Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 1 mai 2009

Aşa voinicule, dă-te la ei… Hai că poţi!

MJLC vs PROJUST Cred că în ultimul articol am fost puţin nedrept cu ministrul justiţiei afirmând fără ocolişuri că cetăţeanul e doar un plângăcios cu fiţe când vine vorba de relaţia cu Guvernul, al cărui membru este aparent în calitatea certă de independent. Domnul ministru este totuşi un tip curajos, când vine vorba de relaţia cu sindicatele.

Acum câteva zile a trimis firman dăh Bucureşti în care cerea fără ocolişuri pedepsirea grefierilor care au deranjatu’ mersul justiţiei prin acţiuni de protest. Din fericire micuţa escapadă autocratică a extraordinarului domn Predoiu nu s-a finalizat în modul dorit de acesta. Deh, separaţiunea puterilor mai funcţionează câteodată.

După ce văzu că nu-i iese cu ameninţările se declară dispus dialogului şi puse de câteva întâlniri cu rebelii. Zi de vară până-n seară ministerul puse placa cu “n-avem bani, nu dăm, nu se poate” deşi la magistraţi avu, dădu, putu - cu numai câteva săptămâni mai înainte. Sindicatele grefierilor nu se lăsară şi-l tamponară pe ministru pe toate căile posibile continuând acţiunile de protest. (vezi video)

Ministrul întâlnirilor şi planurilor ridică viteaz sabia dreptăţii mejeleciste dezavuă, trimise scrisorele şi… cam atât. Ah, mai făcu ceva. Explică de ce n-are bani şi îi arătă cu degetul pe nenorociţii ăştia de guvernanţi, care fie vorba între noi i-au cam prins slăbiciunea şi l-au prostit masiv. Independentu’ Coaliţiei semnează disciplinat toate ordonanţele lu’ Boc, în schimb sprijin pentru justiţiei mai de loc.

Mai jos aveţi dezavuările şi solicitările ministrului:

Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti solicită personalului auxiliar acceptarea pachetului de soluţii avansate de minister în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii sindicatelor, acestea fiind singurele posibile în acest moment, faţă de resursele limitate de buget ale ministerului în prezent.

Ministrul a solicitat reprezentanţilor sindicali şi personalului auxiliar să manifeste flexibilitate în vederea continuarii discuţiilor, precum şi reţinere şi responsabilitate faţă de declanşarea oricăror forme de protest. Astfel de măsuri nu pot crea prin ele însele resursele financiare pentru rezolvarea integrală a revendicărilor, singurul lor rezultat fiind numai perturbarea funcţionării justiţiei ca serviciu public.

Faţă de modul constructiv în care au avut loc discuţiile, ministerul dezavuează comunicatul inexact dat ieri publicităţii de preşedintele Projust, dna Ştefania Teleman, în totală contradicţie cu spiritul discuţiilor de la minister.

Ministerul va transmite astăzi o scrisoare celor doua federaţii naţionale sindicale ale personalului auxiliar şi conex cuprinzând posibilităţile legale de soluţionare propuse în cadrul întâlnirii de ieri, precum şi poziţia ministerului faţă de neîndeplinirea condiţiilor legale pentru declanşarea unei greve, având în vedere încheierea contractului colectiv de muncă. (Comunicatul mejeleceului aici)

Azi de ziua micilor şi a berii îţi urez să ne trăieşti domnu’ ministru, aşa ca de la profesie neliberală şi nedeprinsă cu politica de independenţă bleagă la ministru de justiţie…şi libertăţi cetăţeneşti.

1 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.