Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 29 iunie 2009

Sindicate: ACŢIUNE!

29 iunie a fost în ultimii ani un prilej de sărbătoare. Ziua aceasta a însemnat discursuri, mici, bere, grătare, iarbă verde, sârbe, hore … De la cel mai mic subofiţer până la comandant (uneori chiar era invitat la acţiune cineva din conducerea ANP) erau prezenţi la festivitatea din clubul cadrelor şi apoi la restaurant. De vreo 3-4 anişori încoace sindicatele s-au implicat în organizarea petrecerii şi chiar au suportat o parte din cheltuieli că…deh, e pentru personal. Aşa era pană în acest an şi în unele unităţi încă se mai poartă.

Anul acesta însă, în multe unităţi, salariaţii s-au grupat pe compartimente şi au ieşit vineri la o bere fără prea mare tam-tam. Nu mai există acea bucurie de a fi împreună la o „câmpenească”, oamenii sunt apăsaţi de grijile din ce în ce mai mari, coeziunea dintre lucrători şi conducere a dispărut, salariaţii blamează administraţia pentru diminuarea drepturilor, iar conducerea de top a dezamăgit prea mult ca să ne mai trezească vreo reacţie pozitivă.

Anul acesta pierdem sporuri, funcţii, drepturi şi cu acestea împreună, linişte, bucurie, speranţă, siguranţă, încredere. Cu greu şi în ultimul moment s-a obţinut de către sindicate zi liberă, conducerea ANP şi Radu Ragea opunându-se până au aflat că nesemnarea Acordului colectiv de muncă în forma actuală ar conduce la declanşarea conflictului de muncă. Nu grija noastră a determinat semnarea acordului şi implicit acordarea zilei libere ci grija lor. Dar nu au scăpat…

Mâine se protestează pe toată durata zilei de muncă prin purtarea banderolelor albe la braţ (grevă japoneză) iar în iulie vom picheta Ministerul Justiţiei şi putem intra într-o grevă de avertisment de două ore. În aceste condiţii, e clar că bravii noştri conducători nu au scăpat de ce a fost mai greu ci abia urmează şi am auzit că unul din directorii generali adjuncţi mormăia cu amărăciune la şedinţa de vineri că acum se va cere demiterea conducerii. Nu, se va cere ocrotirea viezurilor de stâncă şi a pârşilor de stejar…

Mâine va fi o zi importantă pentru noi toţi întrucât deşi ne vom face treaba, reprezentanţii noştri sindicali din unităţi vor fi în lumina reflectoarelor şi vor vorbi celor din mass-media despre problemele şi nevoile noastre, condiţiile proaste în care muncim, actul managerial slab de care avem parte. Undeva, la ora prânzului, în Bucureşti, se va organiza o conferinţă de presă iar cei doi preşedinţi SNLP şi FSANP, împreună încă o dată, vor încerca să urce sistemul penitenciar în agenda publică.

Aşadar, azi este liber şi ar fi bine să profitaţi de soare şi familie dar de mâine încolo trebuie să fim uniţi, curajoşi, voluntari şi hotărâţi să demonstrăm că prin venele noastre curge sânge, că ceea ce se întâmplă în jurul nostru nu ne este indiferent, că suntem capabili să spunem lucrurilor pe nume.

18 comentarii:

Anonim spunea...

BRAVO BRAVO BRAVO de foarte putine ori v-am felicitat pentru un asa articol dar de data asta meritati ......................

Anonim spunea...

la razboi inainte,la placinte inapoi...asa ar trebui sa sune acum vorba aceasta.sindicalisti din toate puscariile uniti-va!!!si nu ii luati in seama pe cei care vor sa ne dezbine si pe cei care sint impotriva noastra

Anonim spunea...

Stati linistiti, ca Bala, Cel Mare,
Dinca,Ungureanu, Iftica si ceilalti "reformo-distrugatori" ai ANP ,doar au mormait, vineri,ca li se va cere demisia.Nu vor renunta ei asa usor la functiile in care au fost cocotati de catre "prietenii de partid",care le-au apreciat devotamentul (pardon!! proiectul de management prezentat la concursurile corect organizate). Doar daca se uita in oglinda si-si recunosc incompetenta de a gestiona sistemul.De ce nu va duceti voi de unde ati venit?... poate, sunteti capabili sa coordonati un birou, compartiment .. numai daca nu le desfiintati voi pana atunci.Dar, nu sunteti "fraieri" ca noi, nu-i asa? O sa va pensionati cu o caciula de bani, pe care nu-i meritati, dar o sa plecati din sistem pe usa din dos, cu coada intre picioare. Veti ramane, totusi, in amintirea lucratorilor ca "cea mai neagra pagina din istoria sistemului".

Vladimir spunea...

Multumesc pentru aprecieri!

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 12,l6
Mai,ANP-istule fraier si incapabil, ti-e frica de scaunul si postul pe care il ocupi?
Te gandesti ca s-ar putea sa nu mai ai obiectul muncii,pt ca sindicatele nu sunt de acord cu organigrama ANP, umflata pana la absurd cu zeci de posturi, birouri,servicii si directii? Sau te pui,saracutul de tine,in locul
"fraierilor" din unitati,pentru care "prealuminatii" tai sefi au creat niste organigrame aberante, dupa numarul detinutilor si nu al activitatilor. Ce si-au zis ei "prealuminatii" de la scoala lui Marx:"invatati, invatati sa indepliniti mai multe functii,ca altele nu va mai dam si sa ziceti mersi ca le aveti si pe astea".
Aveti macar bunul simt,sa realizati ca existenta aparatului central depinde de bunul mers al unitatilor. Va chinuiti de mama focului,sa mai infiintati ceva servicii si posturi pt a va justifica existenta, dar va veni si timpul adevaratei descentralizari (nu cea zonala,inventata de voi,in planul de reforma).
Nu va mai obositi sa dezbinati oamenii din unitati,pt ca va afisati zilnic valoarea si va desfiintati singuri.

Anonim spunea...

La Multi Ani pentru toţi. Doamne ajuta! Şi la Mulţi ani celor care îşi serbează ziua onomastică - Petra, Petru, Petre, Paula, Pavel, Paul

ARKAN spunea...

SA RESPECTAM TOTUSI SFANTA SARBATOARE !
LA MULTI ANI !

Anonim spunea...

va rugam sa anuntati toti liderii de sindicat din unitati, sa fim toti uniti maine si sa nu existe chestii de genul "lasa ca protesteaza altii si pentru noi". La multi ani, lucratorule de penitenciar, sa ne ajute Dumnezeu sa trecem si peste greutatile astea si sa invatam sa ne facem singuri viata mai usoara daca "managerii" nu sunt capabili.
La multi ani si tie Sorine D, sper sa inveti ceva acum, cand esti in tabara cealalta.Fac parte dintr-o unitate mica, dar vitala sistemului, care datorita tie a avut niste ani de cosmar si care, dupa ce ai plecat, a platit cu luni bune de controale si mai plateste si acum. Sper si eu si colegii mei sa te fi trezit intre timp si sa ne reprezinti asa cum meritam. LA MULTI ANI,COLEGI!

Anonim spunea...

suntem gata de actiune...
MUJAHEDINII.

Anonim spunea...

LA MULTI ANI ! Huginn si tuturor celor care muncesc pt acest site.Datorita voua, oamenii cunosc realitatile si problemele din unitati. Macar isi pot exprima nemultumirile si poate... cu timpul... vor avea si curajul sa ia atitudine.
Felicitari Vladimir pt articol.
Dupa cum vezi,unii dintre noi, dorm linistiti, le este bine asa ...ca spectatori.Deh, este sarbatoare si e pacat sa ne expunem parerile despre subiectul articolului (ca incitam la reactii impotriva conducatorilor nostri bravi)

Sorin spunea...

La multi ani tuturor!

La multi ani anonimului din unitatea mica! Poate dati si detalii, poate reusim sa ne explicam cu anii de cosmar. :)

Anonim spunea...

La multi noua tuturor!

Subscriu si eu celor nemultumiti de prea mica importanta data noua cadrelor de penitenciare si contrabalansul pentru ppl. Sa facut un amalgam de nu se mai stie daca e ziua lucratorilor din penitenciare sau ziua ppl-ilor.

Sa ne pastram speranta in vremuri mai bune si sa fim solidari maine!

La multi ani tuturor!

Chappie_ spunea...

La multi ani tuturor colegilor din sistemul penitenciar romanesc. Sanatate voua si familiilor, putere de munca si sa ne ajute bunul Dumnezeu sa trecem cu bine peste toate.

Anonim spunea...

Ce se intâmplă oare cu acest sistem??De ce sunt ani de zile in care nimeni nu face absolut nimik pentru amărâtul de funcţionar public din penitenciar?Căţi ani mai trebuie sa asteptam oare sa se intample ceva palpabil?De cativa ani buni angajarile sunt blocate si muncesc tot aceeasi fraieri de seara pana dimineata?pentru ce.....?de ce sa ne distrugem viata intr-un astfel de sistem???toate orizonturile noastre sunt distruse....pentru niste hoti.......hua...halal voua, dormiti in front.....pe banii noastrii culmea!!!!

Anonim spunea...

Mai Sorine ( si imi permit sa iti spun asa in ciuda fostei tale functii dar diferenta de varsta imi permite) imi pare rau ca ceea ce te intreb eu nu are legatura cu chestiunea zilei adica greva, dar nu ti se pare imoral ca tu care ai contribuit la starea actuala a lucrurilor din sistem sa vii sa lupti in numele nostru??? Stii cam cum faci tu acum? Ca un ofiter de securitate care il demasca in presa pe cel racolat... Vad ca nu raspunzi la intrebarile legate de statutul tau actual. Poate fi si asta o proba de demnitate, nu crezi? Sa dea Dumnezeu sa fie de folos agitatia ta actuala, dar, chiar si asa problema de morala subzista si poate ca ar fi fost cazul ca macar ieri ca tot era sarbatoare sa incerci sa-ti ceri scuze de la cei fata de care ai gresit. Nu crezi ca un lider de sindicat trebuie sa reprezinte o persoana in care sa credem? De ce am crede in tine? Nu ma astept sa-mi raspunzi pt ca nu te caracterizeaza.Ma bucura mult apropierea dintre sindicate in vederea atingerii scopurilor comune dar am vaga senzatie ca esti doar un model nou de cal troian care actioneaza dupa un plan bine stabilit si cred ca vrei vorba ai sa fii ce-ai fost si chiar mai mult decat atat. Daca vrei sa stii cine ti-a scris.... un ofiter care nu a avut nimic de castigat din a te cunoaste.... Spor la treaba!

Anonim spunea...

Anonimului de la 15:17 :

Agitatia d-lui Sorin" si nu numai, a fost incununata de succes:
-semnarea acordului-zi libera de 29 iunie;
-situatie ceruta de A.N.P. in data de 30 iunie cu privire la cuantumul orelor suplimentare ce ar fi trebuit platite in per.ian-iunie 2009.
D-le ofiter,nu stiu cat de bine ati crezut ca-l cunoasteti pe lider,dar eu personal,am incredere in domnia sa,chiar daca nu sunt membru de sindicat!
Cu Dumnezeu inainte!

Sorin spunea...

Stimate domn

N-am pretentia ca am multumit sau ca voi multumi pe toata lumea. E imposibil, asta e clar. Imi pare rau ca n-ati avut de castigat pentru ca m-ati cunoscut.

Nu prea am inteles chestiunea imoralitatii. Pentur ca pot fi doua situatii: fie nu am contribuit la dezastru ci dimpotriva, fie am contribuit si incerc sa repar ceva. Ce ar fi imoral in vreuna dintre situatii?

Toti avem motive sa ne cerem scuze, nimeni nu e perfect. Nici macar dumneavoastra. Traim in lume si proleme de acest gen apar.

Daca imi spuneti ce am gresit si fata de cine, promit sa va raspund. Altfel e destul de greu. Nu pot sa-mi asum toate pacatele sistmului.

Inima buna

Anonim spunea...

probabil ca Sorin Dumitrascu o fi gresit o data , dar daca acest om acum vrea sa faca ceva ajutat si de noi membrii de sindicat bineinteles, trebuie sa ne luam de el.
pina la calendarul cu aceste actiuni de ce nu va interesa atit de mult sorin dumitrascu.
avem altceva de facut acum si de facut impreuna cu acest lider de sindicat.