Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 10 iunie 2009

Procesul de mumificare

Cel mai greu lucru pe lume este sa fi obiectiv, sa te detasezi adica, de propriul filtru de interese, de propriile emotii sau nevoi si sa judeci ca si cum n-ai avea nicio legatura cu omul, cu fapta, cu circumstantele momentului. Ca sa fi obiectiv mai trebuie sa fi si vrednic, adica sa muncesti cu propria-ti minte si sa nu inghiti pe nemestecate, "preparatele" oferite de altii.

Cand ocupi o functie oarecare si nu trebuie sa iei hotarari importante, subiectivismul afecteaza in masura mai mica viata celorlanti. Lucrurile se complica, uneori dramatic, cand de judecata ta depinde existenta semenilor tai. Punem cazul unui sef, oricare ar fi el, luam chiar unul de buna credinta si pornim la intelegerea fenomenului. Cu cat functia este mai importanta, cu atat presiunea devine mai mare si pericolul de a nu mai avea timp sau chef sa te concentrezi asupra lucrurilor, creste direct proportional.

Sefii sunt intotdeauna inconjurati de tot felul de consilieri. Daca dumnealor sunt inteligenti si de buna credinta, problema este, cel putin pe jumatate, rezolvata. Daca, dimpotriva, sfatuitorii astia sunt limitati, lenesi, obedienti si direct interesati, seful, oricat de capabil ar fi, are toate sansele sa se transforme intr-un fel de mumie neputincioasa, cu toate simturile captusite de panza groasa care se tese moale si impermeabila, de jur imprejurul sau.

La baza, sefii, sunt si ei oameni si oamenii sunt cat se poate de vulnerabili. Vulnerabili la complimente, la frumos, la vorbe de saga. Cand, cu atatea griji pe cap, vine careva si spune exact ceea ce si-ar dori seful sa auda in sinea lui, realitatea, altfel sordida si nelinistitoare, are toate sansele de a se transforma intr-o poveste cu zane si feti frumosi sau intr-una tocmai buna de adormit copiii.

Povestile, oricat de frumoase sau palpitante ar fi, au viata scurta si promisiunea aia cu traitul in deplina armonie pana la adanci batrneti, ramane doar o poveste. Intotdeauna, trezirea este brutala, neasteptata si ireversibila si momentul adevarului, sfasie nemilos ochii si urechile celui ce s-a invatat sa traiasca pe jumatate sau pe pipaite. Din omenie, pentru ca nimeni nu priveste relaxat suferinta unui semen, iti vine sa zici, bietul sef, ce teapa a luat! Dar cum ramane cu "teapa " celor care n-au avut nicio vina si mai ales nicio putere de decizie?!

36 comentarii:

Vlad Dreacu' spunea...

De aceasta data doresc sa fiu scurt pentru a nu produce literatura de sertar inutila. Despre sefi, mumii si mumiute s-au scris papirusuri intregi. S-a inventat si o stiinta: managementul. De aici deriva si delegarea de atributii care se poate aplica in momentele in care sefii intra in incurcatura. Majoritatea sefilor sufera procesul de mumificare. Mai grav, insa, este faptul ca multi dintre ei au rude pe vestitii "skeleti* din sifonierele" care impanzesc birourile din ANP.
nota trad. skelet= expresie post revolutionara lansata de Oprescu, care defineste un nene mumificat de tot provenit din perioada cealalta, ruda buna si mentor al mumiutei de azi.

lidor spunea...

Cred ca lucrul de care sistemul nu poate scapa este calitatea acestor consilieri. Este cert ca niciun sef nu poate sa coordoneze singur o activitate ca cea din penitenciare. Putem numi oare consilieri pe cei care aduc la cunostinta de ce a zis unul sau altul sau cum a reactionat o anumita persoana la un ordin dat? Cum poate un sef sa intuiasca buna intentie sau reaua intentie a consilierului, a omului care se da cu parerea in legatura cu un fenomen si sa reziste la ,,perieri" care gadila orgoliul oricui?. Intrebari la care este greu de raspuns sau se poate raspunde simplu-Sistemul merge in ,,mersul" lui cu zbaterile noastre cu tot.

Anonim spunea...

Pentru ai avea mereu in preajma ca si modele demne de urmat.....dar si pentru a le aduce afrande intr-u pomenire vesnica, dupa trecerea in lumea celor drepti cred ca se impune in proportie de 99,9% ca ANP sa ia masura mumifierii actualilor sefi, sefuti, sefuleti etc de care te impiedici prin curtea unitatilor cu specific penitenciar.........

Anonim spunea...

Mai exista un "Tutankamon"la penitenciarul Barcea-Mare directorul acestui asezamant decent.isi exercita functia de manager(de citit sigur stie sa citeasca denumirea dar ca rol...)sub pseudonimul BOTANKAMON.ca orice penitenciar modern,dupa spusele celor din ANP D-zeu ne-a dotat cu o retea de IT care trebuie si ea intretinuta si asezonata dupa anotimp,uite ca veni vara cu canicula ei cu tot si au aparut problemele de racire ale serverului.aparu la PC-1 si firma care se ocupa cu astfel de probleme pentru a-i asigura penitenciarului service-ul in astfel de situatii(pe ochi frumosi maica,ca nu avem acum lichiditati).datorita unei temperaturi de peste 31C baietii care faceau un lucru de "pomana"erau imbracati lejer(bermude,tricou si sapca cu cozoroc,curate)dealtfel ca noi toti care am avea un astfel de servici.au fost baietii insotiti spre locul cu pricina dar,pe traseu se intalnira spre stupefactia lor tocmai cu BOTANKAMON care cu o privire cutezatoare si taioasa de "mamager" si a unei gazde primitoare,incepu sa urle pe cel cei insotea,apoi pe seful de tura si directorul logistica,ca ei nu vad ca respectivii sunt imbracati indecent intr-o institutie publica?cum de si-a permis cel din PC-1 si seful de tura sa le permita accesul in penitenciar intr-o vestimentatie indecenta?si conform ritualului aceasta discutie trebuia incheiata si cu niste rapoarte din partea celor vinovati de incalcarea regulamentului etc.dragii mei,ce spuneti de aceasta strategie manageriala,aplicata de BOTANKAMON?deci nu mai intra in discutie modul de executare al subordonatilor care vin civili la servici,chiar si in timpul liber cu anumite probleme personale.si pentru a incheia va rog dragi colegi daca veniti in acest penitenciar(in vizita)sa aveti va rog frumos cascheta pe cap,altfel riscati sa asteptati mult si bine(nu conteaza ce temperatura este).

Anonim spunea...

Domnilor, sefii ni-i da Dumnezeu si mai rar ii alegem noi...Iar fiecare sef are echipa lui, din care fac parte: Muncitorul, Secretarul, Informatorul, Pupincuristul...Daca am uitat pe altii imi cer scuze... El..SEFUL...munceste tot mai putin...fiindca stafful lui e omniprezent, dar gandeste...iar asta este cel mai important lucru...
TARABOSTES

Anonim spunea...

daca si directorii tineri se cred de multe ori pe mosia personala,ce sa mai zicem de cei cu scoli de pe vremea pcr-ului.cea mai mare bucurie a acestor directori ar fi daca ar putea sa ne desfinteze sindicatele si daca ne-am intoarce la vremurile dinainte de demilitarizare cind puteau face cu noi tot ceea ce doreau

Anonim spunea...

Ceea ce inseamna mumificare este urmatoru fapt: domnul Stan (cel cu roseata) a dat dispozitie, ca tot e ministrul de la PNL (inca), ca sotia lui sa fie mutata la ANP la directia domnului BEJAN ca nu cumva sa sufere la JILAVA, unde este acuma, nu ca ar munci ceva acolo. Deci exista viata si dincolo de moarte, pardon, pensionare. Tot asa a suferit si nevasta doctorului PNL Stefan, care a fost mutata de la Rahova la ANP la SCIP, unde nu face nimic.
PS: A fost vazuta saptamana trecuta pe la Rahova insotind un grup de nemti, dar in afara de faptul ca i-a condus la penitenciar nu a mai facut nimic altceva. Deci, de unde si pentru ce este platita doamna? Oare numai pentru ca este sotie de......?
PS1: Dupa ce ca dl. Stan a nenorocit sistemul penitenciar, mai obliga ANP-ul sa se nenoroceasca si cu sotia sa? OARE NU ARE ANP-UL DESTULE NULITATI? Umbla vorba-n Bucuresti ca cica doamnei Stan ii e greu sa munceasca condusa de Cristina si ca ar vrea sa huzureasca la ANP, ca doar e nevasta de fost director general adjunct al ANP. MUMII SUNT PESTE TOT SI, DIN PACATE, LASAM SA SE INTAMPLE ACEST LUCRU.

marcos spunea...

Cunosc ff bine cum au fost mutate doamnele STAN si STEFAN,din ANP.
Pe acele timpuri era suficient sa nu te dai la timp din calea celor doua doamne(nu merita sa le scriu numele-prietenii stiu de ce),ca erai declarat dusman al poporului,pirit la doamna "TAPU"si mutat.
Nici pe timpul comunistilor nu se intimpla asa.INCHIZITIE.
Daca cele doua au revenit la ANP,desi cam tirziu,totusi s-a facut dreptate.
Le doresc mult succes.
Il cunosc ff bine pe dr.STEFAN si va asigur ca nu este chiar atit de tare, incit sa-si aduca sotia la ANP,iar de d-l STAN,ce sa mai zic,este deja istorie,nu mai are nici o putere.

Anonim spunea...

La Targu Ocna mai decongelati ceva , mai clonati sau conservati ce mai e ori lasati sa bata vantu pe aici ?!
Daca nu este teren pentru agricultura , puteti aici bine mersi, ca lumea aaccepta orice!
Poate va miscati odata cu deciziile alea ,,strategice'' prin ANP si dupa tot balciul reorganizarii sa vedem haosul primordial !

Pupici echipei de la conducere(timona) !
Vant sa fie, ca timona e in vrie!

Vlad Dreacu' spunea...

Martor imi este Tutankamon din fiset ca nu doresc sa instig pe nimeni la nimic. Pe de alta parte, imi este teama, dragi colegi de plantatie. Au inceput sa apara semne pe cer. Se intarzie nepermis de mult plata unor drepturi, cel putin in piramida mea asa se intampla. De asemenea, ar trebui sa consemnam si o premiera. Astazi avem colegi care participa la prima greva din sistem. Este vorba despre cei din regatul de jos, de la Giurgiu. Armata de functionari de la ANP priveste cu incredere, pe mai departe, zarile senine. Eu, o vreme, voi disparea in nisip. Cineva mi-a sasait la urechea cu clopotei ca Firi a dat ordine prin unitati, pe linia sa, sa ii aduca degrab' si ultimativ la cunostinta stiri despre anumite cadre. La revedere, (la)pe racoare !

Anonim spunea...

Se intimpla la noi!




Am aflat cu stupoare de un eveniment ce a avut loc ieri la Spitalul Jilava.
Un coleg de-al nostru, agent, a suferit de un accident celebral ramanand cu o mana paralizata.
A-ti spune ca este norocos din moment ce lucreaza la spital.
Ei bine nu este asa.Dupa ce la vazut un medic neurolog si i-a pus diagnosticul de accident vascular, spunandu-i ca va trebui sa se interneze de urgenta stiut fiind faptul ca primele ore de dupa accident sunt critice, comandantul lui doctorul Apavaloaie l-a trimis pe sectie in serviciu si sa ramana pana la terminarea programului.
Si astfel colegul nostru a ramas in serviciu cu o mana bleaga pana la ora 19.
Dupa asta a plecat la spitalul Bagdasar unde s-a internat .
Am ramas stupefiat de reactia conducerii in astfel de cazuri.
Intrebare:DACA S-AR FI APELAT NUMARUL UNIC 112 DE CATRE CEL IN CAUZA SALVAREA AR FI AVUT APROBAREA SA INTRE SA SALVAZE VIATA UNI OM???
SAU NU???

Anonim spunea...

Pentru Vlad Dreacu :

Prima greva de avertisment din sistemul nostru a fost facuta la Jilava in Octombrie 2008, si a tinut 2 ore(08.00-10.00).
Sub patronatul F.N.S.A. si Cartel Alfa.
Imi pare rau, dar ai fost dezinformat...

Anonim spunea...

Sindicatele din ANP au pichetat astazi Primaria Capitalei...
In semn de solidaritate.

Anonim spunea...

Pentru anonim 12.06.2009 08:21:00

Comandantului Apavaloaie ar trebuii sa i se faca plangere penala pentru abuz in serviciu.

Anonim spunea...

La SCALA ,SPITAL cat si la CR TG OCNA nimeni din liderii de sindicat nu au luat nici cele mai mici masuri ce se inpun in situatile de greva japoneza pentru a transmite conducerilor unitatilor ca suntem solitari cu ceilalti frati sindicalisti din Cartel Alfa cat si din alte unitati.
Tabacaru,Lazarescu Dabija SPARGATORI DE GREVA fara caracter s-au dat cu conducerile unitatilor,rusinica,LASATINE caci sunteti niste TRADATORI.
Aceasta greva a fost un mare test pentru asa zisi LIDERI DE SINDICAT. Speram ca conducerile celor doua federatii sa analizeze activitatea acestor lideri trisori ,iar cei care in unitati nu au intreprins nimic sa-si ceara SCUZE public membrilor de sindicat sau sa ne lase.
Domnilor sefi de de la SNLP cat si de la FSNAP sunt multi care va tradeaza,munca Dvs este in zadar si este umbrita de anumite persoane.
UN SINDICALIST.

Anonim spunea...

Speram ca Domnul Director Marcuta nu o sa procedeze la aducerea sub comanda sa a surioarei lui{bufna} caci mult timp ne-a facut zile negre cat a fost aici.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 20,26
Prietene ce stii tu despre sindicalism,in afara ca platesti cotizatia ?
Vorbesti de lideri de sindicat trisori,pai uite-te in oglinda priveste-te in ochi si spune-ti, tu ce ai facut pentru drepturile tale si a celor din jurul tau,de ce nu iesi in fata, de ce taci si vorbesti doar sub protectia anonimatului ?
Daca ai fi facut doar cat un negru sub unghie cat au facut cei nominalizati de tine ai avea dreptul sa vorbesti de ei.Cat timp taci si-ti vezi doar propriul interes vorbind ca un anonim,ramai un anonim .
Personal ii cunosc pe cei nominalizati si pot sa-ti spun ca au facut si fac in continuare lucruri mari pentru membrii lor de sindicat riscand foarte mult in ce priveste cariera lor.... atentie fac asta VOLUNTAR,FARA NICI-UN FEL DE AVANTAJE MATERIALE neglijandu-si familia si cariera.
Prietene,priveste-i in fata si spune-le ce te doare,o sa vezi in perioada imediat urmatoare ce actiuni vor intreprinde pentru tine,atunci vei regreta ca ai jignit niste oameni care chiar fac cate ceva .
P.S. cand ai sa fii pregatit sa scoti capul din nisip si sa demonstrezi ca poti sa faci mai mult dacat ei sa vorbesti dar de data asta da-ti numele fara frica.

N.G. din vest.

Anonim spunea...

Mai multe despre Greva Japoneza din Penitenciarul Giurgiu pe : www.sindicatulfraternitatea.ro

Anonim spunea...

La Greva Japoneza din Penitenciarul Giurgiu au participat 95% din personalul aflat in serviciu. Evenimentul a avut parte de o buna mediatizare. Televiziunile : Realitatea Tv. Pro.tv. International , N24 . televiziuni locale , Presa locala si nationala: Ziua , Adevarul , agentiile nationale de presa. Asteptam solidaritatea tuturor penitenciarelor. Este vremea sa facem mai mult si sa promitem mai putin.

Anonim spunea...

Am fost echivalati in legea salarizarii unice astfel:agent debutant de politie pt ca noi nu existam cu soldatul MAPN,si educatorul domnilor.Astept liderul meu de grupa SNLP sa ma scoata in strada.Toti sindicalistii din sistem trebuie sa faca acest lucru.SUNTEM VAI DE CAPUL NOSTRU

Anonim spunea...

anul trecut daca nu ma insel am vazut o stire de cateva secunde cu sindicalistii din penitenciare au pichetat parlamentul daca nu ma insel,in speta era vorba de cei de la FSANP,iar in imagini apareau cam 150 oameni,nimeni nu a bagat in seama,totusi cinste lor,SNLP-ul fiind mai mare asa am inteles eu ar trebui sa organizeze astfel de actiuni acum in vremuri de criza cand se impun astfel de actiuni si chiar sa invite si fratel vitreg mai mic FSANP poate fiind mai multi obtinem ceva si ne baga in seama dar actiune sa fie radicala si hotarata. Simpatizez deopotriva sindicatele din sistem pt. daca nu existau era foarte rau pt. mine,noi.

Daktary spunea...

Partea 1

Daca te bagi in troacă...
Dr. Ştefan Cristian
(pensionat ANP)


De multă vreme fac eforturi să mă abţin să intervin si eu pe Penifest. Nici acum nu este momentul, dar a fi murdărit acum de „orice” mă deranjează mai puţin şi am mai mult timp să mă spăl, fiind pensionat. Nu contest că oi fi deranjat câţiva doctori, şefi de sectoare medicale sau directori de penitenciare în cei zece ani de inspecţii penitenciare, dar ştiu că am ajutat pe foarte mulţi şi am înţeles întotdeauna limitele efortului lor.
Motivul intervenţiei ? Două persoane (anonim 12.06.2009 01:20:00 şi marcos 12.06.2009 07:17:00) mi-au pomenit numele la comentariile articolului din 10 iunie, cel cu mumiile. „Marcos” pare femeie educată şi informată. „Anonim” pare bărbat, puţin educat, lucrează la Rahova, nu înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul lui şi urăşte PDL-ul. Iată textul ce îl voi analiza, dând şi unele explicaţii menite să-l lumineze pe neînfricatul anonim:
„Ceea ce inseamna mumificare este urmatoru fapt: domnul Stan (cel cu roseata) a dat dispozitie, ca tot e ministrul de la PNL (inca), ca sotia lui sa fie mutata la ANP la directia domnului BEJAN ca nu cumva sa sufere la JILAVA, unde este acuma, nu ca ar munci ceva acolo. Deci exista viata si dincolo de moarte, pardon, pensionare. Tot asa a suferit si nevasta doctorului PNL Stefan, care a fost mutata de la Rahova la ANP la SCIP, unde nu face nimic.
PS: A fost vazuta saptamana trecuta pe la Rahova insotind un grup de nemti, dar in afara de faptul ca i-a condus la penitenciar nu a mai facut nimic altceva. Deci, de unde si pentru ce este platita doamna? Oare numai pentru ca este sotie de......?”...

Analiză:

1. „Ceea ce inseamna mumificare este urmatoru fapt: domnul Stan (cel cu roseata) a dat dispozitie...”
- mumificare nu înseamnă a da dispoziţie, ci defineşte un proces biochimic care face ca un cadavru să-şi păstreze forma, multă vreme după moarte. În contextul folosit de articol înseamnă „a-ţi pierde poziţia socială deţinută înaintea ieşirii din sistem”. Bancul „cel cu roşeaţa” nu mai stârneşte demult râsul, este ca şi când ai vorbi de autorul textului analizat ca fiind „peremistul” sau „cel cu mintea de doi lei”. Râde cineva ? Vezi ? Ce făceam dacă pe domnul Stan l-ar fi chemat Gorbaciov (cel cu pata)? “Următoru” se scrie Următorul dar se poate citi fără ultima literă.
2. “ca tot e ministrul de la PNL (inca)”
- ştiam că Dl. Predoiu este independent. Am să-l întreb mâine la cafea.
3. “ca sotia lui sa fie mutata la ANP la directia domnului BEJAN ca nu cumva sa sufere la JILAVA, unde este acuma, nu ca ar munci ceva acolo.”
- textul nu mă atinge, însă dovedeşte temeinicia cunoştinţelor autorului privind capacităţile angajaţilor sistemului penitenciar, chiar dincolo de gardul Rahovei. Nu am găsit explicaţia folosirii inconsecvente a majusculelor. Din punct de vedere medical cred totuşi că înseamnă ceva.
4. „Deci exista viata si dincolo de moarte, pardon, pensionare.”
- concluzia introdusă cu „deci” încă din fraza a doua, îl califică pentru un premiu internaţional, căci se referă la o neclaritate obsedantă. Ulterior se scuză ca şi cum ar fi rostit o înjurătură şi ne lămureşte că a fost o metaforă. Fraza ne mai dovedeşte că autorul este tânăr şi departe de pensie, vârsta de pensionare militară fiind considerată numai bună de murit. Cine mai trăieşte după această vârstă ar trebui să dispară din peisaj. Am auzit că îmbătrânirea este o boală care se ia (nu se transmite).
Urmează Partea 2

Daktary spunea...

Partea 2
Dacă te bagi în troacă

5 „Tot asa a suferit si nevasta doctorului PNL Stefan, care a fost mutata de la Rahova la ANP la SCIP, unde nu face nimic.”
- Fraza începe cu o comparaţie deosebit de neclară care încurcă sensul textului care ne adusese destul de multe informaţii pănă acum. Şi mai neclar pare „doctorul PNL Ştefan”, care cred că sunt eu deşi nu mă cheamă aşa. Când ai educaţie puţină, îi urăşti pe cei cu şcoală şi le scrii meseria cu literă mică. Nu ştiu ce abreviere este PNL căci eu nu am făcut niciodată politică. Poate comportamentul meu pare mai liberal iar respectuos am fost întotdeauna chiar şi cu proştii. Mă simt însă onorat că am fost pomenit doar cu numele de familie, aşa ca o persoană foarte cunoscută cum ar fi Băsescu sau Geoană la care nu trebuie să mai adaugi nimic. Mulţumesc. Autorul dovedeşte încă odată, dacă mai era nevoie, că ştie că „nevasta doctorului” a fost mutată de la Rahova, la SCIP. Aici autorul trebuie scos din năvala de informaţii care-l sufocă. „Nevasta” a fost angajată în ANP prin examen, a ajuns în Rahova în anii de aur şi glorie ai lui Iacob, Cerbu şi Şerban (aur şi glorie personală nu ANP), după doi ani a făcut simplu cerere la Iosif, care a aprobat-o pentru Direcţia Reintegrare şi numai când s-a ivit ocazia să-şi folosească specialitatea, s-a mutat tot cu cerere la SCIP. Numai frustrările personale pot determina un om să judece munca altuia. Angajatul cu şcoală puţină şi cu salariul mic va spune întotdeauna „coloneii nu fac nimic şi iau bani mulţi, să vină să lucreze aici pe secţie, să vadă ei”. Aici „nevasta” a confirmat mereu munca grea şi periculoasă de pe secţii (fiind Colonel), cu salariul scăzut faţă de ANP, încurajând permanent agenţii. Acum doar o răutate de om poate afirma că la SCIP nu se face nimic. Sau doar „nevasta” nu face nimic, munca ei fiind făcută de colegele mai fraiere.
6 „PS: A fost vazuta saptamana trecuta pe la Rahova insotind un grup de nemti, dar in afara de faptul ca i-a condus la penitenciar nu a mai facut nimic altceva.
- Aici autorul ne face o dezvăluire ce pare foarte secretă, comunicată aproape şoptit „a fost văzută... la Rahova”. Eu soţul (care chipurile nu ştiam... numai cât a costat taxiul) ar trebui, spre satisfacţia autorului, să-mi iau „nevasta” la scărmănat că umblă cu un neamţ. Şi nu cu unul, ci cu un grup. Şi auzi ce mai face nefericita: „în afara faptului că i-a condus la penitenciar, nu a mai făcut nimic.” Sunt siderat de profunda putere de analiză a autorului, fără a cărui comentariu pe blog, viaţa mea ar fi fost mai săracă.
7 „Deci, de unde si pentru ce este platita doamna?”
- Ca un vigilent ce se află, cu grijă pentru banii contribuabilului şi îngrijorat de viitorul ANP-ului, autorul mai trage un semnal de alarmă, da data asta pentru Directorul General ANP: „de unde şi pentru ce este plătită doamna”. Aici s-ar cuveni o anchetă administrativă, pentru că şi mie mi s-a părut că aduce prea puţini bani acasă şi deşi nu face nimic, vine cam târziu. Mă bucur că autorul încă o mai consideră „doamnă”.
8 „Oare numai pentru ca este sotie de......?”
- Asta cred că este pentru mine domnule Director General. Îmi este ruşine că i-am pus pile soţiei la Dumneavoastră şi v-am rugat pentru o muncă uşoară, remunerată bine (unii ar numi-o trafic de influenţă). Îmi vine să-mi rup diploma de medic care a determinat nemulţumirea unui om şi chiar îmi pare rău că m-am însurat şi i-am făcut necazuri soţiei. Înţeleg totuşi, paradoxal, că nevasta ar trebui să-mi fie recunoscătoare că e măritată cu mine.
Textul a fost greu, recunosc, mi-a făcut plăcere să-l analizez şi sper să nu mai fie nevoie să o mai fac odată.
Uneori am simţit acest blog ca fiind un OTV al sistemului penitenciar, cu articole care stârneau tot ce e mai rău şi mai murdar în oameni. Alteori mi-a fost aproape. Acum s-a schimbat şi-l deschid numai când mi se atrage atenţia.
Autorule ! Dacă am greşit, dă liniuţă te în vileag şi poate o să liniuţă mi cer scuze. Dacă nu, pe veci să liniuţă ţi fie gura mută.

Anonim spunea...

Ştefane...bine că te-ai dus! Acum lasă-ne! Pardon, lasă liniuţă ne!

NORD spunea...

Doctorului Ştefan,calde salutări şi urări numai de bine!!

Anonim spunea...

Jos pălăria! "D"octore. Mulţumim pentru lecţia de analiză şi de logică. oare Doamna Ştefan are nevoie de apărător? Atât de tare v-a ofuscat un comentariu anonim încât aţi simţit nevoia să îi daţi o lecţie - să vadă el cine sunt/am fost eu? În altă ordine de idei, şi mie mi-a plăcut serialul "Daktary", dar, parcă era vorba de un medic veterinar? Sau mă înşel eu?
În rest, toate bune şi pensie lungă "D"octore.

Anonim spunea...

poate cineva să-mi dea detalii despre greva japoneză de ieri şi despre pichetarea Primăriei capitalei de către Sindicatele din ANP?

Anonim spunea...

RUSINE! RUSINE! RUSINE!...DUPA O POSTARE CA ACEASTA:"Se intimpla la noi!
Am aflat cu stupoare de un eveniment ce a avut loc ieri la Spitalul Jilava.
Un coleg de-al nostru, agent, a suferit de un accident celebral ramanand cu o mana paralizata.
A-ti spune ca este norocos din moment ce lucreaza la spital.
Ei bine nu este asa.Dupa ce la vazut un medic neurolog si i-a pus diagnosticul de accident vascular, spunandu-i ca va trebui sa se interneze de urgenta stiut fiind faptul ca primele ore de dupa accident sunt critice, comandantul lui doctorul Apavaloaie l-a trimis pe sectie in serviciu si sa ramana pana la terminarea programului.
Si astfel colegul nostru a ramas in serviciu cu o mana bleaga pana la ora 19.
Dupa asta a plecat la spitalul Bagdasar unde s-a internat .
Am ramas stupefiat de reactia conducerii in astfel de cazuri.
Intrebare:DACA S-AR FI APELAT NUMARUL UNIC 112 DE CATRE CEL IN CAUZA SALVAREA AR FI AVUT APROBAREA SA INTRE SA SALVAZE VIATA UNI OM???
SAU NU???"
...ASTEPTAM INDIGNARE, REVOLTA...POZITIA LIDERILOR DE SINDICAT...E VORBA DE SANATATEA UNUI COLEG, UN OM!...RESTUL E BARFA, MIZERIE, PROSTIE...DAR AICI ERA VORBA DE UN COLEG!
RUSINE!...MARE RUSINE!

Anonim spunea...

Pt. 19.25
Din apacate, colega, nu e primul caz de acest gen si sunt convinsa ca nici ultimul n-o sa fie. La CR Tg.OCNA, cu ceva vreme in urma, s-a petrecut un caz identic. "Distinsa" doamna director adjunct, NICHITA CRISTIANA, i-a interzis scretarei dumneaei de atunci, Dora, sa plece acasa desi acesteia i s-a facut rau si-a lesinat, fiind necesara interventia doctorului. Abea dupa insistente repetate aceasta a primit invoire si a putut pleca acasa. Domnul Bala are cunostinte despre sclavagismul exsitent in sistemul pe care-l conduce??????

Anonim spunea...

Demisia ! Cerem demisia unor astfel de specimene care incurca munca in penitenciare doar pentru orgoliu de a fi in functii, fara sa stie pe ce lume traiesc!
La CR Tg Ocna de mult se tolereaza inncompetenta si prostia !

Anonim spunea...

Dlor daca se intinpla cu un hot chestia asta se facea urgent o escorta si il trimetea la urgenta la spital?Pe primul loc hotu si mai apoi agentul pentru ca asta duce ca e tinar.Sa le fie rusine.

Anonim spunea...

Salut,doctore,
Marcos NU ESTE FEMEIE,ESTE BARBAT.

Anonim spunea...

"Dumnezeu spune iubesteti aproapele"
Nu conteaza ca este ppl sau cadru in situatia in care a fost aratata mai sus acele persoane nu au suflet ,nu au DUMNEZEU ,si cind ma gandesc ca aceasta persoana NECHITA CRISTINA este si sotie dee preot ,oare ce suflet o fi avut.

Anonim spunea...

Fratilor, e dezastru in sistemul asta.Unde o-m iesi d-zeu stie.

pruteanu spunea...

"om iesi" - viitorul popular

pruteanu spunea...

Iar "Dumnezeu" se scrie cu litera mare.