Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 19 martie 2009

Suntem pregatiti?

Stirile care parvin din zona politicului, cu influente directe asupra sferelor economica si profesionala, nu suna deloc bine. Se vorbeste de diminuari salariale (prin taierea unor sporuri), se aud zvonuri privind neacordarea salariilor compensatorii la pensionare (speram doar zvonuri), mult-asteptatele concursuri de promovare se tot lasa asteptate, cresterile salariale sunt doar un vis frumos, si tot asa am putea continua inca mult timp.

In fata acestei invazii de vesti proaste cu ce ne putem apara? Si mai ales putem sa ne aparam? Pentru ca de cele mai multe ori suntem pusi in fata faptului implinit!

Incercam sa opunem rezistenta prin organizarea in sindicate, prin actiuni individuale in instanta, dar de cele mai multe ori asistam la o abandonare a ideii de lupta, la retragerea in pasivitate si la ascunderea dupa vesnicul “sa ne fereasca Dumnezeu de mai rau”.

Acceptarea cu resemnare a raului, departe de a rezolva problemele, nu face altceva decat sa dea curaj celor care pentru a-si ascunde nestiinta, sau neputinta, ne ameninta cu tot felul de scenarii apocaliptice care, spun ei, s-ar abate asupra noastra daca nu acceptam dogmele pe care se straduiesc sa le prezinte ca singurele in stare sa ne ajute sa depasim aceasta etapa grea pe care o traversam cu totii (e adevarat ca la o scara diferita).

Lupta cu sistemul, de unul singur, are foarte mici sanse de reusita (intr-un timp rezonabil) pentru a-ti conferi satisfactia victoriei. Multi dintre noi au trecut probabil printr-o astfel de experienta si stiu ce inseamna procesele interminabile cu termene stabilite parca special cu scopul de a te descuraja in demersul pe care-l intreprinzi.

S-ar parea ca o solutie ar fi constituirea de sindicate sau asociatii profesionale, care prin statut sunt menite a apara drepturile membrilor. Dar si aici sunt probleme.

Un sindicat, ca sa fie infiintat, are nevoie de 15 oameni. Ca sa fie puternic trebuie sa aiba binisor peste jumatate din angajatii institutiei in care fiinteaza. Ca sa se faca auzit cat mai sus trebuie sa intre intr-o federatie, de preferat cu alte sindicate din acelasi domeniu. Si ca sa fie auziti sus de tot acesti oameni trebuie sa adere la o confederatie. Pare simplu, frumos si usor de realizat.

Ei bine nu-i asa!

E greu sa gasesti 15 oameni care sa aiba curajul sa se puna contra conducerii, “a mainii care-i hraneste”, si sa ceara ceva mai mult decat li se ofera din oficiu.

E greu sa cresti numarul acestora si totodata sa reusesti sa-i convingi ca au aceleasi interese desi sunt de varste, specializari si studii diferite. Spiritul de solidaritate ne este specific doar cand vorbim de echipa favorita de fotbal, mai putin cand trebuie sa ne obtinem drepturile. Majoritatea cred ca odata intrat in sindicat trebuie doar sa plateasca cotizatia si atat. Actiunile sindicale sunt un moft. Sunt 3 ,5 sau 7 oameni alesi, care n-au decat sa se agite. Restul... avem de primit!

Federatia este o structura care apare inevitabil intr-un astfel de algoritm, intrucat un sindicat este reprezentativ doar la el acasa si cele mai multe probleme se rezolva mult mai sus. De aceea aparitia federatiei este inevitabila. Dar ca orice structura cu organe de conducere la nivel national,apare nelipsita lupta pentru putere.

Continuarea pe http://pvaslui.blogspot.com/

Publicat de Paul

19 comentarii:

Anonim spunea...

Anonimul Z Bună seara, încep prin ("In fata acestei invazii de vesti proaste cu ce ne putem apara?Si mai ales putem sa ne aparam?") a intreba ce poate face FSANP pentru aşi proteja membrii pe care îi are în federaţia sa !!!.....concret, ce poate să facă?!. Acum să vedem conducerea FSANP ce putere are şi D-ul Dumitraşcu (cu relaţiile care le are, că prea la-ţi lăudat) cu ce poate ajuta sistemul ANP, pentru menţinerea sporurilor, salariilor, drepturilor....etc., în nebuloasa actuala de negocieri guvern-sindicate credeţi că este înţelept să ieşim în stradă....dar să spunem şi cât câştigăm!!..nu??....;auzeam pe unii lideri de sindicat (din structura FSANP), că ar fi o idee bună să ieşim să protestăm în stradă, să luptăm pentru ce am câştigat...,prin proteste stradale...,ar fi o greşală fatală(în opinia mea personală) un miting...etc. Avem nevoie de oameni cere să ne reprezinte la negocieri cu guvernul, dar cine negociază (în afară de reprezentanţii Federaţiei Publisind/BNS, Ştefan Teoroc şi Mihaela Neacşu...sunt din sistemul nostru şi reprezintă tot sistemul sindical din ANP) cu adevărat pentru mine, pentru tine, pentru toţi?!?!.....reprezentanţii Federaţiei Publisind, fie că ne convine sau nu, acesta este adevărul. Sperăm să se sfârşească cu bine..., sănătate.

Anonim spunea...

in momentul asta cind lipsesc subofiteri, sau agenti spuneti cum vrei, din paza si agresiunile se inmultesc ,ar trebui sa va ganditi mai mult daca e util sa se organizeze niste concursuri pentru ofiteri sau niste concursuri pentru angajarea de agenti.cei care lucreaza in contact direct cu detinutii stiu cum e sa ai probleme si sa nu ai forte disponibile.

Anonim spunea...

Mai baietica, terminator parca zici ca te cheama, de data asta ti-a scris altcineva articolul ca preda ai scris binisor(si stanisor). Anonimul Z te incurajeaza din spate dar el trebuie sa mai lucreze cu gramatica saracul. Fratilor, inca o transa pemtru Canada, daca plecam stim ca ramine tara pe minile lui terminator si nu avem nici o grija ca se alege praful.

Anonim spunea...

cit m-am ferit sa nu fac trimitire la gramatica clasei a 5-a dar nu pot.pentru copilul de trupa din ,,trupa curechii verzi'' ...iti permiti sa-i atragi atentia numitului terminator ca nu stie sa scrie cind tu faci greseli gramaticale(citeste-ti materialul atent si ai sa vezi).personal il cunosc.are si bune si rele.dar daca in fiecare unitate ar fi cite un terminator cu siguranta sefii s-ar gindi de doua ori inainte de a lua o decizie.important e ce mesaj se transmite ,nu crezi?de ex. d-ta ce mesaj ai transmis?iti raspund eu...esti varza!

Terminator spunea...

Atentie la gramatica trupa(de)varza.
Nu trebuie sa ne mai demonstrezi ca esti tare ,,PEMTRU'' ca se vede.
Lasa tara pe ,,MINILE'' oricui,numai ale tale sa nu fie.
PS : Esti aproape PERFECT,ai dreptate...

Anonim spunea...

20.11 si 20.44, sunteti mai varza ca trupa varza. Baietica, mai vasile saracul, stati jos ca va faceti naibii de ras, chiar nu va dati seama ca sunteti penibili? Rade ciob de oala sparta. Cititi si voi o carte ca de pe blog n-o sa invatati niciodata gramatica. Hai pa, si sa nu va mai prind neuronii aia putini p-aici ca ma faceti sa vomit.

Terminator spunea...

Ptr PATRATEL
Intelectualule...in gramatica carei limbi (in nici un caz romana) se pune virgula inainte de si (''Hai pa,si sa nu...'')?
Ar trebui sa-ti raspund la fel de rautacios dar ... am sa cedez eu primul.(vezi proverbe)

Anonim spunea...

Ce federatie fratilor cu 1600 membrii si jumatate pe picior de plecare cand au vazut cum se trage asul de pica din maneca adica prin "alegeri" la Bran eu am plecat ramaneti cu d-l Director Dumitrascu.pa

Anonim spunea...

3100 prietene, ai incurcat borcanele. si n-ai grija, vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat.

Anonim spunea...

Ce sa caute DUMITRASCU LA SINDICAT
ca nu a facut nimic nici ca director decit a minjit locul

Anonim spunea...

Anonimul Z Pentru anonimul de la 21:15........., ţin să te anunţ,că ar fi bine să fie 3100 de membrii FSANP (aveam o divergenţă de opinie, cu D-ul Luca de la Vaslui, vizavi de nr. de membri din structura FSANP...,unde dânsul spunea că au un nr. de 3500 de membrii şi eu îi spuneam că au în jur de 2500), dar foarte mulţi membri FSANP, au plecat din cauza instabilităţii şi lipsei de transparenţă la nivel BEX FSANP. Mai mult nu doresc să comentez, sănătate.

Anonim spunea...

Pentru domnul Z.
Nu conteaza ca F.S.A.N.P are 3500 de membri sau S.N.L.P are 6000 de membri(sa nu-i pui si pe cei de la Jilava si cei a lui Beres de la S.Mare),ceea ce conteaza este ce ai facut pentru membrii de sindicat.Cum iti explici ca in unitatile unde aveti grupe sindicale se mai sta in postul de paza 13 ore, ca nu se dau recuperari sau libere, ca a ramas caprareala din timpul lui Dej?? Vorbesc de unitati precum Galati, T.Severin sau Poarta Alba.In orice caz in unitatea unde sunt eu nu a fost si nici nu vor fi niciodata surogat de sindicat, ma refer la grupele sindicale. Nu aveti nici un statut. In ce legislatie se pomineste de grupe sindicale???? Aveti noroc de Teoroc ca este stalpul S.N.L.P, daca el pleaca, a doua zi, sunteti un nimic.Neacsu=O.

Anonim spunea...

Anonimul Z pentru 21:31..., S.N.L.P. are 7800 membri cotizanţi..., Sindicatul Speranţa 100 membri , Pelendava are 40 membri....., toţi sunt în Federaţia Publisind şi sunt în jur de 8000 din sistemul ANP, 2000 nu sunt membri de sindicat....,iar vestita FSANP are în jur de 2500 membrii (dar pentru tine şi nu spune la nimeni.....,încep să se înscrie tot mai mulţi în S.N.L.P..., acest lucru se întâmplă după venirea lui Dumitraşcu şi mă bucur). Îmi vine să râd....FEDERAŢIE cu 2500 de membri....., mai mare ruşinea. Dacă tot îţi place să îi lauzi, pe cei din FSANP, îţi pun o întrebare....:- "cum de a reuşit să crească FSANP ca nr. de membri" şi de ce nu contează FSANP la nivel naţional ?!!; eşti amuzant..., dar eşti cam dezinformat.

Anonim spunea...

Pentru anonimul Z
De ce cauti sa ne musti de dosul...Federatiei? Cand noi, cel putin Sindicatul Megas, castigam drepturi, nu faceam grupe, nu veneam la instanta sau alte actiuni din timpul liber, voi astia care stati la cotitura nu stiati ce era sindicalismul.Am mai spus-o si pe Penifest, voi grupele sindicale aveti noroc cu carul de Teoroc ca va promoveaza actiuni in instanta, care va mai scoate la lumina.Respectul meu d-le Teoroc. In teritoriu liderii grupelor sindicale, nu fac nimic, sau rar pe ici pe colo,in functie de comanda unitatii, mai misca cate ceva, in rest va papa banii.Anonim Z, poti sa-mi spui cati bani incaseaza un lider si un vicelider de grupa sindicala,pe luna, din cotizatia membrilor de sindicat? Daca tot nu fac ninic de ce ii platiti domnilor? La Pelendava Alin v-a facut sindicalisti.

Cu bine

Anonim spunea...

Anonimul Z pentru 20:52. D-le, sindicatele şi liderii, în general, au o problemă de comunicare cu membri pe care îi au în curtea lor. FSANP, a inceput foarte bine şi apogeul l-a avut în timpul lui Eduard Lucaci (am avut multe discuţii pe teme sindicale şi pot să spun că am numai cuvinte de lauda la adresa domniei sale), dar din păcate, pentru FSANP, au început luptele pentu ciolan la nivel BEX FSANP, concluzie, a început declinul şi decăderea....,iar ca să nu fiu rău, dacă vă lasă şi Dumitraşcu pentru un oscior (exempu Alin Popescu...Director Adj.....,Şef Birou...şi oare cum se termină)...hmhmhm, tare mie că vă duceţi la fund..pardon, DOSUL...FEDERAŢIEI. Cât despre SNLP, a început foarte prost (în perioada lui Vasilescu, un personaj de tristă amintire, doar interese...,nu avea ce să caute acolo şi a făcut foarte mult rău sindicatului) , dar Ştefan este mare şi proiectele pe care le-a gândit împreună cu, NOI, ceilalţi a avut rezultate şi are rezultate şi în prezent.....,si lucrul acesta deranjază. Apropo, pe 29.03.2009 poate ai timp să ne întâlnim la Palatul Parlamentului..., crede-mă, o să fie interesant....,unii în stradă , alţii...etc.

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 21.03.2009 21:31:00 Excludeti Tr.severin pt. ca aici se platesc inclusiv sporurile in recuperari pe asta nu o stiati.

Anonim spunea...

De ce treceti severinul pe lista ca nu se dau recuperari cand eu am luat recuperare din anul 2006,nu inteleg nimic ori sunteti rau-voitori ori dezinformati.

Anonim spunea...

Sindicatele din sistem lasati luptele si uniti-va,sunt probleme de rezolvat,iar daca SNLP a crescut,sunt mai multi,au un presedinte bun dupa cum vad ca-l laudati afiliati-va si aparati drepturile lucratorilor de puscari,pt. ca sunt timpuri foarte grele.Incercati varianta asta si o sa fie mai bine pt. toti. Un lucrator de parnaie,satul de ba..na ho..lui.

Anonim spunea...

Haideti fratilor lasati cearta,fiecare are meritele si nemeritele lui.Daca SNLP merge mai bine bravo lor,cei care ati pierdut o batalie de imagine la Bran,aratati-ne ce puteti.Oricum daca SNLP-ul a obtinut la negocieri la guvern sal de merit si altele bravo lor eu dau o bere liderului meu de grupa.