Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 30 aprilie 2009

1 Mai Muncitoresc

Stateam la coada la supermarket, taram alene un cos de plastic in care indesasem lapte, un pachet de unt, niste piept de pui, bere si trei bucati avocado ( le manac simplu, cu smantana rece sau cu unt si usturoi). In fata mea trei tineri adolescenti cumparau tigari, ciocolata si cola. Erau doua fete si un baiat, imbracati la fel, adica tenesi, blugi si tricouri. Fetele adaugasera peste blugi niste fuste lalai, antimoda, care, cu ceva vreme in urma, n-ar fi avut nicio noima.

Bipaind tigarile, vanzatoarea i-a intrebat daca au 18 ani, conditie se pare obligatorie. "Da, a confirmat cu dezinvoltura una dintre fete, avem 18 ani, daca vreti va dau si buletinul." Nu era nevoie, vanzatoarea era dispusa sa-i creada pe cuvant! Conversatia asta linistita si politicoasa, firescul cu care tinerii de 18 ani isi plateau micile cumparaturi cu cardul, m-au scos
dintr-o data din amorteala. Asadar ei habar n-aveau despre cozile la lapte, despre bucuria de a avea un pachet de unt, despre triumful de a avea piept de pui la masa, cat despre avocado, ce sa mai vorbim...

Inevitabil, mi-am adus aminte de mine la 18 ani, uniforma, fumatul in wc-eu, tunsul, tovarasii profesori, pregatirile pentru manifestatia de 1 Mai.

M-am intrebat, retoric evident, cum ar fi sunat in urechile lor tehno, un asemenea mesaj:

"În istoria mişcării muncitoreşti şi revoluţionare din ţara noastră vor rămâne înscrise cu litere de aur activitatea revoluţionară şi rolul determinant al tovarăşului Nicolae Ceauşescu, al tovarăşei Elena Ceauşescu, în organizarea şi desfăşurarea marii demonstraţii antirăzboinice şi antifasciste din Capitală, de la 1 Mai 1939, prima mişcare puternică din Europa, din acei ani, care a chemat nu numai poporul român şi clasa muncitoare din România, dar şi clasa muncitoare de pe întregul continent la lupta împotriva fascismului şi războiului, pentru apărarea independenţei tuturor statelor.

Tovarăşul Nicolae Ceauşescu, tovarăşa Elena Ceauşescu s-au aflat în fruntea luptei revoluţionare a poporului român pentru libertatea, independenţa şi suveranitatea patriei, pentru transformarea revoluţionară a societăţii româneşti.

Întreaga naţiune aduce cu îndreptăţită mândrie patriotică, şi cu acest prilej, un vibrant omagiu tovarăşului Nicolae Ceauşescu, marele Erou între eroii neamului, înflăcărat patriot revoluţionar, strălucit conducător al partidului şi statului, eminent gânditor şi om politic, personalitate proeminentă a lumii contemporane, care de peste cinci decenii şi jumătate îşi dedică cu neasemuită dăruire eroica activitate revoluţionară înfăptuirii idealurilor supreme ale poporului român de unitate, independenţă, libertate şi progres, triumfului cauzei socialismului şi comunismului, colaborării şi păcii în lume, tovarăşei Elena Ceauşescu, militant de frunte al partidului şi statului, pentru îndelungata activitate revoluţionară consacrată binelui şi fericirii poporului, exprimându-şi sentimentele de aleasă stimă, profundă recunoştinţă şi înaltă preţuire pentru drumul de glorie parcurs de România în anii socialismului, cu deosebire după Congresul al IX-lea al patidului, pentru prezentul şi viitorul luminos al patriei."

13 comentarii:

Anonim spunea...

Proclamatia de la TImisoara

http://proclamatia.wordpress.com/

Anonim spunea...

Aceasta Proclamatie s-a nascut din necesitatea de aduce la cunostinta natiunii romane adevaratele idealuri ale Revolutiei de la Timisoara. A fost o revolutie facuta de popor si numai de el, fara amestecul activistilor si securistilor. A fost o revolutie autentica si nu o lovitura de stat. A fost categoric anticomunista si nu doar anticeausista. La Timisoara nu s-a murit pentru ca activisti comunisti din randurile doi si trei sa treaca in frunte si unul din participantii la genocid sa fie numit de catre acestia ministru de interne. Nu s-a murit pentru ca dezbinarea sociala si nationala, cultul personalitatii, cenzura mass-mediei, dezinformarea, amenintarile telefonice si scrise si toate celelalte metode comuniste de constrangere sa fie practicate in vazul lumii, in timp ce noua ni se cere pasivitate in numele stabilitatii sociale. Aceasta Proclamatie se adreseaza in primul rand celor care au primit revolutia cadou si se mira de ce suntem nemultumiti, de vreme ce dictatura a cazut, s-au abrogat o serie de legi proaste si a mai aparut si cate ceva in pravalii. Acum stiu de ce suntem nemultumiti: nu acesta a fost idealul Revolutiei de la Timisoara. Noi, autorii acestei Proclamatii, participanti la evenimentele dintre16 si 22 decembrie 1989, nu consideram Revolutia incheiata. O vom continua pasnic, dar ferm. Dupa ce am infruntat si am invins, fara ajutorul nimanui, unul dintre cele mai puternice sisteme represive din lume, nimeni si nimic nu ne mai poate intimida.

Timisoara, 11 martie 1990

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anticomunism spunea...

Ce revolutie, ca suntem condusi tot de militieni si securisti. Va spun eu, avem de ales: ori inca o revolutie ori plecam dracului in Tanganica.

Anonim spunea...

ia HECTARU de la taranisti!
stai jos saracule

Anonim spunea...

Cat o mai tineti pe madam Matei imputernicita la Iasi? Dincolo de faptul ca are lipsuri majore la partea superioara mai trage dupa ea si niste incompetente carora le da 50% doar de dragul faptului ca nu comenteaza in fata ei.
Asta ii convine lui Vulpe ca si-a pus in functie oameni care nu ridica glasul in fata lui(vezi Brinzila si trecutul lui)
Domnilor din Ministerul de Justitie, stiti cata valoare are prostia, incompetenta si politica de cumetrie la Iasi ?

Anonim spunea...

Mare discutie, mare, azi la ANP!

Suna cica Iftinca dela DMRU la Barcea Mare: Auziti, domnu..director, mai platiti soldele la voi? / Raspuns: Nu prea, no, deh, cu criza asta!?!
Iftinca: Si mai vin astia ai vostri la serviciu? / Raspuns: Sigur, au libere de luat.

Suna Iftinca la Spital Penitenciar Poarta Alba: Alo, domnu.., voi mai platiti cuiva, ceva, pe acolo? / Raspuns: Eh, na, parca nu avem ce face? Pazim sa nu mai fuga careva.
Iftinca: Si mai vin astia ai vostri la serviciu? / Raspuns: Sigur, au dosar in instanta pentru orele suplimentare!

Apoi mare consiliu de comanda la ANP: Solutia/ Maine introducem bilete de intrare in unitatile penitenciare!!!

A fost doar o gluma...de criza, dar cine stie daca nu va fi de maine pusa in aplicare???

Animus spunea...

Auziti, voi cei cu Proclamatia de la Timisoara, spuneti ne si noua,Bala sub ce a stat ascuns la revolutie !? Si cum de a ajuns acum in varful piramidei la ANP?! Cat o sa mai suportam comunismul si comunistii?! Cat o sa mai trebuiasca sa fim toleranti cu cei care fac copii din flori si care, vezi Doamne, se bucura de o asa mare moralitate incat trebuie sa fie urcati in scaunul cel mai mare de la ANP?! Eu zic sa fiti de acord cu sporul de 50% pentru unul ca el, intrucat este necesar pentru pensia alimentara. La urma urmei, si a face copii e o munca...de 1 mai muncitoresc!...Traiasca Romania dodoloata!!!D le Bala, cand reveniti la Timisoara?! Va asteapta acolo locul in care v ati ascuns la revolutie. A propos, luati si ceva bani ca erou al Revolutiei?! Cica asa spun gurile rele de pe la DPMC ul pastorit de Acadel- Decretel !!!

Anonim spunea...

Lasa-ne cu Matei a voastra ca am auzit numai prostii de ea. Ati ajuns de rasul curcilor din cauza ei. Ce era Iasul odata si ce este acum? Este de la oras sau de la tara fata? Cara cas de oaie la ANP sau arata atat de bine?

Anonim spunea...

nu este corect sa ne legam de viata personala a colegilor, fie ei si directori. pana la urma cel fara de greseala sa arunce piatra. pe mine nu ma interseaza ce face bala sau altcineva in viata personala decat daca are implicatii in viata profesionala. si asta nu s-a demonstrat.deci, ar fi de bun simt sa nu mai faceti astfel de comentarii.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
mihai virgolici spunea...

lucratorilor de la PNT Iasi- DEAP
pt ceilalti care nu va priveste, abtineti-va de la comentarii. situatia este tragica atunci cand siguranta locului de munca este afectata de o alta persoana, angajata ca si tine.

nu stiu daca matei este buna sau rea, dar mai rau este ca posibila inlocuire nu aduce nimic bun.
cotofana de dediu este un posibil inlocuitor si este nepotrivita pt a conduce un colectiv.
doar cand este in pozitii ierarhic inferioare este intelegatoare, prietenoasa, volubila.
neavand calitati manageriale incearca sa fie autoritara pt a ascunde aceste lipsuri. este extrem de rigida. unii au si vazut in ea o nebuna in sens psihiatric. "autoritatea" ei distruge oameni care pana atunci au functionat normal. dupa ce ea si-a pierdut influienta acei oameni au lucrat iarasi normal, (ex.lucratorilor de la PNT Galati).
este capabila sa ceara oamenilor de sub pozitia ei sa-si revizuiasca relatiile din viata personala.

"da-i omului puterea sa-i vezi caracterul"

Anonim spunea...

Pe cînd primeşti tu puterea Vîrgolici, că de inteligenţă...?