunt clare pentru Pinocchia.

S-a mai discutat nota de clarificare ce urmeaza sa fie transmisa in unitati referitor la pontaje, ore suplimentare si calculul timpului de lucru. Inca sunt neclaritati urmeaza ca juridicul sa o finalizeze. Revenim...

10 comentarii:

Anonim spunea...

sindicate,sindicate ati publicat prin unitati o adresa referitoare la modul de plata al sporului de 100% si al orelor suplimentare, intr-o conceptie inedita si jalnica a mai marilor ANP.De ce nu o afisati si aici? sa vada toata lumea ce juristi avem -pregatiti la spiru .Nu credeam sa vad vreodata aberati mai mari ca cele emise de anp in acea adresa .In acest sistem pina si codul muncii are interpretare atipica, asa ca si programul de lucru de 12/24 pe care intelectualii nostrii il considera atipic.publicati adresa transmisa sindicatelor sa vada toata lumea ce specialisti avem.

Anonim spunea...

popii e conbinatoriii!

Anonim spunea...

Pentru anonimul dela 21:03. Ce vă determină să susţineţi această afirmaţie.

Anonim spunea...

lasati mah popii ziceti ceva da siparezi ca altceva mai interesant nu-i da citit aici!macar ne mai distram!

Anonim spunea...

Se pare ca "adminii" blogului sunt si ei implicati in negocieri si nu prea au timp sa scrie!
Si totusi din ciclul "eu cu cine votez" intreb: Facem greva maine???

Vladimir spunea...

Nu facem greva maine, s-a amanat deocamdata.

Anonim spunea...

avand in vedere ca nu ni sa spus ca nu facem respectam calendarul miscarii de protest. Maine greva de averizment 2 ore!

Anonim spunea...

Cine esti tu VLADIMIRE sa-mi ei placera grevei! De unde ai scoso si pe asta?

Anonim spunea...

Din punctul meu de vedere sindicatele dau semne de slabiciune si incep sa cedeze. Ar trebui precum ne intreaba daca suntem de acord cu inceprea actiunilor de protest sa fim intrebati si noi membrii daca suntem de acord cu amanarea sau anularea actiunilor de protest!

mario55 spunea...

solutii.de.criza?parlament.unicameral