Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 10 aprilie 2009

Grefierii incep sfarsitul, codurile continua

coduri Mass – media despre vechi cunoştinţe: miniştri, scriitori de legi, directori şi alţii…

Codurile (civil, penal, de procedură penală şi civilă) pe care le promovează acum Guvernul sînt mai încifrate şi mai kitschoase decît Codul lui Da Vinci. Şi nici măcar nu au adus încasări, ca filmul, ci pierderi la buget. Nişte oameni a trebuit să fie plătiţi să încropească prostiile alea de coduri, contestate acum de toată lumea.

Apropo de oamenii care le-au încropit: pentru munca la Codul Civil şi Codul de Procedură civilă, Ministerul Justiţiei a cerut ca cei din comisiile de lucru să aibă zece ani experienţă în drept civil, şapte ani de cercetare academică, doctorat şi activitate publicistică. Pentru grupul penaliştilor s-au cerut „reprezentanţi de renume ai mediului academic“, cu „experienţă vastă“ sau „înaltă recunoaştere profesională“. (…)

Stagiarii au făcut munca maeştrilor

Ca să nu vă mai miraţi de nimic, trebuie spus că în comisie au fost şi stagiari în ale consiliatului juridic. Este vorba de Radu Florin Geamănu şi Alina Georgiana Ion, consilieri în MJ. Ca să vă daţi seama de valoarea lor, să dezvăluim ce notă a obţinut Geamănu la definitivat (adică la examenul de numire pe post în minister): 5,75. Şi nota asta e pentru proba de procedură penală!

O altă serie de consilieri, Oana- Patricia Mezanote şi Carmen Necula, provin de la Institutul Naţional de Criminologie, desfiinţat în ianuarie 2007. Amîndouă au dat examenul de capacitate în iunie 2006, ocazie cu care, la proba de procedură penală, Mezanote a obţinut un 6,23, iar Necula 9,38.

O altă ilustră comisie, tot pentru elaborarea Codului de Procedură penală, a fost instituită de Chiuariu în iulie 2007, fără nici un fel de criterii, condiţii sau alte mofturi precum vechimea în magistratură, numărul de lucrări scrise sau activităţi didactice.

Dintre membrii acesteia, îi amintim pe Marius Iosif, judecător la Tribunalul Braşov, fostul director-dezastru al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cel care dorea să ofere gratuit deţinuţilor seringi de unică folosinţă pentru a se droga în siguranţă, pe Bogdan Găurean, adus de Chiuariu de la PNL Bistriţa (proaspăt ieşit din facultate), pus director adjunct la Registrul Comerţului şi păstrat de Predoiu consilier, pe Ana Lăbuş, alt membru CSM fără nici un fel de titlu, cărţi, articole sau doctorat.  (Catavencu)

***

De cativa ani, magistratii si grefierii sunt nevoiti sa isi obtina drepturile salariale numai pe cale judiciara. In acele procese, de fiecare data, desi practica e aproape unitara, MJ se opune cu obstinenta. Daca Directia de Contencios de MJ nu ar fi condusa de un judecator detasat, as spune ca asimilatii aia chia nu cunosc drept.

Asa...Cele mai grozave lovituri au fost date de ICCJ care prin doua RIL-uri de anul trecut stabilesc ca tot personalul din justitie are dreptul la sporul de risc si suprasolicitare neuropsihica de 50% si sporul de confidentialitate de 15%.

Invins de judecatori, ministrul a emis, in sfarsit, un ordin prin care spunea ca de la 1.04.2009 acestia vor primi sporul de 50%. Un astfel de ordin era asteptat si pentru grefieri, insa unii au fost de parere ca pentru ei ar trebui sa il emita presedinteii curtilor de apel, acestia fiind angajatorii lor.

Cum 1.04.2009 a fost ziua pacalelilor, pacaliti am fost cu totii: dupa ce toti contabilii instantelor au calculate salariile pentru luna aprilie 2009 potrivit noului ordin, azi s-a aflat oficial ceea ce pe surse circula de cateva zile, cum ca ordinul nu mai e valabil, iar contabililor li s-a cerut sa recalculeze salariile fara sporul de 50%.

Operatiunea va dura, astfel ca luna aceasta nu vom primi salariul obisnuit la data obisnuita. Mai mult, o sursa din Guvern ne-a informat ca azi se va discuta o OUG privind salarizarea magistratilor. Vestea s-a raspandit instantaneu, caci o astfel de OUG nu urma sa rezolva problema salariilor restante si a majorarilor castigate in procese. (Jude in Romanica)

10 comentarii:

Anonim spunea...

Da, am vorbit de magistrati, de bine, de rau, fiecara dupa cum i-a perceput.
Au fost si magistrati in sistem care au facut treaba si care chiar au stiut sa fie manageri(ex. Targsor - d-na Trandafirescu). Poate ca exista un sfarsit pentru toate, asa cum exista si un inceput, dar este rau cand se sfarseste o epoca buna si incepe una proasta, cu oameni care nu au abilitati de manageri si nu stiu decat sa dezbine ca sa stapaneasca. Toata lumea spera ca vor veni si vremuri mai bune. Dar cand? Cand vom iesi noi la pensie? Mie nici un magistrat nu mi-a dat si nu mi-a luat, dar te doare sufletul cand vezi ca se improasca cu noroi munca de ani de zile a unor oameni. Prin sporurile castigate cred ca acum magistratii au ajuns cu salariile atat cat le aveau atunci cand erau in sistem. Poate ca ar trebui sa fim mai buni, mai toleranti acum inainte de Pasti, sa ne aducem aminte cu placere de oamenii pe care-i cunoastem, cu care am lucrat sau lucram, sa incercam sa intindem mana si catre cei care e lovesc. Sa ne straduim sa fim OAMENI!

mihai virgolici spunea...

pt cei interesati de functia de director la Penitenciarul Galati

"detaşarea în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a domnului judecător BURLIBAŞA NECULAI, preşedintele Judecătoriei Bârlad, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii detaşării cu încă 1 an, în condiţiile art.58 alin.(2) din Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 20.04.2009, ca urmare a admiterii recursului declarat de domnul judecător împotriva Hotărârii nr.1381/11.12.2008 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, prin Decizia nr.1794/27.03.2009 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal"

asa ca tugui nu poate sa mai spere si-i recomand sa nu mai faca "atmosfera" negativa viitorului director printre sefii institutiilor din galati (senatorul marius necula, sefi de la politie, pompieri, etc, etc).

nu stiu cum va fi, dar personal ma bucur ca penitenciarul galati a scapat de o asemenea nonvaloare cocotata in varful acestei institutii.

Anonim spunea...

cand aveti timp sa va interesati cu cat a luat misu stanciu acel AUDI de la fabrica de mobila CARAGIALE , [fab. 2002 , 60000 euro ] iar penitenciarul adica stanciu cu 1100 ron . da nu va faceti ca nu intelegeti , intrebati la fabrica si veti gasi raspunsul , si o sa aflati si de jeep TOUAREG , ESTE CA LE STA BINE IN ELE ? [bala si stanciu ] ,dar domnul nu doarme mai ales acum de paste cand si copii acelor amarati de lucratori de la fabrica nu si-au mai primit un ban din decembrie .

Anonim spunea...

Mai 17.34, man, omule draga, hai ca acuma devin interesat pe bune...povesteste-ne istoria lui STANCIU asta si a lui ,,Misu,, ca sa stim dreaq cine e director la fabrica si cine la pnt...Mai iese mobila aia din fabrica in remorci cu destinatii din zona crepusculara?...de cind stiu puscaria aia a facut plinul la toti ofiterii care s-au perindat pe acolo...ca aia nu stiau cum arata o canapea din comert...se duceau la stomatolog si doctori cu sahuri si manete (schimbatoare) din lemn ptr dacii...casete din lemn si oglinzi...ptiu, mie lehamite sa-mi mai aduc aminte la dreaq...pe unii trebuia sa-i cinstesti la circiuma din sat pina statea vintul ca sa fi bagat in seama...a dreaq puscarie frate...vai de capul vostru daca stati sa va calareasca acuma unul care nu stie pe unde face pipilica fetele!

stranepotulnepotului spunea...

bine mustaciosule!
sa pui osu" la treaba!
BANEASA!

Anonim spunea...

A fost odata ,ca niciodata un judecator....Marcu se numea ..si la penitenciar venea{Margineni}...Penitenciarul cu toate experimentele din sistem... magistrati ..programe pilot..de avion.. Bhai vere toti magistratii care au fost detasati in sistemul asta penitenciar ..vai de capul lui si asa{vorbeam de sistem}...,au provocat numai dezastre fiind numai profitori .Traiasca ministrul justitiei!!!URA!! URA!!! Noi baietii nu-l regretam pe domnul magistrat,....poate unele fete ....sic!!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
FPSS spunea...

Tara ared si Bala, pardon, baba se piaptana. Cred ca sistemul penitenciar chiar e in colaps finaciar daca Bala a trecut de la AVION la AUDI.Totusi, pina mai ieri mergea doar cu avionul, cum se s a coborit la audi???
Stati linistiti cu privire la Burlibasa de la Galati, zilele lui sint deja numarate, nici Tugui si nici ANP nu si l doresc.E magistrat si n are ce cauta in sistemul penitenciar.Da, au fost si magistrati buni in sistem, gen Trandafirescu, Cerga,Spaiuc, Bors,Iacob, dar si magistrati sub orice critica, gen Gunescu,Iosif, Stanisor (cu al lui Binisor),Focica,Stasie, etc., asa ca mai degraba nu ne mai trebuie de nicio culoare...
Dragii mei, se apropie Floriile cu soare si soarele cu Florii, asa ca, permiteti mi sa le transmit tutror Floricilor si Florinilor si tuturor celoralti vegetarieni, inclusiv lui Firinel zis Acadel(na, ca e si ziua lui,ca Firinel vine de la Firul ierbii!!!)urari de bine, de sanatate, multe flori si spor de 50% pentru fiecare, nu numai pentru Bala, Cel Mare, Firinel si Dinca si ai lor oameni de prin directii, servicii si unitati, ca altfel, iarta ma doamne, degeaba au mai plecat ne -bunii de magistrati, daca tot asa procedam inainte...Hai sa traiti si s auzim numai de exceptional!

Anonim spunea...

mai draga 19.53 vezi ca isi face mobila pe comanda stanciu la fabrica si isi trimite aghiotantii sa verifice daca este cum si-o doreste .acum depinde in ce locatie o va trimite . VEZI CA IA LUAT SI SCAUNUL DIRECTORULUI SI UN BIROU FOARTE FRUMOS FARA NICI UN ACT , ASA CA ATUNCI CAND II EXPIRA MANDATUL , LE POATE LUA ACASA ,dar ii sta bine in TOUAREG , ca de el este obisnuit cu jeepurile . voi afla si cat a dat pe touareg si voi posta . hai sa sarbatorim ca sunt FLORIILE . LA MULTI ANI TUTUROR .

marcos spunea...

In luna iulie 2007,cu ocazia unei vizite la MJ.constatam ca acolo s-a deschis "olimpiada tineretului liberal"
Dupa ceva timp am vazut rezultatele obtinute de acestia la "examenele de titularizare"si nu m-ar mira ca aceste coduri sa fie tot opera lor.
Asa se intimpla atunci cind "diletantii" ajung sa stabileasca soarta justitiei romane,indiferent de nivelul la care lucreaza.
Este si vina celor cu experienta,cu "notorietate" in sistem,care au tacut si au acceptat acest lucru.Ne meritam soarta,pentru ca nu am avut curajul sa ne opunem.
Dar cine avea curajul sa se opuna "dictaturii" impuse de min. MACOVEI si a celorlalti ministri care au urmat.
Cu stima,