Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 11 mai 2009

Greva in justiţie

Greva in justitie Grefierii, arhivarii si celelalte categorii de personal auxiliar din justitie sunt in greva de avertisment, luni dimineata, timp de doua ore, in semn de protest fata de modul in care sunt platiti. Ei sustin ca le sunt incalcate drepturile, iar normarea muncii si felul in care se face plata orelor suplimentare nu respecta Codul Muncii si legislatia in vigoare. Pe durata protestului, grefierii nu vor intra in sala de judecata. Procesele vor fi reluate in ordinea stabilita pe lista, dupa ora 12.00.

Stefania Teleman, presedintele PROJUST - Federatia Nationala Sindicala cu peste 4 mii de membrii - a declarat ca in cursul dupa-amiezei va avea loc o discutie cu factorii responsabili pentru a gasi o solutie. "Din pacate, Ministerul Muncii are o mare parte din vina, in sensul ca ei au refuzat sa medieze conflictul intrevenit intre PROJUST si Ministerul Justitiei, in calitatea sa de ordonator principal de credite" - a adaugat ea, intr-o declaratie consemnata de Radio Romania Actualitati. sursa: HotNews

Motivele pe site-ul PROJUST.

9 comentarii:

mihai virgolici spunea...

ii urez bun venit noului director la penitenciarul Galati.

cred ca eu nu pot fi suspectat de pupincurism....

Anonim spunea...

Am gasit un anunt important pentru TARA : Domnilor de la conducerea ANP, de ce nu trimiteti o echipa sa supravegheze ce face Stanciu de la Margineni cu bunurile din fabrica? Ca in cardasie cu Rosu, fostul director ,cu necontabile sefa Coman si cu Sersea aduna tot ce se poate vinde} tot ce e in plus la inventare, bunuri de miliarde, le scoate pe poarta fabricii si a penitenciarului si le vinde la negru si apoi isi impart castigul! Se fac magarii mari acum la Margineni, se devalizeaza tot cu acordul si implicarea tacita a lui Stanciu! ATENTIE, CEI DE LA ANP, SE FURA! O sa vina DNA peste ei!

Anonim spunea...

Măi Stanciule, ce faci, că o dai din lac în puţ. Te comporţi ca un subofiţer care a cărat în permanenţă p.p.l. cu targa la spital. Chiar nu ai înţeles că pălăria de director este prea mare pentru tine! Chiar crezi că angajaţii Fabricii de Mobilă o să te suporte la infinit? Ai grijă de tine, pentru că lucrurile nu sunt nici pe departe aşa cum le gândeşti tu!
Se pare că nu ai înţeles nimic din durerile noastre. Sărbători fericite! Am înţeles că ţi-ai propus şi 5o%, cu tot consiliul de conducere la un loc. Halal de tine!

De ce crezi ca cei din fabrica scrie de tine ? CREZI CA CEI PE CARE II AI IN SUBORDINE TE SUPORTA ? TU TE UITI IN OGLINDA SA VEZI CAT DE NESUFERIT ESTI ?

Anonim spunea...

apropo de stanciu de la Margineni :hai sa facem un inventar sa vedem ce a luat stanciu binenteles fara documente , cu abuz de putere si prin lasitatea lui rosu :cherestea , scaunul directorului ,biroul , scaunele si masa de la protocol , pai nu iti este rusine sa furi mai omule ? mai lucrezi si la puscarie .Hai sa vedem cum stam si cu masinile :Audi care a mers la directorul general , ca de ii sede bine in ea [dar se gandeste ca lucratorii care nu si-au mai primit salariile din decembrie se roaga pentru sanatatea lui si pt. aceea masina ?] , Touareg eeeeeee misu stanciu ca este obisnuit cu jeepul , dar ia zi mai stanciule cu Tirul ce ai avut ? crezi ca noi nu am aflat ca l-ai vandut unui fost detinut de-al tau [ paul fostul sot al amantei tale ] si ai luat pe el de 3 ori suma care a fost pe hartie luat de la Fabrica . bai dar tie nu-ti este frica chiar deloc ? sau sunt multi care te apara .

unu spunea...

Stire:Gardienii din penitenciare"sustin ca le sunt incalcate drepturile, iar normarea muncii si felul in care se face plata orelor suplimentare nu respecta Codul Muncii si legislatia in vigoare.Pe durata protestelor,acestia au intrerupt transferurile intre penitenciare."Lucram 13-14 ore si suntem pontati 12.Nu se platesc orele suplimentare,chiar daca a trecut perioada de recuperare.Si noi mai avem un motiv,conditiile tot mai grele de munca.Ne-am castigat dreptul de a lucra in penitenciar,dar nu in stil medieval ci cu echipamente si legi specifice sec.XXI.Ex.perchezitiile se fac fara manusi de protectie....

Anonim spunea...

A fost greva azi. Huo Stanciu. Unii chiar se zbat pentru drepturi. Huo Stanciu. Altii incearca sa scrie niste articole de bun gust. Huo Stanciu. BAI TATA ESTI DUS! Poate emigrezi si ne lasi cu taburete, sahuri, table sau casete in care-si tine mamaie dintii seara. Intelege-ne si tu. Poate ai treaba si te retinem. Medicamenteeeeeee, medicamenteeeeeeee....

Anonim spunea...

In ultima perioada discutiile sunt purtate in alte directii decit cele reale. Nimeni nu mai vorbeste despre situatia reala din penitenciare. Unitati cu personal umflat, unitati cu personal putin. Lipsa echilibrului din cadrul sistemului. Fiecare lucrator din sistem lupta impotriva colegilor din sistem si implicit impotriva lui. Nu se mai vorbeste nimic despre reorganizarea personalului din unitati, despre noile state de organizare care intirzie sa apara, despre eficientizarea muncii, impartirea judicioasa a functiilor de conducere si executie din unitati functie de numarul de detinuti. Birouri cu mai multi agenti si ofiteri decit ar fi necesari. Oameni care se calca pe picioare(Dir. adj. SDRP, Sef serviciu siguranta, Sef serviciu regim, Ofiteri instructor, Sefi sectie, Sefi tura, loctiitori sefi tura, o multime de oameni care au cam aceleasi atributii indiferent de numarul de detinuti, si nu numai in operativ, situatii asemanatoare mai apar si in logistica, contabilitate, interventie psihosociala, peste tot exista ori prea multi ori prea putini) echilibru exista in foarte putine cazuri, depinde de conducere cit de eficient foloseste forta de munca pe care o are la dispozitie. Programe pilot care inca nu au dat prea multe rezultate. Nu se mai stie cine mai ia decizii, ANP, Sindicate, orice sef, sefulet, comisii, comitete. Multa lume in luarea deciziilor si raspundere 0. Salarizarea unica vine. Toate acestea nu-si pot gasi rezolvarea daca nu lasam ca cei competenti sa-si faca treaba si i-i tot intrerupem noi cu tot felul de nimicuri. Hai sa incercam sa facem un pact si sa dam putina incredere celor care incearca sa faca ceva cu acest sistem care incepe sa se clatine datorita fiecaruia din noi.
Dumnezeu sa va dea ginduri bune la fiecare, si sa readuca pacea si linistea in acest sistem in care munca este destul de grea si incarcata si foarte putin apreciata in afara sistemului si chiar si in interiorul lui. sa speram ca vor veni si vremuri mai bune.

Anonim spunea...

mihai vezi sa nu ti-o furi si cu burlibasa cum aoi patit cu madam dediu.

Anonim spunea...

uff, mihai, in sfarsit ti-ai vazut visul cu ochii!
daca erai anti-tugui asta nu inseamna ca nu pupi ... la burlibasa. si, din pacate, chiar asta faci.