Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 1 iulie 2009

Milițieni noi, milițieni vechi

Nu mă enervează Comunicatul de presă dat ieri de ANPeul nostru drag. În dulcele stil administrativ - dedupămeterezesc, e singurul care ar fi putut fi dat. N-am înțeles însă de ce apare alb sub negru că s-au plătit toate drepturile salariale când noi știm că nu e așa.

Știu că asta spune Semeția Sa Radu - Ministrul Pușcărie - Ragea. Nu mă mir că șefărimea de la ANP repetă în cor prostia. Pentru rigoare precizez că e o maaaaaaare minciună domnii șefi cu salarii plafonabile. Drepturile salariale nu sunt plătite la zi, sunt restanțe destule, chiar dacă nu vreți domniile voastre să le calculați.

Mă enervează în schimb tupeul ăsta milițienesc. Să zicem că te obligă subsecretarul semeț să spui prostii și să le mai și semnezi. Ce nu înțeleg e altceva. Nu înțeleg cum ieri, în zi de grevă japoneză, obositul ăla de director de la Jilava dădu domle' o alarmă de exercițiu. Așa s-a gândit el cică.

A dracu' coincidență domle'! Pensionaru' se apucă de percheziții trimestriale în ziua cu banderole și cu declarații de presă. Facem pariu că recomandarea cu percheziția a venit telefonic de la drăgălașul de ANP? Facem pariu domu' Cel Mare că ghicim cine l-a sunat?

Mă scot din sărite directorii împuterniciți care ar ucide bătrânele pe trecerea de pietoni doar ca să se vadă ștabi cu patalama, sau pensionați din funcția de director. La Jilava e pensionaru'.

La Brăila un, să nu-i spun chiar cretin, domn director împuternicit nu vroia să lase presa să filmeze personalul cu banderole pe mână. Băi, împuternicitule pupincurist, trimite și tu un buchet cu flori de câmp, zece damigene cu vin sau vreo tonă de caras, nu te certa ca prostu' de dragu lu' conducerea ANP! La Miercurea Ciuc la fel.

Majoritatea directorilor din țară s-au purtat însă normal. Bravo domnilor!

Mă uimește spionita asta jenantă și prostească care încalecă ANPeul de câte ori nu știe ce are de făcut. Maaaamă ce scenarii, maaaaamă ce catastrofe o să mai scoată atelierul de creație de la etajul 2 - oglinzi din ANP.

Firinel făr' de CV dădu sfoară în țară să fie "acoperită informativ" mișcarea de protest. Să vezi întrebări prostești pe la ușile sindicatelor, da' să vezi situații ce fac spionii pe ici pe colo. Nici vânturile reacționare n-o să scape de privirea ageră, nasul fin și urechile atente ale spionilor lui Tibilică.

Uitasem. Mă mai enervează și idioțenia asta de grabă cu care ANP calculează ore suplimentare (doar din ianuarie), evaluează consumul de combustibil (doar pentru motorină), face invitații (doar dacă nu-i angajează cu nimic). Și exemplele pot continuă. Cum vă închipuiți frate că cineva o să vă accepte toate prostiile astea?

Milițieni noi, milițieni vechi. Vorba scriitorului: mulți... da odihniți în funcție.

61 comentarii:

Anonim spunea...

Ca in vremurile bune mr. H. Bravo! Mi-a mers la suflet.

Anonim spunea...

Doi militieni si un caine de paza patruleaza pe strada. La un moment dar, unul din ei se uita sub caine. Celalat intreaba: de ce te uiti, domnule, sub caine?

Pai ma uit, ca la un moment dat trecea un cetatean si a spus: uite un caine cu doua pule!

Anonim spunea...

Intalnire pascala:

Cetateanul - "Hristos a Inviat!"
Militianul - "Suntem informati!"

Anonim spunea...

La Penitenciarul Giurgiu aceeasi problema cu sipareza aia mica. M-a intrebat daca sunt de serviciu cand dau interviuri la presa . S-a linistit cand a auzit ca sunt in C.O. si am venit de acasa pt. interviuri. Facea investigatii laborioase, se vedea ca a primit ordin de la Frinel.

k'hal el spunea...

au inceput iar sa fie mai importanti "paznicii" decat ppleii, pentru siparezi
mare om ala de spus treaba cu lupul si parul

Anonim spunea...

---" Nu înțeleg cum ieri, în zi de grevă japoneză, obositul ăla de director de la Jilava dădu domle' o alarmă de exercițiu. Așa s-a gândit el cică."----.la-s ca si la noi a dat alarma duminica si asta numai ca sa aiba oameni la slujba facuta de ziua puscariilor,sa nu cinte popii la luna si vezi doamne pentru imagine...mde, ca doar tre sa dai bine pe sticla.masa festiva au avut doar hotii si turma de lingai.pentru palmasi un picior in cur...te.Am vazut-o si pe asta:sa te aduca cu japca la slujba!!!Daca sint mahomedan sau shintoist de ce ma obliga sa particip la ortodocsi?

Civilul vechi si nou spunea...

Daca nu ar fi inspaimantator, ar putea fi de ras. Bula cu aerul vremurilor comuniste a ramas prinsa pentru eternitate, se pare, in substanta vascoasa a sistemului penitenciar romanesc. Comunicate de presa in limba de lemn, ordine pe linie de securitate pentru documentarea informativa a cadrelor, cenzurarea massmediei la Braila, alarme de control, sunt numai cateva din manifestarile vizibile de nervozitate ale conducatorilor "unici" ca raspuns la revolta fara precedent a masei de manevra. Putini stiu, insa, ce s-a petrecut in spatele acestei aparente. S-au facut sedinte secrete, la ceas de seara, liniile telefoanelor scurte au fost inrosite, intrarile si iesirile in sediu au fost atent monitorizate, unii dintre directori au primit ordine si indicatii discrete la domiciliu, o febra putin vizibila din afara, o nervozitate explicabila, pe undeva, a cuprins nivelul I al sistemului. Luminile in birourile maimarilor s-au stins tarziu. S-au pus la cale si cateva actiuni pentru dupa ziua esarfelor albe. Nu voi putea spune decat atat, nici nu as avea interes sa fac mai mult. Aveti grija lideri de sindicat, vi se pregateste ceva. Daca tot v-ati asumat riscurile calculate sau nu, incercati sa nu dezamagiti. Mai rau decat acum nu va poate fi, mai demni decat in aceste momente nu aveti ocazia sa aratati ca sunteti. Nu negociati in obscuritate, fara mandat. Diavolul rosu o sa va incerce. Sa nu lasati garda jos, mai ales in aceste clipe, iar patria va va fi recunoscatoare.
Semnat: Civilul vechi si nou.

Anonim spunea...

Singurul clip video cu reprezentanti sindicali

http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/857106/Greva-in-penitenciare-VIDEO/#

Anonim spunea...

"Yes, We Can!"

Anonim spunea...

Bai, mi s-a ridicat parul pe mana cand l-am vazut pe Florin Stoica lider de sindicat la Jilava. Acum o luna era vedeta la Pro-motor si la Cronica Carcotasilor cu povestile sale dar incapabil de a se exprima corect incat a ras toata tara de noi, iar acum...

Anonim spunea...

Extrase din presa de astazi 01.07.2009

http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/CartelAlfa/central/01_07_09/GAR_01-07-2009_ar_002_0003_99_imagine.html

http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/CartelAlfa/central/01_07_09/AD_01-07-2009_ar_008_0027_00_imagine.html

http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/CartelAlfa/central/01_07_09/AZI_01-07-2009_ar_004_0018_00_imagine.html

http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/CartelAlfa/central/01_07_09/CAN_01-07-2009_ar_005_0014_00_imagine.html

http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/CartelAlfa/central/01_07_09/CLK_01-07-2009_ar_004_0013_00_imagine.html

http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/CartelAlfa/central/01_07_09/JUR_01-07-2009_ar_007_0025_00_imagine.html

http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/CartelAlfa/central/01_07_09/ZIU_01-07-2009_ar_007_0040_00_imagine.html

http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/857106/Greva-in-penitenciare-VIDEO/#

Anonim spunea...

alt obosit de director,de la barcea,facu draga indigestie.cica a inghitit cu greu ziua de ieri si pe celelalte...culmea e ca doctorita de unitate pleca intr-o fuga spre domiciliul acestuia cu girofarul pe cap.bine ca nu a fost mai grav,sindicatul ii asigura pe cheltuiala lui si serviciul SMURD dar la viitoarea enterocolita promitem!

THEO spunea...

Cred sincer ca aceste manifestari ale sindicatelor unite ,sunt pentru ANP ceva comparabil cu un cataclism gen cutremurul din 77.Pentru niste oameni a caror intrega formare si personalitate s-a definitivat in anii in care militarul nu avea voie sa aiba sindicat,sa semneze petitii in grup,statea "in unitate cat este nevoie";pentru acesti oameni este imposibil sa-si modifice tot sistemul de gandire si de reactie,sa dea explicatii si sa negocieze cu sindicatele este pentru ei ceva de genul sa traim cu azot in loc de oxigen.Sper ca aceasta unitate a 90% din personalul penitenciarelor sa ramana o certitudine pana la sfarsit ,pentru ca asa avem sanse sa obtinem ceea ce solicitam.
Yes we can!

Anonim spunea...

Ne mindrim cu liderii nostri de sindicat ca dau dovada de multa transparenta in unitati(la banii strinsi din cotizatii si deciziile care le iau in Bex),tupeul abordat cu conducerile(ajungi sa faci un director cretin....),maistre adica Huginn'e esti tare...Unii se cred lideri de sindicat pe viata chiar functia lor in stat este:Lider de sindicat.Sa avem totusi respect pentru un om care este intr-o functie de director chiar daca e de o virsta cu noi.In urma demilitarizarii sistemului nu a disparut ierarhia functiilor. O zi buna si o inima la fel de buna.

Civilul vechi si nou spunea...

Se pare ca salarizarea noastra a fost batuta in cuie. Multumim tuturor celor care au contribuit la aceasta forma, organizatii sindicale sau profesionale din sistemul national de aparare, in special (politie, armata etc). Va rugam sa studiati capitolul IV,II, paginile 37-44. S-ar putea ,totusi, sa se mai umble la coeficienti, dar intr-o foarte mica masura. Mai multe, puteti afla de la sindicatele din care faceti parte fiecare, desigur. Asadar, luati aminte ce va(ne) asteapta (Legea Salarizarii Unice, ultima forma din 25.06.2009). Daca nu va convine, mai aveti timp. Parerea mea.

http://www.sindicatulfraternitatea.ro/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=64

Anonim spunea...

Pt. 09.19,

Faci o mare confuzie! Florin Stoica nu este protagonistul filmuletelor de care vorbesti. Acela este sofer la Rahova. Florin este lider de sindicat de vreo 2 ani si ceva. La Jilava. Daca ti se mai ridica parul inca o data, mai informeaza-te!

Anonim spunea...

În data de 30 iunie 2009, la sediul ADMINISTRAŢIEI NAŢIONALE A PENITENCIARELOR a avut loc festivitatea de premiere a celor mai merituoşi lucrători din sistemul penitenciar:

1. CEL MAI BUN PENITENCIAR: PENITENCIARUL ORADEA

2. CEL MAI BUN DIRECTOR DE PENITENCIARE: comisar şef MARIUS VULPE – Penitenciarul IAŞI

3. CEL MAI BUN PSIHOLOG: inspector IOANA MORAR – Penitenciarul GHERLA

4. CEL MAI BUN EDUCATOR : inspector principal MARIUS MOŢ – Penitenciarul ARAD

5. CEL MAI BUN OFIŢER SIGURANŢĂ ŞI REGIM PENITENCIAR: subcomisar MARIAN DOBRICĂ – Penitenciarul SLOBOZIA

6. CEL MAI BUN AGENT : agent şef PETRU COŞUR – Penitenciarul TIMIŞOARA

7. CEL MAI BUN OFIŢER – logistică – comisar IEREMIE CRISTIAN – Penitenciarul BOTOŞANI

8. CEL MAI BUN FORMATOR : educator JAN BĂCIOIU – Penitenciarul COLIBAŞI

9. PREMIUL DE EXCELENŢĂ – General de divizie (rez.) IOAN CHIŞ

10. PREMIUL PENTRU ÎNTREAGA ACTIVITATE – SALINACKI VOISLAV – Penitenciarul TIMIŞOARA

11. PREMIUL SPECIAL – comisar şef CONSTANTIN IONIŢOAIA – director Direcţia Inspecţie Penitenciară

12. PREMIUL PENTRU CEA MAI DINAMICĂ DIRECŢIE ANP: Serviciul de Cooperare şi Programe

Premiu special???....Cine este cel care pregateste "specialitatea casei" ....????

Anonim spunea...

M I N I S T E R U L J U S T I Ţ I E I Ş I L I B E R T Ă Ţ I L O R C E T Ă Ţ E N E Ş T I
DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

1 iulie 2009

Comunicat de presă



Declaraţie de Presă a ministrului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti cu prilejul Zilei Justiţiei

În curând sărbătorim Ziua Justiţiei! Recent, a fost ziua personalului din sistemul penitenciar.
Cu acest prilej adresez tuturor judecătorilor, procurorilor, grefierilor, arhivarilor, aprozilor şi celorlalte categorii profesionale din sistemul Justiţiei şi din sistemul penitenciar, cele mai calde felicitări!
Le mulţumesc în acelaşi timp pentru eforturile pe care le fac zi de zi şi îi felicit pentru rezultatele bune.
Justiţia şi sistemul penitenciar trec prin momente grele, fără precedent în ultimii ani.
Ştiu că resursele alocate nu sunt pentru moment suficiente pentru buna desfăşurare a activităţilor curente şi continuarea modernizării.
Abordăm dificultăţile sistemului judiciar şi ale sistemului penitenciar în ordinea de prioritate impusă de importanţa problemelor şi de resursele pe care le avem pentru rezolvarea lor.
Asigur profesioniştii din sistemul judiciar şi cel penitenciar că desfăşurăm zilnic eforturi pentru a pregăti momentul în care putem obţine fonduri suplimentare pentru cheltuielile de bunuri, servicii şi acoperirea locurilor vacante.
Un prim pas spre rezolvarea problemelor s-a făcut prin aprobarea de către Guvern a unui Memorandum privind un pachet de măsuri urgente pentru Justiţie.
Trebuie să continuăm modernizarea Justiţiei, în ciuda greutăţilor de moment.
E nevoie de aşezarea cu adevărat a Justiţiei pe agenda de priorităţi, alături de infrastructură, educaţie şi sănătate.
Îmbunătăţirea actului de Justiţie ţine şi de schimbarea mentalităţilor, nu numai de legislaţie, fonduri şi capacităţi logistice.
Cred că atitudinea corectă trebuie să fie ambiţia de a depăşi greutăţile momentului, spre folosul cetăţenilor şi persoanelor juridice care fac apel la Justiţie pentru recunoaşterea drepturilor.
Suntem datori cetăţenilor să facem o Justiţie dreaptă şi rapidă, în ciuda dificultăţilor de moment.
Atitudinea echilibrată, matură şi înţeleaptă trebuie să prevaleze asupra demagogiei şi radicalismului lipsit de soluţii.
Mă adresez în mod special celor care prin sacrificii şi echilibru ţin zi de zi sistemul în stare de funcţionare.
Îi invit să nu-şi piardă speranţa în normalizarea situaţiei.
Ne aflăm într-un moment în care avem şansa să reconstruim sistemul judiciar şi să-l eliberăm de tarele acumulate în timp.
Trebuie să pregătim terenul pentru implementarea noilor coduri, care vor conduce la procese mai scurte şi soluţii mai transparente pentru cetăţeni.
Sunt în derulare proiecte pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, atât sub aspectul clădirilor pentru instanţe, cât şi în ceea ce priveşte informatizarea acestora.
Un alt obiectiv este aducem oameni bine pregătiţi, pentru a ocupa locurile vacante, cu impact pozitiv asupra calităţii actului de justiţie.

Ceea ce contează, în final, sunt oamenii cu care lucrezi, pregătirea, integritatea şi responsabilitatea lor.
Pentru că cetăţenii aşteaptă de la judecători şi procurori să devină cu adevărat o putere matură, responsabilă şi independentă.
Profesioniştii din sistemul judiciar sunt datori să reuşească schimbarea la faţă a Justiţiei, în ciuda tuturor dificultăţilor.
Am încredere în profesionişti, în cei integri, în cei înţelepţi şi le urez în continuare succes în activitatea dificilă şi importantă pe care o desfăşoară.




La Mulţi Ani!

Cătălin Predoiu
Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti

NIMIC CE GRAVA, NIMIC DE CALENDARUL DE PROTESTE.
SE VEDE CA NU SUNTEM BAGATI IN SEAMA.

MOTOC spunea...

Stimati colegi,
Oare de ce trebuie ca,,,COLEGII,,nostri siparezi , sa trimita informarii despre liderii de sindicat,daca au fost sau nu in serviciu sau daca au venit de acasa?
Intereseaza cumva A.N.P.-ul de cum ne-am organizat noi actiunile???????.
Sau aceste actiuni de intimidare fac parte fac parte din pregatirea SECURIST-O- MILITIENEASCA ,dobindita de pe timpul cand ,,LUPUL ERA PAZNIC LA OI,,prin padurea de la Baneasa.
Daca tot doresc aceste statistici siparezii,ii invit sa-mi monteze o gargarita video in dormitor,sa ma monitorizeze de cate ori fac,,SEX,,cu nevasta mea personala,sau eventual cu nevasta mea prietenara.
in rest se apropie pensia.
OROARE MUNCII

sindicalistul spunea...

,,DACIADA PUSCARIILOR,,
EDITIA I IUNIE 2009

Cine a comandat oare prostia aia gen DACIADA cu cea mai buna psiholoaga din puscarie sau cu cel mai bun agent, sau cu cel mai ,,DESTEPT,, ofiter din paza, nu s-a gandit oare sa puna pe foaia de concurs si rubrici precum:
- cel mai belea bucatar
- cel mai bun asfaltator
- cel mai prolific ,,sifon,,etc.
Numele unor anonimi care prin aceasta actiune au ajuns celebre in lista ,,DACIADA,,nu fac doi bani in unitatile unde isi desfasoara activitatile zilnice,unii sunt victime fidele ale sistemului, care stiu doar sa incaseze o groaza de bani plimband zilnic doua foi A4,unii dintre premianti au dat bacul saptamana trecuta,altii invata sa scrie acum, altii si-au fabricat propriile retele de informatii interne (ppl)cu care spioneaza subordonatii,altii sunt zariti permanent in preajma (inclusiv la WC)celor care au avut initiativa sa-i avanseze ,,LA APELUL DE SEARA,, indiferent de anotimp, acestea sunt unele din adevaratele criterii care au dus la clasamentul final al competitiei.


În data de 30 iunie 2009 a avut loc festivitatea de premiere a competitiei ,,DACIADA PUSCARIILOR,,faza nationala EDITIA I Iunie 2009

1. CEL MAI BUN PENITENCIAR: PENITENCIARUL ORADEA.......sic

2. CEL MAI BUN DIRECTOR DE PENITENCIARE: comisar şef MARIUS VULPE – Penitenciarul IAŞI................................

3. CEL MAI BUN PSIHOLOG: inspector IOANA MORAR – Penitenciarul GHERLA.............................

4. CEL MAI BUN EDUCATOR : inspector principal MARIUS MOŢ – Penitenciarul ARAD.................

5. CEL MAI BUN OFIŢER SIGURANŢĂ ŞI REGIM PENITENCIAR: subcomisar MARIAN DOBRICĂ – Penitenciarul SLOBOZIA...........................

6. CEL MAI BUN AGENT : agent şef PETRU COŞUR – Penitenciarul TIMIŞOARA..........................

7. CEL MAI BUN OFIŢER – logistică – comisar IEREMIE CRISTIAN – Penitenciarul BOTOŞANI.............

8. CEL MAI BUN FORMATOR : educator JAN BĂCIOIU – Penitenciarul COLIBAŞI...........................

Pana la anul viitor numai bine!

Anonim spunea...

Care a scos-o cu "Vulpe cel mai bun director"? Nici pe departe.

Anonim spunea...

sa triasca palinca lui ilea,cotnaru lui vulpe(care a fost tot anul pe prima pagina cu evenimente de tat felul), deh fenechisme,si dom gheneral cu supita minune...

Anonim spunea...

Reforma ,cu piciorul pe frana!
Asta este ideea actualei conduceri A.N.P.

Anonim spunea...

In ziua grevei adica in 30.06.2009 directorul de la Barcea Mare, aburit de alcool, in urma chefului din 29.06.2009 de la Strei, si cind a vazut ca subordonatii poarta banderola pe mana, a facut indigestie si a fugit acasa. Ciudat este faptul ca doctorita si-a lasat serviciul si a fugit cu salvarea sa-l reanimeze. Deci femeia si-a parasit serviciul sa repare un director aburit de alcool in urma unui chef...Sa le fie rusine, doctorita in loc sa-si vada de pacientii pentru care i-a salar ,paraseste seviciul si fuge sa vindece un director care uita ca serviciile medicale din penitenciar nu sunt servicii de urgente la domiciliu.Desi alti directori au renuntat la masina de serviciu pentru a face economie, asta nu renunta ca de a luat ficasa carnetul si nu umbla pe jos. A verificat cineva si cheltuielile telefonice etc....Asta e Barcea Mare si asa va ramane ,doctorii si toti se invirt in jurul patronului de "asociatie familiala" ca sa-l citez pe un coleg.
Problema se pune daca crapa si toti nepotii isi luau invoirea legala acordata in aceste situatii ca nu mai ramaneau decit 40 de cadre in unitate si sa fi vazut atunci lipsa de personal.....

Anonim spunea...

sal. ploiesti

Anonim spunea...

il confunzi pe Florin Stoica, prietene. cel despre care scrii tu e un sofer de la rahova / chirita nustiucum. chirita nu are nicio vina atat poate omul, dar despre florin nu vorbi daca nu il cunosti.stai in banca ta, tu nu stii ca bataia doare? florin a fost singurul lider de grupa sindicala care a avut si presa la conferinta de presa (sic) si a prezentat punctual problemele puscariei jilava si ale sistmului penitenciar in ansamblu, fara a bate campii si a spune vorbe fara sens. nu te arunca cu afirmatii nefondate, mai bine ai recunoaste ca ai gresit persoana si ti/ai cere scuze.
un bagabont.

Anonim spunea...

Referitor la confuzia Chiritza/Stoica, poate e de vina si moderatorul blogului ! Multa bafta "Atomicule" !
Un coleg...

Anonim spunea...

Domnilor ce sa intamplat cu acesti DIRECTORI care sunt pusi pe functii de CEL MARE sunt niste incompetenti ,chiar uneori si buni consumatori de ale lui BAHUS,insa nimeni nu-i vede ca sunt pusi acolo de CEL MARE.

Anonim spunea...

Despre domnul Tugui de la Galati era vorba in articol? Lasati-l in pace ca e tare suparat de cand ANP l-a detasat... de azi are grad de comisar...Da sa va dau eu exemple de pupincurism atroce la Galati...Doamna Aghache...proaspata imputernicita sef de tura, care vine de acasa din proprie initiativa sa ajute DASDRP la intocmirea unor materiale..imbracata cu fusta scurta si bluze de unde se intrevede un generos decolteu...A avut tupeul sa il sune pe acesta si sa ii ceara socoteala de ce nu era si ea pe lista celor cu 50% cand ea are calificativul "EXCEPTIONAL"...care tine tot schimbul in teroare...Sau despre finul aceluiasi DASDRP care a ajuns ispector principal in 5 ani...Pai vreu sa va demontrez ca Tugui e mic copil pe langa cei care ia crescut sub aripa protectoare...
Pentru cei care se intreaba cine e TARABOSTES... Un simplu gardian de penitenciare..
TARABOSTES

Anonim spunea...

COMUNICAT
Actiuni de protest in penitenciare
Administratia Nationala a Penitenciarelor DEZINFORMEAZĂ

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) afiliat la Federatia Sindicatelor din Administratia Publica PUBLISIND - Blocul Național Sindical si
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) afiliata la Confederatia Sindicala Cartel Alfa

protesteaza fata de reactia inconstienta a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) la revendicarile SNLP si FSANP, referitoare la solutionarea problemelor legate de subfinantarea sistemului penitenciar si a lipsei de transparenta decizionala.
Constatam ca ANP dezinformeaza deliberat opinia publica folosind cifre si informatii eronate. Scopul acestei reactii este acela de a ascunde incompetenta manageriala a actualei echipe de conducere a ANP si a Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC).
ANP minimalizeaza situatia prezentata de sindicate si incearca, chiar cu riscul de a-si expune proprii salariati oprobiului public, sa coloreze situatia intr-o noua nuanta – roz penibil.
In cursul intalnirii de astazi cu liderii SNLP si FSANP, Primul ministru a fost informat despre aceste apecte, miercurea viitoare urmand a se discuta in Guvern problemele din sistemul penitenciar. Doar MJLC si ANP considera ca nu au nici o problema.
Realitatea din penitenciare este cu totul alta: datorii la furnizori, somatii, conditii de lucru mizerabile, neplata orelor suplimentare si agresivitate fata de liderii de sindicat. Reamintim ca MJLC a avut o atitudine similara si in conflictul de munca declansat de grefieri dupa care a sfarsit prin a recunoaste problema.

Pentru corecta informare precizam ca:
1. Salariul mediu net pentru un angajat al sistemului penitenciar este de aproximativ 1700 RON cu toate sporurile incluse. Sumele avansate de ANP se refera la functii de ofiteri din Aparatul Central.
Este o incercare grosolana de manipulare, 85% din personalul sistemului penitenciar fiind agenti. Pentru a evita alte diversiuni solicitam ANP sa faca publica schema si metodologia de calcul folosita.
2. Bugetul ANP pentru 2009 este la 85% fata de 2008 conform documentelor elaborate de MJLC si ANP. 112 milioane RON sunt strict necesari pentru a asigura functionarea la cota de avarie a sistemului penitenciar. Radu Ragea, subsecretarul de stat – responsabil pentru coordonarea penitnciarelor, recunostea azi in presa ca suma avansata de sindicate este in mare masura corecta. Cum se justifica astfel cifrele avansate in cursul zilei de azi de catre ANP?
3. Plata orelor suplimentare este obligatorie atunci cand nu pot fi compensate cu timp liber, iar serviciul in ture si deficitul de 2500 de angajati face imposibila recuperarea. Necesarul pentru plata orelor suplimentare incepand cu noiembrie 2008, este de 8 milioane RON, iar faptul ca acesti bani n-au fost prevazuti in buget nu inseamna ca nu trebuie platiti.

Consideram ca aceasta dezinformare deliberata este un afront la adresa angajatilor din penitenciare si o dovada a lipsei de comunicare ce caracterizeaza ANP si MJLC.
Calendarul actiunilor de protest va continua prin pichetarea MJLC in 15 iulie 2009, greva de avertisment in 30 iulie 2009 si greva generala. Opacitatea si lipsa de responsabilitate a conducerii ANP si MJLC legitimeaza si fac necesare astfel de actiuni.

Anonim spunea...

Nu sunt pusi de CEL MARE ci sunt inputerniciti de CEL MARE,si pe aceasta cale trebiuie sa-i multumim ce directori a pus in functii.
-

Anonim spunea...

ptr. cei care vor sa stie cine este TARABOSTES=AG.PRUSU CATALIN proaspat promovat la SIPA angajat de raposatul MIAUNA la gramada cu ceilalti 9 agenti stiu ei cum

Anonim spunea...

imi cer mii de scuze coleg "bagabond" 20.39
Se mai intampla. Am sa-ti dau o bere ;)

o fata la strada

Anonim spunea...

TARABOSTES nu este Prusu de SIPA Galati...Este un alt baiat destept al acestui penitenciar... Vreti in formatii despre PRUSU... Pai ca sa citam ceva la moda: " e baiatul lui tata"...numai ca pe TATA il chema TUGUI... a fost unul mereu tinut in brate de fosta putere...nu a fost profesionist in nicio functie pe care a ocupat-o. Ecuatia e simpla...
TARABOSTES

Anonim spunea...

BRAVO PTR HILOHE DE LA GALATI DAR SA AIBA GRIJA CA OAMENII PE CARE I A FORMAT AU INCERCAT SA L DISCREDITEZE.MAI MULT SPRIJIN PRIMESTE DE LA CEI TINERI AGENTI SI OFITERI.DA I BATAIE NEA RADULE AI IN SPATE TINERII SI NU PE BETIVII PE CARE NU IA I RAPORTATC

Anonim spunea...

la galati sipa are foarte mare grija deeeeeee sindicat.activitatea liderului de sindicat este monitorizata atit profesional cit si sindical.la paza nasu si finu cei doi ionesti, ultimul cu datorii de zeci de milioane de lei la agenti carora le frica sa vorbeasca.cei de la sipa cunosc acest lucru

Anonim spunea...

MARE ATENTIE I.P.PERJERU LA MODUL CUM FACI PLANIFICARILE CEI CARE SE OCUPA DE R.H. TE AU SI PE TINE IN VIZOR. O SIPA MICA ESTE BAIATUL CU CIOC EL FACE INFORMAREA DIMINEATA CEL CU GURA MARE DAR LA SEDINTE CU N.R. MARE DE MEMBRI ESTE NUL.COSTEL R. LA LUCRAT LA TIMP SI L A CUMINTIT.R .H I A FACUT TOATE MOFTURILE SI ACUM JUBILEAZA

Anonim spunea...

Eu mi-am ocupat locul in sistem prin concurs.Si nu am trisat acolo. Oamenii din subordinea mea trebuie sa stie ca eu le apreciez munca si incerc sa ii ajut cu tot ce-mi sta in putinta.Este adevarat ca nu mereu reusesc sa ii multumesc pe toti, dar asa este in viata, nu le poti avea pe toate. Multumesc sefului meu Ionescu Daniel, care este un super tip inteligent, ca imi acorda mult sprijin in a invata lucruri noi.
Despre cei care ma sifoneaza la diverse structuri nu prea ma intereseaza, eu vin la servici sa-mi fac treaba si sa plec acasa linistit, ii las pe ei sa se agite,ca de asta sunt platiti.
Perjeru Liviu

Anonim spunea...

ptr cei de la escorta ip agachi le va face pregatirea pe timp de vara are decolteu frumos si mobilizeaza rapid oamenii mai ales la petreceri unde i a santajat ca daca nu vin le va da reuperarile dupa bunul plac.acest lucru este valabil ptr schimb pe care il conduce.vine in fata p.p.l. cu o tinuta ptr fitnnes.cu aprobare de la ionescu cel mare.

onest spunea...

Cred ca ar trebui sa iti analizezi propria activitate inainte de a te lega de ceilalti.Probabil ca ai fi dormit mai bine daca pe cei doi nu i-ar fi chemat Ionescu.Sunt curios sa stiu cam cine ar fi pe placul tau si cine,in opinia ta,isi face treaba.Cred ca tu esti singurul om cinstit din sistem.Iti sugerez sa ii cumperi lui Agache o sutana de calugarita pentru a fi pe placul tau.Si invata sa scrii corect.

onest spunea...

Daca tot te preocupa persoana altora,macar ocupa-te de activitatea lor profesionala si prezint-o asa cum este,nu cum iti convine tie.Ar trebui sa iti analizezi munca ta in primul rand!

Anonim spunea...

PTR ONEST SAID STAI CUMINTE CA STAI LINISTIT ONEST SAID A INCEPUT CURATENIA NOUL SEF NU-TI VA DA CALIFICATIVUL MAXIM VA URMA SERVICI PE BAZA DE CONCURS NU PRIN IMPUTERNICIRE OBTINUTA STIM NOI CUM .SERVICI USOR CIND VII ACASA GASESTI MINCAREA GATA FACUTA SI PANTALONII SAU FUSTITA CALCATA DE PENS

Anonim spunea...

DUPA FILMUL CU DICU DE LA GIURGIU URMEAZA FILMUL CU AGACHI DE LA GALATI DE PE DATA DE 29.06.2009 DE LA PETRECERE BAR TRAIAN.SA TE TII FRATE. LA GIURGIU AFOST SUBTIRE.IL POSTAM IN CURIND .

Anonim spunea...

Tatae
Revoltă la Jilava.
Astăzi la Jilava au venit cu surle şi trâmbiţe 2 frustaţi Cel Mare şi marele specialist şi reformator al puşcăriilor Buică să-l instaleze în funcţie pe noul director în locul celui vechi şi obosit.Pentru acest mare eveniment au alarmat întreaga unitate , chiar şi pe cfei care locuiesc la sute de km de unitate .Toată lumea afost adunată la clubul unităţii iar când Cel Mare a anunţat scopul sosirii lor acolo ,stupoare lipsea directorul care era binemersi în concediu .Au început să fie expuse principalele probleme iar marele Buică a început să se enerveze , să ţipe la oameni , pe unii să-i poftească afară din club. Îşi permitea omul era pe moşia lui.La sfârşit marii reformatori ai puşcăriilor au fost huiduiţi ca pe stadion, fapt ce l-a deranjat foarte mult pe Cel Mare care la plecare pe platoul unităţii a urat fraerilor care au stat 2 ore în soare "să vă dea Dumnezeu vouă tot ce-mi doriţi voi mie".

Anonim spunea...

Il rog pe administratorul blogului sa publice toate comentariile!

Anonim spunea...

Ptr.administratorul blogului:publica te rog toate comentariile!

Anonim spunea...

Am mai trimis un mesaj pentru anonimul din Galati dar vad ca nu a ajuns.Chiar nu ma intereseaza ce ai de gand sa faci cu postarea.Am fost la petrecere,nu la manastire si nu cred ca am facut ceva rusinos sau ilegal.Dac vrei sa ma critici,leaga-te de activitatea mea profesionala,nu te intereseaza ce fac in afara programului.De fapt ce te deranjeaza?Ca nu acopar betivii si lenesii care se ascund pe la vestiare in cursul zilei?Sau ca imi fac treaba si am pretentia ca si altii sa si-o faca?Ca nu fac aranjamente cu p.p.l-ii si nici nu permit acest lucru?Am lucrat aproape 2 ani pe functia asta,fara sa iau bani pentru ea.Nu mi-e frica de concurs,din contra,la cel la care am participat,l-am luat.De ce nu te legi de faptul ca dupa 11 ani de munca am primit grad de subinspector,datorita scaparilor de legislatie?Agache

Anonim spunea...

Ai grija cum te distrezi sa nu patesti ca selaru pe care l-ai insotit la tg.ocna.oricum tot vei aparea sa vada totusi lumea.sa vada si doamnele de la logistica care nu vin la petreceri din cauza ta .s-a filmat cu ocamera minuscula de un sipa mititelllllllllllllllllllllllllllll

Anonim spunea...

Oricum noul DIRECTOR nu te i LA SLOBOZIA AI FOST SUPER BRAVO TIE FATA DESTEAPTA CE ESTI CA ACOLO ITI PUTREZEAU OASELE DAR DARNICIA TA I-A MOBILIZAT PE LUCRATORI.LA NOI FETELE,FOSTELE COLEGE DE PE SECTIE TE AU..............LA INIMA caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Anonim spunea...

Vad ca si altii ti-au dat replica la ineptiile pe care le-ai postat.Rusine ca joci murdar si ca de fapt nu ai simtul responsabilitatii faptelor tale.Tot Agache

Anonim spunea...

un SIPA MIC va trimite filmuletul la pro.tv.AI sa te compari cu cei de la manastire.DICU de la giurgiu abia asteapta un corespondent care va fi agachi de galati.DECI PRO TV DOAMNA DRAGA

Anonim spunea...

chiar daca nu am vechimea ta agachi sunt mai istet ca tine cit de curind imi vine rindul am luat examenul stii tu cu ce nota .stai cuminte.suntem foarte multi care nu te inghitim.

Anonim spunea...

pentru cei care fac amenintari cu PROtv-ul, sa nu uite sa priveasca in urma lor si sa-si spuna si faptele lor de vitejie la care tot raposatul MEAUNA i-a sprijinit,cred ca toti suntem platiti sa muncim si nu sa mancam kk pe la colturi....A sa nu uit,invatati sa scrieti corect

Anonim spunea...

Daca tot va laudati cu acel filmulet nu ar fi bine sa dati si un serial cu "dosarul"lui R.H.?Sau va este frica ca atunci cand o sa iasa la pensie trebuie sa va transferati la alte penitenciare.Oricum eu am sa incerc sa va ajut cu serialul."Pi"curand

Anonim spunea...

R.H. este chiar pe tura ta nu-l confunda cu cine crezi tu. vei vedea doamna draga cum vor decurge lucrurile.R.H. pe care il crezi tu este omul celor doi ionesti si nu al fostului miauna. nu te lega de morti. AI GRIJA CA SUNTEM MULTI IMPOTRIVA TA.LA UN NECAZ PE CARE NU TI-L DORESC NU AI 20 DE CADRE DE PARTEA TA.NU-L CONFUNDA PE NEA RADU CU MINE

Anonim spunea...

Voi aruncati cu pietre in Agachi,voi care ati stat "fata in fata" cu Selaru, va distati si va simtiati bine.Hai "pi"curand!

Anonim spunea...

si altceva irinuca primul care a plecat de la petrecere pe30.06.2009 afost radu hilohe daca la el te referi.filmuletul il detine cel caruia i-ai luat locul mult mai tinar si mai aratos si nu vei avea relatiile mele in sistem in veci. VA VENI ZIUA SA -MI ZICI SA TRAITI TIFLO

Anonim spunea...

Poate ma faci de ginere , dar nu ma dau eu peeeeeeeee si mai sunt si insurat madam tifla care nu ai o prietena in toata unitatea. Din cite stim de la cei in virsta ai fost vinzatoare la taraba ce ascensiune.un micut tarabostesssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Anonim spunea...

TERMINATI DOMNILOR ODATA.NU VEDETI CA SIPA V-A DESTRAMAT V-A ZAPACIT .NUMAI TIMPENII DE DOI LEI. BA R.H. BA AGACHI BA HILOHE BA IONESCU BA PERJERU DE FAPT NUMAI OAMENI CARE MUNCESC SI PUN OSUL LA TREABA. MAI BINE A-TI STRINGE RINDURILE CA NE IA ASTIA DIN BANI.FACETI FRONT COMUN PE 15.07.2009.CINEVA SE STRADUIESTE TOTUSI DAR NOI NU-L AJUTAM.LA MUNCA CEI MENTIONATI

Anonim spunea...

Pentru cei care au intervenit cu replici,fiind de partea mea:lasati-i in pace pe acesti decazuti moral,care asta au facut toata viata.Nu are rost sa ne complicam viata cu ei.Sunt asa de redusi mintal,incat nici macar nu au sesizat ca postarile voastre difera de ale mele,printr-un amanunt usor de observat.Hai sa ii lasam sa se balaceasca in continuare in mocirla si sa nu ii mai bagam in seama.Daca idealul lor in viata e sa manance rahat cu lingura,eu le urez:POFTA BUNA.Agache

Anonim spunea...

ca sunt de partea ta sau a altora asta chiar nu conteaza,conteaza foarte mult sa fim oameni cu totii si sa nu uitam ca toti mancam o paine amara.Ar trebui sa lasati dracu cacanariile astea ieftine cu HILOHI,AGACHI si ala care se da drept cine nu este. Daca voi toti doriti sa faceti de ras e treaba voastra.