Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 22 mai 2009

Nu tot raul e spre bine

Asadar examenele s-au sfarsit si rezultatele nu sunt de loc multumitoare! Pe de o parte candidatii n-au fost bine pregatiti, pe de alta parte, ma tem ca au dreptate cei care pun la indoiala calitatea invatamantului universitar romanesc. Multi (prea multi!) absolventi de facultate se situeaza la nivelul claselor primare si dupa cum merg lucrurile, invatamantul universitar romanesc nu (mai) are nicio legatura cu performanta.

Ce e drept, in sistemul penitenciar se poarta incompetenta cu diploma la cel mai inalt nivel, ca urmare pretentia unui semianalfabet oarecare, de a ocupa un post de mai mica importanta, este intr-un fel indreptatita.

In acelasi timp insa, modul in care este conceput acest, hai sa-i spunem examen de intrare sau avansare in sistemul penitenciar, nu are, dupa parerea mea, nicio legatura cu realitatea. Bibliografia este mai degraba inadecvata si stufoasa, memoria este singura pusa la grea incercare in vreme ce abilitatile, inteligenta si nu in ultimul rand, caracterul candidatului nu sunt luate de loc, in calcul. Si daca mai punem la socoteala ce fel de personaje se strecoara uneori prin onor comisiile de examinare, avem tabloul complet si trist al felului in care sunt gestionate in sistemul penitenciar, resursele umane.

Las, nu intamplator, la urma, suspiciunile care plutesc de fiecare data, peste concursurile organizate in sistemul penitenciar (si nu numai!). Daca am trai in Germania de exemplu, probabil ca n-am pune nicio clipa la indoiala corectitudinea unui examen. Din pacate, traim intr-o tara in care, prin mintea celor mai multi locuitori, trece instinctiv gandul de a insela, de a se "descurca", de a profita si de a obtine, fara niciun efort real, tot felul de avantaje!

Functionam asadar intr-un sistem in care, pana si directorul general, tanar procuror DNA, a gasit de cuviinta sa-si introduca "rudili" pe usa din dos, un sistem in care auzi la tot pasul replica "tu n-ai face la fel daca ai fi in locul lui?!", un sistem patronat de ministerul "dreptatii", in care se oplosesc de voie tot felul de repetenti, un sistem in care suspiciunile sunt indreptatite! Pacat este atunci cand noroiul asta puturos, improasca inevitabil si fata celor sarguinciosi si de buna credinta si pe care, conform principiului unul pentru toti si toti pentru unul, nu-i mai pune nimeni la socoteala...

36 comentarii:

Anonim spunea...

Degeaba incercati voi sa denigrati oamenii cu studii din jurul vostru. Degeaba aruncati o anatema asupra celor care si-au tocit coatele pe bancile facultatilor ca sa serveasca acest sistem . Orice ati spune, exista oameni cu carte in sistemul penitenciar, adevarati intelectuali de clasa. Unul dintre acestia este, fara indoiala, Firinel.
P.S. Or mai fi si altii.

Anonim spunea...

Mai, oameni buni,
Treaba sta in felul urmator. Chiar ieri, numerosi lideri de opinie si sindicat (ex;Bogdan Hossu) explicau cum va sta treaba cu pensiile dupa intrarea in vigoare a noii legi. Cei care au beneficiat de legi speciale dar au contribuit foarte putin la sistemul de pensii vor trebui, teoretic, sa dea banii inapoi. Ori, acest lucru fiind imposibil, practic, acestia vor trebui sa isi alinieze noile pensii in functie de cati ani si cat au contribuit, efectiv. In conditiile in care aceasta contributie a fost foarte mica, pe o durata a vietii active de asemenea mica, va dati seama ce fel de pensii vor avea acesti "napastuiti" ai sortii. Deci, ca o concluzie, eu cred ca cel mai intelept ar fi sa faceti cereri, bineinteles daca v-ar sprijini si sindicatele ar fi perfect, sa treceti in randul functionarilor publici fara statut special. In acest fel veti iesi la pensie la 65 de ani, veti contribui cu multi bani la pensie si va veti bucura de o gramada de bani la batranete. Desigur, va trebui sa renuntati la sapca si trese. In schimb, va veti bucura de o bere la sfarsit de saptamana cand veti merge ajutati de baston. Iata de ce multi dintre colegii dvs. se uita la voi si se dau pe spate de ras cand va vad cata pasiune puneti in expresii gen:" Sa facem reclamatie la Corpul de Control !Imposibil de crezut ca numai 16 din 95 sa fie admisi. Ce daca am absolvit Spiru Haret ?Altii au ajuns si ministri cu Petre Andrei...". Da-i, Doamne, romanului din sistem mintea cea de pe urma si iarta-i ca nu stiu ce fac !(lol)

Anonim spunea...

Sunt multe lucruri de subliniat la acesta mascarada cu iz de concurs,dar incerc sa punctez urmatoarele:
-nr. de subiecte la operativ a fost 7 (trebuia sa scrii in ritmul in care ar dicta un papagal )comparativ cu subiectele date pentru functia de director gen.adj.doar in nr.de 4 si chiar relativ facile.
-modul de corectare este unul execrabil,s-a corectat dupa sabloane !!!
-in genere,la concursuri care se respecta ,acordarea punctului din oficiu este o chestie care tine de demnitatea organizatorilor.
Ar trebui sa urmeze aceeasi logica domnii anepisti si pentru concursul organizat pentru ocuparea functiilor de director de penitenciare in desfasurare cu un nr. de 7 subiecte si contratimp,
daca s-ar intampla, prin absurd,cred ca am asista la o rusine incomensurabila.
Intreb ,oare cine a avut de castigat din aceste concursuri ???
Avand in vedere componenta comisiilor si trecutul lor in orchestrarea concursurilor,masluirea este posibila in conditiile in care exista acest interes.

Anonim spunea...

Apropo de integritate si concursuri. S-a facut un top al universitatilor din tara, de stat si particulare, in functie de numarul rubedeniiilor celor noi admisi la concusuri de ocupare a posturilor in aceste unitati de invatamant existente printre cadrele didactice vechi. Pe locul 41 din 42 de universitati monitorizate s-a situat SNSPA (Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative a Univ. din Bucuresti). Pe ultimul loc, cu cel mai mare numar de rubedenii intre cadrele didactice din corpul profesoral actual, s-a situat Universitatea din Resita. Stiu, o intrebare va roade....Daca s-ar face un top al numarului de rubedenii angajate/ institutie bugetara, ANP-ul pe ce loc s-ar situa ?Buna intrebare. Apropo, oare face parte din bibliografia pentru "ofiteri documente secrete" ori pe la "resurse umane", aceasta intrebare, sa stiu daca am pierdut ceva ?Rog raspuns discret, sa nu mi se supere unchiu' Nelu.

Anonim spunea...

Salutare la toti, in 2006 am terminat si eu un colegiu 3 ani, sincer nu stiu cum l-am terminat eram peste 100 si am terminat 25, dupa un an m-am hotarat sa dau examen pentru a intra in sistemul penitenciar, mi-am dorit sa fiu sincer enorm, si m-am apucat de invat, atat de mult mi-am dorit sa obtin un post ca ma trezeam la 6 si ma culcam la 12 noaptea, am dat testarea psihologica am trecut cand am iesit eram parca ametit, dupa aia la clc si examenul scris, am sa fiu sincer, examenul il picasem cu 46,47 de puncte din cate imi amintesc, nu apucasem sa scriu tot si probabil m-am concentrat si pe scris sa fie unul corect gramatical si estetic, mi-a parut rau, probabil ca si din cauza faptului ca am o sora psiholog care ma impulsionase extrem de tare, si ea intrase in sistem, dar ea a fost mai tare, a invata mai tare k-mine, acum va spun sincer a fost unul din examenele care ma mobilizat complet, a fost super, acum dau din nou sper sa trag ceva mai tare de mine si sa reusesc, in rest eu va doresc la toata lumea sanatate, si sa fiti oameni cu capul pe umeri, ca astia la tv dau numai stiri "mortale"

Anonim spunea...

Ce mai poti spune cand nu mai este nimic de spus? Eventual sa-si puna fiecare intrebarea :"Am castigat sau ne-am invins?" Inca de la concursurile din toamna s-a tras un semnal de alarma cu privire la pregatirea candidatilor. Nimeni nu l-a luat in considerare. Sau aproape nimeni. Si aici ma refer la cei care au dat acum examene. Intotdeauna vor fi doua mari tabere : cei admisi si cei respinsi. Cei respinsi cauta tot felul de explicatii, motivari sau justificari ale esecului lor, intr-un limbaj mai mult sau mai putin elevat. De cele mai multe ori, vinovat este contracandidatul care a fost declarat admis. Ca a avut.... ca a facut si a dres... etc. Foarte putini sunt aceia care au puterea si curajul sa recunoasca faptul ca cea mai mare contributie la reusita lor ar fi avut-o ei insisi daca.... Daca realizau ca totusi se prezinta la un examen, iar dupa ani si ani de munca in sistemul acesta e inacceptabil sa iei note de 1, 2 si 3. Pentru cei care isi calca pe inima si au curajul sa recunoasca, jos palaria domnilor. Sunt putini, dar exista! Cealalta "tabara", a admisilor, se bucura ca s-a terminat cosmarul. Nopti albe cu litere si cuvinte care parca nu mai au noima, familia care te preseaza, colegi care te iau peste picior, servici, iar invatat (de data aceasta insotit de vorbe rostite cu naduf : "E ultimul examen la care ma mai duc!").
Ca urmare nu mai e nimic de spus. Vor mai fi concursuri, examene sau avansari.Si atunci se vor constitui la fel doua tabere. Ca intotdeauna. Si la fel se vor contra prin vorbe. Aceleasi probleme la un alt nivel. Deja vu. Asa ca, poate ne mai ramane doar intrebarea. Candva, in viitor, vom castiga sau ne vom invinge?

Anonim spunea...

Stimate moderator,
Eu cred ca aveti doar partial dreptate. Este uimitor cum se intampla ca in tara asta oameni care au terminat o facultate si cate-odata chiar un master sa nu fie in stare sa astearna corect (gramatical macar) pe hartie doua fraze in limba materna. Despartirile cu cratima sunt ucis, iar dezacordurile si numarul de "i"-uri de la sfarsitul cuvintelor sint masacrate in mod sistematic.
Pe de alta parte, insa, acest apanaj nu este rezervat exclusiv absoventilor de la institutiile de invatamant private, ci in egala masura a celor de la Stat. Profesorii sunt aceiasi, pretentiile si profesionalismul acestora sunt asisderea.

Drama consta in faptul ca un concurs se poate aranja intr-o asemenea institutie cum este cea a penitenciarelor, institutie menita sa puna pe drumul cel bun pe cei ce fac asemenea aranjamente. E oribil, e dezgustator.

O alta drama consta in faptul ca o mana de oameni incompetenti sunt cei numiti spre a verifica tocami competentele altora. E un fel de "lup-paznic de stana". Scopul in sine al concursului este complet deturnat. In loc sa verifici aptitudini si competente si adaptabilitate, verifici capacitate de memorare, utila doar in foarte mica masura.

Si apoi, (ceea ce neaga intr-o oarecare masura comentariul Dvs.), incompetenta si incultura niste regine ale sistemului penitenciar, doar catvia dintre conducatorii acestui sistem ridicandu-se la niste standarde umane si profesionale in concordanta cu cerintele. Si apoi, "eu am 20 de ani in sistem si acu' vine un mucos care prezinta pericolul de a ajunge intr-un post mai insemnat decat al meu" este litera de lege. Vechimea in sistem nu este neaparat o virtute, cu toate ca avansarile se fac in functie de vechime si nu de concurs. Cu exceptia concursurilor cu acelasi obiectiv ca acesta, care, asa cum a fost conceput, nu isi poate atinge scopul.

Anonim spunea...

@anonim 12:36

Nu contest ca ai dreptate. Problema este insa discrepanta IMENSA intre notele foarte mici si cele de admitere!

Nu exista decat concurenti EXTREM de slabi (sub nota 5) si concurenti BUNI (7-8)

Unde sunt cei FOARTE BUNI (peste 9) si cei MEDIOCRI (5-7)?!

Anonim spunea...

Concluzia mea este ca in general suntem toti slab pregatiti ! Mirajul unui loc sigur de munca ne face delasatori !

SINDICAT spunea...

Va rog lasati rautatile cu examenele,si sa ne concentram pe probleme mai serioase dupa cum vedeti ANP a binevoit printre altele sa ne taie si prima de vacanta asa ca merg cu pasi mici dar siguri ,in aceste momente trebuie sa fim uniti si sa incercam prin toate mijloacele sa nu mai pierdem drepturi cistigate cu mare greutate.
Rugam totodata liderii de la cele doua sindicate mari din ANP respectiv SLNAP cat si FSNAP sa inceapa procedurile de declansare aunor actiuni sindicale fara precedent im sitemul ANP.

Anonim spunea...

E foarte bine ca cerintele sunt mari. Altfel, orice neica nimeni de agent ar fi putut ajunge ofiter cu functie de executie. Insa orice neica nimeni poate ajunge director de puscarie, ca acolo , la concursul de director,foarte probabil vor primi niste subiecte de tot rasul pe care le vor sti dinainte. In plus, pentru functia de director nu trebuie sa stii nici limbi straine , nici calculator. Nu de alta dar daca le ceri prea multe se streseaza si nu mai pot face management de performanta. Mascarada de concurs, mascarada de sistem, numai bine de plecat afara din tara. Mi-e lehamite si mi-e sila.

Anonim spunea...

in schimb, directorii trebuie sa dea o proba de interviu cu sustinerea proiectului de management pe care l-au pregatit in acest scop, a fost una din conditiile de participare,sa raspunda la intrebari legate de teoria managementului. e ceva mai mult decat proba de calculator, nu crezi?

manager de top. Top gun. spunea...

Ihi, ai dreptate, e groaznic de dificil pentru bietii fosti si viitori directori. Problema e ca unii dintre ei nu stiu umba cu calculatorul. De limbi straine nu mai zic. In schimb au cate un proiect de management beton. Bine ca le cereti la agenti sa fie genii. Cu cine naiba discutati voi aici, ma nenica, aveti impresia ca toti sintem prosti si legati la ochi. Macar taceti naibii din gura si faceti-va aranjamentele mai discret, ca ne provocati repulsie.

Anonim spunea...

dar tu cu cine crezi ca vorbesti de incerci poate sa convingi ca trebuie sa fii geniu ca sa operezi pe calculator si sa cunosti o lb straina? si cine a spus ca directorii sau ofiterii trebuie sa fie genii? nu mai exagera...

Terente spunea...

Ar fi interesant de aflat cite concursuri dificile au dat in viata lor membrii comisiilor de examinare? De exemplu tovarasul Movila. Probabil nici unul in ultimii 10 ani. Ei, si daca domnia sa poate corecta lucrarile la sute de oameni si poate dispune de viitorul atitor indivizi, fara sa fi dat examene serioase si fara o pregatire in acest sens in ultimii ani, cum am auzit noi ca se spune despre el prin curtea anp, noi de ce sa nu emitem pretentii la niste teste obiective si putin mai blande ? sau unii se nasc cu drepturi mai egale decat altii? Sa mai continuam cu alti membri din comisiile de concurs?

manager de top. Top gun. spunea...

18:32, du-te si te odihneste.

Anonim spunea...

Da putem să discutăm şi de alţi preşedinţi ai comisilor de concurs. De exemplu de Ţogoie de la Arad şi de Şerpe de la Buziaş. Oare sunt competenţi?

Anonim spunea...

18.54, tipic pt cineva care nu are argumente.

Anonim spunea...

Fratilor, subiectele au fost formulate din Legea de executare, care ar trebui sa fie Biblia lucratorului de penitenciar. Cat este de cunoscuta de catre angajati se vede in practica si la examene date pe bune! La evaluarile de sfarsit de an toata lumea are "foarte bine" dar, din pacate, asta e nivelul de pregatire profesionala al lucratorilor din sistem! Noroc cu organizarea, din cand in cand, a acestor examene de promovare, pentru ca ne dau prilejul sa vedem realitatea. Asa ca nu mai blamati subiectele, pentru ca nici alea si nici comisiile nu au fost de vina. De vina sunt sefii vostri care fac formal evaluarile periodice, ca si modul in care se face formarea profesionala la noi. Daca ati fi avut nevoie anual de cate un "minim 7", luat pe bune, ca sa va mai pastrati postul, ati fi fluierat la examenul asta!

Anonim spunea...

Aoleo, revin !S-ar putea sa va intreb cine e, dom'le, mama voastra, cine e, mai ofitirule, tatal tau ?Sa nu ziceti ca nenea Cel sau tanti Manu, absolventi de scoli superioare ce sunteti, ba chiar si de masterate...As fi vrut sa ajungeti si la proba orala, sa va aud cum conjugati verbul a fi absolvent de Spiru, cum le stiti voi pe toate, macar de nota sapte,cu ce v-ati imbogatit din zestrea ideologica a sistemului penitenciar in acesti cativa ani de vechime cu ppl-ul pe care multi dintre voi nici nu i-ati vazut. A, nu va este rusine ?Nu va pasa ?Tanti sau nenea credeti ca vor avea un mare cuvant de spus asupra carierei voastre viitoare? O veste proasta. Suntem atenti la tot si toate. Altfel, nu se mai poate. De aceasta data, veti observa ca exista soarta. Nemniloasa, uneori. Asta e. Ca la loto. lol.

un agent indezirabil spunea...

Privesc,ascult si ma minunez!

Anonim spunea...

19.07, putem sa discutam despre togoe sorina dar nu are rost in acest context. experienta si rezultatele ei profesionale spun multe despre cat este de competenta insa e posibil sa nu o cunosti.
cu serpe e alta poveste si pus in combinatie cu radulescu pompilia de la anp,intr-adevar ridica suspiciuni. e vb de aceeasi echipa care a organizat si alte concursuri si multe din ele au fost aranjate.
la rahova de exemplu, au fost lucruri necurate in 2006.pompilia radulescu, membra si in comisia de atunci, este fina ancai costea care a dat examen pt sef serviciu educatie. deci, fina in comisie si nasa examinata...iar serpe era seful comisiei.

conte spunea...

Spre care bine.......

In ce conditii si la cum se executa examinarea candidatilor si la modul cu se executa inca corectarea lucrarilor nu cred ca se poate vorbi de bine.Sper ca ANP sa fi auzit de sistemul grila, de ce nu-l implementeaza este problema lor,dar indiferenta aceasta naste din pacate suspiciuni gen cazul Arad cu negocierea subiectelor,cazul Gherla cand unul istet semneaza lucrarea la final, comisia insa corecteaza dupa care anuleaza lucrarea.....oare de ce?, cazul Craiova cand s-a cazut pe plicul cu subiecte, si ce scandal au facut bietele subiecte, Tg. Ocna cu alte si alte suspiciuni,poate asa cum au facut presiuni pentru eliminarea interviului unde se faceau tot felul de departajari necurate,cele 2 mari sindicate si conducerea lor vor face presiuni pentru eliminarea spetelor si implementarea sistemului grila cu tot ceea ce decurge din aceasta. Personal ma indoiesc de modul de corectare a subiectelor gen speta de componenta comisilor de examinare si de timpul pierdut aiurea, un simplu calculator ar rezolva multe, iar in caz de egalitate se introduce rapid un al doilea set de intrebari.Dar cum la noi vechiul inlocuieste noul am totusi rezerve cu privire la o comisie unde presedinte a fost o distinsa doamna care a ajuns ofiter din agent acum 4 ani fraudand examenul, sper sa nu spuna NU............

Anonim spunea...

cine e presedinta de comisie cu pricina?

Anonim spunea...

ptr 22.05 14,23: foarte buni la galati doi baieti au luat peste 9. si nu au facut facultatea la zi decit unul din ei daca nu ma insel.stima lor.partea proasta este ca in sistemele noastre de invatamant si de evaluare se pune accent -inca- pe invatarea mecanica si pe scrisul stil imprimanta.

Anonim spunea...

Salut fosti colegi.....Am lucrat 10 ani in penitenciar, am incercat de 3 ori ptr ofiter......si de 1 an am plecat din sistem..in fiecare dimineata ma uit in oglinda si ma pup ptr pasul pe care l-am facut.....am terminat fac. in 2000 si acum profesez....apropo simion sandel doar de nota asta esti in stare ???. Va pup ....examene corecte .......mai la sf. asteapta

Anonim spunea...

Am o veste proasta pentru ala de a scris asta/
\\\ Aoleo, revin !S-ar putea sa va intreb cine e, dom'le, mama voastra, cine e, mai ofitirule, tatal tau ?Sa nu ziceti ca nenea Cel sau tanti Manu, absolventi de scoli superioare ce sunteti, ba chiar si de masterate...As fi vrut sa ajungeti si la proba orala, sa va aud cum conjugati verbul a fi absolvent de Spiru, cum le stiti voi pe toate, macar de nota sapte,cu ce v-ati imbogatit din zestrea ideologica a sistemului penitenciar in acesti cativa ani de vechime cu ppl-ul pe care multi dintre voi nici nu i-ati vazut. A, nu va este rusine ?Nu va pasa ?Tanti sau nenea credeti ca vor avea un mare cuvant de spus asupra carierei voastre viitoare? O veste proasta. Suntem atenti la tot si toate. Altfel, nu se mai poate. De aceasta data, veti observa ca exista soarta. Nemniloasa, uneori. Asta e. Ca la loto. lol.\\\

Ti s-a facut profilul psihologic si in iunie vei merge la Rahova si vei da ochii cu aia de-ti testeaza "inteligenta" ! Leaga-te de aia ce-ti sunt colegi pe sectie, mai agentule ce esti tu agent!

Anonim spunea...

Profesionalismul si corectitudinea Sorinei Togoe nu pot fi puse la indoiala. Eu am incredere deplina in ea. Serpe, insa, impreuna cu Pompilia, sunt doi alunecosi neprofesionisti si ipocriti.

Anonim spunea...

De ce oare au luat concursul atatia de la Timisoara? Cu Bala la centru si cu Sarpe asistent, era si normal.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Serpe si Pompilia au facut jocurile si de aceasta data. Astia doi se impletesc ca si incompetenta cu descurcareala, ca si ipocrizia cu tafnoseala.

Anonim spunea...

De ce nu vorbeşte nimeni de calitatea celor care au candidat la acest concurs? De când au fost agenţi care au promovat direct directori de penitenciare sau directori adjuncţi nu mai există un sistem coerent de promovare a valorilor în penitenciare. Toţi vor să fie ofiţeri dar nimeni nu îşi pune problema cum o să arate sistemul cu oameni care nu ştiu meserie. Cred în promovarea celor din sistem dar nu cei care fac facultăţi la fără frecvenţă şi nu ştiu meserie absolut de loc şi vor doar să devină ofiţeri. Haideţi să fim un pic reflexivi la ce oameni au candidat din unitatea noastră, pentru că eu ştiu de la mine din unitate oameni de foarte slabă calitate profesională care au aşteptări mult prea mari faţă de potenţialul pe care îl au.

Anonim spunea...

Ptr 22;59. Chiar pare curios ca oameni cu experienta,ofiteri de cariera care au mai condus aceasta unitate nu s-au inscris la concurs.Oare ni se pregateste ceva?

albinuta spunea...

Dragi colegi, nu inteleg de ce s-a mai organizat un concurs de trecere a agentilor in corpul ofiterilor. Mai bine erau numiti cei vizati,fara sa mai fie facuta publica o astfel de mascarada. Daca va uitati bine ce subiecte au fost date la concurs si mai ales cum au fost corectate lucrarile de catre cei mai buni "specialisti" din sistem o sa va vina sa radeti! Diferentele de note de la prima corectare la a doua corectare sunt foarte mari (vezi "ofiteri protectia muncii, ofiteri informatii clasificate). sa nu mai vorbim de admisi, care laprima corectare erau declarati "respinsi" iar după contestatii au devenit "admisi" (vezi ofiteri informatii clasificate).Curios este faptul ca dupa contestatii au devenit admisi unii care erau colegi sau rude cu membrii din comisii. Unii candidati care obtinut nota 9 sunt respinsi iar altii cu nota 6 sunt admisi.

Anonim spunea...

Trist este faptul ca multi dintre voi care scriu pe acest blog, nici macar nu stiu gramatica. Nu pun virgule, nu stiu pluralul multor cuvinte si nu vreau sa mai vorbesc despre propozitiile lungi care in final devin lipsite de sens. Ce ma scoate cu adevarat din sarite, este faptul ca tocmai ei sunt revoltati de asa zisa "examinare incorecta".Pai ma intreb: Cum treceati de proba scrisa fara sa stiti sa scrieti corect? Sa nu mai vorbim de critica referitoare la calculatoare si alte limbi straine. Dragii mei, treziti-va nu stiti limba materna, avem deja pretentii la alta noua? Nu contest faptul ca in Romania, lucrurile se petrec asa cum stim cu totii, dar de ce tocmai cioburile de oala sparta de rezolta? Nu am nici o treaba profesionala cu sistemul penitenciar, insa cunosc persoane care fac parte din conducere. Ma bucura faptul ca ele acum se ocupa de penitenciare, in timp ce voi...(care ar trebuii sa va ocupati timpul cu dex-ul, nu cu analizarea gradelor de rudenie din penitenciare, sau cu alte insulte grave) stati si umpleti forumurile cu parerile voasrte, care nu fac decat sa va scoata nereusitele in evidenta. Mesajul meu se adreseaza persoanelor inculte de pe acest forum, si nu celor care macar si-au spus parerea pe intelesul tuturor. Imi cer scuze pentru cei care se simt si in acelasi timp imi pare bine pt ei, caci acesta poate fi primul pas spre vindecare.

Anonim spunea...

unde gasesc lista cu cei care au sustinut probele si ce note au luat?
multumesc