Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 27 iulie 2009

The "D" Day

Va veni o zi în care abuzurile unei anumite categorii de mari conducători de oşti de ieri şi de azi vor fi lăsate în urmă. Când şantajele morale, materiale sau afective şi dominarea teritoriului prin interceptări telefonice sau spionaj de ultimă speţă vor fi uitate.

Când trecerile abuzive („aşa vrea muşchii mei”) dintr-un sector în altul sau dintr-un penitenciar în altul, condiţionarea obţinerii unei funcţii de anumite servicii şi avantaje sau „Extinderea Teritoriului Meu” în stil securisto-feudal vor fi istorie.

Vor fi destui şi în acea zi care vor spune că „Ceauşescu a asigurat locuri de muncă şi a construit cutii de beton” sau, în traducere penitenciară, că „fantasticii, asistaţi îndeaproape de CC al ANP (Consiliul Consultativ al ANP), au făcut ordine, au ajutat femei şi bărbaţi să obţină posturi bune şi au făcut profilare şi regionalizare”.

Va veni o zi în care lucrătorii de penitenciare vor hotărî singuri dacă managementul penitenciarelor şi direcţia de prevenire a criminalităţii trebuie să se ocupe de îndeplinirea sarcinilor de serviciu de către angajaţi şi de calitatea serviciului public penitenciar, respectiv de combaterea actelor de corupţie, a terorismului şi a relaţiilor neprincipiale cu deţinuţii sau dacă, pentru „Controlul Teritoriului Nostru” aceştia trebuie să monitorizeze vieţile personale ale sclavilor pe care îi batjocorim, umilim şi hărţuim frecvent, chiar dacă din punct de vedere profesional ne folosim de ei şi îi „apreciem” la nesfârşit.

Va veni o zi în care mizeria a ceea ce a reprezentat fantoma securităţii în sistemul penitenciar va dispare. Când sufletele otrăvite ale multora se vor revolta şi vor spune: „am fost şantajat”, „am fost obligat să fac asta”, „am fost influenţat”, „am crezut că aşa trebuie”, „am fost ajutat, dar am înţeles că nu dezinteresat ci doar pentru a fi controlat ulterior”, „am făcut aşa sau aşa pentru că altfel nu aş fi promovat”.

Adepţii schimbării de mentalitate prind curaj. În curând li se vor alătura şi sufletele nobile care au fost otrăvite de sistem, dar care sunt tot victime ale sale. Va veni o zi când toţi aceştia îşi vor da mâna. Când vor rămâne singuri arhitecţii monstrului feudalo - securist, care îşi fredonează aproape neorchestrat, dizarmonic şi disonant, cântecul de lebădă. Eu nu le cer demisia. Le cer să observe că lumea pe care au controlat-o cândva nu mai există. Suntem în 2009.

Există în sistem veritabile tragedii umane provocate de securismul feudal, (nu vorbesc aici de cele pe care ni le provocăm singuri, pentru că sunt şi din acestea), induse de cei ce împart principiile de viaţă în două – ale noastre şi ale celorlalţi. De cei care fragmentează morala, sistemele de valori şi conştiinţele în funcţie de interesele personale. Atunci când dorinţa de a ne schimba va fi mai puternică decât rezistenţa la schimbare, sistemul securisto – feudal se va stinge.

Va veni o zi în care atributele fermităţii şi cele ale seriozităţii, ale maturităţii şi responsabilităţii în sistemul penitenciar vor fi redefinite. Diferenţa dintre reacţie şi decizie (deşi e dorit ca ele să fie în armonie), mai ales în situaţii limită, poate fi foarte înşelătoare, dragi cititori.

Suntem oameni. Greşim cu toţii, ne cerem iertare, mergem mai departe, avem dileme, ne frământăm uneori, mai greşim odată, ne ridicăm din nou, dar când suntem responsabili în mod premeditat de genocidul conştiinţelor, când am construit un sistem pe frică, nepotism şi pe reţele informative transformate ulterior în „SRL-uri”, pentru asta nu poate exista înţelegere, sau dacă totuşi ea există, „performanţele” descrise sigur nu trebuie să facă parte din proiectele manageriale ale lui 2010.

Bilanţ 2013 e departe, dar arată mai bine decât în februarie.

35 comentarii:

Anonim spunea...

Personal,cred ca nu voi apuca zorii acelei zile!
Dar,traim cu aceasta incredere ,pentru a putea merge mai departe!

Anonim spunea...

Domnilor colegi , acuzati in stanga si in dreapta ca anumiti oameni nu isi fac treaba si ca serviciul lor trebuie desfiintat. Ce vina avem noi daca zilnic raportam , conf. fisei postului , la ANP problemele din penitenciare si nimeni nu ia nicio masura. De la Penitenciarul Giurgiu am informat ca un p.p.l. a decedat in conditii suspecte , zilele trecute , si ca in nota de informare facuta de catre directorul adj. paza Muscalu Fl. catre ANP figureaza cu totul altceva. Ba mai mult observ ca si directorul general ANP il dezinformeaza pe ministru spunand ca p.p.l. a murit datorita unui stop cardio-respirator . Dar nimeni nu si-a dat seama ca in momentul decesului intervine stopul cardio-respirator , dar cauzele care l-au generat unde sunt mentionate? Am facut investigatii si am vazut ca p.p.l. amea urme de taieturi la gat si din raportul medico-legal a rezultat faptul ca acesta a avut o moarte violenta. Problemele nu se opresc aici . Am aflat ca p.p.l. (condamnat pt. omor ) a fost dus in oras doar de sofer , doi agenti din escorta fiind trimisi la un sfert de ora cu masinile personale. Am informat la timp factorii de decizie si in unitate au sosit zilele trecute Buica , Stancovici , Cucu ,lupu etc. Au facut investigatii de la orele 18 pana la 23. Au fotografiat cadavrul cu telefoane mobile etc. Care va fi rezultatul il stiti deja. S-au mai furat mirese de la nunta cu grupa de interventie , s-au mai facut baluri mascate cu oameni din serviciu care au fost indemnati sa consume bauturi aloolice cu toate ca urma sa se intoarca in serviciu ; in centru acelasi personaj : Directorul adj,paza Muscalu Florentin . Rezultatul toata munca nostra clasata pe undeva ; ca de altfel si recenta munca.
Va intreb , bineinteles retoric , care este vina noastra a celor care totusi ne facem treaba cu corectitudine si suntem atat de huliti . Pana unde este vina noastra si de unde incepe vina factorilor de raspundere . Cea mai proasta idee care s-a vehiculat pe aici este trecerea in subordine pazei. Exemplul de azi este concludent . De cine sa le mai fie frica si de cine sa se mai fereasca astfel de oameni daca vom fi obligati sa le raportam totmai lor . Cugetatu bine inainte de a cere. Aveti grija ce va doriti ca s-ar putea sa se implineasca.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 00.27
Felicitari pentru activitatea desfasurata cu profesionalism in cazul mortii unui p.p.l. Dumneavoastra faceti numai investigatii preliminare. Adevarata cercetare potrivit competentelor materiale si teritoriale se face de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu. Investigatia facuta de dumneavoastra este irelevanta, dumneavoastra nu aveti competente de a face o cercetare in cazul mortii unei persoane. Rezultatul investigatiei are caracterul unei note informative si nu cred ca aveti calitatea de a da informatii publice cu privire la moartea unei persoane atat timp cat cauza se afla in curs de cercetare penala iar faptele materiale din dosarul penal sunt sercrete acestea devenind publice in momentul in care cauza ajunge in fata instantelor judecatoresti.Felicitari!!!

Edy spunea...

Excelent scris, Prisonworker! Nu stiu daca acea zi va fi clar delimitata de celelalte, dar ea se apropie cu fiecare clipa, chiar daca nu pare. Sa privim putin in urma! Cu urcusuri si cu coborasuri, sistemul penitenciar a evoluat. Ceea ce puteau face acum zece ani chinuitorii si profitorii sistemului nu mai pot face azi. E adevarat ca metodele profitorilor s-au mai cizelat, dar multe cai li s-au inchis. Si asta nu pentru ca la conducere a venit un director providential, ci pentru ca sistemul a facut pasi inainte. Poate ca ar fi util sa intelem ca nu ne ajuta cu nimic sa-l asteptam pe ACEL director. El nu exista. Invatam incet-incet din ceea ce ni se intampla, chiar si din ceea ce ni s-a intamplat cu domnul Bala. Din interiorul si din exteriorul sistemului vin presiuni inovatoare. Rezistentele sunt mari, dar sistemul se urneste. Stiu... Mai e mult pana departe, dar primii pasi au fost facuti. Fiecare pas inainte e incurajator. Poate ca acel sistem cu adevarat functional nu-l voi mai prinde, dar ma bucur sa cred ca particip la intemeierea lui, alaturi de oameni (de ici, de colo) care inteleg si pun umarul. Chiar daca nu facem lucruri exceptionale, picul pe care-l aducem sa fie bun si sa ne bucuram de inca un pas!

Anonim spunea...

00.27.00-Una din probleme este si asta! Dar, adunatura ce formeza in clipa de fata acest serviciu de informatii este depasita de situatie! Persoane necalificate au ajuns sa formeze coloana unui compartiment, fara de care coruptia ar baga sistemul in colaps mai repede decit lipsa fondurilor! De ce se tem unii? O intrebare pe care o punem toti dar la care cunoastem deja raspunsul! Lipsa de profesionalism este inlocuita cu umbra fostei SIPA, care si astazi da fiori reci unora! Trecutul este singurul lucrator al actualului serviciu care isi face treaba cu rezultate bune, as putea spune...cu succes chiar...00.27.00 avea dreptate, de finalitatea informatiilor se ocupa altcineva...sau, informatiile nu sunt verificate si ramin la stadiul de gogosi nedospite! Atentie, existenta acestui tip de activitate cu atributii in domeniul sigurantei nationale nu poate fi negociata ( SORIN stie, am avut discutii pe tema asta)...in cel mai bun caz o sa aiba loc o remaniere la virf, o schimbare de initiale din x in y, citeva pensionari si gata! Tot noi o sa plingem pe forum ca plesnesc penitenciarele de oameni corupti...Sa canalizam enrgiile pe adevaratele puncte fierbinti din lista de revendicari a sindicatelor...Aveti rabdare, lucrurile se vor indrepta pe drumul cel bun...Constat cu stupoare ca desfintarea astora a devenit o prioritate pentru noi...fara sa vrem am inceput sa strigam lozinci pe care altii au avut interesul sa le afisam cu fluierul de git...interese meschine de care habar nu avem...polite neplatite...da, suspendarea primelor de vacanta, conditii mizere, nesiguranta zilei de miine, asistenta medicala necorespunzatoare, sporuri... etc etc etc...despre toate astea sa vorbim...lucruri pe care le stim si le traim cu totii.
...Cu deosebit respect, un ofiter care nu a terminat SPIRU HARET...(cu x si o cum spuneti voi)...

Prisonworker spunea...

Pt. 27.07.2009, 00:27 si 10:46

In articol vorbeam de faptul ca aceasta directie trebuie sa se ocupe de combaterea actelor de coruptie si a relatiilor neprincipiale cu detinutii. Nu am folosit cuvantul desfiintare.

Anonim spunea...

S.O.S. SE PARE CA O PARTE DIN DIR. D.E.A. DIN TERITORIU VOR IN LUNA AUGUST, SA INAINTEZE IN BLOC DEMISIILE!...SE STIE CEVA DE TREABA ASTA LA ANP?!... CA RASPUNS LA AFIRMATIILE D-NEI. SERBAN:"ca unitatile si-au platit mare parte din datorii, ca sumele cerute de unitati nu sunt corecte ci umflate, ca directorii economici nu stiu sa faca proiecte de buget, ca bugetul initial proiectat de ANP a fost exagerat de mare si ca ne descurcam cu mult mai putin."

Anonim spunea...

Pt.S.O.S.
Directorii DEA sa dovedeasca ca d-na DIR. nu are dreptate,nu sa-si dea deminia....Sa lasam orgoliile ranite,ca nu ne ajuta la nimic!
Trebuie sa fim uniti!

demis ec(de Vrancea) spunea...

Terminati-o cu demisiile in bloc, dragi colegi. Aveti glume in program? Nu stiti ca demisia este un act unilateral de vointa care exprima o mare onoare din partea demisionarilor. Asta in cazul in care nu ti-o dai silit de sefii care ti-au transmis direct sau prin cai ocolitoare ca mai bine iti dai tu demisi decat sa se ajunga la...... stim noi la ce....
Asadar, am mari indoieli ca se va intampla chestia cu demisia in bloc. La ciolan nu se da drumul asa usor.

Anonim spunea...

Pentru anonumul 00.27.00
Ce nu stii tu este faptul ca Sipa avea intradevar putere,acesta era subordonata direct MJ,pe cind BPCT era pina acum subordonata lui Acadel care in loc sa exploateze informatiile ,le folosea in scop personal pentru santaj. Cum vrei tu ca acesta directie sa faca ,,treba,, cind este subordonata ANP ? Cine crezi ca ia masuri ? Tot vorbim de imputerniciri si examene trucate,este la fel si in cazul acestor informatii! Vad ca blamezi oameni pe care nu-i cunosti personal,nu vrei totusi sa dai exemple concrete? Peste tot si in unitati si in sindicate exista uscaturi ,deci nu trebuie generalizat!La BPCT cred ca trebuie ,,lucrat,, la sectorul care nu-si face treaba ,care nu exploateaza informatia si nu ia masuri,deabea dupa aceia putem sa-i condamnam pe cei din teritoriu!

Anonim spunea...

Traiasca ACADEL ! Multumim din suflet ca ai mai terminat un sector al ANP -ului !Ce mai urmeaza? Sindicatele,ANPUL ???

Chiar nimeni nu sesizeaza ca acolo unde este sef ACADEL se depun demisii sau cereri de transfer in MASA ?

Anonim spunea...

bugetele pot parea supraevaluate, dar nu este asa. Ele oglindesc nevoile reale ale unitatilor. Unii nu vor sa creada ca exista asemenea nevoi pt. ca nu au fost in teritoriu si nu stiu ca e demoralizant sa vii la serviciu si sa-ti rupi hainele agatandu-le intr-un birou care este de-o seama cu strabunica, sau sa-ti fiarba creierii vara si sa crapi de frig iarna intr-un foisor vai mama lui... DA, sunt bani multi, ceruti in fiecare an, dar fara succes pentru ca nevoile noastre(ca unitati)... raman ale noastre. Asa ca an de an facem, proiecte de buget si... nu sunt bune pt. ca sunt "prea mari"...

Anonim spunea...

Pentru anonimul 27.07.2009 08:49:00


Tu chiar esti visator prietene ! Tu crezi ca articolul este scris de SIPAREZUL de la Giurgiu ? Tu-l cunosti pe acest om ? A fost mult timp sef de tura si este unul de-al nostru,stie meserie pe paza,este vechi in sistem ! Si acum tremura pp-dei cind aud de el ! Dar ca de obicei pe acest blog ,bididii ca tine se arata destepti si arunca cu mizerie in oameni !

Anonim spunea...

Problema este ca birorile sunt atat de minuscule incat simtim ca nu mai putem respira!
Vara,nadusim,iarna inghetam!
Aveti grija de conditiile de viata ale ppl-lor din inchisori!
Dar de copiii strazii cine se ocupa?Tot UE?

Anonim spunea...

Pai in birourle minuscule exista si aparate de aer conditionat(achizitionate prin sponsorizare) dar daca le pornim,spital scrie pe noi!
Facem si economie la en. el.!
D-na DIR. cunoaste?
Un incompetentent din teritoriu!

Anonim spunea...

Ce tot aveti mai frate cu Siparezii astea,sunteti obsedati ? Ba cereti desfintarea lor, ba reorganizarea lor, ba subordonarea lor pazei, de ce va este frica de ei daca sunteti cinstiti si corecti ? Cum apare un Siparez care-si spune oful,cum ii dati la cap! Parca doream cu totii sa stim adevarul despre ce se intimpla in unitati,acum cred ca ,,aerul devine prea tare,, pentru unii si in loc sa mai cerem rezultatele muncii lor,le dam peste bot ! Haideti sa vedem unde este buba la ei,sa o rezolvam si daca nu merge nici atunci ,sa le dam peste bot ! Anonimul 27.07.2009 00:27:00

a punctat foarte bine faptul ca tot ce scriu SIPAREZII de 2 ani nu se ia in seama,deci cei vinovati de lucrurile astea sa fie trasi la raspundere !!! Este imposibil chiar si daca sunt incepatori ca in 2 ani sa nu fi gasit ei informatii care sa fie ,,FIERBINTI,, rau de tot ! Voi chiar uitati ca indiferent cit de timpiti au fost unii din ei,au fost scoliti de SRI ! Si mai uitati ca nu toti au venit din afara sistemului,unii chiar sunt vechi in ANP,sunt chiar si comisari !Problema este ca pina acum au fost condusi prost de fostii lor sefi !

Anonim spunea...

Pentru anonimul 27.07.2009 08:49:00

Tu esti cumva SIPAREZUL BLAJIN SI DULCE ? Asta este cumva o amenintare ?

Anonim spunea...

Are dreptate anonimul 27.07.2009 20:35:00

am lucrat cu acest om cind era Sef de tura ! Este un om deosebit ! Pe tura sa nu prea miscau hotii,iar cine o facea o data ,a doua oara nu mai indrasnea ! Toate Vipurile venite de la Jilava si Rahova o incasau pe tura lui si fugeau de Giurgiu ca dracu de tamie ! Deci BIDIDIULE dupa ce-ti trece frustrarea si mai inveti meserie de penitenciar,atunci sa mai apari pe acest bolg si sa arunci cu mizerii in oameni ! Omul despre care vorbesti tu este Comisar si a plecat de jos,este de-al NOSTRU !Cind el lega hotii tari in gura ,tu te ascundeai sub fusta lui mamica !

Anonim spunea...

Pt.27.07.2009 19:30:00
ce trebuie demonstrat? in unitatea ta sunt platite utilitatile, facturile de la furnizori, orele suplimentare?
Pt.demis ec(de Vrancea)
sunt si dir. DEA capabili, care au promovat un concurs si nu au terminat spiru...aia poate isi vor depune demisiile de onoare!...din pre multa scarba, fata de pers. competente din ANP

Anonim spunea...

Stie cineva cand vor fi numiti pe functii agentii ce au promovat examenul de trecere in corpul ofiterilor, examen ce s-a finalizat...inaintea directorilor de unitati?
Cica n-ar fi bani... dar ptr directori au fost bani?
Cata mizerie in sistemul asta...cata mizerie.
Oare nu suna a discriminare?
SINDICATELE DORM?

Anonim spunea...

27.07 -21.58: pentru linistea ta sufleteasca afla ca sunt si absolventi de spiru care au luat examene de promovare pentru functiile de ofiter in timp ce alti "catindati" cu facultati de incredere la stat au luat aproape 3la examene.

Anonim spunea...

Cred ca o parte din voi aveti greseli de perceptie ! Oamenii valorosi nu se impart intre Ofiteri/Subofiteri sau absolventi de Spiru sau alte facultati ! Am vazut ofiteri cretini a caror munca o fac subofiteri capabili,am vazut si subofiteri cretini. Am vazut absolventi de drept terminat la stat creti si absolventi de drept terminat la Spiru valorosi,dar si invers ! Unde este acum criteriul COMPETENTEI PE POST ? Ati terminat razboiul cu SIPAREZII si va mincati intre voi ?Nu vedeti ca va este disrasa atentia de la adevaratele noasre probleme ?!

Anonim spunea...

Bala dixit: avansarile pentru agenti la 01 septembrie. Initial era 15 octombrie, s-a mai inmuiat dupa interventia sindicatelor.
sindicalist treaz

Anonim spunea...

oare toti din serviciul de prevenire sa fie rai?
oare noi ceilalti suntem cinstiti?
cine nu are de ascuns nimic nu are de ce sa se teama de acest servici

Anonim spunea...

Nu mai vreau sa aud de servici.mi se face lehamite cand trebuie sa ma trezesc dimineata pt a merge la servici.Nu stiu cum sunt altii,dar eu cand ma gandesc la vechiul loc de munca ma apuca nostalgia vremurilor bune.Nu stiu cine dracu m-a pus sa vin la puscarie.Dar de fapt nici la puscarie nu ar fi un loc de munca rau insa atata timp cat ne conduc niste oameni care vor totul numai pt.ei,iar altii nimic,conducatori care ne intimideaza,intercepteaza in stil mafiot corespondenta,te discrediteaza in fata colegilor, nu are cum sa-ti placa la locul de munca.Pacat ca printre acestia sunt si oameni cu bun simt si omenosi,insa de frica consecintelor nu au curajul sa-si ceara drepturile sau sa riposteze la amenintari.Cu speranta in suflet sper sa apuc zilele cand ne vor calauzi oameni cu caracter bun,fara interese,obiectivi si cu frica de Dumnezeu.Pacat ca ceea ce se discuta pe acest forum nu este un semnal de alarma pt.cine trebuie.

Anonim spunea...

Penitenciarul din Milano este situat in oras si este inconjurat de blocuri.Locatarii acestora au facut o adevarata afacere prin inchirierea camerelor cu vedere la penitenciar membrilor de familie sau altor persoane care vor sa vorbeasca cu detinutii care au vedere spre acestea.Dupa mintea ta Mocirleo administratia italiana ar trbui sa cumpere tot cartierul dupa cum propui la Giurgiu sa cumpere ANP-ul soseaua de centura a orasului care trece pe langa penitenciar. Dar am uitat ca tu ai facut facultatea la x si 0 (Spiru Haret)si esti NUL. Facand o comparatie cu anii 2001-2004 cand tu bateai detinutii (Matei Alexandru &co)si nu erau nici telefoane mobile nici droguri, azi cei care au venit de la Jilava si Rahova au adus cu ei obiceiuri, tf, etc.iar societatea a evoluat. In ritmul tau schizofrenic s-ar putea sa-l gasesti vinovat pe Muscalu inclusiv de actuala criza mondiala. Hai ca poti, ai dovetit!!!

Anonim spunea...

Mai avem de asteptat cu promovarea. Se recorecteaza lucrarile de la concurs fiind gasite nereguli grave.

shelley spunea...

Dilemă veche: suntem prin definiţie fiinţe sociale sau trăim în colectivităţi pentru că astfel ne sunt mai uşor respectate drepturile, renunţarea la anumite dorinţe particulare se face benevol pentru Binele General? Valoarea ce stă la baza contractului social s-a deteriorat în timp.
"Axis mundi" s-a pierdut, încercăm să-l regăsim, dar, într-adevăr e mult prea greu...
Dat fiindcă "eroi sunt cei care fac ce trebuie, atunci când trebuie, indiferent de consecinţe", vom continua războiul cu corupţii, dar ne va costa....simţim costurile în fiecare zi, dar totuşi sperăm.

Anonim spunea...

Diferenta dintre penitencul din Milano si Penitenciarul Giurgiu este evidenta . Pe cand penitenciarul din Milano este inconjurat de blocuri , penitenciarul Giurgiu se invecineaza cu un cimitir si cu foarte mult teren arabil ; si cred ca se introduc si mai putine obiecte interzise decat la Giurgiu . Referitor la studiile unora sunt altii cu facultati de tehnica sudurii care au obtinut diploma de licenta cu ajutorul nasului unui p.p.l. caruia i s-au oferit facilitati pt. intermediere si care au ajuns bine cu toate ca studiile lor nu au nicio legatura cu meseria.

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 22:43- Hai ca te-ai rupt de tot de realitate frate. Ce legatura are centura orasului cu zona dintre posturile 1 si 3 ale Penitenciarului Giurgiu . Se vede ca nu ai mai iesit din " muzeul administrativ placat cu marmura" de mult timp sau ai blatul cu cei care arunca droguri prin aceasta zona de nu vrei sa le strici treaba. De centura aminti si pentru ca iti cam sta gandul pe acolo daca la femei nu ai scces. Oricum multe "succesuri" in perioada urmatoare.

Anonim spunea...

CU TOATA ADMIRATIA PE CARE V-O PORT , INTORCETI-VA DE LA MILANO , ADICA IESITI DE PE INTERNET SI TAIATI DRACU BURUIENILE DE PE PERIMETRU CA SUNT MAI INALTE DECAT DUMNEAVOASTRA (1,51 M) SI NU PUTEM VEDEA DETINUTII DIN FOISOARE. SAU MAI BINE RAMANETI ACOLO . PENTRU ANONIMUL DE LA 22:43

Anonim spunea...

Referitor la sugestia anonimului de la 22si 43 cred ca nu este posibila . Ca sa provoci criza mondiala trebuie sa fii inteligent. Nu este cazul.

Anonim spunea...

si ploiesti-ul se confrunta cu situatii gen GIURGIU( sunt aruncate diverse obiecte din afara:tel , cutite, droguri, alcool...), nu se ia nici o masura de mai bine de 2 ani....probabil vor face ceva atunci cand detinutii vor avea in dotare pistoale si se vor rafui intre ei, iar cei doi agenti nu vor putea interveni...ca ei sunt sute si cu usi deschise. Prevenirea se ocupa de alte chestii...nu merge telefonul in biroul x, stingatoarele de incendiu sunt exp de 2 sapt, sunt chistoace in curtea de plimbare....nu de faptul ca se introduc droguri prin metoda " scrisoarea", nu de faptul ca anumite cadre sunt mana in mana cu detinutii...si multe altele. Acea lipsa de profesionalism exista in toate sectoarele pentru ca posturile au fost ocupate de( sau sunt "rezervate" pentru ) :" varu`, nepotu`, finu`, nasu`...etc" care nu au habar cu ce se mananca treaba asta iar sefii nu se implica prea mult sa nu oboseasca. Traiasca P C R -ul( pile, cunostinte, relatii)

neadormitul spunea...

Si cand va veni ziua aia? Pentru mine fiecare zi e o lupta cu coruptii, necinstitii, egoistii, subiectivii..... As vrea sa nu obosesc. Desi mi se face sila de cum alearga unii dupa functii sau altii stau la birou si se uita la fotografii cu iubita, dar au impresia ca sunt bine ancorati pe scaun. Sper ca ceea ce fac ei sa nu ramana neobservat.

Anonim spunea...

27.07.2009 22:27:00 in cazul in care nu ai observat "e multi" astia de "are ceva" cu absolventii de spiru. da de candidati la postul de director care au absolvit facultati de stat de incredere si cyu mastere si care nu sunt in stare sa ia nota 3 nu spune nimeni? acum lumea constat ca are doua directii: sipa si ceva mai subtire absolventii de spiru.