Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 14 iulie 2009

La răscruce

Prisonworker spunea că suntem la un moment de răscruce. Suntem la momentul în care se dă "o luptă a generaţiilor, a mentalităţilor, a şcolilor, lupta dintre cei care cred cu adevărat în oameni şi cei care doar afirmă asta (în timp ce îi spionează la fiecare colţ)"
***
Cândva, prin școala militară, am întâlnit un profesor căruia îi plăcea să-și expună, de câte ori găsea urechi să-l asculte, teoria lui despre civili. Civilii ăștia, spunea, umblă numai după interes. Dacă se dau pe lângă tine înseamnă că vor ceva. Să n-aveți măi încredere în civili! Generații întregi au absolvit după ce auziseră cel puțin o dată despre dușmanul ăsta insidios numit civilul.

Ce avea profesorul cu pricina, de unde-i venea ura asta și mai ales de ce era atât de ușor împărtășită nu am înțeles nici până azi. Câțiva ani mai târziu am avut însă prilejul să-l revăd în împrejurări similare. Un grup de tineri în uniforme îi ascultau prelegerea despre civili.

Civili ăștia, spunea... De pe urma lor trăim, măi copii. Dacă n-ar plăti impozite n-am avea salarii. Să nu uitați măi asta! M-aș fi băgat în vorbă, i-aș fi spus că e un impostor și că nu demult otrăvea mințile altor tineri. Părea însă atât de natural, era atât de convingător în noua ipostază încât am renunțat.

Se apropia de pensie, o viață avusese un dușman și abia acum înțelesese că civilul ăsta dușmănos și plătitor de impozite nu e chiar așa de rău. Poate că asta era explicația sau poate că doar își schimbase discursul pentru că lumea se schimbase.

Până la urmă n-ai cum să te superi. Fiecare om trăiește într-un timp și înțelege un timp. Important e să accepte că vremurile se schimbă și că trebuie să se adapteze. Sper că profesorul din povestirea mea a înțeles asta.
***
Agresivitatea conducerii ANP spune multe. Spune în primul rând că șefii ANP nu-și înțeleg menirea și că le e frică. Nu-și respectă subordonații și n-au scrupule dacă e vorba să-și scape propria piele.

Așa au fost educați, așa au trăit, așa au devenit cine sunt. Încă nu înțeleg că vremurile se schimbă. Încă...

39 comentarii:

Anonim spunea...

O sa strigam si vom obtine. O sa ne dam teapa singuri!Vom striga pentru bani in timp ce o tara intreaga sufera!Da ce ne intereseaza?!Vom striga sa cada siparezii desi nu ne intereseaza!Vom striga sa cada oricine ca oricum doar punga ne intereseaza!
Numai ca indiferent ce am striga pe altii ii intereseaza!
Si suntem la un nivel destul de ridicat din orice pozitie am observa aceasta miscare!
Manipulati din toate tarile se unesc, rastoarna dar cu stupoare constata la un moment dat ca scopul actiunii s-a pierdut!
Sa moara dusmanii(SIPA),noi sa traim si in vesnicie sa ne intalnim!
DOAMNE MARE! ce jocuri se fac cu acesasta ocazie!

Un viitor fost civil vechi si nou spunea...

Din pacate ori din fericire, depinde pentru cine, trebuie sa iti dau dreptate, mister huginn. Dar nu a fost usor nici pentru noi. Numai ca in situatia noastra, am folosit si vom uza de altfel de arme. De aceea, daca tot am ajuns acolo unde am nazuit, te indemn la inima buna, make love not war si toate celelalte :)Sper ca ne vom revedea...
P.S.Poate va veni o vreme cand vom putea spune cate ceva. Atunci vei descoperi dumneata cat de greu a fost.

Anonim spunea...

Iesi bai din dispozitiv. Tu nu vezi ca s-a schimbat articolul. :) O sa mergem la miting, o sa facem greva, si o sa demonstram ca nu suntem o cantitate neglijabila. Daca tie ti-e frica stai acasa si nu cumva sa iesi din pozitia ghiovcelului.

Un viitor fost civil vechi si nou spunea...

Peace !Pace ! Mir ! :)

Anonim spunea...

Arme? De ce arme? Dinozaurii eclozati la Baneasa o sa moara pe limba lor.

Anonim spunea...

"si o sa demonstram ca nu suntem o cantitate neglijabila"... sa nu ramaneti doar atat...

Anonim spunea...

vă e frică? nu tine cu intimidarea? asta e... adaptati-va au muriti... siparezi mici

Anonim spunea...

Toata treaba e sa nu se dea vreo "alarma " maine pe la 11.00
Colegii de la jilava stiu despre ce vorbesc .... Si " cel mare " ..... =))

marcos spunea...

Sunt unul care ani de zile a crezut "ca paza este baza" "coloana vertebrala",etc.,iar daca cineva zicea altfel, ma faceam foc.
Anii au trecut si in prezent cred ca tot ce se face, se face pentru "resocializare".
Nu credeam in aceasta schimbare,dar acum cred si o sustin.
Precizez,nu am tradat "paza",dar altele sunt timpurile,cerintele si nu sunt nici cameleon.

Anonim spunea...

Nu se va face mare branza la miting!!!Doar ca se vor cheltui niste bani dati tot de noi si care puteau fi folositi mult mai bine!!!

Anonim spunea...

Huggin , ce scoala militara ai facut ?

Anonim spunea...

daca se va cistiga ceva prin greva - desi nu cred avand in vedere cum merge economia- vor obtine ceva si siparezii pe care ii tot injurati.

Anonim spunea...

"Huggin, ce scoala militara ai facut?"

Ha! Oare e tot aia de la Baneasa?

Huginn spunea...

:) Cea cu profesorul care avea un fix cu civilii...

Anonim spunea...

http://www.anp-just.ro./PosturiVacante/2008-11-AgentiLaOfiteri/Anunt-2009-07-14.pdf

Anonim spunea...

Ptr 9;57 N-ar strica o perchezitie la Jilava. Bani sa iasa,telefoane si alte cele.Problema e ca cei care stiu s-o faca raman acasa.

Anonim spunea...

Observ cu stupoare ca toata lumea are ceva impotriva SIPA,domnilor acest serviciu sa desfintat de mult! Daca am fii acum pe functii ,voi nu ati mai indrasni sa afirmati lucrurile astea despre Sipa! Va atrag atentia ca noul serviciu se numeste DPCT si cred ca aveti tupeul sa va luati de ei pentru ca inca sunt la inceput,dar va previn,NU UITATI CA NOI MAI EXISTAM INCA!Chiar vreti sa va confruntati cu adevaratii profesionist?Nu uitati ca ei sunt colegii nostri! Pe ,,marele vostru sef,, Sorin vreau sa-l intreb : ai uitat de parfumurile de la VIZITA? Ai uitat motivul real al demisiei tale de la Craiova? NOI NU! Vrei neaparat sa vina un danf de parfun catre MJ?

Anonim spunea...

D-l Cel Mare nu stie sa fii convins.Dar stie d-l Stoica .Mai cauta!

Anonim spunea...

Va rog sa scandati maine: Ce Firi nu poate stapani e impotriva firii (SIPA)!

Anonim spunea...

Mai oameni buni, daca de 6 luni nu se mai fac plati, nu se mai fac venituri, nu se mai fac aprovizionari, ne se mai fac angajari, nu mai sunt puncte de lucru, pentru ce mai avem atatea cadre la financiar, la organizarea muncii, la resurse umane,la escorte, reeducare ????? Intri prin birouri si nu te minunezi de loc,ptr. ca asa este de mult. exploram netul , cautam o oferta de vacanta, o eventuala cunostiinta sau ne conversam cu cunostintele sau familia, Directorii se fac ca nu vad, HALAL SISTEM !!! UNORA AR TREBUI SA LE FIE RUSINE PE DATA DE 10 ALE LUNII,DAR NU EI SE UITA IN GRADINA VECINULUI, SI AU GRIJA DE CREAREA PROPRIEI (FALSEI)LOR IMAGINE IN FATA SUPERIORILOR .>>..

Anonim spunea...

Domnu militian BALA,ce impact financiar are domne numirea in functie a agentilor???Ai vreo idee??Sa fie oare mai mare impactul decat numirea directorilor pilosi???Sau mai mare decat aia 50% aruncati de matale la bilant!E abuz in serviciu ce faci dumneata!nu mai semna ca primaru anunturi!

Anonim spunea...

"Tear down this wall – Dărâmaţi acest zid" este faimoasa provocare lansată de preşedintele american Ronald Reagan liderului sovietic Mihail Gorbaciov pentru demolarea Zidului Berlinului.
Într-un discurs ţinut la Poarta Brandenburg, lângă Zidul Berlinului, pe 12 iunie 1987, Reagan l-a provocat pe Gorbaciov, pe atunci Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, să elimine simbolul divizării Europei.MAINE DRAGI COLEGI , DARAMATI ACEST ZID AL DISCORDIEI , ACEST PUTREGAI NUMIT ANP,NU NE TREBUIE 500 DE ANP-PISTI SI 200 DE SIPAREZI,LA MUNCA PUTUROSILOR,VOI CARE NE SUBJUGATI SI NE DIVIZATI,CRIZA PE VOI VA VA LOVI PRIMII, NEPUTINCIOSILOR

Parfum de siparez spunea...

Ce-mi place, ce-mi place!Siparezii nu au mai suportat mirosul de parfum imprastiat din flaconul de flit si au iesit din gaurele. Chiar, haideti sa facem un concurs de poezii cu tema si scandari in versuri. Eu ma inscriu cu urmatoarea creatie:
"Bala, Firi si Cel-mare/
Vrem s-o stergeti pe carare/
Iar voi, siparezii mici/
Hai la groapa cu furnici/
Ba-i aici, ba nu-i aici/
Dar si Ragea vrem sa stie/
Ca nu-l vrem la puscarie/
Este loc la Margineni/
Pe la Glina ori Clinceni/
Sa se dea cu avionu'/
Paralel cu aerodromu'/
Vrem lumina, gaz platit/
Apa si salar muncit/
Nu vrem ore-n plus lucrate/
In praf, cu haine uzate/
Sa lucram, noi vrem cu spor/
Nu ca negrii pe ogor/
Vrem respect si dialog/
Nu un simplu monolog/
Si mai vrem tara sa stie/
Ca e greu la puscarie/
De-aia facem galagie/"

shelley spunea...

Ar trebui să reflectăm asupra trecutului în timp ce încercăm să trăim frumos prezentul pentru a onora viitorul.
Să avem gândul cel bun!

Anonim spunea...

Cineva intreba ce scoala militara a facut altcineva, care scria pe acest blog.Din cite imi amintesc, aceiasi cu cea absolvita de prietenul IORDACHE de la PH.
Prietenii stiu de ce.

Anonim spunea...

Maine este o zi mare in istoria penitenciarelor...Dar va fi si mai mare cand Bala isi va da demisia de "onoare"...Sa va povestesc despre ziua de 29...Of...Mare scandal... Sindicatul spune ca e zi libera... ANP trimite hartie ca 29 nu a fost zi libera...Vine sindicatul cu precizari...Noi cei de jos ce sa intelegem? Pai noi am muncit pe 29...de fraieri...acum cerem liber sefului?
TARABOSTES

Anonim spunea...

Raspunsul pt.anonimul de la 18:o5 nu a fost postat.
MULTUMESC CELUI CARE MONITORIZEAZA
AZI!
A fost un raspuns care nu incalca regulile postarilor pe acest blog!Dar nu e prima oara!
Daca nu sustinem noua revolutie,se pare ca nu avem voie sa postam!
Am inteles!
Sa auzim numai de bine in sistemul penitenciar!

Anonim spunea...

Oare de ce trebuie sa suferim din cauza unor oameni "incompetenti" la conducerea unui sistem in care sunt "oameni minunati, harnici, oameni care trudesc din greu pentru banul cinstit" ? Oare de ce domnul director ANP nu respecta Ordinul 2854/C/2004, art.37 al.1,de numire in functie - cei care am "depus eforturi mari" - luand un examen "cinstit, pe bune", cu note mai mari decat unii directori, si care trebuia sa fie "numiti in functie" !? Rusine, mare rusine, ca abia astazi am fost anuntati ca...vom fi numiti in ultimul trimestru al anului ...bine ca nu..."la pastele cailor" !! Din pacate legea, ordinele, dispozitiile se incalca mai intai de cei care le emit. Ce exemplu sunt acesti oameni pentru noi care INTELEGEM MAI GREU ACEST LUCRU ? VA ESTE TEAMA DE PROCESE, VA ESTE TEAMA CA VOM SOLICITA IN INSTANTA numirea noastra cf ordinului - si nicidecum ultimul trimestru al anului! Tinand cont ca suntem oameni care intelegem "dificultatile financiare " prin care trecem, poate unii vom accepta acest ANUNT facut tarziu, deoarece inca in unitati nu a fost primit la ora asta ! De ce suntem discriminati noi "agentii" care pe bune am luat un concurs bine meritat ? Directorii de ce nu se puteau sacrifica sa fie si ei numiti abia in ultimul trimestru al anului...VIITOR ???? Atata discriminare si nedreptate - numai in acest sistem gasesti ! RUSINE MARE!

Anonim spunea...

Monitorul Oficial nr. 489/14.07.2009
14.07.2009

Presedintele Romaniei

1209. Decret pentru constatarea vacantei unui post de membru al Guvernului .

Presedintele Romaniei
1210. Decret pentru desemnarea unui membru al Guvernului .

A plecat Ritzi, a venit o Placinta!

Parca ar fi in sistemul penitenciar,nu? Cam mare graba, nu credeti? Se clatina cine credem noi?

Anonim spunea...

Domnilor, daca vreti dovezi mult mai p[uternice pt. desfiintarea siparezilor decat incadrarea informativa a liderilor de sindicat, cereti publicarea informarilor pe care le fac ei la ANP. Veti gasi acolo sute de abuzuri, minciuni, delatiuni si alte mizerii ale spionilor de mucava. Si, sa stiti domnilor, ca siparezii nu au incadrat informativ numai liderii de sindicat ci pe toti aceia din unitati care au autoritate , liderii informali nemultumiti de mizeriile de prin unitati care ar putea aprinde scanteia in aceasta perioada. Le tremura izmenele.

Anonim spunea...

Am trimis si eu 10 grevisti si un ziarist.Ziaristului i-am sugerat sa intrebe cativa grevisti despre fisa postului,cateva atributii si daca stiu cumva succesiunea perchezitiei corporale amanuntite.Sper sa nu ma faca de ras.I-am sugerat si d-lui Bala sa ordone o alarma generala ca prin unele unitati sunt "directoare adjuncte" care unmbla cu buricul la vedere,poate gasesc si ele ceva pe la hoate cu ocazia acestei perchezitii si alarme...

Anonim spunea...

continuare 00.33

oarecum imi pare rau ca o spun...
sistemul penitenciar este un camp de lupta intre doua forte care, din pacate, nu lupta pentru ceva comun.si ce mi se pare in neregula este ca o parte a personalului din penitenciare este atras, chiar fara voia sa si nestiind care este de fapt miza, intr-o disputa care nu este a lui.

sunt curios oare daca sorin dumitrascu reprezinta cu adevarat interesele celor care sunt in sindicat...sunt curios daca cei care maine vor picheta mj-ul stiu de fapt pentru ce se afla acolo.

vreau sa va intreb onest: ce s-a facut pentru sistemul penitenciar in mod concret in ultimii ani, de la demilitarizare incoace? cel mai probabil un mare NIMIC!

aportul la acest mare-mic NIMIC- il au deopotriva iacob, serban, cerbu, dumitrascu, si restul care s-au perindat pe acolo.

daca sorin dumitrascu doreste intr-adevar binele acestui sistem ar fi bine sa il lase in pace, mai devreme sau mai tarziu aceasta obsesie, pentru ceva care de fapt a trecut, se va intoarce impotriva sa si va dezamagi multi prieteni.

in 15 iulie se protesteaza in fata mj-ului! pentru ce? ce rezolva demiterea unui om? celalalt care il va inlocui va scoate bani din buzunar pentru penitenciare? oare cineva isi va face altcumva treaba doar pentru ca nu mai e ministru predoiu sau director general bala? sa fim seriosi si mai ales, fiti seriosi!

las oarecum neincheiat acest comentariu spunandu-va ca va inteleg daca nu l-ati priceput...va inteleg si asta pentru ca nu va era adresat voua ci acelui public la care penifestul ar trebui sa tinteasca si pe care doar unii dintre cei care posteaza din partea echipei penifest il asteapta pe blog: oamenii cu bun simt din administratia penitenciarelor!

Anonim spunea...

21.55

Ce vrei si tu cu numirile tale? Ala a fost examen? Mai aveti de asteptat voi astia rude, fiice, neveste,pile politice si prieteni,care v-ati facut ca dati examen.

Nu-i asa Hrebenciuc!!??

Anonim spunea...

SIPA , mai nou este adevarat ca se ocupa de tot ce inseamna luari de opinie impotriva a ceva , nu a fost decat ,este si a ramas un serviciu secret care se ocupa de noi cadrele , nu au treaba cu pplii , cu preocuparile acestora , au sarcini clare oficiale sau neoficiale PE CADRE . Ei trebuie sa stie tot , cine face greva , unde face greva si alte asemenea lucruri . Nu cunosc cu ce trebuie sa se ocupe , dar din ce vad eu este clar ca fac munca de politie secreta impotiva noastra a celor care incercam sa ducem aceasta caruta pe asemenea vremuri.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anti-siparezii de joasa speta spunea...

pentru anonimul din 14.07.2009, ora 17.06: Nu ma pot abtine sa nu raspund acesei postari pentru ca ma oripileaza.Privesc cu stupoare obraznicia unor misei ca tine care ameninta si fac aluzie la santaj ascunsi in spatele anonimatului. De fapt, prin aceasta postare, nu faci decat sa confirmi ce se crede despre voi: sinteti niste neprofesionisti de joasa speta ale caror instrumente de lucru sint amenintarile, santajul, provocarile stravezii si mizeria umana. Pentru acest mesaj eu te-as da afara din acest serviciu. daca ati avut aceste informatii de ce nu le-ati facut publice , sa se ia masuri legale? Ai vreo explicatie pentru asta sau le-ati pastrat intentionat pentru un eventual targ? Ar trebui ca tocmai acest tip de abordare din partea celor de la asa-zisa prevenire sa ne determine sa cerem desfiintarea lor. iata, deci, dragi colegi, un motiv in plus sa cerem desfiintarea acestui serviciu promiscuu.

Anonim spunea...

tind sa cred ca, intradevar, acum (mai mult ca niciodata) vor incerca sa ne foloseasca pt a-si atinge propriile lor scopuri. vor duce un razboi (care nu este al nostru) cu propriile noastre corpuri, pe banii nostri, in timpul nostru, cu riscul alarmelor la care numai noi ne vom prezenta, cu riscul umilintelor pe care numai noi le vor indura.
ar trebui sa ne amintim care sunt problemele noastre de fapt. nu siparezii sunt problema noastra. pe astia ii ignor. nu am de ce sa imi fac griji. ei isi fac informarile, eu imi vad de munca mea si ...in rest....
probleme noastre, ale unitatilor sunt altele : lipsa banilor (nu pleaca de la siparezi), umilinta ce trebuie sa o suportam de la unii dintre sefii directi, indiferenta de care dau dovada cei din conducere atunci cind vad cite 20 de oameni intr-un serviciu ( si nu muncesc decit maxim 10),in timp ce sectiile stau cu cite un singur om la 250-350 de p.p.l., aroganta cu care te privesc si te trateaza niste incompetenti care au luat si iau in continuare salarii de merit, salarii de 50 % sau amindoua ( cumulate), suspendarea unor drepturi banesti, folosind tot felul de explicatii puerile.
ar mai fi multe de spus, toti colegii mei stiu asta, dar nu as vrea sa fim marionetele nimanui in conditiile in care scopurile nostre, nevoile noastre sunt altele.
PS: si daca viata si serviciul nostru ar fi mai bune fara siparezi, nu au decit sa dispara...probabil ca vor aparea sub alta denumire.
cu respect.

Anonim spunea...

ai facu scoala lu* cacavei? analfabetule!

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 20.31

poti fi putin mai explicit? cu cine incercai sa dialoghezi? ajuta-ne te rugam....